منابع روس می گویند خلیفه حفتر نظامی ارشد لیبیایی متحد پوتین در حال اجرای طرحی به رهبری روسیه است که به موجب آن مسکو یک کریدور استراتژیک از لیبی تا خلیج گینه را از طریق متحدان جدید خود در قاره آفریقا مانند نیجر، مالی و بورکینافاسو ایجاد می کند.
بدیهی است که عملیاتی شدن این کریدور مستلزم حضور قدرتمندانه روسیه در دریای مدیترانه و نیز جلب همراهی ایران، عراق و سوریه است.
@Partisanplus
عباس عراقچی در وزارت خارجه؛ درباره «دیپلمات سپاه» چه میدانیم؟
هرچند عراقچی برای گرفتن رای اعتماد از مجلس کنونی نیاز دارد بخشی از شعارهای ایدئولوژیک در سیاست خارجی که مطلوب این طیف سیاسی است را به زبان بیاورد اما او خود برآمده از همین جریان سیاسی است و پیشینه و هویت سیاسیاش اشتراکات بسیاری با تفکرات کسانی دارد که امروز بر صندلیهای سبز بهارستان تکیه زدهاند.
با تصمیم مسعود پزشکیان گزینه دولت چهاردهم برای تصدی وزارت امور خارجه عباس عراقچی تعیین شده است. کسی که هرچند بسیاری او را برای همراهی با محمدجواد ظریف در طول مذاکرات هستهای و برجام میشناسند اما او پیش از آن مرد دست راست سعید جلیلی در گفتگوهای ایران و ۵+۱ به شمار میرفت.
عراقچی در برنامه خود به مجلس برای وزارت خارجه از لزوم «حمایت از ساختارهای موجود برای خنثیسازی تحریمها» سخن گفته، «پیروی از تدابیر مقام معظم رهبری» را به عنوان یکی از اصول تعریف کرده و «حمایت همه جانبه از محور مقاومت» را به عنوان یکی از اولویتهای وزارت خارجه عنوان داشته است. او همچنین در جمع یکی از کمیسیونهای مجلس از «غیرممکن بودن احیای برجام» سخن گفته است.
اما چرا نباید از این صحبتهای عراقچی تعجب کرد و حضور او در وزارت امور خارجه چه تصویری را از دیپلماسی در دولت مسعود پزشکیان به ما ارائه میدهد؟
حضور در مجلس
عراقچی که باید از فیلتر مجلس اصولگرا عبور کند تا بتواند خود را به وزارت امور خارجه برساند در کمیسیونهای پارلمان ایران حاضر شده و آنجا برنامههای خود برای اداره دستگاه دیپلماسی را شرح داده است.
حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس هم بخشی از برنامههای عراقچی بوده است. احمد راستینه نماینده مردم شهرکرد و سخنگوی این کمیسیون در خصوص برنامههای عراقچی گفته است که این گزینه دولت برای وزارت امور خارجه صراحتا تاکید کرده که برجام دیگر قابل احیا نیست. سفیر ایران در ژاپن در دولت محمود احمدی نژاد همچنین اضافه کرده که در صورتی که به عنوان وزیر امور خارجه معرفی شود، تلاش میکند «خطاهای گذشته» تکرار نشود.
دیپلمات نزدیک به سپاه
عباس عراقچی که با سابقه عضویت در سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بعدها به وزارت خارجه آمد در طول دهههای اخیر به عنوان یکی از دیپلماتهای نزدیک به سپاه پاسداران شناخته شده و خود او هم همواره بر این موضوع تاکید داشته است. عراقچی از مریدان قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه است و در گفتگوهای مختلفش یکی از بزرگترین حسرتهای زندگی خود را «روبوسی نکردن با قاسم سلیمانی در آخرین دیدارش با فرمانده پیشین نیروی قدس سپاه» پیش از ترور عنوان کرده است.
عراقچی: ایران خروج از برجام را در دستور کار قرار داده است
از مجموع هجده سال زندان ولیالله سیف و احمدعراقچی تا حکم جدید نازنین زاغری
او همچنین حمایت بخش قابل توجهی از تندروترین نیروهای وفادار جمهوری اسلامی را هم با خود دارد؛ حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان در آبان سال ۱۴۰۰ در یک گفتگوی تلویزیونی به صراحت از عراقچی حمایت و او را متفاوت از جواد ظریف معرفی میکند. در آن گفتگو امیرحسین ثابتی مجری آن زمان و نماینده کنونی مجلس که از مخالفان عراقچی است، او را وجه دیگری از ظریف میداند اما در مقابل شریعتمداری در پاسخ میگوید: «آقای عراقچی مخصوصا این اواخر تفاوتهای مثبتی با آقای ظریف و دیگران داشت. دیدگاههای او با آقای ظریف تفاوتهایی داشت اما این که تا چه اندازه این دیدگاهها به بار نشست جای بحث دارد. ضمن اینکه مقاومتهای ایشان در جریان مذاکرات وین [مذاکرات احیای برجام] قابل توجه بود و اگر او چنین نمیکرد همان اشتباهاتی که پیشتر رخ داده بود تکرار میشد.»
مرد حاضر در تمام دولتها از احمدی نژاد تا رئيسی
عراقچی همچنین پس از پایان مسئولیت در وزارت امور خارجه، برخلاف ظریف که به صورت کامل از نهادهای حکومتی طرد و به دانشگاه تهران رفت، همچنان در مجموعه حاکمیت باقی ماند.
او ابتدا با حکم حسین امیرعبداللهیان به عنوان مشاور وزیر امور خارجه منصوب شد. در ادامه هم کمال خرازی مشاور سیاست خارجی علی خامنهای، عراقچی را به عنوان دبیر شورای روابط خارجی دفتر رهبر جمهوری اسلامی تعیین کرد.
انتصابهایی که هم نشان از حساسیت کمتر نهادهای حکومتی به عراقچی و همچنین ظرفیت پذیرش او در دولت و حاکمیت حتی در شرایطی که تندروترین نیروهای وفادار به جمهوری اسلامی در قدرت هستند دارد. این در حالی است که چنین اتفاقی نه برای جواد ظریف و نه برای مجید تخت روانچی در دولتهای محمود احمدی نژاد و ابراهیم رئيسی رخ نداد.
هشدار عراقچی: ۵+۱ یا پی ام دی را انتخاب کند یا اجرای برجام را
عراقچی: اگر ترامپ برجام را پاره کند ما آن را آتش میزنیم
ظریف هرچند در ابتدای روی کار آمدن دولت احمدی نژاد به عنوان سفیر جمهوری اسلامی در نیویورک مشغول به کار بود، اما همان نخستین مواجه این دو در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل کافی بود تا نه تنها ماموریت ظریف در نیویورک که حتی عمر حضور او در وزارت خارجه هم به پایان برسد. اتفاقی که مشابه آن برای مجید تخت روانچی نیز رخ داد. هر دوی این افراد در دولت ابراهیم رئیسی هم از بطن دستگاه دیپلماسی ایران به حاشیه رانده شدند اما عراقچی از معدود شخصیتهای برجسته در دولت روحانی بود که در زمان ریاست جمهوری رئيسی هم در نهادهای حاکمیتی سمت داشت.
دیپلمات مطلوب حاکمیت
اتفاقی که بخشی از آن به سابقه عضویت او در سپاه پاسداران، نوع روابط او با فرماندهان نظامی و همچنین ابراز وفاداری دائمی او به این نیروها و همچنین رهبر جمهوری اسلامی علی خامنهای مربوط میشود.
ضمن اینکه حضور شخصیتی به نام عباس عراقچی در فضای سیاسی و سیاست خارجی ایران بیش از آنکه مرهون گفتگوهای برجام در دولت حسن روحانی باشد، مدیون دولت محمود احمدی نژاد است؛ جایی که او پلههای ترقی را یکی پس از دیگری طی کرد و از یک کارشناس به سفیر ایران در ژاپن و مذاکره کننده ارشد هستهای در تیم مذاکره کننده سعید جلیلی تبدیل شد. عراقچی در تیم جلیلی در کنار علی باقری کنی، نیروهای دست راست و چپ دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی بودند و در مذاکرات بیفرجام هستهای حضور داشتند.
در چنین شرایطی شنیدن جملاتی چون «برجام دیگر قابلیت احیا ندارد» یا «حمایت همه جانبه از محور مقاومت و حقوق مردم مظلوم فلسطین بر پایه ابتکار مقام معظم رهبری» و همچنین «حمایت از ساختارها و مسیرهای موجود خنثی سازی تحریم ها» نباید چندان باعث تعجب کسانی شود که او را به عنوان وزیر خارجه دولت مسعود پزشکیان میبینند.
در نتیجه هرچند عراقچی برای گرفتن رای اعتماد از مجلس کنونی نیاز دارد تا بخشی از شعارهای ایدئولوژیک در عرصه سیاست خارجی که مطلوب این طیف سیاسی در ایران است را به زبان بیاورد اما نباید فراموش کرد، او خود برآمده از همین جریان سیاسی است و پیشینه و هویت سیاسی او اشتراکات بسیاری با تفکرات کسانی دارد که امروز در مجلس شورای اسلامی به عنوان نماینده ملت بر صندلیهای سبز ساختمان بهارستان تکیه زدهاند
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
جماران :
شریعتمداری، مدیر مسئول روزنامه کیهان در جهان آرا [ مقطع مجری گری ثابتی] :
آقای عراقچی با تیم مذاکره کننده دولت قبل فرق دارد؛ او نقاط مثبتی دارد
مقاومت های عراقچی (وزیر خارجه پیشنهادی پزشکیان) موجب شد در جریان مذاکرات وین خیلی از چیزها (امتیازات) را از دست ندهیم.
🇮🇱 شهرداری شهر کریات شمونا در شمال اسرائیل از ساکنان خود خواسته است که تا اطلاع ثانوی در نزدیکی پناهگاه ها بمانند و طبق دستور ارتش از ازدحام جمعیت خودداری کنند.
@partisanplus
80.2M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم کامل مناظره امیرحسین ثابتی (نماینده تهران) و عباس مقتدایی (نماینده اصفهان) درباره عباس عراقچی گزینه پیشنهادی وزارت امور خارجه دولت پزشکیان
مقتدایی : موافق
ثابتی : مخالف
39.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#اختصاصی
اُفر لِوی، خواننده و آهنگساز اسرائیلی، از بنیامین نتانیاهو خواست تا بمب اتمی را روی یمن، ایران و ترکیه که او آنها را «متنفر از اسرائیل» میخواند، بیندازد.
در ویدئویی که در رسانههای اجتماعی عبری منتشر شد، لوی نتانیاهو را تشویق کرد تا «جنگ جهانی آخر» را آغاز کند و به او اطمینان داد که «بمب اتمی به آنها نخواهد رسید، زیرا توسط فرشتگان مسدود میشود».
@afandcorps | #MoonL
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اسکندر-ام و انهدام هیمارس🔥🇷🇺
@partisanplus|#felancer
بازگشت تیمهای رباتیک و هوش مصنوعی ایران با کسب ۱۷ نشان رنگارنگ از مسابقات جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا ۲۰۲۴ برزیل
بیست و نهمین دوره رقابتهای جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا از ۱۴ تا ۱۹ مرداد با حضور ۱۳۰۰ شرکت کننده در برزیل برگزار شد.این مسابقات در چهار دسته اصلی رقابتهای فیرا و در قالب ۱۱ لیگ دانشجویی و ۱۰ لیگ دانشآموزی در دو بخش U14 و U19 با شرکت ۱۸ کشور آمریکا، آلمان، کره جنوبی، کانادا، ازبکستان، هلند، ترکیه، اروگوئه، روسیه، مالزی، فلیپین، چین، هند، اندونزی، تایوان، کانادا، مکزیک و ایران در شهر سائولوئیس برزیل برگزار شد.
کاروان جمهوری اسلامی ایران در قالب ۲۴ تیم ایرانی در لیگهای مختلف مسابقات جهانی رباتیک و هوش مصنوعی فیرا ۲۰۲۴ در برزیل شرکت کردند که تیم ایران توانست در بخشهای دانشآموزی و دانشجویی، ۹ مقام قهرمانی، ۷ مقام نایب قهرمانی و یک مقام سومی را کسب کند.
در بخش سمپوزیوم علمی فیرا ۲۰۲۴ امسال نیز مقاله محققین نخبه ایرانی از دانشگاه صنعتی امیرکبیر (پلی تکنیک تهران) به عنوان مقاله برتر در میان تمامی مقالات ارائه شده از کشورهای مختلف انتخاب گردید.
@Partisanplus
بغداد: پایان حضور نظامیان آمریکایی در عراق به تعویق افتاد
وزارت خارجۀ عراق: براساس توافقات قبلی، حضور نظامیان آمریکا در این کشور پایان خواهد یافت، ولی بهخاطر «تحولات اخیر، اعلام پایان مأموریت نظامی ائتلاف بینالمللی در عراق به تعویق افتاد».
@Partisanplus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸 اتمام حجت رهبر انقلاب برای پاسخ نظامی؛ با تردید داخلی، رژیم اسرائیل و تهدید 4+1
تحریریه
چندین بار نوشته ام که ایران مسلح به بمب اتم است اما هنوز اعلام علنی نکرده است. امیر موسوی، دیپلمات سابق نیز در برنامه شامگاهی تلویزیون المیادین به این مسئله اشاره کرد. او گفت:
"برای نخستین بار میگویم… در صورتی که ایران به حمله هستهای تهدید شود، من نمیگویم واکنش ایران چه خواهد بود، اما ایران تاکید کرده است که حتی اگر حمله هستهای رخ دهد، پاسخ ایران در همان سطح خواهد بود"
وقتی مجری برنامه اصرار داشت تا موسوی کلام خود را تفصیل دهد و تشریح کند او در پاسخ مجری المیادین گفت:
"از من بیش از این در شرایط موجودی که به سر میبریم، پاسخ تفصیلی نخواهید، اما پیام من برای کسانی که مورد خطاب این پیام هستند، ارسال شد"
پس از حمله اول ایران با عنوان وعده صادق بود که وزیر دفاع پاکستان در اظهار نظری گفته بود:
"این حملات ایران نشان می دهند که ایران مسلح به بمب اتم است"
البته از بمب اتم کارا تر مسئله ژئوپولتیک است که تمامی نقاط حساس در دست ایران و متحدانش است. ایران با نیروهای میلیشیایش اسرائیل را محاصره کرده است و این از بمب اتم کارآیی بیشتری دارد البته این مطلبی است که عوام الناس از درکش عاجزند.
مازیار شکوری
@Partisanplus
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ خبرنگار شبکه 14 اسرائیل:
📍بعضی از کارشناسان اسرائیلی عجیبند، گفتهاند: "انتظار مرگ از خود مرگ سختتر است" و این در رسانههای ایرانی پخش شده، ایرانیها در مدیریت جنگ روانی خیلی خوب هستند...
#عبری
🆔 @Kavoshmedia
🇨🇳🇵🇸 چین خواستار یک «دولت کاملاً مستقل فلسطین» و آتش بس در غزه شد
@partisanplus
🇺🇸تراز تجاری آمریکا با شرکای تجاری مهم در ۶ ماهه اول ۲۰۲۴
واحد : میلیارد دلار
🔵 آبی : صادرات به آن بیشتر از واردات است
🔴 قرمز : واردات از آن بیشتر از صادرات است
#اینفوگرافی
@partisanplus