🍃سلام امام مهربانم...
🌸آفتابی ،نفس صبح دل آرایی تو
🌼 مَه من، شاخ گل نرگس رعنایی تو
🌸 چشمهای من اگر رخصت دیدار نیافت
🌼 رو به هر سوی نماید دلم، آنجایی تو
#امام_زمان
@darshainabazqoran
#باورهاو_رفتارهايقرآني.
🔰توكل_برخدا :چرا و چگونه؟
🕋إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلا غالِبَ لَكُمْ وَ إِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ وَ عَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ
🔰 آل عمران/۱۶۰
📖اگر خداوند شما را يارى كند، هيچ كس بر شما غالب نخواهد شد و اگر شما را خوار كند، پس چه كسى است كه بعد از آن بتواند شما را يارى كند؟(بنابراين) مؤمنان فقط بايد بر خداوند توكّل كنند.
🌼 نتیجه👈 #توکل!
در این آیه نکته توکل بر خداوند بیان شده است و آن این که: قدرت او بالاترین قدرتهاست و «اگر خداوند شما را یاری کند هیچ کس بر شما پیروز نخواهد شد، و اگر دست از یاری شما بردارد کیست که بعد از او شما را یاری کند»
👈.در آیه ی قبل روی سخن به پیامبر اکرم" صلّی اللّه علیه و آله" بود و به او دستور میداد، اما در این آیه روی سخن به همه مؤمنان است و به آنها میگوید: همانند پیامبر، باید بر ذات پاک خدا تکیه کنند، و لذا در پایان آیه میخوانیم: «و مؤمنان تنها بر ذات خداوند، باید توکل کنند»
🕋(وَ عَلَی اللَّهِ فَلْیَتَوَکَّلِ الْمُؤْمِنُونَ)
🔸🔶در حديث آمده است كه رسول خدا "صلى الله عليه و آله" از جبرئيل پرسيد:
❓ توكّل بر خدا چيست؟
جبرئيل گفت: اينكه بدانى مخلوق، سود و زيانى به تو نمىرساند و از غير خدا كاملًا #مأيوس شوى.
🌼👈اگر انسان به اين درجه رسيد، جز براى خدا كار نمىكند و از غير خدا نمىهراسد و جز به خدا اميد ندارد و اين حقيقت #توكّل است.
📚تفسير: نور و نمونه
@darshainabazqoran
شرح #مناجات_شعبانيّه ١
🔆اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد؛
خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.
✳️صلوات آنقدر اهميّت دارد كه جزئى از تشهد نماز گشته و فقدان آن موجب بطلان نماز است...
✳️در آداب دعا كردن آمده است كه براى پذيرفته شدن دعا و استجابت قطعى آن، قبل و بعد از دعا صلوات ذكر شود و دليل آن چنين ذكر شده است:
دعايى كه قبل و بعد از آن صلوات ذكر شود در حقيقت سه دعا است، زيرا معناى صلوات طلب رحمت خاص براى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و اهلبيت آن حضرت است و به طور قطع اين دو صلوات ـ قبل از دعا و بعد از دعا ـ مستجاب و مورد پذيرش الهى است؛ زيرا امكان ندارد خداوند اين دعا را كه خالصترين دعاها براى بهترين بندگان است مستجاب ننمايد، و نيز از فضل و كَرَم خداوند دور است كه دعاى پيچيده در ميان دو دعاى مستجاب را نپذيرد.
پس به طور قطع چنين دعايى مستجاب است و خداوند آن خواسته را يا بهتر از آن را عنايت خواهد كرد.
✳️حال ممكن است اين پرسش مطرح شود كه:
❓ صلوات در تشهّد نماز و ... كه قبل و بعد از آن دعايى نيست...حكمت اين صلواتها چيست؟
پاسخ اين سؤال به سه مقدمه نيازمند است:
1⃣انسان براى هر كارى كه از روى اختيار انجام مىدهد، نتيجه و هدفى در نظر مىگيرد. بنابراين، هر دعايى كه مىكنيم به قصد اجابت است.
2⃣ نمىدانيم كه دعاهاى شخصى ما به صلاح بوده و سودى براى ما دارد و در نتيجه پذيرفته مىشود يا خير، اما مىدانيم كه صلوات حتماً اجابت مىشود. بنابراين انسان عاقل وقت خود را صرف دعايى مىكند كه يقين دارد پذيرفته مىشود.
3⃣وقتى كه براى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و اهلبيت آن حضرت طلب رحمت مىكنيم، در واقع هديهاى به پيشگاه آنان تقديم مىكنيم و مىدانيم كه جود و كرم ايشان اقتضا مىكند آن بزرگواران نيز هديه ما را جبران كنند و بىپاسخ نگذارند و پاسخ آنها دعايى است كه براى ما مىكنند و دعاى آنها حتماً پذيرفته خواهد شد.
پس اگر براى خودمان دعا كنيم معلوم نيست پذيرفته شود ولى اگر آنها براى ما دعا كنند قطعاً مستجاب است
📕 کتاب شکوه نجوا - آیت الله مصباح یزدی ره - ص۹-۱
@darshainabazqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌷 السلام علیک ایها المهذب الخائف🌷
#امام_زمان
@darshainabazqoran
#شرح_مناجات_شعبانيّه ٢
🌺اللّهُمَّ صَلِّ عَلى مُحَمَّد وَ آلِ مُحَمَّد؛
خداوندا؛ بر محمد و آل محمد رحمت فرست.
🔸بازگشت اين صلواتها به خود انسانهاست. چرا كه ما براى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و خاندانش طلب رحمت مىكنيم و چون ظرف وجودى آنان لبريز از رحمت الاهى است و نيازى به آن ندارند، اين رحمت به كسانى كه تحت ولايت آنها هستند سرازير مىشود. درست مثل آنكه، شخصى استكان يا ليوانى را پر از آب كرده است و اگر مرتب از او بخواهيم بر روى آن آب، آبى بريزد قطعاً در ظرفى كه زير آن استكان يا ليوان وجود دارد سرازير شده و موجوداتى كه در آن ظرف يا اطراف آن هستند بهره مىگيرند. بنابراين هر كس صلوات مىفرستد به دليل سرريز شدن رحمت الاهى از ظرفيّت وجودى پيامبر(صلى الله عليه وآله) و اهلبيت(عليهم السلام)، بركت اين صلوات به خود او و ديگران مىرسد .
✳️انسان وقتى مىخواهد از يك شخص بزرگ و با عظمت چيزى درخواست كند ولى در خود چنين لياقتى نمىبيند بنابر اصول روانشناسى لازم است اوّل توجّه آن شخص بزرگ را به مطلوبش جلب كرده، سپس خواسته خود را مطرح نمايد. به عنوان مثال ابتدا به فرزند و يا دوست صميمى او اظهار ارادت و علاقه كرده و كمكم زمينه درخواست خود را فراهم نمايد.
در حقيقت با صلوات جرأت پيدا كردهايم در پيشگاه با عظمت الاهى سخن بگوييم و قبل از آنكه براى خود چيزى بخواهيم براى دوستان و عزيزانِ درگاه خداوند طلب رحمت كنيم، و به عبارت ديگر در عالم محبّت يك نوع ايثار نموده و با زبان خاصّى به اهلبيت(عليهم السلام) عرض مىكنيم:
⚜«ما گرچه خود سراپا نياز هستيم ولى چون شما را دوست داريم قبل از اينكه براى خود چيزى بخواهيم براى شما رحمت مىخواهيم».⚜
✳️ گرچه اهلبيت(عليهم السلام) نيازى به درخواست ما ندارند ولى، كار ما در حقيقت مانند آن فقير گرسنه و بيمارى است كه درِ خانه كسى را مىزند و چنين مىگويد: «خدا عمرت بدهد. سلامتى عطا كند. بركت عنايت فرمايد». درست همان چيزهايى را كه آن فرد دارد براى او از خداوند درخواست مىكند. اين اظهار محبّت و جلب توجّه است، و هيچگاه او در جواب آن فقير نمىگويد من سالم هستم، زيرا مىداند اين فرد جز اين مقدار دعا، كار ديگرى نمىتواند انجام بدهد و مىخواهد بگويد، اگر تو سالم نبودى من از خدا مىخواستم كه به تو سلامتى عطا كند. پس اينگونه دعاها تبيين عقلى ندارد، بلكه تنها يك ابراز عشق و علاقه و محبّت است.
📚 کتاب شکوه نجوا
آیت الله مصباح یزدی ره - ص ۱۲_۱۵
#شعبان
@darshainabazqoran
✅ چند مورد از نشانه های ظهور
✍پیامبر "صلیاللهعلیهوآلهوسلم "الله فرمودند: از نشانههای آخرالزمان و نزدیکی ظهور امام زمان(عجلاللهتعالیفرجهالشریف) آن است که؛
🔸 اغلب مردم باسواد میشوند ولی عده مردم دانا و آگاه کمتر میشود
🔸فرمانروایان و حاکمان و مأمورین بیشتر میشوند ولی افراد امین و مورد اعتماد مردم کمتر میشوند.
🔸 بارانها در همه جا افزایش مییابد ولی سبزهها و گیاهان کمتر میشود.
📚تحفالعقول صفحه۶۳
#امام_زمان
@darshainabazqoran
#شرح_مناجات_ شعبانيّه ۳
🌺واسْمَعْ دُعائِى إِذا دَعَوْتُكَ، وَاسْمَعْ نِدائِى إِذا نادَيْتُكَ، وَأَقْبِلْ عَلَىَّ إِذا ناجَيْتُكَ🌺
🌸شنوای دعایم باش آنگاه که میخوانمت و صدایم را بشنو هنگامی که صدایت میکنم و به من توجّه کن هنگامیکه با تو مناجات مینمایم.🌸
✳️فرق بين #دعا، #ندا و #نجوا:
✨اهل لغت گفتهاند: بين اين سه واژه تفاوتهايى وجود دارد،
✅#دعا 👈داراى مفهومى عام و معنايى گسترده است👈 يعنى اگر كسى را با هر زبانى و به هر كيفيّتى، خواه از راه دور يا نزديك و خواه بلند يا آهسته صدا بزنند و خواه آن فرد آشنا باشد و خواه بيگانه. به همه اين صدا زدنها دعا مىگويند.
🔺ولى #ندا به صدايى گفته مىشود كه 👈بلند و فريادگونه است و انسان از راه دور و يا حتّى از راه نزديك، ولى نه به قصد رساندن صدا به گوش طرف مقابل، بلكه با انگيزهاى ديگر؛ مانند آرام شدن و تخليه روانى، صداى خود را بلند مىكند.
✅و #نجوا به معناى 👈حرف زدن خصوصى با كسى است به گونهاى كه ديگرى نمىتواند آن را بشنود. پس نجوا سخنى بين الاثنين است كه شخص ثالث از شنيدن آن بىبهره است. البته گاهى انسان با خدا نجوا مىكند و گاهى خداوند با انسان...
✳️نكته قابل توجّه آن است كه در بخش سوّم دعا، واسمع نجواى و يا واسمع مناجاتى، مطرح نمىگردد، بلكه به گونهاى مغاير با دو قسمت پيشين مىگوييم: «وأقبل علي اذا ناجيتك»، دليل آن اين است كه هنگام نجوا و سخن خصوصى نياز است طرف مقابل به طور كامل توجّه كند و اگر توجه كامل ننمايد غرض از نجوا حاصل نمىگردد و مىتوان گفت كه در نجوا تنها صحبت كردن به صورت خصوصى موضوعيّت دارد و محتوا اهميت چندانى ندارد و به عبارت ديگر سخن گفتن با محبوب و انس گرفتن مهمّ است و اگر محبوب عنايت نكند و روى خود را برگرداند نقض غرض مىشود.
🔴پس انسان چه بخواهد و چه نخواهد خدا حرف او را مىشنود، ولى آنچه مطلوب اوست، گوش دادن و عنايت است و اجابت درخواستهاى او از طرف خداوند در مرحله بعد قرار دارد، همچنان كه در برخى از مناجاتها اصلا درخواستى وجود ندارد.
✳️بنابراين، شروع مناجات شعبانيه و ساير مناجاتها با اين نحوه دعا، در حقيقت دستورالعملى به بندگان است كه چگونه آداب دعا را رعايت و خود را لايق گفتگو و مناجات با خداوند كنند و از او بخواهند كه بر آنها منّت گذارده و درخواست آنها را مورد توجه و عنايت قرار دهد. چرا كه گناهان آبرويى براى آنها نگذاشته و مانع از توجّه الهى گرديده است.
شروع مناجات با صلوات، اين معنى را نيز مىرساند كه حتى درخواست آمرزش گناهان نيز لياقت مىخواهد و با آوردن نام محبوب پروردگار، به خودمان لياقت مىدهيم تا خداوند استغفار ما را بپذيرد.
📚 کتاب شکوه نجوا
آیت الله مصباح یزدی ره - ص ۱۸-۲۱
#شعبانيّه
#امام_زمان
@darshainabazqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌸سلام امام زمانم 🌤
چيست ايـــن دلشوره های بيکــران..!؟
پشت کاشـیهای مسجـــد جمکران
کشتــی اميـــــد در گِل تا به کی؟
بانـــگ «اللهـــــمعجــل» تا به کی؟
🤲الّلهُـمَّ عَجِّــلْ لِوَلِیِّکَـــ الْفَـــرَج
#امام_زمان
@darshainabazqoran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🕌کنار شش گوشه امام حسین (علیهالسلام) با #آیت_الله_العظمی_علوی_گرگانی🖤
@darshainabazqoran
#شرح_مناجات_شعبانيّه ۴
🔺فقَدْ هَرَبْتُ اِلَيْك؛
پس اى خداوند به سوى تو فرار كردم.
🔰گويا انسان دشمنانى دارد كه او را تهديد مىكنند و او مىخواهد از چنگ آنان فرار كرده و به نقطهاى در جهت عكس حركت دشمن به سرعتْ حركت كند.
🔸بايد ديد ما چه دشمنانى داريم كه از چنگ آنها به سوى خداوند فرار مىكنيم.
✅بی ترديد خداوند جسم نيست تا در يك طرف قرار بگيرد و دشمن در طرف ديگر، اين فرار روحى و قلبى و معنوى است.
🌐عواملى وجود دارند كه مىخواهند ما را به طرف مخالف پروردگار جذب كرده و پايين بكشند پس بايد نيرويى صرف كرد تا همانند موشكهايى كه از جاذبه زمين فرار مىكنند، ما نيز از نيروى مخالف فرار كرده و در فضاى ديگرى قرار گرفته، به سوى خداوند برويم.
❇️در هر مرحله، عوامل بازدارنده بيشتر شده و داراى جاذبههاى بيشترى مىشوند، درست مثل دانشآموزانى كه در هر مقطع تحصيلى، با امتحانات متفاوت و پيچيدهترى مواجه مىشوند. ما نيز در مرحله نخست، با واجبات و محرماتى روبهرو هستيم كه در مرحله بعد تشخيص آن واجبات و محرّمات پيچيده مىگردد و در مراحل بعدى پيچيدهتر مىشوند تا جايى كه ممكن است انسان بين واجب و حرام نتواند فرق بگذارد و يا ترديد پيدا كند كه آيا فلان عملْ واجب يا حرام است.
منبع: کتاب شکوه نجوا - آیت الله مصباح یزدی ره - ص ۲۲-۲۴
#امام_زمان
@darshainabazqoran
#آیا_میدانید...
💠🔰 اولين سوره كامل كه بر پيامبر اسلام (صلیاللهعلیهوآلهوسلم)نازل شد سوره #علق بود.
💠🔰 اولين سوره كه پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) آن را در مكه اعلام كرد سوره #نجم بود.
💠🔰 اولين سوره كه در مدينه نازل شد سوره #مطففين بود.
💠🔰 اولين آيه كه به پيامبر(صلیاللهعلیهوآلهوسلم) نازل شد
🕋 « اقراء بسم ربك الذي ...» سوره #علق بود.
💠🔰 اولين شخصي كه قرآن را جمع آوري كرد و سپس آن را نگاشت #امام_علي_عليه_السلام بود.
💠🔰 اولين كسي كه قرآن را اعراب گزاري ونقطه گذاري نمود #ابو_الاسود_دوئلي شاگرد امام علي(علیهالسلام) به دستور ايشان بود.
💠🔰 اولين كسي كه قرائات مختلف را در هفت قرائت منحصر ساخت ابابكر بن احمد بن موسي درقرن سوم ه. ق بود.
#دانستنیهای_قرآن
@darshainabazqoran