هدایت شده از KHAMENEI.IR
🔰 در تاریخ کمتر دورهای اتّفاق افتاده که بشر به قدر امروز احساس نیاز به یک منجی داشته باشد
🔻 سخنرانی تلویزیونی رهبر انقلاب به مناسبت ولادت حضرت امام زمان(عج):
🔹️ شاید در تاریخ بشر کمتر دورهای اتّفاق افتاده باشد که آحاد بشری در همه جای عالم جامعهی بشری به قدر امروز احساس نیاز به یک منجی داشته باشند؛ چه نخبگان که آگاهانه این نیاز را احساس میکنند، چه بسیاری از مردم که احساس نیاز میکنند ولی در ناخودآگاهِ خودشان؛ احساس نیاز به یک منجی، احساس نیاز به مهدی، احساس نیاز به یک دست قدرت الهی، احساس نیاز به یک امامت معصوم، احساس نیاز به عصمت، به هدایت الهی. کمتر دورهای در تاریخ این همه احساس نیاز به این حقیقت والا انسان سراغ دارد.
🔹️ امروز بعد از آنی که بشریّت مکاتب گوناگون و نحلههای فکری گوناگون و مسلکهای گوناگون را تجربه کرده از کمونیسم تا دموکراسی غربی تا لیبرال دموکراسیِ رایج در دنیا با این همه ادّعایی که اینها دارند، بشر بعد از اینکه اینها را تجربه کرده احساس آسایش نمیکند. بشر با این همه پیشرفتهای علمیِ حیرتآور که بکلّی وضع زندگی را در جهان تغییر داده، احساس خوشبختی نمیکند. بشریّت دچار فقر است، دچار بیماری است، دچار فحشا و گناه است، دچار بیعدالتی است، دچار نابرابری است، دچار شکاف طبقاتی بسیار وسیع است.
🔺️ بشر دچار سوءاستفادهی قدرتها است از علم؛ قدرتها از علم سوءاستفاده میکنند؛ از کشفیّات طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ از تواناییهای استخراج شدهی از طبیعت سوءاستفاده میکنند؛ بشر با اینها مواجه است. اینها موجب شده است که انسانها احساس خستگی کنند در همه جای دنیا؛ احساس نیاز به یک دست نجاتبخش کنند. ۹۹/۱/۲۱
💻 @Khamenei_ir
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
چکار بايد بکنيم تا امام زمان مان را ببینیم؟ من گنهکار با این گناه هایم، چگونه می توانم امام زمانم را ببینم؟
قسمت اول
🌺پاسخ:
آنچه كه در زمان غيبت براي منتظران اهميت دارد،اين است كه تكاليفي را كه در اين زمان از او خواسته شده است، به نحو احسن انجام دهد.
1️⃣اولين وظيفه ي يك انسان منتظر اين است كه براي اصلاح خود و ديگران بكوشد و قابليتهايي را به وجود بياورد كه نه تنها آن حضرت را در خواب ببيند، بلكه در بيداري نيز به ديدار حضرت نائل شده و چشمش را به ديدار او روشن سازند.
🍀اگر مسأله اصلاح و اصلاحگري نباشد، و انسان در اين راه تلاش نكند، محرم راز نخواهد شد و هر چه اعمال ناپسند و ناشايست، بيشتر باشد، آن حضرت به انسان، نامحرمتر ميگردد. 👈پس، آنچه كه اثر مثبت و عملي داشته و زمينه ديدار آن حضرت را چه در خواب و يا بيداري فراهم مي گرداند، قابليت وآمادگي پيدا كردن خود انسانهاست.
🌸علامه عصر، آيت الله حسن زاده آملي، ميفرمايد: آنچه كه انسان را از محرمان محروم ميدارد، توجه كردن به نامحرمان است. ديدنيها، شنيدنيها، خوردنيها، و تماس گرفتنهاي كه خلاف رضاي خدا باشد، همه نامحرماني است كه ترا از دوست محرم، محروم ميكنند. اينگونه نامحرمان، بلاي جان بوده ترا از بسياري بركات محروم ميكند.(1)
🍀و يا به تعبير معلم اخلاق، مرحوم آيت الله بهاء الديني: هوا و هوسهاي روز، زنجيرهايي است كه در شب انسان را اسير كرده و زنجير پيچ نموده، بيداري شب، فكر صحيح و خواب خوب را از او ميگيرد.(2)
🍃آنچه كه اشاره شد، شرط اول و مهمترين شرط پيدا كردن قابليت براي ديدن حضرت است. و پس از پيدا كردن اين قابليت، محدّثين جهت ديدار با ولي عصر در خواب يا بيداري اعمال و دعاهايي را ذكر كردهاند كه ىر مطلب بعد، به چند نمونه آنها اشاره ميگردد
—————————-
1. حسن زاده آملي، رساله نور علي نور، ص64.
2. سيدآقايي، چشمه در بستر، «داستانهاي فضايل بيداري در شب»
ادامه دارد....
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
چکار بايد بکنيم تا امام زمان مان را ببینیم؟ من گنهکار با این گناه هایم، چگونه می توانم امام زمانم را ببینم؟
قسمت دوم(آخر)
🌺پاسخ:
محدّثين جهت ديدار با ولي عصر در خواب يا بيداري اعمال و دعاهايي را ذكر كردهاند كه به چند نمونه آنها اشاره ميگردد:
1.📌 سيد جليل بن باقي در اختيار مصباح روايت دارد كه امام صادق ـ عليه السّلام ـ فرموده است: «هر كسي بعد از هر نماز فريضه اين دعا (دعاي زيارت امام زمان (عج)) را بخواند، به درستي كه او در خواب و يا بيداري امام م ح م د بن حسن عسكري ـ عليه السّلام ـ را خواهد ديد. دعا اين است: «اللّهم بلغ مولانا صاحب الزمان...(1)».(2)
2. 📌سيد ابن طاووس در كتاب فلاح السائل ميگويد: سندي كه از معصوم ـ عليه السّلام ـ رسيده است هر كسي اراده كند ديدار يكي از انبياء و ائمه اطهار ـ عليهم السّلام ـ و يا غير آنها، در خواب نصيبشان گردد، هفت شب و در بعضي نسخ چهل شب، بعد از خواندن دعايي كه اولش اين است:
🍀«اللّهم انت الحيّ الّذي لا يموت... (شيخ عباس قمي در باب دعاها اين دعا را آورده است) و بعد از آن، بخواند، سوره «شمس» و «انّا انزلنا» و «قل يا ايها الكافرون» و «قل هو الله احد» و «معوذتين» و بعد از خواندن آنها، سوره «اخلاص» صد مرتبه و صلوات بر محمد و آل محمد ـ صلّي الله عليه و آله ـ صد مرتبه، پس با وضو به طرف راست خوابيده و هر كسي را كه قصد ديدار آن را داشته نيت كرده و در خواب خواهد ديد و با او سؤال و جواب خواهد كرد.(3)
3. 📌شيخ مفيد (ره) در كتاب «اختصاص» روايت كرده است از ابي المعزي از امام موسي بن جعفر ـ عليهما السّلام ـ : هر كسي كه براي او حاجتي باشد به سوي خداوند و اراده كرده كه ما را (اهلبيت عترت ـ عليهم السّلام ـ) ببيند غسل نمايد و در دل شب مناجات كند. و قسم دهد خداوند را به حق ما، و متوسل شود به سوي خداوند، به درستي كه ما را خواهد ديد و خواهد آمرزيد او را و برآورده خواهد شد حاجت او.(4)
موفق باشيد.
............................................
1. مجلسي، بحار الانوار، ج 86، ص 61،
2. اين دعا در مفاتيج الجنان آمده است.
3. سيد ابن طاووس، فلاح السائل، ص281.
4. محدث نوري، نجم الثاقب، ص 849، باب هفتم
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
خيلي وابسته به گوشي و فضاي مجازي هستم و بيشتر وقتم در فضاي مجازي سر می شود.یک عامل برای گناه من همين است. نمي توانم گوشي را کنار بگذارم و به فضاي مجازي اعتياد دارم. در انجام کارهایم تنبل هستم و وقتي کار از کار گذشت انجام می دهم. برای تغییر این وضعیت بايد چکار کنم؟ راهنمايي کنيد
🌺پاسخ:
به لطف الهی خودتان به این نتیجه رسیده اید که گذاشتن وقت زیاد در فضای مجازی چقدر آسیب زاست و بنابراین خدای متعال را شاکر باشد که عزم و اراده کاهش و مدیریت ساعات استفاده را دارید. براي رهايي از اعتياد به فضاي مجازي بايد عرض کنيم:
-📌 بپذيريد که فضاي مجازي وقت گير است:
نخستين گام براي رهايي از اين مشکل اين است که قبول کنيد استفاده بيش از حد از اين فضا، آسيب رسان و تلف کننده وقت است.
- 📌برنامه ريزي مناسب و منطقي داشته باشيد:
اگر بخواهيد که يک باره ارتباط خودتان را با فضاي مجازي قطع کنيد، امکان موفقيت شما بسيار کم خواهد شد. بنابراين بهتر است با يک برنامه ريزي مناسب، تلاش کنيد تا روز به روز مقدار فعاليت تان در فضاي مجازي را کاهش دهيد تا به حد منطقي برسد. براي رسيدن به اين هدف بهتر است هميشه فهرستي از کارهايي را که بايد در اين فضا انجام دهيد، همراه تان داشته باشيد تا براي حضور در فضاي مجازي با مديريت زماني بهتري عمل کنيد.
- 📌از همراهي و همدلي خانواده کمک بگيريد:
از هر فرصتي براي بودن در کنار خانواده استفاده کنيد چراکه براي آرامشي که در اين فضا به دست مي آوريد، هيچ جايگزيني وجود ندارد.
- 📌عضويت خود در گروه ها و کانال ها را محدود کنيد:
نيازي نيست که به طور مثال در ده شبکه اجتماعي عضو باشيد. حتي نيازي نيست در دو شبکه اجتماعي که کارايي يکساني دارند عضو شويد. تنها عضو گروه هايي بشويد که هدف شان مشخص باشد و اعضاي آن نيز شناخته شده باشند.
-📌خودکنترلي تان را تقويت کنيد:
فقط زمان هايي از فضاي مجازي استفاده کنيد که کارتان را انجام داده ايد يا مشغول استراحت هستيد. وقتي کاري داريد که بايد انجام شود، زمان خود را صرف به روزکردن پروفايل تان يا عوض کردن عکس تان نکنيد.
- 📌بررسي کنيد که چه چيزهايي را در فضاي مجازي از دست مي دهيد:
پژوهش ها نشان داده که فضاي مجازي با همه مزيت هايش، باعث افزايش افسردگي در کاربران مي شود.
- 📌بيکار و بي برنامه نباشيد
در زندگي تان اهداف کوتاه مدتي در نظر بگيريد و براي دستيابي به اهدافتان برنامه ريزي کنيد. بيکار و بي برنامه بودن در زندگي، شما را به استفاده بيشتر از اين فضا ترغيب مي کند. همچنين اوقات فراغت خود را به تفريحات ديگر که مورد علاقه تان است (مانند ورزش)، اختصاص دهيد تا به مرور، فعاليت تان در فضاي مجازي کاهش يابد.
-📌نيازي را که براي رفع آن در فضاي مجازي هستيد کشف کنيد:
بررسي کنيد که حضور در فضاي مجازي چه نيازهايي را در شما برطرف مي سازد که اين قدر به فعاليت در آن ها علاقه داريد. تلاش کنيد تا آن نيازها را کشف و آن ها را به شيوه اي سالم تر تأمين نماييد.
-📌محدوديت هاي زماني تعيين کنيد:
براي استفاده از فضاي مجازي، محدوديت زماني قايل شويد؛ به عنوان مثال شما مي توانيد روزي بيست دقيقه تا نيم ساعت را به اين کار اختصاص بدهيد.
🍀محاسبه زمان هايي که آن لاين هستيد، آسان ترين راه براي فهميدن اين است که وقت تان را تلف کرده ايد يا نه؟ حتي مي توانيد از دقيقه شمار هم استفاده کنيد. در يک برنامه ريزي دقيق، مدت زمان منطقي و موردنياز بهره برداري از اين فعاليت ها را تعيين کنيد و وقتي زمان آن به سر آمد، بدون در نظر گرفتن اين که کارتان به پايان رسيده است يا نه، آن فعاليت را قطع کنيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#فضای_مجازی
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
همانطور که انسان در اين دنيا براى تحصيل سعادت دنيوى كوشش ميکند، چرا نبايد براى رسيدن به سعادت اخروى پس از مرگ و در همان عالم آخرت به تلاش پرداخت؟
🌺 پاسخ:
عالم بعد از مرگ ، عالم تزاحمات و در نتیجه عالم تکلیف نیست که انسان بتواند در آن عالم عملی انجام دهد که موجب ساختن آخرتش شود.
🌿به عبارت دیگر آن عملی می تواند آخرت انسان را بسازد که از روی اراده و اختیار و در بستر تکلیف و در دار تزاحمات واقع شود و الا عمل بعد در موقعیتی که هیچ امتحان و تکلیفی نیست و همه پرده ها از جلو چشم انسان با مرگ کنار رفته دیگر ارزشی ندارد و دیگر آن عمل منشا اختیاری ندارد که ارزش برای انجام دهنده آن حساب شود.
🔸از این روست که امام علی (علیه السلام) می فرماید الیوم یوم العمل و الغد یوم الحساب
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴 ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
📌مهمترين دليل غيبت امام عصر (عجل الله فرجه) آماده نبودن ما و اوضاع جهاني است، از يکطرف، ما آمادهي ياري آن حضرت نيستيم،
🔹چنانچه خواجه طوسي مينويسد: «وُجُودُهُ لُطفٌ و تَصَرُّفُهُ لطفٌ آخَر و عَدَمُهُ مِنّا. وجود او يکي از الطاف خدا به مردم است و هدايتگري او لطف ديگري است، و دليل غيبتش ما هستيم(که آماده نيستيم).»
🔻 از طرف ديگر، تمام مردم جهان نيز بايد آمادهي پذيرش او شوند و اين آمادگي زماني فراهم ميشود که اغلب مردم تشنهي ظهور يک منجي شوند و ظهورش را با تمام وجود بخواهند!
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
چگونه مثل سيد بحر العلوم رفيق امام زمان شويم؟
🌺پاسخ:
هر انسان مؤمن و شيعه دوازده امامي كه معتقد به ولايت و امامت خاندان عصمت و طهارت باشد، مي تواند شرايط لازم را در خود فراهم نموده و از ياران خاص امام زمان ـ عليه السلام ـ باشند. به نمونه هايي از شرايط يك انسان مؤمن اين گونه اشاره مي شود:
1.📌 اهل معرفت و خداشناس باشد: از آثار خدا شناسي آن است كه از او اطاعت كرده و پيرو سنت پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ و امام معصوم ـ عليهم السلام ـ باشد. چنان كه امام باقر ـ عليه السلام ـ فرموده است:«همانا شيعه ما كسي است كه از خداوند عزوجل اطاعت كند».(1) و
☘️ هم چنين لازمه مؤمن شيعي بودن آن است كه تابع عمل و سيره پيامبر و امام باشد. امام صادق ـ عليه السلام ـ مي فرمايند: «از شيعه ما نيست كساني كه ادعا كرده و در عمل با رفتار و سيره ما مخالف باشند».(2)
🔹بنابراين، لازمه خدا شناسي اطاعت از خداوند و دستورات پيامبر اكرم ـ صلي الله عليه و آله و سلم ـ و اولياي الهي مي باشد. انساني اگر بخواهد از ياران امام زمانشان باشد، بايد در ظاهر و باطن مطيع مولايشان بوده و از او اطاعت داشته باشد. اطاعت واقعي هم آن است كه هيچ گاه عملي را انجام ندهد كه خلاف رضاي خدا و امام زمان ـ عليه السلام ـ باشد.
2. 📌انجام واجبات كه اهم آن ها، نماز است، مؤمني اگر اهل نماز نباشد و يا اهل آن باشد ولي مداومت نداشته باشد، هيچ عمل خير ديگر او اثر نخواهد داشت. چنان كه امام رضا ـ عليه السلام ـ در عظمت و علت وجوب نماز فرموده است: «خداوند امر به نماز نموده، براي اين كه نماز اقرار به وحدانيت و يگانگي خداوند است».(3)
🍀 با اين وصف، اگر نماز اقرار به يگانگي خداوند باشد، كسي كه بخواهد از ياران خاص امام زمان ـ عليه السلام ـ باشد، در مورد نماز بي توجه باشد، او هيچ گاه از عنايت امام زمان ـ عليه السلام ـ بهره مند نخواهد شد كه از سپاه ويژه خود قرار دهد. چون كسي كه با خدايشان ميانه صحيح نداشته باشد، چگونه امام كه خليفه خدا در روزي زمين است با او سرسازش دارد و او را از ياران خود قرار دهد. چنان چه درباره افضل اعمال بعد از معرفت خدا از امام صادق ـ عليه السلام ـ سؤال شد، حضرت فرمود: «بعد از شناخت خداوند بالاتر از نماز چيزي شناخته نشده است».(4)
3. 📌ديندار، پارسا و اهل تقوا و دور از هر گونه حرام و معصيت باشد. امام صادق ـ عليه السلام ـ مي فرمايند:
«براي صاحب امر غيبتي طولاني است. در اين دوران هر كسي بايد تقواي الهي پيشه كرده و چنگ در دين بزند.(5) در مورد ديگر امام باقر ـ عليه السلام ـ فرموده است: «تقوي پيشه سازيد، بار سنگين انتظار را با ورع و پارسايي به منزل رسانده و مطيع پروردگار باشيد...».(6)
🍀و هم چنين امام صادق ـ عليه السلام ـ فرموده است: «هر كسي دوست دارد در شمار اصحاب حضرت قائم باشد، بايد در عصر انتظار اهل آداب و اخلاق اسلامي باشد».(7) در ميان مجموعه آثار اجتماعي و اخلاقي، ترك گناه و دوري از حرام، جايگاه ويژه دارد. مؤمني اگر گرفتار گناه شده و انجام رعايت حلال و حرام ننمايد، هيچ گاه به كمال انساني نخواهد رسيد. چنان كه امام صادق ـ عليه السلام ـ فرموده است: از صفات مؤمن آن است كه حلال خدا را حلال وحرام خدا را حرام شمارد.(8)
👈در زندگي اي كه حرام دخالت داشته باشد، صفا و معنويت در آن راه ندارد. هر گاه صفا و معنويت نباشد، انتظار آن را نيز نبايد داشت كه از سپاه امام زمان ـ عليه السلام ـ قرار گيرد.
.......................................
1. مستدرک الوسايل، ج11، ص256، ح12920.
2. همان، ص259.
3. وسايل الشيعه، ج14، ص10، باب 1، ح9.
4. همان، ص38، باب 10، ح1.
5. مجلسي، بحارالأنوار، ج52، ص135.
6. همان،ص 140.
7. همان.
8. همان، 65، 164، ح15
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#اخلاقی
#امام_زمان
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
در سوره الرحمن آیه ۱۷، منظور از دو مشرق و دو مغرب چیست ؟
🌺پاسخ:
« رَبُّ الْمَشْرِقَيْنِ وَرَبُّ الْمَغْرِبَيْنِ»؛ پروردگار دو خاور و پروردگار دو باختر(1)
🍀مرحوم علامه، در تفسیر المیزان ذیل آیه شریفه فوق می فرمایند:
« منظور از" دو مشرق"، مشرق تابستان و مشرق زمستان است، كه به خاطر دو جا بودن آن دو چهار فصل پديد مىآيد، و ارزاق روزى خواران انتظام مى پذيرد.
🌸بعضی(2) هم گفته اند: مراد از دو مشرق، مشرق خورشيد و مشرق ماه است، و مراد از دو مغرب هم دو مغرب آن دو است.»(3)
🍀در تایید نظر اول، در تفسیر نور بیان شده است که حضرت على (عليه السلام) در خطبه اى بعد از تلاوت آيه «رَبُّ الْمَشْرِقَيْنِ ...» فرمود: مشرق زمستان در محدوده خود و مشرق تابستان در محدوده خود است.(4)
پی نوشتها:
1. الرحمن/17.
2. مجمع البيان، ج 9، ص 201به نقل از المیزان.
3. ترجمه تفسير الميزان، ج19، ص166.
4. تفسیر نور، ج9، ص 388
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
دختر چهارساله اي دارم که هر چيزي مي خواهد يا هر کاري دارد با گريه مي گوید. واقعا از دستش به ستوه آمده ام بايد چه کار کنم؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
آنچه از مشکلات فرزندتان بيان نموديد ناشي از نوع برخورد غير صحيح شما و همسرتان با او بوده و الان لازم است با انجام راهکارهايي اين رفتارها را تحت کنترل درآوريد.
🔹به احتمال زياد فرزند شما از برخي از رفتارهاي خودش احساس رضايت مي کند و دليل آن هم پاداشي است که از جانب شما دريافت نموده و دائم ترجيح مي دهد همين رفتارها مثلا با گریه به هدف رسیدن را تکرار کند.
🔸به صورت کلي پرخاشگري، زورگويي و توقع بالا که گريههاي زود يکي از نشانههاي آن است ناشي از دلايل زير هستند:
1. 📌گرسنگي: هرگاه زمان غذاي کودک بگذرد، پرخاشگر ميشود و در موارد بسياري، گرسنگي خود را به مادر نميگويد. به شما توصيه ميکنيم به ويژه در مهمانيها و زماني که مهمان دارند، از غذاي کودک خود غافل نشوند.
2. 📌خستگي: اگر فعاليت کودک بيش از حد باشد و در پيادهروي و بازي زيادهروي کند، با کوچکترين بهانهها به مرحلهي فروپاشي ميرسد و پرخاشگري خواهد کرد. اعتدال در فعاليتهاي جسمي براي کودک مطلوب است.
3.📌 بيخوابي: طبيعي است که هرگاه زمان خواب کودک به تأخير افتد، پرخاشگر ميشود. اين مشکل بيشتر در مهمانيها و زماني که مادر و پدر مشغول پذيرايي از مهمانها هستند، پيش ميآيد.
4.📌 بيتوجهي به کودک: وقتي کودک چهار سالهي شما، خواستهاي دارد، به خواستهي او توجه کنيد. در صورت بيتوجهي (به ويژه در حضور ديگران)، ممکن است با کتک و داد و فرياد و فحش دادن نظر شما را به خود جلب کند. برخي والدين، هنگام صحبت با دوستان و نزديکان، از پاسخگويي به کودک خود غافل ميشوند.
5. 📌بيماري: يکي ديگر از عوامل پرخاشگري کودک، بيماري (تب) است. در اين حالت بايد با او مدارا کرد.
6.📌 انگل: برخي انگلها روي اعصاب کودک اثر ميگذارند. در اين صورت بايد به پزشک مراجعه کرد.
7-📌 فرزند شما رفتارش را از شما و تمام کساني که در اطرافش هستند الگو مي گيرد. جر و بحث کردن جلوي فرزند يا برخورد پرخاشگرانه اين رفتار را در او نهادينه مي کند.
8-📌 برخي فيلم ها و داستان ها پرخاشگري و عصبانيت فرزند شما را تشديد مي کنند که بايد آنها را از دسترس فرزند خود دور نگه داريد.
ادامه دارد...
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تربیت_فرزند
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
دختر چهارساله اي دارم که هر چيزي مي خواهد يا هر کاري دارد با گريه مي گوید. واقعا از دستش به ستوه آمده ام بايد چه کار کنم؟
قسمت دوم:
🌺پاسخ:
به هر حال والدين نقش مهمي در ساختار شخصيت و شکل گيري رفتار کودک دارند، بنابراين ضرورت دارد:
1. 📌 شما و همسرتان الگويي از آرامش و تسلط بر خود براي کودکتان باشيد و هم در تعامل با يکديگر و هم در تعامل با فرزندتان رفتار پرخاشگرانه نداشته باشيد.
2. 📌 برخي مواقع پرخاشگري فرزندان آموخته شده از محيط اطرافشان است. مثلا مشاهده فيلمها يا برنامههايي که مظاهر پرخاشگري در آنها به نمايش گذاشته ميشود باعث پرخاشگري آموخته شده در فرزندان ميشود.
3. 📌 از ميزان امر و نهي و کنترل بالاي فرزند به نحوي که وي احساس محدوديت افراطي کند، اجتناب کنيد. سطح خواسته ها و تذکرات خود را محدودتر کنيد و کمتر از وي ايراد بگيريد.
4. 📌 از برچسب "پرخاشگر" و ديگر صفات منفي به فرزندتان خودداري کنيد، زيرا توصيف وي با ويژگي پرخاشگر بودن، پرخاشگري را به وي القاء مي کند. بنابراين به وي القاء کنيد که وي از تسلط بر رفتار خود برخوردار است.
5. 📌 شکايات و بهانه هاي اصلي او را کشف کنيد و پاسخ دهيد. در صورتي که امکان پاسخ يا تامين خواسته هاي وي وجود ندارد، اين موضوع را براي وي تبيين کنيد و توضيح دهيد، و يا در صورت امکان جايگزين ديگري براي خواسته وي تهيه کنيد. البته بايد مراقب باشيد که فرزندتان شما را مديريت نکند. به اين منظور لازم است کامروا سازي وي به صورت بهينه باشد. به اين معنا خواسته هاي وي تا مرز 70 يا 80 درصد تامين شود و لازم است 20 يا 30 درصد ناکامي داشته باشد ( همانگونه که گفته شد لازم است در موقعيت ناکامي فرزند، تعامل مطلوبي با وي وجود داشته باشد)
6.📌 موقعيتهايي که پرخاشگري مي کند را شناسايي کنيد، با برنامه ريزي و تلاش از بروز چنين موقعيتهايي کم کنيد و در مقابل موقعيتهايي که رفتار آرام دارد را تقويت کنيد.
7.📌 در برخي موارد نسبت به پرخاشگري و گریه وي بي اعتنا باشيد
8. 📌 از روش اقتصاد ژتوني استفاده کنيد، مثلا به فرزندتان بگوئيد به ازاي هر بار پرخاشگري نکردن يک ستاره دريافت مي کني و اگر ستاره ها مثلا به 3 مورد برسد يک جايزه خواهي داشت.
9. 📌 زمينه اي فراهم آوريد تا انرژي وي به صورت مفيد استفاده شود، ورزش، بازيهاي جسمي و فيزيکي، کارهاي هنري مي تواند در اين زمينه موثر باشد.
10.📌 در صورتي که با بکار گيري موارد فوق به نتيجه مطلوب نرسيديد مي توانيد از تنبيه استفاده کنيد يعني وي را به صورت محدود از برخي امکانات محروم کنيد. در اين خصوص لازم است از قبل با وي اتمام حجت کنيد و نوع محروميت را براي وي توضيح دهيد.
🔵ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان بله
https://ble.ir/pasokhgoo_ir_bot
🔴ارسال سوالات از طریق ربات پیام رسان گپ:
https://gap.im/pasokhgoo_ir_bot
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تربیت_فرزند
☘️ خدمات مشاوره و روانشناسی مرکز ملی پاسخگویی به سؤالات دینی در خصوص سؤالات مرتبط با بیماری کرونا
☘️ مشاوره فردی، خانوادگی، مدیریت استرس و نگرانی حاصل از بیماری کرونا
🌷توسط طلاب روانشناس
☎️ ارتباط با بخش تلفنی:
همه روزه از ساعت "8 -14" و "16- 20"؛ با شماره گیری 096400 (بدون کد) و انتخاب کلید 7 و گرفتن نوبت مشاوره برای همان روز؛
🌐 ارتباط با بخش فضای مجازی:
user.pasokhgoo.ir
📱 یا مراجعه به اپلیکیشن پاسخگو
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#به_مدد_الهی_کرونا_را_شکست_میدهیم