✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
دلیل اضطرار چیست و چرا امام عصر (علیه السلام) مضطر نامیده شده اند؟
قسمت سوم(آخر):
🌺پاسخ:
به این روایت توجه فرمایید:
«عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ (عليه السلام) قَالَ: إِنَّ الْقَائِمَ إِذَا خَرَجَ دَخَلَ الْمَسْجِدَ الْحَرَامَ فَيَسْتَقْبِلُ الْكَعْبَةَ وَ يَجْعَلُ ظَهْرَهُ إِلَى الْمَقَامِ ثُمَّ يُصَلِّي رَكْعَتَيْنِ ثُمَّ يَقُومُ فَيَقُولُ يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنَا أَوْلَى النَّاسِ بِآدَمَ يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنَا أَوْلَى النَّاسِ بِإِبْراهِيمَ يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنَا أَوْلَى النَّاسِ بِإِسْمَاعِيلَ يَا أَيُّهَا النَّاسُ أَنَا أَوْلَى النَّاسِ بِمُحَمَّدٍ (صلى الله عليه و آله) ثُمَّ يَرْفَعُ يَدَيْهِ إِلَى السَّمَاءِ فَيَدْعُو وَ يَتَضَرَّعُ حَتَّى يَقَعَ عَلَى وَجْهِهِ وَ هُوَ قَوْلُهُ عَزَّ وَ جَلَ "أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ وَ يَجْعَلُكُمْ خُلَفاءَ الْأَرْضِ أَ إِلهٌ مَعَ اللَّهِ قَلِيلًا ما تَذَكَّرُون"»
🍀امام صادق (عليه السلام) می فرمايند: زمانی که قائم خروج کند وارد مسجدالحرام می شود و رو به کعبه و پشت به مقام ابراهيم می ایستد. سپس دو رکعت نماز می گذارد، سپس می ايستد و می گوید: ای مردم من سزاوارترين مردم به آدم هستم، ای مردم من سزاوارترين مردم به ابراهيم هستم، ای مردم من سزاوارترين مردم به اسماعيل هستم، ای مردم من سزاوارترين مردم به محمد (صلى الله عليه و آله) هستم.
🌼سپس دستهایش را به سوی آسمان بلند کرده و دعا و تضرع می کند، آن قدر تضرع می کند که از شدت خشوع و اضطرار به رو می افتد. و اين است تعبير قول خداوند (عزوجل) که می فرماید: «أَمَّنْ يُجِيبُ الْمُضْطَرَّ إِذا دَعاهُ وَ يَكْشِفُ السُّوءَ...».(1)
✍️بنابر این:
حضرت حجت (علیه السلام) بیش از همه منتظر فرا رسیدن فرج و ظهور هستند تا بتوانند جهان را که مملو از ظلم و فساد و تباهی شده است، پر از عدل و داد کنند.
🌸 لذا مضطر بودن ایشان یعنی همین که آن حضرت در دوران غیبت، چاره ای ندارند و خود نیز منتظر فرا رسیدن زمان ظهور هستند.
✨وقتی به اذن الهی، زمان ظهور فرا برسد، دعای ایشان که مضطر واقعی هستند، به اجابت رسیده و این حکومت و خلافت الهی به ایشان سپرده می شود.
پی نوشت:
1.استرآبادى، على، تأويل الآيات الظاهرة في فضائل العترة الطاهرة، محقق: استاد ولى، حسين، ناشر: جماعة المدرسين في الحوزة العلمية بقم، مؤسسة النشر الإسلامي، 1409 ه.ق، چاپ اول، ص 399؛ البرهان فی تفسیر القرآن، پیشین، ج 4، ص 225.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#امام_زمان
۱ بهمن ۱۳۹۹
🌺پيامبر خدا صلى الله عليه و آله : إنَّ اللّهَ إذا أحَبَّ أهلَ بَيتٍ أدخَلَ عَلَيهِمُ الرِّفقَ .
🍀هر گاه خداوند ، خانواده اى را دوست بدارد ، مدارا و ملايمت را وارد آن خانواده مى كند .
📚كنز العمّال : ج 3 ص 52 ح 5449
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#حدیث
۱ بهمن ۱۳۹۹
🌐📝🌐📝🌐
✅پرسش:
دليل برتري حضرت زهرا بر پيامبران چيست ؟ چرا ايشان بر حضرت عيسي و موسي و ابراهيم و...برتري دارند ؟
قسمت اول:
🌺پاسخ:
از نظر اسلام ارزش انسانها در پيشگاه خداوند متعال به تقواي آنان است. قرآن ميفرمايد: «يا أَيُّهَا النّاسُ إِنّا خَلَقْناکُمْ مِنْ ذَکَرٍ وَ أُنْثي وَ جَعَلْناکُمْ شُعُوبًا وَ قَبائِلَ لِتَعارَفُوا إِنَّ أَکْرَمَکُمْ عِنْدَ اللّهِ أَتْقاکُمْ إِنَّ اللّهَ عَليمٌ خَبيرٌ» [1]
🍀«اي مردم! ما شما را از يک مرد و زن آفريديم و شما را تيرهها و قبيلهها قرار داديم تا يکديگر را بشناسيد؛ (اينها ملاک امتياز نيست،) گراميترين شما نزد خداوند با تقواترين شماست؛ خداوند دانا و آگاه است!»
🌸طبق اين آيه شريفه هر چه درجه تقوي بالاتر باشد فرد متقي نزد خداوند گراميتر است و اين درجات در ميان انبياء و معصومين عليهم السلام نيز وجود دارد که همه انبياء از نظر درجات در يک سطح نيستند و در مرتبه انبياء ملاکات و معيارهاي بسيار دقيقي است که خداوند متعال بر اساس آنها بر درجات و مقام انبياء ميافزايد.
🌼اما در مورد مقام حضرت زهرا (سلام الله علهیا) روايات زيادي آمده است که دلالت بر بزرگي مقام ايشان در نزد خداوند ميکند. با تعابيري که درباره هيچ کدام از معصومين صحبت نشده است. از جمله بعضي از احاديث پيامبر اکرم (صلی الله علیه و اله) که هم در منابع شيعه و هم در منابع برادران اهل سنت آمده است:
🍃رسول اکرم (صلی الله علیه و اله) فرمودند: «همانا خداوند با غضب فاطمه (سلام الله علیها) غضب ميکند و با رضايت او راضي ميشود.» [2]
☘️رسول اکرم (صلی الله علیه و اله) فرمود: «نخستين کسي که وارد بهشت ميشود فاطمه (س) دخترم است...» [3]
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. حجرات، آيه 13- ترجمه آيت الله مکارم.
2. اسد الغابه، ج 7، ص 224- کنز العمال، ج 13، ص 674- ينابيع المودة، ج 1، ص 170
3. کنز العمال، ج 6، ص 29- ميزان الاعتدال، ج 2، ص 131
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#تاریخی
#سیره
#حضرت_زهرا سلام الله علیها
۱ بهمن ۱۳۹۹
🌟بزرگ
🌺ورق می زنم. آرام آرام. اما آرام ورق زدنم به خاطر عتیقه بودنش نیست. با هر بار ورق زدن، روحم تازه می شود. به تازگی ناب معصومیت کودک سه سال و اندی:
- بابا. چی تو دستتاتونه؟
- یک چیز باارزش.
- می تونم ببینم؟
پدر مشتش را باز می کند. یک کتاب خیلی خیلی خیلی کوچک در دستانش است.
- این چیه؟
- نسخه ای از قرآن.
🌱و این اولین باری بود که من اسم قرآن را شنیدم.
- مامان، چقدر صداتون قشنگه. خیلی دوست دارم وقتی شبا این لالایی رو برام می خونین
- قربون بلبل زبونی ات برم من الهی. لالایی نیست گلم.
- پس چیه؟
- قرآنه گلم. برات سوره یس می خونم شبا قبل خوابت. خیلی قشنگه نه؟
- آره. دوستش دارم
🍃و این دومین باری بود که من اسم قرآن و آیاتش را شنیدم.
🌸بعدتر ها مدام این ها تکرار شد. پدر. مادر. پدربزرگ. مادربزرگ. خاله. دایی. عمو. مسجد. جلسه. صبحگاه مدرسه. احساس می کنم او بود که مرا تا به اینجا بزرگ کرد. می خوانم. به یاد مادربزرگ و پدر بزرگ. هدیه مادر و پدرم. بسم الله الرحمن الرحیم. یس. والقرآن الحکیم ..
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#انس_با_قرآن
#تربیت_فرزند
#ارتباط_با_فرزندان
#زندگی_بهتر
#داستانک
#تولیدی
۱ بهمن ۱۳۹۹
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
چرا مردم با دیدن عدل و احسان پیامبر(صلی الله علیه و آله) با جانشینی علی(سلام الله علیه) مخالفت کردند؟
چرا با دیدن عدل و احسان علی(سلام الله علیه)، از حکومت امام مجتبی(سلام الله علیه) حمایت نکردند؟ براستی چرا پس از چشیدن طعم حکومت حق، باز هم مردم به حاکمان عادل خود خیانت میکنند؟
قسمت دوم:
🌺 پاسخ:
📌عدالت ستیزی:
با وجود طعم شیرین عدالت برای اجتماع، ممکن است برخی برای منافع شخصی، یا تعصبات قومی و قبیلگی از عدالت رویگردان باشند، و زیر بار آن نروند و حاکم عادل را نتوانند تحمل کنند، همان طور که علی(سلام الله علیه) را به خاطر عدالتش کشتند.
🔻مانند طلحه و زبیر که از جمله کسانی بودند که با حضرت علی(علیه السلام) بیعت کردند (1) و بیعت مهاجرین را نیز تضمین نمودند(2) اینان پس از خلافت حضرت علی(علیه السلام) به تصور اینکه حضرت نیز مانند خلفای گذشته عمل خواهد کرد به دنبال سهم خواهی خود بر آمدند و توقع داشتند حکومت بصره و کوفه به آنان واگذار شود(3) اما وقتی عدل حضرت علی(علیه السلام) را مشاهده نمودند به مخالفت پرداخته و جنگ جمل را به کمک عایشه به راه انداختند.(4)
✍️پس عدالت همیشه، همه افراد را راضی نگه نمی دارد. بسیاری در جنگ جمل کشته شدند. بازماندگان آنها کینه حضرت علی(علیه السلام) را به دل داشتند و به دنبال فرصتی می گذشتند تا علیه حضرت علی(علیه السلام) اقدام کنند این فرصت در زمان حضرت علی(علیه السلام) با تمام کارشکنی هایی که کردند به وجود نیامد اما در زمان امام حسن مجتبی(علیه السلام) اقدام نمودند.
🔹ابن ابی الحدید می نویسد: «دو زن نزد حضرت آمدند و کمک خواستند، حضرت امیر به هر یک از آنان مقداری درهم و غذا به صورت برابر داد. یکی از زنان گفت: من زنی از عرب و او از عجم است! حضرت فرمود: به خدا قسم در زمینه بیت المال من فرقی بین فرزندان حضرت اسماعیل و فرزندان اسحاق نمی بینم(5)
☘️حتی وقتی خواهر مکرمه اش، اُمّ هانی، به خدمت او رفت، حضرت دستور داد که بیست درهم به وی بپردازند. ام هانی بازگشت و از کنیزک عجمی خود پرسید: عطای علی(سلام الله علیه) به تو، چه اندازه بود؟ او پاسخ داد: بیست درهم. ام هانی، با خشم، و به عنوان اعتراض و انتقاد از این مساوات، به نزد برادر بازگشت. امام(سلام الله علیه) فرمود:«باز گرد! خدای تو را رحمت کند! ما، در کتاب خدا، برتری و رجحانی برای اسماعیل بر اسحاق نیافتیم(6)
🌸این برخورد ها باعث رنجش اشراف شد و این اشراف اگر چه برخی در زمان خود حضرت علی علیه السلام جرأت نکردند ابراز اندام کنند اما پس از ایشان در صف مخالفان قرار گرفتند و به مقابله با امام حسن مجتبی علیه السلام پرداختند. باید توجه کرد در نظام قبیله گری اشراف نفوذ بشتری از توده مردم داشتند و توده مردم بیشتر به دنبال اربابان خود می رفتند.
✍️این عوامل باعث شد بسیاری نه تنها عدل حضرت علی علیه السلام را تحسین نکنند بلکه به مقابله با آن نیز بپردازند.
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. شیخ مفید(۴۱۳ ق)، الجمل و النصرة لسید العترة فی حرب البصرة، ص۱۳۰.
2. تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۱۶۷.
3. طبری، تاریخ طبری، ج ۴، ص ۴۵۳.
4. تاریخ یعقوبی، ج۲، ص۱۶۹.
5. شرح ابن ابی الحدید، ج2، ص200.
6. بحارالانوار، ج40، ص106.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
۲ بهمن ۱۳۹۹
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❤️به الهامات خوب الهی که به ذهنمون خطور می کنه بها بدید، کم کم شفاف تر می شه
🎥ببینید
🍀صلی الله علیک یا اباعبدالله🍀
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
۲ بهمن ۱۳۹۹
✨شرافت و فضیلت حضرت زهرا(ع)
▪️من راجع به حضرت صدیقه- سلام اللَّه علیها- خودم را قاصر میدانم که ذکری بکنم، فقط اکتفا می کنم به یک روایت که در کافی شریفه است و با سند معتبر نقل شده است و آن روایت این است که حضرت صادق- سلام اللَّه علیه- می فرماید:
🔹فاطمه- سلام اللَّه علیها بعد از پدرش 75 روز زنده بودند در این دنیا، بودند و حزن و شدت بر ایشان غلبه داشت و جبرئیل امین می آمد خدمت ایشان و به ایشان تعزیت عرض می کرد و مسائلی از آینده نقل می کرد.
🌱🔸ظاهر روایت این است که در این 75 روز مراوده ای بوده است؛ یعنی، رفت و آمد جبرئیل زیاد بوده است و گمان ندارم که غیر از طبقه اول از انبیای عظام درباره کسی این طور وارد شده باشد که در ظرف 75 روز جبرئیل امین رفت و آمد داشته است و مسائل را در آتیهای که واقع میشده است، مسائل را ذکر کرده است و آنچه که به ذریه او میرسیده است در آتیه، ذکر کرده است و حضرت امیر هم آنها را نوشته است، کاتب وحی بوده است حضرت امیر، همان طوری که کاتب وحی رسول خدا بوده است- و البته آن وحی به معنای آوردن احکام، تمام شد به رفتن رسول اکرم- کاتب وحی حضرت صدیقه در این 75 روز بوده است.
🔹مسئله آمدن جبرئیل برای کسی یک مسئله ساده نیست. خیال نشود که جبرئیل برای هر کسی می آید و امکان دارد بیاید، این یک تناسب لازم است بین روح آن کسی که جبرئیل می خواهد بیاید و مقام جبرئیل که روح اعظم است، چه ما قائل بشویم به اینکه قضیه تنزیل، تنزل جبرئیل، به واسطه روح اعظم خود این ولی است یا پیغمبر است. او تنزیل می دهد او را و وارد می کند تا مرتبه پایین یا بگوییم که خیر، حق تعالی او را مأمور می کند که برو و این مسائل را بگو. چه آن قسم بگوییم که بعض اهل نظر می گویند و چه این قسم بگوییم که بعض اهل ظاهر می گویند، تا تناسب ما بین روح این کسی که جبرئیل می آید پیش او و بین جبرئیل که روح اعظم است نباشد، امکان ندارد این معنا و این تناسب بین جبرئیل که روح اعظم است و انبیای درجه اول بوده است مثل رسول خدا و موسی و عیسی و ابراهیم و امثال اینها، بین همه کس نبوده است، بعد از این هم بین کسی دیگر نشده است.
🔸حتی درباره ائمه هم من ندیده ام که وارد شده باشد این طور که جبرئیل بر آنها نازل شده باشد، فقط این است که برای حضرت زهرا- سلام اللَّه علیها- ست که آنکه من دیده ام که جبرئیل به طور مکرر در این 75 روز وارد می شده و مسائل آتیه ای که بر ذریه او می گذشته است، آن مسائل را می گفته است و حضرت امیر هم ثبت می کرده است.
▪️و شاید یکی از مسائلی که گفته است، راجع به مسائلی است که در عهد ذریه بلندپایه او حضرت صاحب- سلام اللَّه علیه- است، برای او ذکر کرده است که مسائل ایران جزو آن مسائل باشد، ما نمی دانیم، ممکن است. در هر صورت من این شرافت وفضیلت را از همه فضایلی که برای حضرت زهرا ذکر کرده اند- با اینکه آنها هم فضایل بزرگی است- این فضیلت را من بالاتر از همه می دانم که برای غیر انبیا- علیهم السلام- آن هم نه همه انبیا، برای طبقه بالای انبیا- علیهم السلام- و بعض از اولیایی که در رتبه آنها هست، برای کس دیگر حاصل نشده. و با این تعبیری که مراوده داشته است جبرئیل در این هفتاد و چند روز، برای هیچ کس تا کنون واقع نشده و این از فضایلی است که از مختصات حضرت صدیقه- سلام اللَّه علیها- است.
📚صحیفه امام، ج20، ص: 4- 6
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#امام_خمینی رحمه الله
#حضرت_زهرا سلام الله علیها
#فاطمیه
۲ بهمن ۱۳۹۹
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
چرا خداوند در قرآن این همه تهدید می کند و قدرتش را به رخ می کشد؟ اگر خدا بخواهد می تواند همه را نابود کند، چه تضمینی وجود دارد که این کار را نکند یا همه را عذاب نکند؟
قسمت دوم:
🌺پاسخ:
📌نکته دوم:
اگر شما در درون خودتان حس ناامیدی و ترس می کنید باید بیشتر متن های تشویقی را مطالعه کنید،نمی دانم از روایت ها و آیات بسیاری که از عظمت رحمت الهی سخن گفته اند خبر دارید که اینقدر بد حال و افسرده هستید؟ من به چند نمونه اشاره می کنم:
🌼قرآن کریم می فرماید:
«إِنَّ اللَّهَ لا يَغْفِرُ أَنْ يُشْرَكَ بِهِ وَ يَغْفِرُ ما دُونَ ذلِكَ لِمَنْ يَشاءُ»؛ به درستی که خداوند شرک را نمی بخشد اما غیر از آن را برای هر کسی که بخواهد میبخشد.(1)
🌸بخششی که در این آیه شریفه به کار رفته است، بخشش بدون توبه است، نه با توبه؛ چون با توبه که حتی شرک هم بخشیده میشود و مشکران توبه کرده و مسلمان می شدند! این آیه دارد می گوید به غیر از شرک خداوند هر گناهی را برای هر کسی که بخواهد می بخشد، پس روشن است بخشش بدون توبه منظور قرآن کریم است!
🌱یعنی خداوند به لیاقت طرف و سایر رفتارهای انسان نگاه می کند و اگر انسان مشرک نباشد ممکن است سایر گناهان او را حتی بدون توبه بر او ببخشد!
🌱یا می فرماید: «وَ لَسَوْفَ يُعْطيكَ رَبُّكَ فَتَرْضى»؛ و بزودى پروردگارت آن قدر به تو عطا خواهد كرد كه خشنود شوی.(2)
🌱در روایات منظور از اعطا به پیامبر (صلی الله علیه و آله)، مقام شفاعت و دستگیری از امت است، یعنی قرآن میفرماید آنقدر به تو می بخشیم تا راضی شوی(3) در برخی از روایات این آیه، امیدبخش ترین آیه قرآن کریم توصیف شده است.(4)
🍀در روایات هم رحمت الهی بسیار گسترده تر از غضبش توصیف شده است، من به یک روایت اشاره می کنم که به تنهایی کار را تمام می کند، امام صادق(علیه السلام) می فرمایند: «إِذَا كَانَ يَوْمُ الْقِيَامَةِ نَشَرَ اللَّهُ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى رَحْمَتَهُ حَتَّى يَطْمَعَ إِبْلِيسُ فِي رَحْمَتِهِ»؛ هنگامی که روز قیامت می شود خداوند رحمتش را آنقدر گسترده می سازد که حتی شیطان هم به بخشش خداوند طمع کرده و امیدوار می شود!(5)
🌸دقت کنید با بخشش امثال من و شما که مسلمان و محب و شیعه علی (علیه السلام) هستیم قرار نیست شیطان امیدوار شود، ما که در ردیف شیطان نیستیم! معلوم نیست چه کسانی بخشیده میشوند که شیطان هم امیدوار می شود! اصلا نمی شود تصور کرد این رحمت واقعا چقدر گسترده می شود و چه کسانی بخشیده میشوند که حتی شیطان هم که گمراهی همه مردم از جانب اوست امیدوار می شود! (دقت کنید)
✍️خلاصه اینکه خوب است مدتی آیات عذاب را به کلی کنار گذاشته و فقط آیات و روایات رحمت بی کران الهی را مطالعه بفرمایید، و مطلقا به عذاب و تهدید خدا فکر نکنید، چون بیش از اندازه در ذهن شما وجود دارد؛ کمی به زاویه مخالف آن فکر کنید تا ان شاالله این شرایط در درون شما به حالت تساوی بازگردد.
ادامه دارد...
پی نوشت:
1. نساء:4/ 48 و 116.
2. ضحی/ 5.
3. تفسیر فرات کوفی، ص570 و 571.
4. همان، ص571.
5. صدوق، الامالی، ص205.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
۳ بهمن ۱۳۹۹
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
قبل از کرونا نمراتم عالی بود. اما الان هر چي سعي ميکنم نمي توانم از تدريس آنلاين استفاده کنم و يا خودم بخوانم. چه کار کنم؟
🌺پاسخ:
مشخص است که شما فردي هدفمند هستيد و قصد داريد که مدراج علمي را با موفقيت پشت سر بگذارنيد و فردي خدمتگذار از اين طريق باشيد.
🌸بهتر است بدون افکار و هيجانات منفي و بدون نا اميدي به دنبال برنامه اي جديد با توجه به موقعيت جديد شويد.
🍀سعي کنيد در کلاس هاي آنلاين بتوانيد ارتباط تصويري و صوتي تا را تقويت کنيد و تعامل با استاد را حفظ کنيد.
🍃خيلي از واژه نمي توانم استفاده نکنيد و بگوييد کمتر مي توانم استفاده کنم مي توانيد براي جبران از امکانات حضوري با استاد استفاده کنيد و يا به عنوان مکمل از کليپ ها و صداهاي درسي استفاده کنيد ناگفته نماند که به دليل جديد بودن اين موقعيت اين احساس شما تا حدي طبيعي است ولي با برنامه ريزي هوشمندانه مي توانيد بر اين موقعيت هم مسلط شويد.
🔹پس شما هم مي توانيد از آنلاين استفاده کنيد و هم خودتان بخوانيد و هم از مکمل هاي درسي استفاده کنيد
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
۳ بهمن ۱۳۹۹
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
چرا مردم با دیدن عدل و احسان پیامبر(صلی الله علیه و آله) با جانشینی علی(سلام الله علیه) مخالفت کردند؟
چرا با دیدن عدل و احسان علی(سلام الله علیه)، از حکومت امام مجتبی(سلام الله علیه) حمایت نکردند؟ براستی چرا پس از چشیدن طعم حکومت حق، باز هم مردم به حاکمان عادل خود خیانت میکنند؟
قسمت سوم(آخر):
🌺 پاسخ:
📌جوّ زدگی:
همواره انسان هایی در جوامع وجود دارند که اگرچه ایمان داشته و طرفدار حق هستند، اما به خاطر ضعف ایمان، و ضعف اعتماد به نفس، توان برابری با جوّ حاکم را ندارند، و به قول معروف معتقد هستند که: «خواهی نشوی رسوا، همرنگ جماعت شو» لذا اگرچه طرفدار حکومت حق هستند اما چون می بینند اکثریت مخالف آن بوده و طرفداران در اقلیتند، دست از حمایت از جریان حق برداشته و کام فرو می بندند، یا حتی با مخالفین همراه می شوند، و چون چنین آفتی گریبانگیر جامعه بوده امیرالمومنین(سلام الله علیه) نسبت به آن هشدار داده و می فرمودند که از اقلیت بودن در سیر حق نهراسید:
«أَيُّهَا النَّاسُ لَا تَسْتَوْحِشُوا فِي طَرِيقِ الْهُدَى لِقِلَّةِ أَهْلِه»؛ ای مردم در مسیر هدایت از اقلیت بودن نهراسید.(1)
📌عافیت طلبی:
طبیعتا حکومتِ حق از مردم توقع دارد به دین عمل کرده و با بدعت ها مخالفت کنند و در راه خدا جهاد کنند، یعنی روی کار آمدن آن مسئولیتی را بر دوش مردم می گذارد، لذا عافیت طلبی مردم گاهی مانع از پذیرش حکومت حق می شود، مثلا وقتی می بینند در دوران خلفا جنگ درونی اتفاق نمی افتد، اما وقتی علی(سلام الله علیه) حاکم می شود زیر بار بدعت ها نرفته و دیگران سیره او را برنمی تابند به گونه ای که در کمتر از پنج سال، سه جنگ رقم میخورد و همواره مردم از اطاعت از علی(سلام الله علیه) برای حضور در جنگ ها شانه خالی می کنند!
🌸همین انقلاب ما را ببینید، در مسیر تحقق، شهادت بسیاری را به دنبال داشته است، بعد از انقلاب جریان نفاق موجب شهادت 17000نفر شد، در مرحله بعد جنگ هشت ساله را به دنبال داشت، تحریم های اقتصادی و سیاسی مختلف را به دنبال داشته است و...، خب ممکن است یک عده عافیت طلب به خاطر همین سختی ها نسبت به ادامه انقلاب دلسرد شده و بگویند چرا خودمان را در برابر ابرقدرت ها قرار می دهیم؟!
پی نوشت:
1. شریف رضی، نهج البلاغه(صبحی صالح)، خطبه 201، ص319.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
۴ بهمن ۱۳۹۹
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
چرا خداوند درقرآن این همه تهدید می کند و قدرتش را به رخ می کشد؟ اگر خدا بخواهد می تواند همه را نابود کند، چه تضمینی وجود دارد که این کار را نکند یا همه را عذاب نکند؟
قسمت سوم(آخر):
🌺پاسخ:
📌نکته سوم:
خداوند از هر نظر کامل بوده و نقصی در او نیست، و موجودی که از هر نظر کامل است نیازی به غیر ندارد، همانطور که قرآن کریم می فرماید: «يا أَيُّهَا النَّاسُ أَنْتُمُ الْفُقَراءُ إِلَى اللَّهِ وَ اللَّهُ هُوَ الْغَنِيُّ الْحَميد»؛ ای مردم شما به خدا نیازمند هستید و خداوند بی نیاز و شایسته حمد و ستایش است.(1)
✍️بنابراین هر منفعتی در افعالش و مخلوقاتش است، به خود آن مخلوق بر می گردد؛ اگر تمام انسان ها کافر شوند او ذره ای ضرر نمیکند! پس اوامر و نواهی او برای مصلحت خود بشر است نه اینکه نعوذبالله قصد اذیت و آزار مخلوقاتش را داشته باشد! یا بخواهد در این میان نفعی ببرد، یا نعوذ بالله عقده برتری طلبی داشته باشد و بخواهد عقده خودش را ارضا کند.
✨با دقت در آیات و روایات روشن میشود که رابطه اعمال ما با مجازات ها رابطه تکوینی است، نه قراردادی، یعنی این مجازات ها نتیجه طبیعی رفتارهای خود ماست، مثل کسی که خودکار به چشمش می زند این خودکار زدن خودش موجب کوری می شود نه اینکه کسی او را با این کوری مجازات کند، نتیجه خود فعل است، عذاب های اخروی هم تکوینی است، اینطور نیست که خداوند آتشی روشن کند و مردم را در آن بسوزاند، بلکه خود گناهان آتش است، همانطور که قرآن کریم می فرماید خوردن مال یتیم همان خوردن آتش است:
🍀«إِنَّ الَّذينَ يَأْكُلُونَ أَمْوالَ الْيَتامى ظُلْماً إِنَّما يَأْكُلُونَ في بُطُونِهِمْ ناراً»؛ كسانى كه اموال يتيمان را به ظلم و ستم مىخورند، (در حقيقت) آتش مى خورند.(2)
🍀و هیزم جهنم را خود مردم می داند: «فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتي وَقُودُهَا النَّاس»؛ بپرهیزید از آتشی که هیزم آن مردم هستند(3)
🔹مثل پزشکی که میگوید اگر دارویت را نخوری می میری! خب نمی شود گفت این پزشک می خواهد قدرتش را به ما نشان دهد! یا ما را بترساند! او از حقیقت این بیماری و عوارض نخوردن دارو مطلع است و دارد ما را مطلع می کند و نمیگوید اگر دارویت را نخوری من می کُشمت، می گوید دارو نخوردنت تو را می کُشد!
🔸این نوع تهدید نه تنها از روی خشم و غضب نیست بلکه نشان دهنده ی نهایت لطف و رحمت است، یعنی غضب الهی هم از رحمتش نشأت گرفته است، و خیرخواه بندگان است که آنها را از مسیری که منجر به سقوط و هلاکت است نهی کرده است.
پی نوشت:
1. فاطر/ 15.
2. نساء/ 10.
3. بقره/ 24.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
۵ بهمن ۱۳۹۹
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
با آقایی آشنا شدم که به اصرار خودشان بعد از مدتی، به این نتیجه رسیدیم که مناسب هم هستیم اما یک مرتبه ایشان سرد شده و گفتند که مرا به خاطر فراموش کردن علاقه ای که به یک دختر دیگر داشته اند وارد زندگی شان کرده اند. این درحالی است که بنده به ایشان علاقه مند شده ام. چه کار کنم ؟
🌺پاسخ:
متاسفانه نكته اي كه معمولا جوانان ما به آن توجه ندارند اين است كه دختر خانمها معمولا عشق ورزند و آقا پسرها عشق باز. لذا در اين گونه روابط معمولا دخترها به فكر ازدواج و زندگي مشترك هستند اما در مورد پسرها هميشه اينگونه نيست.
📌 وقتي خانمي عاشق آقايي ميشود، مي شود گفت عشق او تا هشتاد درصد واقعي است اما در مورد آقايان اين مسئله صدق نمي كند. چون همان طور كه گفته شد خانم ها عشق ورز هستند ولي آقايان عشق باز هستند و در اين عشق هايي كه خانم ها بطرف آقايان مي روند، اين خانم ها هستند كه خيلي لطمه ميخورند.
🔹بنابراين توصيه مي کنيم خودتان را اسير دست کسي که دل در گرو ديگري دارد نکنيد، او معلوم نيست به شما علاقه مند شود و شايد خيانت هم بکند. پس ذهنتان را آزاد کنيد و او را براي هميشه فراموش نماييد.
✍️ يادتان باشد شما هبچ وظيفه اي براي فراموشي او نداريد. بلکه او بايد در صورت علاقه اقدام به خواستگاري رسمي از شما کند. بنابراين عزت خود را به خطر نيندازيد.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#ازدواج
۵ بهمن ۱۳۹۹