💥 یکی از کارهای مهم دستگاه های جاسوسی
🔹امروز یکی از کارهای مهمّ دستگاههای جاسوسی همین است که مینشینند حوادث دنیا را رصد میکنند و بعد نه خودشان مستقیم بلکه به زبان دیگران، از قلم دیگران، با مقاله و تحلیل اشخاص معتبر و معروف، با وسایلی که خودشان دارند -با پول، با تهدید، با تطمیع- آنچه را که در تفسیر یک حادثه مورد نظر خودشان است، منعکس میکنند.
📌من اخیراً یک کتابی را مطالعه کردم که یک آمریکایی این کتاب را نوشته؛ در واقع جمع کرده این کتاب را، چون افراد گوناگونی در نگارش این کتاب دست دارند. این کتاب دربارهی تسلّط سازمان جاسوسی سیا بر مطبوعات و مجلّات عمدهی دنیا است؛ اصلاً این کتاب دربارهی این است.
🔸شرح میدهد که چگونه سازمان سیا در مقالات، در تحلیلها، در نوشتهها و در گفتههای نویسندگان معروف و بعضاً مجلّات معتبر دخالت کردند و تفسیر خودشان را به جای تفسیر واقعی به افکار عمومی القا کردند و آنها را کنترل کردند؛ نه فقط در مطبوعات آمریکا بلکه در سایر کشورها، در اروپا؛ یک مجلّهی معروف فرانسوی را اسم میآورد و میگوید در آنجا این کارها را کردند، این جور گفتند، این جور نوشتند؛
🔻یعنی این کار الان در دنیا رایج است و وجود دارد. در واقع سازمان سیا با این کار تحلیل انحرافی خود و تفسیر غلط خود از مسائل و حوادث را به افکار عمومی منتقل میکند و افکار عمومی را گمراه میکند و این خطری است که همیشه وجود دارد.
📚بیانات در سخنرانی تلویزیونی در تاریخ ۱۳۹۹/۱۰/۱۹
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#آیت_الله_خامنه_ای
#مقام_معظم_رهبری
🌷🌹22 بهمن سرآغاز برافراشته شدن پرچم عدالت اسلامی و بیداری مستضعفان، بر کشور و ملت بزرگ ایران و بر جمیع مسلمانان و مستضعفان و محرومان مبارک باد.🌹🌷
📚صحیفه امام، ج17، ص298
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#امام_خمینی رحمه الله
✨🌺✨🌺✨
✅پرسش:
چه نوع انتظارى ارجح است؟
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
به تعبیری دیگر می توان گفت: انتظار ظهور منجی هیچ گاه به حقیقت نمیپیوندد مگر در صورتی كه سه عنصر اساسی در آن محقّق گردد:
1. 🌱عنصر عقیدتی:
شخص منتظر باید ایمان راسخی به حتمی بودن ظهور منجی ونجاتبخشی او داشته باشد.
2. 🌱عنصر نفسانی:
زیرا شخص منتظر باید در حالت آمادگی دائمی به سر ببرد.
3.🌱عنصر عملی وسلوكی:
شخص منتظر باید به قدر استطاعت خود در سلوك ورفتارش زمینههای اجتماعی وفردی را برای ظهور منجی فراهم نماید.
با نبود هر یك از این سه عنصر اساسی، انتظار حقیقتاً معنا پیدا نمیكند.
📚منابع زیر جهت مطالعه پیرامون شناخت انتظار ارجح و واقعی بسیار مفید است :
1. 📌قیام و انقلاب مهدی ، شهید مطهری ،صدرا، تهران ( این كتاب اساسا" به معنای انتظار پرداخته است ) .
2. 📌امامت ومهدویت ، آیت الله صافی ، انتشارات اسلامی قم ، ۱۳۷۵ ( این اثر به مجموعه ای از بحث ها پیرامون امام مهدی ( عج ) پرداخته و خصوص بحث انتظار نیز یكی از فصلهای كتاب است ، ج ۱، ص ۳۵۱ - ۳۹۸ ) .
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مهدویت
#امام_زمان
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
لطفا در مورد چگونگی تربیت کردن نفس توضیحاتی بفرمایید.
قسمت اول:
🌺پاسخ:
با توجه به این که تهذیب نفس عبارت است از آراستن نفس به نیکى ها و پیراستن آن از بدى ها و آلودگى ها، برای تزکیه نفس و دوری از گناه، کارهای زیرلازم است:
1. 📌فکر و اندیشه نسبت به کارها و عواقب آن
اگر به دستورات الهی توجه داشته باشیم، شرایط سخت پس از مرگ و عالم برزخ و حساب و کتاب قیامت را همواره در نظر داشته باشیم، مسلماً خود را آلوده به گناه و معصیت نخواهیم کرد، و نفس ما شروع به رشد و بالندگی خواهد کرد.
2.📌 ترس از خداوند
برترین افسار و لگامی که نفس بدان پیش رانده می شود، ترس از خداوند عزوجل است:
🌸«وَأَمَّا مَنْ خَافَ مَقَامَ رَبِّهِ وَنَهَى النَّفْسَ عَنِ الْهَوَىٰ * فَإِنَّ الْجَنَّةَ هِيَ الْمَأْوَىٰ (1) آن کسی که از جاه و مقام پروردگار خود ترسیده باشد، و نفس را از هوی و هوس باز داشته باشد، قطعا بهشت جایگاه (او) است»
ابزارها و وسایل فراهم سازی ترس از خداوند بسیارند، که در رأس آنها بسیار به یاد مرگ بودن است.
3. 📌توجه به کرامت ذات و تقویت ارزشهای انسانی
اگر انسان توجه کند که موجود گرانبهایی است، و از علم و کمال و جمال الهی برخوردار است، و مقامی بس بلند و رفیع دارد، اخلاق رذیله و ارتکاب گناه را دون شأن خویش میداند، و طبعاً از آنها بیزار خواهد بود، و در این راه پایدار خواهد بود.
4.📌 ترک معاشرت با بدان
انسان موجودی است اثر پذیر و مقلد. بسیاری از صفات و آداب و رفتارش را از انسان های دیگری که با آنها در ارتباط است، فرا میگیرد. بنابراین تا جایی که امکان دارد با افرادی که نفسهای خود را آلوده کرده اند، کمتر معاشرت کند.
☘️حضرت علی (علیه السلام) فرمود:
«وَ إِيَّاكَ وَ مُصَاحَبَةَ الْفُسَّاقِ فَإِنَّ الشَّرَّ بِالشَّرِّ مُلْحَق (2) از دوستی با افراد فاسق جداً اجتناب کنید زیرا شرّ به شرّ ملحق خواهد شد»
5.📌 مشارطه
در اوّل روز انسان با خود شرط کند که امروز بر خلاف امر الهی رفتار نکند.
6.📌 مراقبه
انسان در طول روز مراقب اعمال خود باشد. این مرحله از مهمترین عوامل رشد و تربیت نفس و دوری از گناه به شمار میرود.
ادامه دارد...
پی نوشت:
1.نازعات40/41.
2.شريف الرضي، محمد بن حسين، نهج البلاغة (للصبحي صالح)،هجرت،قم،1414،ص460
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
✨در آغوش فرشته ها
🌼نمی دانم شنیده اید که برای بهتر شدن فضای خانوادگی و از بین رفتن دعواها و خشنونت ها و از این دست مشکلات، در خانه، حدیث کسا بخوانید یا نه. اگر شنیده اید که خوشابه حالتان. اگر هم نشنیده اید، خب حالا گفتم دیگر.
بله واقعیتی است. وقتی در خانه ای حدیث کسا خوانده شود، بواسطه این حدیث، فرشته ها در آن خانه حضور خواهند داشت. و خانه ای که خالی از شیاطین باشد و پر شود از فرشته ها، روی آرامش را خواهند دید.
🌸آخر حدیث کسا را بازخوانی کنیم :
ما ذُکرَ خَبَرُنا هذا فی مَحْفِلٍ مِنْ مَحافِلِ اَهْلِ الآَرْضِ وَفیهِ جَمْعٌ مِنْ شَیعَتِنا وَمُحِبّینا اِلاّ وَنَزَلَتْ عَلَیهِمُ الرَّحْمَةُ وَحَفَّتْ بِهِمُ الْمَلاَّئِکةُ وَاسْتَغْفَرَتْ لَهُمْ اِلی اَنْ یتَفَرَّقُوا
☘️ این خبر (حدیث کسا) در انجمن و محفلی از محافل مردم زمین که در آن گروهی از شیعیان و دوستان ما باشند؛ گفته نشود مگر اینکه 👈بر ایشان رحمت خداوند نازل شود و فرشتگان آن ها را در آغوش گیرند و برای آنها آمرزش خواهند تا آنگاه که از کنار هم پراکنده شوند...
🌺 صبح به صبح، با خواندن حدیث کسا با خانواده، درِ خانه تان را به روی فرشتگان باز کنید.
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#زندگی_بهتر
#مقایسه
#خانواده
#نکته
#تولیدی
🔎📖🔍 🔎📖🔍
✅پرسش:
اراده تکوینی و تشریعی خداوند به چه معناست؟
🌺 پاسخ:
اراده خداوند متعال دو قسم است
1.📌 اراده تکوینی
مقصود از اراده تکوینی این است که شیء مراد در نظام تکوین و واقع تحقق پیدا کرده است، چنانکه در قرآن کریم آمده است: «إِنَّما أَمْرُهُ إِذا أَرادَ شَیْئاً أَنْ یَقُولَ لَهُ کُنْ فَیَکُون» (1)چون بخواهد چیزى را بیافریند، فرمانش این است که میگوید: موجود شو، پس موجود میشود». همچنین در آیهای دیگر میفرماید: «وَ إِذا أَرادَ اللهُ بِقَوْمٍ سُوْءاً فَلا مَرَدَّ لَهُ»؛(2) و چون خداوند برای گروهى بدى را اراده نماید، هرگز برگشتى نخواهد داشت».
✍️در ارادههای تکوینی، مراد هرگز تخلف پیدا نمیکند؛ یعنی اگر اراده خدا به چیزی تعلق گرفت، وجود آن چیز، حتمی و ضروری خواهد بود.
بنابراین، اراده تکوینی خدا، همان اراده فعل و عین تحقق فعل است؛ فعل خدا همین عالم خلقت است با همه ویژگیهایش؛ یعنی خدا اراده کرده است که عالم موجود شود؛ لذا موجود شد؛ خداوند به اراده تکوینی اراده کرده است که انسان خلق شود، و انسان خلق شده است.
🔹بر این اساس، هر موجودی متعلق اراده تکوینی خدا است و هیچ چیز از اراده تکوینی او خارج نیست. مختار بودن انسان نیز متعلق اراده تکوینی خدا است. خدا اراده کرده است که افعال ارادی انسان با اختیار خود وی پدید آید؛ لذا انسان به اراده خداوند مختار است و میتواند در دو راهههای مختلف زندگی، یکی را برگزیند و دیگری را کنار گذارد.
❄️البته، این بدان معنا نیست که خداوند هر چیزی را که اراده کرد، آن چیز بلافاصله موجود میشود، بلکه هر موجودی را هرگونه که اراده فرمود، آن موجود همانگونه تحقق مییابد. اگر موجودی را به صورت جسمانی اراده فرمود که به تدریج و در مدت معیّنی خلق شود، آن شیء به این صورت آفریده میشود. مثلاً اراده نمود که انسان در مدت 9 ماه در رحم مادر تکوّن یابد، حتماً چنین میشود.
2.📌 اراده تشریعی
مقصود از اراده تشریعی این است که خداوند متعال از لحاظ تشریع و جعل قانون چیزی را اراده نموده است؛ یعنی چیزهایی را که میخواسته مردم انجام دهند تا به کمال و سعادت برسند. قرآن کریم در اینباره میفرماید: «مَا يُرِيدُ اللَّهُ لِيَجْعَلَ عَلَيْكُمْ مِنْ حَرَجٍ وَلَٰكِنْ يُرِيدُ لِيُطَهِّرَكُمْ وَلِيُتِمَّ نِعْمَتَهُ عَلَيْكُمْ»؛(3)
🌸خدا نمیخواهد شما در رنج افتید، بلکه میخواهد که شما را پاکیزه سازد و نعمتش را بر شما تمام کند».
در اراده تشریعی مراد حقتعالی در نظام تشریع و قانونگذاری تحقق پیدا کرده و طبق مراد و خواستهاش دستور نموده است.
🍀در نظام تشریع عسر و حرج وجود ندارد، بلکه طهارت و اتمام نعمت است. به عبارت دیگر؛ خدای سبحان از انسان آزاد و مختار میخواهد که کارهایی را انجام دهد و از کارهایی پرهیز کند. اگر انسان به دستورات الهی با حُسن اختیار خود گردن نهاد، پاداش الهی را خواهد چشید و اگر با سوء اختیار خود، از دستورات الهی سرپیچی نمود، کیفر خواهد شد. تخلف از اراده تشریعی خداوند ممکن است؛ زیرا خداوند به اراده تکوینیاش اراده کرده انسان با اختیار، مسیر سعادت یا شقاوت خود را برگزیند.
پی نوشت:
1. یس، 82.
2. رعد، 11
3. مائده، 6.
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
▪️ @pasokhgoo1 👈
#اعتقادی
🍀🌟🍀🌟🍀
✅پرسش:
چرا خداوند در آیه 99 سوره یونس می فرماید: اگر خداوند می خواست همه مردم ایمان می آوردند ولی این ایمان اجباری بود ولی در آیه 100 همین سوره می فرماید هیچ کس بدون اذن خداوند نمی تواند ایمان بیاورد!؟ آیا این تناقض نیست؟
🌺پاسخ:
قرآن کریم در سوره یونس آیه 99 می فرماید :« وَلَوْ شَاءَ رَبُّكَ لَآمَنَ مَنْ فِي الْأَرْضِ كُلُّهُمْ جَمِيعًا أَفَأَنْتَ تُكْرِهُ النَّاسَ حَتَّى يَكُونُوا مُؤْمِنِينَ؛ و اگر پروردگار تو میخواست، تمام کسانی که روی زمین هستند، همگی به (اجبار) ایمان میآوردند؛ آیا تو میخواهی مردم را مجبور سازی که ایمان بیاورند؟! (ایمان اجباری چه سودی دارد؟)
✍️در آیه یاد شده خداوند متعال تاکید می کند که اگر خداوند اراده کند و بخواهد همه انسانها به اجبار ایمان می آورند، ولی این ایمانی اجباری خواهد بود و اجر و پاداشی نزد خداوند ندارد. لذا خداوند متعال نخواست که ایمان را اجباری کند و منظور از اراده خداوند در این آیه اراده تشریعی خداوند است.
همچنین در آیه 100 سوره یونس می فرماید :« وَمَا كَانَ لِنَفْسٍ أَنْ تُؤْمِنَ إِلَّا بِإِذْنِ اللَّهِ وَيَجْعَلُ الرِّجْسَ عَلَى الَّذِينَ لَا يَعْقِلُونَ؛ (اما) هیچ کس نمیتواند ایمان بیاورد، جز به فرمان خدا (و توفیق و یاری و هدایت او)! و پلیدی (کفر و گناه) را بر کسانی قرارمیدهد که نمیاندیشند.»
✍️و در این آیه منظور اراده تکوینی خداوند منظور است.
📌بنا بر این در آیه اول اشاره دارد که ایمان انسانها به اجبار نیست گر چه اگر خداوند اراده می کرد ایمان اجباری می شد ولی این کار را نکرده و ایمان را به اختیار انسانها گذاشته پس می شود اراده و عالم تشریعی در آیه 100 تاکید می کند که هیچ کس نمی تواند ایمان بیاورد مگر به اذن و اجازه خداوند متعال و چنین حالتی در نظام و عالم تکوین است
🍀در آیه 99 ایمان اجباری نیست و انسان ها می توانند و اختیار دارند که ایمان بیاورند و یا ایمان نیاورند ولی در آیه 100 کسی جز به اذن خداوند نمی تواند ایمان بیاورد که اینجا بحث اختیار به طور کلی منتفی است و عالم تکوین و بدون اختیار می شود.(1)
پی نوشت ها:
1. برای آگاهی بیشتر ر.ک: تفسیر اثنی عشری، حسینی شاه عبدالعظیمی، انتشارات میقات، تهران، ۱۳۶۳ ش، ، چاپ اول،ج 5، ص 400-405 .
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#قرآنی
🌺سلام آقاجان
🍀 دل در گرو باقی داشتن، همیشه سودمند است. از شما خواهشی دارم:
✨ محبت شما و اهل بیت علیهم السلام را به تمامه، در قلب و دلمان قرار دهید که هر چه بی مهری از عالمیان می بینیم، چون سنگی باشد که در اقیانوسی افتاده است.
اللهم صل علی محمد و آل محمد و عجل فرجهم
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#صمیمانه_با_امام
#امام_زمان عجل الله فرجه
#آقاجان
#مناجات_با_امام_زمان عجل الله فرجه
#تولیدی
💞✍️💞✍️💞
✅پرسش:
دانش آموز هستم. میلی برای درس خواندن ندارم. به خاطر این مسئله، آبرویم در مدرسه می رود. چه کار باید بکنم؟
قسمت دوم :
🌺پاسخ:
براي برنامه ريزي اين کارها را انجام دهيد:
-📌 يک کاغذ برداريد و بنويسيد که چه موقع، کجا، چگونه و براي چه مدت درس مي خوانيد؟ مثلا ساعت هشت صبح تا ساعت نُه پشت ميز مطالعه مي نشينم و درس مي خوانم.
🔻 مشخص کنيد که مزاحم هاي درس خواندنتان چه چيزهايي هستند (مثلا موبايل و ...). بنويسيد در صورت ايجاد اين مزاحمت چه کار مي کنيد. مثلا اگر وسط درس خواندن، گوشي زنگ زد؛ آن را خاموش مي کنم يا قبل از شروع درس خواندن، گوشي را به مادرم مي دهم. وقتي اين مطالب را مشخص کرديد، آنها را روي کاغذي با خطوط درشت بنويسيد و در جايي نصب کنيد که به راحتي ببينيد.
🔹خود را متعهد به انجام اين برنامه بدانيد. اگر اين برنامه را انجام دهيد، کم کم محل و زمان مطالعه به يک نشانه تبديل مي شوند که شما را به صورت خودکار به سوي مطالعه مي کشانند.
- 📌براي اينکه شروع مطالعه برايتان آسان شود، از روش «تصويرسازي ذهني» بهره ببريد. يعني: قبل از شروع مطالعه و درس خواندن، چشم هاي خود را ببنديد و تصور کنيد که چه کاري مي خواهيد انجام دهيد. مثلا با خود بگوييد:«الان بلند ميشم. کتابم رو از کمد کتاب ها برمي دارم. پشت ميز مطالعه مينشينم. کتاب رو باز مي کنم. صفحه 50 رو ميارم. شروع به خوندن مي کنم. زير مطالب مهم خط مي کشم. هر بخش رو که تموم کردم، خلاصه اش رو در يک دفتر مي نويسم تا شب امتحان راحت باشم. اگر کسي به گوشي ام زنگ زد، جواب نمي دم».
🍀اگر اين «تصويرسازي ذهني» را به درستي انجام دهيد، انگيزه بيشتري براي مطالعه مي يابيد. ورزشکاران حرفه اي از اين روش براي انجام بهترين عملکرد و جلوگيري از انجام حرکات اشتباه استفاده مي کنند.
🔻از روش تصويرسازي ذهني براي تصورِ رسيدن به هدف (مثلا تصور کسب رتبه خوب در دانشگاه يا تصور پزشک معروف شدن) استفاده نکنيد. چون پژوهش ها نشان داده که تصويرسازيِ موفقيت نهايي باعث کاهش انگيزه مي شود. انگار مغز افراد با تصوّرِ رسيدن به هدف، ديگر قانع و ارضا مي شود و دست از تلاش برمي دارد.
ادامه دارد..
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#مشاوره
#تحصیل
🌺كانَ رسولُ اللّهِ صلى الله عليه و آله إذا جاءَ شَهرُ رَجبٍ جَمَعَ المسلمِينَ حَولَهُ و قامَ فيهِم خَطيبا ......... ثمّ قال: أيّها المسلمونَ، قد أظَلَّكُم شَهرٌ عظيمٌ مُبارَكٌ ، و هو شَهرُ الأصَبِّ ، يَصُبُّ فيهِ الرحمَةَ عَلى مَن عَبَدَهُ إلاّ عَبدا مُشرِكا أو مُظهِرَ بِدعَةٍ في الإسلامِ .
🌸هرگاه ماه رجب فرا مى رسيد، پيامبر خدا ، مسلمانان را دور خود جمع مى كرد و براى ايشان سخن مى گفت ... و مى فرمود :
☘️«اى مسلمانان! ماه بزرگ و مباركى بر شما سايه افكنده است . اين ماه ، ماه فرو ريزنده است . خداوند ، در اين ماه ، رحمت خود را بر بندگانش فرو مى ريزد ، مگر آن كه بنده اى مشرك باشد يا پديد آورنده بدعتى در اسلام» .
📚بحار الأنوار : ج 97 ص 47 ح 33
🌟 الهی که توفیقاتتان در این ماه عزیز، زیاد باشد و پر رزق و روزی باشید
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#ماه_رجب
#مناسبتی
#حدیث
💧☀️💧☀️💧
✅پرسش:
لطفا در مورد چگونگی تربیت کردن نفس توضیحاتی بفرمایید.
قسمت دوم(آخر):
🌺پاسخ:
7.📌 محاسبه
برای تزکیه نفس لازم است، از اعمال روزانه حساب رسی به عمل آید.
امام علی (علیه السّلام ) می فرماید:«مَنْ حَاسَبَ نَفْسَهُ وَقَفَ عَلَى عُيُوبِهِ وَ أَحَاطَ بِذُنُوبِهِ وَ اسْتَقَالَ مِنَ الذُّنُوبِ وَ أَصْلَحَ الْعُيُوب (1) هر کس نفس خود را به حساب بکشد، بر عیوبش واقف میگردد و به گناهانش پی میبرد، پس از گناهانش توبه میکند و عیوبش را اصلاح مینماید.»
🍀اگر این محاسبه و اعمالی که را که انجام داده است، را در جای ثبت کند، و هر شب به آن رسیدگی کند، خواهد فهمید بعد از چند روزی که چه گناهی را بیشتر مرتکب شده، و نقطه قوت و ضعف نفس خویش را بهتر می داند، و برای رفع آن موفق تر می تواند عمل کند.
۸. 📌مؤاخذه و مجازات
پس از محاسبه لازم است نفس، به خاطر عمل زشتی که انجام داده، تنبیه و مجازات شود تا از تکرار آن جلوگیری گردد.
۹. 📌دعا و توسل
کمک و استعانت از خدا و توسل به ائمه هدی (علیهم السلام )، در رشد و تهذیب نفس ضروری است.
10. 📌پایداری
هیچ صفتی یک باره در وجود آدمی پدید نمی آید، و از بین نمی رود، لازمه این موفقیت و سعادت، پایداری انسان است. هنگامی این پایداری از ما سر می زند که به کار و برنامه خود ایمان و اعتقاد کامل داشته باشیم. دیگر اینکه به پیامد دوری از گناه که همان رسیدن به کمال و سعادت حقیقی خود در این دنیا و بهشت و قرب الهی در آخرت است، فکر کنیم.
📚کتب جهت مطالعه بیشتر:
۱.خود سازی/ آیت الله مصباح یزدی
۲.معراج السعادة/ ملا احمد نراقی
۳.به کجا و چگونه/ محمد عالم زاده نوری
پی نوشت:
1. ليثى واسطى، على بن محمد، عيون الحكم و المواعظ (لليثي)،دار الحديث،قم،1376 ش،ص435
🔵ارسال سوالات از طریق "اپلیکیشن پاسخگو "
cafebazaar.ir/app/ir.pasokhgoo.app
🔴ارسال سوالات از طریق "وب پاسخگو"
User.pasokhgoo.ir
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#اخلاقی
🌺امام باقر عليه السلام :اِنَّ اللّهَ عَزَّوَجَلَّ يُحِبُّ مِن عِبادِهِ المُؤمِنينَ كُلَّ عَبدٍ دَعّاءٍ فَعَلَيكُم بِالدُّعاءِفِى السَّحَرِ اِلى طُلوعِ الشَّمسِ فَاِنَّها ساعَةٌ تُفْتَحُ فيها اَبوابُ السَّماءِ وَ تُقسَمُ فيهَاالاَرزاقُ وَ تُقضى فيهَا الحَوائِجُ العِظامُ ؛
🍀خداوند عزّوجلّ از ميان بندگان مؤمنش ، بندهاى را كه بسيار دعا كند ، دوست مىدارد . پس ، همواره در سحرگاهان تا طلوع خورشيد دعا كنيد ؛ زيرا اين وقتى است كه در آن ، درهاى آسمان باز مى شود ، و روزى ها تقسيم مى گردد و حاجت هاى بزرگ برآورده مىشود.
📚كافى ، ج ۲، ص ۴۷۸، ح ۹
🌹میلاد پر برکت امام باقر علیه السلام و حلول ماه پر برکت رجب بر شما مبارک باد.🌹
🌎 مرکز ملی پاسخگویی به سوالات دینی
🔹 @pasokhgoo1 👈
#ماه_رجب
#مناسبتی
#حدیث
#امام_باقر علیه السلام