⭕️ زندگی پس از زندگی⭕️
1⃣در رابطه با بیان تجربیاتی که در این مستند و برنامه پخش میگردد دو نکتهی مثبت به ذهن بنده میرسد:
۱)اینچنین مستندات و برنامهها، تلنگر خوبی است برای بعضی افراد تا نسبت به برخی از امور دینی اهتمام و توجه ویژهای داشته باشند مثل حقالناس، قضاوتهای بیجا، اهمیت به نماز و مواردی از این قبیل که این یک اثر و نتیجهی مثبت در این مستند هست.
۲)باز شدن دریچهای بسوی غیب که این را دارد به خوبی به مخاطب القاء میکند که انسان منحصر در ماده و جسم نیست و مقولهی دیگری بنام روح نیز دارد و تجربیاتی که ناظر به همین دنیا مطرح میکنند که در علم نیز مقولهی آتوسکوپی از مسلمات علمی است و در کنار این تجربیات و البته دلایل دیگری برای وجود روح قرار دارد.
2⃣برنامهی زندگی پس از زندگی در کنار فوائدی که عرض شد آسیبهای متعددی نیز دارد از جمله اینکه:
۱)مردم با دیدن این مستند به آنها القاء میشود این تجربیات، تجربیات پس از مرگ است در حالیکه این تجربیات، تجربیات نزدیک به مرگ (NDE) است نه تجربیات پس از مرگ.
میتوان گفت این تجربیات چیزی شبیه به خواب، یا چیزی شبیه به کُما رفتن و یا نهایتا میتوان بر آن اسم کشف و شهود گذاشت. البته هر دو مقولهی (خواب، کشف و شهود) حجیتی در شرع مقدس اسلام و مکتب اهلبیت (علیهمصلواتالله) ندارد.
امام صادق علیهالسلام فرمودند:«ان دین الله اعز من ان یری فی النوم» دین خدا خیلی عزیزتر از آن است که بخواهیم حقائق آن را با خواب به اثبات برسانیم.
بعلاوه اینکه امکان نفوذ شیطان در خواب و کشف و شهود وجود دارد این نکته را متذکر بشوم که ما منکر رویاهای صادقه و کشف و شهودهای الهی نیستیم.
۲)برخی از تجربیات خلاف نص صریح آیات و روایات است. نظیر این دو نمونه تجربه👇
🔴مثال اول:
در یکی از این تجربیات بیان شد کسی که در ذهن خود، دو نفر را قضاوت کرده دچار عقوبت و عذاب شده است در حالیکه طبق مسلمات نقلی، عقیدتی و فقهی، قضاوت کردن و برخی امور دیگر تا هنگامی که در فکر و ذهن باشد اساسا گناه تلقی نمیشود بنابراین عقوبتی نیز در پی ندارد.
🔴مثال دوم:
در یکی دیگر از تجارب شاهد بودیم فردی خودش اذعان به این مطلب داشت که انسان نرمالی نبود و اعمالش روی حساب و کتاب نبوده است؛ اما او با این وجود تمایل نداشته از آن حالت و از آن تجربه بازگردد. در حالیکه قرآن نقل میکند: افراد گناهکار تقاضای آن دارند که خدا آنها را به دنیا بازگرداند تا شاید اعمال خوبی انجام دهند
«حَتّى إِذا جاءَ أَحَدَهُمُ الْمَوْتُ قالَ رَبِّ ارْجِعُونِ
لَعَلِّی أَعْمَلُ صالِحاً فِیما تَرَکْتُ کَلاّ إِنَّها کَلِمَةٌ هُوَ قائِلُها وَ مِنْ وَرائِهِمْ بَرْزَخٌ إِلى یَوْمِ یُبْعَثُونَ»
زمانى که مرگ یکى از آنان فرا رسد، مىگوید: «پروردگار مرا باز گردانید! شاید در آنچه ترک کردم عمل صالحى انجام دهم...» (مومنون/ ۹۹-۱۰۰)
و مواردی از این قبیل که در این مستند متعدد مشاهده میشود
بنابراین ما نمیتوانیم همهی این تجربیات را بپذیریم زیرا معیار ما:
〽️عقل است اولا
〽️قرآن است ثانیا
〽️و روایات است ثالثا
۳)نکتهی بسیار ظریف و قابل اهمیت اینکه هر برنامهای هر چقدر هم خوب باشد باز ممکن است از جهاتی راه نفوذ شیطان را در جامعه فراهم سازد زیرا وقتی ما به افراد متعدد مشروعیت دهیم این امر موجب میشود بجای آنکه تابع علماء، فقهاء و عرفایی باشیم که تابع شرع مقدس و مبنای آنها فقه امام صادق هستند، از طریق این برنامه ناخواسته به افرادی که صلاحیت ندارند در نظر مردم حجیت پیدا کنند در این صورت ممکن است در آیندهی نزدیک راه نفوذ نگرشهای عرفانی توسط همهی مردم یا بخش اعظمی از مردمی که این تجربیات را دارند باز شود که این بسیار خطرناک خواهد بود.
۴) این تجربیات نباید مبنای شکلگیری اعتقاد افراد به معاد قرار گیرند زیرا در نوع این تجربیات قطعا مکان، زمان، افکار، عقیده و پیشزمینههای ذهنی و عقیدتی فرد به تمامه دخالت دارد.
۵)برخی از این تجربیاتی که بیان شد، واقعیات مربوط به عالم دنیاست که توسط روح تجربه شده است به عنوان مثال تجربهگر شاهد اتفاقاتی بوده که برای اعضای خانوادهاش رخ داده و پس از بازگشت، خانوادهاش آن اتفاقات را تایید کردهاند که البته این تجربیات هیچ ارتباطی با جریان پس از مرگ ندارد.
♻️نتیجهاینکه:
خیلی خوب است افرادی که در فضای حقیقی و مجازی روشنگری میکنند در کنار بیان اولویتها و خوبیهای این برنامه که باید بیان شود، در جهت اصلاح آسیبهایی که این برنامه میتواند داشته باشد یاریگر باشند.
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
⭕️ آیینه ی عبرت ⭕️
✅ زمان کوتاهی مانده بود تا پیروزی در جنگ صفین.
🔺 ناگهان صفحه برگشت و دستور بازگشت مالک اشتر از نبرد با شامیان صادر شد.
🔺 پیروزی جای خود را به شکست داد و امیرالمومنین علیه السلام مجبور به پذیرش حکمیت.
💥امام علیه السلام در خطبه ی ۲۰۸، ریشه ی این اتفاق تلخ را نسخه پیچی مردم برای امام و پیشوای خود، بیان فرموده است:
" لقَدْ كُنْتُ أَمْسِ أَمِيراً فَأَصْبَحْتُ الْيَوْمَ مَأْمُوراً "
تا دیروز امیر شما بودم و از من حرف شنوی داشتید(با پیروزی جلو می رفتیم)، اما امروز مامور شما شدم و من را مجبور کردید از شما فرمان ببرم.
❌ مواظب باشیم در اتفاقات و موقعیت های مختلف، خود را متخصص تر از رهبر جامعه نپنداریم و امام جامعه را مجبور به پذیرش امری که صلاح و سداد جامعه در آن نیست، نکنیم.
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
✍خطاهای شناختی:
خطاهای شناختی یا Cognitive Errors از جمله بحثهای مهم در حوزه مدیریت و روانشناسی محسوب میشوند و بهطور خاص، فهرست خطاهای شناختی به بخش جداییناپذیر بسیاری از کتابهای تصمیم گیری تبدیل شده است.
این خطاها، هنگام تحلیل و تفسیر و قضاوت در مورد رویدادها ما را به دام خود گرفتار میکنند و باعث میشوند که ما نتوانیم شرایط موجود را به درستی ارزیابی کرده و بهترین گزینهی پیش رو را انتخاب کنیم.
اکثر خطاهای شناختی به مرور زمان و در اثر زندگی طولانی مدت انسان بر روی کره زمین، در مغز ما شکل گرفتهاند و ضمن اینکه بسیاری از آنها به بقاء ما کمک کردهاند و یا به فکر کردن سریعتر و تصمیم گیری بهتر مغز ما کمک میکنند، هزینههایی هم به ما تحمیل میکنند.
درادامه وپستهای بعدی به موارد مهم این خطاها میپردازیم.
( برگرفته از پایگاه اینترنتی متمم)
#کارشناس_مشاوره
#خطاهای_شناختی
@pasokhsara
🌾 قیمت فطریه رمضان ۱۴۴۵ از سوی دفتر رهبر انقلاب اعلام شد
◻️ قیمت گندم برای هر نفر ۶۵۰۰۰ تومان و قیمت برنج برای هر نفر ۱۸۰۰۰۰ تومان میباشد.
🔻همچنین لیست وجوهات شرعی که از سوی دفتر معظم له اعلام شده، بدین شرح است:
یک سال نماز قضا: ۸.۰۰۰.۰۰۰ تومان
یک ماه روزه: ۴.۰۰۰.۰۰۰ تومان
کفاره یک روز روزه عمد: ۹۶۰.۰۰۰ تومان
کفاره یک روز روزه عذر: ۱۶.۰۰۰ تومان
حداقل فطریه هر نفر: ۶۵.۰۰۰ تومان (گندم)
کفاره عهد برای هر مورد (اطعام ۶٠ فقیر): ۹۶۰.۰۰۰ تومان
کفاره قسم یا نذر برای هر مورد (اطعام ۱۰ فقیر): ۱۶۰.۰۰۰ تومان
یک دوره ختم قرآن: ۱.۰۰۰.۰۰۰ تومان
قربانی: ۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان
عقیقه: ۹.۰۰۰.۰۰۰ تومان
@pasokhsara
4_5933604994254111035.mp3
1.22M
🔉استاد جواد حیدری زید عزه
🔴 مبنای دفاع از آرمان قدس
#قدس
#فلسطین
#یاری_مظلوم
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
✍رایج ترین خطاهای فکری
👈تفکر همه یا هیچ
همه چیز را سفید و یا در غیر این صورت سیاه میبینید.
هرچیزی که کمتر از کامل باشد، شکست بی چون و چراست. مثلاً زنی که رژیم لاغری گرفته بود بعد از خوردن یک قاشق بستنی گفت: برنامه لاغری من دود شد و رفت هوا. با این طرز فکر به قدری ناراحت شد که یک ظرف بستنی بزرگ را تا آخرخورد.
برخی از ویژگی های این افراد عبارت اند از:
👈 استفاده از کلماتی نظیر همیشه، هرگز، هیچ وقت، همه در گفتگوهایشان.
👈 به خودشان اجازه اشتباه کردن نمی دهند.
👈 آن ها در ذهن خود همه چیز و همه کس را به دو دسته، خوب و بد، زشت و زیبا، موفق و ناموفق و ... تقسیم می کنند.
👈 توانایی ارزیابی نسبی عوامل مختلف را ندارند.
👈 با اولین شکست خیلی زود تسلیم می شوند.
👈 عزت نفس پایینی دارند.
👈 اهمال کاری می کنند و انجام برخی کارها را به تعویق می اندازند.
👈اتفاقات و رویدادهای مثبت را نادیده می گیرند.
(برگرفته از پایگاه اینترنتی کلینیک روان شناسی سپیدومجله ایسنج)
#کارشناس_مشاوره
#خطاهای_شناختی
@pasokhsara
🔴پاسخ شبهه مهم ⁉️
چرا با وجود استانهای محرومی چون سیستان و خوزستان که نیاز به کمک دارند بودجه کشور و مالیاتی که از ما گرفته میشود باید خرج کشورهای غزه و فلسطین و سوریه و لبنان شود؟!❓
🔆 پاسخ
1⃣ بودجهی هر استان مشخص است و هیچ وقت بودجهی یک استان را به استان دیگر نمیدهند چه برسد بخواهند بودجه آن را به کشوری دیگر بدهند.
2⃣ بودجهی هر چیزی مشخص است مثلا بودجهی عمران و آبادی مشخص است، بودجه علمی و فرهنگی مشخص است، بودجه نظامی و دفاعی مشخص است و هیچگاه بودجه عمرانی و فرهنگی را صرف بودجه نظامی نمیکنند.
3⃣ هر کشوری برای دفاع از مرزهای خود در برابر دشمنان موجود و دشمنان احتمالی بودجهای را به عنوان بودجهی نظامی قرار میدهد؛
✔️ مثلا بودجهی نظامی آمریکا حدود ۸۰۰ میلیارد دلار است. و بودجهای نظامی چین حدود ۲۹۳ میلیارد دلار است، هند حدود ۷۶ میلیارد دلار و عربستان حدود ۶۹ میلیارد دلار و روسیه حدود ۶۵ میلیارد دلار و اسرائیل حدود ۲۵ میلیارد دلار و ترکیه حدود ۱۸ میلیارد دلار برای نظامی و دفاعی خود بودجه قرار دادهاند. در حالی که کشور ایران بودجهای که برای قسمت نظامی و دفاعی خود قرار داده است حدود ۶ و نیم میلیارد دلار است که تقریبا ۶ درصد از بودجهی کل کشور است. [1]
4⃣ این بودجهی نظامی و دفاعی گاهی صرف ساخت موشک و سلاح میشود و گاهی صرف خرید علم و دانش برای مسائل دفاعی میشود و گاهی هم صرف کمک به کشورهایی میشود که همپیمان شما هستند و آنها برای شما با دشمنانتان در مرزهای دور میجنگند.
5⃣ حال خوب است شما با دشمن هایتان در کشور خودتان بجنگید و هم هزینهی سلاح بدهید، هم نیروهای خود را خرج کنید، هم زیرساختهای کشور خود را به خطر بندازید؟! یا اینکه در خارج از مرزهای کشور خود با نیروهای کشورهای دیگر بجنگید و فقط شما هزینهی جنگ را بدهید و زیر ساختهای کشور خودت هم در امان باشد؟! کدام بهتر است؟!
✔️ مسلما این بهتر است که شما فقط هزینهی بدهید و در بیرون مرزهای شما با دشمنان شما بجنگند.
6⃣ آن بودجهای که به کشورهای فلسطین و سوریه و لبنان داده میشود در واقع از بودجهی نظامی و دفاعی است زیرا این یک نوع دفاع از کشور است و هیچگاه بودجههای فرهنگی و عمرانی کشور را خرج این کارها نمیکنند.
7⃣ در تمام کشورها اصل بر منافع طرفینی است، یعنی هر کشوری بنابر منافع خودش با کشورهای دیگر تعامل و همکاری میکند و تا زمانی که کشورها منافع هم را حفظ کنند با هم تعامل میکنند. کشور ما هم از این قانون پیروی میکند.
8⃣ تعامل ما با تمام کشورها بر اساس منافع است یا این منافع ملی است یا عقیدهای است مثلا ما با کشورهای اسلامی تعاملاتمان بر اساس منافع عقیدهای و ملی است و با کشورهای غیر اسلامی بر اساس منافع ملی است.
9⃣ وقتی کشور ما به کشورهایی مثل فلسطین و سوریه و لبنان کمک میکند مسلما در برابر این کمک از آنها هم امتیازاتی خواهد گرفت شاید در زمانی که در حال جنگ و درگیری باشند نتوانند امتیازاتی به ایران بدهند ولی بعد از جنگ امتیازاتی خواهند داد؛
✔️ مثل سوریه که بعد از پیروزی در جنگ با داعش سرمایهگذاری و ساخت بناهای خراب شدهی خود را فقط به ایران و روسیه واگذار کرد و این درآمدزایی و ارزآوری برای ایران است.
✔️ یا زمانی که ایران در جنگ با صدام بود تنها کشوری که به ایران کمک کرد و درِ انبار مهماتش را به روی ایران باز کرد همین سوریه بود. پس کمک به این کشورها یا جبران کمکهای قبل آنان است یا در آینده آنان جبران خواهند کرد.
🔟 علاوه بر همهی اینها خیلی از این کمکها مردمی و توسط نیروهای بشردوستانه و هلالاحمر جمعآوری میشود و به مردم مظلوم فلسطین و غزه کمک میشود.
🌐 منابع:
[1]ـ سایت خبرآنلاین، مقایسه بودجه نظامی ایران با اعراب و اسرائیل، ۲۳ شهریور ۱۴۰۱. و مقاله فهرست کشورها بر پایه هزینههای نظامی نمیکنند
#کارشناس_کلام
@pasokhsara
4_5922429077033058468.mp3
1.35M
🔉استاد #کارشناس_کلام
🔘هدفِ خلقت انسان از منظر قرآن
#هدف_خلفت
#سوالات_دانش_آموزی
#کارشناس_کلام
@pasokhsara