راهکارهای ایجاد ابطه موثر باهمسر:
1. شرایط جدید را بپذیرید
خود و همسرتان را همان طور که هستید، بپذیرید. طبیعی است که انتظار داشته باشید همیشه رابطه تان مانند دوران نامزدی باقی بماند اما این طور نیست. با گذشت زمان و پیچیده تر شدن زندگی، برخی از ویژگی های شما و ارتباط میان زن و شوهر تغییر خواهد کرد. به طور مثال، زمانی که وارد زندگی مشترک می شوید به یک خانه جدید نقل مکان می کنید و اولین جدایی طولانی مدت از خانواده ی اصلی خود را تجربه خواهید کرد. ممکن است برخی از فعالیت های لذت بخش را کنار بگذارید و یا برخی از نیازهای عاطفی شما به دلیل مشغله زیاد تغییر کند. اگر بپذیرید که با اتمام دوران نامزدی و آغاز زندگی مشترک، یک مرحله به تکامل خود نزدیک تر شده اید، از تغییرات ناگهانی ناامید نخواهید شد.
2. زبان بدن، تکنیک ارتباطی غیرکلامی
زبان بدن، راهی موثر برای صحبت با صدای بلند است. زمانی که همسرتان صحبت می کند، به چشمان او نگاه کنید. این نگاه، میزان توجه و اشتیاق شما را با صدای بلند نشان می دهد. هنگام گفت و گوی دو نفره، مقداری به طرف همسر خود متمایل شوید، با این کار میزان علاقه خود به حرف های او را ابراز می کنید. هر شخصی زبان بدن مخصوص خود را دارد و نیاز ها و صحبت های خود را از این طریق بیان می کند. بنابراین نیاز است که زبان بدن همسر خود را بیاموزید. ممکن است نحوه ی راه رفتن همسر شما در شرایط مختلف، متغیر باشد. به عنوان مثال زمانی که عصبانی است، به سرعت راه می رود و زمانی که آرامش دارد، به شکلی دیگر. زبان بدن نشانه حالات روحی و خلق و خوی افراد می باشد. تکنیک های غیرکلامی را نادیده نگیرد و از این نشانه ها برای انتخاب زمان صحیح گفت و گو و محتوای بحث خود بهره ببرید.
ادامه دارد...
#کارشناس_مشاوره
#ارتباط_موثر
#همسر
🔴 @pasokhsara
راهکارهای ایجادرابطه موثرباهمسر
3.از احساس کنارهم بودن صحبت کنید
کنار هم بودن برای شما چه معنایی دارد؟ آیا به میزان کافی با هم هستید؟ آیا در مورد موضوعاتی که شما را آزار می دهد به روشنی و صادقانه صحبت می کنید؟ آیا احساسات خود درباره ی اتفاقات رخ داده را سرکوب می کنید؟ درباره ی تمام این مسائل به گفت و گو بپردازید و بر راه های برقراری ارتباط موثر با همسر را که به هماهنگی بیشتر شما می انجامد، تمرین کنید.
4. همزمان صحبت نکنید، گوش دهید!
زمانی که بحث جدی تر می شود و هیجانات شدت می گیرند، هر فرد می خواهد نقظه نظر خود را بیان کند و یک رقابت ناخودآکاه شکل می گیرد. این رقابت نشان می دهد که هیچ کدام از شما واقعا به گفت و گو و پیدا کردن راه حل مناسب علاقه ای ندارید. بنابراین، لطفا صحبت یکدیگر را قطع نکنید. به این فکر کنید که حرف های طرف مقابل اهمیت بسیاری دارند و باید شنونده این صحبت های مهم باشید. هدف از گفت و گو، شنیدن و درک همدیگر می باشد بنابراین وقفه ای در این بین ایجاد نکنید.
#کارشناس_مشاوره
#ارتباط_موثر
#همسر
@pasokhsara
💠 پرداخت فطریه به فقیر به عنوان هدیه
💬 سوال: آیا جایز است زکات فطره را به عنوان هدیه به خویشاوندان آبرومند بدهیم؟
✅پاسخ :
لازم نیست به فقیر بگوید که زکات است، بلکه اگر آن فرد خجالت می کشد، مستحب است آن را به او داده و زکات بودنش را به زبان نیاورد، ولی خودش باید قصد زکات نماید.
📚منبع: توضیح المسائل ده مرجع، م 1935؛ سبحانی، توضیح المسائل م 1839؛ خامنه ای، استفتا
#کارشناس_احکام
#فطریه
@pasokhsara
💠 پرسش:
سلام. پسري 24 ساله دارم که از کودکي علاقه ي زيادي به حيوانات داشت. تازگي میخواهد توله ي سگي به خانه بیاورد. حرف مرا قبول ندارد که سگ نجس است بلکه صدتا دليل علمي مياورد که عیبی ندارد. چه اقدامی انجام دهم؟
✍ پاسخ:
دغدغه شما بهعنوان یک مادر مؤمنه و اهل پاکی و طهارت قابلستایش است. اما برای حل موضوعی که به آن اشاره نمودهاید، قبل از هر اقدامی باید دلیل و علت رفتار پسرتان را کشف کنید و سپس اقداماتی متناسب انجام دهید.
گاهی این نوع از رفتارها واکنشی به رفتارها و عقاید والدین است خواه آنکه والدین در امور مذهبی خود سختگیر و اهل وسواس باشند یا آنکه اینگونه نباشند لکن فرزند جوانشان را نمیتوانند در اعتقادات خود همراه نمایند.
علت دیگر، ارتباط فرزند ما با دوستانی است که اهل نگهداری سگ هستند و لذا در طی این رابطه او را نیز به این کار تشویق میکنند.
مجردی و فراغت وقت و نداشتنِ مسئولیت زندگی مشترک از دیگر دلایل محتملی است که باعث میشود فرد به هر نوع سرگرمی(صحیح یا غلط) پناه ببرد.
در کنار همه موارد فوق، همان چیزی که به آن اشاره نمودهاید نیز ازجمله علل مهم به شمار میآید. یعنی علاقه به حیوانات و تربیت آنها و حتی کسب درآمد از این طریق.
بههرحال توصیههایی خدمت شما تقدیم میکنیم:
1. از جروبحث در این موضوع و حتی مباحثههای علمی خودداری کنید چراکه اگر فرزندتان قصد داشت استدلالهای شمارا قبول کند تا الآن این اتفاق افتاده بود. ترجیحاً از او بخواهید که در این زمینه با افراد کارشناس صحبت نماید زیرا معمولاً فرزندان در مواردی که نظرشان و علایقشان با خواستِ والدین مخالف است بهراحتی زیر بار حق نمیروند گویا تصور میکنند که والدین به خاطر مصلحتاندیشی خودشان این صحبتها را دارند اما زمانی که یک فرد غریبه همان استدلال والدین را بیان میکند، راحتتر میپذیرند.
2. بیکاری و نداشتنِ دغدغههای اصیل، جوان را به سمتوسوی مسائلی سوق میدهد که حتی ممکن است در آینده خودش اظهار پشیمانی کند و حسرت وقتِ ازدسترفته را بخورد. بر این اساس بهجای اصرار و نصیحت در این موضوع، سعی در ایجاد اشتغال و فراهم نمودنِ بسترهای لازم برای داشتنِ سرگرمیهای مفید برای او داشته باشید.
باید موضوع ازدواج ایشان را جدی بگیرید چراکه انجام یک ازدواج موفق و به دوش گرفتنِ تعهدات و مسئولیتهای واقعی، به زندگی جوان جهت میدهد و وقت او را پر میکند تا جاییکه علایقش تغییر میکند و یا فرصت کافی برای رسیدگی به برخی علایق دوران مجردی را پیدا نمیکند.
3. اگر احتمال میدهید که این کار را از سر علاقه انجام میدهد سعی کنید بهجای ایستادگی و مقاومت در برابرش، این علاقه را به سمت سرگرمی و پرورش حیوانات و پرندههای دیگر جهت دهید. مثلاً به او بگویید که اگر بهجای سگ از سایر پرندگان مانند کبوتر، قناری و ... استفاده کنی هم قول همکاری مالی به تو میدهیم و هم فضای لازم در اختیارت قرار میگیرد.
4. نهایتاً اگر به هیچ راهکاری دست نیافتید ضمن بروز ناراحتی خود در برابر فرزندتان، میتوانید با قاطعیت به او اعلام کنید، اکنونکه میخواهی سگ به خانه و محل زندگی بیاوری، محل نگهداریاش را من تعیین میکنم و سپس مکانی مانند پشتبام که خارج از محل زندگی است در اختیارش قرار دهید و مطمئن باشید اگر رابطه خوبی به لحاظ صمیمیت با فرزندتان داشته باشید، بعد از مدتی که حس و اشتیاقش اقناع شد و ناراحتی و دلخوری شمارا دید، دست از این کار برخواهد داشت. لذا مراقب باشید که با رفتارتان او را در برابر اعتقادات خود قرار ندهید و حس لجبازیاش را تحریک نکنید.
لازم به ذکر است که برخی از این اعمال به خاطر جلبتوجه و نشان دادن اقتدار خود و یا بهنوعی انتقاد از وضع موجود در خانواده است که با بهانههایی مانند نگهداری سگ و هر آنچه باعث اذیت والدین میشود انجام میپذیرد.
#کارشناس_کلام
#نجاست_سگ
@pasokhsara
پرسش:
با عذاب وجدان بعد از توبه چه کنیم؟
پاسخ:
احساس عذاب وجدان از گناه، بهخودیخود امر بدی نیست و وقتی در حد اعتدال باشد، همین احساس لطفی بزرگ از جانب خداست؛ اما چنانچه این احساس، حالت افراطی پیدا کند و تمام زندگی شخص را احاطه نماید امری مذموم است و خود میتواند یکی از راههای شیطان برای نرسیدن انسان به هدف باشد. انسان از طریق نماز بهویژه نماز اول وقت و انس با قرآن میتواند تلاش خویش را برای تداوم توبه مضاعف نماید و بهمرورزمان به آرامش برسد و از عذاب وجدان بعد از توبه رهایی پیدا کند. انجام واجبات و ترک محرمات میتواند عامل تقرب شما به خداوند و دورشدن از گناه باشد. هرچقدر به خداوند نزدیکتر شوید احساس آرامش و دوری از عذاب وجدان را بیشتر تجربه خواهید کرد.
خداوند در قرآن میفرماید:
«وَ الَّذینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ لَنُکَفِّرَنَّ عَنْهُمْ سَیئاتِهِمْ وَ لَنَجْزِینَّهُمْ أَحْسَنَ الَّذی کانُوا یعْمَلُونَ»
«و کسانی که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام دادند، گناهان آنان را میپوشانیم (و میبخشیم) و آنان را به بهترین اعمالی که انجام میدادند پاداش میدهیم».(1)
در آیه دیگری از قرآن میخوانیم:
«قُلْ یا عِبادِی الَّذینَ أَسْرَفُوا عَلی أَنْفُسِهِمْ لا تَقْنَطُوا مِنْ رَحْمَةِ اللَّهِ إِنَّ اللَّهَ یغْفِرُ الذُّنُوبَ جَمیعاً إِنَّهُ هُوَ الْغَفُورُ الرَّحیمُ»
«بگو: «ای بندگان من که بر خود اسراف و ستم کردهاید! از رحمت خداوند نومید نشوید که خدا همه گناهان را میآمرزد، زیرا او بسیار آمرزنده و مهربان است.»(2)
اگر توبه همهجانبه صورت گرفت و انسان از همه گناهان و خلافها توبه کرد و خالص شد، آنگاه لغزشهای گذشته بخشوده میشود و انسان توبهکننده بهمنزله انسان بیگناه است.
تلاش کنید با تکیهبر محبت و لطف الهی این حالت را در خود از بین ببرید و وظیفه خود را انجام داده و نتیجه را به خداوند مهربان بسپارید. از طرفی مطمئن باشید که نهتنها خداوند گناهان شمارا میبخشد، بلکه توبهکنندگان را دوست دارد و موردعنایت خویش قرار میدهد.
پینوشت:
1. سوره عنکبوت، آیه 7
2. سوره زمر، آیه 53
#کارشناس_اخلاق
#توبه
@pasokhsara
‼️ افطار روزه به تصور ضرر
🔷 س ۶۵۸۸: در ابتدای تکلیف به توصیه پدر و مادرم و با تصور این که بنیه ضعیفی دارم و روزه برایم ضرر دارد، روزهها را افطار کردم و تا ماه رمضان سال بعد هم قضا نکردم، آیا علاوه بر قضا کفاره هم بر عهده من میباشد؟
✅ ج: اگر مطمئن بودید یا حداقل میترسیدید که روزه برای شما ضرر داشته باشد، کفارهی عمد واجب نیست ولی باید قضای روزهها را بگیرید و برای هر روز، کفارهی تأخیر بپردازید (به ازای هر روز 750 گرم گندم، آرد، نان، برنج یا سایر موادّ غذایی به فقیر بدهید).
#کارشناس_احکام
@pasokhsara
تربیت و رفتار با نوجوانان
هر خانواده ای برای خود شیوه تربیتی خاصی را دنبال می کند که به نوعی ازمون و خطایی برای نسل آينده است و کمتر خانواده ای است که راه درست رفتار با نوجوانان در سن بلوغ را درک می کند.
دوران بلوغ دوران سرکشی، تمرد و استرس است، سرکشی دربرابر پدر و مادر و معلم و بطور کل قانون و مقررات یا به عبارتی ديگر دوران اتلاف وقت ها ، تنبلی کردن ، سستی و بی حالی، دهن کجی و بی اعتنایی ، خشونت، بگو مگو و ناراحتی، غر ولند و شکایت، دوستی با جنس مخالف و تجربه کردن هیجانات پر خطر و یا اصلاً انجام دادن کارهایی برخلاف حساسیت های والدین است که والدین در مرحله نخست باید با این ویژگی ها آشنا باشند.
والدین تا زمانی که فرزندشان خردسال است از محبت کردن به آن ها کوتاهی نمی کنند ولی با بزرگتر شدن فرزندشان و هم زمان با رشد فیزیکی و جسمی وی، سعی می کنند خود را با احتیاجات گوناگون فرزندشان وفق دهند. ولی اکثر مواقع فراموش می کنند که عشق و محبت به فرزند یک احتیاج دائمی است و نباید آن را از فرزندانمان دریغ کنیم.
عشق، محبت، توجه و مراقبت از عناصر اصلی هر رابطه ای است که خواستار استمرار آن هستیم و رعایت کردن این موارد در مورد کودکان شکل ویژه ای بخود می گیرد.
نوجوان دوست دارد ازاد باشد و هرکاری را طبق خواسته و توان خود انجام دهد و خود را محک بزند بدین ترتیب کم تر تحتتأثیر راهنمايي ها و مشورت های والدین قرار می گیرد و از طرفی هم دوست ندارد والدین وی را رها کنند و کاملاً آزاد باشد. او دلش می خواهد پدر و مادرش تحکم خویش را داشته باشند و بر کارهایش نظارت کنند.
#کارشناس_مشاوره
@pasokhsara
پرسش:
یکی از همکلاسیهایم من را دعوت به خوردن مشروب کرد و من الان از این کار پشیمانم آیا خدا میبخشد؟ آیا تا چهل روز دیگر نباید نماز بخوانم و وقتی از این گناه پاک شدم نماز بخوانم؟
پاسخ:
در آموزههای اسلام آشامیدن شراب، حرام و از گناهان کبیره است. تمام احکام اسلام دارای مصالح و مفاسدی است که بر اساس همان مصالح و مفاسد، خداوند خوردن شراب را حرام کرده است، چرا که اثرات روحی و روانی شرابخواری تا مدّتها باقی میماند. با خوردن شراب روح انسان پاکی خود را از دست میدهد و برای به دست آوردن پاکی دوباره باید توبه کرد. توبه، گناه و آثار گناه را از بین میبرد.
پیامبر اکرم (ص) میفرمایند:
«منشربالمسکر لم تقبل صلوته أربعین یوماً و لیلهً»
«کسی که مستکننده بنوشد، تا چهل شبانهروز نمازش قبول نمیشود». (1)
البته منظور از اینکه نماز شرابخوار تا چهل روز قبول نیست، ترک نماز تا چهل روز نمیباشد؛ بلکه به دلیل تأثیر نامطلوبی که شراب از جهات گوناگون بر فرد میگذارد، شخص شرابخوار خود را از رحمت الهی دورنگه میدارد و درواقع از درجات بهشتی محروم میماند. آنچه در روایات آمده این است که تا چهل روز نماز شرابخوار موردقبول درگاه الهی قرار نمیگیرد. بین نماز صحیح و نماز موردقبول خداوند فرق است. بنابراین اینگونه روایات بدین معنا نیست که نماز بر او واجب نبوده و یا اینکه نماز از گردن او ساقط میشود و این حرف بهانهای برای ترک نماز گردد؛ بلکه اشاره دارد به بلایی که شرابخواری بر سر روح انسان میآورد و روح قابلیت دریافت فیض الهی را برای مدتی از دست میدهد. لذا شخص شرابخوار بعد از خوردن شراب و رفع حالت مستی باید بلافاصله هرجایی از بدن و یا لباسش با شراب در تماس بوده را آبکشی نماید و نماز خود را بجا آورد تا دیگر گرفتار عذاب ترک نماز نشود.
دقت کنید که خداوند انسان را آزاد و دارای اختیار آفریده است و تا انسان خودش نخواهد هیچکس نمیتواند او را مجبور به انجام گناه کند. هرچند عوامل مختلف همچون فریب خوردن، زودباوری، وسوسه و تحریک دیگران در به دام افتادن انسان مؤثر است اما، انتخاب نهایی دردست خود ماست و این ما هستیم که به بسته پیشنهادی شیطان، یعنی گناه لبیک میگوییم؛ بنابراین لازم است توجه کنیم که ما انتخابگریم و به همان میزان در برابر خداوند مسئول!
خداوند همواره درهای توبه و استغفار را به روی همه ما گشوده است بنابراین با توبه میتوان از عذاب الهی رهایی یافت و شرط حقیقی بودن توبه، این است که هرگز رجوع به چنین گناهی نداشته باشید.
اگر از عمل خود پشیمان باشید و نماز نخوانید این پشیمانی هیچ ارزشی ندارد؛ پس برای اینکه ثابت کنید واقعاً پشیمانید و واقعاً از ته قلب میخواهید توبه کنید باید نماز بخوانید و در نماز از خداوند طلب بخشش و استغفار نمایید.
پینوشتها:
1. العلامة المجلسی، بحارالانوار، ط مؤسسةالوفاء ، 1403 ه ق، ج 79، ص 147
#کارشناس_اخلاق
#شراب_خواری
@pasokhsara
⭕️چرا نظام، برای مقبولیت خود، رفراندوم یا همان همه_پرسی، برگزار نمی کند❓
✍#جواد_حیدری
✅پاسخ:
1⃣ اگر نظامی، مقبولیت مردمی نداشته باشد و اکثریت مردم حاکمیت کشورشان را نخواهند، بدون #رفراندوم، نسخه ی آن را می پیچند و هیچ قدرتی را یارای مقابله با اراده ی مردم نیست.👏
2⃣ رفراندوم همیشه به رای گذاشتن رسمی نیست.
❎حضور #میلیونی و بی نظیر در طول تاریخ بشر در تشییع #حاج_قاسم، یعنی #آری بزرگ به نظامی که حاج قاسم خود را فدایی آن می دانست.😘
❎ همراهی نکردن با #ترقه_بازی چند فریب خورده در بر هم زدن امنیت و اقتدار کشور، یعنی #نه بزرگ به #براندازان.
3⃣یک کشور و نه بیشتر، در دنیا به ما نشان دهید که موجودیت خود را به رفراندوم گذاشته باشد.
4⃣ اساسا مگر شرع، اجازه ی به رای گذاشتن استمرار نظام اسلامی را می دهد❓
5⃣ حالا پذیرفتیم رفراندوم برگزار شود. بفرمایید چند وقت یک بار؟
مگر با این روش، سنگ روی سنگ بند می شود❓
6⃣ #آلترناتیو یا همان #جایگزین پیشنهاد کنندگان رفراندوم چیست❓
آیا همگان بر یک سیستم اتفاق نظر دارند؟
#کارشناس_کلام
#رفراندوم
@pasokhsara