🔴 برخورد حکومتی با بدحجابی در سیره ی معصومان 1️⃣
✍️جواد حیدری
🔷 یکی از سوالات دغدغه مندان و شبهات دگراندیشان در حوزه ی حجاب بانوان، نبود مستنداتی در سیره ی رسول مهربانی و حضرات معصومان علیهم السلام نسبت به برخورد با بدحجابان در جامعه ی اسلامی است.
🔺با تاکید بر این دو نکته که: (در پست جداگانه ای تفصیل داده می شود ان شاء الله).
⬅️اجرای احکام دینی در حد توان؛ توسط حاکمان دینی، از مسلمات قرآنی و روایی است حتی اگر یک بار در سیره ی معصومان علیهم السلام اتفاق نیافتاده باشد. ( مثال: اجرای حد نسبت به دزد)
◀️ و اینکه از جهات متعدد مقایسه ی جامعه ی صدر اسلام با جامعه ی کنونی، مع الفارق و اشتباه می باشد.
🔵 به چند سند تاریخی که نشانگر برخورد معصومان علیهم السلام می باشد اشاره می رود.👇
🔻پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله وسلم، هنگامی که عَمرو بن حَزم را به عنوان والی نجران در یمن معرفی و نصب کردند، وظائفی برای ایشان مشخص فرمودند.
حضرت در بخشی از دستورات خود، او را مسئول پاکدامنی و حجاب مردم می داند و از او می خواهد به اقدامات عملی در این زمینه همت گمارد: «عهدٌ من محمد النبى رسول الله لِعَمرو بن حزم حين بعثه الى اليمن، أمره بتقوى الله فى أمره كلّه... و ينهى الناس أن يصلّى أحدٌ فى ثوب واحد صغير، الا أن يكون ثوبا يثنى طرفيه على عاتقيه، و ينهى الناس أن يحتبى أحد فى ثوب واحد يفضى بفرجه الى السماء. و ينهى أن يعقص أحد شعر رأسه فى قفاه؛ اينكه مردم را از نماز خواندن در يك لباس كوچك نهى كند مگر اينكه پوششى باشد كه بتواند دو طرف آن را به دو شانه خود گره بزند. و مردم را از اينكه لباس كوچكى بپوشند كه عورتشان آشكار شود بازدارد و از اينكه كسى موهايش را پشت سرش انباشته كند، نهى كند». (میانجی، مکاتیب الرسول، ج2، ص528).
🔹دستورالعمل حکومتی حضرت رسول، نسبت به حوزه ی پوشش و حجاب در جامعه ی دینی در این آئین نامه ی نبوی به یکی از کارگزارانشان، روشن و واضح است.
#ادامه_دارد_...
#حجاب
#برخورد_قانونی
#کارشناس_کلام
@javadheidari110
✍اختلالات نوجوانان:
امروزه سلامت رفتاری و روانی نوجوانان، یکی از دغدغه های اصلی والدین است. والدین در پی یافتن جواب این سوال هستند که وجود چه علائم رفتاری یا روانی در فرزندشان، نشانگر مشکل خاصی است که نیاز به مراجعه به متخصصین روانشناسی نوجوان دارد!
قبل از بررسی نشانهها به این نکته مهم دقت کنید که نقش والدین و کیفیت رابطه والدین با فرزندشان در این دوره نقش بسیار مهمی در سلامت روان و بدرفتاریهای نوجوانان دارد. والدین با ارتقای مهارتهای ارتباطی و شناخت بهتر دوره نوجوانی میتوانند فرزند خود را در این مسیرهمراهی کنند.
امروزه از هر پنج نوجوان، یک نفر دارای مشکلات روانشناختی قابل تشخیص مانند افسردگی یا اضطراب یا سو مصرف مواد است. بروز این دست از اختلالات روانی در نوجوانان رو به افزایش است و آمارها نشان میدهد که به بالاترین حد خود در تمام دوران رسیده است.
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
@pasokhsara
💠پرسش:
چرا دختران باکره را قبل از اعدام صیغه می کنند؟!
✍️ پاسخ:
اين مسئله كه در مجازات دختر باكره پيش از قصاص و كشته شدن، بكارت او گرفته مي شود، يك تهمت آشكاري است كه از سوي دشمنان اسلام وارد شده است و اين فريب كاران هيچ دليلي بر اين اتهام ندارند. در صورتي كه دختر باكره عمدا مرتكب قتل نفس شود و اولياي مقتول درخواست قصاص نمايند. حكم قصاص با همان حالت باكره بودن جاري مي شود. هر كسي كه محكوم به قصاص گردد، با همان حالتي كه محكوم به قصاص و اعدام شده باشد، اعدام مي شود. فرق نمي كند دختر باكره باشد يا غير باكره.(1)
پی نوشت:
1. امام خميني، تحرير الوسيله، مؤسسه دار العلم، قم، ج2، كتاب القصاص، م 49.
#کارشناس_کلام
#خرافات
@pasokhsara
💠پرسش:
آیا «قدم بد» داشتن که در بین مردم رایج است و به بعضی از افراد نسبت میدهند؛ صحت دارد؟
✍ پاسخ:
اگر منظور از «قدم بد» داشتن، این است که؛ فلان فرد به خاطر اخلاق بد و یا گنهکار بودن، باعث میشود رزق و روزی و برکت در زندگی تحت تأثیر قرار بگیرد، صحبت صحیحی است.
در قرآن کریم، ریشهی بلا و مصیبت، اعمال ناشایست انسان بیانشده است. در سورهی شوری آمده است: «وَ ما أَصابَكُمْ مِنْ مُصيبَةٍ فَبِما كَسَبَتْ أَيْديكُم»؛ «هر مصيبتى به شما رسد به خاطر اعمالى است كه انجام دادهايد». (1)
در روایتی از امام صادق علیهالسلام میخوانیم: «إِنَّ الْمُؤْمِنَ لَيَنْوِي الذَّنْبَ فَيُحْرَمُ رِزْقَهُ»؛ «مؤمن با نیت بر گناه از رزق خود محروم میشود». (2)
ولی اگر منظور از «بدقدم» بودن مطلب دیگری است، خرافه بوده و بههیچوجه نمیتوان دیگران را متهم به این امور کرد.
نتیجه اینکه: بر اساس آیات و روایات، علت شومی و محرومیتها، اعمال انسانها هست و نه «پاقدم» و «بدقدم» بودن.
پینوشتها:
1. شوری/30
2. ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، النص، ص: 241
#کارشناس_کلام
#خرافات
@pasokhsara
✍افسردگی در نوجوانان
افسردگی در دوران بلوغ به دو دسته افسردگی ناشی از رشد (Developmental depression) و افسردگی غیرعادی (Atypical depression) طبقهبندی میشود.
افسردگی ناشی از رشد باعث ناآرامی درونی فرد میشود و فصل جدیدی از زندگی یک نوجوان را نشان میدهد که در آن حس جدیدی نسبت به خویشتن در او شکل میگیرد.
این ناآرامی، طبیعی و ضروری است، زیرا نوجوانان نمیتوانند بدون عبور از حس ناامنی و عدم اطمینان به هویت خود پی ببرند. این نوع افسردگی نیاز به درمان ندارد و شخص باید با آن کنار بیاید. علائم افسردگی ناشی از رشد عبارتند از:
ناپایداری خلقوخو
احساس غم و اندوه
از دست دادن علاقه به برخی از فعالیتهای لذتبخش البته نه تمام آنها
اضطراب اجتماعی
خستگی گاهبهگاه،
بیخوابی یا پرخوابی
ایده خودکشی یا قتل بهمیزان کم و بدون اقدام به انجام
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
#افسردگی
@pasokhsara
✍افسردگی غیرعادی
برخلاف افسردگی ناشی از رشد که در آن نوجوان سطح قابل تحملی از اندوه را تجربه میکند، افسردگی غیرعادی
نوجوان را با ناامیدی ویرانکننده و فشار روانی شدید در هم میشکند.
در این نوع افسردگی احساسات ناخوشایند مانند خشم، یأس و ناامیدی در فرد شعلهور میشوند و خلقوخوی متغیر، منفینگری یا وسواس مخرب وجود نوجوان را در برمیگیرد.
نشانههای افسردگی غیر عادی شامل موارد زیر هستند:
خلقوخوی غالبا افسرده یا تحریکشده از دست دادن علاقه به فعالیتهایی که زمانی لذتبخش بودند.
انزوای اجتماعی
خستگی مداوم، بیخوابی یا پرخوابی احساس ناامیدی و بیتفاوتی
نوسانات روحی شدید
وجود افکار خودکشی یا قتل بهصورت مداوم
توجه داشته باشید که دورههایی از سرخوشی افراطی و نامتعارف هم میتواند از نشانههای افسردگی در نوجوانان باشد، این نوجوانان معمولا از طرف والدین غیرمسئول و بیخیال توصیف میشوند.
افسردگی در این سن معمولا قابل درمان است. برخی اوقات مشاوره با روانشناس نوجوان بهتنهایی کافی است و بعضی اوقات ترکیبی از رواندرمانی و دارودرمانی میتواند بهترین نتیجه را حاصل کند.
اما بهخاطر داشته باشید که در صورت عدم درمان، افسردگی میتواند شدیدتر و خطرناکتر شود.
#کارشناس_مشاوره
#اختلالات_نوجوانان
#افسردگی
@pasokhsara
♦️ عقل می گوید: هر موجود محدود و ناقص، نیاز به علت و به وجود آورنده دارد.
این مساله به نام اصل علیت شناخته می شود.
◾️ خداوند، موجود ناقص و نیازمند نیست تا اصل علیت شامل آن شود.
▪️نتیجه اینکه خدای خالق و هستی پخش، نباید با مخلوقات مقایسه شود.
🔹 چه زیبا فرمود: لیس کمثله شی.
#کارشناس_کلام
#خداشناسی
@pasokhsara
♦️#سوال_مخاطبان
◀️کربلا رفتن و نجف داشتن، به تنهایی کسی را خوشبخت و سعادتمند نمی کند.
◀️کربلا رفتن و کربلایی شدن، سعادت آور است.
یعنی شناخت حسین علیه السلام و راه او و عمل به دستورات آن عزیز.
↙️نجف رفتن و علوی شدن، سعادت آور است. یعنی زنده نگهداشتن امام علی علیه السلام و مکتبش و عمل به آن.
↙️کربلا رفتن، برای احترام و تعظیم مدفون کربلاست.
نجف رفتن، برای بیان عظمت شاه نجف است.
تا با این حرکت، آموزه ها و معارف آنان زنده بماند و به آن ها عمل شود تا سعادت حاصل شود.
↩️نتیجه اینکه: آنچه باعث خوشبختی دین و دنیاست، زائر و زیارت "عارفا بحقها"ست.
#کارشناس_کلام
#کربلا
#اربعین
@pasokhsara
پرسش
چگونه ارتباط خودم را با امام زمان بیشتر کنم تا ایمان محکمتری داشته باشم؟
پاسخ
وقتی انسان نسبت به بحث انتظار و منتظر بودن خویش، درک و معرفت بالایی داشته باشد قطعاً بهتر به وظایف خویش عمل مینماید. زمانی که انسان خود را منتظر بداند باید رفتار و گفتار و اعمال و کردارش، نشان از یک منتظر واقعی داشته باشد.
انجام صحیح وظایف، میتواند ما را جزء دوستداران حضرت قرار دهد؛ منتها انسان باید توجه کند که در هر زمان و در هر مکان و موقعیتی چه وظیفهای دارد؛ پس با شناخت وظایف و عمل به وظایف میتوان دوستدار حضرت بود.
گاهی کسی دانشآموز است و یا دانشجو و وظیفهاش درس و تلاش برای موفقیت علمی است و گاهی شخصی متأهل بوده و وظیفهاش کسب رزق حلال است و به همین ترتیب یک مادر وظیفهاش خوب همسرداری و تربیت فرزند، بنابراین شما در ابتدا لازم است جایگاه خود را در زندگی فردی و اجتماعی خود تعریف کرده و متناسب با جایگاه خود، وظایف اصلی را شناخته و بدانها عمل کنید.
یک منتظر واقعی اهل گناه و دلبستگی به دنیا نیست چراکه چنین کسی نمیتواند از وابستگیها و دلبستگیها دست بردارد و آمادهبهخدمت در جهت اهداف مقدس امام زمان (عج) باشد. وقتی انسان بتواند بین خواستههای نفسانی و دنیایی خویش و درخواستهای الهی، دست به انتخاب زده و برای خشنودی حضرت، متناسب با شرع عمل نماید و اولویت را به خواستههای الهی بدهد در چنین شرایطی میتوان گفت او منتظر واقعی است.
تلاش کنید درک و معرفت خویش را نسبت به حضرت افزون نمایید؛ طبیعی است که هرچقدر معرفت شما بیشتر شود، علاقه و محبت شما به حضرت بیشتر خواهد شد و هرچقدر محبت شما افزون شود، تبعیت شما از ایشان بیشتر خواهد شد و تبعیت شما از حضرت، موجب ایجاد سنخیت میشود و برای تقویت سنخیت بیشتر با حضرت، به تقویت ایمان و تقوا و فضایل اخلاقی و درجات معنوی نیازمندید.
شما علاوه بر انجام واجبات و ترک محرمات، اجتناب از معاصی، لغزشها و گناهان و انجام دادن وظایف دینی، از طریق خواندن دعای ندبه، زیارت آل یاسین، زیارت جامعه کبیره و تداوم بر خواندن دعای عهد که از طرف بزرگان بسیار توصیهشده است، و نیز از طریق رفتن به مسجد جمکران میتوانید ارتباط معنوی خود را با آن حضرت حفظ کنید.
در روایت در رابطه با دعای عهد آمده است:
«مَن دَعا إِلَى اللّهِ أَربَعينَ صَباحا بِهذَا العَهدِ كانَ مِن أَنصارِ قائِمِنا عَلَيهِ السَّلامُ ، فَإِن ماتَ قَبلَهُ أَخرَجَهُ اللّهُ تَعالى مِن قَبرِهِ وأَعطاهُ اللّهُ بِكُلِّ كَلِمَةٍ أَلفَ حَسَنَةٍ ومَحا عَنهُ أَلفَ سَيِّئَةٍ»
«هر کس چهل صبح این دعا را بخواند، از یاوران قائم ما باشد و اگر پیش از ظهور آن حضرت بمیرد، خداوند او را از قبر بیرون آورد که در خدمت آن جناب باشد و حقتعالی به ازای هر کلمه، هزار حسنه به او دهد و هزار گناه از او ببخشد». (1)
به شما توصیه میشود نمازهای یومیه را در اول وقت و حتیالمقدور به جماعت بخوانید و برای سلامتی حضرت صدقه روزانه پرداخت نمایید. بدانید که هر هفته، نامه اعمال همه ما به حضور امام زمان (عج) عرضه میشود و موردبررسی قرار میگیرد پس تلاش کنید بهترین اعمال را محضر حضرت عرضه نمایید.
پینوشت:
1 العلامة المجلسی، بحار الأنوار، مؤسسةالوفاء،1403 ه ق، ج 53، ص 95
#کارشناس_اخلاق
#ارتباط_با_امام_زمان
@pasokhsara