🌸🍃
#استاد_اصغری_نکاح
#ماه_رجب
#نوجوان
🔸زبان عشق ورزی به نوجوانان
ما در فرزند پروری دو محور اصلی داریم
۱-عشق ورزی
۲-نظارت کردن و مسئولیت دادن
🔸خانواده ها می پندارند کارهایی که برای فرزندان انجام می دهند همین عشق ورزی است اما اینگونه نیست و باید با روشهای مختلف عشق خود را به اطرافیان و خانواده ابراز کنیم.
🔸البته این محبت شکل های مختلفی دارد و با دوست داشتن صرف فرق دارد و ما باید مصالح عالی رشد آن فرد را رعایت کنیم.
محبت مثلاً یک موقع شیر دادن و خدمات به کودک است و یک جایی هم داروی تلخ دادن میشود.
🔸عشق و محبت با هم همپوشی دارد عشق اوج محبت است.
-محبت یعنی زمینه سازی برای رشد دیگران
🔸دوست داشتن والدین باید به شکلهای مختلف بروز داده شود.
🔸پنج زبان برای عشق ورزیدن والدین به فرزندان
۱-نوازشگری جسمانی
۲-تحسین کردن و نوازش کلامی
۳-وقت گذاشتن و با هم بودن
۴-هدیه دادن
۵-خدمت کردن و حمایت کردن
هر کدام از اینها شیوه دارد و باید ببینیم فرزندمان به کدام یکی تمایل دارند.
🔸۱-نوازشگر جسمانی
همه انسانها این تجربه را حتی در حداقل ها دارند مثل در آغوش گرفتن و دست دادن، بوسیدن
لذا ما باید از این زبان برای فرزندان و اطرافیان استفاده کنیم.
🔸 البته دین اسلام در مورد نوازشگری های جسمانی توصیه هایی کرده است بوسیدن برای کودکان بسیار سفارش شده است و آن اوج هیجان عشق ورزی را به او منتقل می کند.
🔸ممکن است در بعضی از بچه ها این زبان غالب باشد که ما به آن بیتوجه هستیم و ما با زبان آنها به آنها عشق نمی ورزیم و آن فرزند نیاز به نوازش دارد اما ما با زبان دیگر به او محبت می کنیم.
به همین دلیل ما باید زبان فرزند خود را بدانیم.
🔸اگر به فرزند بعد از نوازش حال خوبی دست داد و آرامش گرفت، زبان محبت او زبان نوازشگری جسمانی است.
🔸در بوسیدن کودکان گونه ها را می بوسیم البته با رعایت نکات بهداشتی به خاطر کرونا
🔸بوسیدن فرزندان از خردسالی که شروع می شود به مرور باید شکلش عوض شود.
بوسیدن گونه، بوسیدن پیشانی در آغوش گرفتن فرزند به ترتیب برای فرزندان به مرور که بزرگ می شوند تغییر میکند.
🔸در دست دادن باید دست را بفشارید تا احساس شود.
پیامبر صلی الله علیه و آله دست خود را نمی کشیدند تا فرد مقابل دست خود را رها کند.
🔸 ما باید تا جایی که طرف مقابل واکنش مثبت نشان میدهد نوازش جسمانی را ادامه دهیم و نه بیشتر چون در هر فردی فرق دارد.
🔸خوب است برای نوازش جسمانی دنبال فرصت بگردیم.
مثلاً در بدو ورود افراد به خانه استقبال گرمی از همدیگر داشته باشیم مثل دست دادن در آغوش گرفتن.
🔸در آغوش گرفتن فرزند حتی در سنین بلوغ هم لازم است و باید ادامه داشته باشد او را در آغوش بگیریم در مقابل کارهای خوبی که انجام میدهند مثلاً وقتی آشپزی می کند خبر خوبی می دهند، نماز میخواند و مانند آن..
🔸اگر والد نقش خود را خوب ایفا کنند فرزندان نیازهایشان برآورده میشود و آنها محبتشان را در جای دیگر طلب نخواهند کرد.
@patoghbenotoloiin
هدایت شده از آسمان مُفرَّح امید
#کارگاه_آنلاین_بین_الطلوعین
#دانشگاه_مادران
#طرحی_برای_بیداری_فردا
👧تـربـیـــت کـــودک👶
🕰زمان:چهارشنبه زمان بهشتی بین الطلوعین به افق قم،ساعت5:50
💠پرداخت معنوی ۲۰۰ صلوات
📌مکان:آنلاین
💻اسکای روم مسجد مجازی سردار حاج قاسم سلیمانی
https://online.lmskaran.com/ch/android-club
💻 آپارات
https://www.aparat.com/Beinotoloein/live
══════🌱🌷🌱═══════
🔹پاتوق بین الطلوعین
https://eitaa.com/joinchat/1834549266C7106a1d010
🔹کانال آسمان مفرح امید
https://eitaa.com/joinchat/4014800930C77bea1fca3
سلام ورحمت
به دلیل کسالت حاج آقای صادقی برنامه امروز با صوتهای نماز سکوی پرواز استاد شجاعی عزیز در حال برگزاریست.
برای سلامتی همهی بیماران صلواتی عنایت فرمایید.
https://online.lmskaran.com/ch/android-club
ختم نهج البلاغه در ۱۹۲ روز (41).mp3
13.49M
🔈ختم گویای #نهج_البلاغه در ۱۹۲ روز.
🌺 طرح باعلی تامهدی (علیهما السلام)
🔷 سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم: خطبه ۸۳ بند ۱ تا ۷
#ندای_نهج_البلاغه
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
┄┄┅┅✿❀🌿🌹🌿❀✿┅┅┄┄
🌹 سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم : خطبه ۸۳ #نهج_البلاغه ، بند ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83 : (از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند )
1️⃣ شناخت صفات الهی
♦️ستايش خداوندی را سزاست که به قدرت والا و برتر و با عطا و بخشش نعمت ها به پديده ها نزديک است. اوست بخشنده تمام نعمت ها و دفع کننده تمام بلاها و گرفتاری ها. او را می ستايم در برابر مهربانی ها و نعمت های فراگيرش. به او ايمان می آورم چون مبدأ هستی و آغازکننده خلقت آشکار است. از او هدايت می طلبم چون راهنمای نزديک است و از او ياری می طلبم که توانا و پيروز است و به او توکّل می کنم چون تنها ياور و کفايت کننده است. و گواهی می دهم که محمّد(صلی الله علیه و آله) بنده و فرستاده اوست. او را فرستاده تا فرمان هايش را اجرا کند و بر مردم حجّت را تمام کرده، آنها را در برابر اعمال ناروا بترساند.
2️⃣ سفارش به پرهيزكاری
♦️سفارش می کنم شما بندگان خدا را به تقوای الهی، که برای بيداری شما مَثَل های پندآموز آورده و سرآمد زندگانی شما را معيّن فرمود و لباس های رنگارنگ بر شما پوشانده و زندگی پروسعت به شما بخشيده و با حسابگری دقيق خود بر شما مسلّط است. در برابر کارهای نيکو به شما پاداش می دهد و با نعمت های گسترده و بخشش های بی حساب، شما را گرامی داشته است و با اعزام پيامبران و دستورات روشن، از مخالفت با فرمانش شما را برحذر داشته است. تعداد شما را می داند و چند روزی جهت آزمايش و عبرت برای شما مقرّر داشته که در اين دنيا آزمايش می گرديد و در برابر اعمال خود محاسبه می شويد.
3️⃣ دنيا شناسی
♦️آب دنيای حرام همواره تيره و گل آلود است. منظره ای دل فريب و سرانجامی خطرناک دارد. فريبنده و زيباست اما دوامی ندارد. نوری است در حال غروب کردن، سايه ای است نابودشدنی، ستونی است در حال خراب شدن. آن هنگام که نفرت دارندگان، به آن دل بستند و بيگانگان به آن اطمينان کردند، چونان اسب چموش پاها را بلند کرده، سوار را بر زمين می کوبد و با دام های خود آنها را گرفتار می کند و تيرهای خود را سوی آنان پرتاب می نمايد. طناب مرگ به گردن انسان می افکند، به سوی گور تنگ و جايگاه وحشتناک می کشاند تا در قبر، محل زندگی خويش بهشت يا دوزخ را بنگرد و پاداش اعمال خود را مشاهده کند و همچنان آيندگان به دنبال رفتگان خود گام می نهند. نه مرگ از نابودی انسان دست می کشد و نه مردم از گناه فاصله می گيرند. که تا پايان زندگی و سرمنزل فنا و نيستی آزادانه به پيش می تازند.
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹 سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم : خطبه ۸۳ #نهج_البلاغه ، بند ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83 : (از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند )
4️⃣ وصف رستاخيز
♦️تا آنجا که امور زندگانی پياپی بگذرد و روزگاران سپری شود و رستاخيز برپا گردد، در آن زمان انسانها را از شکاف گورها و لانه های پرندگان و خانه درندگان و ميدانهای جنگ بيرون می آورد که با شتاب به سوی فرمان پروردگار و وعده گاهش می روند و به صورت دسته هايی خاموش و صف های آرام و ايستاده حاضر می شوند. چشم بيننده خدا آنها را می نگرد و صدای فرشتگان به گوش آنها می رسد. لباس نياز و فروتنی پوشيده، درهای حيله و فريب بسته شده و آرزوها قطع گرديده است. دل ها آرام، صداها آهسته عرق از گونه ها چنان جاری است که امکان حرف زدن نمی باشد. اضطراب و وحشت همه را فرا گرفته بانگی رعدآسا و گوش خراش همه را لرزانده به سوی پيشگاه عدالت برای دريافت کيفر و پاداش می کشاند.
5️⃣ وصف احوال بندگان خدا
♦️بندگانی که با دست قدرتمند خدا آفريده شدند و بی اراده خويش پديد آمده پرورش يافتند، سپس در گهواره گور آرميده متلاشی می گردند. و روزی به تنهايی سر از قبر بر می آورند و برای گرفتن پاداش به دقّت حسابرسی می گردند. در اين چند روزه دنيا مهلت داده شدند تا در راه صحيح قدم بردارند، راه نجات نشان داده شده تا رضايت خدا را بجويند، تاريکی های شک و ترديد از آنها برداشته شد و آنها را آزاد گذاشته اند تا برای مسابقه در نيکوکاری ها خود را آماده سازند، تا فکر و انديشه خود را به کار گيرند و در شناخت نور الهی در زندگانی دنيا تلاش کنند.
6️⃣ مثلهای پند آموز (سمبل های تقوی)
♦️وه چه مثال های بجا و پندهای رسايی وجود دارد، اگر در دل های پاک بنشيند و در گوش های شنوا جای گيرد و با انديشه های مصمّم و عقل های با تدبير برخورد کند. پس از خدا چونان کسی پروا کنيد، که سخن حق را شنيد و فروتنی کرد، گناه کرد و اعتراف کرد، ترسيد و به اعمال نيکو پرداخت، پرهيز کرد و پيش تاخت، يقين پيدا کرد و نيکوکار شد، پند داده شد و آن را به گوش جان خريد، او را ترساندند و نافرمانی نکرد، به او اخطار شد و به خدا روی آورد، پاسخ مثبت داد و نيايش و زاری کرد، بازگشت و توبه کرد، در پی راهنمايان الهی رفت و پيروی کرد. راه نشانش دادند و شناخت، شتابان به سوی حق حرکت کرده و از نافرمانی ها گريخت. سود طاعت را ذخيره کرد و باطن را پاکيزه نگاه داشت. آخرت را آبادان و زاد و توشه برای روز حرکت، هنگام حاجت و جايگاه نيازمندی، آماده ساخت و آن را برای اقامتگاه خويش، پيشاپيش فرستاد. ای بندگان خدا! برای هماهنگی با اهداف آفرينش خود از خدا پروا کنيد و آنچنان که شما را پرهيز داد از مخالفت و نا فرمانی خدا بترسيد تا استحقاق وعده های خدا را پيدا کنيد و از بيم روز قيامت بر کنار باشيد.
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی
🌹 سهم #روز_صد_وشصت_وهفتم : خطبه ۸۳ #نهج_البلاغه ، بند ۱ تا ۷
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
📜 #خطبه83 : (از خطبه هاي شگفت آور امام عليه السّلام كه به آن خطبه «غرّا» گويند )
7️⃣ راههای پند پذيری (راههای شناخت)
♦️خدا گوش هايی برای پند گرفتن از شنيدنی ها و چشم هايی برای کنار زدن تاريکی ها، به شما بخشيده است و هر عضوی از بدن را اجزاء متناسب و هماهنگ عطا فرموده تا در ترکيب ظاهری صورت ها و دوران عمر با هم سازگار باشند. با بدن هايی که منافع خود را تأمين می کنند و قلب هايی که روزی را به سراسر بدن با فشار می رسانند و از نعمت های شکوهمند خدا برخوردارند و در برابر نعمت ها شکر گزارند و از سلامت خدادادی بهره مندند. مدّت زندگیِ هر يک از شماها را مقدّر فرمود و از شما پوشيده داشت و از آثار گذشتگان عبرت های پندآموز برای شما ذخيره کرد. لذّت هايی که از دنيا چشيدند و خوشی ها و زندگی راحتی که پيش از مرگ داشتند، سرانجام دست مرگ گريبان آنها را گرفت و ميان آنها و آرزوهايشان جدايی افکند. آنها که در روز سلامت چيزی برای خود ذخيره نکردند و در روزگاران خوشِ زندگی عبرت نگرفتند. آيا خوشی های جوانی را جز ناتوانی پيری در انتظاراست؟ و آيا سلامت و تندرستی را جز حوادث بلا و بيماری در راه است؟ و آيا آنان که زنده اند جز فنا و نيستی را انتظار دارند؟ با اينکه هنگام جدايی و تپش دل ها نزديک است که سوزش درد را چشيده و شربت غصّه را نوشيده و فرياد ياری خواستن برداشته و از فرزندان و خويشاوندان خود در خواست کمک کرده است. آيا خويشاوندان می توانند مرگ را از او دفع کنند؟ و آيا گريه و زاریِ آنها نفعی برای او دارد؟
┄═❁✦❀•••🌿🌺🌿•••❀✦❁═┄
#نهضت_جهانی_نهج_البلاغه_خوانی