ایران ما چه زیباست!
ایستگاه راهآهن #شیرگاه خیلی زیباست؛ مثلاً در زمستان!
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
من به نادرستی رشتۀ حقوق را برگزیده بودم؛ خطائی که البته تا پایان آن را پیگرفتم!
✍️ هر کتابی خود، داستانی دارد و تاریخی! سالها پیش هنگامی که دست در کار نگارش پایاننامۀ دورۀ کارشناسی ارشد بودم، «گرفتار» #انسانشناسی شدم؛ دریافته بودم که نظامها و ساختارهای حقوقی سخت مثأثر از بنیادها هستند، بنیادهائی که در طول تاریخ، اندک اندک خود را برکشیدهاند و روبنا را ساختهاند.
👤 یکی از مهمترین و اثرگذارترین این بنیادها، فهم و رویکرد انسان به خودش، به این هستی شگفتانگیز، به #انسان است. آیا «انسان» وجود دارد؟ (نوع مشترکی به نام «انسان» هست؟) ما کیستیم؟ سرشت ما چیست؟ نیک یا بد؟ در آغاز چه بودهایم؟ در پایان چه خواهیم بود؟ مجبوریم که چنان باشیم یا مختاریم؟ نیکبختی و سعادت ما در چیست؟
💫 ما دل در گرو #ولایت امامانی داریم که آنان را معصوم و هادی میدانیم؛ سخنانشان برای ما حجت است، تکیهگاه است. پس شایسته بود و هست که برای یافتن پاسخِ پرسشهائی به این سترگی، سَری به دریای دانششان بزنیم.
📜 بازگشت و سرزدن به و جستجو در سخنان آنان، روش و شیوهای میجست، این شد که نوشتهای سامان یافت تا امکان و روش رجوع به آن سخنان نورانی از سوی نویسنده روشن شود (کتابی است در دست نشر).
[👈 کتاب «امکان و روش اعتماد به روایات»]
📖 از سوئی، ما در دانشگاه آموزش دیده بودیم و با آثار بزرگانی چون استاد شهید مطهری (ره) آشنا بودیم، از سَر علاقه کتب اندیشمدان حوزۀ #انسانشناسی را نیز میخوانیدم، تقریباً تمامی این آثار از مفهومی بنیادین در اندیشة دینی سخن میگفتند که «امّ المسائل» شناخت دین و انسان بود: «فطرت»، فطرت به مثابۀ هستۀ اصلی انسان، چنان توانی داشت تا رویکرد #انسانشناسی_اسلامی را سر و سامان دهد و در برابر تئوریهای غربی و شرقی انسانشناختی سکولار بایستد.
👀 اما مدعیات رویکرد فطرت مدعیاتی بود که با #تجربۀ روزمرۀ ما، با دادههای #تاریخی، و حتی با #روایتی که بر کل تاریخ از منظر دینی حاکم بود، سازگار نمینمود؛ 😕
🌪 نبود سازگاری، پژوهشگر را به این سوی میکشاند تا با خوانش دوباره منابع اصیل و دستِ اول، میزان قوت نظریه را بسنجد. این انگیزهای بود برای آغاز تحقیقی در منابع روائی شیعه در موضوع «انسان».
🌤 اما به آرامی برای نویسنده روشن شد که پایهایترین معنائی که در روایات برای توضیح بنیاد هستی و سرشت انسان و به تبع، توانائی عقل و نیروهای هستیاش در رسیدن به سعادت و نیکبختی به کار برده میشود، واژۀ «طینت» است و دیگر واژگان و معانی به پیروی از این پایه و ای بسا برای توضیح و روشن ساختنش به کار برده میشود.
☀️ در ادبیات روائی شیعی، «طینتها» هستند که عهدهدار بیان چگونگی خلق انسان، کیستی و سرشت انسان هستند و «فطرت» جنبۀ کاملاً فرعی دارد؛
💡رویکرد #طینت، علیرغم اشکالات ابتدائی که در ذهن ایجاد میکند (که مشهورترینشان بحث جبر است) مضامین کم و بیش روشن و قابل دفاعی دارد و برخلاف رویکرد فطرت، میتواند بسیاری از پدیدههای انسانی در تاریخ و تجربۀ زیستۀ بشری را تبیین نماید و با خوانش کلی روایات از تاریخ انبیاء، آغاز جهان و پایان آن، همساز است.
🔮 شاید به دلایل تاریخی و اجتماعی، معتقدان به «رویکرد فطرت»، فهمی نادرست از روایات فطرت داشتهاند و مفاهیمی را از روایات برداشت نمودهاند که منظور و مقصود روایات نبوده است و نه تنها با احادیث طینت، ارواح و قلوب مخالف است بلکه با مضامین روایات فطرت نیز سازگار نیست. 🙄
🚶🏻♂️یکی از #مشکلات توضیح رویکرد #طینت، مشکل بودن ساخت انگارهها و استعارات متناسب با مفاهیمش است... نظریۀ فطرت غالباً از انسان به مثابۀ «دانه» استفاده کرده است؛ انسان چون دانۀ یک گیاه، در خود «استعداد» رسیدن به یک وجود کامل را دارا است و تنها کافی است تا از این دانه مراقبت شود تا به کمال خود برسد، و الا انحرافات، عارضی هستند ... اما استعاره ساختن برای طینتها مشکل است؛ شاید یکی از انگارههای ممکن، انگارۀ انسان به مثابۀ «مسافر» باشد.
📚 بخشهایی منتخب از #پیشگفتار کتاب «انسانشناسی روائی: طینت یا فطرت» (در دست انتشار)
✍️ به قلم دکتر #عطاء_الله_بیگدلی
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
*مثلاً پروژه اشکالی ندارد!*
اخیراً برنامهای در بخش خبری ۲۰۳۰ آغاز شده که در جهت پاسداشت #زبان_فارسی غلطهای رایج را گوشزد میکند و معادل صحیح فارسی آن را یادآوری میکند.
جای چنین برنامهای خالی بود. از عوامل آن تشکر میکنم.
اما توجه به یک نکته ضروری است: پاسداری از زبان فارسی به معنی پالایش آن از همه واژههایی که ریشههای خارجی دارند، نیست. از افراط و تفریط باید بپرهیزیم. #واژهگزینی اصول و قواعد دارد. از نظر تخصصی کارشناسان #فرهنگستان زبان تبعیت کنیم. مثلاً آنها برای project پروژه را تصویب کردهاند. چرا؟ بماند. نباید اصرار کنیم پروژه غلط است و باید به جای آن بگویید طرح! ممکن است نظر برخی کارشناسان و متخصصان چیز دیگری باشد اما نمیتوان به کسانی که طبق نظر مرجع رسمی عمل میکنند، ایراد گرفت.
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
سه ماه معنوی از رگ گردن به ما نزدیکتر شدهاند؛ وقت آن است که #بیل برداریم و زمین وجودمان را از هرگونه عناصر زائد تخلیه کنیم و الا هر لحظه باید منتظر حادثه بود.
#اردوی_جهادی
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
انا لله و انا الیه راجعون
برادران بزرگوار آقایان مرتضی و محمد علم خواه
درگذشت برادر عزیزتان
آقای #عبدالله_علم_خواه
را تسلیت عرض میکنم.
انشاءالله با خوبان عالم محشور شوند.
....
آقا عبدالله از چهرههای دوستداشتنی کد 88 رشته اقتصاد بودند. گویا به خاطر تنگی نفس به بیمارستان مراجعه میکنند. نتیجه آزمایش کرونا منفی میشود اما سرطان خون وخیم ...
شادی روحشان فاتحه و صلواتی بفرستید.
خاطرات پل مدیریت
ble.ir/join/ZWI3ZmY2Zj
زبان فارسی مثل آیههای قرآن مقدس است
آیتالله شهید مدرس خیلی دقیق در مقابل مدرنیزاسیون رضاخانی گفت که سیاست ما عین دیانت است.
دقت کردید؟ سیاست ما شبیه دیانت ما نیست، همان دیانت ماست. مسئله، فقط شباهت نیست؛ این همانی است. امر سیاسی برای ما همان امر دینی است. بین امر ایرانی و امر قدسی فرقی نیست. از این رو، وجب به وجب خاک ایران مقدس است. پهلوی غلط کرد بحرین را شوهر داد. آرارات را هم. همه جمهوری اسلامی حرم است. حب الوطن من الایمان. یک ذره از جسم و جان مام میهن را نمیدهیم. #زبان_فارسی شاهرگ حیات ماست. زبان فارسی هم مثل آیههای قرآن مقدس است. زبان فارسی زبان حقانیت مکتب اهلبیت است. امروز به خاطر خدا جمعیت ایران باید زیاد شود تا قدرت اسلام فزونی یابد. باید فارسی را گسترش داد تا اسلام حفظ شود. بعید نیست چون گذشته، فارسیگویان و فارسی نویسان از شرق اروپا تا هند و چین قند فارسی را بپراکنند.
(با تشکر از کانال مون: ble.ir/moooon )
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
پاورقی؛ حمید درویشی شاهکلائی
زبان فارسی مثل آیههای قرآن مقدس است آیتالله شهید مدرس خیلی دقیق در مقابل مدرنیزاسیون رضاخانی گفت
یه ایرانیه بچهشو میبره انگلیس. بهش میگه:
اینجا مدرسه شبانه روزی خوبیه، تلاش کن دو ماهه انگلیسی یاد بگیری!
دو ماه بعد برمیگرده مدرسه،
بچههای مدرسه داد میزنن میگن:
ممد! بیا بابات اومده!
#لبخند
#زبان_فارسی
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
#یک_پیشنهاد
ثبت نام اردوی #جنوب:
https://formafzar.com/form/7n1kp
حرکت ساعت 21 شب مبعث (9 اسفند)
اطلاعات بیشتر ble.ir/alisabbaghan313
زیارت مناطق عملیاتی جنوب مثل زیارت کربلاست؛ تشرف به محل حادثه. بسیج دانشجویی دانشگاه امام صادق علیه السلام از پیشگامان راهیان نور بوده و از سال 1369 هر ساله کاروان زیارتی اعزام کرده است. بجز دو سال اخیر که به خاطر همهگیری کرونا این برنامه انجام نشد، یک بار هم در سال 1382 تجدید میثاق با شهدا در قالب برنامههای اعتراضی به مذاکرات خائنانه هستهای انجام گرفت. آن سال دانشجویان، صلاح را آن دیدند از ساحت فرهنگ پایداری در عرصه انرژی هستهای دفاع کنند. به جای شرکت در اردوی راهیان نور، به اطلاعرسانی و بیدارسازی افکار عمومی پرداختند. بخشی از تاریخ شفاهی #اعتراضات_هسته_ای در کانال خاطرات پل مدیریت منتشر کردهام.
www.PavaraQi.ir | @PavaraQi
تازه بمانید:
👉 ble.ir/join/NzBiYmQwYT
-1950408960_-220996.mp3
5.69M
#یک_پیشنهاد
#بشنوید #مداحی #سید_رضا_نریمانی
ما پای پرچم سه رنگ🇮🇷...
#بیست_و_دو_بهمن
#یاحسین
#انقلابی✌
✋تا پیشنهادی دیگر:
ble.ir/join/YTdkMDA1Yj
برای ضبط در حافظه تاریخی
این #شعر از اردوهای #مشهد رایج شد. جای اصلیش هم همونجاست. حداقل حدود دو دهه هم سابقه داره.
#جمع_خوانی (البته مثل همیشه یک نفر باید اول بندها یا ابیات را زودتر و بلند بگه!)
(السلام ای که تو شمس الشّموسی السلام ای که انیس النّفوسی) (2)
افتادم از پا یا حیِّ یا هو
(دستم بگیر ای ضامن آهو) (2)
مولا رضا جان (6 بار)
(من که از جام عشقت مستِ مستم خوردم نمک نمکدان را شکستم) (2)
اما گرفتی هر لحظه دستم
(از روی ماهت شرمنده هستم) (2)
مولا رضا جان (6 بار)
(ای صاحب همه فیض و کرامت خود جوابم بده جان جوادت) (2)
ای برده میراث از شاه مردان
(از ما گدایان رو برمگردان) (2)
مولا رضا جان (6 بار)
ممنون که خاطرات و عکسهای خاطرهانگیز خود را برای ما میفرستید: ble.ir/hdarvishi
خاطرات پل مدیریت
ble.ir/join/ZWI3ZmY2Zj
هدایت شده از مسجدنما
استادِ سید حسن نصرالله
فقط معلم نبود. مربی نبود. به مشکلات شخصی ما هم رسیدگی میکرد. جلسات فرهنگی هم میگذاشت. کلاس اخلاق نمیگذاشت اما در عمل، استاد اخلاق بود.
@masjedane
#یک_پیشنهاد
فایل برخی کلاسهای درس دانشگاه امام صادق علیهالسلام را رایگان دریافت کنید!
🌱 زَکاتُ العِلمِ نَشرهُ
https://ble.ir/recording_isu
این نیمسال:
۱. روش های مطالعه مؤثر در علوم انسانی
تدریس #علی_اصغر_خندان
۲. آمار و کاربرد آن در مدیریت ۲
تدریس #مهدی_حمزهپور
۳. قواعد عربی ۴
تدریس: #محمد_رضائیان و #سید_حیدر_اشرفآلطاها
۴. سیره و تاریخ تحلیلی معصومین علیهم السلام
تدریس: #نورالدین_زندیه ، #میثم_مطیعی و #مرتضی_سلطانی
۵. اندیشه اسلامی ۴
تدریس : #ابراهیم_خانی و #محمدمهدی_اعتصامی
✋تا پیشنهادی دیگر:
ble.ir/join/YTdkMDA1Yj