─┅─═ঊঈ🍀ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 47
آيه🔻
⤵️قَالَ رَبِّ إِنِّى أَعُوذَ بِكَ أَنْ أَسْئَلَكَ مَا لَيْسَ لِى بِهِ عِلْمٌ وَإِلَّا تَغْفِرْ لِى وَ تَرْحَمْنِى أَكُن مِّنَ الْخَسِرِينَ
ترجمه🔻
⤵️(نوح) گفت: پروردگارا! به تو پناه مى برم از اینكه چیزى را كه به (خیر و شرّ) آن آگاهى ندارم، از تو درخواست كنم و اگر تو (این خواسته را) بر من نبخشایى و بر من ترحّم ننمایى، از زیانكاران خواهم بود.
─┅─═ঊঈ🍀ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️
1- ☘پیامبران بى درنگ تسلیم خداوند هستند. «فلاتسئلن... قال ربّ انّى اعوذ بك»
2-🍁 در دعاها از كلمه ى «ربّ» غفلت نكنیم. «ربّ انّى اعوذ...»
3-☘ استعاذه و پناه بردن به خداوند، بهترین راه بیمه ى انسان در گرفتارى هاست. «ربّ انّى اعوذبك»
4-🍁 در برابر مواعظ الهى، ادب و تواضع كنیم.«انى اعظك ... ربّ انى اعوذبك»
5 -☘ هركجا علم به مصلحت نداریم، درخواست نكنیم. «انّى اعوذ بك ان اسئلك ما لیس لى به علما»
6- 🍁هر گونه سؤال بیجا و كلام بیجا، نیاز به توبه دارد. «والاّ تغفرلى» (اگر پیامبران از تقاضاى بیجا به خداوند پناه مى برند، پس تكلیف ما كه دائماً براى خداوند تعیین تكلیف مى كنیم چگونه است؟)
7- ☘اوّل آمرزش و سپس دریافت رحمت. «والاّ تغفر لى و ترحمنى»
8 - 🍁خسارت واقعى، بخشیده نشدن است. «والاّ تغفر لى... اكن من الخاسرین»
9-☘ انسانها حتّى انبیا، بدون لطف خداوند به مقصد نمى رسند و آن كس كه از مغفرت الهى محروم شد، خاسر و زیانكار است. «اكن من الخاسرین »
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
مشروبات الکلی و نتایج مصرف آن در غرب
18.25M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
😡رَدِ عصبانیت میماند.
تا کی به خروش و خشم، کاری کردن؟
مانند سپند بیقراری کردن؟
تصویر قشنگیست در آیینۀ دین،
در لحظۀ خشم، بردباری کردن
─┅─═ঊঈ🌹ঊঈ═─┅─
⏮سوره 11. هود آيه 48
آيه🔻
⤵️قِيلَ يَنُوحُ اهْبِطْ بِسَلَمٍ مِّنّا وَبَرَكَتٍ عَلَيْكَ وَعَلَى أُمَمٍ مِّمَّن مَّعَكَوَ أُمَمٌ سَنُمَتِّعُهُمْ ثُمَّ يَمَسُّهُمْ مِّنّا عَذَابٌ أَلِيمٌ
ترجمه🔻
⤵️به نوح خطاب شد: (اینك) با سلامى از جانب ما و بركاتى برتو و بر تمام امّتهایى كه با تو هستند، فرود آى، و بزودى امّتهایى (از نسل همین نجات یافتگان) را از نعمتها برخوردار خواهیم ساخت، (امّا) سپس (به خاطر غفلت و كفر و گناه،) عذابى دردناك از طرف ما به آنان خواهد رسید.
─┅─═ঊঈ🌹ঊঈ═─┅─
نکته ها🔻تفسیرنور☀️
⤵️دستور «هبوط»، هم درباره ى حضرت آدم(علیه السلام) و هم در مورد حضرت نوح(علیه السلام) آمده و به دنبال آن، مردم به دو دسته ى مؤمن و كافر تقسیم شده اند.
🕊 منظور از «امّتهایى» كه با نوح بودند، یا هر نفر از همراهان آن حضرت است كه بعدها سر سلسله قبیله اى شدند و یا اینكه مراد، هر كدام از مؤمنانى است كه سوار كشتى شده و از یك قبیله اى بودند.
─┅─═ঊঈ🌹ঊঈ═─┅─
پيام ها⚡️📬
1- 📍زندگانى پس از آن سیل فراگیر، با دوخطر عمده روبرو بود، یكى آلودگى ها و تلاقى بودن زمین كه با كلمه ى «سلام» و وعده ى سلامتى بر طرف شد و دیگر نابودى انواع گیاهان كه با وعده بركات تأمین گردید. «سلام منّا وبركات علیك »
2- 🎐اگر چه خداوند در مواردى موعظه مى كند، هشدار مى دهد و یا حتّى فرزند بى دین را در مقابل چشمان پدر غرق مى سازد، امّا در جاى خود، سلام و بركات خویش را نیز نثار مى كند. «سلام منّا و بركات علیك »
3-📍 آنچه مؤمن از نعمتهاى الهى دریافت مى كند، سلامت و بركت است، ولى دریافت كافر از نعمتها جنبه ى متاع بودن آن است، پس هر متاع و كامیابى، نعمت و بركت نیست، بلكه نعمت، آن دریافتى است كه عاقبت خوب هم داشته باشد. «سلام منّا و بركات»
4-🎐 خداوند متاع دنیا را از كفّار دریغ نمى كند. «سنمتّعهم ثمّ یمسّهم»
5 - 📍این سنّت خداوندى است كه ابتدا نعمت و مهلت مى دهد، سپس به پاداش یا كیفر مى رساند. «سنمتّعهم ثمّ یمسّهم»
6- 🎐مهر و قهر، هر دو از اوست. «سلام منّا... یمسّهم منّا»
7-📍 خداوند نوح را به پدید آمدن جامعه ها و امّتهایى كافر، از نسل مؤمنانى كه سوار كشتى شدند، خبر داد. «و اُمم سنمتّعهم ثمّ یمسّهم منّا عذاب الیم»