دعای روز پنجم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ اجْعَلْنی فیهِ من المُسْتَغْفرینَ واجْعَلْنی فیهِ من عِبادَکَ الصّالحینَ القانِتین واجْعَلْنی فیهِ من اوْلیائِکَ المُقَرّبینَ بِرَأفَتِکَ یا ارْحَمَ الرّاحِمین.
خدایا، قرار ده مرا در این ماه از آمرزش جویان و از بندگان شایسته فرمان بردار و از اولیای مقرّبت ( دوستان نزدیکت )،به مهربانی خودت ای مهربان ترین مهربانان
❓ سرزمین اعراف کجاست و آنجا چه خبر است؟
💠 خداوند متعال در قرآن کریم در سوره اعراف، بعد از بیان احوال بهشتیان و دوزخیان، از سرزمینی صحبت میکند که «اعراف»[الأعراف - 46 تا 49] نام دارد و بین بهشت و جهنم قرار گرفته است؛ بحثی که در بین مفسرین وجود دارد این است که این سرزمین چیست و چه کسانی در آن قرار میگیرند؟
👈 با قرائنى كه در آيات فوق و احاديث معصومین(علیهمالسلام) وجود دارد، روشن میشود كه «اعراف» مكان خاصى است ميان بهشت و دوزخ، به طوریكه آنهایی که روى آن قرار دارند، مشرف بر بهشت و دوزخاند و هر دو گروه را مشاهده میكنند.
✍️ بررسى آيات فوق نشان میدهد كه دو گونه صفات مختلف و متضاد براى اين اشخاص ذكر شده است؛
🔸🔶 در آيه اول و دوم، این افراد چنين معرفى شدهاند: آرزو دارند وارد بهشت شوند، ولى موانعى آنها را از این کار باز داشته است، هنگامیكه به بهشتيان نگاه میكنند، بر آنها درود فرستاده، و میخواهند با آنها باشند، اما نمیتوانند؛ و هر گاه به دوزخيان نگاه میكنند، از سرنوشت آنها وحشت کرده و به خدا پناه میبرند.
🔹🔷 ولى از آيه سوم و چهارم استفاده میشود: آنها افرادى با نفوذ و صاحب قدرتاند، دوزخيان را مؤاخذه و سرزنش کرده و به واماندگان در اعراف كمك میکنند كه از آن بگذرند.
در بسيارى از روايات كه از اهل بيت(علیهمالسلام) نقل شده میخوانيم: «نحن الاعراف: اصحاب اعراف ما هستیم» يا «آل محمد هم الاعراف: خاندان پيامبر(صلیاللهعلیهوآله) اعرافاند» و مانند اين تعبيرات.
💢 دسته ديگرى از روايات میگويند: آنها واماندگانى هستند كه بدیها و نيكیهايشان مساوى بوده است يا گنهكارانى هستند كه اعمال نيكى نيز داشتهاند.
✅ جمع بین دو دسته از آیات و روایات به این است که بگوییم: اعراف گذرگاه سخت و صعبالعبورى بر سر راه بهشت است، طبيعى است كه افراد نيرومند و قوى يعنى صالحان و پاكان با سرعت از اين گذرگاه عبور میكنند امّا افرادى كه خوبى و بدى را به هم آميختند در اين مسير، زمینگیر میشوند.
🔰 همچنين طبيعى است كه سرپرستان جمعيت و پيشوايان قوم در گذرگاههاى سخت، همانند فرماندهانى كه در اينگونه موارد در آخر لشكر راه میروند تا همه سپاهيان بگذرند، در آنجا توقف میكنند تا به كمك ضعفاى مومنان بشتابند و آنها كه شايستگى نجات را دارند در پرتو امدادشان رهايى يابند.
📌 بنابراين در اعراف، دو گروه وجود دارند، ضعيفان و آلودگانى كه در رحمتاند و پيشوايان بزرگى كه در همه حال يار و ياور ضعيفاناند، و قسمت اول آيات و روايات اشاره به گروه نخستين يعنى ضعفا است و قسمت دوم اشاره به گروه دوم يعنى بزرگان و انبياء و امامان و صلحا.
📚 لینک مطلب: https://btid.org/fa/news/27564
تحدیر_جزء_06.mp3
3.98M
#جزء ششم👉☝️
❢░🌸ꦿ🍃 🌸 ꦿ🍃🌸 ꦿ🍃░
دعای روز ششم ماه مبارک رمضان
بسم الله الرحمن الرحیم
اللهمّ لا تَخْذِلْنی فیهِ لِتَعَرّضِ مَعْصِتِکَ ولا تَضْرِبْنی بِسیاطِ نَقْمَتِکَ وزَحْزحْنی فیهِ من موجِباتِ سَخَطِکَ بِمَنّکَ وأیادیکَ یا مُنْتهی رَغْبـةَ الرّاغبینَ.
خدایا، مرا در این ماه به خاطر نزدیک شدن به نافرمانی ات وامگذار و با تازیانه های انتقامت عذاب مکن و از موجبات خشمت دورم بدار،بحق احسان ونعمتهای بی شمار تو ای حد نهایی علاقه واشتیاق مشتاقان.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
֎📋 #استغفار_هفتاد_بند ۱۵۩֍
🌹استغفار هفتاد بند امیر المومنین🌹
❤️#بند_پانزدهم❤️
۱۵- اللَّهُمَّ وَ أَسْتَغْفِرُکَ لِکُلِّ ذَنْبٍ یُورِثُ الْفَنَاءَ أَوْ یُحِلُّ الْبَلَاءَ أَوْ یَشْمَتُ الْأَعْدَاءَ أَوْ یَکْشِفُ الْغِطَاءَ أَوْ یَحْبِسُ قَطْرَ السَّمَاءِ فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اغْفِرْهُ لِی یَا خَیْرَ الْغَافِرِینَ
📝ترجمه ی بند پانزدهم:
بار خدایا ❗️
از تو آمرزش میطلبم 🙏🏻
برای هر گناهی که هلاک را به دنبال می آورد😱
یا بلا را فرود می آورد😞
یا شماتت دشمنان را در پی می آورد
یا پرده را میدرد🍂
یا قطرات آسمان را حبس میکند 🌩
پس بر محمد و آل محمد 🌷درود فرست و اینگونه گناهانم را بیامرز
ای بهترین آمرزندگان!! 🌷