🌏 استان کرمانشاه.... شهرستان اسلام آبادغرب
کلاس آموزشی با اهالی روستای مله سرخ در خصوص پیشگیری و مقابله با حریق و سامانه پنجره واحد مدیریت زمین
این جلسه با حضور ریاست محترم اداره، فرمانده پاسگاه ویژه، مسئول بخش حمیل وحضور حداکثری اهالی روستای مله سرخ، در مسجد روستا برگزار گردید.
در ابتدای جلسه دکتر تاسه در خصوص اهمیت منابع طبیعی و جلوگیری از حریق وهمچنین رصد روزانه زمینهای کشاورزی در راستای پنجره واحد مدیریت زمین با استفاده از ماهواره خیام توضیحاتی بیان نمود.
وی افزود با توجه به بارش سال زراعی جاری وبه طبع افزایش پوشش گیاهی در سطح شهرستان و احتمال افزایش حریق در عرصه های طبیعی بر اهمیت اجرای برنامه های پیشگیری از حریق در منابع طبیعی تاکید نمود،
در ادامه در خصوص درخواست استعلام اراضی با مراجعه به سامانه پنجره واحد مدیریت زمین و آموزش و نحوه ثبت استعلام در سامانه پنجره واحد زمین وهمچنین پایش روزانه منابع ملی توضیحاتی بیان نمود ومواد ذیل مصوب گردید ؛
۱-مقرر گردید کلیه روستائیان در سامانه همیار طبیعت ثبت نام نمایند .
۲-مقرر گردید توسط دهیار روستا یک اکیپ ۱۰ نفره از اهالی روستا جهت مقابله با حریق به اداره منابع طبیعی شهرستان معرفی شود.
۳_ مقرر گردید اهالی روستا جهت مقابله با لورانتوس در مناطق آلوده همکاری لازم را انجام دهند وپاکسازی جنگلهای آلوده به لورانتوس با مشا رکت اهالی روستا زیر نظر ادراه منابع طبیعی وابخیزداری فصل پاییز انجام گیرد .
روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان اسلام آبادغرب
دیدار و گفتگوی سرپرست منابع طبیعی شهرستان کرمانشاه با رئیس حراست دیوان محاسبات استان
✅ جناب آقای داوود رزم رئیس محترم حوزه حراست دیوان محاسبات استان کرمانشاه و دو تن از کارشناسان مربوطه با حضور در دفتر ریاست منابع طبیعی شهرستان، انتصاب تیمور بلینی به سمت سرپرست اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه را تبریک گفتند.
✅ در این دیدار، رئیس حراست دیوان محاسبات استان اظهار داشت: جنگلها و مراتع، با جامعه بشری پیوند عمیقی داشته و مردم از کارکرد بی نظیر مستقیم و غیرمستقیم ذخایر طبیعی، از چرخه کربن، انرژی، آب، علوفه و مواد مغذی بهره می برند. بنابراین حفظ جنگلها و مراتع توسط مردم، وظیفه همگانی- همیشگی و منوط به فصل خاصی نیست.
✅ سرپرست اداره منابع طبیعی شهرستان کرمانشاه، ضمن تشکر از حضور جناب رزم و همکاران ایشان، گزارشی از حوزه فعالیت منابع طبیعی، مدیریت وسعتی برابر ۳۲۰,۰۰۰ هزار هکتار عرصه جنگلی و مرتعی و گستردگی فعالیتهای آن توضیحات مبسوطی را ارائه دادند.
#تعامل_با_مسئولان
✍ روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه
استان کرمانشاه _ شهرستان کنگاور
دیدار مدیرکل و معاونین منابع طبیعی استان از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کنگاور
در این دیدار که با حضور مدیرکل ،معاونت برنامه ریزی و رئیس حوزه مدیریت منابع طبیعی استان در شهرستان کنگاور برگزار شد مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه ضمن دیدار با رئیس اداره شهرستان از بخش های مختلف اداره نیز بازدید به عمل آورده و با کارکنان به گفتگو پرداختند .
سپس علی سوری رئیس اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کنگاور اقدامات انجام شده در حوزه های مختلف و مشکلات پیشرو را راستای انجام وظایف اداری و ارائه هر چه بهتر خدمات به ارباب رجوع را به سمع مدیران اداره کل رسانده که مهندس کولانی با تایید این موارد راهکارهایی را جهت انجام هرچه بهتر امور ارائه داده و افزودند ضمن رعایت موارد قانونی توسط مجموعه، مردم داری و تکریم ارباب رجوع را سرلوحه کارهای خود قرار دهید چراکه یکی از وظایف خطیر خدمتگزاران دولت تکریم ارباب رجوع است.
روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کنگاور
#عکسنوشت
مشروح خبر در لینک زیر 👇👇
https://kermanshah.frw.ir/63/1672/158607
#امدادمنابع_طبیعی
#اپلیکیشن_منابع_طبیعی
#باهم_بکاریم_برای_ایران_سرسبز_ایران_قوی
#درخت_بکاریم_برای_زندگی
#همیارطبیعت
#طرح_مردمی_کاشت_یک_میلیارد_درخت
#همه_باهم_جهادبرای_حفاظت_ازمنابع_طبیعی
https://eitaa.com/payamtabiatkermanshah
https://kermanshah.frw.ir
https://t.me/manabetabieivaabkhizdari_ksh
https://www.aparat.com/manabeksh
اقدامات اداره منابع طبیعی در سال 1401.pdf
10.09M
گزارش عملکرد اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان جوانرود در سال ۱۴۰۱
گزارش خبری خرید دمنده
کرمانشاه -دالاهو
بخشدارمحترم مرکزی شهرستان دالاهو آقای روندی اعلام نمودندکه ۱۱دستگاه دمنده که از محل اعتبار(بحران) دهیاری ها خریداری وطی مراسمی در محل فرمانداری تحویل دهیاران مناطق بحرانی وجنگلی گردید ودر این راستا مهندس فارقی رییس اداره منابع طبیعی و آرمیده فرمانده پاسگاه ویژه آموزش نحوه استفاده از دمنده ها جهت اطفای حریق را به دهیاران ارایه نمودند
روابط عمومی اداره منابع طبیعی وآبخیزداری شهرستان دالاهو
💢عباس، بهاءالدین و نعمت؛ شهدای ماندگار منابع طبیعی اورامانات
🔺صلاح الدین و مظفر، شهدای زنده راه طبیعت
▪️۲۴مرداد، سالگرد شهادت سه تن از فرزندان عشیره امامی است که برای نجات جنگلها و مراتع حفاظت شده بوزین و مرخیل(روستای درەیاب) سوختن خویش را انتخاب کردند که سوختن این منابع طبیعی را نبینند!
🔺مرحوم عباس فتحی، بهاءالدین فرجی و نعمت فتحی که در سال ۱۳۸۶ برای اطفای آتش به مراتع و جنگلهای «درەیاب» رفته بودند به علت حجم و گستردگی بالای آتش، در محاصره قرار گرفتند و جان به جان آفرین تسلیم گفتند.
▪️صلاح الدین میرانی و مظفر عبدی دو جوان دیگر نیز دچار سوختگی بالای پنجاه درصد شدند که پس از انجام جراحی های بسیار هنوز آثار سوختگی بر سرو صورت آنان نمایان است.
🔺یاد و خاطره این عزیزان را گرامی می داریم و یقینا چنین ایثارگری هایی تا مدتها بین مردم ماندگار و جاودان خواهد ماند.
✍روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان پاوه
🔹 مجوز مجلس به سازمان منابع طبیعی برای واگذاری حفاظت از جنگلها به اشخاص غیردولتی
🔹 نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور حفاظت از جنگل ها به سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور اجازه دادند جنگل کاری و حفاظت از جنگلها، جلوگیری از قاچاق چوب و برداشت های غیرصیانتی را در قبال بهره برداری از درختان شکسسته، افتاده، ریشه کن، خشک سرپا و آفت زده غیرقابل احیاء به اشخاص غیردولتی بصورت رقابتی در قالب قرارداد واگذار نماید.
🔹 نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز - ۲۳ مرداد - مجلس، گزارش شور دوم کمیسیون ویژه جهش و رونق تولید و نظارت بر اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی در مورد طرح تامین مالی و جهش تولید ازطریق اصلاح قوانین حداکثر استفاده از توان تولیدی و خدماتی کشور و حمایت از کالای ایرانی و رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور را بررسی کرده و ماده ۴۳ این طرح را به تصویب رساندند.
🔹 بر اساس ماده ۴۳ این طرح؛
🔹 ۱. بهمنظور پیشگیری و بازسازی خسارت ناشی از سیل و ساماندهی و لایروبی رودخانهها و احداث و مرمت آب بندان ها به شرکت های آب منطقهای استانها و سازمان آب و برق خوزستان اجازه داده میشود بهرهبرداری از مصالح مازاد رودخانهای را از طریق مزایده به پیمانکاران و بهرهبرداران شن و ماسه (با بکارگیری پیمانکاران دارای صلاحیت) به شرط واریز حقوق دولتی و رعایت ملاحظات محیط زیستی و حقوق ذینفعان واگذار نماید. درصورت وصول درآمد مازاد بر عملیات تعیینشده در قرارداد، منابع حاصله به حساب درآمد عمومی نزد خزانهداری کل کشور واریز و منابع حاصله در چهارچوب موافقتنامه متبادله با سازمان برنامه و بودجه کشور صرف سردهنهسازی و ساماندهی رودخانههای کشور میشود. دستورالعمل این بند ظرف یک (۱) ماه از تاریخ ابلاغ این قانون توسط وزارت نیرو تهیه و ابلاغ میگردد.
🔹 ۲. به منظور تسریع در جبران خسارت و ترمیم خرابی های ناشی از وقوع سیل و جلوگیری از افزایش خسارت، کارگروهی مرکب از استاندار یا معاون عمرانی وی (رئیس کارگروه)، مدیرعامل آب منطقه ای استان، مدیرکل مدیریت بحران استان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان و رئیس کل دادگستری استان مجازند متناسب با میزان خسارت و خرابی برآورد شده، با پیشنهاد فرماندار شهرستان ذی ربط، مجوز ترک تشریفات مزایده برای بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای و خاک مازاد آب بندان ها برای پیمانکارانی که در راستای جبران خسارت و ترمیم خرابی های سیل بکار گرفته شده اند را صادر کنند. واگذاری بهره برداری از مصالح مازاد رودخانه ای برای ساماندهی و لایروبی رودخانه مربوط در محدوده شهرها از طریق ترک تشریفات مزایده به شهرداری همان شهر و در محدوده روستا یا روستاها به دهیاری یا تعاونی دهیاران همان روستاها، توسط شرکتهای آب منطقه ای استان ها و سازمان آب و برق خوزستان مجاز می باشد.
🔹 ۳. به منظور حفاظت و بهره برداری صیانتی از جنگل های خارج از طرح های جنگلداری، به سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اجازه داده می شود جنگل کاری و حفاظت از جنگلها، جلوگیری از قاچاق چوب و برداشت های غیرصیانتی را در قبال بهره برداری از درختان شکسسته، افتاده، ریشه کن، خشک سرپا و آفت زده غیرقابل احیاء به اشخاص غیردولتی بصورت رقابتی در قالب قرارداد واگذار نماید.
🔹 تبصره: با هدف تسریع در فرآیند اجرایی این بند، کارگروهی مرکب از استاندار یا معاون اقتصادی وی (رییس کارگروه)، مدیرکل سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری استان، رئیس کل دادگستری استان مجاز است با پیشنهاد فرماندار شهرستان ذی ربط مجوز ترک تشریفات مزایده یا مناقصه موضوع حفاظت و بهره برداری موضوع این بند را به دهیاریها یا تعاونی دهیاریهای روستاها یا شهرداری شهرهای حاشیه یا همجوار همان جنگل صادر نماید./ ایسنا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
🔹 تدوین طرح تحول پوشش گیاهی و تولید علوفه کشور
🔹 رئیس سازمان منابعطبیعی و آبخیزداری از تدوین «طرح تحول احیای پوشش گیاهی و تولید علوفه» با هدف احیای مراتع کشور خبر داد.
🔹 عباسعلی نوبخت با اعلام این خبر افزود: این طرح به تصویب شورای معاونان وزارت جهاد کشاورزی رسیده است و در دست بررسی توسط هیات وزیران است.
🔹 وی گفت: در قالب این طرح ۱۵ هزار میلیارد تومان اعتبار پیشبینی کردیم. در این طرح قرار است چهار نوع عملیات برای احیای مراتع اجرایی شود. همچنین ۵۰۰ هزار هکتار تبدیل دیمزارها در اراضی مرتعی دیده شده است. یک میلیون هکتار علمیات بیولوژیک، یک میلیون و ۲۵۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و دو میلیون و ۴۵۰ هزار هکتار هم قرق برای مراتع پیشبینی شده است. همچنین ۵۰ میلیون هکتار هم مدیریت چرا در نظر گرفتهایم.
🔹 نوبخت با اشاره به اجرای برنامههای راهبردی زیاد در بخش مرتع و حفاظت از حق و حقوق مردم بیان کرد: بحث رقومیسازی نقشههای مرتع در دستور کار قرار دارد. هیچ کاری در سنوات گذشته انجام نشده بود. با رقومی سازی نقشه مراتع، در حال برطرف کردن تداخلهای احتمالی که از قبل وجود داشت، هستیم که کار بسیار بزرگی است.
🔹 وی با اشاره به سه سامانه طراحی شده برای بخش مرتع گفت: این سه سامانه در زمینه گیاهان دارویی، ممیزی اراضی مرتعی و سامانه محصولات فرعی جنگلی و مرتعی فعال شده است.
🔹 نوبخت از ممیزی ۸۲ میلیون هکتار از مراتع کشور خبر داد و افزود: در مراتع کشور ۹۳۷ هزار خانوار شناسایی کردیم. ۴۲ هزار و ۶۲۱ سامان عرفی شناسایی شده و ۳۸۲ هزار فقره پروانه چرا صادر شده است.
🔹 وی درباره مهمترین اقدامات انجام شده در مراتع کشور گفت: در ۵.۶ میلیون هکتار از مراتع کشور عملیات احیاء و اصلاح انجام شده است. در حال حاضر چهار نوع عملیات در مراتع کشور پیگیری میشود. اجرای عملیات مکانیکی به عهده بخش آبخیزداری است. عملیات بیومکانیک، بیولوژیک و مدیریتی در بخش مرتع انجام میشود و بخشی از عملیات بیومکانیک مثل ترانسبندی و بانکت نیز در قالب کارهای آبخیزداری پیگیری میشود.
🔹 رئیس سازمان منابع طبیعی با اشاره به در نظر گرفتن ۲۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی در برنامه ششم توسعه، یادآور شد: ما تاکنون با مشارکت مردم ۳۶۴ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام دادیم و در برنامه ششم ۲۵۰ هزار هکتار بحث توسعه گیاهان دارویی دیده شده بود. ما ۳۶۳ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی با مشارکت مردم انجام دادیم و این میزان توسعه جلوتر از برنامه بوده است.
🔹 وی درباره برنامههای سال جاری بخش مرتع بیان کرد: در سال جاری ۲.۵ میلیون هکتار برنامه جامع طرح مرتعداری انجام خواهیم داد. ۲.۵ میلیون هکتار طرح مدیریت باید انجام شود. ۵۰ میلیون هکتار اعلام مدیریت چرا خواهیم کرد. ۵۰ هزار هکتار عملیات بیولوژیک، ۲۰ هزار هکتار عملیات بیومکانیک و ۵۰ هزار هکتار توسعه گیاهان دارویی انجام خواهیم داد.
🔹 نوبخت یادآور شد: سیاست ما در این مقطع آن است که نشان دهیم سازمان منابع طبیعی یک بنگاه زمین و معدن نیست. اکنون تمام برنامهریزی ما در سازمان به این سمت رفته است که ریلگذاری برای حفظ، احیاء، توسعه و ارتقای کمی و کیفی پوشش گیاهی انجام شود. تاکنون کارهای خوبی هم اجرا شده است./ ایانا
☘ @frw_hamyar | کانال همیار طبیعت
برگزاری جلسه آموزشی"صیانت از آب" در دشت بحرانی ماهیدشت
🔹جلسه آموزشی"صیانت از آب" بخش ماهیدشت، به ریاست جناب رضا حیدریان بخشدار محترم ماهیدشت و با حضور معاون جهادکشاورزی شهرستان، شهردار، مسئولان و نمایندگانی از دستگاه های اجرایی امور آب، محیط زیست، ادارات خدمات رسان، همچنین کارشناسان جنگل و آموزش به نمایندگی از اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه در سالن جلسات بخشداری ماهیدشت برگزار شد.
🔹 در جلسه، به منظور کاهش آسیب پذیری پدیده فرونشست زمین، اجرای اقدامات پیشگیرانه و بازدارنده بمانند آموزش همگانی راه های صحیح مصرف آب، اجرای روشهای نوین آبیاری، تصحیح الگوی کشت، الزام نصب کنتور هوشمند بر روی چاه های کشاورزی و صنعتی به بحث و تبادل نظر پرداختند.
🔹اداره منابع طبیعی شهرستان، با تاکید بر تحقق اهداف عالیه حفظ، احیا و توسعه جنگلها و مراتع، کاهش فشار بر مراتع، تخصیص اعتبار جهت اجرای مطالعات جامع و تفصیلی و عملیاتهای آبخوانداری و آبخیزداری، اجرای کامل تعهدات برش شهرستانی طرح مردمی کاشت یک میلیارد درخت با هدف بهبود سطح سبز و حفظ خاک و بوته کاری را پیشنهاد دادند.
📆 تاریخ: ۱۴۰۲/۰۵/۲۴
#اقدامات_پیشگیرانه_تخریب_زمین۱۴۰۲
✍ روابط عمومی منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان کرمانشاه
استان کرمانشاه ،شهرستان قصرشیرین
بازدید مدیر کل محترم منابع طبیعی و آبخیزداری استان کرمانشاه و هیات همراه متشکل از مهندس رستمی معاون محترم حفاظت و امور اراضی ، مهندس جلیلیان ریاست محترم جنگل و مهندس ملکی کارشناس محترم اداره ممیزی و مهندس جاودان ریاست محترم اداره منابع طبیعی قصرشیرین از مرز خسروی و بررسی مسائل و مشکلات مربوط به جاده در دست احداث موسوم به برکت
_ در ارتباط با این موضوع ابتدا جلسه ای در محل قرارگاه شهید دکامی زاده شهرستان قصرشیرین با حضور سردار عظیمی ، سردار احمدی پور و پرسنل محترم قرارگاه شهید دکامی زاده برگزار و موانع و مشکلات موجود را بررسی و اعضای محترم جلسه نظرات و پیشنهادات خود را در خصوص موضوع اعلام و در نهایت از پروژه موردنظر بازدید میدانی بعمل آمد
🌴🌴🌴روابط عمومی اداره منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان قصرشیرین