قدیری ابیانه:👈چرا دولت بابت واردات خودرو ارز دولتی داده است؟
این خود نشانه بیکفایتی است که بابت واردات خودرو ارز دولتی بدهند.
دلار موجود نزد دولت متعلق به همه مردم و از جمله متعلق به محرومین جامعه است.
چه حقی دارد دولت که ارز مردم را به کمتر از گصف قیمت آزاد به واردکنندگان و یا مصرف کنندگان خودرو بدهد.
برفرض که واردکنندگان خودرو را به همان نرخ دولتی به خریدار و مصرف کننده اصلی بدهند.
چرا باید خریدار خودرو خارجی از جیب مردم خودرو خریداری کند و چرا باید دولت از جیب محرومین به نفع خریداران خودرو خارجی هزینه کند.
👈و اما خبر منتشره به شرح زیر است:👇
👈وزیر صنعت، معدن و تجارت به واردکنندگان خودرو هشدار داد که یا باید خودروهای وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی را متناسب با این نرخ ارز عرضه کنند و یا مابهالتفاوت آن را به دولت پرداخت کنند.
به گزارش اکونا پرس، محمد شریعتمداری در گفتوگو با ایسنا، در پاسخ به اینکه این وزارتخانه چگونه بر عرضه کالاهای وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی نظارت میکند تا این کالاها از جمله خودرو، گرانتر از نرخ مربوطه عرضه نشوند؟ اظهار کرد: شرکتهایی که خودرو را با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد کردهاند، مشمول نظام قیمتگذاری بوده و باید خودروها را متناسب با نرخ ارز مربوطه عرضه کنند.
وی ادامه داد: واردکنندگان خودرو اگر میخواهند خودروهای وارد شده با ارز ۴۲۰۰ تومانی را با قیمتهای حاشیه بازار عرضه کنند، باید مابهالتفاوت آن را به دولت پرداخت کنند بنابراین این شرکتها نمیتوانند از این نمد کلاهی برای خود ببافند.
وی با بیان اینکه چند ماه پیش که تصمیم تک نرخی شدن ارز اتخاذ شد، همه از این تصمیم حمایت کردند، خاطرنشان کرد: با این حال هماکنون از این تصمیم انتقاد میشود که چرا به همه کالاها بدون محدودیت ارز ۴۲۰۰ تومانی اختصاص یافت. به عنوان مثال امروز قضاوت میکنیم که آیا باید به خودرو ارز مرجع میدادیم یا نه که اگر الان از من بپرسید میگویم بهتر بود خودرو با نرخ ارز دیگری وارد میشد. البته ما آن تصمیم را در آن فضا و با مقتضیات همان زمان گرفتیم. در آن فضا این تصمیم اتخاذ شد که واردات کالا فقط با نرخ ارز واحد ۴۲۰۰ تومانی باشد برای اینکه به جامعه اطمینان دهیم که ارز بدون محدودیت به همه کالاهای مجاز تعلق میگیرد.
وزیر صنعت، معدن و تجارت در پاسخ به اینکه اخیرا وزارت صنعت، لیستی از شرکتهای متخلف در پرونده ثبت سفارش و واردات غیرقانونی خودرو منتشر کرد که بعضا عنوان شد این لیست کامل نیست و چرا در انتشار لیست متخلفان تاخیر شد؟ اظهار کرد: در این پرونده تخلفی در بدنه دولت با همکاری تعدادی کارمند و برخی سودجویان صورت گرفت. مهم این است که ما خودمان این تخلف را در دولت دوازدهم کشف کردیم و به موقع و پیش از آنکه رسانهای شود، به تمام مراجع ذیربط از جمله وزارت اطلاعات، گمرک، تعزیرات و غیره منعکس کردیم که باعث جلوگیری از ادامه تخلف شد.
وی ادامه داد: در زمان وقوع آن تخلف زیرساختهای سامانه ثبت سفارش، وضعیت نامناسبی داشت که آن را اصلاح کردیم و امروز بهگونهای این سامانه اصلاح شده است که امکان وقوع مجدد چنین تخلفاتی به شدت کاهش یافته است.
شریعتمداری در پاسخ به اینکه چرا انتشار لیست متخلفان اینقدر طولانی شد، اظهار کرد: ما در دی ماه ۱۳۹۶، IPهای متخلف را اعلام کردیم. اما اینکه طریقه نفوذ آنها به سیستم چگونه بود و با چه کسانی در مجموعه تماس داشتند، مشخص نبود که به دستگاههای مربوطه منعکس شد تا رسیدگی شود. رسیدگی آنها زمان برد تا بررسی و به ما اعلام شود و در حال حاضر نیز رسیدگی قضایی آن مانده و ما پیگیری میکنیم که میگویند در جریان است.
وی در پاسخ به اینکه تعدادی از خودروهایی که به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شدهاند، از گمرک ترخیص و وارد بازار شدهاند، چگونه با آنها برخورد میکنید؟ اظهار کرد: شناسایی آنها ساده است زیرا مشخصاتشان ثبت شده و وجود دارد. اما اینکه چه تصمیمی باید درباره آنها گرفته شود، دستگاه قضایی باید تصمیم بگیرد و هر تصمیمی که دستگاه قضایی بگیرد، باید اعمال شود.
وزیر صنعت، معدن و تجارت خاطرنشان کرد: ۶۴۸۱ دستگاه خودرو به صورت غیرقانونی ثبت سفارش و وارد شد که از این تعداد ۴۵۴۷ دستگاه در گمرک باقی مانده و ۱۹۳۴ دستگاه ترخیص شد که در رابطه با خودروهای ترخیص شده دستگاه قضایی حتما رسیدگی کرده و مابهالتفاوت را اخذ میکند.
goo.gl/MHxeME
@salehinrasad
پیک صبا
🔴امام خامنه ای : جنگ نخواهد شد؛مذاکره نخواهیم کرد. ۹۷/۵/۲۲ @salehinrasad
💠 رهبر انقلاب: امام مذاكره با آمريكا را ممنوع كرد، من هم ممنوع ميكنم
#اتمام_حجت
@salehinrasad
🔴 مناقشه حقوقی #دریای_خزر؛ نکات و ابهامات...
🔹 بر مبنای یک اعتقاد عامیانه، عدهای مدعی هستند از آنجا که روزگاری دریای خزر محصور بین ایران و #شوروی بوده پس فارغ از اینکه بعداً شوروی تجزیه شده و عدد کشورهای ساحلی به ۵ رسیده است، سهم کشور ما از منابع دریای خزر، ۵۰ درصد و سهم بقیه کشورهای ساحلی (شوروی سابق) هم ۵۰ درصد میباشد...
🔸البته بنظر میرسد چنین چیزی نه مبنای حقوقی داشته باشد و نه مبنای منطقی وگرنه مثلا یک کشور میتوانست به اسناد مرزهای ۵۰۰ سال پیش مدعی منافع جغرافیایی شود و بالعکس؛ هرچند که قبل از فروپاشی و تجزیه شوروی هم وضعیت بهره برداری از منابع بحرِ محصور مشخص نشده است...
🔹به تاریخ که رجوع کنیم سه #پیمان_حقوقی اصلی بین ایران و شوروی وجود دارد که اگر در آنها اشارهای به سهم مساوی از منابع یا چنین چیزی وجود داشته باشد، شاید ایران بتواند به استناد آن مدعی ۵۰ درصد از منابع خزر شود...
🔸پیمان حقوقی اول، عهدنامه #ترکمنچای است که به موجب آن کشور ایران حتی حق کشتیرانی آزاد با پرچم ایران را هم در دریای خزر از دست میدهد، چه برسد به تثبیت حق استفاده از منابع با تساوی ...
🔹پیمان حقوقی دوم، "عهدنامه منعقده دوستی بین دولتین ایران و شوروی" در سال ۱۹۲۱ است که در آن صرفا حق #کشتیرانی در دریای خزر که به موجب ترکمنچای از ما سلب شده بود، مجدداً بازگردانده میشود اما در آن اشارهای به حق انتفاع از منابع نشده و حتی خزر، #آب_آزاد محسوب شده که عملا به ضرر ماست...
🔸 پیمان حقوقی سوم، "قرارداد بازرگانی و بحرپیمایی بین ایران و شوروی" در سال ۱۹۴۰ استکهلم در آن هم هیچ اشارهای به #سهم طرفین از منابع خزر نشده و تنها نکته مثبت آن، استفاده از عنوان "دریای ایران_شوروی" در متن قرارداد است که آنهم از نظر حقوقی چیزی را به نفع ما تغییر نمیدهد...
🔹درحالت عادی براساس #حقوق_بینالملل دریاها، سهم هر کشور از منابع دریا چیزی بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ مایل دریایی هست( تقریبا به نفع ایران و روسیه) اما در صورت بروز مناقشه سه فرمول برای تقسیم بندی دریا وجود دارد...
🔸فرمول اول؛ تقسیم دریا بر مبنای طول خط ساحلی ( بهنفع قزاقستان با بیشترین طول و به ضرر ایران با کمترین طول ساحل)
فرمول دوم؛ تقسیم براساس مساحت کف دریا ( به نفع روسیه با بیشترین مساحت محصور)
فرمول سوم؛ تقسیم به مساوات( بهترین حالت برای ایران با سهم ۲۰ درصدی)
🔹 تمام بحثها بر سر رژیم حقوقی دریای خزر بر سر پذیرش یکی از سه فرمول بالا در جریان است که البته جمهوری اسلامی با وجود اینکه طبق دو فرمول اول حدود ۸ تا ۱۰ درصد سهم خواهد داشت و به رغم مقاومت شدید کشورهای همسایه (بویژه #آذربایجان ) تاکنون موفق شده تا محدوده ۱۸ درصدی مقتدرانه اعمال حاکمیت کند...
صالحین ویژه فعالین سیاسی و فرهنگی
به ما بپیوندید:🌸
سروش
👉 https://sapp.ir/salehinrasad
ایتا
👉 https://eitaa.com/salehinrasad
🔴اژدهای هفت سر در ایران کجاست؟!
⏪رهبر معظم انقلاب در سخنان خود فرمودند:من چندین سال پیش نامه نوشتم به سران سه قوه و نوشتم که فساد یک اژدهای هفتسر است که باید بهطور کامل با آن مقابله شود.
این اژدها که در حال تخریب ؛ امید،زیربناهای کشور،اعتماد به مسوولان،سازندگی کشور،سرمایه،پول ملی،قدرت ملی است، دارای هفت سر آتشین می باشد:
۱.مسوولان فاسد یا بزهکاران طلایی
۲.سرمایه داران یقه سفید
۳.رسانه های وابسته و توجیه گر
۴.جناح بندی های سیاسی جنجال آفرین
۵.مشکلات ،موانع و فساد حتی اندک در دستگاه قضا
۶.قوانین فساد زای سه قوه
۷.مردم ناآگاه
این عوامل باعث می شود که جرم و مجرم همواره در ایران پنهان بماند و برخورد با آن صورت نگیرد به عبارت بهتردو چیز همیشه مخفی است، یکی مرگ آدم فقیر و دیگری ننگ آدم غنی. این را هم گفتهاند دو چیز همیشه آشکار است، یکی مرگ آدم غنی و دیگری ننگ آدم فقیر.»بنابراین اژدهای هفت سر حامی آدم غنی فاسد سعی می کنند فسادش پنهان و فعالیتش به عنوان خدمت آشکار شود.
#فرهاد_مهدوی
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
اخبار و تحلیل سه شنبه ۲۳ مرداد ۱۳۹۷.pdf
141K
🔶 نشریه اخبار و تحلیل های 23 مرداد
🔹 هر روز این نشریه را از سایت بصیرت دانلود کنید:
🖥 www.basirat.ir
🆔 @basirat_fa
پنهان چرا؟
وقتی فاکسنیوز پنهان نمیکند که متحد استراتژیک خود را یافته است؛ محمود احمدینژاد:
Fox News: Former Iranian president Ahmadinejad says embattled Rouhani must step aside.
http://www.foxnews.com/world/2018/08/09/former-iranian-president-ahmadinejad-says-embattled-rouhani-must-step-aside.html
⭕️ آیا ما هم مخاطب سخنان رهبر انقلاب بودیم؟!
🔹سخنان حکیمانه، دشمن شکن، امیدوارانه، و فصل الخطاب #امام_خامنه_ای همه ابهامات را برطرف کرده و تکلیف را برای همه آحاد ملت و مسئولین روشن کرد و کسی نباید تصور کند خطاب این سخنان مهم نبوده است!
✍ اولین گروه مخاطب این سخنان، مسئولین محترم از روسای قوا گرفته تا مدیران جزء هستند، اینکه رئیس جمهور باید بر مسند ریاست جمهوری بماند و کار کند و باید به بی تدبیری ها و خطاهای بزرگ پایان داده و بازار سکه و ارز را در اختیار قاچاقچیان سودجو قرار ندهند، همچنین به جای گره زدن مشکلات به تحریمها به فکر راه حل درونی برای برون رفت از مشکلات باشند؛ تا مجلس که باید نظارت قوی و موثر داشته باشد تا قوه قضائیه که باید با عدالت و دقت و بدون ملاحظه به تخلفات و مفاسد رسیدگی کند!
✍ دومین خطاب این سخنان، افراد پست داخلی هستند که بلندگوی آمریکا و نوکر سینه چاک او در داخل کشورند که چهل سال است تلاش میکنند با فریب افکار عمومی، آمریکا و رابطه با او را منجی کشور معرفی کنند، که باید بدانند ما در مقابل آمریکای پرتمطراق ۴۰ سال پیش با اقتدار گفتیم مذاکره نمی کنیم امروز که آمریکا هیچ ابهت و قدرتی ندارد!
✍ مخاطب دیگر، ملت عزیز ایرانند که مهمترین توصیه های این بخش یکی توجه به معنویت و تضرع و توسل است که انسان را متکی به منبع لایزال الهی و در مقابل دشمنان قدرتمند میکند و دیگری گرفتار نشدن در دام دلسوزیهای دروغین آمریکا و مزدوران داخلی اوست که در تلاشند آنها را فریب دهند!
✍ مخاطب دیگر این سخنان، کارشناسان هستند که باید دولت و مسئولین را به راهکارهای علمی در اقتصاد متوجه کنند که در این میان حوزه علمیه نقش انکارناپذیری دارد و باید در پیچ تاریخی اقتصاد، ریل گذاری اقتصاد اسلامی را بصورت جدی دنبال کند.
✍ خطاب دیگر، رسانه ها و متصدیان وبگاهها و درگاههای خبری اینترنتی و مجازی و نشریات هستند که نباید مردم را مایوس کرده و بذر ناامیدی در جامعه منتشر کنند و البته در عین اینکه باید انتقاد جریان داشته باشد، باید از یاس پراکنی دوری کنند!
✍ مخاطب دیگر هم آقایانی هستند که مدتیست نقش اپوزیسیون به خود گرفته و به خیال خام خود برای جانبداری از ملتند ولی در حال تکمیل قطعات جورچین دشمن هستند، اینها بدانند این اقدامات جاهلانه آنها آب به آسیاب دشمن ریختن است و مطالبه برکناری دولت همان چیزیست که امروز دشمن اراده کرده است و باید هرچه زودتر حساب خود را با دشمن مشخص و مسیر خود را عوض کنند. یکی دیگر از القائات این طیف و برخی دیگر سرایت دادن فساد به تمام سیستم نظام و مدیران پاک دست است که ناشی از فکر و معز فاسد خودشان است!
✍ و نهایتا یک مخاطب خاص هم ترسوهای داخلی اند که برخی از مسئولین هم از این قشر هستند، این گروه متوجه باشند که هدف آمریکا از تهدید، ترساندن آنهاست ولی باید بدانند که با ترس آنها از پارس کردن آمریکا قرار نیست عزت و شرف و استقلال کشور به مذاکره و معامله گذاشته شود و باید تجربه تلخ برجام دائما مقابل آنها باشد، بنابراین این عده خیالشان راحت باشد که نه مذاکره ای اتفاق خواهد افتاد و نه جنگی!
✅ بنابراین همه آحاد این ملت مخاطب فرمایشات اتقلایی و تعیین کننده دیروز امام خامنه ای بوده و هستند و کسی گمان نکند نسبت به این سخنان مهم تکلیفی ندارد!
حمید قدیری.
@salehinrasad
پیک صبا
#صرفا جهت اطلاع ⁉️ چرا در مطب های خصوصی، پزشکان کارتخوان ندارند؟! 💉 طبق آخرین مصوبه وزارت بهداشت و
♦️فرار مالیاتی پزشکان را اطلاع دهید
🔹در صورت مشاهده مواردی که مصداق فرار مالیاتی است، مثل نداشتن کارتخوان در مطب یا اجبار منشی به پرداخت نقدی، آن را از طریق شماره تلفن ۱۵۲۶ و یا سامانه رسیدگی به شکایات به آدرس (link: http://www.intamedia.ir) intamedia.ir به سازمان امور مالیاتی کشور گزارش دهيد
🆔 @salehinrasad
📣 مردم سنگال 'کالاهای آمریکایی' را تحریم کردند
🔸مردم سنگال در حمایت از ترکیه در برابر تحریمهای آمریکا، استفاده از کالاهای آمریکایی را تحریم کردند و کمپین 'نه' به کالاهای ساخت این کشور به راه انداختهاند.
@salehinrasad
هدایت شده از یاد ایّام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📆 ۲۳مرداد ۱۳۵۰-جدایی بحرین از ایران❗️
🔹جزیره بحرین با اکثریت شیعه و دارا بودن جغرافیای استراتژیک، چگونه از ایران جدا شد؟
@yade_ayyaam
هدایت شده از سپاه سربازان رهبر ( پاسداران انقلاب اسلامی )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تحریم هایی ڪه ڪمر اقتصاد ایران را می شڪنند ڪدام تحریم ها هستند ؟!
@basijtv 🇮🇷پایگاه بسیـــج فضاۍ مجازی
🔻از نخست وزیر عراق تا وزیر نفت ایران!
سخنان اخیر حیدر العبادی نخست وزیر عراق مبنی بر اینکه «ما مخالف وضع تحریم علیه ایران هستیم اما بغداد به منظور حمایت از ملت عراق به تحریمهای امریکا علیه ایران پایبند خواهد بود.» جای تعجب ندارد زیرا هرکس اندک آشنایی با جریان ها و چهرهای سیاسی عراق داشته باشد می داند حیدر العبادی یک چهره تکنوکرات و غربگراست، دقیقا چیزی شبیه حسن روحانی و برخی وزرایش در ایران!
لذا کافی است به یاد بیاوریم شبیه همین موضع اشتباهی که امروز نخست وزیر عراق اتخاذ کرده را چند سال قبل وقتی بحران روسیه و غرب بر سر اوکراین اوج گرفته بود، غربگرایان ایرانی اتخاذ کرده و درست هنگامی که روسیه با تهدید اروپا اعلام کرد صدور گاز را قطع خواهد کرد، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران مصاحبه کرد و گفت در صورت قطعی گاز روسیه به اروپا، ایران گاز اروپا را تامین خواهد کرد!
غرض از یادآوری این مثال این است که غربگرایان در هرجای دنیا و در هر کشوری که باشند، تصمیمات و مواضعشان با کدخدا تنظیم می شود، می خواهد حسن روحانی یا بیژن زنگنه در ایران باشد یا حیدرالعبادی در عراق! تفاوتی نمی کند، هر چند این مساله نباید منجر به بی تفاوتی جمهوری اسلامی نسبت به این موضع غلط نخست وزیر عراق شود زیرا امروز بیش از هر زمان دیگری ایران قدرت و نفوذ بالایی در معادلات سیاسی، اجتماعی عراق دارد که می تواند خیلی زود عبادی را از این موضع نسنجیده و فرصت طلبانه اش پشیمان کند...
@salehinrasad
هدایت شده از اخبار تهران20:20
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 چرا طرحهای به سود مردم در مجلس رای نمیآورد؟
انیمیشن جدید دیرین دیرین با موضوع شفافیت
✴️ @bisto30_IRIB
هدایت شده از کانال خبری تحلیلی بصیرت
تابلوی سیاسی 24 مرداد.pdf
463.2K
🔶 تابلوی سیاسی 24 مرداد 97
🔹 تابلو سیاسی را با فرمت word در بصیرت دانلود کنید :
🖥 www.basirat.ir
🆔 @basirat_fa
زمزمه مشکوک استعفای روحانی
موسویان و احمدی نژاد را به هم رساند!
✍ در ماه های اخیر، اول بار حسین موسویان (سخنگوی نخستین تیم مذاکره کننده روحانی) پنجم تیر ماه در مصاحبه با روزنامه همشهری، خواستار استفا و کناره گیری روحانی شد. و آخرین بار، همین چند روز قبل، محمود احمدی نژاد، این موضوع انحرافی را مطرح کرد. موسویان در دوره احمدی نژاد به اتهام جاسوسی دستگیر و به جرم ارائه اطلاعات به بیگانگان محکوم شد.
🔹او مدتهاست در آمریکا ساکن است و آخرین بار، به هراس افکنی موذیانه درباره رسیدن به وضعیت نفت در برابر غذا پرداخت! او همچنین گفته بود روحانی، ترامپ را برای سفر به تهران دعوت کند! احمدی نژاد، موسویان را جاسوس می دانست، هر چند که دادگاه، اتهام پایین تر (ارائه اطلاعات به بیگانگان) را به عنوان جرم او اعلام و محکوم کرد.
♦️اولا چرا باید همکار دیرینه روحانی که متهم به ارتباط ناسالم با بیگانگان است، در شرایط خاص فعلی، نسخه استعفا و کناره گیری روحانی را بپیچد؟ این نظر شخصی اوست یا دیکته شده از اتاق عملیات خارجی؟ توجه کنیم که همزمان برخی اصلاح طلبان مجلس هم فعال شده بودند.
🔹هدف از این سناریو، ایجاد زمینه مظلوم نمایی و فراری دادن مدیران دولتی (واصلاح طلبان) از پاسخگویی درباره قصور و تقصیر ها بوده، یا در خدمت نقشه بی ثبات سازی ایران از درون و غافل کردن از جنگ همه جانبه دشمن؟ اکنون که موعد پاسخگویی پس از پنج سال وعده است یا دست کم، همان ها که با سوء مدیریت، اقتصاد را دچار تلاطم کرده اند، باید بخشی از خرابی های به بار آورده را اصلاح و عذر خواهی کنند، دعوت موسویان برای استعفا کدام هدف را دنبال می کرد؟
♦️ثانیا چرا احمدی نژاد مدعی هوش و نبوغ، دقیقا در زمین کسانی بازی کرد که آنها را نفوذی و جاسوس قلمداد می کرد؟ او سال 92 نیز به هاشمی پیغام داده بود تا مشترکا علیه رد صلاحیت شان اعتراض کنند و مدتی بعد، حلقه اطرافیان وی، از حسن خمینی دفتر کار گرفتند در حالی که چند سال قل تر، در حرم امام (ره) با هم درگیر بودند.
🔹این هم پوشانی ها صرفا تصادف است؟ همکاری است؟ یا بازی از سر کجروی در زمین دیگران؟ راستی نقش سوء مدیریت حلقه انحرافی در حد فاصل سال های 89- 92 و رها شدن امور، در سر کار آمدن همین آقای روحانی و اصلاح طلبان چه بود؟ چرا اطرافیان احمدی نژاد و روحانی تا این حد، به عملکرد یکدیگر وابسته شده اند؛ در حالی که ظاهرا سایه هم را با تیر می زنند؟! آنها یکدیگر را می زنند یا امنیت و اقتدار و ثبات کشور را؟
@IMANI_mohammad
@salehinrasad
هدایت شده از رادیو انقلاب ( سخنرانی ،دروس علما و مداحی )
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
اثبات ولایت فقیه در ۵ دقیقه توسط استاد رحیم پور ازغدی
✅ کانال نشر مردمی آثار استاد رحیم پور ازغدی👇
@Ostad_Rahimpour_Azghadi
ترامپ و ایران
قسمت اول
✔ طرح مسئله
آیا ترامپ «شخصیتی معاملهگر، غوغاسالار، یکهبزن (نه همکاریجو)، بسیار هدفمند، و مذاکرهگری ماکیاولیست» است «که تمام تلاشش را میکند تا به میراث اوباما لگد زند و کاری کند که اوباما به خواب نمیدید و "معامله قرن" را جوش دهد؟» و «گرد آوردن امثال بولتون و پمپئو و جولیانی، و سایر تندروهای به شدت ضد ایرانی و آرایش یکدست علیه ایران، را باید جزو تاکتیکهای مذاکراتی او دانست، یا واقعاً این افراد جزو تیم او هستند؟»
این پرسشی است که برخی دوستان مطرح کردهاند. پرسش فوق را به شکل زیر بازنویسی میکنم:
آیا ترامپ رئیس جمهوری است با اهداف و روشهای کاسبکارانه/ معاملهگرانه که فقط در پی به زانو درآوردن ایران است با هدف توافق، و دیدار با حسن روحانی و اجرای نمایشی شبیه به دیدار با رهبر کره شمالی، بمنظور نمایاندن خود بعنوان رهبری مقتدر و موفق (موفقتر از اوباما در تعامل با ایران) به افکار عمومی آمریکا، یا رویکرد کنونی آمریکا به ایران اهدافی پیچیدهتر را پی میگیرد؟
پاسخ به این پرسش بسیار مهم است زیرا راهکارهایی متفاوت را به ما دیکته میکند.
@salehinrasad
ترامپ و ایران
قسمت دوم
✔ چالشهای داخلی ترامپ
۱- شخصیت سیاسی ترامپ مستقل از حزب جمهوریخواه است. او نامزد مطلوب سران حزب جمهوریخواه نبود. دلخواه چهرههای مهم این حزب برای انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۱۶ کسانی چون جب بوش، برادر جرج واکر بوش، بودند. ترامپ با رفتارهای پوپولیستی مختص به خود موجی بزرگ از هواداران را در ایالتهای «قرمز» (جمهوریخواه) پدید آورد، ابتدا خود را بعنوان نامزد حزب جمهوریخواه به این حزب تحمیل کرد و سپس در انتخابات ۲۰۱۶ به قدرت دست یافت. این را همگان میدانند.
۲- یک سال و هفت ماه از ریاست جمهوری ترامپ میگذرد. در تمامی این دوران ترامپ با «بحران مشروعیت» ناشی از اتهام دخالت و دستکاری روسیه در انتخابات ریاست جمهوری به سود او مواجه بوده است. در هفتههای اخیر این بحران به اوج رسیده است.
از زمان پیروزی ترامپ در انتخابات نوامبر ۲۰۱۶ بحث درباره نقش روسیه در انتخابات ریاست جمهوری و پیوندهای آن با ستاد انتخاباتی ترامپ آغاز شد و چنان بالا گرفت که، حدود چهار ماه پس از شروع کار ترامپ (۲۰ ژانویه ۲۰۱۷)، در ۱۷ مه ۲۰۱۷ دادستانی کل آمریکا رابرت مولر ۷۲ ساله را بعنوان «مشاور ویژه»، با مأموریت تحقیق درباره شایعات فوق، منصوب کرد. مولر، که بعنوان جمهوریخواهی محافظهکار شناخته میشود، به مدت ۱۲ سال در دولتهای بوش و اوباما ریاست اف. بی. آی. را به دست داشت. ترامپ به این اقدام واکنش تند نشان داد و در توئیت ساعت ۷:۵۲ صبح ۱۸ مه ۲۰۱۷ آن را «بزرگترین شکار جادوگر علیه یک سیاستمدار در تاریخ آمریکا» نامید. «شکار جادوگر» تعبیر تمسخرآمیزی است که از آن زمان تاکنون ترامپ برای توصیف تحقیقات مولر مکرر به کار برده است.
در قریب به ۱۵ ماهی که از شروع کار رابرت مولر میگذرد، این تحقیقات با جدیت پیش رفته و اقدامات مولر به جنجالیترین موضوع روز آمریکا بدل شده است. اوج ماجرا در هفتههای اخیر است که ترامپ را به رفتارهای عصبی (توئیت جنجالی اول اوت/ ۱۰ مرداد خطاب به دادستان کل برای پایان دادن به «کار کثیف» مولر) و سپس عقبنشینی (پذیرش درخواست مولر برای مصاحبه و تحقیق از شخص ترامپ) واداشت. این جدال اکنون در مرحله چانهزنی جولیانی و سایر اعضای تیم حقوقی ترامپ با رابرت مولر است درباره نحوه و زمان این مصاحبه. تیم حقوقی ترامپ نگران است که تحقیقات حضوری و شفاهی مولر از ترامپ به «گاف» منجر شود و ماجرایی چون رسوایی واترگیت و استعفای ریچارد نیکسون بیافریند.
@salehinrasad
ترامپ و ایران
قسمت سوم
۳- در صورت تغییر ترکیب کنگره به سود حزب دمکرات، در انتخابات سهشنبه ۶ نوامبر ۲۰۱۸/ ۱۵ آبان ۱۳۹۷، بحران مشروعیت ترامپ بسیار جدی خواهد شد. در این انتخابات ۳۹ عضو از ۱۰۰ عضو سنا، تمامی ۴۳۵ عضو دارای حق رأی در مجلس نمایندگان و ۳۹ استاندار ایالتها برگزیده میشوند. هماکنون در مجلس نمایندگان حزب جمهوریخواه با ۲۳۶ عضو (در مقابل ۱۹۳ نماینده دمکرات) در اکثریت است.
درباره سخنان نادرست دال بر «افزایش محبوبیت ترامپ»، که به دلیل نتایج انتخابات میاندورهای ١۶ مرداد/ ٧ اوت در چند ایالت، در روزهای اخیر در ایران مطرح شده، توضیح زیر ضرور است:
این ادعا را ابتدا خود ترامپ مطرح کرد با توئیتهایی دال بر اینکه موفقیت چند نامزد جمهوریخواه در انتخابات اخیر به دلیل محبوبیت اوست.
در انتخابات میاندورهای ماه اوت، جمهوریخواهان در ایالتهایی مانند کانزاس برنده شدند که بطور سنتی بعنوان «ایالتهای قرمز» شناخته میشوند یعنی پایگاه حزب جمهوریخواه بشمار میروند. در ایالتهایی چون واشنگتن نیز، که «آبی» هستند یعنی پایگاه سنتی حزب دمکرات بشمار میروند، طبعاً دمکراتها برنده شدند. نتایج اینگونه ایالتها ملاک ارزیابی و تحلیل درباره افزایش یا کاهش محبوبیت جمهوریخواهان و دمکراتها نیست. برای ارزیابی رشد یا افول محبوبیت ترامپ، و جمهوریخواهان، باید نتایج انتخابات میاندورهای ۷ اوت را در ایالتهایی تحلیل کرد که بین دو حزب در تزلزل بودهاند. در این انتخابات، دو ایالت اوهایو و میشیگان چنین وضعی دارند.
در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ ترامپ در اوهایو پیروز شد ولی در انتخابات میاندورهای اوت ۲۰۱۸ تروی بالدرسون، نامزد حزب جمهوریخواه، برغم سفر ترامپ و حضور در کمپین او، فقط با ۱۵۶۴ رأی بر دنی اوکانر، نامزد حزب دمکرات، پیشی گرفت. فاصله آراء بسیار کم است. این امر درواقع به معنی افول حزب جمهوریخواه و کاهش محبوبیت ترامپ در اوهایو است در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶.
در میشیگان نیز، که در انتخابات ۲۰۱۶ ترامپ برنده شد، وضع اینگونه بود. نتیجه انتخابات برای تعیین استاندار میشیگان ۵۲ درصد برای نامزد دمکراتها و ۵۰٫۷ درصد برای نامزد جمهوریخواهان است. این نیز به معنی افول محبوبیت ترامپ و جمهوریخواهان در میشیگان است در مقایسه با انتخابات ریاست جمهوری نوامبر ۲۰۱۶.
هماکنون این پیشبینی بطور جدی مطرح است که در انتخابات ۶ نوامبر ۲۰۱۸/ ۱۵ آبان ۱۳۹۷ اکثریت کنگره به دست دمکراتها خواهد افتاد. این امر نه تنها از آذر ۱۳۹۷ سیاستهای داخلی و خارجی ترامپ را با تقابل جدی از سوی کنگره مواجه خواهد کرد، و وضعی بسیار بحرانی برای او پدید خواهد آورد، بلکه میتواند فرایند برکناری او را، با تکیه بر دستاوردهای بسیار جدی تحقیقات رابرت مولر، رقم زند.
ابطال نتایج انتخابات ریاست جمهوری به دلیل مداخله و دستکاری یک دولت بیگانه (روسیه)، و در پیامد آن برکناری رئیس جمهور و معاونش، و احتمالاً مصالحه با دستگاه قضایی و کنگره و استعفای ترامپ و معاونش، هرچند در تاریخ آمریکا بیسابقه است ولی بعید نیست.
@salehinrasad
ترامپ و ایران
قسمت چهارم
۴- سال ۲۰۱۸ اولین سال اجرای قانون جدید مالیاتی جمهوریخواهان و ترامپ است که پس از تصویب در کنگره از پایان سال (۲۲ دسامبر) ۲۰۱۷ با امضای رئیس جمهور رسمیت یافت. پیامدهای اجرای این قانون در اواخر سال ۲۰۱۸ و اوائل سال ۲۰۱۹ آشکار خواهد شد. این قانون فشار مالی سنگینی را بر سکنه «ایالتهای آبی» وارد میکند و در مقابل به سود سکنه «ایالتهای قرمز» است و بدینسان به تعمیق شکاف میان ایالتهای «آبی» و «قرمز» میانجامد.*
تبیین قانون مالیاتی ترامپ و تأثیر منفی آن بر سکنه ایالتهای «آبی» نیازمند مقالهای تخصصی است. بطور ساده اینگونه است که مردم آمریکا دو نوع مالیات میپردازند: «مالیات دولت فدرال» و «مالیات ایالتی و محلی» که به اختصار «سالت» نامیده میشود.** تا پایان سال مالیاتی ۲۰۱۷ مردم همه ایالتها برای پرداخت مالیات فدرال حق داشتند مالیات «سالت» را از آن کم کنند و مابقی را بپردازند. این کاهش «سالت» از مالیات دولت فدرال محدودیت نداشت. به این امر «دیدکشن» (کسر کردن مالیات سالت از مالیات فدرال) میگویند. برای مثال، اگر کسی سالیانه ۱۰۰ هزار دلار درآمد داشت و ۳۰ هزار دلار آن را بابت مالیات سالت پرداخت میکرد، مبلغ فوق را از درآمدش کم میکرد و با اعلام ۷۰ هزار دلار بعنوان درآمد سالیانه مالیات فدرال را میپرداخت. در قانون مالیاتی جدید برای میزان «دیدکش» سقف ده هزار دلار برای هر خانوار تعیین شده. به این سقف مالیاتی برای کسر کردن سالت از مالیات فدرال «کپینگ» میگویند.
در ایالتهای «آبی» و پررونق آمریکا از نظر مالی، بویژه نیویورک (با ۱۹٫۸ میلیون نفر جمعیت) و کالیفرنیا (با ۳۹٫۵ میلیون نفر جمعیت)، به دلیل وجود تأسیسات عمومی فراوان، مانند بزرگراهها، میزان مالیات «سالت» و قیمت املاک و مستغلات، و به تبع آن مالیات املاک، بسیار بالاتر از ایالتهایی چون تکزاس است که سکنه آن مالیات «سالت» کمتری میپردازند. در نیویورک میانگین سرانه سالت ۲۲٬۱۶۹ هزار دلار، در کالیفرنیا ۱۸٬۴۳۸ دلار ولی در تکزاس ۷٬۸۲۴ دلار در سال است. میانگین قیمت خانه در ایالت نیویورک حدود ۳٫۲ برابر ایالت تکزاس است. معهذا، درآمد خالص (پس از کسر مالیات) سکنه این دو ایالت تفاوت زیاد ندارد: در نیویورک میانگین درآمد ماهیانه ۴۳۱۷ دلار و در تکزاس ۳۹۵۲ دلار است.
بدینسان، اجرای قانون جدید مالیاتی و محدود کردن کسر مالیات سالت از مالیات فدرال تا سقف ۱۰ هزار دلار برای هر خانوار، وضعی وخیم برای مردم ایالتهای «آبی»، بویژه نیویورک و کالیفرنیا، پدید خواهد آورد که پیامدهای آن در اواخر سال ۲۰۱۸ و سال ۲۰۱۹ آشکار خواهد شد؛ زمانی که مردم این ایالتها فشار قانون مالیاتی جدید را کاملاً لمس کنند. به این دلیل، اندرو کومو، استاندار نیویورک، قانون مالیاتی ترامپ را «اعلام جنگ به نیویورک» خواند و هشدار داد که با اجرای این قانون «نیویورک نابود خواهد شد.»
ملموس شدن نتایج این قانون مالیاتی، نفرت از ترامپ را در ایالتهای «آبی» به شدت افزایش خواهد داد، تلاش برای برکناری او را بسیار جدی خواهد کرد و میتواند موج تمرد از دولت فدرال را در ایالتهای فوق پدید آورد و حتی خواست جداییطلبی (کمپین «بله کالیفرنیا» یا «کالاکزیت») را در کالیفرنیا اوج دهد؛ ایالتی که ۱۲ درصد جمعیت آمریکا را داراست و با ۲٫۷۴۶ تریلیون دلار تولید ناخالص داخلی، پس از سایر مناطق ایالات متحده و چین و ژاپن و آلمان، پنجمین قدرت اقتصادی جهان بشمار میرود. (تولید ناخالص داخلی آلمان ۳٫۶۷۷، بریتانیا ۲٫۶۲۲ و فرانسه ۲٫۵۸۲ تریلیون دلار است.)
اگر این شکاف و تنش میان ایالتهای «آبی» و «قرمز» اوج گیرد، «نظریات توطئه» نیز رواج خواهد یافت دال بر اینکه دستکاری روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ (و کمک به پیروزی ترامپ) طرحی بود برای ایجاد بحران گسترده و سرانجام متلاشی کردن ایالات متحده آمریکا از درون.
---
* ۱۵ ایالت بیش از ۶۶ درصد از سکنه تقریباً ۳۳۰ میلیون نفری ایالات متحده آمریکا را در خود جای دادهاند و تأثیرگذارترین ایالتها بر نتایج انتخابات بشمار میروند: کالیفرنیا، تکزاس، فلوریدا، نیویورک، پنسیلوانیا، ایلینویز، اوهایو، جورجیا، کارولینای شمالی، میشیگان، نیوجرسی، ویرجینیا، واشنگتن، آریزونا، ماساچوست. از این ۱۵ ایالت هفت ایالت بعنوان «قرمز» (بطور عمده هوادار حزب جمهوریخواه) و هفت ایالت بعنوان «آبی» (بطور عمده هوادار حزب دمکرات) شناخته میشوند. در ایالت میشیگان گرایش به دو حزب در نوسان بوده است.
** The State and Local Tax (SALT)
@salehinrasad
ترامپ و ایران
قسمت پنجم
✔ آیا ترامپ تنها است؟
پیشتر، در یادداشتهای متعدد در همین کانال تلگرامی، به این پرسش پاسخ دادهام و پیوندهای عمیق و دیرین ترامپ را با «مافیایی» متذکر شدهام که در خاورمیانه فعال و در تحولات آن ذینفع است:
🔸 «مغز متفکر مالی ترامپ ویلبر راس، وزیر بازرگانی کنونی در دولت او، است. به گزارش وال استریت جورنال، رابطه ویلبر راس با ترامپ به سال ۱۹۹۰ بازمیگردد؛ زمانی که ترامپ تحت فشار بدهی ۳٫۴ میلیارد دلاری در شرف ورشکستگی بود و طلبکاران میتوانستند داراییهای شخصی و شرکتی او را مصادره کنند. راس، که همزمان مدیر شرکت روچیلد اینکورپوریتد بود و بعنوان "سلطان ورشکستگی" شهرت داشت، به میدان آمد و ترامپ را از ورشکستگی نجات داد.» (یادداشت ۵ ژوئیه ۲۰۱۷)
🔸 «لرد (یعقوب) روچیلد، پسر لرد ویکتور روچیلد، هماکنون از شرکای اصلی کمپانی جنی انرژی مستقر در شهر نیوآرک ایالت نیوجرسی است که به حفاری نفت و گاز شیل در منطقه جولان اشتغال دارد. سه شریک مهم لرد روچیلد در کمپانی جنی انرژی عبارتند از دیک چنی، معاون رئیس جمهور آمریکا در دوران جرج واکر بوش، و روپرت مُرداک، "غول رسانهای" غرب، و ژنرال افرائیم (افی) ایتام، وزیر سابق امور زیربنایی اسرائیل و دوست صمیمی نتانیاهو. همزمان، ناتانیل روچیلد، پسر لرد روچیلد، از مالکان اصلی کمپانی جنل انرژی است که میلیاردری ترکیهای به نام محمدامین قرهمحمد در ترکیه تأسیس کرده و به استخراج و فروش غیرقانونی و اینک قانونی نفت و گاز در کردستان عراق، در مشارکت با بارزانیها، اشتغال دارد… در چارچوب منظومهای که من میبینم، تحریمهایی که از سال ۱۳۷۵، با طرح سناتور داماتو آغاز شد و به نقض قرارداد ایران با کمپانی آمریکایی کونوکو انجامید و در پیامد آن توتال و رویال داچ شل، با دلالی کسانی چون سلطان برونئی و کمپانی کلینورت بنسون و دیگران، حضور بیرقیب خود را در ایران آغاز کردند، سناریویی بود که ایران را به سمت پیوندهای هر چه عمیقتر با مافیایی بینالمللی با پیشینه مفصل سوق دهد که توتال و شل در قلب آن جای دارند، و نیز بانک HSBC بعنوان بزرگترین مجتمع بانکی خصوصی جهان و نیز بدنامترین آنان.» (یادداشت ۵ ژوئيه ۲۰۱۷)
🔸 «نفیذ احمد بر نقش کمپانی جنی انرژی در تحولات سوریه نیز تأکید میکند؛ کمپانی مستقر در شهر نیوآرک ایالت نیوجرسی که به روپرت مُرداک و دیک چنی و لرد (یعقوب) روچیلد و شرکاء تعلق دارد و با حمایت جدی نتانیاهو در جولان اشغالی در حال حفاری نفت و گاز شیل است و برنامههای دور و دراز در سر دارد از جمله دستاندازی بر آن بخش از جولان که هنوز در تصرف دولت سوریه است. نفیذ احمد به روابط نزدیک خانوادگی روپرت مُرداک با ترامپ اشاره میکند. باید رابطه نزدیک ناتانیل روچیلد، پسر ۴۵ ساله لرد (یعقوب) روچیلد، با ایوانکا ترامپ، دختر بزرگ ترامپ و همسر جرد کوشنر، را نیز به این تحلیل نفیذ احمد اضافه کنم و بار دیگر تأکید کنم بر نقش مهم کمپانی جنل انرژی ناتانیل روچیلد در اقلیم کردستان عراق و پیوند آن با خانواده بارزانی از یکسو، و شراکت قدیمی ترامپ با برخی چهرههای سرشناس مافیای اتحاد شوروی سابق مانند تمیر سپیر (یهودی گرجستانیتبار و غول املاک نیویورک) و توفیق عارف (متولد قزاقستان و مالک گروه بیرق) از سوی دیگر.» (یادداشت ۱۱ آوریل ۲۰۱۷)
🔸 «ولید بن طلال، مهمترین چهره دستگیرشده، از ثروتمندان بزرگ جهان بود و داراییاش بیش از ۱۸ میلیارد دلار تخمین زده میشد… دستگیری ولید و سایرین اندکی پس از دیدار خصوصی جرد کوشنر، شوهر ایوانکا ترامپ، با محمد بن سلمان انجام شد. و میدانیم نتانیاهو دوست قدیمی خانوادگی پدر جرد بوده و ایوانکا، قبل از ازدواج با جرد، دوست دختر ناتانیل روچیلد (پسر لرد یعقوب روچیلد). این نامها ما را به سوی مافیایی هدایت میکند که در حوزه گانگستریسم سیاسی- مالی سابقه طولانی دارد.» (یادداشت ۸ دسامبر ۲۰۱۷)
🔸 «پیوندهای عمیق ترامپ با مافیای جهانوطن ذینفع در خاورمیانه و روابط نزدیک او و دامادش، جرد کوشنر، با بنسلمان نشان میدهد که سیاست مداخلهگرانه در خاورمیانه را به شکلی دیگر و در ابعادی شاید گستردهتر و بحرانسازتر از پیش ادامه خواهد داد: راهکار ترامپ برای اجرای این سیاست اعطای نقش "ژاندارمی منطقه" به کانون منطقهای جنگافروز و ماجراجویی است که فعلاً بنسلمان نماد آن بشمار میرود.» (یادداشت ۶ آوریل ۲۰۱۸)
@salehinrasad
ترامپ و ایران
قسمت ششم
کِنِت رُز، دوست و نویسنده زندگینامه لرد ویکتور روچیلد (۲۰۰۳)، که از نظر من در ابعاد مختلف بویژه اطلاعاتی برجستهترین چهره تاریخ خاندان روچیلد است، در شروع فصل چهارم کتابش مینویسد: ویکتور درباره نیاکانش متوهم نبود. او میگفت: «روچیلدهای اولیه بیرحم و تقریباً گانگستر بودند؛ آنان به اقدامات پرمخاطره برای کسب پول دست میزدند.»
این داوری درباره بسیاری از اعضای نسل اول خاندانهای زرسالار معاصر صادق است. به گمانم، امروزه با برههای پرمخاطره از تاریخ معاصر جهان مواجهیم که «مافیاهای فراملیتی» نقشی آشکارتر و بیپرواتر از گذشته در هدایت دولتهای بزرگ غربی به دست گرفتهاند و ایستارهای متعارف سیاستگری سده بیستم میلادی را، هم در تعامل دولت با ملت و هم در تعامل بین دولتها، به چالش کشیدهاند. پیوند زرسالاری با دولتهای غربی جدید و عجیب نیست و پیشینه آن به سرآغاز تکوین این پدیده (مثلاً مشارکت مالی سال ۱۴۹۲ با ایزابل، ملکه کاستیل، برای تأمین مخارج سفر دریایی کریستف کلمب) میرسد، ولی این میزان از شفافیت و ماجراجویی برای غارت کمسابقه است. ترامپ برکشیده این کانونهاست فراتر از تعلقش به حزب جمهوریخواه؛ و به این دلیل برای یادداشت ۸ دسامبر ۲۰۱۸ خود عنوان «ترامپ: دیپلماسی یا گانگستریسم؟» را برگزیدم.
نتیجه میگیرم: ترامپ نه «فرد» بلکه «پدیده» است. ترامپ برکشیده و کارگزار کانونهای مالی- سیاسی فراملیتی سرشناسی است که، فراتر و گاه مستقل از دیپلماسی رسمی آمریکا، با روشهای گانگستری- مافیایی برنامههای خود را در خاورمیانه و سایر نقاط جهان پیش میبرند. منظور همان مافیایی است که جنگ داخلی سوریه را برافروخت و با سقوط برقآسا و حیرتانگیز شهر موصل (۲۰ خرداد ۱۳۹۳/ ۱۰ ژوئن ۲۰۱۴)، ۱۳ روز پس از سخنان اوباما در آکادمی نظامی وست پوینت که «پایان دوران ماجراجوییهای نظامی» را در سیاست خارجی آمریکا نوید داده بود، بناگاه داعش را به هیولایی ویرانگر برای مردم سوریه و عراق و لولویی مهیب برای ارعاب آمریکائیان، و از اینطریق غارت هر چه بیشتر از بودجه عظیم دولتیشان، بدل کرد. این همان مافیایی است که، بر بنیاد شعار ORDO AB CHAO (نظم از درون آشوب پدید میآید)، آشوب در خاورمیانه بطور عام و ایران بطور خاص را هدف گرفته است.
@salehinrasad