🌸سه شنبه ها
🌅درمحضرقرآن
برنامه ایمان آورده ها👇
☀️بِسْمِ اللّه الرَّحْمَنِ الرَّحِيم.
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا كُتِبَ عَلَيْكُمُ الصِّيَامُ كَمَا كُتِبَ عَلَى الَّذِينَ مِن قَبْلِكُمْ لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ بقره/۱۸۳
اى افرادى که ایمان آورده اید! روزه بر شما مقرر شده، همان گونه که بر کسانى که قبل از شما بودند مقرر شد. تا پرهیزگار شوید.
☀️روزه سرچشمه تقوا
به دنبال چند حکم مهم اسلامى که در آیات پیشین گذشت، در آیات مورد بحث به بیان یکى دیگر از این احکام یعنى روزه، یکى از مهم ترین عبادات، مى پردازد و با همان لحن تأکیدآمیز گذشته مى گوید: اى کسانى که ایمان آورده اید! روزه بر شما نوشته شده است آن گونه که بر امت هاى قبل از شما، نوشته شده بود (یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا کُتِبَ عَلَیْکُمُ الصِّیامُ کَما کُتِبَ عَلَى الَّذینَ مِنْ قَبْلِکُمْ).
و بلافاصله فلسفه این عبادت انسان ساز و تربیت آفرین را در یک جمله کوتاه، اما بسیار پرمحتوا چنین بیان مى کند: تا پرهیزکار شوید (لَعَلَّکُمْ تَتَّقُونَ)
.
⬅️آرى، روزه چنان که شرح آن خواهد آمد، عامل مؤثرى است براى پرورش روحِ تقوا و پرهیزگارى در تمام زمینه ها و همه ابعاد.
از آنجا که انجام این عبادت با محرومیت از لذائذ مادى و مشکلاتى ـ مخصوصاً در فصل تابستان ـ همراه است، تعبیرات مختلفى در آیه فوق به کار رفته که روح انسان را براى پذیرش این حکم آماده سازد.
⬅️نخست با خطاب یا أَیُّهَا الَّذِیْنَ آمَنُوا: اى مؤمنان !
آنگاه، با بیان این حقیقت که روزه اختصاص به شما ندارد، بلکه در امت هاى پیشین نیز بوده است.
⬅️و سرانجام با بیان فلسفه آن و این که اثرات پربار این فریضه الهى صد در صد عائد خود شما مى شود، آن را یک موضوع دوست داشتنى و گوارا مى سازد.
از امام صادق علیه السلام می فرمایند:
لذت خطاب یا أَیُّهَا الَّذِیْنَ آمَنُوا آن چنان است که سختى و مشقت این عبادت را از بین برده است.
⬅️اثرات روزه👇
الف ـ اثرات تربیتى
از فوائد مهم روزه این است که: روح انسان را تلطیف ، و اراده انسان را قوى ، و غرائز او را تعدیل مى کند.
روزه دار باید در حال روزه با وجود گرسنگى و تشنگى از غذا و آب و همچنین لذت جنسى چشم بپوشد، و عملاً ثابت کند او همچون حیوان، در بند اصطبل و علف نیست، او مى تواند زمام نفس سرکش را به دست گیرد، و بر هوس ها و شهوات خود مسلط گردد.
در حقیقت، بزرگ ترین فلسفه روزه همین اثر روحانى و معنوى آن است
⬅️انسانى که انواع غذاها و نوشابه ها را در اختیار دارد و هر لحظه تشنه و گرسنه شد به سراغ آن مى رود، همانند درختانى است که در پناه دیوارهاى باغ بر لب نهرها مى رویند، این درختان نازپرورده، بسیار کم مقاومت و کم دوامند، اگر چند روزى آب از پاى آنها قطع شود پژمرده مى شوند، و مى خشکند.
اما درختانى که از لابلاى صخره ها در دل کوه ها و بیابان ها مى رویند و نوازشگر شاخه هایشان از همان طفولیت طوفان هاى سخت، و آفتاب سوزان، و سرماى زمستان است، و با انواع محرومیت ها دست به گریبانند، محکم و با دوام و پر استقامت و سخت کوش و سخت جانند!.
روزه نیز با روح و جان انسان همین عمل را انجام مى دهد و با محدودیت هاى موقت به او مقاومت، قدرت اراده و توان مبارزه با حوادث سخت مى بخشد، و چون غرائز سرکش را کنترل مى کند، بر قلب انسان نور و صفا مى پاشد.
خلاصه، روزه انسان را از عالم حیوانیت ترقى داده و به جهان فرشتگان صعود مى دهد، جمله لَعَلَّکُمْ تَتَّقُون: باشد پرهیزگار شوید اشاره به همه این حقایق است.
ب-اثر اجتماعی روزه
روزه یک درس مساوات و برابرى در میان افراد اجتماع است، با انجام این دستور مذهبى، افراد متمکن هم وضع گرسنگان و محرومان اجتماع را به طور محسوس در مى یابند، و هم با صرفه جوئى در غذاى شبانه روزى خود مى توانند به کمک آنها بشتابند.
ج ـ اثر بهداشتى و درمانى روزه
روزه زباله ها و مواد اضافى و جذب نشده بدن را مى سوزاند، و در واقع بدن را خانه تکانى می کند
الکسى سوفورین دانشمند روسى در کتاب خود مى نویسد:
درمان از طریق روزه، فائده ویژه اى براى درمان کم خونى، ضعف روده ها التهاب بسیط و مزمن، دمل هاى خارجى و داخلى، سل، اسکلیروز، روماتیسم، نقرس، استسقاء، نوراستنى، عِرْق النساء، خراز (ریختگى پوست)، بیمارى هاى چشم، مرض قند، بیمارى هاى جلدى، بیمارى هاى کلیه، کبد و بیمارى هاى دیگر دارد.
معالجه از طریق امساک اختصاص به بیمارى هاى فوق ندارد، بلکه بیمارى هائى که مربوط به اصول جسم انسان است و با سلول هاى جسم آمیخته شده، همانند: سرطان، سفلیس، سل و طاعون را نیز شفا مى بخشد !
نکاتی ازتفسیرنمونه/ذیل آیه
🎇🎇🎇
🌅درمحضرنهج البلاغه
🌸حکمت۲۰۰👇
🌅قال علی علیه السلام
وَأُتِيَ بِجَان وَمَعَهُ غَوْغَاءُ فَقَالَ: لاَ مَرْحَباً بِوُجُوه لاَ تُرَى إِلاَّ عِنْدَ كُلِّ سَوْأَة.
هنگامى كه جنايتكارى را به همراه جمعى از اوباش خدمت امام(عليه السلام) آوردند. امام(عليه السلام)فرمود: خوش آمد مباد بر چهره هايى كه جز به هنگام «حوادث بد» ديده نمى شوند
✍ غوغاطلبان اين كلام حكيمانه تكميلى است براى كلام گذشته و ماجرا از اين قرار است كه جنايتكارى را خدمت آن حضرت آوردند و عده اى از اوباش همراه او بودند (گويا مى خواستند مجازات او را تماشا كنند) امام(عليه السلام) فرمود: «خوش آمد مباد بر چهره هايى كه جز به هنگام حوادث بد ديده نمى شوند»;
⬅️آرى همواره گروهى در جوامع بشرى در پى جنجال آفرينى يا حضور در حوادث جنجالى هستند; به محض اين كه نگاه كنند دو نفر با هم در گوشه خيابان دعوا مى كنند از اطراف جمع مى شوند👇
نه براى ميانجيگرى، بلكه براى اين كه آن صحنه زشت را بنگرند و يا هنگامى كه بشنوند بنا هست فلان كس را در ملأ عام مجازات كنند، دوان دوان به سوى آن صحنه مى روند.
⬅️از بعضى روايات كه در باب حدود آمده به خوبى استفاده مى شود كه
☀️اميرمؤمنان على(عليه السلام) از اين گروه متنفر بود.
در كتاب وسائل الشيعه در كتاب الحدود حديثى به اين مضمون در باب كراهت اجتماع مردم براى نگاه كردن به شخصى كه حرام مى خورد آمده است هنگامى كه اميرمؤمنان(عليه السلام) در بصره بودند مردى را خدمتش آوردند كه بنا بود حد بر او اجرا شود، ناگهان گروهى از مردم براى تماشاى آن منظره اجتماع كردند،
☀️اميرمؤمنان(عليه السلام) فرمود: اى قنبر نگاه كن اين گروه كيانند و براى چه آمدند عرض كرد مردى هست كه مى خواهند حد بر او اقامه كنند (و اينها تماشاگرند)، هنگامى كه نزديك شدند امام نگاه در چهره آنها كرد و فرمود:
⬅️«لا مَرْحباً بِوُجُوه لا تُرى إلاّ في كُلِّ سُوء هؤُلاءِ فُضُولُ الرِّجالِ أمِطْهُمْ عَنّى يا قَنْبَرُ; خوش آمد مباد بر چهره هايى كه جز در صحنه هاى بد ديده نمى شود آنها افراد بيهوده جامعه هستند اى قنبر آنها را از من دور ساز».
⬅️درست كه در قرآن مجيد و روايات دستور داده شده است اجراى حد در حضور جمعى باشد تا مايه عبرت مردم گردد; اما اين گروه از افراد هرگز براى عبرت گرفتن نمى آمدند، بلكه هر جا جنجالى برپا شود در آنجا حضور مى يابند و در صورتى كه فرصت پيدا كنند خودشان نيز وارد صحنه مى شوند.
⬅️ولى جالب توجه اين كه زمامداران ظالم و ستمگر در دنياى ديروز و امروز از وجود اين گروه براى پيش بردن مقاصد نامشروع خود بهره فراوان مى گيرند و براى درهم شكستن مخالفان خود و آمران به معروف و ناهيان از منكر اين گروه را تحريك كرده و به مصاف آنها مى فرستند.
ابن ابى الحديد از «احنف» چنين نقل مى كند كه مى گفت: سفيهان جامعه را گرامى داريد، زيرا آنها شما را از اين و آن حفظ مى كنند.
(منظورش اين بود كه مى توانند دشمنان شما را دفع كنند) سپس شعرى از شاعرى نقل كرده كه مضمونش اين است: من اين افراد بدرفتار را براى خودم حفظ مى كنم تا در مقابل مخالفان از آنها استفاده كنم، اگر سگ هايى كه نزد من اند حضور نداشته باشند از سگ هاى مخالفين در هراسم.
نکاتی ازکتاب پیام امام/آیةالله ناصرمکارم شیرازی
🎇🎇🎇
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
خانمی که بره پشت سرهمسرش توفامیل یادوستانش حرف بزنه!!
🎋🌸🎋🌸🎋🌸🎋
@pellake8
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍ راهکارهای زندگی موفق درقران
🌷ال عمران ۱۰۴:
اول #امر به معروف کنید ،
سپس #نهی از منکر.
🌷ال عمران ۱۱۳:
بهترین زمان
برای #مناجات سحر است.
🌷ال عمران ۱۲۱:
از #گذشته به عنوان
تجربه یاد کنید.
🌷ال عمران ۱۳۳:
در انجام کار #خیر عجله کنید.
🌷ال عمران ۱۳۴:
در هنگام #رفاه ،
از حال محرومان غافل نشوید.
🌷ال عمران ۱۵۹:
#خشن و سختگیر نباشید
تا محبوب مردم شوید.
🌷ال عمران ۲۰۰:
در برابرمشکلات یکدیگر را به صبر
سفارش کنید.
🌷نساء ۶:
در گرفتن #حق الزحمه،
حد متعارف را در نظر بگیرید.
🌷نساء ۲۱:
هنگام #ناراحتی های زندگی ،
یاد لذت های آن بیافتید.
🌷نساء ۱۹:
حل #مشکلات خانواده،
برای سعادت فرزندان بهتر
از #طلاق است.
🌷نساء ۹:
به #اموال یتیمان دست درازی
نکنید.
🌷نساء ۸:
با #هدیه و زبان شیرین ،
کینه ها و #حسادت ها را رفع کنید.
@pellake8
♦️یادداشت مهم جان کری خطاب به بایدن :سریع تر برجام را احیا کنید؛خطر نابودی کامل توافق جدی است
🔹تهران نشان داده آماده است به تعهدات بازگردد
🔹پایان برجام یعنی جنگ ایران و آمریکا
🔹بایدن به دنبال فشار بیشتر بر تهران نباشد ؛این موضوع با عث تضعیف شدن وی می شود
🔷جان کری وزیر خارجه دولت اوباما در یادداشتی نوشت :سیاست دونالد ترامپ ، رئیس جمهور سابق ایران ، با اعمال حداکثر فشار برای حداقل سود ناکام بود. ایالات متحده از توافق هسته ای ایران خارج شد و تحریم ها را علیه تهران وضع کرد. اما این اقدامات ایران را مهار نکرد و رهبران این کشور را به گسترش فعالیتهای غنی سازی هسته ای تشویق کرد. نتیجه این امر نوسانات منطقه ای بیشتر و افزایش خطر درگیری مستقیم بین واشنگتن و تهران بود.
🔷براساس گزارش گروه ترجمه پیام اقتصاد وی ادامه داده است :رئیس جمهور جو بایدن می داند که باید این مارپیچ خطرناک نزولی را معکوس کند. بایدن بازگشت به توافق نامه ای که رئیس سابق او ، رئیس جمهور باراک اوباما ، در سال 2015 میانجی گری کرد ، موافقت کرده است. ایران نیز نشان داده است که آماده است تا تعهدات خود را در چارچوب این توافق تمدید کند .
🔷اعتماد کمی بین ایران و ایالات متحده باقی مانده است . سیاست داخلی در دو کشور ، بازگرداندن این توافق را سخت کرده است. برای امید به نجات توافق ، دولت جدید ایالات متحده باید سریع حرکت کند.
🔷اولویت ایران بازگشت به وضعیت موجود قبل از ترامپ است. تهران می خواهد واشنگتن کلیه تحریم های جدید اعمال شده توسط دولت قبلی ، از جمله تحریم هایی را که مانع فروش نفت ایران و دسترسی به سیستم مالی بین المللی است ، لغو کند. اما واشنگتن قبل از اظهار نظر می خواهد تهران مطابق با اصول توافق 2015 عمل کند .
🔷برخی از نهادهای سیاست خارجی ایالات متحده و اروپا معتقدند که واشنگتن باید قبل از پیوستن مجدد به توافق ، برای پیروی کامل - یا حتی امتیازات بیشتر - فشار آورد. به راحتی می توان ناامیدی را در درخواستهای مکرر ایران از ایالات متحده برای لغو سریع تحریم های اقتصادی خواند ، و واشنگتن ممکن است وسوسه شود که بر مزیت خود فشار آورد. اما تأخیر فقط باعث می شود دست بایدن ضعیف شود و خطر سقوط کامل توافقنامه 2015 وجود دارد.
🔷 در صورت وقوع چنین اتفاقی ، ایران می تواند تهدیدهای افزایش غنی سازی اورانیوم و تسریع برنامه های تسلیحات هسته ای خود را دنبال کند و بحرانی بزرگ را به وجود آورد که می تواند ایالات متحده و ایران را در مسیر جنگ قرار دهد.
@pellake8
13.55M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
لزوم بهروز کردنِ تفکّر اسلامی به عنوان نرمافزار حکومت اسلامی
🔺 گزیده بیانات رهبر انقلاب در دیدار اعضای مجلس خبرگان رهبری. ۹۹/۱۲/۰۴
@pellake8
8.95M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ
💢موضوع: انقلابیون مثبت و انقلابیون منفی‼️
💠 تشریح انقلابیون منفی و مثبت از زبان #رهبر_معظم_انقلاب
@pellake8