از بین بردن شته با سرکه و کره بادام زمینی
همه حشرات ریز و موزی کوچک مانند شته ها علاقه زیادی به مزه ترش دارند. بوی غذاهای ترش مانند سرکه سریعاً آنها را به مست خود جذب می نماید. از این رو می توان به راحتی از چنین غذاهایی مانند سرکه به عنوان یک دام بزرگ برای آنها استفاده کرد. البته در طرح ریزی این دام نیاز به استفاده از ابزارهای دیگری هم خواهید داشت. نباید که یک وعده غذایی برای آنها فراهم نمایید. استفاده از ترکیب سرکه با کرده بادام زمینی در یک ظرف بزرگ می تواند راهی برای کشاندن شته ها به یک دام بزرگ باشد؛ اما چگونه رفتار کنیم؟ طبق مراحل زیر می توانید از ترکیب بادام زمینی و سرکه برای از بین بردن شته ها استفاده نمایید.
در یک ظرف بزرگ مانند بشقاب مقداری سرکه و کره بادام زمینی را با هم مخلوط کنید.
ترکیب حاصل شده را در یک جعبه بزرگ قرار دهید.
روی جعبه را بپوشانید.
چند سوراخ برای عبور شته ها روی سرپوش جعبه ایجاد نمایید.
بسته به اندازه بذر کاشته شده و گلخانه خود به تعداد از این جعبه ها ساخته و در اطراف آنها قرار دهید.
با این ترفند می توانید دامی بزرگ برای شته ها ایجاد نمایید. شته ها با این روش جذب بوی مطبوع سرکه خواهند شد. چسبناک شدن این ترکیب باعث می شود تا شته ها راهی برای فرار نداشته باشند. این روش یکی از موثرترین روش های از بین بردن شته با سرکه است.
روش های از بین بردن شته با سرکه
از بین بردن شته با سرکه و صابون
استفاده از ترکیب صابون و سرکه نیز می تواند تبدیل به دامی برای از بین بردن شته ها باشد. برای از بین بردن شته با سرکه و صابون مانند روش قبل باید عمل کنید. ابن بار به جای کره بادام زمینی از صابون استفاده نمایید. لیز بودن و چسبنده بودن صابون عاملی برای به دام افتادن شته ها و سایر حشرات شده و مانع از خروج آنها از دام می شود. البته استفاده از سرکه خالی هم می تواند روشی برای همین دام باشد. سرکه را در ظرفی دربسته با چند سوراخ روی درب آن قرار داده و این دام را در اطراف گلخانه ها و مزرعه خود قرار دهید. همچنین می توانید از این ترکیب برای سمپاشی گیاهان خود نیز استفاده کنید.
از بین بردن شته با اسپری سرکه و صابون
با استفاده از اسپری سرکه و صابون می توانید گیاهان و بذرهای کاشته شده خود را از شر شته ها رها نمایید. برای این کار البته باید کمی صبور باشید. برای اینکار بعد از آماده کردن اسپری بالا آن را در دستگاه سمپاش و یا اسپری قرار داده و بر روی ساقه و برگ گیاهان کشت شده بپاشید. احتمالاً با یک بار استفاده از این روش نمی توانید از شر همه شته ها خلاص شوید. در مرحله تعداد بالایی از آنها از بین خواهند رفت اما بسته به حجم این حشرات موذی باید ۳ بار و بیشتر از این روش سمپاشی استفاده کنید. به مرور این حشرات از روی گیاهان شما فرار خواهند کرد
#کنترل_بیولوژیک
منبع:https://www.atlasiha.com/eliminate-aphids-with-vinegar/
مدیریت آفات
Pest Management
شایع ترین بیماری هایی که درختان گیلاس را از بین می برد عبارتند از:
شانکر باکتریایی
پوسیدگی سیاه (گال سیاه گیلاس)
پوسیدگی قهوه ای
لکه برگی گیلاس
سفیدک پودری
زنگ
لکه نقره ای
به خاطر داشته باشید که بهترین راهکار دفاع درختان در مقابل آفات و بیماری ها عبارتند از:
خاک خوب
تنوع زیستی
سلامت خاک برای درختان گیلاس حیاتی می باشد. زیرا مواد مغذی درخت را فراهم می کند. همچنین میکروارگانیسم های مفید در خاک وجود دارند. که برای سیستم ایمنی درخت بسیار مفید می باشند. و حتی می تواند درختان مجاور را در مورد آفات یا بیماری ها قبل از رسیدن به آن ها هشدار دهند. که به این درختان زمان کافی برای آماده سازی و تولید مواد شیمیایی مختلف برای دفع تهدید و دفاع از خود می دهد.
تنوع ( سیستم چند کشتی) به اندازه ای مهم است که یک آفت یا بیماری می تواند به یک درخت آسیب برساند، اما هنگامی که آن ها به نوع دیگری از گیاه برسند، با مواد شیمیایی مختلف و سایر دفاعیات گیاهی دیگر روبرو می شوند. این مسأله بسیار گسترش بیماری و آفت را محدود می کند و حتی می تواند آفت یا بیماری را کاملاً متوقف کند. پس به جای سیستم تک کشتی از سیستم چند کشتی استفاده کنید
#درخت_گیلاس
روغن وُلک چیست؟
روغن امولسیون شونده ولک یک حشره کش، کنه کش و علف کش با اثرات تماسی است که برای جلوگیری از خسارت محصولات و باغ های کشاورزی مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب متعلق به سموم آلفاتیک هیدروکربن IRAC-NCاست.
روغن امولسیون شونده ولک برای کنترل شته ها، شپشک ها، کنه ها، و تخم های آنها و برخی از بیماری های درختان میوه مورد استفاده قرار می گیرد. این سم با پوشاندن منافذ تنفسی و حیاتی سطح بدن حشرات و تخم ها و جلوگیری از پخش اسپورها در بعضی قارچ ها به حفظ محصولات کشاورزی کمک می کند.
مزایای مهم روغن امولسیون شونده ولک
قابلیت اختلاط با اکثر حشره کش ها و قارچ کش های معمول
خواص آفت کشی به شیوه فیزیکی با خفه شدن آفت
جلوگیری از تبخیر شدید سموم دیگر
دارای اثرات تشدید کننده و سینرژیک
علاوه بر موارد ذکر شده می توان با اضافه کردن روغن ولک به سموم دیگر قدرت چسبندگی سم را بیشتر کرد و از شستشوی سم با آبیاری و باران جلوگیری کرد.
#روغن_ولک
@pestmanagement🌱
آفات انباری:
🔴لمبه گندم
🔴شپشه برنج
🔴شپشه دندانه دار
🔴سوسک کشیش
🔴شب پره هندی
🔴موش
🔴سوسک های حبوبات
🔴مورچه
#آفات_انباری
راه های مدیریت آفات انباری:
🟢 مسدود سازی راه های ورود: بهترین راهکار برای کاهش آفات انباری و جلوگیری از ورود حشرات به مواد غذایی محدود سازی راه های ورود آنها به انبار است، کف و دیواره انبار ها بایستی کاملاً توسط بتن ضخیم پوشانده شده باشد و همچنین آب بندی نیز شود. پنجره های احتمالی و منافذ نیز بایستی با توری های مخصوص ضد تریپس پوشانده شود.
🟢جلوگیری از مخلوط کردن بار قدیمی و بار جدید: ماندن مواد کشاورزی در انبارها معمولاً سبب جلب حشرات انباری به آنها میشود در نتیجه پیشنهاد می گردد تا برای انبارش محصولات جدید ابتدا محصولات قدیمی از انبار تخلیه و پس از ضدعفونی انبار بارگیری مجدد انجام گردد.
🟢 تهویه و دمای مناسب: اغلب آفات انباری از جمله شپشه دندانه دار در دما و رطوبت خاصی رشد بیشتری داشته و در دماهای پایین تر و یا شرایط تهویه مناسب تر دچار کاهش نرخ رشد و یا حتی متوقف شدن آن می شوند. بنابراین توجه به دمای انبار در کنار تهویه آن از جمله عواملی است که سبب عدم بروز این آفات بر روی غلات و حبوبات می گردد.
🟢ضدعفونی انبار و محصولات کشاورزی: برای ضدعفونی انبار خالی از محصولات کشاورزی می توان از مخلوط متام سدیم، هیپو کلرید سدیم و یا انواع مواد الکلی و اسیدی استفاده کرد. در صورتی که نیاز به ضدعفونی و مبارزه شیمیایی با آفات انباری در انبار هایی باشد که حاوی مواد کشاورزی هستند می توان از سموم متیل بروماید و فوستوکسین استفاده نمود. این دسته از از سموم به شکل گازی تهیه شده و نیاز به گاز بندی انبار قبل از استفاده دارند همچنین پس از استفاده نیز بایستی با تهویه مناسب کلیه گازهای سمی موجود در انبار تخلیه گردد.
#آفات_انباری
@pestmanagement🌱
🟢مهم ترین اقدامات در بهمن ماه برای باغداری
در بهمن ماه انجام هرس خشک و
آماده سازی باغ برای کوددهی در اولویت است.
و همچنین پیش ازغرقابی شدن و یخ زدن زمین در اثر بارندگی و سرمای زمستان، خاک باغ را زیر و رو کرده و با اضافه و مخلوط کردن مقداری کود دامی کاملاً پوسیده برای کاشت در بهار آماده کنید
#باغداری
@pestmanagement🌱
🔴علل سیاه شدن مغز گردو قبل و بعد از برداشت
معضل بزرگی که کیفیت گردو را تهدید میکند و باعث صدمه و خسارت به آن میگردد، مسئله سوختگی یا سیاه شدن مغز گردو میباشد. عوامل سوختگی یا سیه شدن به شرح زیر است:
1- بیماری بلایت گردو
2- کرم مغز خوار گردو
3- عوامل ژنتیکی و نوع رقم انتخابی
4- عوامل محیطی (تاثیر دما، آب و هوا، رطوبت و نور)
5- تغذیه و کوددهی
6- زمان برداشت و روش برداشت
7- نحوه خشک کردن
8- آبیاری
#درخت_گردو
https://baghshahri.com/podcasts
@pestmanagement🌱
✅ برای شنیدن پادکست های کاربردی کشاورزی به سایت👇
https://baghshahri.com/podcasts
مراجعه فرمایید🌱
@pestmanagement🌱
زنجره مو چیست؟
زنجره مو از طريق مکيدن شيره گياهی در منطقه ريشه توسط پوره ها و همچنين ايجاد شکاف و تخمگذاری در داخل شاخه های يکساله و به ندرت دو ساله توسط حشرات ماده بالغ صورت می گيرد.
تخمگذاری آفت روی سرشاخه ها، باعث قطع يا ايجاد اختلال در آوندهای آبکش شده و در نهايت موجبات ضعف و سستي و در نهایت مرگ درختان انگور را فراهم مي کند. خسارت آن در برخي از مناطق موکاری به ۹۰ درصد مي رسد.
زنجره مو در درختان مثمر به مو، سيب، آلبالو، به، هلو، انار، گلابي و سنجد و در درختان غير مثمر به سپيدار، زبان گنجشك، نارون، نسترن، ابريشم، ازگيل ژاپني و تبريزي خسارت ميزند.
زنجره گونه فلاوا در درختان مثمر به هلو، به، زردآلو، بادام، گردو، آلبالو،گلابي، آلو و سيب و در درختان غير مثمر به بلوط، اقاقيا، سرو نقره اي همچنين در گياهان علفي به علف هاي هرز شيرين بيان و تلخ بيان خسارت مي زند.
#درخت_انگور
🟢آماده سازي زمين و تهيه بستر كاشت
🟢انتخاب ارقام مناسب
🟢مديريت علفهاي هرز
🟢نحوه تربيت و هرس
🟢آبیاری مرتب و کافی
🟢شخم و پابیل کردن زمین باغ
🟢حذف شاخه های حاوی تخم زنجره مو
🟢محلول ریزی سم
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱
بیماری ها و آفات مهم درخت مو
🔴کرم خوشه خوار انگور Lobesia botrana
🔴زنجره درخت انگور
🔴بیماری سرطان ریشه و ساقه مو (گال طوقه)
🔴سفیدک پودری مو یا انگور Grapevine powdery mildew
🔴بیماری سفیدک داخلی(کرکی یا دروغی)
🔴بیماری آنتراکنوز مو
🔴بیماری پوسیدگی سیاه مو
🔴بیماری سفیدک سطحی مو
🔴بیماری پوسیدگی خاکستری مو
#درخت_انگور
@pestmanagement🌱