نتیجهی بازی کردن در زمین غرب!
🔹اخیرا با استناد به پژوهشی که توسط شهرداری تهران درباره سنجش شاخصهایی نظیر سرزندگی و فراغت اجتماعی در بین مردم تهران انجام شده است چنین ادعا شده که ۹۹درصد از مردم تهران افسردهاند! دنیای اقتصاد هم با ذوق زدگی تمام، چنین تیتر زده که «تهران پایتخت افسردهها»! حالا هم نیملبریتیهای کذایی همین موضوع را دستمایه انتشار انواع کنایههای نیش دار خود کردهاند.
🔹قبلا عرض شد که اساسا مفاهیم سبک زندگی اسلامی و غربی، دارای پارادایمها و شاخصهای متفاوتی هستند و اینکه برای سنجش کیفیت زندگی ایرانی مسلمان از مفاهیم سبک زندگی غربی (نظیر سرزندگی، زیست شبانه و ...) استفاده کنیم اشتباهی راهبردی است. این نوع سرزندگی که از مفاهیم غربی به ادبیات شهری ما وارد شده است همان چیزی است که در قرآن کریم از آن چنین یاد شده: إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْفَرِحِين(قصص/۷۶).
🔹با این نوع شاخصهای غربی، اگر کنسرت بروید سرزنده اید ولی اگر هیات بروید، نه! اگر با دوست دختر خود خیابانگردی کنید سرزنده اید ولی اگر مشغول کارجهادی در مناطق محروم باشید، نه! اگر آنتالیا بروید سرزنده ولی اگر کربلا بروید افسردهاید! و دهها مثال دیگر. تا وقتی که در زمین غرب بازی کنیم و برای سنجش زندگی از شاخصههای غربی استفاده کنیم درب بر همین پاشنه میچرخد و تحقیر ایران و ایرانی با خطکشهای غربی ادامه خواهد داشت. لذا برای پایان دادن به این خود تحقیری، چارهای نداریم به جز تغییر زمین بازی.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
▪️افسردگی (بخش چهارم) ✍علائم افسردگی ▪️تغير اللون: يميل لون الوجه إلى السواد. ▫️تغییر رنگ: صورت ب
▪️افسردگی (بخش پنجم)
✍چه زمانی #افسردگی نیاز به درمان جدی پیدا میکند؟
همه ما کم و زیاد یکی سری علائم با پیش فرض افسردگی را در زندگی خود، تجربه کردهایم از جمله کاهش اشتها، اختلال خواب، احساس غم، از دست دادن علاقهها، عدم تمرکز، کمبود انرژی و …
👈ولی افسردگی وقتی نیاز به درمان جدی پیدا میکند که:
1⃣باعث اختلال در کارهای روزمره شما شود
مثلاً اگر قبلاً از درس خواندن لذت میبردید و الان نمیتوانید درس بخوانید، یا اگر قبلاً از بودن با دوستانتان لذت میبردید و الان نمیتوانید با آنها وقت بگذرانید، این میتواند نشانهای از افسردگی جدی باشد.
2⃣باعث اختلال در روابط بین فردی شما شود
اگر قبلاً با دیگران راحت بودید و الان از بودن با آنها اجتناب میکنید، یا اگر قبلاً با آنها ارتباط خوبی داشتید و الان این ارتباط قطع شده است، این میتواند نشانهای از افسردگی جدی باشد.
3⃣خستگی و مشکل در تمرکز را به همراه داشته باشد
4⃣باعث کاهش یا افزایش وزن شما شود
5⃣باعث اختلال در روند رعایت مسائل بهداشتی و مراقبت از خود شود
6⃣باعث فوران خشم و رفتارهای بی پروایی شود که تا قبل از این سابقه نداشته است.
اگر قبلاً فردی آرام و منطقی بودید و الان مدام عصبانی میشوید یا رفتارهای بیپروایی از خود نشان میدهید، این میتواند نشانهای از افسردگی جدی باشد.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
▪️افسردگی (بخش پنجم) ✍چه زمانی #افسردگی نیاز به درمان جدی پیدا میکند؟ همه ما کم و زیاد یکی سری علائ
▪️افسردگی (بخش ششم)
✍رابطه جسم و نفس یا رابطه متقابل امراض روحی و جسمی:
این نکته قابل توجه است که بواسطه ارتباط تنگاتنگی که میان نفس و جسم مادی انسان وجود دارد، رابطه متقابلی میان امراض روحی و جسمی برقرار است.
👈همانطور که سوء مزاج میتواند باعث #افسردگی و بداخلاقی شود، بداخلاقی نیز در اثر نهادینه شدن در رفتار فرد، می تواند باعث بروز سوء مزاج در بدن شود.
←«إن هذه الأفعال و الأعراض هى من العوارض التی تعرض للنفس… فإنها تستحیل معها أمزجه الأبدان. و تحدث هى أیضا مع حدوث أمزجه الأبدان، فإن بعض الأمزجه یتبعه الاستعداد للغضب، و بعض الأمزجه یتبعه الاستعداد للشهوه، و بعض الأمزجه یتبعه الجبن و الخوف».
📄شرح و توضیح:
«حالاتی که بر نفس عارض می شوند، باعث استحاله مزاج بدن شده [و آن را به حالتی که مناسب آن کیفیتِ نفسانی است تبدیل می کنند، مثلاً در هنگام ترس، مزاج بدن به گونه ای تغییر می یابد که خلط سوداء بر آن غالب می گردد]
و همچنین این حالات نفسانی میتوانند در اثر حدوث مزاج خاص در بدن نیز ایجاد گردند، همانطور که برخی از مزاج ها، مستعد خشم و غضب و برخی مستعد شهوت و برخی دیگر مستعد ایجاد خوف و ترس در شخص میباشند.»
📚کتاب النفس ابن سینا
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
▪️افسردگی (بخش ششم) ✍رابطه جسم و نفس یا رابطه متقابل امراض روحی و جسمی: این نکته قابل توجه است که ب
▪️افسردگی (بخش هفتم)
✍رابطه افکار و رفتار با امراض روحی و جسمی
«وكذلك الذين يظنون ظنوناً كاذبة ويغضبون من كل سبب ويخافون من أدنى شيء ويغتمون بأقل عارض كثيراً ما يقعون بذلك السبب في الأغلال والأمراض الرديئة حتى أن بعضهم يموت إذا قوى عليه بعض هذه الأعراض.»
و همچنین کسانی که گمان های دروغین می کنند و از هر سببی خشمگین می شوند و از کمترین چیزی می ترسند و با کمترین عارضه ای #غم و #اندوه می برند، اغلب به این دلیل در بندها و بیماری های بد گرفتار می شوند، تا جایی که برخی از آنها اگر یکی از این علائم بر آنها غلبه کند، می میرند.
📚 المنتخب من التحفة السعدیة
📄شرح و توضیح
احساسات و رفتارهای منفی بر #سلامت_جسمی و #روانی انسان تأثیر میگذارد. احساسات و #افکار و رفتار منفی می توانند باعث ایجاد اختلالات جسمی و روانی شده و منجر به سکته شود.
📎به عنوان مثال:
اگر کسی مدام افکار منفی داشته باشد، یا مدام #خشمگین شده و یا #کینه ورزی داشته باشد، یا همیشه از هرچیزی بترسد، و یا با کوچکترین موضوعی ناراحت و اندوهگین شود، ممکن است دچار، #فشارخون ، #افسردگی شدید و #اضطراب فراگیر شده و منجر به #حمله_قلبی و در نهایت #سکته مغزی و قلبی شود و یا دست به خودکشی بزند.
🔖تحقیقات نشان داده است که افکار، احساسات و رفتارهای منفی می توانند تأثیر قابل توجهی بر سلامت جسمی و روانی انسان داشته باشند. بنابراین، مهم است که از افکار، احساسات و رفتارهای خود آگاه باشیم و برای کنترل و جهت دهی آنها تلاش کنیم.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
✨امام على عليه السلام:
براى آنچه از دست رفته است اندوه به دلت راه مده، كه تو را از آنچه مى آيد باز مى دارد.
📚غرر الحكم حدیث 10434
✍این فرمایش مولا (ع) به خوبی به اهمیت رها کردن اندوه از دست رفتهها اشاره میکند. وقتی چیزی را از دست میدهیم، طبیعی است که احساس غم و اندوه کنیم. اما اگر اجازه دهیم این احساسات منفی بر ما غلبه کنند، میتوانند ما را از زندگی و فرصتهای جدید بازدارند.
وقتی بر چیزی که از دست دادهایم تمرکز میکنیم، انرژی خود را صرف چیزی میکنیم که دیگر وجود ندارد. در عوض، اگر بر آنچه داریم و آنچه میتوانیم به فضل خدا به دست بیاوریم تمرکز کنیم، میتوانیم از زندگی خود لذت بیشتری ببریم و به اهداف خود نزدیکتر شویم.
البته، این کار همیشه آسان نیست. گاهی اوقات، از دست دادن چیزی بسیار دشوار است و ممکن است مدتی طول بکشد تا بتوانیم آن را بپذیریم. اما مهم است که به یاد داشته باشیم که زندگی ادامه دارد و فرصتهای جدید همیشه در راه هستند.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
▪️افسردگی (بخش هفتم) ✍رابطه افکار و رفتار با امراض روحی و جسمی «وكذلك الذين يظنون ظنوناً كاذبة ويغض
▪️افسردگی بخش (هشتم)
✍درمان افسردگی در طب سنتی
درمان افسردگی در طب سنتی به علت آن بستگی دارد. اگر علت افسردگی عضوی باشد، باید علت عضوی را درمان کرد. اما اگر علت افسردگی روانی باشد، از روشهای زیر جهت درمان افسردگی باید کمک گرفت:
←مراقبت در غذا و مراعات دستورات اکل و شرب
←استفاده از ماساژ جهت کمک به درمان
←رعایت ساعت و کیفیت خواب
←ورزش مداوم و مستمر
←استفاده از داروی گیاهی مناسب زیر نظر متخصص طب سنتی
←مشاوره، روان درمانی و رفتار درمانی
←استفاده از عطرهای مناسب
←رفتن به مسافرت و طبیعت
و...
✍افسردگی را اصولی و ریشه ای باید درمان کرد، نه علامت درمانی:
افسردگی حتما باید علت یابی و بعد درمان شود، مصرف خوراکیها و دمنوشهای مفرح در واقع به درمان موقت و رفع علائم میپردازد و مصرف درازمدت گیاهان دارویی مانند سنبل الطیب و گل گاوزبان و … خالی از عوارض نیست.
اینکه بگوییم #افسردگی از سوداست و سودا سرد است و بعد خودمان را ببندیم به گرمیجات، اشتباه است.
در صورت استفاده بی رویه و مداوم از گرمیجات، حرارت بدن بالا رفته و مواد داخل بدن دچار نوعی احتراق میشود و از این احتراق و سوختگی، رسوباتی ایجاد میگردد به نام اخلاط سوخته و مواد زائد در بدن و مغز رسوب میکند و نتیجه عکس داده و افسردگی ما تشدید میشود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
✨بِسم اللهِ الرَّحمنِ الرَّحیم✨
«إِنَّا مِنَ ٱلمُجرمِينَ مُنتَقِمُونَ۞»
فرموده بودند: #پاسخ_سخت
بله اینجوریاس🇮🇷✌
#انتقام_سخت
⭕️بیماریهای #اعصاب
✍امروزه بسیار شاهد این مسئله تاسف برانگیز هستیم که آمار بیماریهای اعصاب و روان به شدت فزونتر از بیماریهای جسمی افراد جامعه بوده و جامعه ما را درگیر مسئله بیماری و روند درمان کرده است.
▫️در لایه لایه های اقشار مختلف جامعه بیماریهای اعصاب و روان در درجه بندیهای متفاوت، جلوه دارد.
گاه شخص درگیر، خود نیز قبول ندارد که دچار درگیری اعصاب و روان است و از پذیرش درمان (چه شیمیایی وچه گیاهی) طفره میرود.
▪️از دیدگاه طب سنتی، عدم رعایت اصول شش گانه سلامتی(سته ضروریه) نقش اساسی در بروز چنین معضلاتی دارد.
▫️رعایت این شش اصل، خود عامل اصلی سلامتی است .
⭕️متاسفانه جامعه پزشکی امروز، صرفا جنبه درمان را مد نظر قرار داده است و جنبه آموزش و پیشگیری مدتهاست که در جامعه ما کم رنگ شده است.
▪️در قرونی که هنوز پزشکی نوین به شکل امروزی پیشرفت نکرده بود، حکما و اطباء طب سنتی، در جهت آموزش همت والایی از خود نشان میدادند.
👈بیماریهای اعصاب، بیشتر از اینکه به خاطر مشکلات موجود در متن جامعه و زندگی باشد، به خاطر عدم رعایت اصول شش گانه سلامتی است.
📄به طور مثال: شخصی که به خاطر لاغر شدن یا کبد چرب یا از بین بردن چربی خون، به طور روزانه و پیاپی خود را ملزم بر مصرف آبغوره یا سرکه یا آبلیمو میکند قطعا دچار سرد مزاجی ناشی از سوء مصرف سردیها خواهد شد، و این دستور غلط درمانی، سلولهای مغزی او را دچار سردی و رخوت و سستی خواهد کرد و تمام عملکردهای ذهنی و جسمی شخص دچار اختلال خواهد شد.
▫️کمی دقت نظر داشته باشیم و از پذیرفتن نسخه های غیر علمی (گاه علمی ،اما بدون در نظر گرفتن مزاج شخص و مزاج دارو ) پرهیز نماییم.
🍏یادمان باشد:
بیماریهای اعصاب و روان ریشه در رفتارهای تغذیه ای غلط جا افتاده در جامعه دارد. و تنها بخش اندکی از بیماریهای اعصاب و روان ناشی از مشکلات روحی و خانوادگی است.
ما اصل را فراموش کرده ایم و درگیر درمان فرع، هنوز در بن بست مانده ایم.
👈رعایت اصول شش گانه سلامتی، شرط سلامتی جسمی و روحی است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
⏰ساعت زیستی بدن چیست؟(بخش اول)
✍ساعت بدن با دقت فوقالعادهای، فیزیولوژی و کارکرد بدنمان را در طول روز تنظیم میکند. ساعت درونی بدن در واقع عملکرد بخشهای حساسی مثل رفتار، میزان هورمونها، خواب، دمای بدن و متابولیسم را تنظیم میکند.
انسانها، موجودات حساس به زمانند. علاوه بر آن ثابت شده است که ما به خواب منظم و تغذیه در زمان مشخص نیاز داریم تا ساعت بدنمان بتواند به شکل هماهنگ کار کند.
📄مطالعات نشان میدهد که اگر ساعت طبیعی خوابیدن و بیدار شدن بدنمان را با فعالیتهایی مثل کار شبانه، سفر یا غیره بهم بریزیم، بعدا باید هزینهی آن را هم پرداخت کنیم. اختلال در ساعت خواب بدن باعث افزایش فشار خون میشود و هورمونهای گرسنگی و قند خون را تحت تاثیر قرار میدهد.
📄ادامه دارد...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
⏰ساعت زیستی بدن چیست؟(بخش اول) ✍ساعت بدن با دقت فوقالعادهای، فیزیولوژی و کارکرد بدنمان را در طول
⏰ساعت زیستی بدن چیست؟(بخش دوم)
✍به هم خوردن ساعت بدن چه مشکلاتی ایجاد می کند؟
قطعا همه ی ما میتوانیم با شرایط خاصی مثل شب بیداری یا مشکل در خواب به موقع که ممکن است گاهی پیش بیاید کنار بیاییم، اما اگر در بلند مدت بر خلاف ساعت بدن خود عمل کنیم ممکن است باعث افزایش وزن و بیماریهای متابولیسمی مثل دیابت نوع ۲ شود.
📄اگر در طولانی مدت برخلاف ساعت بدن خود عمل کنیم، اختلال شدیدی در هماهنگی ساعت درونی بدن به وجود میآید که ممکن است از دلایل اساسی بیماریهای مزمنی باشد که امروزه در جامعه با آنها روبرو هستیم.
📎برای مثال: ساعت اصلی بدن ما که با تغییر روشنایی روز و شب تنظیم میشود به اندامهای مختلف بدن زمان استراحت در شب را اعلام میکند.
🌙حال اگر ما شبها دیر وقت یا نیمه شب غذا بخوریم چه اتفاقی میافتد؟
با خوردن غذای بیموقع در این پیغام اختلال ایجاد میکنیم. برای مثال: لوزالمعده مجبور است در ساعت استراحت، برای وعدهی غذایی که خوردهایم انسولین ترشح کند و نتیجه این بینظمی در تغذیه، مقابله با زمانبندی طبیعی اعضای مختلف بدن، بهم زدن تعادل بدن و شروع بیماریهاست.
📄ادامه دارد...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa
اندیشکده پیک شفا
⏰ساعت زیستی بدن چیست؟(بخش دوم) ✍به هم خوردن ساعت بدن چه مشکلاتی ایجاد می کند؟ قطعا همه ی ما میتوان
⏰تاثیر ساعت بدن بر سلامتی چیست؟(بخش سوم)
✍تنظیم ساعت بدن تاثیرات بسیار مهمی بر روی بدن ما میگذارد که از جمله شامل:
۱. تنظیم دمای بدن
۲. خوردن و هضم غذا
۳. ترشح هورمونها در بدن
۴.خواب و بیداری
و... است
📎البته که اولین چیزی که تغییر و به هم ریختگی در ساعت بدن را از خود نشان میدهد، خواب است. افرادی که ساعت زیستی بدن آنها به هم میخورد، الگوی خواب آنها نیز به هم میخورد. یکی از اصلیترین دلایل آن این است که مرکز تنظیم خواب بدن در هیپوتالاموس قرار دارد که محل ساخت و ترشح هورمون ملاتونین یا خواب است.
🧬ترشح این هورمون به نور بستگی دارد. هنگامی که نور زیاد باشد، مغز اجازهی ساخت ملاتونین به مقدار زیاد را نمیدهد اما با کاهش نور و دریافت این پیام از عصب بینایی و ارسال آن به مغز، مقدار ملاتونین افزایش پیدا میکند که باعث خواب آلودگی ما میشود.
📄ادامه دارد...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢پیک شفـا(طب ایرانی اسلامی)
@peyke_shefaa