✍مزاج اعضا
اعضاي مختلف بدن انسان را نظر تركيب نسبي اركان با هم متفاوت اند. علت اين تفاوت در وظيفه و عملكردي است كه برعهده ی آنها قرار گرفته است.
▫️به عنوان مثال قلب گرمترين و خشكترين عضو بدن است زيرا قلب تنها عضوی است كه همواره در حال حركت است و لازمه ی حركت زياد، حرارت و خشكي زياد است. اگر قلب، اين حرارت و خشكی را از دست بدهد بزرگ و تنبل شده و دچار نارسايی ميشود.
▫️كبد گرمترين و مرطوب ترين عضو است، زيرا به عنوان مهمترين عامل رشد و تغذيه بدن عمل ميكند و رشد و نمّو بدن به واسطه ی گرمي و تری كافی به وجود ميآيد.
▫️استخوان سردترين عضو است و غلبه خاك عنصری در آن باعث سخت بودن و ثبات ميشود. در صورت غلبه رطوبت بر استخوان، نرمي استخوان به وجود ميآيد.
▫️چربي سرد و تر ميباشد و افرادی كه فعاليت كمی دارند دچار تجمع چربی و چاقي ميگردند.
و...
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍مختصری پیرامون مزاج شناسی⬆️
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍راه های تشخیص مزاج پایه(ذاتی یا جبلی)
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍علائم غلبه طبع گرم و خشک در افراد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍علائم غلبه طبع سرد و خشک در افراد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍علائم غلبه طبع سرد و تر در افراد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍علائم غلبه طبع گرم و تر در افراد
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍اولین و بزرگترین گام برای سلامتی #اصلاح_سبک_تغذیه است. به خصوص چند مورد اساسی که حتماً باید اصلاح شود و متأسفانه در زندگی امروزی خیلی مورد غفلت قرار میگیرد:
1⃣ آب سالم
❌اجتناب از مصرف آبهای معدنی بازار
✅استفاده از کوزه سفالی برای تسویه آب
2⃣ نان سالم
❌اجتناب از مصرف نان های سفید
✅استفاده از نان محلی سبوس دار
3⃣ قند و شکر سالم
❌اجتناب از مصرف قند و شکر سفید
✅استفاده از قند، شکر و نبات نیشکر
4⃣ نمک سالم
❌اجتناب از مصرف نمک یددار تسویه شده
✅استفاده از نمک دریا
5⃣ روغن سالم
❌اجتناب از مصرف روغن های مایع بازار
✅استفاده از روغن زیتون ، روغن ارده کنجد، روغن زرد گاوی، روغن شحم گاو، روغن دنبه گوسفندی
6⃣ نوشیدنی سالم
❌ اجتناب از مصرف چای سیاه(داغ و غلیظ)و چای های خارجی و نوشیدنی های صنعتی
✅استفاده از دمنوشهای طبیعی سالم و ایرانی
✍موارد دیگری که میتوان به آن اشاره کرد:
←استفاده مداوم از عسل طبیعی
←اجتناب از مواد غذایی صنعتی
←استفاده(به اندازه، به دور از افراط) از گوشت گوسفند به جای گوشت گوساله
←اجتناب از مصرف مواد غذایی تراریخته
←مرغ و تخم مرغ محلی به جای ماشینی
←اجتناب از خوردن غذاهای فست فود
←استفاده از لبنیات سالم محلی
←اجتناب جدی از مصرف خودسرانه دارو
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
فهرست مصلحات غذایی.pdf
635.4K
✍فهرست مصلحات غذایی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍مختصری پیرامون مزاج شناسی و غلبه اخلاط
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa
✍نفخ معده و شکم؛ اسباب و تدابیر
مقدمه:
وقتی باد یا ریح یا هوا یا گاز در معده و روده جمع شده و خارج نمی شود؛ موجب بادکردگی شکم شده و اسباب اذیّت فرد را فراهم می آورد که به آن، نفخ می گویند. این حالت، علل فراوانی دارد که در مطالب زیر بطور مفصّل به آن میپردازیم.
🔷اسباب و علل نفخ:
←بطور کلّی علّت بوجود آمدن نفخ، یا در خود معده است، یا از اخلاط موجود در آن و یا از غذا. هرکدام از این عوامل، تقسیم بندی هایی دارد که در زیر بیان می شود.
1⃣سردی معده یا ضعف حرارت غریزی آن: در این حالت، فرد هر غذایی را می خورد، به نفخ دچار می شود. چون معده گرمای معتدل مورد نیاز برای هضم را ندارد. (وقتی که حرارت ضعیف باشد، نمی تواند رطوبت ها را تماماً گوارش کند و بخارها را تحلیل برد؛ پس آن بخارها در معده و شکم مانده و بواسطه جداشدن اجزای ناری، تبدیل به ریح می شود.)
2⃣تجمّع اخلاطی مثل بلغم، سودا یا صفرای محیّه (یعنی صفرای مخلوط با بلغم) در فم (دهانه) معده: وقتی حرارت بر این اخلاط اثر کند، آن ها را به ریح تبدیل می کند.
3⃣غذا: خود این قسم دو گونه است؛ یا گوهر غذا سبب است و یا نحوه تغذیه.
←الف) گوهر غذا وقتی عامل نفخ است که یکی از این حالات را داشته باشد: نفّاخ باشد (مثل عدس، لوبیا، باقلا، نخود و سایر حبوبات)، رطوبت بسیاری داشته باشد (مانند بسیاری از میوه ها و سبزیهای تازه، ماست و لبنیّات)، بدبو یا بدرنگ باشد که طبیعت به هضم آن نپردازد.
←ب) نحوه تغذیه: زیادتر از حد معمول و توان و گنجایش معده غذاخوردن، تخلیط طعام (غذای جدید را قبل از هضم شدن غذای قبلی مصرف کردن)، نوشیدن آب و مایعات بویژه نوشیدنی های گازدار همراه غذا، خوب نجویدن غذا، حرکات سنگین و شدید بعد از غذا، عدم تمرکز کافی روی غذاخوردن (مثلاً جلوی تلویزیون یا رایانه.)
🔷علل فرعی:
←گاهی در زمان خالی بودن معده، نفخ ایجاد می شود که علّت آن، وجود رطوبت غلیظ می باشد که حرارت معده، آن ها را به ریح تبدیل می کند. این حالت با غذا خوردن ساکن می شود.
←گاهی زیادی سودا و امراض طحال موجب نفخ معده است. (در این جا باید علل طحال را رفع و سودا را دفع کرد.)
←بی خوابی زیاد باعث می شود حرارت به اندازه کافی در معده جمع نشده و معده از هضم کامل غذا عاجز بماند؛ درنتیجه ریاح تولید شود.
←بی تحرّکی زیاد نیز باعث ضعف حرارت غریزی و درنتیجه ناتوانی معده در هضم غذاست.
←گاهی عارضه جانبی برخی داروهای شیمیایی یا گیاهی، تولید گاز است.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
💢اندیشکده پیک شفـا
@peyke_shefaa