🏴مرجع عالیقدر شیعه آیت الله العظمی صافی گلپایگانی به ملکوت اعلیٰ پیوست🏴
📖زندگی نامه آیت الله صافی گلپایگانی (مد ظله العالی)
🌹حضرت آيت الله العظمى آقاى حاج شيخ لطف الله صافى مدظله العالى فقيه، اسلام شناس و انديشمند بزرگ معاصر، در سال 1337 هـ.ق، در شهر گلپايگان، قدم به صحنه هستى نهاد.
✴️پدر او عالم عارف، مرحوم آيت الله آخوند ملا محمدجواد صافى، (متولد 1287 هـ.ق) بود كه علاوه بر تخصص، تحقيق، تأليف و تدريس در گرايش هاى مختلف علوم اسلامى مانند فقه، اصول، كلام، اخلاق، حديث و...، در زمينه هنرهاى ارزشمندى چون شعر و خوشنويسى نيز سرآمد بود. زهد، تقوى، عشق به ولايت و فضيلت هاى علمى اخلاقى آن بزرگ مرد، از يك سو و مواضع قدرتمندانه او در سنگر امر به معروف و نهى از منكر و جبههگيرى هاى صريحش در برابر افكار انحرافى، غيرمتدينان، ظالمان و جابران آن روزگار از سويى ديگر، هر قدر كه مردم گلپايگان را شيفته و مطيع محض او مى نمود، هيأت حاكمه، خوانين و زورگويان را در برابرش شكننده تر مى كرد؛ چنان كه آنها هميشه او را سد راه اعمال خلاف شرع و بدعت گذارى هاى خود ديده و تا زنده بود از غيرت دينى و خشم الهى او مى ترسيدند.
🔲آفتاب عمر آن عالم جليل القدر در افق عصر 27 رجب سال 1378 هـ.ق، مصادف با شب شهادت حضرت امام موسى كاظم، عليه السلام، غروب كرد. مادر او بانوى فاضله، شاعره و عاشق اهل بيت عليهم السلام فاطمه خانم، دختر حضرت آيت الله آخوند ملا محمدعلى بود. از ويژگى هاى بزرگ معنوى، اخلاقى، كه در وجود آن مرحومه متبلور بود، مى توان به تعبد، اخلاص، تقوى، معرفت به حضرت حق، شجاعت، صراحت لهجه، شوهردارى كم نظير و اهتمام در تربيت كودكان، راز و نياز خاشعانه و ذكر و دعا و نماز شب اشاره كرد.
💠تحصيلات:
آيت الله العظمى صافى، در نوجوانى قدم به وادى علم و معنويت، حوزه، نهاد و ميهمان صفاى حلقه هاى صميمى درس و بحث و محرم شور وصف ناپذير مناجات نيمه شب پاكباختگان حوزه شد. ابتدا در گلپايگان، كتب پايه ادبيات عرب را نزد عالم جليل القدر، مرحوم آخوند ملا ابوالقاسم مشهور به «قطب» آغاز كرد و ادامه مباحث ادبيات، كلام، تفسير، حديث، فقه و اصول را تا پايان سطح در همان جا پى گرفت و در اين مدت حجم وسيع كتب مهم رشته هاى مذكور را نزد پدر بزرگوارش، حضرت آيت الله آخوند ملا محمدجواد صافى آموخت. در سال 1360 هـ.ق، گلپايگان را با دنيايى از خاطره هاى شيرين دوران كودكى و نوجوانى و لذت حضور در كنار پدر و مادرى مهربان و دلسوز، كه اكنون از حسرت فراق او پريشان بودند، ترك كرد و رنج مشكلات هجرت به قم را پذيرا شد، تا با حضور در مجلس درس و بحث اساتيد بزرگ حوزه علميه قم به تكميل تحصيلات و تحقيقات خود بپردازد. ايشان چند سال بعد به نجف اشرف مشرف شد و در آن جا نيز از محضر مراجع عاليقدر آن حوزه، براى يك سال بهره مند گشت.
❇️هوش و استعداد فوق العاده و تلاش و جديت در امر تحصيل او را مورد علاقه خاص اساتيد بزرگ قم و نجف قرار داد. حضرت آيت الله العظمى صافى پس از آن مجدداً به قم بازگشتند و بيش از پانزده سال حلقه نشين مجلس درس و بحث و اخلاق و عرفان مرجع پرافتخار شيعه، حضرت آيت الله العظمى بروجردى و نيز يكى از مشاورين ويژه و برجسته و از اصحاب خاص استفتاء آن بزرگوار گشت و آن مرحوم، نظر به توانايى والاى علمى آيت الله العظمى صافى، پاسخگويى به سوالات مهم و حساسى از فقه و كلام شيعى و نيز نگارش كتاب ارزشمندى درباره مهدويت را كه منتخب الاثر نام گرفت، به ايشان واگذار كردند.
🔰از اساتيد مهم آن بزرگوار در قم، مراجع تقليد، آيات عظام:
¶سيد محمدتقى خوانسارى،
¶حجت،
¶صدر،
¶بروجردى
و در نجف، آيات عظام:
¶شيخ محمدكاظم شيرازى،
¶ سيد جمال الدين گلپايگانى
¶ و شيخ محمدعلى كاظمى را مى توان نام برد.
👇👇 ادامه 👇👇
✳️ويژگيهاى آيت الله العظمى صافى:
زهد، تقوى، اخلاص، قناعت، توكل، سعه صدر، صراحت لهجه و امر به معروف و نهى از منكر، از ويژگى هاى مهم روحى-اخلاقى اين فقيه وارسته است. وجودش، درياى بى كرانه عشق به انوار مقدس ائمه معصومين عليهم السلام، است و هر پگاه بعد از نماز، در دعاى عهد، مى توان ترنم تمناى دل شيداييش را در نغمه «العجل العجل يا مولاى يا صاحب الزمان» شنيد و او را عصرهاى جمعه، ميان خيل عاشقان مهدى عجل الله تعالی فرجه شریف، ميهمان لحظه هاى پرمعنويت مسجد جمكران، ديد.
📚تدريس، تحقيق و تسلط در زمينه علوم متنوع اسلامى همچون فقه، اصول، كلام، حديث، رجال و...، تأليف حدود هشتاد اثر ارزشمند و محققانه به زبان هاى فارسى و عربى كه بعضى از آنها به چند زبان ديگر نيز ترجمه شده، از ويژگى هاى علمى ايشان است.
برخوردارى از چنين موقعيت هاى والاى علمى، ايشان را در حوزه علميه قم، در رديف ممتازين قرار داد و بزرگانى چون آيات عظام:
سيد جمال الدين گلپايگانى، بروجردى، امام خمينى و سيد محمدرضا گلپايگانى و بعضى ديگر، مقام بلند علمى-معنوى او را ارج نهادند؛ و آيت الله العظمى سيد جمال الدين گلپايگانى در حدود 60 سال پيش، اجتهاد متين و اوج مقام فقهى آيت الله العظمى صافى را طى مكتوبى مهم، اعلام كرد.
✴️ايشان، سالها از طرف مرحوم آيت الله العظمى بروجردى و پس از ارتحال آن بزرگوار، از معدود كسانى بود كه مسئوليت امتحان فضلاى حوزه در سطح عالى و درس خارج را داشته و شمارى از مجتهدان كنونى و مدرسين حوزه علميه قم، نزد معظم له امتحان داده اند. اين فقيه گرانقدر، علاوه بر موارد مذكور، مطالعات گسترده اى در زمينه ادبيات و تاريخ اسلام و ايران داشته و ضمن آشنايى با قالب هاى گوناگون شعرى، در سرودن شعر نيز مهارت كامل دارند.
✨اين مرجع فرزانه، حتى اكنون نيز با تمامى مشغله هاى موجود، اخبار و مسائل دنيا و بالخصوص جهان اسلام را هر روز با دقت تمام از طريق رسانه هاى گروهى دنبال كرده و بنا به اطلاعات وسيع تاريخى-سياسى، از قدرت تحليل بالايى در زمينه رويدادهاى منطقه اى، جهانى و دنياى اسلام برخوردار است و مصداق واقعى «عالِم به زمان» مى باشد.
🇮🇷قبل از پيروزى انقلاب اسلامى، حضور در صحنه هاى مختلف مبارزه با رژيم ستم شاهى باعث حساسيت ساواك، نسبت به اين فقيه آگاه گشت و بالاخره به توقيف يكى از كتب ايشان كه حاوى مطالبى در نقد فساد رژيم شاه بود، منجر شد. در همين حال نشر بعضى كتب مهم حضرت آيت الله العظمى صافى كه در دفاع از تشيع نگاشته بود نيز، در بعضى از كشورهاى عربى ممنوع شد و بدين صورت دولتمردان اين كشورها همسو با برخى مزدوران قلم بدست استعمار، نتوانستند خشم خود را از نوشته هاى آگاهى بخش و بيداركننده اش، پنهان نمايند.
✴️با پيروزى انقلاب اسلامى ايران، ايشان در سال 1358 هـ.ش، به عنوان عضو مجلس خبرگان اول، انتخاب و در سال 1359 هـ.ش، از سوى حضرت امام خمينى قدس سره به عضويت شوراى نگهبان منصوب شد و هشت سال به عنوان دبير شوراى نگهبان، منشأ خدمات ارزنده اى به نظام مقدس و مردم عزيز گشت، و در پاسدارى از حريم اسلام و قرآن، لحظه اى ترديد به خود راه نداد.
حضرت آيت الله العظمى صافى، كه حداقل از دو دهه قبل، با وجود داشتن تمامى شرايط مرجعيت، كريمانه از آن گذشته بود، با ارتحال حضرت آيت الله العظمى گلپايگانى قدس سره، در آذر ماه 1372 هـ.ش، بنا به تقاضاهاى مكرر و اصرار پى در پى علما و مردم، بالاخره تصدى مرجعيت را پذيرفت.
🌐منبع: سایت حضرت آيت الله العظمى آقاى حاج شيخ لطف الله صافى مدظله العالى
۱۳۹۴/۱۱/۱۱
با تشکر از زحمات خانم پریسا اشرفی
🕌پژوهش مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا سلام الله علیها
@peyrovanzahra
💠 امتحان تمام نشده است💠
⭕️هشدار مرحوم آیتالله العظمی #صافی_گلپایگانی به مردم و مسئولین🔰🔰
🔸اي ملت ايران، اي مسئولين، اي کساني که اين برنامهها را تنظيم میکنيد و به مردم القاء میکنيد، با اين نعمت بزرگي که خداوند به شما داده است چه میکنيد؟ ملتفت باشيد قدر اين نعمت را بدانيد و به معصيت خداوند متعال آلوده نکنيد.
🔹من اول انقلاب در مجلس خبرگان اول، اين آيه را خواندم:
﴿وَلَقَدْ أَهْلَكْنَا الْقُرُونَ مِنْ قَبْلِكُمْ لَمَّا ظَلَمُوا وَجَاءَتْهُمْ رُسُلُهُمْ بِالْبَيِّنَاتِ وَمَا كَانُوا لِيُؤْمِنُوا كَذَلِكَ نَجْزِي الْقَوْمَ الْمُجْرِمِينَ * ثُمَّ جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ مِنْ بَعْدِهِمْ لِنَنْظُرَ كَيفَ تَعْمَلُونَ﴾.
✅اين آيه مثل اين است که الآن براي ما نازل شده است. خداوند ميفرمايد: ما آنهایي که پيش از شما بودند، آن #پهلوي_جاني، آنها که میخواستند اسلام را از بين ببرند (که شايد الآن هم #بيشتر_مردم_نمیدانند آنها چه نقشههایي داشتند و چه برنامههایي بود)، خداوند ميفرمايد ما آنها را هلاک کرديم، ما طوائف و #طاغوتهاي بسياري را که پيش از شما بودند هلاک کرديم، وقتي ظلم کردند، وقتي تجاوز به احکام خدا کردند، بعد ميفرمايد: ﴿جَعَلْنَاكُمْ خَلَائِفَ فِي الْأَرْضِ﴾، خيال نکنيد اين #امتحان تمام شد و مسئله گذشت و شما پيروز شديد و هر کاري میخواهيد انجام دهيد.
🔹الآن وقت امتحان است ما شما را جانشين آنها قرار داديم، کار را دست شما داديم لِنَنْظُرَ كَيفَ تَعْمَلُونَ برای اینکه ببينيم شما چه میکنيد؟
🔸 امروز همه چيز بايد #اسلامی باشد، رنگ قرآن داشته باشد. امروز وظيفۀ شما امربهمعروف و نهيازمنکر است، نبايد اين وظيفه منحصر در سپاه و بسيج باشد، هرکسی در هر جا خلاف شرعي میبيند منکري میبيند بايد #انکار کند، در روايت است که:
«وَمِنْهُمْ تَارِكٌ لإِنْكَارِ الْمُنْكَرِ بِلِسَانِهِ وَقَلْبِهِ وَيَدِهِ فَذَلِكَ مَيِّتُ الأَحْيَاءِ».
کسي زندگي و حيات دارد که با منکرات و معاصي مخالفت کند، دشمنان خدا را دشمن و دوستان خدا را دوست بدارد در مورد #امر_به_معروف و #نهي_از_منکر اميرالمؤمنين(ع) ميفرمايد:
«وَمَا أَعْمَالُ الْبِرِّ كُلُّهَا وَالْجِهَادُ فِي سَبِيلِ اللهِ عِنْدَ الأَمْرِ بِالْمَعْرُوفِ وَالنَّهْيِ عَنْ الْمُنْكَرِ إِلا كَنَفْثَةٍ فِي بَحْرٍ لُجِّيٍّ»
يعني احکام دين همه به امربهمعروف و نهيازمنکر وابسته است.
با تشکر از زحمات خانم معصومه حسینی
🕌پژوهش مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا سلام الله علیها
@peyrovanzahra
#فروش_هفتگی_نورشاپ
با تخفیف ویژه، تا پایان هفته!
جامع تفاسیر نور 3
متن کامل 2413 جلد کتاب، شامل: متن کامل #قرآن کریم؛ 452 عنوان تفسیر #فارسی و عربی در 2092 جلد، از جمله مشتمل بر 4 عنوان تفسیر #انگلیسی در 30 جلد و 15 #فرهنگ_نامه معتبر قرآنى در 31 جلد و ...
مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/12636
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/12636
اجرای آنلاین در ابر نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_jamitafasir3
#قاموس النور 2
متن کامل 200 جلد #کتاب لغت به زبان #عربی و فارسی در زمینه: معجم موضوعی، معجم لفظی، معجم قرآنی، معجم روایی، #معجم فلسفی، معجم فقهی، معجم طبی، معجم #جغرافیا و ...
مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/6382
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/6382
اجرای آنلاین در #ابر_نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_qamous2
#فرهنگ اصطلاحات علوم
متن 97 عنوان کتاب در زمینه فرهنگ نامه #اصطلاحات علوم، طیّ 157 جلد، در موضوعهایی همچون: علوم قرآن، علوم حدیث، بلاغت، #فقه ، اصول فقه، #فلسفه ، #عرفان ، #منطق ، #کلام ...
مطالعه بیشتر: www.noorsoft.org/fa/software/View/15057
خرید با تخفیف ویژه: www.noorshop.ir/fa/product/15057
اجرای آنلاین در ابر نور: www.abrenoor.ir/fa/app/abrenoor_mustalahatuloum
مرکز تحقیقات کامپیوتری علوم اسلامی (نور)
www.noorsoft.org
▫️▫️▫️
•┈┈••••✾🔆✾•••┈┈•
🌐معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
📚 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🔎 @howzehpajohesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
موشن استوری ارتحال آیت الله العظمی صافی گلپایگانی.
4_5798463659306912485.pdf
596.6K
زندگینامه خودگفته آیةالله صافی گلپایگانی
🕌پژوهش مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا سلام الله علیها
@peyrovanzahra
🔻جایگاه ولایت فقیه در نظام اسلامی از منظر آیتالله العظمی صافی گلپایگانی
#اختصاصی
⚫️نطق تاریخی مرحوم آیتالله العظمی صافی گلپایگانی در مجلس بررسی نهائی قانون اساسی جمهوری اسلامی
بسم الله الرحمن الرحیم.
▫️عرض کنم آن چیزی که برای افرادی که میخواهند مکتبی را عرضه کنند لازم است، اول #ایمان است و دوم #شجاعت. اینکه مکتب خودشان را عرضه بکنند.
▪️یکی از اسرار موفقتهای مسلمانان در صدر اسلام این بود که مکتب خودشان را به دنیا عرضه کردند و تحت تأثیر مکتبهای دیگر قرار نگرفتند و مثل اینکه یک استضعاف فکری به نظر من میرسد که باز در جو این مجلس که ان شاء الله نیست ولی اینطور است که ما آنطور که باید، مکتب خودمان را عرضه نمیکنیم.
▫️یک الفاظی را در این قانون وارد کردیم که این الفاظ در #غرب یک مفاهیم خاصی دارد که با مفاهیمی که در مکتب ما است اینها مخالف است. حالا میخواهیم با آنها، اینها را تطبیق بدهیم با آن سابقه ذهنی که هست به اشکال برمیخوریم.
▪️حالا در این اصل چون وقت نیست که عرایضم را کاملاً بگویم خلاصه میکنم. در این اصل وقتی که انسان ملاحظه میکند میبیند آن چیزی که #نظام_شرعی را برقرار میکند آن مسأله اصل حکومت است که آن در این اصل نیست در وظایف و اختیارات رهبری هیچ معلوم نیست که نقش رهبر در تعیین #رئیسجمهور چه نقشی است و اگر رهبر در اینجا نقشی نداشته باشد، اصلاً این نظام شرعی نیست. هر چه شما از این اختیارات برای رهبر تعیین بکنید درست نیست. ما اصلاً اصل مطلب را فراموش کردهایم. ولایت فقیه اساسش آنجا هست.
▫️اگر همینطوری که آقای دستغیب فرمودند که ما میخواهیم حکومت ظلمه نباشد و آن حکومتها پایان پیدا کرده باشد، باید اینجا را درست کنیم و اول باید این مطلب معلوم بشود که نقش فقیه و ولایت فقیه در تعیین ریاست جمهوری چه نقشی است. روح مطلب اینجا است و اینطور که متاسفانه تنظیم شده است اصلا مفهومش این است که فقیه در اینجا هیچ نقشی ندارد. حالا بگوییم بعدها معین میکنیم یا چطور میشود، یا در فصلهای بعد میآید باید بگویم که جایش همینجا است
▪️وقتی که میگویند وظایف و اختیارات رهبری، باید اول معلوم بشود اگر غیر از این هم باشد اصلا حکومت، حکومت شرعی نیست. خوب اینجا در مجلس فقها هستند اگر این را ما بخواهیم که فقط به عزل اکتفا بکنیم فایدهای ندارد. باید #نصب معلوم بشود که فقیه باید در اینجا چه کارهائی را بکند. اصل براین است که نصب بتواند بکند. حالا اگر خیلی ما بخواهیم دقت کنیم باید در اینجا اینطور قرار بدهیم که نامزدهای ریاستجمهوری را منحصرا باید #فقیه صلاحیت آنها را در شورا بررسی کند و به مردم معرفی کند، این مطلب در اینجا ذکر نشده.
▫️حالا ما آمدهایم یک فروعی را آوردهایم مثلا تعیین فقهای شورای نگهبان، اصل مطلب را رها کردهایم و به اینجا رسیدهایم.
▪️مطلب بنده همین است که اگر بخواهیم نظام، نظام شرعی باشد حتما باید در نصب، نقش فقیه معلوم بشود و فقیه باید اینجا پیاده و شروع بشود و اگر این نصب نباشد هر مطلب دیگری را برای فقیه در نظر بگیریم، باز همان نظام است و نمیتوانیم به این نظام، نظام شرعی اطلاق بکنیم. حالا حاکمیت ملی میگویند و حاکمیت ملی را با معانی و مفاهیم غربی در نظر میگیرند و میبینند با این جور در نمیآید. ما باید ان شاء الله شجاعت این را داشته باشیم که آقایان حتما دارند.
▫️ما اصلا برای این آمده ایم که مکتب اسلام را در اینجا عرضه کنیم و بفهمانیم که اسلام هم خودش یک نظام مستقلی است و یک نظامی است غیر از نظامهای دیگر، نه حکومت مردم بر مردم است به آن معنائی که عرض کردم، نه اینکه مردم در حکومت وارد نیستند و نمیتوانند دخالت کنند و ما به آن معنی حکومت بر مردم که «ان الحکم الا لله» نباشد این نمیشود، در اسلام حکومت خدا بر مردم است. حکومت شرع بر مردم است و از جمله همین مساله ولایت فقیه است. لذا بنده با این اصل تا آن مطلب ریاست جمهوری و نقش فقیه در اینجا کاملا معلوم نباشد، مخالفت دارم.(صورت مشروح مذاکرات مجلس بررسی نهائی قانون اساسی جمهوری اسلامی، جلد جلسه سی و دوم تا پنجاهم، ص ١١۶١ و ١١۶٢)
با تشکر از زحمات خانم معصومه حسینی
🕌پژوهش مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا سلام الله علیها
@peyrovanzahra
💢اطلاعیه مجازی شدن دوره💢
#کارگاه_روش_تحقیق
#دانش_افزایی_و_توانمندسازی
#اساتید_روش_تحقیق
📣کارگاه دانش افزایی و توانمندسازی اساتید روش تحقیق برگزار می گردد.
💠استاد: دکتر محمد علی وطن دوست
عضو هیئت علمی گروه فلسفه و حکمت اسلامی دانشگاه فردوسی مشهد
🗓 زمان برگزاری دوره : پنج شنبه 14بهمن
ساعت 8 تا 11:30
🔸نحوه برگزاری: نظر به شیوع گسترده ویروس کرونا 💢 فقط بصورت مجازی💢
از طریق سامانه lms معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان
🔗🔗لینک شرکت:
https://pajuhesh.lms2.hozehkh.com/ws/tahghigh
•┈┈•••🔆•••┈┈•
🌐معاونت پژوهش حوزه علمیه خراسان:
📚 https://eitaa.com/joinchat/1846018082C067d491c5f
🔎 @howzehpajohesh
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🤲یَا مَنْ أَرْجُوهُ لِكُلِّ خَیْرٍ...
🎞 #کلیپ
⚜همخوانی دعای ماه رجب⚜
⭕️جدیدترین اثر:
💠گروه تواشیح بین المللی تسنیم💠
🎚ضبط و تنظیم:
🎙استدیو تسنيم اصفهان
🌐شناسه عضویت در کانال ایتا و تلگرام:
@tasnim_esf
📺مشاهده نسخه باکیفیت بالا:
🖥 aparat.com/v/QyOsW
#این_الرجبیون
#ماه_رجب
#رجب
🎆 🌖 امام باقر علیه السلام (۱):
تاریخچه:
🌖 نام امام پنجم «محمّد» و كينه او «ابا جعفر» است (که مشهور به ابا جعفر اوّل هستند).
القاب آن حضرت «باقر» و «شاکر» و «هادی» است.
مشهور القاب آن حضرت همان «باقر» است که پیامبر او را به این نام نامید.
جابر بن عبد الله انصاری که از صحابۀ پیامبر بود و تا زمان امام باقر (ع) زنده ماند در روایات خود که از پیامبر (ص) نقل میکرد این نامگذاری را بیان مینمود.
زید بن علی نیز در برابر هشام بن عبد الملک (از خلفای زمان امام باقر) که به امام اهانت میکرد و امام را «بقره» مینامید گفت:
"رسول خدا او را «باقر العلم» نامید و تو او را بقره مینامی پس میان رسولخدا و تو به طور حتم اختلاف وجود دارد".
🌖 پدر امام باقر (ع) حضرت امام سجاد (ع) و مادر او فاطمه دختر امام حسن مجتبی (ع) است.
از این رو امام باقر (ع) نخستين امامی است كه از نظر پدر و مادر فاطمي و علوي بوده است (یعنی هم پدر او و هم مادرش از فرزندان علی (ع) و فاطمۀ زهرا (س) بوده اند).
روز تولد آن حضرت در اوّل رجب و سال تولد امام 57 هجری (مطابق نقل تقویم) ذکر شده است که امام در حادثه عاشورا چهار سال داشته است.
محل تولد او مدينه بوده و اولاد آن حضرت پنج پسر و دو دختر ذکر شده است.
🌖 امام باقر (ع) در حدود سن 38 سالگی همراه با رحلت پدر بزرگوارشان امام سجاد (ع) به امامت میرسند.
بنابراین دوره امامت امام باقر (ع) از سال 95 (سال رحلت پدر بزرگوارشان حضرت امام سجاد) تا 114 (سال رحلت امام باقر) یعنی حدود 20 سال بوده است.
امامت آن امام بزرگوار بوسيله امام سجاد (ع) تصريح شده بود و در مورد امامت او بین شیعه اختلافی نبود صرفاً بعضی مردم نسبت مهدی بودن به امام دادند ولی امام آنرا رد کرد.
شاید این شایعات توسط بعضی مخالفین تبلیغ می شده و بعضی شیعیان ساده باور می کردند.
نقش انگشتری آنحضرت نیز «الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِيعاً» ﴿يونس، 65﴾ یعنی "تمام عزّت از آن خداست" بوده است.
🌖 محل زندگی امام باقر (ع) مدینه بود و در هفتم ذی الحجه سال 114 (بنابر نقل مطابق تقویم) به شهادت می رسد.
شهادت آن حضرت در اثر مسمومیّت بوسیلۀ سمّ و در زمان خلافت هشام بن عبد الملک یا ابراهیم بن ولید آخرین خلیفۀ اُموی بوده است.
و بنابر بعضی نقلها در زمان هشام بن عبد الملک و توسط ابراهیم بن ولید که استاندار وقت مدینه بوده صورت گرفته است.
آن حضرت در مدینه به شهادت رسیدند و در همان شهر در قبرستان بقیع به خاک سپرده شدند.
🌖 (حیات فکری و سیاسی امامان شیعه، رسول جعفریان، ص285 + سیرۀ پیشوایان، مهدی پیشوایی، ص305 + شناسنامۀ معصومین/ ربانی / ص 65)
با تشکر از زحمات خانم معصومه حسینی
🕌پژوهش مدرسه علمیه پیروان حضرت زهرا سلام الله علیها
@peyrovanzahra
فضیلت لیله الرغائب👇👇👇
اعمال لیله الرغائب 🔻🔻🔻
(شب جمعه اول ماه رجب)
🌺بدان كه اولين شب جمعه ماه رجب را «ليلة الرغاب» (يعنى شب دلدادگان) مي گويند و براى آن عملى با فضيلت بسيار
🍃از حضرت رسول صلى اللّه عليه و آله وارد شده كه آن را سيّد در كتاب «اقبال» و علاّمه حلى در «اجازه بنى زهره» نقل كرده اند، بعضى از فضيلت آن اينكه به سبب انجام آن گناهان بسيار آمرزيده مى شود،
و نيز نمازى در آن وارد شده كه هركه آن را به جاي آورد
💠 هنگام شب اوّل قبرش حق تعالى ثواب آن را به نيكوترين صورت و با روى گشاده و درخشان و زبانى گويا به سوي او مي فرستد، پس به او مي گويد:
🔻اى حبيب من تو را بشارت باد كه از هر شدّت و سختى نجات يافتى، بنده مي گويد: تو كيستى؟ به خدا سوگند من چهرهاى زيباتر از چهره تو نديدم، و سخنى شيرينتر از سخن تو نشنيدم، و بويى بهتر از بوي تو نبوييدم! ! پاسخ ميدهد: من ثواب آن نمازم كه در فلان شب، از فلان ماه، از فلان سال به جاى آوردي، امشب نزد تو آمدم تا حقّت را ادا كنم، و مونس تنهايى تو باشم، و هراس را از تو برگيرم و هنگامي كه در صور (شيپور قيامت) دميده شود، در عرصه قيامت سايه اى بر سرت خواهم افكند، پس خوشحال باش كه خير هرگز از تو جدا نخواهد شد.
📢كيفيت اين نماز چنين است:
👌 اولين پنجشنبه ماه رجب را روزه ميدارى، چون شب جمعه داخل شود،
🔖 ما بين نماز مغرب و عشاء دوازده ركعت نماز بجاى مآورى، هر دو ركعت با يك سلام، به اين ترتيب كه در هر ركعت يك مرتبه سوره «حمد» و سه مرتبه «سوره قدر» و دوازده مرتبه «سوره توحيد» مي خوانى و هنگامى كه از نماز فارغ شدى هفتاد مرتبه مىگويى:
اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ وَ عَلَى آلِهِ [وَ آلِ مُحَمَّدٍ] .
خدايا! بر محمّد پيامبر درس ناخوانده و خاندانش درود فرست
⭕️سپس به سجده ميروى و هفتاد مرتبه ميگويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
⭕️آنگاه سر از سجده بر مي دارى و هفتاد مرتبه مى گويى:
رَبِّ اغْفِرْ وَ ارْحَمْ وَ تَجَاوَزْ عَمَّا تَعْلَمُ، إِنَّكَ أَنْتَ الْعَلِيُّ الْأَعْظَمُ
پروردگارا! مرا بيامرز و بر من مهرورز و از آنچه از من مي دانى بگذر، تو خداى برتر و بزرگ ترى
⭕️دوباره به سجده مى روى و هفتاد مرتبه مىگويى:
سُبُّوحٌ قُدُّوسٌ رَبُّ الْمَلائِكَةِ وَ الرُّوحِ
پاك و منزّه است پروردگار فرشتگان و روح
سپس حاجت خود را ميطلبى كه به خواست خدا برآورده خواهد شد.
(حاجت اصلی ما شیعیان فرج امام زمان علیه السلام باشد ان شاءالله )
♨️منبع :مفاتیح الجنان
✅ مأموریت شاگردپروری امام باقر (ع)
▫️ امام باقر (ع)، به واسطه مأموریت ویژهای که خدای متعال برای ایشان اراده فرموده است؛ نشر علوم و معارف را عهدهدار میشوند. نشر علوم و گسترش آن در وجود شاگردان و شاگردپروری؛ شأن ویژه این امام بزرگوار در دوران حیات ظاهری ایشان است.
▫️ حجم شاگردانی که توسط ایشان و فرزند بزرگوارشان، امام صادق (ع) به یادگار مانده است، بهترین گواه بر این مطلب است. لذا شاید بتوانیم امام باقر (ع) را «امامِ شاگردپروری» قلمداد کنیم که در دوران حیات ظاهری، نور وجودی خویش را در آینه شاگردان جلوه میدهند و آن را برای هدایت بشر، باقی و جاودان میسازند.
▫️ نور در آینهها، منتشر میشود. کثرت و بسط پیدا میکند و شرح و تفصیل مییابد. نور را در آینهها بهتر میتوان دید. امام را نیز در جلوه شاگردان بیشتر میتوان فهمید. شاگردان، شرح تفصیلی امام خود هستند که در قامت آینههایی، به میزان خلوص، نور وجودی امام را به نمایش میگذارند. اگر فضیلتی دارند، از امام است و به واسطه شاگردی به آنان رسیده است.
📚 استاد عابدینی؛ کتاب شاگردپروری
┄┅┅┅┅❀┅┅┅┅┄