🔸ترانزیت مواد مخدر توسط اشرف به غرب
اشرف از یک سو در داخل ایران به کمک قدرتش به ترانزیت موادمخدر از مرزهای شرقی به غرب مشغول بود و از سوی دیگر با استفاده از مصونیت دیپلماتیکی که داشت به حمل و نقل مواد مخدر به خارج اشتغال داشت. در آبان 1340در فرودگاه زوریخ در کشور سوئیس، چمدانهای اشرف مورد تجسس مأمورین بازرسی فرودگاه قرار گرفت و مقدار زیادی هرویین در آنها کشف گردید، اما مأمورین فرودگاه او را به خاطر مصونیت دیپلماتیک آزاد کردند. این ماجرا، از سوی روزنامه های اروپایی مطرح و به طور مبسوط به آن پرداخته شد.
فردوست، حسین، ظهور و سقوط سلطنت پهلوی، ج ۱، تهران، اطلاعات، ۱۳۷۰، ص ۴۶۲
#پهلوی
#اشرف_پهلوی
#مواد_مخدر
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸سقوط اخلاق!
علي شهبازي يكي از نيروهاي گارد شاهنشاهي و سرتيم محافظ شاه ،در خاطرات خود، پرده از شبكهاي برميدارد كه براي فساد و زنبارگي شاه فعاليت ميكردند. او می گوید از وقتي كه علم وزير شد، در وزارت دربار تشكيلاتي ويژه براي سرگرمي شاه درست كرده بود كه اعضاي آن سازمان عبارت بودند از خود علم، افسانه رام، سيروس پرتوي، امير متقي، ابوالفتح آتاباي، كامبيز آتاباي، هرمز قريب و...تعدادي خارجي هم با آنها همكاري داشتند. اين تشكيلات يك بودجه سرسامآور داشت.» وظيفه اين تشكيلات اين بود كه خانمهاي شوهردار و دختران بخت برگشته و يا همسران و دختران كساني را كه ميخواستند مقامي بگيرند، براي شاه بياورند.
سقوط ، موسسه مطالعات و پژوهشهاي
سياسي ، ج ۱ ص ۳۰۶ تا ۳۱۹
#پهلوی
#فساد_اخلاقی
#محمدرضاشاه
#علم
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸سرگرمی پهلوی!
علم در یکی از یادداشت هایش می نویسد: يك روز شاه و علم ، درباره دوستان مؤنث، گپ ميزدند. شاه گفت «با وجود همه اينها اگر اين سرگرميها را هم نداشتيم به كلي داغان ميشديم.» علم كه در فساد جنسي دست كمي از شاه نداشت در تأييد شاه گفت: همه مرداني كه مسئوليتهاي خطير به عهده دارند نياز به نوعي سرگرمي دارند و به عقيده من مصاحبت جنس لطيف تنها چاره كارساز است.
حسین فردوست، شمس، علم، اشرف ماموریت داشتند که زنانی که خوش تیپ و به سبک اروپایی بودند به شاه معرفی کرده و آپارتمان هایی در تهران برای آنها دست و پا کنند تا شاه بتواند با زنان جوان خلوت کند.
-سقوط ، موسسه مطالعات و پژوهشهاي سياسي ، ج ۱
ص ۳۰۶ تا ۳۱۹
#پهلوی
#فساد
#علم
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸ویزای دانشجویی
پاییز 1322 سازمان اطلاعاتی آمریکا گزارشی با عنوان «زندگی شاه: یک زندگینامهی مختصر» تهیه کرد که در آن به ابعاد مختلف زندگی محمدرضا پهلوی اشاره شده بود.
"شایع است که اودر اروپا دختر جوانی از سلسله قاجار را ملاقات کرد و به او سخت علاقمند شد، به طوری که حکمت، وزیر فرهنگ، یک ویزای دانشجویی برای آن دختر فراهم کرد تا او بتواند به ایران بیاید. وقتی موضوع به گوش رضا شاه رسید کار را متوقف کرد و حکمت را عزل نمود. علاقه صمیمانه شاه به کشورش، و به امور مردمی، به شدت در تضاد با زندگی خصوصی نسبتا سبکسرانه اوست"
کتاب«شهریور 1320،اسناد حمله متفقین به ایران»نوشته دکتر محمدقلی مجد ترجمه علی اکبر رنجبر کرمانی
#پهلوی
#محمدرضاشاه
#رضاشاه
#فسادپهلوی
#ویزا
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸مبارزه شاه با فساد دربار
فريدون هويدا درباره مبارزه شاه با فساد دربار، به نقل از اميرعباس هويدا نخستوزير وقت مىنويسد: «من بارها با ارباب (شاه) راجع به مسائل دربار صحبت کردهام و بيش از هزار دفعه به او تذکر دادهام که اگر بناست با فساد مبارزه شود، بايستى اين کار را از خانهى خود آغاز کند و در وهلهى اول با قاطعيت به حساب و کتاب خانوادهاش بپردازد...» در مبارزه با فساد کسى جرأت نداشت از افراد خانوادهى سلطنتى شکايت کند و کدام قاضى مىتوانست عليه يکى از آنها رأى دهد. در بازجويىهايى که از افراد متهم به سوءاستفاده به عمل آمد، پاى يک يا چند نفر از اعضاى خانوادهى سلطنت به ميان کشيده شد و بازپرسان از ادامهى بازجويى خوددارى کردند.
(هويدا، فريدون، سقوط شاه، ترجمهى ح. مهران، اطلاعات، تهران 1374،ص 29)
#پهلوی
#هویدا
#فسادپهلوی
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸خاندان پهلوی الگوی رشوه خواری
فریدون هویدا سفیر و نماینده دائم ایران در سازمان ملل متحد، قبل از انقلاب درباره فساد مالی شاه و درباریان می گوید: فسادی که در درون دربار شاه وجود داشت حقیقتاً ابعاد وحشتناکی به خود گرفته بود، برادران وخواهران شاه به خاطر واسطگی برای عقد قرار داد بین دولت ایران و شرکتهایی که گاه خودشان نیز سهامداران عمده آنها بودند، حقالعملهای کلانی به چنگ میآوردند. ولی گرفتاری اصلی در این قضیه فقط مسأله رشوهخواری یا دریافت حق کمیسیون توسط خانواده سلطنت نبود، بلکه اقدامات آنها الگویی برای تقلید دیگران میشد و به صورت منبعی درآمده بود که جامعه را در هرسطحی به آلودگی میکشانید.
(هويدا، فريدون، سقوط شاه، ترجمهى ح. مهران، اطلاعات، تهران 1374، ص 90)
#رشوه_خواری
#محمدرضاشاه
#سلطنت
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸بنیاد پهلوی
بنیاد پهلوی یکی از نهادهای حکومتی سلطنت پهلوی بود. این بنیاد در سال 1337 به طور رسمی فعالیت خود را در پوشش یک مرکز خیریه آغاز کرد .بنیاد پهلوی ظاهراً یک بنیاد خیریه بود و چند کار هم مانند کمک هزینه به دانشجویان خارج از کشور، احداث چند خانه مسکونی برای معلولان، تأمین پوشاک و اطعام فقرا... انجام میداد؛ ولی در واقع همه این ظاهرسازیها برای پوشش دادن به اقدامات اقتصادی شاه و خانواده او بود. بنیاد با سرمایهگذاری در کارخانجات سیمان، قند، بیمه، بانک، کشتیرانی، هتلسازی، خانهسازی، کازینوهای قماربازی و کابارهها سود سرشاری را عاید خانواده پهلوی نمود.
(روحالله حسینیان، چهارده سال رقابت ایدئولوژیک شیعه در ایران، تهران: مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 116)
#بنیاد_پهلوی
#محمدرضاشاه
#خیریه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅ @phistorysin
🔸بنیاد پهلوی 2
در سال 1340 نسبت به ثروت شخصى شاه،بین مردم حساسیت ایجاد شد. او دارایىهاى عمده خود را که ارزش آن بالغ بر 135 میلیون دلار بود، به بنیاد پهلوی منتقل کرد. شخص محمدرضا پهلوی به عنوان نفر اولِ بنیاد، دو و نیم درصد از درآمد خالص بنیاد پهلوی را کسب میکرد. سهام عمده هفده بانک و شرکت بیمه، بیست و پنج کارخانه، هشت شرکت استخراج معدن، ده کارخانه مصالح ساختمانى، چهل و پنج شرکت مقاطعهکارى راه و ساختمان و بسیارى مؤسسات دیگر در ایران به بنیاد پهلوى و اعضاى خانواده شاه تعلق داشت و مهمتر این که 20 تا 40 درصد از درآمدهاى بنیاد، مستقیماً به حساب اعضاى خاندان سلطنتی واریز میشد.
(فریدون هویدا، سقوط شاه، ترجمهى ح، مهران، تهران،
اطلاعات، ص 146)
#بنیاد_پهلوی
#هویدا
#محمدرضاشاه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸بنیاد پهلوی3
بنیاد پهلوی به عنوان یکی از نهادهای حکومت پهلوی سه هدف اساسی را دنبال میکرد:یافتن منابع مالی برای شرکت تجاری متعلق به شاه، کنترل اقتصاد کشور از طریق سرمایهگذاری در زمینههای مختلف وحمایت مالی از افراد وفادار به سلطنت. شاه قسمتى از پول فروش سالانه نفت و وامهاى دریافتى از آمریکا و بانک جهانى را به حساب بنیاد پهلوى می ریخت .هزینههای بنیاد پهلوى به طور پنهانى از خزانه مملکت تأمین مىشد و بنیاد سالانه بیش از 40 میلیون دلار کمک مالى دریافت مىکرد که محل مناسبى براى زد و بند و فرار از مالیات بود. برخی برآوردها، درآمد ماهیانه بنیاد پهلوی را 12 میلیون دلار تخمین میزد.
(شهلا بختیاری، مفاسد خاندان پهلوی، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 48-46
غلامرضا نجاتى، تاریخ سیاسی 25 ساله ایران، تهران: رسا، ص 491)
#بنیاد_پهلوی
#خزانه
#فسادپهلوی
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸 بنیاد پهلوی 4
در یکی از گزارشهای سفارت آمریکا مربوط به خرداد 1351، درباره فساد موجود در بنیاد پهلوی که یکی از نهادهای مهم آن حکومت بود آمده است: این سازمان مالک هتلها، رستورانها و سهامهای بسیاری در شرکتهای متعددی میباشد. از میان مسائل یاد شده نقش آن در بخشهای دارویی (مؤسسه رفاهی داروپخش) و کارخانجات پنبه نسوز و سیمان بیشتر است. این بنیاد 50 درصد تولیدات سیمان را کنترل میکند... بنیاد درآمد فزایندهای دارد که ظاهراً صرف امور خیریهای که بنیاد مدعی بود به خاطر آن تشکیل یافته است میشود ولی رقمی در حدود 20 تا 40 درصد این درآمد به اعضای خانواده سلطنتی میرسد.
(پایگاه مرکز اسناد انقلاب اسلامی، سوءاستفاده دستگاه پهلوی از بنیادهای خیریه)
#بنیاد_پهلوی
#خانواده_سلطنتی
#محمدرضاشاه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸 بنیاد پهلوی 5
آنتونی پارسونز، سفیر وقت انگلیس در ایران درباره فسادهای مالی بنیاد پهلوی میگوید: یکی از سازمانهای نیمه دولتی که سوژهای برای اتهامات وافتراها سیاسی به شمار میآمد، «بنیاد پهلوی» بود. این تشکیلات، مستقل از دولت مرکزی بود که به بسیاری از حوزههای اقتصادی، چه در داخل کشور و چه خارج از آن، چنگ انداخته بود... این بنیاد به همراه بانک عمران، برای افزایش سود حاصل از فروش زمینهای سلطنتی ، زمینه فعالیتهای خود را گسترش داده و در امور صنعتی، هتل سازی، خانه سازی سرمایه گذاری کرد ....غیرممکن است دریابیم که بنیاد دقیقاً چگونه عمل میکرد و چه انتقاداتی بر آن وارد بود.
(غرور و سقوط (خاطرات آنتونی پارسونز)، تهران، مرکز اسناد انقلاب اسلامی، ص 60)
#بانک_عمران
#انگلیس
#بنیاد_پهلوی
#محمدرضاشاه
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin
🔸 نفوذ ساواک
مهمترین ویژگی نظام سیاسی کشور از دهه ۱۳۴۰، گرایش روزافزون محمدرضا پهلوی به استبداد و ازمیانبرداشتن مخالفان و منتقدان سیاسی مسالمتجو بود .ساواک مهمترین نقش را در این زمینه داشت. ساواک با متمرکزکردن مأموران خود، در تمامی ادارهها، کارخانهها و اتحادیههای کارگری، علاوه بر کنترل افکار عمومی، شخصیتها و سازمانها، اعضای خانواده سلطنتی، مقامات دربارو.. مشاغل حساس را از طریق مستخدمان، رانندهها و کارمندان ردهپایین، تحت نظر داشت. ساواک با ایجاد ترس و بازداشتهای گروهی ،این تصور را در ذهن مردم به وجود آورده بود که در تمامی بخشهای زندگی مردم و در همه جا حاضر و ناظر است.
( ازغندی، تاریخ تحولات سیاسی اجتماعی ایران، ص۲۶۸
سولیوان و پارسونز، خاطرات دو سفیر، ص 302 )
#محمدرضاشاه
#ساواک
#اتحادیه_کارگری
📌اندیشکده مطالعات تاریخ پهلوی
✅@phistorysin