🔶🔹میوه به و رب میوه به
🔹و رب میوه سیب درختی
🔹و خاصیت آن
🔹بر برمبنای طب سنتی
💊چقدر رب میوه به رو میشناسید؟
ربی که از به شیرین بدست آید، گرم و تر و خونساز است و از خواص خوبی برخوردار میباشد، از جمله:
تقویت کننده حرارت غریزی بدن بوده و میتواند از ریزش مواد زائد به اعضای مختلف جلوگیری کند.
شادی آور و تقویت کننده قلب است.
خوردن رب به، موجب کاهش خونریزی قاعدگی در زنان میشود.
کمک به هضم غذا میکند و خوردن آن بعد از غذا، برای رفلاکس معده مفید میباشد.
🔶🔹اگر رب به قبل از غذا خورده شود، موجب یبوست و ضداسهال و اگر بعد از غذا خورده شود، ملین است.
مکیدن رب به، بعد از غذا، میتواند ویار و حالت تهوع در بارداری را کاهش دهد.
در هفتههای ابتدایی بارداری، خوردن رب به، بعد از غذا، برای تشکیل قلب جنین توصیه میشود.
🔹خوردن رب به، با تقویت کردن معده و اصلاح گوارش، موجب خوشرنگی صورت میشود.
اگر دچار سردرد شدید مشارکتی با معده به همراه سنگینی سر، تهوع و یبوست شدهاید، میتوانید چند عدد تخم گشنیز را روی رب به ریخته و یک قاشق غذاخوری بعد از غذا، هنگام سردرد مصرف نمایید، این ترکیب جلوی بخارات معده به سر را گرفته و سردرد و سرگیجه را کم کرده و به تدریج از بین میبرد.
🔶🔹چطوری رب میوه به درست کنیم؟
برای تهیه رب به که در این فصل زیاد است، چندین روش وجود دارد، با صرفهترین راه این است که :
🔹سه کیلوگرم به را رنده یا چرخ کرده، میتوانید روی آن کمی شکر یا عسل بریزید،
سپس به آن کمی آب (در حدی که به غوطه ور شود و زیاد نشود) و گلاب اضافه کرده، روی حرارت کم (بهتر است از شعله پخش کن استفاده کنید) قرار دهید تا کاملاً به پخته شده و له شود
در طی پخت آن را به هم بزنید.
در صورتی که از رب به برای حالت تهوع در بارداری و غیربارداری میخواهید استفاده کنید، به آن مقداری زنجبیل رنده شده در حین پخت اضافه کنید.
برای جلوگیری از کپک زدن رب، در یخچال نگهداری شود.
🔶🔹روش دوم پخت میوه به
میوه به را قطعه قطعه کرده و چند ساعت در آب بخیسانید. سپس آب به را گرفته، صاف کنید.
شما میتوانید تفالههای ناشی از آبگیری اولیه به را مجدداً در آبی که ابتدا در آن به راخیسانده بودید ریخته و آن را نیز صاف کرده و به آب در مرحله اول اضافه کنید.
سپس بر روی حرارت ملایم قرار داده تا بجوشد. حرارت دادن تا زمانی که به غلظت مناسب برسد را ادامه دهید.
میتوان در صورت تمایل برای ماندگاری بهتر، چند قاشق عسل به آن اضافه کرد.
🔶🔹رب میوه سیب برای چی خوبه؟
ربی که از سیب شیرین به دست میآید نیز گرم و تر و مقوی معده و کبد است:
رب سیب در رفع علامت صفرای متعفن در معده، موثر است.
تقویت کننده قلب، مغز، کبد و در نهایت دستگاه گوارش است.
مانع نزول مواد زائد به سمت معده میشود.
برای رفع نفس تنگی مفید است و سرفه خشک را بهبود میبخشد.
🔹سیب، خشک کننده رطوبت اصافه معده است که رب و کبابی سیب قویتر است، با خشک شدن رطوبت معده رطوبت اضافی رحم نیز خشک میشود و لیزی رحم از بین رفته و سقط زیر سه ماه از بین میرود
رب سیب رطوبت معده را خشک میکند و بلغم از معده پاک میشود.
🔶🔹چطوری رب میوه سیب درست کنیم؟
برای تهیه رب سیب در منزل، میتوان روش زیر را به کار برد یا آماده آن را از سلامتکدههای معتبر طب سنتی تهیه نمود:
به میزان ۲ لیتر آب سیب گرفته شود و به روش بنماری روی شعله غیر مستقیم گاز قرار دهید (مثلاً روی کتری در حال جوش) یا یک ظرف بزرگ پر از آب بر روی شعله گذاشته و ظرف آب سیب را داخل ظرف پر از آب گذاشته به طوری که آب داخل ظرف آب سیب نشود.
🔹آنقدر بماند تا به مرور زمان آب سیب تبخیر و غلیظ شود و به قوام رب برسد و در نهایت یک رب بسیار خوشمزه و مقوی به دست میآید.
❗️نکته: رب سیب، مشابه شیوه اول رب به نیز قابل تهیه است، طوری که سیب رنده یا چرخ شود
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
🔖غذاهایی که پوست را خوش رنگ می کنند
🌸 زرده تخم مرغ عسلی
🌷 ماءاللحم یا عصاره گوشت
🌸 نخودآب با ماهیچه
🌷 فالوده سیب(سیب رنده شده همراه با گلاب و زعفران و کمی عسل)
🌷 انجیر(خون لطیف و رقیق تولید میکند)
🌸 زعفران و میخک(باعث نشر خون به پوست می شوند)
🌷 قلیه با هویج و پیاز و انگور پخته
🌸 ترب ،تره، پیاز و سیر
🌷 پیاز پرورده در سرکه
🌸مربای هلیله
🌷 زیتون سیاه
🌸 شیر بز
🌷 آب خیسانده نخود
🌸 جوشانده انیسون
🌷 انار شیرین
🌸 گوشت لطیف پرندگان مثل جوجه خروس و بلدرچین
🌷 زوفا
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
انواع #روغن در طب شیعی
- انواع روغن به ترتیب اهمیت، #روغن_زیتون، #روغن_شحم_گاوی، #روغن_زرد گاوی و #روغن_دنبه گوسفندی است.
🔹#روغن_زرد
▫️نکات:
1- در عربی امروزی به آن "الدهن الحر" می گویند. یعنی آزاد (رها) شده از شیر و ماست. ولی در فارسی به آن روغن زرد گویند. چون وقتی از دوغ، کره و شیر جدا شود رنگ آن زرد می شود.
2- این روغن بعنوان خورشت (إدام) یعنی چیزی که با نان خورده می شود معرفی شده است و خوردن نان آغشته با روغن زرد ضرری ندارد.
3- خوردن روغن زرد در تابستان بهتر از زمستان است.
4- روغن زرد برای کودکان و برای جوانان خوب است. ولی برای بزرگسالان (40-50 سال به بالا) خوب نیست.
5- خوردن روغن زرد با گوشت غذای مورد تایید است.
6- بعنوان دارو و شفا معرفی شده است (بیشتر روغن زرد گاوی مد نظر است).
▫️طرز تهیه:
- بوسیله تکان دادن ماست و شیر در مشک استحصال می شود. سپس آن را صاف می کنند.
- در مرحله اول کره است. بعد آن را روی آتش گذاشته و ماست آن را جدا می نمایند. بدین صورت تبدیل به روغن زرد می شود.
▫️توضیحات:
- در روایتی صحیح السند از امام صادق ع آمده است که روغن زرد بهترین ادام است. (نعم الادام السمن). سمن همان روغن زرد است.
- در روایت دیگری می فرمایند «السمن ما ادخل جوفا مثله» چیزی مانند روغن زرد وارد بدن انسان نشده است.
- حضرت امیرالمومنین می فرمایند روغن زرد دارو است. (شاید بیشتر روغن زرد گاوی مراد است)
- در روایت دیگری می فرمایند روغن زرد گاوی شفا است.
- همه روغن زرد ها (چه گاوی و چه گوسفندی) دوا هستند ولی تاکید بیشتری روی روغن زرد گاوی شده است.
- در روایات آمده است که خوردن روغن زرد در تابستان بهتر از زمستان است. برخلاف توصیه طبیبان که می گویند در تابستان روغن نخورید چون سرگیجه می آورد.
حضرت امیرالمومنین می فرمایند: روغن زرد دارو است. مصرف آن در تابستان بهتر از زمستان است. بهتر از روغن زرد چیزی وارد درون شخص نمی شود.
علت: شاید دلیلش این باشد که ممکن است در زمستان روغن زرد در رگ ها منجمد شود. ولی در تابستان بدن و خون گرم تر است. همچنین در تابستان تعریق بیشتر است و چربی ها از بدن خارج می شوند. ولی در زمستان تعریق کمتر است بنابراین چربی ها در بدن می مانند.
- در روایتی امام صادق ع به شیخی (40 – 50 سال به بالا) از اهالی عراق می فرمایند: از خوردن روغن زرد اجتناب کن.
- در روایت دیگری می فرمایند: روغن زرد را برای شیخ کراهت میدانم و نمی پسندم.
- در روایتی دیگر از امام صادق آمده است که میفرمایند: مَرد ، هرگاه به پنجاه سالگى رسيد ، مباد در حالى كه در درون او چيزى از روغن حيوانى است ، شب را به بستر رود.
- خوردن گوشت با روغن زرد غذای خوبی است و جزو غذاهایی است که در روایات مجوز آن صادر شده است.
- روایت دیگری داریم به این معنا که یکی از غذاها این است که شما نان را با روغن زرد چرب کنید و بخورید.
روایتی داریم از علی بن جعفر از برادرش امام کاظم ع می پرسد: راجع به نانی که با روغن زرد آغشته می شود. امام فرمودند مشکلی ندارد و خوب است.
نکته: سوال راوی درخصوص حلال بودن نان آغشته به روغن زرد نیست چرا که حلیت آن واضح است. ولی این سوال از حکم بهداشتی است که آیا برای بدن ضرر دارد یا خیر؟ امام می فرمایند نه ضرر ندارد.
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
🌼﷽🌼
👼غذای کمکی کودک
#غذای_کودک
#غذای_کمکی_کودک
💢امام صادق علیه السلام فرمودند:
به بچه های خود در کودکی سویق بخورانید؛چرا که سویق گوشت می رویاند واستخوانها را محکم میکند.
🐣حریره بادام
🐣سویق کودک
🐣شربت شیره انگور یا سه شیره
🐟سیب و آب سیب
🐟انگور و آب انگور طبیعی
🐟فرنی
🐣عصاره گوشت
🐣سوپ با سبزیجاتی مانند: جعفری ،کدو حلوایی ، شلغم ، زردک
🐣شیره بادام
🐟شربت عسل با آبلیمو
🐟زرده تخم مرغ محلی (عسلی)
✌️نکته
1⃣ غذای کمکی را با یک ق شروع کنید و به مرور اضافه کنید تا معده کودک به غذای جدید
عادت کند.
2⃣ میتوانید سویق را به سه روش به کودک بدهید:
☀️با شیر محلی یا آبجوش مخلوط کنید
☀️حلوا درست کنید و به شکلهای
دلخواه کودک قالب بزنید
☀️داخل سوپ و غذاهای آبکی بریزین
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
#مولتی_ویتامین_طبیعی
👌 در یک شیشه مربا
⑺ انجیر خشک گذاشته
و روی آن آب بریزید
تا روی انجیرها را بپوشاند ،
شب تا صبح بماند
و صبح همراه با آب آن میل کنید
❗️ بیشترین و بهترین خواص را دارد
و یک مولتی ویتامین طبیعی است
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
🔖توصیه های طب سنتی برای دوران #بارداری
❇️در دوران بارداری به دلیل تغییرات هورمونی معده ضعیف شده و قدرت هضم کاهش می یابد، در نتیجه عوارضی همچون #ویار_بارداری، سوزش سر دل، ریفلاکس و تمایل به خوردن مواد غیر غذایی مانند خاک افزایش مییابد.
🌀در طب سنتی مصرف بعضی از خوراکیها به مادران باردار از جمله مویز، به شیرین، سیب شیرین، گلابی، بادام، انار میخوش توصیه میشود.این مواد در عین داشتن هضم راحت،مقوی معده بوده و باعث برطرف شدن ویار بارداری می شوند، همچنین حافظ جنین بوده و از سقط جلوگیری می کنند.
❇️مصرف غذاهایی با هضم راحت و سریع که در طب سنتی تحت عنوان غذاهای لطیف از آنها نام برده می شود همچون گوشت بره، بزغاله و پرندگان کوچک(مرغ،کبک و بلدرچین) توصیه می شود.
🌀 مادران باردار باید از مصرف مواد خیلی سرد مانند آب یخ،برف و یخ همچنین مواد غذایی خیلی شیرین و چرب پرهیز کنند و سرکه، لوبیا، باقالی، نخود، کنجد، کرفس، ترب، سیر و پیاز خام را از رژیم غذایی خود حذف کنند.
❇️در طب سنتی غذاهای تند و تلخ همچون فلفل، دارفلفل، زیتون خام و سبزیجاتی مانند رازیانه، شنبلیله، کافشه، یونجه، گل ختمی، گل پنیرک می توانند عوارض جبران ناپذیری برای مادر و جنین به همراه داشته باشند.
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
#سرلاک_اسلامی
🍵 چاقی ، رشدقد
استحکام استخوان ها
رویش گوشت
جلوگیری از پوکی استخوان
🍚 سویق جو
🍚 سویق گندم
🍚 سویق سنجد
🎗سویق ها را به یک میزان
باهم مخلوط کرده
و مثل دستور سرلاک درست کنید
❗️ نکته ↫ حتما از شیر طبیعی جوشیده استفاده کنید 【مدت ۳۰ دقیقه جوشیده باشد】
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹
#تقویت_جنسی
🥛➕🍯 غذاهای مفید جهت
تقویت قوای جنسی:
❗️ تخم مرغ ، پیاز
خرمای بَرنی ، زردک
شیر تازه با عسل ، حلیم
خربزه ، انجیر خشک و تازه
🍲کانال پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
رسانه تبلیغی ما باشید🍃
فوروارد فراموش نشه🌹