🌺کانال رو به دوستان خود معرفی کنید🌺
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
♻️ظرف
#ظروف_پخت_و_پز
بهترین ظروف بترتیب:
۱- ظروف سنگی
۲- ظروف مسی
۳- ظروف بلورین (پیرکس)
۴- ظروف چینی نشکن
۵- ظروف سفالی نشکن
🔺ظروف سنگی و بلورین (پیرکس) دردسر کمتری دارند.
🔺ظروف مسی طبق نظر برخی اساتید باعث جبران کمبود مس و کم خونی و سلامتی قلب و عروق میشوند به شرطی که خراشیدگی و پوسیدگی نداشته باشند و با سرب سفید نشده باشند و گرنه باعث مشکلات مغزی و عصبی و افسردگی و سردرد میشوند.
🔺#نحوه_تشخیص_سریع کاربرد #سرب در مراحل سفیدگری ظروف مسی👌
۱- ظروف مسی باید با قلع و نیکل سفید شوند اما برخی سازندگان آن را با سرب سفید میکنند که ضررهای بسیار زیادی دارد.
۲- اگر دو قطره جوهر سرکه (اسید استیک) روی ظرف مسی سفید شده تمیز و بدون چربی، چکانید و صبر کنید خشک شود، بعد از خشک شدن چند قطره پتاسیم یدید روی آن اضافه نمایید، در صورتی که سریعا رنگ زرد ایجاد شود، دلیل قاطعی بر به کارگیری سرب در قلع اندود نمودن این ظرف تلقی میشود. ظروف مسی اصل، معمولا سرخ رنگ و تقلبی زرد رنگ هستند.
🔺عوارض ظروف تفلون و رویی و آلومینیومی
۱- از بین رفتن خواص و طعم غذا
۲- احتمال کنده شده لایه های آن بخصوص هنگام کندن ته دیگ و مخلوط شدن با غذا و ایجاد انواع سرطان و بیماریهای
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#روغن
♻️روغن های خوراکی
ترتیب اولویت مصرف روغن ها ی خوراکی
🔰 روغن زیتون
🔰روغن پی گاو (شحم)
🔰 روغن زرد گاوی
🔰روغن زردگوسفندی
🔰روغن کنجد
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#سرلاک 😋
مواد لازم برای یک نوزاد شش ماهه
سویق کودک :دو قاشق مربا خوری
شیر :سه قاشق مرباخوری
شکر قهوه ای یا نبات پودر شده:یک قاشق مرباخوری
گلاب : مقداری
طرز تهیه :
۱_ شیر حتما باید گرم باشه و محلی
۲_شکر و سویق رو باهم مخلوط کنید.
۳_گلاب و شیر را مخلوط کنید ،و روی مواد بالا بریزید.
غذا آمادست برای کودک دلبندتان😍
سایر نکات👇
این غذا بهترین جایگزین ،شیر خشک است.
مکمل غذای کودک است
برای افزایش نیروی جسمی و ذهنی کودک مناسب است.
مقوی و رشد دهنده کودک است.
افزایش رشد قدی است.
سویق کودک بصورت خشک ،با آب جوش یا شیر محلی قابل مصرف است.
بهترین زمان برای خوردن سویق صبح ناشتا است.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#شکلات_صبحانه
#بمب_انرژی
🍫شکلات صبحانه یا بمب انرژی
مواد لازما:
سویق جو 2 قاشق غذا خوری
سویق گندم 2 قاشق غذا خوری
سویق سنجد 2 قاشق غذا خوری
سویق عدس 2 قاشق غذا خوری
سویق نخود 2 قاشق غذا خوری
سویق کدو 2 قاشق غذا خوری
روغن زیتون 4 قاشق غذا خوری
خرما یک پیمانه
در ماهی تابه روغن را ریخته و گاز را روی شعله ملایم قرار می دهیم. سویق ها را با هم مخلوط کرده
و درون ماهی تابه می ریزیم. هسته های خرما را درآورده و خرما ها را له کرده و به مخلوطمان اضافه
می کنیم و خوب هم می زنیم، وقتی شکل حلوا گرفت آن را درآورده و برای بچه ها به صورت توپ های
قلقلی درست کرده و برای بقیه اعضای خانه هم به شکل حلوا تزیین کرده و نوش جان کنید.
و با شیره ی انگور هم میشه به جای شکلات های مایع، تزیین کرد.
می توانید از روغن کنجد یا کره محلی هم استفاده کرد. این غذا ها فوق العاده تقویتی است دارای
ویتامین های گرو «ب“ و گروه «آ“ ست. و بیشتر خواص سویق را دارد.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#آش_آماج
طرز تهیه آش آماج :
مواد لازم:
لوبیا و عدس ۲۰۰ گرم
آب ۵ پیمانه
برگ چغندر یک کیلو
آرد سبوس دار ۴۰۰ گرم
پیاز ۳عدد
روغن (روغن شحم یا روغن زیتون ) ۳ قاشق غذا خوری
نمک دریا و فلفل به اندازه لازم
مقداری آب کم کم روی آرد بپاشید و آرد را در کف دست خود مالش دهید
این کار را چند بار تکرار کنید تا آرد به شکل دانه های ریز به اندازه عدس یا ماش درآید
لوبیا و عدس رو با ۵ پیمانه آب بپزید پس از پخته شدن لوبیا و عدس
برگ چغندر را خرد کرده به آن اضافه کنید و بگذارید پخته شود.
با پخته شدن برگ چغندر و عدس و لوبیا دانه های آرد را نیز کم کم به آن اضافه کنید و هم بزنید
پیاز را ریز خُرد کرده و در روغن سرخ کنید و به همراه نمک دریا و فلفل به مواد دیگر اضافه کنید زمانی که آش جا افتاد آماده شده است.
❗️درصورت نبود برگ چغندر تازه میتوان از خشک آن استفاده کرد.
❗️برای تهیه آش از روغن های طبیعی استفاده کنید
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#سرکه_اسلامی
✍روش تهیه سرکه:
💢 ابتدا انگور را شسته و صبر کنید تا خشک شود زیرا آب سبب کپک زدن آن میشود.
💢سپس آب انگور را گرفته و در ظرفی بریزید و درب آن را ببندید.
نکته: میتوانید خود انگور را در ظرف بریزید و در نهایت آن را صاف کنید.
💢در زمستان شش روز و در تابستان سه روز طول میکشد که انقلاب اول رخ داده و تفاله های آن بالا بیاید.
💢 پس از ده روز (پس از رخ دادن انقلاب اول) که تبدیل به خمر شد، درب ظرف را باز کنید تا پشه یا مگس سرکه که کوچک و قرمز رنگ هستند وارد آن شود (این کار یک تا دو هفته زمان میبرد). این حشره سبب میشود آب انگور و مواد شروع به کپک زدن و پف کردن کند سپس تبدیل به سرکه شوند و تفاله های آن پایین رفته و انقلاب دوم رخ دهد. این فرآیند نود روز زمان میبرد.
❗️نکته: درب ظرف را نباید بصورت کامل باز کرد چون سبب تبخیر زیاد سرکه میشود بلکه ایجاد روزنه کفایت میکند تا اصطلاحا سرکه نفس بکشد (میتوان تا آمدن پشه ها درب آن را باز بگذارید سپس درب آن را بگذارید و در حد روزنه باز باشد).
💢 روش دیگر این است که بعد از ده روز (پس از انقلاب اول) به آن سرکه کهنه اضافه کنید زیرا در سرکه کهنه تخم مگس سرکه وجود دارد و حتی اگر در را ببندند بازهم مگس سرکه در آن به وجود میآید و پس از چهل روز تبدیل به سرکه میشود ولی آنچه در روایات توصیه شده تهیه سرکه با باز گذاشتن ظرف و ورود مگس سرکه از راه طبیعی آن و بدون اضافه کردن سرکه است.
✨نکات تهیه سرکه خرما
💢برای تهیه سرکه از خرما باید بقدری آب به آن اضافه کنیم تا جایی که آب روی خرما بیاید؛ پس از چهل روز آن را صاف کنید و تا نود روز بگذارید.
❗️نکات تهیه سرکه عسل
💢 عسل به خودی خود دارای موادی است که از فاسد شدن آن جلوگیری می کند و برای تهیه سرکه از آن بایستی آن را بوسیله آب رقیق کرد تا آن مواد اثر خود را از دست بدهند به این صورت که در شرایط مناسب دو برابر مقدار عسل به آن آب اضافه کنید.
💢عسل دقیقا بعد از نود روز تبدیل به سرکه میشود و دردسرهای خاص باقی مواد از قبیل صاف کردن و ... را ندارد و مشکلی که در بقیه مواد هست که باید اصطلاحا روش تهیه باید بدست فرد تهیه کننده بیاید را ندارد.
❗️نکات :
1. سرکه خمر به سرکهای میگویند که در فرآیند تبدیلشدن به سرکه ابتدا تبدیل به خمر میشود (انقلاب اول) سپس تبدیل به سرکه میشود (انقلاب دوم). تبدیل مستقیم آب انگور به سرکه مانند سرکه های بازاری نفعی ندارد.
2. در روایات شش ماده ذکر شده اند که تبدیل به خمر شده و سپس تبدیل به سرکه میشوند: انگور، خرما، جو، عسل، انجیر و نیشکر (یا شاید توت).
3. شاید سرکه ای که ابتدا خمر بوده سپس بوسیله مواد دیگر، نمک یا سرکه کهنه فوراً تبدیل به سرکه شود هم خوب باشد ولی بهتر است اجازه داده شود که خودش تبدیل به سرکه شود و هیچ چیزی به آن نباید اضافه کرد و شاید مضر باشد چرا که روایت میفرماید سرکه خمری را بخورید که خود فاسد شده نه آنکه خودتان فاسد کردهاید.
4. بهتر است زمان مناسبی جهت تهیه سرکه انتخاب کنید مثلا شب یا روز نیمه شعبان، شب ابتدای ماه رمضان و ...
5. ظرفی که می خواهید در آن سرکه درست کنید حتی القدور شیشه ای باشد چون سرکه بسیار اسیدی است و در صورت استفاده از ظرف آهنی و ... سبب حل شدن آن در سرکه شده و مضر است.
6. برای تهیه سرکه حوصله بخرج دهید زیرا مدت زمان تهیه آن حداقل 3 ماه است که مدتی طولانی است و حتی امکان دارد تا یک سال هم طول بکشد!
7. ظرفی که می خواهید برای تهیه سرکه اختصاص دهید سعی کنید بیشتر از مقدار سرکه ظرفیت داشته باشد چون نوعا سرکه در ظرف های کوچک اولا فضای پف کردن ندارد و دیگر این که تجربه نشان داده ظرف بزرگ و مقدار زیاد بهتر می رسد و کمتر خراب می شود.
8. هرچه انگور و مواد دیگر شیرین تر باشند سرکه حاصله بهتر و ترش تر میشود.
9. در طب اسلامی سرکه ای توصیه میشود که ابتدا تبدیل به خمر شده و سپس سرکه گردد و این خاصیت برای سرکه سیب که در طب سنتی توصیه میشود وجود ندارد و سرکه خمری منحصر در موارد ششگانه است که ذکر شد.
❌ سرکه شیمیایی و صنعتی موجود در بازار که اساسا با اسید سیتریک شیمیایی و کاملا مصنوعی تولید شده به شدت خطرناک است و پرهیز شود.
🆔 @pokht_paz_Islamic
🔆 #خواص_غذای_شیر_و_گوشت :
مفید برای انواع ضعف های عمومی بدن، ام اس، دیسک کمر، ALS، سکته مغزی، بیماری های مرتبط با ضعف عضلانی،کمخونی و …
❇️ امام صادق علیه السلام فرمود: هرگاه گوشت داخل خانه رسول خدا ص میشد میفرمود: تکه ها را ریز ریز کنید و آبِ خورشت را بیشتر کنید سپس در ظرف ها تقسیم کنید زیرا که همانا این کار برای پخته شدنش سریعتر و برای برکتش افزاینده تر است.
📚 بحارالانوار، جلد۶۳، ص75
❇️امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس که او را ضعفی در قلبش یا بدنش اصابت کند، پس باید گوشت گوسفند با شیر بخورد.
📚 بحارالانوار، جلد۶۳، ص69
❇️امام صادق علیه السلام فرمود: هرکس که او را ضعفی در قلبش یا بدنش اصابت کند، پس باید گوشت گوسفند با شیر بخورد.
📚 بحارالانوار، جلد۶۳، ص69
❇️مردی به سوی امیرالمؤمنین علیه السلام نامه نوشت و از ضعفش شکایت کرد: سپس حضرت به او نوشت: «شیرگوشت بخور»
📚 بحارالانوار، جلد۶۳، ص69
🍲کانال پخت و پز سلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
🍲 #غذای_شیر_و_گوشت
🍽مواد لازم:
⚜گوشت گوسفندی تازه.
⚜شیر طبیعی گاو جوشانده شده
⚜نمک طبیعی دریا و ادویه
⚜پیاز در صورت دلخواه
🍲 طرز تهیه :
♻️گوشت گوسفندی تازه (ترجیحاً سردست) را ریز ریز کنید و داخل دیگ بریزید و سپس نیم لیتر شیر فقط به مقداری که کمی روی گوشت را بگیرد داخل دیگ بریزید و شعله را روشن کنید. اندازه شعله بسیار کم باشد.
حتما از شعله پخش کن استفاده کنید. در دیگ را گذاشته و پس از دو ساعت مجددا نیم لیتر دیگر شیر، اضافه کنید و باز در دیگ را بگذارید و پس از دو ساعتِ دیگر، نیم لیتر باقی ماندهی شیر را هم داخل دیگ بریزید و نمک دریا هم در همین وقت اضافه کنید و پس از یک ساعتِ دیگر، شعله را خاموش کنید. یعنی مجموعا پس از پنج ساعت غذایتان آماده است .می توانید برای طعم بهتر غذا در صورت دلخواه یک پیاز را پوست کنده و به صورت کامل حدود دو ساعت در دیگ قرار دهید تا همراه شیر و گوشت پخته شود سپس آنرا بیرون آورده و دور بیندازید.
✨ با توجه به این که شیر مانند آب نیست و امکان دارد ببُرد زیر غذا حتما باید بسیار کم باشد. - در انتها با توجه به سلیقه خودتان می توانید ادویه مناسب اضافه کنید.
✨اگر مقداری آرد جو یا سویق جو در انتهای فرایند پختن به غذا اضافه کنید بسیار خوشمزه خواهد شد.
✨ بهترین حالت این است که شیر را به صورت محلی از گاوهای که چرا میروند تهیه کنید.
✨ در پختن این غذا به هیچ وجه ازآب، روغن و رب استفاده نشود.
✨ برای خوردن باید داخل غذا نان سالم ریز ریز کرده و «ترید» درست کنید یعنی مقدار نان به اندازه ای باشد که پس از هم زدن، قوام غذا مانند برنج کته بشود به نحوی که بتوان آن را با دست خورد.
⚠️ مواظب باشید داخل این غذا سرکه نریزید و پس از آن نیز سرکه نخورید!
✨ مقدار مصرف: هفته ای دوبار به عنوان شام یا صبحانه (در طب اسلامی نهار وعده مناسبی محسوب نمی شود و در روایات و آیات قرآن کریم است که خوردن نهار مذمت شده است).
🍲کانال پخت و پز اسلامی:
🆔 @pokht_paz_Islamic
🔅بسم الله الرحمن الرحیم🔅
🔸 ای پیامبران! از غذاهای پاکیزه بخورید، و عمل صالح انجام دهید، که من به آنچه انجام میدهید آگاهم.
(سوره مؤمنون آیه 51)
🔸 از ملزومات ضروری حیات انسان خوردن و آشامیدن هست. در زمین انواع گیاهان و حیوانات و مواد معدنی وجود دارد که هرکدام به نوعی می تواند منبع تغذیه انسان باشد.
اما هریک از این خوراکی ها صرف نظر از اینکه موجب بقای انسان میشود ،تاثیراتی در جسم و مزاج و به تبع آن در روح و حالات معنوی بشر ایجاد می کند.
هرچند هر خوراکی میتواند نیاز انسان به غذا را مرتفع کند اما تأثرات غذای خورده شده آثار دامنه داری می باشد که به سرنوشت و سعادت بشر گره خورده است.
هر خوراکی اعم از گیاه یا گوشت یا سایر موارد فوائد و مضراتی دارد،و نحوه مصرف و میزان مصرف و زمان مصرف اینها هم در تاثیر آن دخیل هستند.
بشر امروز با آزمون و خطا به اطلاعاتی از غذاها دست یافته است اما هیچ کدام به طور مطلق صحیح و بی نقص نیست.
از آنجا که اهل بیت علیهم السلام متصل به علم لایزال الهی هستند و به ظاهر و باطن پدیده ها آگاه هستند ،عمل به دستورات ایشان در خوردنی ها و نوشیدنی ها میتواند انسان را از آسیب و ضرر انواع خوراکی ها مصون کند و موجب سعادت و بشر شود.
خداوند در این آیه شریفه شرط انجام اعمال صالح را خوردن غذاهای طیب و سالم ذکر می کند.
🔸 در این صفحه تلاش می شود ،سبک نوین آشپزی مبتنی بر اصول طب اسلامی ارائه شود که شامل خوراکی ها ، مواد اولیه ،ظروف، شیوه طبخ و نحوه مصرف و ترکیب معرفی شده توسط اهل بیت باشد.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic