eitaa logo
پخت و پز اسلامی
5.5هزار دنبال‌کننده
3.7هزار عکس
231 ویدیو
5 فایل
آشپزی و پخت و پز به روش اسلامی. 🌸کلوا من الطیبات.... <از غذاهای طیب و پاکیزه بخورید>🌸 📬ارتباط با ادمین و نوبت دهی ویزیت طب سنتی و اسلامی: 🆔️ @bakhtiyari_313 تبادل_تبلیغ👆(هزینه تبلیغات صرف امور خیر برای ایتام میشود)
مشاهده در ایتا
دانلود
🔰خواص خاکشیر: 🔸کمک به بهبود جوش صورت 🔸کنترل فشار خون 🔸دفع سنگ کلیه 🔸افزایش وزن در افراد لاغر مخصوصا با شیر 🔸ضد بدبویی دهان 🔸بهبود لک های پوستی همراه با ترنجبین 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
✅آیا می دانید که در قدیم، ماست به عنوان میان وعده مصرف می شده است! امروزه در اکثر سفره های ما ایرانیان، ماست همراه غذا مصرف می شود و متاسفانه مردمان امروزی مانند دیگر رسوم غلط متعارف، بدون آن که تدابیر مربوطه را رعایت نمایند و از خوب و بد بودن آن آگاه باشند، آن را مصرف می کنند و کودکان خود را نیز به خوردن آن تشویق و آنان را نیز به این رویه اشتباه عادت می دهند و ناخواسته به مرور زمان بر بیماری ها و مشکلات خود و خانواده شان می افزایند و هرگز نمی فهمند که چوب ندانم کاری های خودشان را می خورند. 💥باید بدانید که خوردن ماست همراه با غذا توصیه نمی شود، چرا که خلطی که با خوردن ماست همراه غذاهای پختنی مخصوصاً غذاهای گوشتی تولید می شود، خلط سالمی نمی باشد. ماست را در قدیم همراه غذا نمی خورند، بلکه به صورت میان وعده مصرف می شده است.... 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
🔖دلمه برگ مو 💠برگ مو دارای فیبر بود و از این رو دارای فوایدی برای بدن است از جمله این که می تواند با سفتی اندکی که دارد، مانند سمباده عمل کرده و شیارها و پرزهای معده و روده ها را دباغی و پاکسازی نماید. 💠تهیه دلمه همراه با برنج و سایر سبزیجاتی که به عنوان مواد داخل دلمه استفاده می شوند و مصرف آن همراه با سکنجبین در فصل های گرم سال، ترکیبی خوب و سالم بوده و برای سلامتی مفید است. 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
🔖انواع روغن ها برای پخت و پز ◽️این روزها روغن های متنوعی در بازار برای پخت و پز موجودند از روغن های صنعتی و جامد گرفته تا روغن های گیاهی دست ساز مانند کنجد و زیتون و روغن های حیوانی مانند شحم گاو و دنبه و یا روغن کره گاوی که از شیر و ماست یا دوغ گاو به صورت کره گرفته شده است. ◽️در مصرف انواع روغن ها باید به نکات مهمی از جمله مزاج این روغن ها، مزاج شخص مصرف کننده و فصل و... دقت کرد. به طور مثال افراد با مزاج های گرم و در فصول گرم و مناطق گرمسیری باید در مصرف روغن هایی که طبع گرمی دارند احتیاط کنند. ◽️در کل، بافت چربی از دیدگاه طب سنتی ایرانی، مزاج سرد و تر دارد. البته میزان سردی و تری در چربی های مختلف بسته به خصوصیات آن ها (نسبت ترکیبات، میزان تراکم، موقعیت در بدن، رنگ و طعم و ...) متفاوت است. دو واژه سمن و شحم برای توصیف بافت چربی بدن به کار می رود. ◽️منظور از سمن، دنبه است که به صورت مجزا در عقب بدن حیوان (سمت دم) تجمع کرده و سرد تر و سفید تر است. منظور از شحم، چربی لابلا و اطراف گوشت است که به جهت مجاورت با حرارت گوشت و تحرک آن، سردی و تری کمتری داشته و رنگ آن نیز تا حدی متمایل به زرد یا قهوه ای روشن می شود. ◽️به همین ترتیب، چاقی های ناشی از افزایش چربی در طب سنتی دو دسته هستند: سمین و شحیم. در سمین، چاقی های شدید موضعی (معمولا شکم، پهلو، باسن) وجود دارند و در شحیم، افزایش بافت چربی در سراسر بدن و لابلا و اطراف عضلات رخ می دهد که چاقی عمومی است. بنابراین در چاقی سمین، میزان سردی و تری بدن بیشتر بوده و برای رفع آن، نیاز به تدابیر گرم و خشک (مخصوصا موضعی) قوی تری می باشد. اما در چاقی شحیم، باید نیم نگاهی به گرمی و تری داشت و در مصرف گرمیجات افراط ننمود. 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
✍خداوند در قرآن کریم می فرماید: «بخورید و بیاشامید، ولی زیاده روی نکنید که خداوند اسرافکاران را دوست ندارد .»در تحقیقات جدید دانشمندان به این نتیجه رسیده اند که سرچشمه بسیاری از بیماری ها، غذاهای اضافی است که به صورت جذب نشده در بدن انسان باقی می ماند . این مواد اضافی، هم بار سنگینی است برای قلب و دستگاه های دیگر بدن و هم منبع آماده ای است برای انواع عفونت ها و بیماری ها . مرحوم طبرسی در مجمع البیان (ذیل آیه) نقل می کند: «هارون الرشید، طبیبی مسیحی داشت که مهارت او در طب معروف بود . روزی این طبیب به یکی از دانشمندان اسلامی گفت: من در کتاب آسمانی شما چیزی از طب نمی یابم، در حالی که دانش مفید بر دو گونه است: علم ادیان و علم ابدان .او در پاسخش چنین گفت: خداوند همه دستورات طبی را در نصف آیه از کتاب خویش آورده است: «کلوا و اشربوا و لا تسرفوا» و پیامبر ما نیز طب را در این دستور خویش خلاصه کرده است: «معده خانه همه بیماری هاست و پرهیز سرآمد همه داروهاست و آن چه بدن را عادت داده ای (از عادت صحیح و مناسب)، آن را از او دریغ مدار» . طبیب مسیحی هنگامی که این سخن را شنید، گفت: «قرآن شما و پیامبرتان برای جالینوس (پزشک معروف) طبی را باقی نگذاشتند.» 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
🔰شیره انگور مخلوط با پودر کنجد ▫️دوستان لاغر هفته ای دوبار برای صبحانه خود مخلوط شیره انگور و پودر کنجد انتخاب کنید باعث افزایش وزن، حجم و قدرت میشه 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
🔖ترفندهای کاهش مصرف روغن آشپزی 🔸ما ایرانی‌ها عاشق غذای چرب و پرروغن هستیم ولی نکته اینجاست که غذاهای پرچرب عامل خیلی از بیماری‌ها هستن 🔸ما اینجا براتون از فرمول‌هایی گفتیم که کمک میکنن تا علاوه بر اینکه غذای لذیذی داشته باشین بتونید تا حد امکان مصرف روغن رو کم کنید 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
🍃﷽🍃 ‍ ✅ روغن زرد در روایات 👈در عربی فصیح، روغن زرد «سِمن» نامیده می‌شود ولی در عربی امروزی «الدهن الحر» نامیده می‌شود و معنای آن «روغن آزاد» است. 👈روغن زرد روغنی است که از کره گرفته بشود. کره را روی آتش می‌گذارند و دوغ آن بخار می‌شود و روغن زرد باقی می ماند. 👈روغن زرد با «مخض» یعنی تکان دادن از ماست استخراج می‌شود. با تکان دادن مشک، کره از ماست جدا می‌شود و بعدا به روغن زرد تبدیل می‌کنند به همین جهت به دوغ «لبن مخیض» می‌گویند زیرا آن را تکان دادند و کره‌ی آن جدا شده است. 🔅روغن زرد به عنوان خورشت و چیزی است که با نان خورده می‌شود و در روایات مدح شده است. 💠 در روایت صحیح السند آمده است: چقدر خوب است خورشت روغن زرد‌[الکافی،ج6،ص335] 💠 چیزی مانند روغن زرد داخل بدن نشده است... [الکافی،ج6،ص335] 💠 در روایت دیگر از حضرت امیر(ع) آمده است: روغن زرد دارو است ...[الکافی،ج6،ص335] 💠 در روایت معتبر دیگر آمده است: روغن های زرد گاوی درمان است. [الکافی،کلینی،ج6،ص335] 🔸در روایات تاکید روی روغن زرد گاوی است .در مورد درمان بودنِ روغن گاو روایات متعددی داریم. 💠 روایتی از حضرت امیر ع می‌فرماید: روغن‌های گاو شفاء است. [المحاسن،ج2،ص498] 💠 در روایت دیگری حضرت امیر ع می‌فرماید: روغن گاو دارو و درمان است.[المحاسن،ج2،ص498] 🔹بنابراین شکی نیست که روغن گاو درمان است اما نمی‌فرماید برای درمان کدام بیماری مفید است فقط یک روایتی داریم می‌فرماید: 💠 هرکس لقمه‌ای غذا که با روغن گاو درست شده است را بخورد همانند از بدنش بیماری خارج می‌شود.[دعائم الاسلام،ج2،ص112] 🔺سَمِينَةً لقمه ای است که روغن زرد داشته باشد. این روایت همان تعبیری را دارد که درباره‌ی پی وارد شده است. 💢 البته آنچه امروزه معروف است و طب جدید می‌گوید مصرف روغن در تابستان خوب نیست و مصرف آن در زمستان خوب است. به نظر می‌رسد سفارشات طب امروزی تماما با سفارشات روایات در تضاد است و یکی از تضادها همین مورد است زیرا در روایت می‌فرماید روغن زرد را در تابستان بخورید. 🔺معلوم است که تابستان هوا گرم است و در بدن منجمد نمی‌شود و به شکل عرق از بدن خارج می‌شود و آسیبی به انسان نمی‌زند ولی زمستان چون هوا سرد است در رگ ها منجمد می‌شود و رگ ها را می‌بندد یا سبب تنگی رگ می‌شود. 💠 در روایت معتبر آمده است: روغن زرد دارو است و در تابستان بهتر از زمستان است و چیزی مانند روغن زرد وارد بدن نشده است.[الکافی،ج6،ص335] 💢 امروزه متخصصان تغذیه می‌گویند روغن حیوانی نخورید و روغن مایع به خصوص مصرف کنید که کاملا اشتباه است و در تجربه و آزمایشات متعدد هم ثابت شده است که روغن حیوانی قوت و قدرت بدن و حکم سوخت برای قلب را دارد. 🔵 صلاحیت روغن زرد بیشتر برای کودکان و جوان ها است و افراد مسن، افرادی که چهل یا پنجاه ساله هستند خوردن روغن به طور کلی را کم کنند و شب در بدن آن ها روغن نماند. 💠 در روایت می‌فرماید: هنگامی که مرد به پنجاه سال رسید درحال خواب درون او چیزی از روغن زرد نباشد. ِ[الکافی،ج6،ص335] 👈بله، شخص پنجاه ساله کم تحرک است و به خاطر سردی بدن هم می‌باشد، گرمی غریضی بدن بعد از چهل سالگی فروکش می‌کند و بدن در غلبه‌ی سوداء قرار می‌گیرد. 💠 در روایتی می‌فرماید: مانند روغن زرد وارد بدن مثل من نشده است و همانا من آن را برای شیخ مکروه می‌دارم.‌[المحاسن،ج2،ص498] 👈از اینکه حضرت می‌فرماید کراهت دارم معلوم می‌شود استفاده از روغن زرد برای افراد مسن ضرر دارد. سکته های قلبی ومغزی برای این سن است بنابراین یا روغن نخورد یا بجای آن روغن زیتون مصرف کند. 👈روغن شحم را هم می‌توان با نان مصرف کرد و خود روغن شحم دارو است و روایات مختلفی مبنی بر مفید بودن آن و خارج کردن بیماری از بدن داریم بنابراین مصرف روغن شحم به هر نحوی مطلوب است ولی مصرف نان با روغن زرد در روایت ذکر شده است. ⚠️به نظر می‌رسد برای افراد مسن، فقط روغن زرد منع دارد و روغن شحم منعی ندارد بلکه شاید مطلوب هم باشد زیرا روغن شحم بیماری را از بدن خارج می‌کند. ✅ بهترین روغن برای افراد مسن، روغن زیتون است. روغن شحم در درجه‌ی دوم روغن ها است و تجربه ثابت کرده است که روغن شحم روغن بد بدن (کلسترول) را کاهش می‌دهد. 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
التماس دعای فرج
پخت و پز اسلامی
🔖نوشیدنی های مخصوص فصول گرم(بخش سوم) 💠یک تا دو قاشق غذاخوری زرشک تازه را می توان در یک فنجان آب خیس
🔖نوشیدنی های مخصوص فصول گرم(بخش چهارم) 💠آب آلبالو بسیار مفید است و طبع سرد و خشکی دارد و برای گرم مزاجان، فصل گرم و اقلیم های گرمسیری مفید است. 💠طبق روال گفته شده می توان از تمامی میوه ها و حتی برخی سبزیجات فصل تابستان شربت یا رب تهیه کرد و از خواص آنها بهره برد. 💠داخل شربت ها مثل ریواس یا آلبالو، می توان از میوه جاتی مثل خیار رنده شده (برای خنک کردن طبع شربت) و یا تكه های خیار و برگه آلو، زردآلو، و هلو نیز استفاده کرد. 💠دم نوش هایی مثل چای آلبالو، برگه های آلو، هلو و لیمو امانی هم در این فصول قابل استفاده هستند. نارنج و آب آن نیز بسیار سودمند هستند و خنکی معتدلی دارند؛ لذا سرد مزاجان می توانند بیشتر از سایر سردیجات و با خیال راحت تر از آن استفاده نمایند. رطوبت بخشی بسیار خوبی هم دارد لذا برای خشک مزاجان نیز عالیست. 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃 فوروارد فراموش نشه🌹
☕️ چای های طب اسلامی گياهانی که توسط معصومين عليهم السلام جهت تغذیه و درمان معرفی شده اند. 🍃 چای : ( )(یک قاشق مربا خوری کوبیده) در یک قوری (دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل. ⭐️ خواص : طبیعت گرم و خشک، بالا برنده فوری فشار خون، ضد ضعف اعصاب، تقویت کننده حافظه، تنظیم ادرار، ضد رطوبت مزاج، ضد بلغم و صفراوی، خونساز، ضد درد مفاصل، تقویت قوه باه، مقوی جهاز هاضمه، ضد سم غذایی، مقوی معده، مسکن، مقوی قوای رئیسه بدن. 🍃 چای : (صعتر)(یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل. ⭐️ خواص : طبیعت معتدل، بالا برنده فشار خون، تقویت اعصاب، رفع کولیت های مزمن، شسشو دهنده ی کلیه، ضد انگل، ضد رطوبت بدن، ضد صفرا، ضد زکام و سرفه و آسم، اشتهاآور، ضد غلظت خون، مقوی جهاز هاضمه، تقویت بینایی. 🍃 چای : (مرزنجوش) (یک قاشق غذاخوری ) در قوری (سه لیوان آب سرد) به همراه مقدار عسل. ⭐️ خواص: طبیعت گرم، آرامبخش اعصاب، بهترین داروی میگرن کهنه و درد شقیفه ها و سردردها، ضد نفخ معده، ضد ورم معده، ضد اخلاط مضره، ضد سرماخوردگی، ضد اسهال، تب بر، خواب آور، اشتهاآور. 🍃 چای : (قراص)(یک قاشق غذاخوری) در یک قوری (دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل. ⭐️ خواص : طبیعت گرم و خشک، ضد قند، ضد غلظت خون، ضدچربی، ضد صفرا و سنگ کیسه ی صفرا، ضد سرطان، ضد خونریزی، زیاد کننده شیر مادر، رفع خستگی، ضد ریزش مو. 🍃 چای : (یک قاشق غذاخوری) در یک قوری (دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل. ⭐️ خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، خوشبوکننده دهان، آرام کننده ی روده ها، رفع خستگی، رفع ناراحتی های کیسه صفرا، رفع ناراحتی های ریوی، تنگی نفس و آسم، ضد سرفه. 🍃 چای (ارز) : (یک قاشق غذاخوری ) در یک قوری(دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل ⭐️ خواص: طبیعت گرم، سرشار از ویتامین، جلوگیری کننده از سفید شدن و ریزش موی سر، ضد یبوست مزمن ⛔️ برای خانمها ممنوع است 🍃 چای (چند عدد عناب در دیگر چای های ترکیب شده مصرف شود) ⭐️ خواص: آرامبخش، ضد سرطان، تب بر، مسکن، اشتها آور، بند آورنده خون و مقوي، تصفيه کننده خون، هضم کننده غذا، تنظیم کننده ی ضربان قلب، ضد بيخوابي، ضد خستگي اعصاب، ضد عرق شبانه و تعریق زياد بدن، نرم کننده سينه، ملين، آرام کننده اعصاب، خواب آور، رفع کننده گرفتگي صدا، ضد سرفه و درد سينه، تقويت کننده حافظه 🍃 چای ⭐️ خواص: اشتها آور و ضد نفخ، ضد التهاب، ضد پروستات، ضد التهاب، ضد میکروب، مسکن درد، ضد دردهای عصبی و نرمی استخوان، تقویت کننده معده، ضد زخم روده، کاهش دهنده ی چربی خون، کاهش دهنده وزن 🍃 چای ⭐️ خواص: گرم خشک، زیاد کنده شیر در زنان، اشتها آور و مقوی، ضد نفخ و گاز معده، برطرف کننده آسم، ضد سرفه و تنگی نفس، تقویت کننده مغز، رقیق کننده خون، ضد دردهای مفاصل 🍃 چای ⭐️ خواص: طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبو کننده دهان، آرام کننده روده ها، رفع ناراحتی های ریوی و آسم، تنگی نفس، ضد سرفه، ضد ناراحتی های کیسه صفرا، رفع خستگی 🍃 چای ⭐️ خواص: طبیعت بسیار گرم، بالا برنده‌ی فشار خون، سوزاننده چربی اضافی، تصفیه خون، مقوی قلب و عروق، شستشو دهنده‌ی كلیه، ضد چاقی، ضد زردی پوست، زیاد كننده شیر مادر، ضد نفخ معده، مقوی معده، رفع ناراحتی های روده. 🍃 چای (سفرجل) ⭐️ خواص: تقویت قلب، کبد، معده، تقویت اعصاب، آرام بخش و کاهش دهنده استرس، تعدیل فشار خون و کلسترول بالا، رفع بوی بد دهان، سرماخوردگی، سردردهای مزمن، کمک به هضم غذا، رفع کم خونی و کاهش وزن 🍃 چای ⭐️ خواص: گرم و خشك، ضد اسپاسم، محرك و بادشكن، مسکن درد رفع بیماری معده و كبد، ضد ناراحتي گلو و سرفه، ضد روماتيسم، ضد عفوني كننده 🍃 چای ( ) (یک قاشق غذا خوری ) در یک قوری (دو لیوان آب سرد) به همراه مقداری عسل. ⭐️ خواص : طبیعت معتدل و اندکی گرم، ضد اسهال و استفراغ، ضد نفخ معده، مقوی معده، خوشبوکنننده ی دهان، آرام کننده ی روده ها، رفع ناراحتی های ریوی و آسم، و تنگی نفس، ضد سرفه، ضد ناراحتی های کیسه صفرا، رفع خستگی، طبیعت معتدل و دیم آن گرم و خشک. آرام بخش اعصاب، معده، روده و تقویت آنها، ضد تب، ضد انگل، ضد یبوست، مقوی اعصاب و مغز، اشتها آور، ضد بلغم و صفرا، شستشو دهنده بسیار قوی کلیه ها. ✅ زیاده روی در هر چیز از جمله در مصرف دم نوش ها صحیح نمی باشد، لذا سعی شود متنوع و کم از انواع چای های اسلامی نوشیده شود. 🍲کانال پخت و پز اسلامی http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54 رسانه تبلیغی ما باشید🍃