#کته_بلغور
خواص:
سرشار از انواع ویتامین ها.
ضد سرطان.
جایگزین بسیار خوب برای برنج؛ اگر درست طبخ بشه، حتی مهمان هم متوجه نمیشود.
طبع گرم لطیفی دارد پس مفید برای افراد با طبع سرد.
خونساز است.
مناسب برای افرادی که به تناسب اندام میاندیشند.
به علت داشتن سبوس، هضم و گوارش را منظم میکند.
⏰مدت زمان لازم برای آماده شدن: یک ساعت و ده دقیقه تا یک ساعت و نیم.
📝مواد لازم:
1) گندم نیمدانه یا بلغور (همراه پوست یا همان سبوس)
2) روغن
3) نمک
4) آب
🥘 طرز تهیه:
ابتدا بلغورها را به تعداد افراد خانواده مانند برنج پیمانه میکنیم.
آن را بدون روغن تفت میدهیم، تا عطر خوشی از آن بلند شود، و تقریبا همه بلغورها تفت خورده باشند.
بلغورها را مانند برنج میشوریم، و مثل برنج کته دم میکنیم.
یعنی: بلغورها را بعد از تفت دادن، شسته، داخل قابلمه میریزیم، و به اندازهای به آن آب اضافه میکنیم که تقریبا روی گندمها را یک بند انگشت آب بگیرد؛ روغن و نمک را هم به آن اضافه میکنیم، شعله را ابتدا زیاد میکنیم تا آب به جوش آید، بعد از جوش آمدن شعله را کم میکنیم تا آرام آرام بلغورمان مراحل پخت را طی کند، وقتی آب آن کشیده شد دمکش را قرار میدهیم، و شعله را تنظیم میکنیم.
همانند برنج؛ اجازه میدهیم تا حسابی دم بکشد که حدود 30 دقیقه تا 45 دقیقه طول خواهد کشید.
😋😋غذا آماده است.
این غذا را میشود با مایهی گوشت چرخ شده، یا انواع خورشتها میل کرد.
نوش جان
🛠🔧نکات فنی لازم:
✅ موقع تفت دادن:
1. به سرعت هم بزنید تا بلغورها حالت سوختگی پیدا نکند.
2. نیاز نیست رنگ بلغورها تغییر کند.
3. نشانهی مناسب بودن مقدار تفت؛ این است که بوی خوش بلغور بلند میشود.
✅ موقع کشیده شدن آب بلغور:
قبل از دمکش گذاری: دقت کنید که آب از سطح بلغور ها کمی پایین بیاید؛ اما نباید کل آب برچیده شده باشد و اگر احیانا آب آن کم شد، میتوانید مقداری آب اضافه کنید.
🕌نکته طلایی:💝
حتما با عشق غذا رو طبخ کنید.
و حتما این غذا رو نذر کنید؛ تا هم از خواص حداکثری اون بهره ببرید هم غذاتون خیلی خوشمزه بشه.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#کیک_هل_و_گلاب
مواد لازم :
آرد دو پیمانه
تخم مرغ چهار عدد
شکر یک پیمانه
روغن نصف پیمانه
گلاب نصف پیمانه
هل یک قاشق چ
💬طرز تهیه:
ابتدا شکر و روغن رو با همزن میزنیم تا خوب ترکیب بشن بعد تخم مرغ ها رو یکی یکی داخلش میشکنیم و برای هرکدوم حدود سی ثانیه با دور تند میزنیم ،بعد هل رو اضافه میکنیم و تا جایی که قاطی مواد شد هم میزنیم ،گلاب رو اضافه میکنیم و بعد هم آرد رو در دو مرحله روی مواد الک میکنیم و با همزن دور تند میزنیم تا مواد کیک مون بدست بیاد قالب رو چرب میکنیم و میریزیم داخل قالب و فر که از قبل با دمای ۱۸۰درجه گرم کردیم به مدت چهل دقیقه ...
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#کیک_گردو_و_هویج
📝مواد لازم :
تخم مرغ ۴عدد
آرد شیرینی پزی ۱پیمانه وسه چهارم پیمانه
شکر یک پیمانه
هویج سه عدد متوسط
گردو خرد شده نصف پیمانه
روغن مایه سه چهارم پیمانه
پودر هل نصف قاشق چای خوری
پودر دارچین یک قاشق مرباخوری
💬طرزتهیه:
ابتدا تخم مرغ وشکرو خوب باهم مخلوط میکنیم وخوب هم میزنیم تاکرم رنگ بشه بعد روغن مایه وگردو اضافه میکنیم وبعد هویج رنده شده رواضافه میکنیم ومرتب هم میزنیم ومرحله آخر مواد خشک یعنی آرد ،دارچین،پودر هل کم کم اضافه میکنیم وخوب هم میزنیم تایکدست بشه بعد قابلمه رو چرب میکنیم کاغذ روغنی میزاریم ودوباره چرب میکنیم ومواد داخلش میریزیم ودرشو دم کن میزاریم وروی حرارت میزاریم بااستفاده ازشعله پخش کن وحرارت کم به مدت یک ساعت ونیم اجازه میدیم تاکیک آماده بشه بعد بایک سیخ چوبی امتحان میکنیم تاکیکمون آماده شده باشه اگه مواد به سیخ نچسبید یعنی آماده شده ومیتونیم از قابلمه جدا کنیم
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#کیک_کشمشی_ساده .
مواد لازم:
آرد دو و نیم پیمانه
شکر یک و نیم پیمانه
تخم مرغ درشت۵عدد
شیر ولرم یک پیمانه
روغن سه چهارم پیمانه
کشمش پلویی نصف پیمانه
💬طرز تهیه:
(کشمش را از یک ساعت قبل در مقداری آب خیس کنید بعد داخل صافی می ریزیم و بعد با پارچه نخی تمیز خشک می کنیم و با دو قاشق غذاخوری آرد الک شده خوب مخلوط می کنیم و کنار می گذاریم)
زرده و سفیده ی تخم مرغ ها را از هم جدا می کنیم زرده ها را کمی با همزن دستی می زنیم تا از لختگی در بیاید سپس نیمی از شکر را اضافه می کنیم و با دور متوسط می زنیم حالا آنقدر هم می زنیم تا غلیظ و کش دار و حجم آن دو برابر شود، در این مرحله شیر ولرم و روغن را اضافه می کنیم و کمی هم می زنیم و آرد رو سه بار الک می کنیم و کم کم به مواد اضافه می کنیم و همچنان هم می زنیم.
سفیده ها را جداگانه می زنیم تا حدی که چند برابر شود و در حین فرم دادن سفیده نیمه باقی مانده ی شکر را هم کم کم به سفیده اضافه می کنیم تا کاملا پف کند طوری که وقتی ظرف را برعکس می کنیم از ظرف نریزد و با استفاده از لیسک یا قاشق چوبی به صورت دورانی با باقی مواد تا حدی که مخلوط شود هم می زنیم حواستان باشد که زیاد هم نزنید تا پف مواد نخوابد و در انتها کشمش را هم اضافه می کنیم.
باز هم خیلی خیلی کم فقط در حد مخلوط شدن هم می زنیم مواد را درون قالب که چرب و آرد پاشی کرده ایم می ریزیم و دورن فر که از قبل گرم شده به مدت 40 الی 50 دقیقه با دمای 180 درجه می پزیم قبل از اتمام وقت با خلال دندان تست کنید. نوش جونتان.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
سلام دوستان اعیاد شعبانیه رو به همگی شما تبریک میگم
چندتا دستور پخت کیک براتون گذاشتم حتما حتما فرداکه عیده درست کنید 😍
عید همگی مبارک❤️
📌 دستور تهیه #ماءالجبن ( #آب_پنیر )
🥣 یک کیلو شیر را جوشانده بلافاصله بعد از جوش آمدن شعله را خاموش کرده و دو سوم استکان سکنجبین ترش یا سرکه خانگی در آن بریزید و کمی صبر نمائید تا شیر به اصطلاح بریده شود.
🥣 اگر شیر بریده نشد، می توانید چند قاشق غذاخوری دیگر سرکه خانگی به آن اضافه نمائید تا بریده شود.
🥣 سپس شیر بریده شده را درون کیسه پارچه ای ریخته و آبگیری نمائید. به آب حاصل از این فرایند ماء الجبن می گویند.
🥣 پس از فشردن کیسه پارچه ای برای گرفتن ماء الجبن خواهید دید که یک کف سفید روی آب نقش می بندد که باید این کف گرفته شود.
🥣 میزان مصرف ماء الجبن بدین صورت است: روزانه یک لیوان بزرگ (cc 250) ناشتا میل شود. در صورتی که بیمار مشکل معده داشت باید ابتدا معده را اصلاح کند سپس مصرف ماء الجبن را آغاز نماید یا می تواند همزمان با اصلاح معده مصرف را شروع کند.
🥣 در صورت مشاهده استفراغ یا روان شدن معده باید گفت که این موارد طبیعی است و نوعی سم زدایی از بدن می باشد.
•┈••✾•🌿🌺🌿•✾••┈•
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#رب_نارنج
طرز تهیه
⏰پخت:۷۵دقیقه
1-درابتدا نارنجها رو دو سه دقیقه داخل آب گرم میزاریم تا یخورده نرم بشوند بعد از آن از آب در آورده و از وسط قاچ میکنیم و با آب میوه گیری دستی اگه حوصله داشته باشید که بهتر هست چون نتیجه کار بهتر میشه آب میگیریم،البته پوستشو در نیارین تا از حداکثر گوشت نارنج استفاده بشه.
2-اگه هم دوست داشتین با آب میوه گیری برقی آب بگیرید،بعد پوست کندن نارنج قبل این که قاچش کنید یبار زیر آب سرد بگیرید که تلخی پوست نارنج از روی گوشتش برداشته بشه.
3-بعد آب گرفتن آب نارنج رو از صافی رد کرده و داخل یه قابلمه میریزیم و روی گازگذاشته، وقتی جوش اومد پیچ گاز کم کنین و زود به زود هم بزنید تا به غلظت دلخواه برسید،در اخر نمک که بستگی به موادتون داره میتونید اضافه کنید،البته اگه دوست هم نداشتیدمیتونین نریزین، نریختن نمک سبب اتفاق خاصی نمیشه.
4-میتونید گوشتهای نارنج رو توی آسیاب بریزید تا قشنگ له بشه و وسطای پخت به آب نارنج اضافه کنید،چون هم حیف و میل نمیشه و رب زودتر غلیظ میشه.
5-این رب خیلی خیلی عالیه و برای انواع پختها مثل ماهی و مرغ و گوشت و بعضی خوراکای دیگه بنا بر ذائقه قابل استفادست.
سایر نکات:😊👇
بعد سرد شدن رب ،رب رو داخل ظرف شیشه ای بریزید و حتما داخل یخچال نگهداری کنید.
اگه دوست داشتید که رنگ ربتون تیره تر در بیاد در اواخر پخت میتونید یه مقدار رب آلوچه و یا رب هلو اضافه کنید که رنگش قهوه ای تر در بیاد.
غلظت رب اختیاری هست.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#رب_آلو
⏰پخت :60دقیقه
۱.آلو ها را شسته و همان طور خیس داخل قابلمه بریزید و درش را گذاشته و روی شعله ملایم قرار دهید .احتیاجی به اضافه کردن آب نیست.
۲.وقتی آلو ها آب انداخت در قابلمه رو بردارید و هر از گاهی آن را هم بزنید .آنقدر روی شعله بماند که آب آلوها تبخیر شده و هسته آلوها جدا شود
۳.وقتی آلوها کاملا له شد شعله را خاموش کنید و آلو ها را از صافی رد کنید تا هسته و پوست آنها جدا شود
۴.مقدار کمی نمک بزنید و دوباره آلو ها را روی شعله قرار دهید تا کاملا سفت شده و آب اضافی آن کشیده شود.
۵.سپس اجازه دهید خنک شود و درون شیشه بریزید و در یخچال قرار دهید.
سایر نکات:😊👇
رب آلو
بسته به رنگ آلو رنگ رب آلوی شما متغیر است.
برای خوشمزه تر شدن رب میتوانید مقداری زردآلو یا هلو هم به آلو ها اضافه کنید.
از این رب میتوان در انواع خورش استفاده کنید طعم خوشمزه ای به غذا میدهد.
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
#خورشت_گل_کلم
طرز تهیه👩🏻🍳
یدونه پیاز نگینی رو توی ۱ ق غ خ روغن تفت میدیم، پیازا مقداری که سبک و شیشه ای شد بهش فلفل سیاه، زردچوبه پاپریکا و ۱ عدد چوب دارچین اضافه میکنیم و یه مقداری تفت که خورد تقریبا ۳۰۰ گرم گوشت خورشتی گوسفند به پیازا اضافه کرده و خوب تفت میدیم. تکه های گوشت که سرخ شدن بهش ۱ ق غ خ رب به یا رب آلو و به اندازه ۲ مشت پر نعنا، شوید و جعفری تازه خورد شده به موادمون اضافه کرده و تفت میدیم بعد از تقریبا ۴ دقیقه تفت خوردن بهش ۳ لیوان آب جوش اضافه کرده و میذاریم به مدت تقریبا ۲ ساعت به خوبی تا زمانی که گوشتها پخت بپزه که بعد از پخت گوشتا بهش به میزان کافی نمک و مقداری زعفران دم شده برای خوش طعم شدن اضافه میکنیم.
حالا تو یه تابه مقداری گل کلم رو برش زده و توی ۱ ق غ خ روغن تفت میدیم تا زمانی که گل کلما کبابی شد. حالا به خورشتمون ۱/۲ پیمانه غوره و گل کلمهای سرخ شده رو اضافه میکنیم و میذاریم تقریبا به مدت ۲۰ دقیقه خوب بپزه تا خورشت کاملا جا بیفته و به روغن بیفته. میتونین برای روی این خورشت از سیبزمینی سرخ کرده و یا بادمجون سرخ کرده هم استفاده کنین 😊
نوش جان
🍲کانال پخت و پز اسلامی :
🆔 @pokht_paz_Islamic
Ramezan.pdf
472.8K
#تدابیر_ماه_رمضان
🍲پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺
#شربت_خاکشیر
ویژه افطار🌙
خاکشیرو خوب بشورید و آب اضافی شو دور بریزید ولی مقدار کمی شربت یا سکنجبین بهش اضافه کنین.. بعد خاکشیرو داخل قالبهای یخ بریزید و داخل فریزر بزارین. حالا هر وقت که خواستین خاکشیر آماده دارین و میتونین ازش استفاده کنین . . .
این شربت در ایام ماه_رمضون هم خیلی به درد میخوره و برای افطار و رفع عطش و یبوست هم مناسبه....
میتونین یخهای محتوی تکه های لیمو ترش و برگ نعناع هم آماده کنید و داخل فریزر یزارین .... همینطور یخهای میوه ای مختلف. خیلی هم خوشگل میشه
🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃🍇🍃
🍲پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54
#بامیه_خونگی
برای شربت:
۱ لیوان آب
۲ لیوان شکرسرخ
۴ ق غ گلاب
یک ق غ آبلیمو طبیعی
۲ ق غ زعفران دمکرده
تمام مواد شربت رو مخلوط کرده و روی حرارت قرار میدیم تا شربت یکدست بشه و شکرت هایی که دور قابلمه جمع میشه با قاشق جدا کنید که وارد شربت نشه و شربت شکرک بزنه
برای خمیر:
1 لیوان ارد
25گرم کره
۱ لیوان آب
۲عدد تخم مرغ
1 ق غ عسل
ابتدا داخل قابلمه، آب و کره و عسل رو میریزیم و هم میزنیم تا کره ذوب بشه(دقت کنین آب داغ نشه قبل ریختن آرد ) ،بعد آرد رو ریخته و مدام هم میزنیم و خمیرو بازو بسته میکنیم با حرارت کم تا خمیر وسط قابلمه جمع شه ،به مدت پنج تا ده دقیقه،خمیرو داخل ظرفی میریزیم و میذاریم خنک شه و بعد وانیل رو ریخته و تخم مرغ رو یکی یکی اضافه و با همزن برقی میزنیم تا خمیر کمی حالت چسبندگی داشته باشه و یکدست شه،
داخل قابلمه روغن رو مقداری گرم میکنیم (نباید داغ شه) و موادو داخل قیف میریزیم و با ماسوره مخصوص بامیه ریخته و با قیچی چرب شده میبریم و با حرارت کم زیرو رو میکنیم تا سرخ شه و بعد وقتی داغه داخل شربت خنک (حتما باید شربت خنک باشه که نرم نشه ترد شه)میریزیم و با پودر پسته تزیین میکنیم😍❤️ .
🍲پخت و پز اسلامی
http://eitaa.com/joinchat/3761242134C11ef213d54