روضه امام جواد - @Maddahionlin.mp3
5.59M
🔳 #شهادت_امام_جواد(ع)
🌴روضه امام جواد(ع)
🌴السلام علیک یا محمد بن علی
🎤حاج #مهدی_سماواتی
⏯ #روضه
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
صحبتهای فرمانده وقت نیروی انتظامی تهران بزرگ در غائله تیر سال ۷۸ که بعد از بیست سال زده شد:
▪️داستان فتنه کوی دانشگاه یک طراحی از پیش تعیین شده بود
وزارت کشور دولت اصلاحات خودش دستور برخورد با دانشجویان را صادر کرد و خودش علم حمایت از آنها را برداشت
▪️۲۰ سال خانه نشینی را بر من تحمیل کردید برای من حصر نانوشته تعیین کردید
▪️در آن زمان اقدام آدم ربایی و گرگان گیری علیه پلیس در دو مرحله انفاق افتاد اما بدون اینکه خونی از دماغ کسی بیاید 20 نفر بازداشت شدند اصلا کسی کشته نشد
در جریان آن به پلیس تیراندازی شد اما ما هیچ تیراندازی نکردیم
وزارت کشور بی سیم های پلیس را داشت سند داریم که چگونه روی خط بی سیمهای ما می آمدند
▪️هیئت حقیقتیاب را یک جانبه چیدمان کردند و بدون اطلاع و موافقت دو عضو تعیین شده توسط رهبر انقلاب گزارشی دروغین منتشر کردند
بعدها گزارش کمیسیون اصل نود مجلس، پلیس را مبرا دانست و خاتمی به من نامه فرستاد و ابراز دلجویی کرد...
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
🔥#اصحاب_فتنه
امروز ۱۸ تیر سالگرد فتنه کوی دانشگاه تهران در سال۷۸ است. گروهی هستند که گویا ماموریتی جز فتنه انگیزی ندارند .مطالعه تاریخ انقلاب اسلامی نشان می دهد که علاوه بر فتنه هایی در مقیاس کوچک ، هر 10 سال فتنه های گسترده و عمیقی توسط افرادی خاص با حمایت دشمنان خارجی و به هدف براندازی نظام رخ می دهد که هر بار با درایت رهبری و بصیرت مردم خنثی می شود.
مناسب است جهت یادآوری، برخی از #سران_فتنه آن روز معرفی شوند :
1️⃣-#سید_محمد_موسوی_خوئینی ها صاحب امتیاز وقت روزنامه سلام ؛که با افشای یک سند دروغین از سعید امامی آتش فتنه را شعله ور ساخت .
موسوی خوئینی ها که ملقب به پدر فتنه گران می باشد در تمام فتنه های رخ داده نقش اصلی رادارد.
2️⃣- #سعید_حجاریان تئوریسین فتنه ۷۸ و سایر فتنه های بعداز آن تاریخ.
وی در تمام وقایع دوران اصلاحات وبعد از آن نقش اساسی و تعیین کننده دارد.
3️⃣- #فائزه_هاشمی دختر هاشمی رفسنجانی؛
یکی از فتنه گرانی که در تمام آشوبها و فتنه ها از جمله فتنه ۷۸ همیشه به بهانه های مختلف در صحنه حضور داشته است.
وی در جریان حادثه کوی دانشگاه در بین دانشجویان چنان با حرارت سخنرانی کرد که طبق اظهار حاضرین در صحنه؛ دانشجویان قبل از آن سخنرانی خیلی آرامتر بودند.
4️⃣-#احمد_باطبی
وی باتحریک وشوراندن دانشجویان تلاش میکرد دامنه اغتشاشات را وسعت دهد.وی بعداز دستگیری و محکومیت به ۱۵ سال زندان با استفاده از مرخصی استعلاجی موفق شد به آمریکا فرارکند.وهم اکنون از همکاران سازمانهای جاسوسی آمریکاست.
5️⃣_ #علی_افشاری:
وی از اعضای اصلی شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت وازگردانندگان اصلی فتنه ۷۸ بود .او پس از دستگیری به ۶ سال حبس تعزیری محکوم و پس ازاظهارندامت و اعترافات تلویزیونی از زندان آزاد ودر سال۸۴به بهانه ادامه تحصیل راهی آمریکا شدواکنون در شبکه های خبری سازمان سیا به لجن پراکنی علیه انقلاب اسلامی مشغول می باشد.
6️⃣_#منوچهر_محمدی
متهم ردیف اول اغتشاشات کوی دانشگاه که از قضا دانشجو هم نبود.وی پس از دستگیری و تبدیل حکم اعدامش به ۱۵ سال زندان به بهانه شرکت در مراسم خاکسپاری برادرش با کمک سفارت آمریکا موفق به فرارازایران شد.
7️⃣_#امیر_عباس_فخرآور:
فخراور در سال ۸۵ بااستفاده از یک مرخصی کوتاه مدت به آمریکا فرار کرد.
8️⃣_#اکبر_عطری:
او از افرادی است که نقش فعالی در اغتشاشات تیر ۷۸ داشت؛ و به خاطر همین فعالیتهای فتنه گرانه اش توانست مبلغ۲ میلیون دلار از محل بودجه های وزارت امورخارجه آمریکا برای پیشبرد فعالیتهای فتنه گرانه اش دریافت نماید.
این افراد با رهبری موسوی خوئینی ها حجاریان توانستند بمدت۵ روز در خیابانهای تهران جولان داده واموال مردم را غارت کنند تا جایی که تصمیم گرفتند که به بیت رهبری هم حمله کنند که با جانفشانی نیروهای بسیجی نقشه شان نقش برآب شد.
9️⃣- #سایر_نقش_آفرینان
ــ فریبا داوودی مهاجر
- مصطفی تاج زاده
- عبدالله نوری
🔴دراین میان روزنامه های اصلاح طلب هرروز با تحریک اغتشاشگران تلاش میکردند آتش این فتنه را گرمتر و شعله ور تر نگه دارند.
فتنه هارا نباید فراموش کنیم.
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
❎درسهایی که از افغانستان باید آموخت
(قسمت اول)
✍حسین حسینی نژاد
گویا برای افغانستان تاریخ در حال تکرار شدن است. در ۱۵ فوریه ۱۹۸۹ آخرین سرباز اتحاد جماهیر شوروی سابق، از پل مرزی میان افغانستان و ازبکستان عبور کرد و حضور بیش از ۹ ساله نیروهای شوروی در افغانستان پایان یافت. حالا بعد از سی و سه سال از این واقعه در یک پرده جدید با خروج شبانه سربازان امریکایی از پايگاه هوايي بگرام این نمایش مجددا در حال تکرار است. خروجی که به گفته لوید آستین، وزیر دفاع امریکا تاکنون مطابق برنامه پیش رفته و پنتاگون همچنان تلاش دارد تا این عملیات بهگونهی سنجیده، منظم و امن دنبال شود.
خروج ابرقدرت شرقی بعد از مدتی منجر به سقوط دولت خلقی داکتر نجیب الله و خروج ابرقدرت غربی دولت اشرف غنی را به ورطه سقوط کشانده است. دولتهایی که موجودیت آنها بیش از آنکه بر مولفه های داخلی قدرت استوار باشد متکی به قدرت خارجی است. این آمد و شد ، ویرانی و خرابی ، جنگ و صلح ، صعود و سقوط درسهایی را با خود به همراه دارد. درسهایی که نباید بیتوجه از کنار آن گذشت.
🔹درس اول- درسی که افغانستان به همه داد .
مهمترین درسی که از آمد و شد ابرقدرتها به افغانستان می توان آموخت، بی حاصلی تکیه بر بیگانه است. به قول شاعر :
از آنروز دشمن بما چیره گشت
که ما را روان و خرد تیره گشت
از آنروز این خانه ویرانه شد
که نان آورش مرد بیگانه شد
برای شاعر، بیگانه چه شوروی باشد، چه بریتانیا و چه آمریکا فرقی نمی کند ، نان آورت که بیگانه شد باید انتظار ویرانی داشت نه آبادانی، چه افغانستان چه عراق و چه هر جای دیگری .
باید هوشیار بود ؛در طول تاریخ کم نبوده اند مردمی که تحت سیطره زورمدارانی قرار گرفته اند که بنای حکومت آنها بر پایه ظلم و فساد و ناامنی پایه ریزی شده است و به بیان قرآن از قول ملکه سبا:
«ان الملوک اذا دخلوا قریة افسدوها و جعلوا اعزة اهلها اذلة و کذلک یفعلون »
پادشاهان هنگامی که وارد منطقه آبادی شوند،آن را به فساد می کشند وعزیزان آن را ذلیل می کنند. (نمل،۳۴)
ادامه دارد👇
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎👆درسهایی که از افغانستان باید آموخت
(قسمت دوم)
درس افغانستان به ابرقدرتها این بود که بدانند در هزاره سوم، امنیت و توسعه دیگر یک پروژه از پیش نوشته نیست بنابراین تا ملت ها نخواهند، اتفاقی نخواهد افتاد. زبینگو برژنسکی در کتاب در جستجوی امنیت ملی یک سال قبل از خروج قوای شوروی می نویسد:«از سال ۱۹۷۹ تاکنون نیروهای مسلح شوروی با بی رحمی روز افزونی کوشیده اند افغانستان را آرام کنند» اما نشد . حالا اگر دو دهه حضور آمریکا را هم به این مدت اضافه کنیم ؛طی این مدت هر دو ابرقدرت همه توان نظامی خود را بکار گرفتند تا در قاب ایدئولوژی مورد نظر خود امنیت و توسعه را برای افغانها به وجود آورند اما علی رغم صرف میلیاردها دلار نه امنیت به دست آمد، نه کمونیست مد نظر شوروی و نه دموکراسی مد نظر امریکا توانست در افغانستان گامی فراتر از کابل بردارد . دلیلش این بود که از سوی افغانها این ایده های خارجی غریب می آمد و برایشان پذیرفتنی نبود از این رو از همراهی با آن سرباز زدند به زبان ساده آنها تغییر را نمیخواستند .
به طور کلی ابرقدرتها باید بدانند تا ملتی خود آمادگی تغییر نداشته باشد هیچ قدرت فائقه ای نمی تواند سرنوشت آنرا تغییر دهد
انَّ اللَّهَ لا يُغَيِّرُ ما بِقَوْمٍ حَتَّي يُغَيِّرُوا ما بِأَنْفُسِهِمْ
خداوند سرنوشت هیچ قوم( و ملّتی) را تغییر نمی دهد مگر آنکه آنان آنچه را در خودشان است تغییر دهند(رعد،۱۱)
ادامه دارد👇
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎درسهایی که از افغانستان باید آموخت(قسمت سوم )
ارسطو میگفت ما انسانها غالبا جنگ را بپا میکنیم تا بتوانیم در صلح زندگی کنیم مسیری که مشکل می تواند به نتیجه برسد .خروج امریکا و پایان نقش آن به عنوان ضامن امنیت افغانستان -که البته هیچگاه برقرار نشد- می تواند تصویر امنیت را به شدت تغییر دهد و بر احتمال درگیری و همکاری بیفزاید، زیرا بازیگران جدید سعی خواهند کرد خلا قدرت به وجود آمده را پر کنند. سالها کشمکش و سلطه باید به افغانها آموخته باشد که صلح هرگز از دهانه تفنگ بیرون نمی آید و تا زمانی صدای گلوله ها فراتر از گفتگوها و همکاری است آش همان آش است و کاسه همان کاسه.
عقب نشینی آمریکائیها این فرصت را پیش روی افغانها قرار داده است تا به این سوال پاسخ دهند که آیا صلح را ترجیح می دهند یا جنگ را. اگر صلح را ترجیح می دهند، باید بپذیرند که برای نیل به آن تعدیل مواضع ، مصالحه ،مذاکره و همکاری لازم است.
طالبان یا هر گروه دیگری که در افغانستان سودای حکومتداری دارند باید بدانند که دولتهایی که مولود جنگند، هرگز نمیتوانند خالق صلح باشند. صلح و نظم ناشی از قدرت اجبار ، اگر شدنی هم باشد وضعیتی موقتی است.صلح یک محصول عالی تمدنی(civilizational)و حاصل کار و فعالیت ، تفاهم، تولید و تجارت، تعاملات فرهنگی و رویکردهای خردمندانه است. امروز به بیان قران تنها یک راه نجات برای افغانستان
باقی مانده است:
« أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ»
بر كافران سختگير [و] با همديگر مهربانند.(فتح،۲۹)
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎انتقال نظامیان آمریکا از قطر به اردن با چه هدفی؟
🔸️منابع خبری رسمی آمریکا از تخلیه پایگاه السیلیه قطر و انتقال نیروها و تجهیزات آن به اردن خبر می دهند .
🔸️این اتفاق که در رسانه های ایران بازتاب زیادی نیافته به باور راقم این سطور بسیار با اهمیت است و در راستای تغییر اولویت های آمریکا در روابط خارجی خود ارزیابی می شود .
🔸️در خصوص مکانی که اخیرا تخلیه شده باید گفت این مرکز مهم نظامی ، بزرگترین پایگاه آمریکا در سطح جهان بود که در جنوب غرب دوحه قرار داشت و از لحاظ زیرساخت و تجهیزات می توانست پذیرای استراحت ۲۰۰ هزار نظامی باشد و یک سر پل مهم برای حمله به کشورهای دیگر بود و در همین زمینه در تهاجم نظامی به افغانستان و عراق از آن بهره برداری شد.
🔸️تغییر مکان نیروهای سنتکام همزمان با تخلیه آمریکا از افغانستان اتفاق می افتد که حاکی از جدی بودن ایالات متحده برای تمرکز بر شرق آسیاست و در همین راستا نسبت به تعهداتش برای حفاظت از دول عربی خلیج فارس چندان پایبند نخواهد بود لکن با حضور در اردن و استقرار نیروهایش در مجاورت فلسطین اشغالی ، نشان می دهد که به تامین امنیت اسرائیل هنوز هم متعهد است.
🔸️از طرفی نگارنده این یادداشت معتقد است از جمله استراتژی های اعلامی آمریکا ، حضور نظامی در نقاط مهم و استراتژیک بوده و حضور نظامی گسترده در اردن علاوه بر این که اشراف واشنگتن به شرق مدیترانه و کشورهای فلسطین ، لبنان ، سوریه ، مصر و عراق را بیشتر می کند ، می تواند بر کریدور تجاری بسیار مهم شرق به غرب نیز اثر بگذارد.
🔸️این مسیر که بناست از چین تا مدیترانه برقرار شود تاثیر تجاری بسیار مهمی بر شرق و غرب آسیا خواهد داشت و اقتصاد کشورهای اروپایی را دستخوش انفعال جدی می کند.
🔸️نباید فراموش کرد ایجاد پایگاه تِنِف ( منطقه مرزی سوریه و عراق ) در راستای جلوگیری از ایجاد کریدور تهران - بغداد- دمشق -بیروت بود.
🔸️ نکته دیگر این که انتقال نظامیان امریکایی به اردن ، برخلاف تحلیل عده ای از تحلیلگران غربی ، آنان را از تیررس ایران و حتی گروههای مقاومت خارج نمی کند؛ بنابراین بعید است این نقل و انتقال گسترده با هدف رفع تهدید از نیروهای آمریکایی در خلیج فارس و مذاکرات وین مرتبط باشد و حفاظت بیشتر از رژیم صهیونیستی (با عطف به شکست های اخیر و تردید جدی در خصوص توانایی های ارتش این رژیم در حفاظت از شهروندانش ) را به ذهن متبادر می کند.
🔸️ در نهایت باید گفت پیام این جابجایی نظامی برای دول عربی خلیج فارس این خواهدبود که آمریکا تا ابد نمی تواند از آنان محافظت کند و آنان برای بقا و امنیت خود باید به اصل خودیاری برسند و یا از طریق ایجاد پیمان های منطقه ای با همسایگان بر اساس منافع مشترک و موازی اقدام نمایند.
🔸️جمهوری اسلامی اما پیروز اصلی این عقب نشینی است زیرا اولا مهم ترین و بزرگترین پایگاه در اطراف مرزهایش تخلیه شده و دوم این که هژمونی اش در خلیج فارس به اثبات رسیده و شیخ نشین های عربی پس از این رخداد با احتیاط بیشتری در خصوص ایران عمل می کنند زیرا دیگر از حمایت قاطع آمریکا اطمینان ندارند. سومین دستاورد تهران این خواهد بود که می تواند امیال خودش را با قابلیت اثرگذاری بیشتری در سواحل جنوبی اش اعمال نماید و یحتمل کشورهای حاشیه خلیج فارس هم به فکر ایجاد ابتکاری پایدار برای حل مشکلاتشان با همسایه بزرگتر خواهند اندیشید.
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎ چه کنیم ، جنگ را آغاز کنیم ؟
طالبان دارد بر #افغانستان مسلط میشود آنهایی که همیشه برای گفتگو به عنوان تنها راه حل حتی با شیطان فشار میآوردند، اکنون که دولت ۴ گروه را آورده که مسائل را با گفتگو حل کند، فریاد واتروریستا سر میدهند و تلاش٢۴ساعته میکنند که ثابت کنند طالبان تروریست است. حالا چه کنیم جنگ را آغاز کنیم؟
✍ عبدالله گنجی
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎طالبان حداکثر 30 درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند
✍️ سعدالله زارعی در روزنامه کیهان نوشت
🔹(افغانستان) حدود 40 میلیون نفر جمعیت دارد.
🔹99 درصد مردم آن مسلمانند و در بیش از ده گروه قومی شامل پشتونها، تاجیکها، هزارهها، ازبکها، ایماقها، ترکمنها، بلوچها، پشهایها و سادات قرار دارند.
🔹پشتونها با حدود 16 میلیون نفر، 39/5 درصد، بزرگترین گروه قومی افغانستان به حساب میآیند
🔹گروه دوم تاجیکها هستند که 32/5 درصد یعنی حدود 13 میلیون نفر جمعیت دارند و عمدتاً سنی مذهب میباشند
🔹گروه قومی سوم، هزارهها هستند که 20 درصد یعنی حدود 8 میلیون نفر جمعیت دارند
🔹جمعیت شیعه که حدود 7 میلیون نفر میباشد، در میان تاجیکها، پشتونها، قزلباشها، سادات، هزارهها و بقیه توزیع شده است.
🔹هیچ قومی در افغانستان وجود ندارد که بتواند ادعا کند اکثریت مطلق جمعیت را داشته و در نتیجه حق دارد حکومت و کشور و سازمانهای آن را در قبضه خود قرار دهد.
🔹البته از نظر مذهبی، با توجه به اینکه بین 75 تا 80 درصد مردم، تابع مذهب حنفی هستند، طبعاً حکومت از نظر قوانین و حقوق اساسی، از اصول این مذهب پیروی میکند. کما اینکه الان هم اینگونه است اما در عین حال این نکته را باید در نظر داشت که تقسیمبندیهای داخلی افغانستان مانند عراق، لبنان و... نه بر مبنای مذهب بلکه بر مبنای قومیت قرار دارد
🔹گروه طالبان [...] حداکثر 30 درصد جامعه متنوع افغانستان را نمایندگی میکند.
🔹طالبان با توجه به صبغه مذهبی و دستور کاری که- تحت عنوان امارت اسلامی- برای خود تعریف نموده است، نمیتواند اقوام غیرپشتون را مخاطب خود داشته باشد.
🔹در میان پشتونها هم سه جریان وجود دارد؛ یک جریان مذهبی سنی که از نظر تعلیمی از مدارس حقانی و... پاکستان تغذیه میشود، یک جریان مذهبی شیعه پشتون و یک جریان غیرمذهبی سنی پشتون که از ایدههای غیرمذهبی جانبداری مینماید. جریان مذهبی اول یعنی طالبان اگر سه چهارم کل پشتونها را هم جذب نماید، 30 درصد یعنی حدود 12 میلیون نفر از مردم افغانستان را نمایندگی مینماید.
🔹«طالبان امروز» اصرار دارد ما قبول کنیم با طالبان گذشته و حکومت مطلوب فعلی آنان با حکومت امارات گذشته، تفاوت بنیادی دارد. ولی روشی که طالبان برای سیطره بر افغانستان در پیش گرفته است، وادارکردن بقیه طوایف و مذاهب به تمکین در برابر سیطره مطلق خود است و این در واقع نوعی جدید از «تمامیتخواهی» این گروه میباشد که اگر بر افغانستان مسلط گردد، قطعاً برای ساکت کردن دیگران دست به سلاح میبرد و به قول و قرارهای فعلی خود پشت میکند.
🔹طالبان دقیقاً به دلیل اینکه نمیتواند بیش از 30 درصد مردم را نمایندگی کند، با برگزاری انتخابات پارلمانی یا ریاستجمهوری موافق نیست
🔹آیا آمریکا نمیدانست که طالب نمیتواند به تنهایی بر افغانستان مسلط شود؟/ آیا از این پس طالبان در نقش گروه نیابتی آمریکا برای مهار مخالفان آمریکا در افغانستان و منطقه عمل خواهد کرد؟
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
⭕ *تحلیل جدیدترین تحولات دیپلماتیک و میدانی افغانستان*
🔻بیانیه نشست تهران درباره مذاکرات صلح افغانستان اجرایی نمی شود، زیرا:
۱- مهمترین محور آن(عدم توسل به جنگ) رو طالبان نمیخواهد اجرا کند.
۲- طالبان تحت تاثیر پاکستان و آمریکا است.
۳- مذاکره می کند برای اینکه یا فقط به اهدافش برسد یا در پساتروریسم ۲۰۰۱ تابلوی صلح طلبی و پرستیژ دیپلماتیک از خود نشان دهد.
🔻حوزه بین الملل:
۱- نشست بی نتیجه شورای امنیت.
۲- مذاکرات های چند جانبه دولت ها.
۳- رایزنی های دیپلماتیک (مانند سفر کار، وزیر خارجه هند به ایران که بیشتر بحث منافع هند در تقابل با پاکستان و چین مطرح است تا امنیت و جان انسان ها).
🔻حوزه میدانی:
طبق آخرین برآورد پنتاگون، کابل تا
۶ ماه بیشتر دوام نمی آورد که البته با حوادث فعلی شاید هم زودتر... .
۲- احتمال افزایش خیانت بسیاری از مسئولان ولایت ها، دولتمردان و سران نظامی.
۳- افزایش خشونت طالبان علیه جنبش اجتماعی شکل گرفته علیه آنها.
۴- سیر صعودی سقوط مراکز ولایت ها.
🔻راهبردهای مهمترین بازیگر؛ پاکستان
۱- کمک به سقوط هر چه سریعتر کابل و یا احتمال بسیار ضعیف معامله سیاسی با اشرف غنی برای امتیازگیری زیاد به نفع طالبان برای حضور حداکثری در دولت ائتلافی.
۲- مقابله با نفوذ میدانی هندوستان به دلیل نزدیکی فیزیکی مراکز سیاسی- امنیتی هند به سفارتخانه و کنسولگری های ایران در افغانستان.
۳- هماهنگی با آمریکا برای شراکت در راهبردهای ایالات متحده با هدف حفظ دولت فعلی پاکستان(مانند مصوبه دولت اصلاحات برای حمله به افغانستان به بهانه شهادت رایزن های ایرانی با هدف نزدیکی به ایالات متحده)، افزایش هژمون منطقه ای خود و تضعیف هند.
۴- هماهنگی و مذاکرات دیپلماتیک با ایران برای دادن تضمین امنیتی مرزها و جان شیعیان(به دلیل تجربه ۲۰ سال قبل تا کنون، امکان غلبه تفکر جریان دیوبندیه مماتی بر حیاتی در راس دولت احتمالی طالبان و نگاه ایدئولوژیک مماتی ها علیه شیعه که شبیه داعش و نزدیک به اهداف ضدامنیتی آمریکا علیه جمهوری اسلامی است).
🔻ایالات متحده:
۱- تداوم تسلط بر افغانستان با حفظ نفوذ در طالبان و نیاز پاکستان به همراهی با ایالات متحده.
۲- تلاش برای کاهش نفوذ چین، روسیه و ایران.
۳- استفاده از نیروهای نیابتی مانند داعش، رژیم صهیونیستی و ارتباط با کشورهای همسایه بحران مانند تاجیکستان و ترکمنستان.
۴- تلاش برای ناامن سازی مرزهای شرقی ایران از طریق نیروهای مزدور، بدنه ناهمراه با طالبان و داعش و نفوذدادن تروریست های نیابتی به داخل خاک ایران.
۵- رشد آنارشیسم و انتقال آن به شبه قاره با اهداف چندگانه علیه رقبای بین المللی مانند ایران، چین و روسیه.
🔻پیش فرض ها و سناریوهای جنگی:
(توسط همسایگان و بازیگران بین المللی که بسیار ضعیف است).
به ترتیب اولویت امکان و احتمال:
۱- تجاوز نیروی زمینی پاکستان به بهانه حفظ مرزها، حمایت از طالبان شرق(که عمدتا پاکستانی اند) و اختلاف مرزی با افغانستان.
۲- حمله هند به علت تخاصم رو به تزاید و تاریخی با پاکستان.
۳- حضور نیروهای نظامی چین در بدخشان(هم مرز با سین کیانگ) به بهانه مبارزه با تروریسم.
۴- اقدام امنیتی روسیه برای پرکردن خلاء آمریکا و یا حتی احداث پایگاه در مرزهای ترکمنستان یا تاجیکستان با افغانستان یا با درخواست دولت اشرف غنی در خاک این کشور.
🔻راهبردهای جمهوری اسلامی:
۱- تدوام دولت مستقر.
۲- حفظ جان مردم با رایزنی با طالبان در جلوگیری از کشتار عمومی.
۳- حمایت از جنبش اجتماعی مردم با هدف عدم وقوع آنارشیسم منطقه ای مورد نظر آمریکا و توسعه سیاسی افغان ها.
۴- عدم موفقیت طالبان با غلبه تفکر جریان تند و شبه داعشیِ دیوبندیه مماتی(شبیه آخر دهه ۹۰ میلادی).
۵- تعامل با همه گروه ها به جز داعش برای تشکیل دولت ملی.
🔻چرایی سختی فعالیت ایران در افغانستان:
۱- سطح متفاوت و تعداد بالای بازیگران افغانستان در نسبت با کشورهای بحران خیز دیگر مانند سوریه و عراق.
۲- ژله ای و بدون ثبات بودن عمده بازیگران داخلی افغانستان.
۳-حداقلی شدن برآوردهای دقیق و اقدامات کلان و به موقع ایران به دلیل تشخیص سخت سناریوهای بازیگران منطقه ای و بین المللی.
۴- پیش بینی ناپذیری صحنه بحران.
۵- اثبات نظر چند سال پیش شهید عزیز، حاج قاسم سلیمانی که فرمود: بهترین شرایط افغانستان از بدترین وضعیت سوریه، بدتر است.
🔻منحصر به فردترین رخداد ۲۰ سال اخیر:
مشارکت طالبان در مذاکراتی با حضور نمایندگان دولت افغانستان(نشست تهران)
🔻ضعف احتمالیِ نشست تهران:
ضعیف بودن سطح مذاکره کنندگان طالبان
کاری از مرکز تحلیل و وضعیت سنجی معاونت بررسی وتحلیل بسیج دانشجویی
🖋 جمع آوری و جمعبندی برادر جلال راغ (کارشناس ارشد مطالعات استراتژیک)
مرکز تحلیل و وضعیت سنجی سازمان بسیج دانشجویی
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
رجزخوانی افسر نیروی هوایی ارتش به زبان انگلیسی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام جواد هم به دست همسرش مسموم شد!!
تصورش هم سخته!ولی #نفوذ میتونه کاری کنه که نزدیکترین شخص به ما ضربه بزنه!!
دقت کنید به دست همسرش!امام حسن هم همینطور!....اون وقت اگه ما راجع به شخصی که پرونده خوبی هم نداره حتی در حد یک انتقاد سخن بگوییم!مدعیان انقلابی فحاشی در حد المپیک میکنن!که ایشون فلان و فلان هست اصلا امکان خیانت نیست!!! کاش قبل از گفتن این این حرفا نگاهی به سرنوشت امثال بلعم باعورا میکردن !اصلا بلعم هیچ به خائن های انقلاب خودمون!که کی بودن قبلا!
شهادت مظلومانۀ جوان ترین امام شیعه، حضرت جواد الائمّه (علیه السّلام) بر پیروان حقیقی قرآن، عترت و ولایت، تسلیت و تعزیت باد.
#امام_جواد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
تسلط طالبان بر شریان های حیاتی دولت افغانستان
همزمان با تسلط طالبان بر گمرکات و گذرگاههای مرزی ، در شبانه روز گذشته پنج شهرستان دیگر افغانستان را نیز به کنترل خود درآورده اند.
✅ نماز مهم و با برکت #یکشنبه های ماه ذیقعده:
🌸آخرین یکشنبه ماه ذیقعده🌺
🔸 برای نماز در روز یکشنبه این ماه روایتی از رسول خدا صلی الله علیه و آله نقل شده است.
🔸در فضیلت این نماز، آمده است که هر کس آن را بجا آورد:
➖ توبه اش پذیرفته میشود
➖ و گناهانش آمرزیده میگردد
➖ و سبب برکت برای نمازگزار و خانواده اش خواهد بود،
➖ و در روز قیامت کسانی که از او طلبی و یا حقّی دارند، از وی راضی گردند
➖ و با ایمان از دنیا میرود
➖ و قبرش برای او وسیع و نورانی گردد
➖ و پدر و مادرش از او راضی شوند،
➖ و آنها نیز مورد مغفرت خداوند قرار گیرند،
➖ ذریّه او نیز بخشیده شوند
➖ و روزی او وسیع گردد.
➖ فرشته مرگ به هنگام مردن، با او مدارا کند و به آسانی جانش را بگیرد.
🔸 رسول خدا صلی الله علیه و آله کیفیّت نماز را این گونه بیان فرمودند که:
🔹 در روز یکشنبه غسل کند و وضو بگیرد و چهار رکعت نماز بخواند (هر دو رکعت به یک سلام)
➖ در هر رکعت، سوره «حمد» یک مرتبه، سوره «قل هو اللَّه» سه مرتبه و سورههای «فلق» و «ناس» را یک مرتبه بخواند؛
➖ و بعد از نماز (اتمام چهار رکعت) هفتاد مرتبه استغفار کند،
➖سپس بگوید: «لا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ الَّا بِاللَّهِ الْعَلیِّ الْعَظیم»ِ
(و توان و نیرویی جز برای خداوند بلندمرتبه و باعظمت نیست)
➖ آنگاه بگوید: «یا عَزیزُ یا غَفَّارُ اغْفِرْ لی ذُنُوبی وَ ذُنُوبَ جَمیعِ الْمُؤْمِنینَ و َالْمُؤْمِناتِ، فَانَّهُ لا یَغْفِر الذُّنُوبَ الَّا انْت»
(ای نیرومند ای بسیار آمرزنده بیامرز گناهانم را و گناهان همه مردان مؤمن و زنان با ایمان را که نیامرزد کسی گناهان را جز تو)
📚مفاتیح الجنان (اعمال ماه ذی قعده)
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
🌸🍃🌸🍃🌸🍃🌸🍃
❎وزیر خارجه افغانستان: دامنه جنگ به کشورهای منطقه و جهان میرسد
وزیر امور خارجه افغانستان به کشورهای منطقه و جهان هشدار داده است که جنگ در افغانستان تنها داخلی نخواهد ماند و دامنه این جنگ به کشورهای منطقه و جهان نیز کشیده خواهد شد.
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎آمریکای فرسوده
🔹آمریکای بدون روتوش، با آمریکای بزک شده، زمین تا آسمان فرق می کند. آمریکای واقعی، دارای درماندگی های مزمن است. نانسی پلوسی، رئیس مجلس نمایندگان اخیرا هشدار داد:
🔻"زیرساخت های آمریکا باید بهتر باشند. با این حال، جاده ها، پل ها و شبکه آب ما رو به زوال است. شبکه برق ما دربرابر قطعی ها، آسیب پذیر است. دسترسی به اینترنت پرسرعت و قابل استفاده برای بسیاری وجود ندارد".
🔹اقتصاد و جامعه آمریکا شرایط بسیار بغرنجی را سپری میکند؛ چنان که هفته گذشته جو بایدن رئیسجمهور، ضمن سخنرانی در ویسکانسین گفت:
🔻"من تمام تلاش خود را برای متحد کردن آمریکا انجام دادم. برخی از دوستانم میگویند این غیرممکن است. ما در رابطه با موضوعات زیادی دچار شکاف هستیم.
🔻(با اشاره به خرابی وسیع زیر ساخت ها) از هر ۵ مایل بزرگراه و جاده در آمریکا، یک مایل آن در وضع بد قرار دارد. البته وضع برخی از ایالتها به مراتب از این هم بدتر است.
🔻از ساخت حدود ۵۰ درصد از پلهای ما بیش از ۵۰ سال گذشته است. از نظر مهندسان بیش از هزار پل در ویسکانسین دچار مشکلات ساختاری هستند. تنها هزار پل در ویسکانسین این وضع را دارند.
🔻حالا ببینید که در سراسر کشور وضع چگونه است. بیشتر پلهای آمریکا به تعمیر و بازسازی نیاز دارند. عبور کامیون از روی بیش از ۶۰۰ پل در ویسکانسین ممنوع است.
🔻برای مثال به میلواکی توجه کنید. آب این شهر به سرب آلوده است که می تواند آسیبهای زیادی به سلامتی افراد وارد کند. آب ۱۰ میلیون خانه در آمریکا به سرب آلوده است. آب ۴۰۰ هزار مدرسه در معرض خطر آلودگی به سرب قرار دارند".
🔹این سخنان در حالی عنوان شد که بنابر گزارشهای رسمی، میزان کسری بودجه آمریکا به رقم سه هزار هزار میلیارد دلار رسیده است.
🔹سخنان بایدن در حالی است که دونالد ترامپ پنج سال قبل، تبلیغات انتخاباتی را با انگشت گذاشتن بر حجم خرابی و خسارت دولت های بوش و اوباما بنا کرد.
🔹ترامپ همچنین در اولین مصاحبه پس از انتخابات به ABC NEWS گفت:
🔻"ایالات کتحده در حال فرو پاشیدن است. ما هزینه ساخت یک مدرسه در بروکلین یا لسآنجلس را نداریم. شیکاگو مانند افغانستان شده هر چند روز یک بار شماری از مردم هدف گلوله قرار میگیرند. میخواهم مطمئن شوم در دوره من هیچ کس در خیابانهای ما به خاطر بیمه و فقر نخواهد مرد.
🔻پلهای ما ویران شدهاند. ما پول ساخت یک مدرسه را نداریم. سیاستمداران ما برای مدتی طولانی، مردم را مأیوس کردهاند. با ۶ تریلیون دلاری که در جنگ خاورمیانه از ۱۵ سال قبل هزینه کردهایم، میتوانستیم کشور را دو بار بازسازی کنیم. به وضع جادهها، پلها، تونلها و فرودگاههانگاه کنید که شبیه مکانهای از رده خارج است".
🔹همچنین توماس فریدمن (تحلیلگر ارشد دموکراتها) آبان 1391 در گفتوگو با روزنامه ملیت ترکیه خبر داده بود:
🔻"ما دیگر حتی به اندازه یک بند انگشت، توان مداخله نظامی در بحرانهایی مانند سوریه نداریم. البته میتوانیم پول و سلاح بدهیم اما مداخله مستقیم نه. آمریکا وارد دورهای شده که باید کمی هم به مشکلات داخلی خود بپردازد.
🔻اکنون بیت لحم پنسیلوانیا برای ما مهمتر از بیت لحم خاورمیانه است. مردم آمریکا برای خدمات کمتر بهای بیشتری میپردازند و بیش از هر دورهای میپرسند که نیروهای ما در فلان منطقه جهان چه میکنند؟
🔻... ما در عراق ضامن نارنجک را کشیدیم و خود را روی آن انداختیم. همه ترکشهای جنگ به ما اصابت کرد.
محمد ایمانی
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎موضوع: تفسیر غلط از مشارکت مردمی!
🔻 بهرغم سپری شدن قریب به یک ماه از انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همچنان معنایابیها و تفسیرها از نتیجه انتخابات، نوع رأی و مشارکت مردم، آسیبشناسی رفتارهای جریانی و نامزدهای انتخاباتی ادامه دارد. دیروز فائزه هاشمی با روزنامه آرمان ملی در خصوص همین موضوعات مصاحبهای کرد و تفسیر خود را از انتخابات 28 خرداد سال جاری با تأکید بر آسیبشناسی درونگروهی اصلاحات ارائه نمود. نگاه تفسیرگرانه خانم هاشمی در خصوص مشارکت و چرایی عدم حضور بیش از نیمی از مردم بهگونهای منحصربهفرد وی است که تطبیق آن با واقعیتهای صحنه پیچیده انتخابات و حتی اظهار نظرات دیگر تحلیلگران همحزبی و جریانی وی و تحلیل دشمنان انقلاب و مفسرین خارجی نیز بسیار فاصله فاحشی دارد. وی در فرازی از مصاحبهی خود گفت: «بیش از 51 درصدی که در انتخابات شرکت نکردند بهعلاوه 14 درصد آرای باطله با نگاههای متفاوت به خیلی چیزها نه گفتند. نه به نداشتن رابطه با آمریکا، عربستان و سایر کشورها، نه به سیاست خارجی تهاجمی، نه به تسلط میدان بر دیپلماسی، نه به هرگونه تبعیض اعم از اعتقادی و جنسیتی، ... نه به بیتوجهی به شایستهسالاری، نه به رانت و فساد و ...».
1️⃣ خانم هاشمی در حالی این انتقادها را پیام انتخابات مینامد که اگر فرض را بر صحت تحلیل وی نیز بگذاریم، باید سؤال کرد چه کسی مسبب این کاستیها و نقایص بوده است؟ مگر هشت سال دولت در دستان روحانی و اصلاحطلبان موردحمایت خاندان هاشمی نبوده است؟!
2️⃣ کجا آرای باطله را اینگونه تفسیر میکنند؟ اتفاقاً آرای باطله آرای کسانی است که بهشدت منتقد وضعیتی بودند که دولت موردحمایت شما به وجود آورده بود؛ اما ازآنجاکه به نظام اسلامی علاقهمند بودند و حجتی برای عدم حضور در پای صندوقهای رأی نداشتند و آن را موجب سوءاستفاده دشمنان انقلاب و اسلام میدانستند در رأیگیری حاضر شدند و سفید رأی دادند!
3️⃣ طبق بررسیهای جهانی، در همه انتخاباتهای دنیا و مطالعه بیش از 38 انتخابات جمهوری اسلامی ایران متوسط از 25 تا 30 درصد مردم رأی نمیدهند. لذا با کسر این رقم از 51 درصد، نادرستی استدلال و تفسیر خانم هاشمی روشن میشود..
✅نکته :
تفسیر و تأمل در پیامها و پیامدهای رفتار انتخاباتی حزبی و جریانی لازم است و زمانی منجر به نتیجه میشود که آسیبشناسی درست و مبتنی بر واقعیات صحنه تحلیل شود و از اشتباهات درس گرفته شود و الا در اشتباهات بر همان پاشنه خواهد چرخید!
✍فتح الله پریشان
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎کاهش ۲۰ درصدی درآمد سرانه ایرانیها در دولت روحانی!
🔹 بررسی تغییرات درآمد سرانه کشورمان نشان میدهد طی ۱۰ سال اخیر بالاترین مقدار درآمد سرانه ایرانیها مربوط به سال ۱۳۹۰ با ۷ میلیون و ۳۷۰ هزار تومان بوده که این میزان تا سال ۱۳۹۲ به ۶ میلیون و ۵۰ هزار تومان و تا سال ۱۳۹۸ به ۴ میلیون و ۸۷۰ هزار تومان رسیده است.
🔹به عبارتی دیگر، طی دوره دولت روحانی درآمد سرانه مردم ایران بیش از ۲۰ درصد کاهش یافته است.
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎قبض برق و خدمت بزرگ علی کریمی
✅ علی کریمی وقتی فوتبال بازی میکرد، بازیکن محبوب میلیونها ایرانی و از جمله من بود. همین علی کریمی خوشخاطره، دیروز خدمتی به اقتصاد ایران کرده و قبض برق منزلش را منتشر کرده است. او فرصتی فراهم کرده تا چند واقعیت خیلی گل درشت به چشم بیاید.
✅ علی آقای کریمی در منزلشان در فاصله ۴ خرداد تا ۵ تیر ۱۴۰۰ (یک ماه) برابر ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرف کردهاند و باید ۴۶۳۰۱۷۵ (چهار میلیون و ششصد و سی هزار و صد و هفتاد و پنج) تومان هزینه برق میپرداختهاند، و البته اخطار قطع به دلیل دیرکرد در پرداخت هم دریافت کردهاند.
✅ اگر سالها درباره خسارات شیوه قیمتگذاری انرژی در ایران داد و فریاد میکردیم به اندازه همین قبض برق علی آقای کریمی نمیتوانستیم واقعیات را بیان کنیم. خواهش میکنم به محاسبات زیر دقت کنید.
۱. برای تولید سه کیلوواتساعت برق یک متر مکعب گاز مصرف میشود، پس برای تولید ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۰۹۳ مترمکعب گاز مصرف شده است.
۲. قیمت گاز صادراتی ایران به ترکیه و عراق حدود ۲۴ سنت دلار به ازای هر مترمکعب است، پس ۵۰۲۳۲ سنت دلار معادل ۵۰۲ دلار پول گازی است که برای تأمین برق منزل آقای کریمی صرف شده است.
۳. قیمت دلار در بازار امروز تهران ۲۴۹۰۰ تومان است، پس هزینه گاز مصرفی برای تأمین برق منزل آقای کریمی ۱۲۵۰۷۷۶۸ (دوازده میلیون و پانصد و هفت هزار و هفتصد و شصت و هشت) تومان شده است.
۴. وزارت نیرو هر کیلوواتساعت برق را از نیروگاهها – به غیر از هزینه سوخت – به قیمت ۳۳۶ تومان میخرد. بنابراین هزینه تولید (تبدیل گاز به برق در نیروگاه) هم برای ۶۲۸۰ کیلوواتساعت برق مصرفی منزل آقای کریمی ۲۱۱۰۰۸۰ (دو میلیون و صد و ده هزار و هشتاد) تومان شده است.
۵. مجموع هزینه برق منزل آقای کریمی برای اقتصاد ملی ایران ۱۴۶۱۷۸۴۸ (چهارده میلیون و ششصد و هفده هزار و هشتصد و چهل و هشت) تومان شده است.
۶. شرکت توزیع برق با همه ملاحظات مربوط به تعرفه برق پرمصرفها، از آقای کریمی خواسته ۴۶۳۰۱۷۵ تومان از مبلغ ۱۴۶۱۷۸۴۸ تومان را بپردازند. آقای کریمی به این ترتیب مبلغ ۹۹۸۷۶۷۳ تومان بابت برق مصرفی یک ماه منزلشان از اقتصاد ملی ایران یارانه دریافت میکنند.
خوب دقت کنید که مبلغ یارانه برق منزل آقای کریمی برابر با یارانه ماهیانه ۴۵۳۰۰ تومانی ۲۲۰ نفر است.
✅ هیچ سخنرانی، برنامه تلویزیونی یا پژوهش علمی نمیتواند به این دقت و صراحت و شفافیت عمق ناعادلانه بودن نظام قیمتگذاری انرژی در ایران را نشان دهد.
✅ نظام موجود قیمتگذاری دستوری دولت بر انرژی، چیزی جز انتقال منابع ملی به برخوردارترین اقشار جامعه نیست. این نظام اقتصادی از اساس غیرعادلانه است. کدام کتاب عدالت حکم میکند یارانه ماهیانه ۲۲۰ نفر، به برق مصرفی یک نفر از ثروتمندترین اقشار جامعه منتقل شود؟
⭕️☑️ نتیجهگیری اجتماعی
۱. علی آقای کریمی مقصر این بیعدالتی نیست، او مثل هر شهروند دیگری طبق قوانین و رویههای موجود زندگی میکند. او زمانی با قواعد فیفا فوتبال بازی میکرد و حالا با قواعد این کشور برق مصرف میکند. ساختار دستوری قیمتگذاری انرژی است که از او میخواهد این مقدار بپردازد و ماهی قریب به ۱۰ میلیون تومان یارانه برق بگیرد.
۲. این ماجرا نباید به ابزاری برای حمله به سلبریتیهایی چون علی کریمی تبدیل شود. آنها مثل همه شهروندان خودشان را با قواعد تطبیق میدهند. نقد قبض برق علی کریمی، نقد ساختار اقتصادی دستوری، با مداخله حداکثری بیکیفیت دولت در اقتصاد، و پوپولیسم پنهان در پس این وضعیت به نام عدالت است.
⭕️☑️ دو نکته مهم
۱. سهم علی کریمی از رانت برق، با محاسبات فوق حداکثر سالی ۱۲۰ میلیون تومان یارانه برق است. این رقم در میان رقم واقعی رانتهایی که ناعادلانه در اقتصاد انرژی ایران توزیع میشوند هیچ نیست. رقم واقعی به دهها و صدها هزار میلیارد تومان در اشکال مختلف از جمله شامل هدررفت، میرسد.
۲. اقتصاد و سیاست عمومی سالهاست راههای اجتناب از این بیعدالتی و همزمان رسیدگی به اقشار محروم با نظامهای رفاهی هوشمند و هدفمند را یافته است.
محمد فاضلی – عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3
❎پیامدهای سقوط أفغانستان و سیطره طالبان بر آن برای آسیای مرکزی، خاورمیانه، چین و روسیه
دجومارت اوتوربایف، نخست وزیر اسبق قرقیزستان (۲۰۱۵-۲۰۱۴)
پراجکت سیندیکیت
در روز دوم جولای سال جاری میلادی، ارتش آمریکا، کنترل پایگاه هوایی بگرام را به ارتش و دولت افغانستان واگذار کرد. در شرایط فعلی، نیروهای آمریکایی و متحدان آنها در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو)، در حال ترک افغانستان هستند و به نظر میرسد که خیلی زودتر از ضرب الاجل تعیین شده (۱۱ سپتامبر سال جاری میلادی) جهت خروج کلیه نیروهای خارجی از افغانستان، این کشور را ترک خواهند کرد.
بر اساس یافتههای جدید یک اثر پژوهشی که توسط محققان "دانشگاه براون" انجام شده، حضور آمریکا به مدت بیش از دو دهه در افغانستان، مبلغی بالغ بر ۲.۳ تریلیون دلار هزینه برای آن به دنبال داشته است. در شرایط کنونی همسایگان افغانستان نظیر پاکستان، ایران، چین، هند و دیگر کشورهای آسیای مرکزی، در حال ارزیابی این نکته هستند که حفظ امنیت و ثبات، آن هم در شرایطی که طالبان در حال قدرت گیری مجدد در افغانستان است، تا چه میزان برای آنها هزینه به دنبال خواهد داشت و آنها باید چه بهایی را در این مسیر بپردازند (پس از خروج آمریکا و ناتو از أفغانستان.)
در اواخر ماه ژوئن سال جاری میلادی، جامعه اطلاعاتی آمریکا در یک برآورد اطلاعاتی اعلام کرد که شش ماه پس از خروج نیروهای آمریکایی و ناتو از افغانستان، احتمال میرود که دولت افغانستان سقوط کند. این جمع بندیِ جامعه اطلاعاتی آمریکا قویا در نقطه مقابل تحلیلهای خوش بینانهای بود که دستگاههای اطلاعاتی آمریکا، پیشتر در مورد تبعات خروج آمریکا از افغانستان ارائه کرده بودند. در شرایط فعلی، طالبان توانسته بر بخشهای قابل توجهی از شمال افغانستان تسلط یابد و شهرهای بزرگ افغانستان نظیر "قندهار" را نیز به کنترل خود درآورد. نیروهای امنیتی افغانستان نیز اغلب بدون درگیریهای قابل توجهِ نظامی، تسلیمِ پیشرویهای طالبان شده اند.
بر اساس برخی ارزیابیهای بین المللی (مخصوصا ارزیابیهایی که از سوی "تیم نظارت و رصدِ تحریمهای افغانستان در سازمان ملل متحد" ارائه شده است)، گروه طالبان در شرایط کنونی بیش از ۷۰ درصد از قلمرو افغانستان (خارج از مناطق شهری این کشور) را در کنترل خود دارد. این گروه همچنین بر بیش از نیمی از مراکز دولتیِ منطقهای افغانستان نیز کنترل مستقیم دارد.
لرزشهای حاصل از پیروزیهای اخیر طالبان در افغانستان، در برهه کنونی در کل منطقه احساس میشود. به عنوان مثال، در مناطقی که تنها چهار ساعت با "دوشنبه" پایتخت تاجیکستان فاصله دارند، درگیریهای شدیدی رخ داده است. در ۲۰ ژوئن سال جاری میلادی، شبه نظامیان طالبان که در شمال افغانستان حضور دارند، نیروهای دولتی افغانستان را در قندوز محاصره کردند. این شهر، ششمین شهر بزرگ افغانستان با بیش از ۳۰۰ هزار نفر جمعیت است. سپس در ۲۲ ماه ژوئن سال جاری میلادی، طالبان پاسگاه و گذرگاه مرزی موسوم به "شیرخان بندر" که در منطقه مرزی افغانستان و تاجیکستان واقع شده را بدون هرگونه درگیری نظامی تصرف کردند.
اضافه بر این، نیروهای مرزبانی تاجیکستان و ازبکستان اعلام کرده اند که شماری از نیروهای ارتش و مرزبانی افغانستان در پی پیشرویهای طالبان، وارد خاک این کشورها شده اند. در پنجم جولای سال جاری میلادی نیز، بیش از هزار نیروی امنیتی افغان از استان مرزی بدخشان افغانستان، در پی درگیری با نیروهای طالبان، به خاک تاجیکستان عقب نشینی کرده اند.
جدای از همه این ها، طالبان احتمالا در روزها و هفتههای آتی بر رودخانههای "آمودریا" و "پنج" که افغانستان را از ازبکستان و تاجیکستان جدا میکنند نیز مسلط خواهند شد. با توجه به اینکه این پیشرویهای طالبان مخصوصا در مرزهای بین المللی افغانستان قابل توجه بوده است، احتمال اینکه طیف عظیمی از پناهجویانِ افغان در روزهای آتی وارد کشورهای آسیای میانه و سپس روسیه و اروپا شوند، به نحو قابل توجهی افزایش یافته است. امری که میتواند تبعات منطقهای و بین المللی را با خود به همراه داشته باشد.
روسیه که همواره متهم به همکاریهای مخفی با طالبان جهت تحت فشار قرار دادن آمریکا و ناتو بوده، اکنون نگرانیهای زیادی را در مورد بی ثبات شدن منطقه آسیای مرکزی و ورای آن، در پیِ پیشرویهای طالبان در خاک افغانستان دارد.
تعجیل در امر فرج ولی عصر امام زمان عج و سلامتی ایشان صلوات
@porseman_3