فصل 1 تا 3 از کتاب مشاوره پیش از ازدواج دکتر شهربانو قهاری 👆👆👆 #خلاصه_فصل_1_2_3_کتاب_دکتر_قهاری
سفره اشک دو ماهه عذا جم میشه روز شهادت رضا(ع).mp3
6.31M
▪️سفره اشک دو ماهه عذا جمع میشه روز شهادت رضا(ع) 😔
▪️اگه یکی از ما نبود بقیه یادش بکنن تو روضه ها 😭
▪️ اگه یکی از ما نبود بقیه یادش بکنن تو اربعین کربلا 😢
▪️مادر زهرا(س) تو شاهدی که کم نذاشته این نوکرتون
🎤مداحی زیبا از سید رضا نریمانی
السلام علیک یا علی بن موسی الرضا
#شهادت_امام_رضا علیه السلام تسلیت باد.
#حدیث 7 #معیار_انتخاب_خواستگار #اخلاق_و_ایمان_خواستگار #خواستگار_فقیر ▪️فرا رسیدن شهادت ثامن الحجج امام رضا(علیه السلام) تسلیت باد. کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج: https://eitaa.com/premaritalcounceling
3.mp3
5.25M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme)
❇️سلسله مباحث #ازدواج_موفق 3 #قسمت_در_ازدواج
#استخاره_در_ازدواج #بخته_شدن_بست
👨🎓#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
👆👆👆
#آموزش_مشاوره_پیش_از_ازدواج
#قسمت_در_ازدواج 1
❇️ برخی می گویند قسمت هر کسی بر پیشانی او نوشته شده است و در نهایت با او ازدواج خواهد کرد؛ در نتیجه کارهایی که برای انتخاب همسر انجام می دهد بی فایده است. در جواب این افراد باید گفت در کجای دین چنین مطالبی وجود دارد؟ ⁉️
قسمت به چه معنی است؟
در جنگ صفین پیرمردی آمد خدمت علی (ع) و گفت: علی جان اینکه من با شما به این جنگ آمده ام و در کنار شما با دشمن جنگیده ام آیا این سرنوشت من است؟ حضرت فرمودند: آری سرنوشت تو است. پیرمرد شروع به گریه کرد. حضرت فرمود: در سرنوشت تو راه های بسیاری وجود داشت که تو در میان آنها این راه را انتخاب کردی.برای هر انسانی صدها سرنوشت نوشته شده که شما با تصمیم خودتان یکی را انتخاب می کنید. دانستن خدا بر اینکه من کدام راه را انتخاب خواهم کرد هیچ به این معنی نیست که شما آن راه را با اجبار انتخاب می کنید. بلکه خدا می داند که شما با اختیار خود کدام راه را انتخاب خواهید کرد. اگر جبر در کار بود دیگر بهشت و جهنم معنی پیدا نمی کند.
✍️ بنابراین برداشت درست از قسمت این است که راه های متفاوتی نوشته شده است که ما با اختیار خودمان یکی از آن ها را انتخاب می کنیم. در ازدواج نیز اینگونه است. لذا، قسمت به مفهومی که بین مردم رایج است(هر کسی از قبل مشخص شده با کی باید ازدواج کند) در دین اسلام معنی ندارد، بلکه معنای درست قسمت این است که انتخاب می کنی و شخصی در سرنوشت شما قرار می گیرد؛ البته خدا می داند که شما با چه کسی ازدواج خواهید کرد ولی این سلب اختیار از انسان نمی کند.
#شاهین_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#آموزش_پیش_از_ازدواج
#قسمت_در_ازدواج 2
💞"اگر قسمت باشد میشود و اگر نباشد نمیشود" 💞
👆 جمله را بارها و بارها شاید شنیده باشید و برداشتی از آن در ذهنتان جا گرفته باشد و در بسیاری از امور از آن برداشت، در تصمیماتتان استفاده کرده باشید. قطعا نقش قسمت و تقدیر الهی را نمیتوان در زندگی انکار کرد ولی تفسیر و نوع نگاه ما به مقدرات الهی از اهمیت بالایی برخوردار است. اینگونه نیست که قسمت و تقدیر هر فرد، موجب سلب اختیارات او باشد و اختیارات او تاثیری در تقدیری که برای او رقم زده خواهد شد، نداشته باشد؛ ولی همه آثار اعمال و اتفاقاتی که اطراف انسان رخ میدهد را هم نمیتوان به اختیار فرد نسبت داد.
❇️ اختیارات هر فرد در طول اراده الهی قرار دارد و تا خدا نخواهد اراده انسان به تنهایی کارساز نیست. حال با توجه به این مطلب باید گفت قسمت هر فرد، آن نتیجهای است که در انتهای کار که تمام مراحل عمل (تحقيق، مشورت، ارزيابي و نتيجه گيري) را طی کرده و متوکل بر آستان الهی شده، حاصل میشود. پس شاید بتوان در چند کلمه مطلب را خلاصه کرد و گفت:
تقدیر، مجموع طولیِ ارداهِ فرد، به همراه توکل او نسبت به خدا و اِعمال مصالح و مفاسد کار از جانب خداست، تا اینکه آن اتفاق به وقوع بپیوندد یا نپیوندد.
📝 شهید مطهری درباره اتفاقاتی که اختیار انسان در آن دخیل است، در 📖 عدل الهی مینویسد: «همانطوري كه هيچ حادثه طبيعي بدون علت طبيعي رخ نميدهد، افعال اختياري انسانها نيز بدون اراده و اختيار انسان رخ نميدهند، قانون خدا در مورد انسان اين است كه آدمي داراي اراده و قدرت و اختيار باشد و كارهاي نيك يا بد را خود انتخاب كند. اختيار و انتخاب مقوم وجودي انسان است؛ انسان غير مختار محال است؛ يعني اين كه فرض شده انسان است و غيرمختار، فقط فرض است نه حقيقت»[1]
✴️ ازدواج هم جزء اتفاقاتی است که اختیار انسان در آن دخیل است و دقیقا همین مراحل را باید طی کند. فرد باید در جریان ازدواج کورکورانه وارد نشود و همه اتفاقات در ازدواج را، به خدا نسبت ندهد و اگر خدای ناکرده مشکلی در ازدواج رخ داد، آن را به حساب خدا نگذارد🚫؛ البته ما نمیخواهیم بگوییم که در جریان ازدواج هیچ چیزی جز اختیار و اراده انسان تاثیر ندارد؛ بلکه شکی نیست که در جهان هیچ چیزی بدون خواست و اراده الهی محقق نخواهد شد و ازدواج هم از جمله این امور است که از تحت مشیت و خواست خداودند تبارکوتعالی خارج نمیباشد.
👈 با توجه به این تعریفی که ارائه شد دیگر جایی برای این سخن باقی نمیماند که کسی بگوید، همه چیز در جریان ازدواج از قبل مشخص شده است و آن پسر، قسمت فلان دختر و آن دختر، قسمت فلان پسر میباشد و همه منتظر قسمت باشند و دست روی دست بگذارند و اقدامات اساسی در این زمینه انجام ندهند. بالاترین دلیل بر دخالت داشتن اختیار در جریان خواستگاری، روايات متعددی است كه در آن معيارهاي انتخاب همسر ذكر شده است که ازجمله آن میتوان به روایتی از امام صادق علیهالسلام اشاره کرد که ایشان میفرمایند:«اِنَّما المَرائةُ قلادهٌ فَانظُر مَا تَتَقَلَّد؛[2] زن به منزله گردنبندی است که به گردن می افکنی، سپس مراقب باش که چه چیزی را به گردن می افکنی.»
✍️ با توجه به این مطالبی که گفته شد،
1️⃣ دختر و پسر نباید به انتظار باز شدن بختشان در زمینه ازدواج بنشیند، بلکه باید شرایط را برای یک انتخاب آگاهانه، مهیا سازند و در این زمینه از هیچگونه تعقل و استفاده از تجارب بزرگترها مضایقه نکند.
2️⃣ در بین افرادی که به قسمت و تقدیر، بدون توجه به تلاش برای یک انتخاب آگاهانه، اعتقاد دارند، دیده میشود که یکی از راههای رسیدن به قسمت را استخاره میدانند؛ استخارهای که گاها در اول کار و بدون هیچگونه تحقیقی، از جانب والدین و یا خود جوان انجام میشود و برای ازدواج، معیار و ملاک قرار داده میشود.
ازاین رو، ذکر نکاتی چند در باب استخاره لازم و ضروری میباشد که در پست های آینده به آن پرداخته می شود.
-------------------------------------
پینوشت:
1.مرتضي مطهري، عدل الهي، چاپ سوم، تهران، صدرا، 1367، ص 134 ـ 135
2.معاني الأخبار،ج1، ص144
📚منبع: رهروان ولایت
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
@premaritalcounceling
#چالش 3
#استخاره_در_ازدواج 1
❇️ بعضی می گویند استخاره برای ازدواج لازم نیست؛ چون در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست و بعضی دیگر می گویند اگر بدون استخاره ازدواج کنید بدبخت می شوید.
تکلیف چیست❓اصلا استخاره چیست⁉️
در روایات آمده است استخاره یعنی طلب خیر کردن از خدواند زمانی که در دوراهی گیر افتاده ای و دودل و متحیر هستی البته به صورت دعا نه باز کردن قرآن.
امام صادق (ع) فرمودند: هر وقت به بن بست رسیدی و با مشورت هم به نتیجه نرسیدی و دو دل و متحیر هستی، صد بار به خداوند بگو «استخیر الله» خدایا از تو طلب خیر می کنم. پس از آن بروید با مردم مشورت کنید، آنگاه خداوند پاسخ شما را در کلام مردم قرار می دهد.
امام محمد باقر (ع) فرمودند: اگر خدا پاسخ را در زبان شما نگذارد آن را در دل شما می اندازد.
سوال: اگر طلب خیر کردیم و مشورت هم کردیم و باز به نتیجه نرسیدیم چکار کنیم؟
نه جواب مردم به دلم می نشیند و نه چیزی به دل خودم می نشیند؛ از امام صادق (ع) این سوال را پرسیدند و ایشان فرمودند اگر اینگونه شد با قرآن استخاره کنید.
در زمینه استخاره با قرآن سه دیدگاه وجود دارد:
1️⃣ دیدگاه افراطی
کسانی که برای هر کار کوچکی استخاره می کنند. حتی برای پاسخ به سوال، استخاره می کنند اگر خوب نیاید فکر می کنند آن جواب بد است. ما چنین چیزی در روایاتمان نداریم. و مورد قبول ما نیست.
2️⃣ کسانی که تفریط می کنند
کسانی که استخاره را غیر عقلی می دانند و می گویند مگر تو عقل و فهم و شعور نداری که استخاره می کنی؟ ما این را هم قبول نداریم چون عقل ما خیلی چیزها را نمی فهمد.
3️⃣ دیدگاه معتدل: ما هم برای عقل و هم برای مشورت احترام قائل هستیم، ولی وقتی همة درها بسته بود و با عقل و مشورت به نتیجه ای نرسیدیم می رویم سراغ استخاره.
#دکتر_فرهنگ
ادامه دارد ...
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
#چالش 3
#استخاره_در_ازدواج 2
❇️ اینکه می گویند درکار خیر حاجت هیچ استخاره نیست و در ازدواج سندی برای استخاره وجود ندارد صحیح نیست❌
در ازدواج و تشخیصِ مناسب بودنِ فردی از طریق مشورت و تحقیق و غیره آیا مسئله تمام است؟ ❓
آیا چیزهای دیگری نمی تواند بعدها موجب اختلاف و بد شدن این ازدواج شوند❓
آیا این فرد تا آخر خوب خواهد ماند و آیا همه مطالب را می توان در تحقیق بدست آورد⁉️ مثلا نازا بودن یا مرگ زودهنگام.
سوال این است که: آیا این افراد می توانند همه چیز را پیش بینی کنند❓🤔
چون خدواند به همه امور آگاه هست و هم ما را خوب می شناسد بهتر می فهمد که این ازدواج به سود ما هست یا نه؛ ازاین رو، استخاره برای پی بردن به اموری که ما به آنها آگاهی نداریم، امری مفید است.
سوال: آیا دختری که نازا است و پسری که عقیم است حق ازدواج ندارند؟
جواب: چرا حق ازدواج دارند. ولی خداوند من و شما را بهتر از خود ما می شناسد. خدا می داند که من آدم کم صبر و بی جنبه ای هستم و اگر به بعضی از خواسته هایم نرسم یک جور دیگر می شوم. خدا می داند که این دختری که من انتخاب کرده ام نازا و بسیار حساس است. خداوند می داند ما وقتی ازدواج کنیم بچه دار نخواهیم شد و مشکل از دختر است و من هم شروع می کنم به عذاب دادن آن زن.، خداوند می داند که من ظرفیت کمی دارم و برای او هوو می آورم. یا اینکه خدا می داند که وقتی این پسر قرار است در 26 سالگی بمیرد و این دختر هم بسیار حساس است، بخاطر فوت همسرش دچار بیماری روانی می شود که هیچ روانشاسی نمی تواند آن را درمان کند و بچه او را باید کس دیگری بزرگ کند. خدا همة اینها را می داند، خب پس چه اشکالی دارد که استخاره کنیم.
👈 #سند_استخاره
کتاب «شرح لمعه» اثر شهید ثانی اول باب نکاح، گفته مستحب است که برای ازدواج دعا و استخاره کنیم. چون گفته دعا و استخاره معلوم می شود استخاره در اینجا به معنی قبلی (یعنی طلب خیر و دعا) نیست، بلکه استخاره با قرآن است. به خاطر مسائل پنهانی که در ازدواج هست و ما نمی دانیم. این آدم امروز خوب است، هیچ تضمینی وجود ندارد که این پنج سال دیگه هم آدم خوبی باشد، خدا می داند که آن 5 سال دیگر معتاد می شود.
👈#زمان_استخاره_برای_ازدواج
استخاره قبل از ورود به فرآیند ازدواج است، نه بعد از خواستگاری و یا اجازه خواستگاری دادن؛ چرا که این کار بعد از دلبستگی دو فرد به یکدیگر، موجب لطمه زدن به احساساتشان خواهد شد و حتی شاید آنها را با خداوند، دشمن کند. حق ندارید بعد از تحقیق و صحبت استخاره کنید و بعد بگویید استخاره بد آمد، چون شما با احساسات دختر بازی می کنید. بنابراین اگر تحقیق کرده اید و همه چیز خوب بوده دیگر حق ندارید بعد از آن استخاره کنید.
#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
@premaritalcounceling
🌹حضرت امام و استخاره برای ازدواج🌹
عروس امام خمینی ره از همسر امام سوال می کنند که آیا ایشان برای ازدواج بچه هایشان استخاره می کنند؟
ایشان گفتند بله امام برای ازدواج تک تک دخترهایشان استخاره می کردند، البته نه اینکه اگر استخاره خوب بیاید بگویند «بله» و اگر بد آمد بگویند «نه». اگر استخاره بد می آمد که هیچ، ولی اگر خوب می آمد نمی گفتند بروید ازدواج کنید، تازه شروع می کردند به برسی، تحقیق، مشاوره، سوال و جواب
✍️ استخاره فقط برای طلب خیر است و اینکه خدا چیزهایی را که تو نمی دانی به تو بگوید، ولی اگر استخاره خوب آمد حق ندارید بلافاصله ازدواج کنید⛔️بلکه باید تحقیق و برسی کنید.
سورة بقره آیة 216: «چه بسا چیزیهایی که شما از آن کراهت دارید ولی سود شما در آن است»
خوبی که خدا می گوید با خوب من و شما فرق می کند. وقتی خدا می گوید این مورد خوب است یعنی تو در کنار او رشد می کند، نه اینکه در کنار او الزاما خوشبخت می شوی (ممکن است خیلی هم سختی بکشی و رنج ببینی).
نقل از#دکتر_فرهنگ
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#پرسش_و_پاسخ 6
#استخاره_در_ازدواج
سوال: پسری 29 سالهام، به خواستگاری دختری رفتم که از نظر اخلاق و طرز فکر با هم تفاهم داریم ولی خانواده او میگویند استخاره گرفتیم بد آمده است. آیا برای ازدواج باید استخاره گرفت؟ شرایط آن چیست؟ آیا عمل به استخاره در این نوع موارد جائز است؟
❇️ استخاره چیست؟
استخاره از مفاهیمی است که علی رغم تمسک بسیاری از افراد جامعه به آن، چیستی و چرایی و حقیقت آن مورد سوال است.
استخاره در اصل به معنای طلب خیر نمودن است. واژه استخاره در منابع حدیثی شیعه و سنی معمولا به دو معنا بکار رفته است:
1️⃣ به معنای عام یعنی طلب خیر نمودن از خدا در تمام امور، اینکه برای مومن بهتر است در کارها و تصمیمات خود از خدا طلب خیر کند و در قلب و نیت و عملش امور را به خدا واگذار کند و از او بخواهد امورش ختم به خیر شود. طبق این معنا، استخاره به زمان و مکان و شرایط خاصی اختصاص ندارد. این استخاره در واقع نوعی دعا است نه مشاوره.
در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است که فرمودند: یقول الله عز و جل: من شقاء عبدی ان یعمل الاعمال و لا یستخیرنی (1)
2️⃣ استخاره به معنای خاص؛ در این معنا مومن با انجام یکسری اعمال در پی این است که بداند کاری که می خواهد انجام دهد آیا به خیر اوست یا نه. این استخاره در حقیقت نوعی مشورت با خداست. معمولا این نوع از استخاره میان عموم مردم شایع است. از دیرباز محققان زیادی در خصوص ماهیت و آداب و روش های این نوع استخاره کتاب ها و رساله ها نوشته اند.
❇️ استخاره در روایات چه جایگاهی دارد؟
استخاره به معنای خاص آن نزد عموم فرقه های اسلامی مورد پذیرش است. روایات زیادی درباره آن وجود دارد و و نوعی اجماع از ناحیه محققان شیعه و سنی درباره آن می توان مشاهده کرد. در روایات استخاره روش های مختلفی ذکر شده است:
🔸استخاره به قرآن (با بیش از 5 روش)
🔸 استخاره با تسبیح (با بیش از 6 روش)
🔸استخاره با رقعه- برگ کاغذ- (با بیش از 9 روش)
🔸استخاره با نماز و دعا (با بیش از 5 روش)
🔸استخاره با بندق – گل خشک شده شبیه مهر- (با بیش از 4 روش)
🔸استخاره با سنگ ریزه (با بیش از 5 روش)
🔸و استخاره به روش استشاره.
شایع ترین نوع استخاره، استخاره با قرآن و تسبیح است که در کتب روایی درباره آنها صحبت شده است.
❇️ استخاره در چه اموری و در چه زمان هایی جایز است؟ آیا برای انجام همه امور می توان دست به استخاره زد؟
در این راستا باید گفت استخاره؛
👈درباره واجبات و محرمات وجهی ندارد
👈حتی در امور مکروه نیز معنا ندارد؛ استخاره درباره امور بی اهمیت و پیش پاافتاده نیز صحیح نیست.
👈همچنین در کاری که می توان با عقل و مشورت و علم به آن رسید، استخاره جایگاهی ندارد.
✍️بنابراین می بایست در هنگام تصمیم بر هر كاری ابتدا عقل خود را حاكم كرده و از آن نظر بخواهد. قبل از استخاره باید همه مقدمات و شرائط لازم را بر هر كاری فراهم ساخت از قبیل مطالعه و فكر، مشورت با اهل فن و افراد مجرب، اگر اقدامات فكری و فیزیكی دیگری از قبیل بررسی و تحقیق لازم باشد باید به انجام رسانید. حال اگر بعد از مشورت نیز عقل راه به جایی نبرد و هنوز زاویه هایی وجود دارد كه ناشناخته و مبهم مانده و قابل کشف و شفاف نیست و نمیتوان از طرق متعارف و معقول به نتیجه قطعی رسید و فرد پس از همه بررسیها باز هم در یک حالت شک و تردید باقی میماند در این صورت برای اطمینان خاطر و نجات از سردرگمی، می توان استخاره کرد.
اما در مواقعی که شک و تردیدی نباشد استخاره به طور کلی جایی ندارد. مثلا درباره ازدواج و انتخاب همسر باید گفتوگوها، تحقیقات و بررسیها، مشورتهای لازم و کافی انجام بگیرد. پس از این مراحل اگر همه ملاکها و معیارهای ضروری و هم خوانی در دوطرف وجود داشت دیگر به استخاره نیاز نیست حالا چه از طرف خانواده پسر وچه از طرف خانواده دختر. استخاره در چنین مواردی اصلا جزو سنتهای ما نبوده است.
پینوشتها:
1- وسائل الشیعه، ج8، ص79
منبع: کلوب ازدواج تبیان
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
@premaritalcounceling
#استخاره_در_ازدواج
#نظر_مراجع_تقلید_در_استخاره_برای_ازدواج
سوال:
1️⃣ آیا اسخاره در امر ازدواج جایگاهی دارد؟
2️⃣ عمل به استخاره واجب است یا خیر؟ طراح: احمدرضا سری ✍️ برای مطالعه کامل نظر مراجع در زمینه استخاره در ازدواج و وجوب عمل به آن به فایل زیر مراجعه کنید👇👇👇
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
@premaritalcounceling
نظر مراجع پیرامون استخاره در ازدواج.pdf
232.8K
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج https://eitaa.com/premaritalcounceling
نظر آیت الله جوادی درباره استخاره در ازدواج
❇️ به گزارش خبرنگار پایگاه اطلاع رسانی اسراء؛ حضرت آیت الله العظمی جوادی آملی در جلسه درس فقه در تاریخ 1396/09/13با طرح پرسشی در مورد انجام استخاره بیان داشتند:
بعضی از آقایان سؤال کردند که ما در ازدواج استخاره بکنیم یا نه؟ مستحضرید صاحب عروة الوثقی در همان مقدمات بحث حج، آداب سفر را که ذکر میکند یک مقداری آنجا بحث استخاره را اشاره میکنند و میگویند که استخاره مثلاً سند صحیح و قوی ندارد؛ البته مجرّب است، ولی عمده استخاره یعنی دعای نورانی امام سجاد(سلام الله علیه) را خواندن؛ آن دعای نورانی استخاره، آن اثر دارد، ما هم همین کار را میکنیم.
✍️ اگر یک کاری را مشورت کردیم و برای ما روشن شد انجام بدهیم؛ اصلاً دعا، دعای استخاره است.
خدایا!🤲 من از اسرار عالم بیخبرم نمیدانم چه پیش میآید، فکرم را کردم، بررسی کردم ولی قضا و قدر به عهده توست مصلحت به عهده توست همه امور به عهده توست من هم به تو سپردم.
مشورت بکند وقتی مسلّم شد که این کار، کار خیر است آن دعای استخاره صحیفه سجادیه را میخواند بعد انجام میدهد، آن وقت خیر هم میبیند.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📺 تماشا کن
❇️ استخاره در ازدواج
1. آیا استخاره در ازدواج جایز است؟
2. در چه مرحله ای از خواستگاری باید استخاره کنیم؟
3. آیا در ابتدای امر و برای راه دادن خواستگار یا رفتن به خواستگاری می توان استخاره کرد؟
✍ کارشناس مسائل اعتقادی حجت الاسلام محمدی به سوالات فوق پاسخ می دهد.
کانال مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
❇️ در چه فرآیندی از ازدواج بهتر است استخاره کنیم❓
استخاره باید در قدم آخر انجام شود. یعنی خودتان را متوقف به نتیجه آن بدانید. وقتی هنوز دچار اما و اگر هستید، استخاره جایی ندارد. وقتی که هنوز تحقیق نکرده اید یا مشاوره نداشته اید و به تصمیم معلومی نرسیده اید و استخاره می کنید دچار این سردرگمی می شوید. عمل به استخاره واجب نیست بشرطی که نیت تان توهین به نتیجه استخاره نباشد.
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#دعاهای_استخاره
❇️ از آنجا که معناى اصلى استخاره طلب خیر از خداوند متعال است، بهترین روش آن، دعاست. زیرا در حقیقت استخاره نوعى دعا و طلب خیر از پیشگاه خداوند متعال است که عالم به همه امور است و خیر و شر ما نیز به دست اوست. دعاهاى متعددى براى استخاره نقل شده است : 1️⃣ امام باقر (سلام الله علیه) مى فرمایند: من هرگاه در کار مهمى اراده استخاره کنم در حال نشسته ۱۰۰ بار با دعاى زیر از خدا طلب خیر مى کنم. اما براى خرید چیزى و کارهاى شبیه آن سه بار این دعا را در حال نشسته مى خوانم:
«اللَّهُمَّ إِنِّی أَسْأَلُکَ بِأَنَّکَ عَالِمُ الْغَیْبِ وَ الشَّهَادَةِ إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّ کَذَا وَ کَذَا خَیْرٌ لِى فَخِرْهُ لِی وَ یَسِّرْهُ وَ إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ شَرٌّ لِى فِى دِینِى وَ دُنْیَاىَ وَ آخِرَتِى فَاصْرِفْهُ عَنِّى إِلَى مَا هُوَ خَیْرٌ لِى وَ رَضِّنِى فِى ذَلِکَ بِقَضَائِکَ فَإِنَّکَ تَعْلَمُ وَ لَا أَعْلَمُ وَ تَقْدِرُ وَ لَا أَقْدِرُ وَ تَقْضِى وَ لَا أَقْضِى إِنَّکَ عَلَّامُ الْغُیُوب»(1)
2️⃣ دعاى دوم، از صحیفه سجادیه است:
اللَّهُمَّ إِنِیِّ أَسْتَخِیرُکَ بِعِلْمِکَ ، فَصَلِّ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ، وَ اقْضِ لِی بِالْخِیَرَةِ؛ وَ أَلْهِمْنَا مَعْرِفَةَ الِاخْتِیَارِ، وَ اجْعَلْ ذَلِکَ ذَرِیعَةً إِلَى الرِّضَا بِمَا قَضَیْتَ لَنَا وَ التَّسْلِیمِ لِمَا حَکَمْتَ فَأَزِحْ عَنَّا رَیْبَ الِارْتِیَابِ، وَ أَیِّدْنَا بِیَقِینِ الْمُخْلِصِینَ. وَ لَا تَسُمْنَا عَجْزَ الْمَعْرِفَةِ عَمَّا تَخَیَّرْتَ فَنَغْمِطَ قَدْرَکَ، وَ نَکْرَهَ مَوْضِعَ رِضَاکَ، وَ نَجْنَحَ إِلَى الَّتِی هِیَ أَبْعَدُ مِنْ حُسْنِ الْعَاقِبَةِ، وَ أَقْرَبُ إِلَى ضِدِّ الْعَافِیَةِ؛ حَبِّبْ إِلَیْنَا مَا نَکْرَهُ مِنْ قَضَائِکَ، وَ سَهِّلْ عَلَیْنَا مَا نَسْتَصْعِبُ مِنْ حُکْمِکَ؛ وَ أَلْهِمْنَا الِانْقِیَادَ لِمَا أَوْرَدْتَ عَلَیْنَا مِنْ مَشِیَّتِکَ حَتَّى لَا نُحِبَّ تَأْخِیرَ مَا عَجَّلْتَ، وَ لَا تَعْجِیلَ مَا أَخَّرْتَ، وَ لَا نَکْرَهَ مَا أَحْبَبْتَ، وَ لَا نَتَخَیَّرَ مَا کَرِهْتَ. وَ اخْتِمْ لَنَا بِالَّتِی هِیَ أَحْمَدُ عَاقِبَةً، وَ أَکْرَمُ مَصِیراً، إِنَّکَ تُفِیدُ الْکَرِیمَةَ، وَ تُعْطِی الْجَسِیمَةَ، وَ تَفْعَلُ مَا تُرِیدُ، وَ أَنْتَ عَلَى کُلِّ شَیْ ءٍ قَدِیرٌ(2).
پی نوشت ها:
1) وسائل الشیعة ج۵، ص ۲۱۴
2) الصحیفةالسجادیة دعاى۳۳
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
هدایت شده از زندگي آرام
اعتبار عقل و جايگاه #استخاره
پرسش: استخاره در شرع به چه معنايي است؟ آيا استخاره پايين آوردن اعتبار تفکر و مشورت با افراد خبره و مشاوره با کارشناس باتجربه نيست؟
پاسخ: جايگاه استخاره در مواردي است که شخص به قدر کافي تفكر، تحقيق، و با اهل خبره مشورت كرده، ولي به اطمينان نرسيده و در ترديد باقي مانده باشد. با اين مقدمات، به جايگاه تفکر و مشورت با اهل خبره هم لطمهاي وارد نميشود.
✍️مشاوره زير گنبد فيروزه اي، سيدمحمدتقي علوي و محمدحسين قديري، ج3
#پرسش_و_پاسخ
🌸
👆👆👆
#تحلیل_روانشناختی_استخاره
🌷🌷🌷تفکر، استشاره و استخاره🌷🌷🌷
اسلام ما را از سويي به کسب علم و حقيقتجويي و از سوي ديگر به خرافهستيزي و مبارزه با جهل و رفع ترديد و سرگرداني تشويق ميکند. از همين رو، به اين امور بسيار اهميت داده است: تفکر در نشانههاي خداوند و امور زندگي، يافتن قوانين و کشف علل پديدهها و روابط بين آنها، عاقبتانديشي، ارزيابي و تحليل سود و زيان، پرهيز از تقليد کورکورانه، تقويت عقل معاد و معاش، عبرت از ديگران، مطالعة تحليلي تاريخ، دعا براي افزايش علم، دعا و توصيههاي کاربردي براي تقويت حافظه و رفع فراموشي، تحصيل علوم ديني، يادگيري علوم دنيايي مفيد، همانديشي و مشورت، استفتا، استفسار و پرسيدن از اهل علم، مشاوره و استفاده از تجارب و تخصص ديگران و استخاره.
👈 با اين همه، خداوند فرموده دانش شما محدود است:
وَمَا أُوتِيتُمْ مِنْ الْعِلْمِ إِلاَّ قَلِيلاً؛ «و به شما فقط مقدار کمي علم داده شده است».
ممکن است در امور زندگي جايي برسيم که پس از تفکر، مشورت و... باز هم مردد و سرگردان باشيم. در اينجا اسلام توصيه ميکند براي خروج از تعارض، بنبست و دودلي، با خداوند مشورت (استخاره) و از او کسب تکليف کنيم. هنگام سرگرداني، استخاره نوعي توکل به خداوند و راضي بودن به مقدرات الهي است. به همين دليل، از نظر روانشناختي به ما آرامش بسيار ميدهد. بنابراين در فرهنگ اسلامي استخاره جايگاهي خاص دارد، اما نبايد در همة امور، حتي امور جزئي زندگي، پيش از تفکر و مشورت، سريع سراغ استخاره برويم. بزرگان به افرادي که بهطور افراطي پيوسته براي امور مختلف استخاره ميخواستند فرمودهاند: چرا عقل را تعطيل کردهايد؟ تعقل و مشورت کنيد و تصميم بگيريد. اگر در يک مورد پس از تحقيق و مشورت، در ترديد باقي مانديد استخاره کنيد.
..........پ ن
1️⃣ محمدبنحسنبنعلي حر عاملي، وسائل الشيعه، ج8، ص79. استخاره در اينجا به معناي رايج و اصطلاحي نزد مردم نيست.
2️⃣ اسراء (17)، 85.
3️⃣ استخاره يکي از کرامتهاي شيعه و از اَمارات حقانيت تشيع است. استخاره به معناي طلب تعيين خير و شر و رابطهاي تکويني بين خالق و مخلوق است (ر.ک: محمدحسين رخشاد، در محضر آيتالله بهجت، ج2، نکتة شمارة 677).
4️⃣ برخي از سايتها از روي غرض و برخي به دليل اطلاعات ديني ناقص و گروهي به دليل علمزدگي، بدون توجه به مراحل و مراتبي كه دين براي استخاره بيان كرده، آن را مسخره يا رد ميكنند؛ درحاليكه عقلاً مشخص است كه پس از تفكر و مشورت، ماندن در سرگرداني و تحير اضطرابآور است و از نظر روانشناختي استخاره در اين موقعيت كمك زيادي به ما ميكند (ر.ك: فرهنگ هلاكويي، سايت رازها و نيازها، راديو همراه، 16 ارديبهشت 1394).
📚: مشاوره زير گنبد فيروزه اي، ج3
کانال آموزه مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
فصل 4 تا 7 از کتاب مشاوره پیش از ازدواج دکتر شهربانو قهاری 👆👆👆 #خلاصه_فصل_4_5_6_7_کتاب_دکتر_قهاری تهیه کننده: احمدرضا سری 🌷🌷🌷
خلاصه کتاب مشاوره پیش از ازدواج دکتر قهاری.pdf
2.21M
🔖#خلاصه_کتاب_مشاوره_پیش_از_ازدواج
#دکتر_قهاری
✍️ با تشکر از آقایان تهرانی، بابایی بهجت💐💐💐
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج
https://eitaa.com/premaritalcounceling
استخاره در ازدواج-حجت الاسلام دهنوی.mp3
2.16M
🎧بشنو
#آموزش_پیش_از_ازدواج(pme) #استخاره_در_ازدواج
❇️ جایگاه استخاره در ازدواج
برای اجازه به خواستگار یا رفتن به خواستگاری نیازی به استخاره نیست، بلکه جایگاه استخاره تحیر و دودلی پس از تحقیق و مشاوره است.
👈پیامدهای استخاره ابتدایی:
1️⃣ استخاره های منفی پشت سرهم ممکن است موجب تاخیر افتادن ازدوج شود.
2️⃣ از سوی دیگر استخاره مثبت باعث می شود که خانواده ها تحقیق و مشورت را جدی نگیرند.
کارشناس جلسه در پایان کتاب زیر را برای مطالعه بیشتر پیرامون استخاره معرفی کردند. 👇👇👇
حجت الاسلام #دهنوی
کانال آموزش مشاوره پیش از ازدواج:
@premaritalcounceling
#معرفی_منابع_pme 4 📚کندوکاوی درباره استخاره و تفال
✍️ ابوالفضل طریقه دار
📠 بوستان کتاب
@premaritalcounceling
بررسی و شناخت الگوها و فرآیندهای شکلگیری روابط جنسی پیش از ازدواج.pdf
919.5K
#بخوان 📜📜📜
#مقاله_PMC 13
#روابط_جنسی_پیش_از_ازدواج
❇️ بررسی و شناخت الگوها و فرآیندهای شکل گیری روابط جنسی پیش از ازدواج
✍️ 1. سعیده میرابی
2. علی یوسفی
3. سیده سمیه موسوی
📙 جامعه شناسی مسائل اجتماعی ایران، 1394
لینک کانال:
https://eitaa.com/premaritalcounceling