#حکمرانی_ارزی
🔲♦️ملاحظات تقویت حکمرانی ارزی در شرایط فعلی...
🔘در حالی که به ساعت صفر برای مجازات رژیممنحوس صهیونیستی نزدیک میشویم تا با یک پاسخ پشیمانکننده اقتدار کشور را بار دیگر به رخ دشمنان بکشانیم، شاهد برخی ناآرامیها در بازار ارز هستیم.
اکنون مسئله مهم این است که در جنگ ترکیبی که دشمن علیه ملت ایران آغاز کرده و نقطه ثقل بُعد اقتصادی آن را بر نرخ ارز و کاهش ارزش ریال متمرکز ساخته، نقش، جایگاه و وظیفه عناصر جامعه ایرانی چیست؟
در پاسخ باید گفت:
🔻یکم:
مسئله مجازات دشمن صهیونیستی، مسئله همه ایرانیان است.
هر رسانهای که دل در گرو ایران دارد، باید بداند که برای عبور از وضعیت فعلی در بازار ارز نیازمند کاهش هیجانات اقتصادی هستیم.
رسانهها از هر فکر و جناحی باید ملتفت باشند که شاید تبعات اقتصادی جنگ ارزی دشمن به اسم فرد و جریان خاصی تمام شود، اما چنانچه همه به وظیفه خود در این شرایط خطیر عمل نکنیم و دولت را یاری نرسانیم، در نهایت همه متضرر خواهیم شد.
🔻دوم:
عبور از شرایط فعلی نیازمند تقویت هر چه بیشتر اتحاد و همبستگی ملی در سطح عوام و خواص است.
آنچه دیروز در خیابانها با حضور مردم به نمایش درآمد، باید برای خواص و متفکران اقتصادی و سیاسی از هر جناحی یک کلاس درس باشد.
متفکران اقتصادی باید فضای آرامش را به جامعه تزریق کنند و از تهییج مردم در بازارها و ترغیب آنها به بازار ارز و طلا بپرهیزند.
🔻سوم:
مردمی که همیشه در مقابل دشمن سینه سپر کردهاند، این بار نیز لازم است در قالب شعار سال مشارکت برای تولید را از طریق پرهیز از ورود نادرست به بازارهای نامولد از جمله طلا و ارز، عملی کنند.
🔻چهارم:
بخش بسیار مهم و تأثیرگذار ماجرا وظیفه و رسالت دولت است.
یک و نیم دهه سیاستگذاریهای نادرست در حوزه ةنظام ارزی، مرجعیت بازارگردان را در نظام ارزی به حداقل رسانده و به نظر میرسد این مرجعیت با حضور کانالهای تلگرامی نرخ ارز، به سختی قابل احیا باشد.
به نظر میرسد، آنچه در اولویت است تا بتواند حکمرانی کامل ارزی را به دولت بازگرداند؛
در خارج از اختیارات فنی بانک مرکزی و در سطوح کلان اقتصادی و در اختیار سران سه قوه و در شورای هماهنگی اقتصادی است. تصمیم دولت در سال قبل مبنی بر تثبیت قیمت پایه محصولات پتروشیمی و تثبیت نرخ ارز برای محاسبه خوراک پتروپالایشیها، اگرچه با مخالفت مجلس به دلیل اشکال قانونی مواجه شد، ولکن باید بار دیگر در دستور کار دولت قرار گیرد و با رفع موانع قانونی آن، نظر مجلس جلب شود.
دولت باید توجه کند که احیای حکمرانی ارزی کشور بدون مبارزه با قاچاق ارز و اجرای دقیق و بدون استثناي پیمانسپاری ارزی امکانپذیر نیست.
از آن سو بدون احیای اقتدار فضای مجازی برای محدود کردن کانالهای تلگرامی نرخ ارز، قادر به احیای حکمرانی ارزی نیستیم.
#کانال_قرارگاه_۳۰یا۳۰ 🇮🇷
┄┅÷••❀🔻قرارگاه۳۰یا۳۰🔻❀••÷┅┄
https://eitaa.com/qarargahe30a30
#التهابات_بازار_ارز
🔲♦️تجویز نسخهای تجربه شده!
🔘به تازگی التهاب در بازار ارز و نوسانات قیمت دلار سبب شده است تا برخی تحلیلگران با تجویز نسخههای سیاسی به دنبال درمان این مشکل اقتصادی باشند.
در این میان، برخی با برجستهسازی نقش تحریمهای ظالمانه اقتصادی، راهحل برونرفت از مشکلات اقتصادی را رفع این تحریمها عنوان میکنند؛
طبیعتا مطالبه بعدیشان نیز مذاکره با غرب و آمریکا برای رفع تحریمها خواهد بود. حال آنکه در اصل موضوع، یعنی ضرورت رفع تحریمهای ظالمانه ایالات متحده و غرب علیه مردم ایران هیچ اختلاف نظری وجود ندارد، اما در روش تحقق آن نیازمند برخی ملاحظات هستیم.
🔘به یاد داریم سالهای ۱۳۹۲ تا ۱۳۹۷ دولت وقت ایران دقیقا برای رفع تحریمهای ظالمانه ایالات متحده آمریکا به گفتوگو و مذاکره مستقیم روی آورد.
مذاکرات به صورت مستقیم و در سطح بالا انجام پذیرفت و ماحصل آن توافقی به نام برجام شد. اما نهایت امر، دونالد ترامپ در ۱۸ اردیبهشت سال ۱۳۹۷ توافقنامه برجام به صورت یکطرفه لغو کرد.
توافقی که در زمان حیات آن رئیس وقت بانک مرکزی دستاورد آن را برای کشورمان تقریبا هیچ توصیف کرده بود.
🔘خواسته اصلی ترامپ این بود که ایران نه فقط در زمینه انرژی هستهای، بلکه باید در زمینههای موشکی و منطقهای نیز تحت کنترل ایالات متحده و غرب باشد.
در واقع ترامپ به دنبال تعمیم تجربه موفق غرب در توافقنامه هستهای و تحمیل خواستههای خود در سایر حوزهها، همانند برنامههای موشکی و منطقهای به ایران بود.
🔘بنابراین نکته اصلی در اینجا آن است که این مسیر یک بار قبلا تجربه شده و افرادی که بار دیگر به دنبال تجویز آن هستند، سخت در اشتباهند؛
گویا آنکه این افراد تازه در عرصه سیاست پا گذاشتهاند یا شاید هم وقایع تاریخی چند سال اخیر را فراموش کردهاند.
و الّا با مطالعه تاریخی که چندان هم از آن فاصلهای نگرفتهایم دیگر چنین ادعایی را مطرح نمیکردند.
🔘درست است که باید از ظرفیتهای روابط خارجی برای حل مسائل مختلف استفاده کنیم، اما باید توجه داشت که نباید با تن دادن به زیادهخواهیهای طرف غربی، پایههای اقتدار و امنیت کشور را سست کرد.
باید در مواجهه با مسائل اقتصادی با در نظر گرفتن واقعیات اقتصادی راهحلهای اقتصادی ارائه کرد، نه مسیرهایی که نه به اقتصاد کمک میکند و نه به امنیت کشور.
🔘همچنین باید توجه داشت که مسیر توسعه و پیشرفت ضرورتا در نزدیکی به غرب و آمریکا تعریف نمیشود، بلکه در عصر حاضر ظرفیتهای متنوعی در سطح جهان و خاصه در منطقه و همسایگان وجود دارد که میتوان از طریق سامان دادن روابط با آنها و برقراری مناسبات اقتصادی و تجاری مناسب به یک جایگاه مناسب و دستاوردهای اقتصادی مبتنی بر اهداف توسعه کشور دست پیدا کرد.
#کانال_قرارگاه_۳۰یا۳۰ 🇮🇷
┄┅÷••❀🔻قرارگاه۳۰یا۳۰🔻❀••÷┅┄
https://eitaa.com/qarargahe30a30
🔲♦️«پلگرینی» رئیسجمهور جدید اسلواکی شد.
🔘«پیتر پلگرینی» با غلبه بر «ایوان کورچوک» وزیر امور خارجه سابق اسلواکی، بهعنوان رئیسجمهور بعدی اسلواکی انتخاب شد.
🔘پلگرینی از متحدان نزدیک «رابرت فیتسو» نخستوزیر اسلواکی است که بهسختی با ارسال سلاح به اوکراین مخالفت میکند.
#کانال_قرارگاه_۳۰یا۳۰ 🇮🇷
┄┅÷••❀🔻قرارگاه۳۰یا۳۰🔻❀••÷┅┄
https://eitaa.com/qarargahe30a30
🔲♦️وزیر خارجه برای دیدار و گفتوگو با مقامات عمان درباره مناسبات دوجانبه و تحولات منطقه راهی مسقط شد.
#کانال_قرارگاه_۳۰یا۳۰ 🇮🇷
┄┅÷••❀🔻قرارگاه۳۰یا۳۰🔻❀••÷┅┄
https://eitaa.com/qarargahe30a30