انحصارگران میگن؛
قیمتگذاری نکنید، حتی با تضمین سود متعارف. نظارت هم که شدنی نیست. بازار را رها کنید، خودش بلد است، تخصیص منابع بدهد.
اینها که او میگوید، فراهم کردن شرایط برای تعیین قیمت عادلانه نیست، ایجاد محیط مناسب او برای دریدن مردم با اشتهای سیری ناپذیرش است.
✍دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
«فریب برای گرانسازی»!
رییس پژوهشگاه سیاستگذاری شریف میگوید برخلاف بیشتر کشورهای دنیا مثل چین، مصرف مردم ما افزایشی است!
اما طبق گزارش رسمی توانیر،علیرغم رشد تعداد مشترکین خانگی؛ امسال ۲۰۸میلیون کیلووات ساعت #کمتر از پارسال مصرف کردند!
او ادعا میکند رشد اقتصادی ۲درصد اما رشد مصرف انرژی ۷درصد است!
درحالیکه باز هم طبق آمار، رشد اقتصادی در تابستان اخیر به بیش از ۷درصد رسید اما رشد مصرف برق نسبت به پارسال ۳.۳درصد و نسبت به ۱۲سال قبل فقط ۵.۲درصد است!
تازه این رشد هم درحالی بوده است که جمعیت کشور، تعداد مشترکین برق و نیز تولید کشور قابل مقایسه با ۱۲سال پیش نیست.
درباره کشورهای خارجی نیز آمار اشتباه است.
در پایان اما پس از بیان این آمارهای #غلط میگوید این موضوع معلول قیمتهای ارزان انرژی در ایران است!
اما سوال ما این است که هدفتان از بیان این حرفهای از اساس نادرست چیست و دقیقا از جان مردم چه میخواهید؟!!
✍سیدامیرحسین حسینی
#تحلیل_اقتصادی
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴 دانشگاه عمومی هم پولی شد!
منطق صداسیما برای پولی کردن تبلیغات انتخابات، این بوده که نامزدهای بیانگیزه، وقت صداسیما را نگیرند.
🔺اولاً ورود تمام نامزدها در دایره تبلیغات سالم، گرم کردن تنور انتخابات است و کمک به مشارکت.
🔺ثانیاً چنانچه برخی افرادی که از سر ماجراجویی وارد انتخابات میشوند مواضع و رفتارهای سبک و نامعقولی هم از خود نشان دهند، به حساب برنامه طنز میتوان گذاشت که آنتن صداسیما مملو از آن است.
🔺ثالثاً برای جلوگیری از تبلیغات مسموم رایج در فضای انتخابات، از جمله توزیع چلوکباب و بنرهای ۴۰ متری و میتینگهای مجلل و ... ، باید هرچه بیشتر رجوع مردم به صداسیما برای شناخت درست و حسابی نامزدها افزایش یابد. و صداسیما بشود مرجع تشخیص و رای آوری، نه لیستبندها.
🔺رابعاً صداسیما دانشگاه عمومی است ولی سهمش از آگاهی بخشی به مردم، در مقایسه با فضای مجازی کم است و باید بدینوسیله جبران شود.
پ.ن.: این انتقاد، منافی عملکرد ارزشمند تیم مدیریت صداسیما در کل نیست.
✍دکتر روح الله ایزدخواه
#تحلیل
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
حمید دباشی, استاد دانشگاه کلمبیا, در مقاله ای که بتازگی در Middle East Eye منتشر کرده، با عنوان: "از نازیسم هایدگری گرفته تا صهیونیسم هابرماسی، همواره رنج «دیگری» اهمیت ناچیزی داشته"، مینویسد:
-- تصور کنید ایران، سوریه، لبنان یا ترکیه با حمایت کامل تسلیحاتی و دیپلماتیک از طرف چین و روسیه، قصد و امکانات لازم برای بمباران تلآویو را بمدت سه ماه بهصورت شبانهروزی و کشتار دهها هزار اسراییلی، معلولیت افراد بیشمار، بیخانمان شدن میلیونها انسان، و تبدیل شهر به تلی از آوار غیر قابلسکونت، مانند غزهی امروز را داشتند. تنها برای چند ثانیه تصور کنید که ایران و متحدانش به عمد بخشهای پرجمعیت تر تلآویو، بیمارستانها، کنیسهها، مدارس، دانشگاهها، کتابخانهها، یا در واقع هر مکان پر تراکم شهری را هدف قرار میدادند تا از حداکثر تلفات غیرنظامی اطمینان حاصل کنند و به دنیا اعلام میکردند که صرفا بدنبال نتانیاهو و کابینهی جنگی او هستند.... سپس از خود بپرسید که ایالاتمتحده، بریتانیا، کانادا، استرالیا، اتحادیه اروپا و بالاخص آلمان، در عرض بیست و چهار ساعت پس از وقوع این سناریوی خیالی، چه میکردند؟
اکنون به واقعیت بازگردید و این حقیقت را موردتوجه قرار دهید که از ۷ اکتبر (و چندین دهه قبل تر از این تاریخ) تاکنون متحدان غربی تلآویو نهتنها شاهد رفتارهای اسراییل با مردم فلسطین بودهاند، بلکه تجهیزات نظامی، بمب، مهمات و پوشش های دیپلماتیک نیز برای آنها فراهم کردهاند، و در عین حال رسانههای آمریکایی توجیهات ایدئولوژیکی برای کشتار و نسلکشی فلسطینیان را ارائه کردهاند.
سناریوی تخیلی ذکر شده، حتی برای یک روز هم توسط نظم موجود جهانی قابلتحمل نخواهد بود. برای اوباشان جنگی ایالاتمتحده، اروپا، استرالیا و کانادا که تماما حامیان اسراییل هستند، ما مردمان بیپناه جهان، درست مانند فلسطینیان، به حساب نمیآییم و بهرسمیت شناخته نمیشویم. این تنها یک واقعیت سیاسی نیست، بلکه مرتبط به فرضیات اخلاقی و جهان فلسفی آنچیزی است که نام «غرب» بر خود نهاده است.
هیچیک از مایی که در بیرون از این دایره فرضیات اخلاقی اروپایی قرار داریم، در درون جهان فلسفی آنها وجود نداریم. اعراب، ایرانیان، مسلمانان، مردم آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین، ما هیچکدام، موجودیت واقعی برای فیلسوفان اروپایی نداریم، جز زمانی که بصورت یک تهدید متافیزیکی دیده میشویم که باید مغلوب و خاموش شود.
از امانوئل کانت و گئورگ ویلهلم فردریش هگل شروع میکنیم و با امانوئل لویناس و اسلاوی ژیژک ادامه میدهیم، ما موجودات عجیب الخلقه، اشیا بی جان و سوژه های قابل بررسی هستیم که وظیفه رمزگشایی از ما بر عهده مستشرقان گذاشته شده، و بدین ترتیب، کشتار دهها هزار نفر از ما توسط اسراییل یا آمریکا و متحدان اروپاییش، لحظهای درنگ و تأمل در ذهن فیلسوفان اروپایی ایجاد نمیکند.
شما مخاطبان اروپایی تبار اگر شک دارید، تنها نگاهی به فیلسوف برجستهی اروپایی یورگن هابرماس و چند تن از همکارانش بیندازید، که در اقدامی حیرتانگیز و با توحشی سنگدلانه، از کشتار فلسطینیان توسط اسراییل حمایت کردند.
پرسش اکنون دیگر این نیست که ما در مورد هابرماس که در حال حاضر 94 ساله است، بهعنوان یک انسان ممکن است چه فکری بکنیم. پرسش اینست که ما دربارهی او بهعنوان یک دانشمند علوم اجتماعی، بعنوان یک فیلسوف و متفکر انتقادی چه فکری میتوانیم داشته باشیم. آیا آنچه او تصور میکند دیگر برای دنیا اهمیتی دارد، اگر که تاکنون داشته است؟
دنیا درباره یکی دیگر از فیلسوفان مشهور آلمانی، مارتین هایدگر، پرسشهای مشابهی را بخاطر وابستگیهای مذموم او به نازیسم مطرح کرده است. به نظر من، اکنون باید چنین سؤالاتی را در باره صهیونیسم گرایی خشن هابرماس و عواقب قابل توجه آن که میتواند بر چگونگی درک مجموعه آثار فلسفی او اثر بگذارد، بپرسیم.
اگر هابرماس ذرهای فضا در فرضیات اخلاقی خود برای مردمانی مانند مردم فلسطین قائل نیست، آیا هیچ دلیلی وجود دارد تا ما ارزش کل پروژه آثار فلسفی او را مرتبط به بقیه بشریت و فراتر از محدوده مخاطبان اروپایی هم تبار خودش، بدانیم؟
آصف بیات، جامعهشناس برجسته ایرانی، در نامهای سرگشاده به هابرماس گفت که سخنان او در مورد وضعیت غزه «با عقایدش در تناقض است». با تمام احترامی که برای آصف بیات قائلم اما نظر من خلاف او است. من معتقدم که بیاعتنایی هابرماس به مرگ و زندگی فلسطینیان کاملاً با حمایت او از صهیونیسم مطابقت دارد.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل
#طوفان_الاقصی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📖 اقتصاد سیاسی کرونا
✍ اساساً نابرابریهای اقتصادی بزرگی که در طول تاریخ بشر ایجاد شده ریشه در عواملی همچون جنگ، استعمار و غارت، پاندمیها و اپیدمیها و... دارد
معتقدیم پاندمی کرونا بازی با ترس و وحشت برای بازتوزیع ثروت و تحول در مدل حکمرانی جهانی بود..محیط اقتصاد سیاسی جهانی بعد از کرونا دستخوش تغییرات جدیدی شد. کتاب "ترس حکم میراند" که به همت پژوهشگران اندیشکده اقتصادی قصد نوشته شده در پی تشریح این نگاه متفاوت به مسئله است.
#کتاب_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
برای چه در خانه گاز مصرف می کنید؟
برای چه در مسجد گاز مصرف می کنید؟
برای چه در هیات گاز مصرف می کنید؟
برای چه ...
خانه، مسجد، هیات و ... همگی در نگاه آماری متعارف، غیر مولد هستند.
پس اقتصاددانان متعارف، مصرف گاز در این نهاد ها را مصرف غیرمولد می دانند.
✍دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت
یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
شما را از کاری که ما نکرده ایم می ترسانند، آنها غارت را تئوریزه می کنند، در لابی های شبانه برای دولت و ملت نقشه می کشند، به عیش و نوش مشغولند و به ریش همه ما می خندند، نه تنها ما، که جهان عاقل امروز هم دنبال تحقق هدف سمت راستی است اما آنها شما را از تصویر سمت چپ می ترسانند.
#دروغ
✍دکتر همت قلی زاده
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
♦️شعار گرانی در برابر منطق تولید
❎نئولیبرال های وطنی میگویند: در مورد بنزین #ناترازی داریم، یعنی مصرف بیشتر از تولید است، پس #گران_کنیم تا #مردم_کمتر_مصرف_کنند.
✅ولی مقام معظم رهبری می فرمایند: #تولید_را_زیاد_کنید که هم #خودکفا شویم (رفع ناترازی) و هم #صادرکننده (ایجاد تراز مثبت)،و مصرف بنزین را هم کنترل کنید با توسعه انرژیهای تجدیدپذیر
✍دکتر محمد جواد توکلی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
اگر به اقتصاددانان متعارف دنیا بگویید، ما مازاد تراز تجاری داریم ولی نرخ ارز افزایشی است، سریعا شما را به روانپزشک معرفی می کنند.
ولی اگر ادامه بدهید که بیش از 40% واردات رسمی، قاچاق ورودی و 10% آن هم خروج سرمایه داریم، سریعا سیاست گذاران اقتصادی کشور شما را به روانپزشک معرفی می کنند.
✍فکاهیات اقتصادی ایران دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
آنچه از بیانات دیروز رهبر انقلاب اسلامی نباید نادیده و ناشنیده گرفته شود:
🔸 تنها تأسّفی که من دارم این است که این #پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده و مطمئنّاً اکثر افراد کشورمان از این تلاشهایی که انجام گرفته و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبهی ما سر زده، #بیاطّلاعند.
🔸 من دو سه مورد از این درخواستهایی را که آقایان داشتند یادداشت کردم:
۱. مجموعههای صنعتی #چندوجهی که گفته شد، نکتهی مهمّی است؛
۲. مسئله تأمین مالی و پیشنهادهایی که بعد برای #شرکتهای_متوسّط_و_کوچک شد، حرف درستی است و مسئله مهمّی است که باید دنبال بشود؛
۳. موضوع #آبیاری_نوین که برای #کشاورزی گفته شد، هم #صرفهجویی آب است، هم #افزایش_تولید کشاورزی و درآمد کشاورزان است.
۴. یکی از مشکلات کشور رشد نقدینگی است. خب وقتی که ما در این زمینه به سیاستهای انقباضی رو میآوریم، طبیعتاً منابعی که بانکها در اختیار فعّالان اقتصادی میگذارند محدود میشود؛ ما این محدودیّت را چه کار کنیم که به #بنگاههای_کوچک و متوسّط که اساس کار دست اینها است، یعنی #گستردهترین_بخش_فعّالیّت مال بنگاههای متوسّط و کوچک است، ضربه نخورد؟ این مدیریّت لازم دارد؛ این یکی از کارهای مهمّی است.
❗️اینها چیزهایی است که برای ما #حیاتی است؛ اینها یک چیزهایی است که برای ما لازم است.
✍دکتر علی سعیدی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🇮🇷در آغاز ایامالله #دهه_فجر و بهاری دیگر از انقلاب شکوهمند ایران اسلامی،🇮🇷
🌷 ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و امام شهدا،
🌺فجر پیروزی انقلاب اسلامی را به محضر رهبر فرزانه انقلاب و مردم شریف و همیشه درصحنه میهن عزیزمان تبریک و شادباش عرض مینمایم
✅و از خدای سبحان توفیق احیای همیشگی و پاسداشت #ارزشهای انقلاب اسلامی بخصوص عدالت اسلامی را مسئلت داریم.
🎊ایام مبارک دهه فجر و یومالله ۲۲ بهمن بر همه مردم مسلمان ایران و آزادگان جهان مبارک باد!🎊
#دهه_فجر
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸بررسی اقتصاد سیاسی ایران با دکتر سید مهدی زریباف
چگونه اقتصاد اسلامی به انزوا کشیده شد؟
#اقتصاد_سیاسی
#اقتصاد_اسلامی
#دکتر_زریباف
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
باید در 45 سالگی انقلاب به این بلوغ برسیم در این کشور یا جای بانکهاست یا مردم!
https://virasty.com/dehghani_org/1706905975360046546
تصمیمات مدیران بانکها وضعیت اقتصاد کشور رو به جایی کشانده که دولت یا باید مردم را انتخاب کند یا حفظ شبکه بانکی موجود را و راهی جز این ندارد.
خلق نقدینگی بیضابطه، بنگاه داری و دخالت در بازارهای مختلف از جمله فعالیتهای غیر مرتبط و مخرب شبکه بانکی موجود کشور است.
#یابانک_یامردم
✍محمدحسن دهقانی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔴بیندیشیم
برنامه های اقتصادی دولت در پندار، گفتار و کردار بزرگان دین
قسمت اول: برنامه های ذکر شده از منظر امام علی ـ علیه السلام ـ
امام علی (ع) برای ازبین بردن ظلم وستم، بهبود شرایط جامعه وبهره مندی ستم دیدگان ودیگر اقشار از امکانات جامعه برنامه های خاصی را در جامعه پیاده نمود:
1️⃣ گسترش عدالت
مهم ترین هدف حکومت از دیدگاه امام علی (ع) احقاق حق، اجرای عدالت واز میان بردن ستم است.زیرا با اجرای عدالت وتقسیم عادلانه ثروت، فشار بر مردمی که در رنج وسختی وشکاف طبقاتی به سر می برند، کمتر می شد. به همین دلیل امام علی (ع) صندوق شکایات را جهت رسیدگی به مشکلات مردم وآگاهی از ظلم وستم های جامعه وبه منظور عدالت گستری ایجاد کرد تا اگر فردی نخواست یا نتوانست به صورت شفاهی، مشکلات وشکایت های خویش را بیان کند ، آن را بنویسد ودر صندوق بیندازد تا از این طریق به گوش مسئولان وفرمان داران برسد تا به شکایت آنها رسیدگی شود.
2️⃣ تقسیم عادلانه بیت المال
امام علی (ع) بیت المال را امانتی می دانست که درآمد های آن به عموم مسلمانان تعلق دارد وبا توزیع مطلوب، افزایش رفاه همگان را فراهم می کرد. ایشان در تقسیم بیت المال بین خواهرش و کنیز او یا بین زن قریش که خود را از اشراف می داند و کنیز عجمی او تفاوتی نمی گذارد و وقتی به وی اعتراض می شود می فرماید:من میان سیاه و سفید و بین فرزندان اسماعیل و اسحاق فرقی نمی گذارم همان طور که در قرآن برتری عرب بر عجم را ندیده ام.
3️⃣ کوشش برای بهبود وضع مردم
امام یکی از وظایف مهم حاکم را بسترسازی مناسب جهت آسایش مردم و تأمین رفاه آنان می داند و در دستوری به مالک اشتر می فرماید: آسان سازی هزینه زندگی مردم به وسیله حاکم به طور مسلم در اجتماع، آثار روحی و روانی زیادی خواهد داشت، پس زمینه باید برای تاجران و صنعتگران به گونه ای آماده شود تا بتوانند نیاز جامعه را به راحتی تأمین کنند و مشکلی نداشته باشند، زیرا استواری همه طبقات جامعه وابسته به بازرگانان و صنعتگران است.
4️⃣مبارزه با مفاسد اقتصادی
در دین اسلام اخلاق و اقتصاد به گونه ای به هم گره خورده اند که قابل جدایی نیست. به گونه ای که در سیره امام علی (ع) ایشان با ثروت اندوزی واحتکار مبارزه می کنند واگر در بازار مسلمانان با کم فروشی و نیرنگ در معامله رو برو می شدند، آنها را تنبیه می کردند.
5️⃣گزینش کارگزاران و نظارت بر عملکرد آنان
امام علی (ع) به مالک فرمود:کارگزاران دولتی را از میان مردمی با تجربه و با حیا، از خاندانی پاکیزه وبا تقوا که در مسلمانی سابقه درخشانی دارند، انتخاب کن زیرا طمع ورزی شان کمتر وآینده نگری آنان بیشتر است ودست به اموال بیت المال نمی زنند.
برای پیشگیری از فساد و ایجاد زمینه های اصلاح، بهره مندی کارگزاران از درآمدی بایسته، ضروری است.در این صورت آنان از یک سوازچنگ اندازی بر بیت المال خود داری خواهند کرد و ازسوی دیگر، درتنبیه سرکشان و خائنان و اصلاح فاسدان، توانمند خواهد بود و متخلفان بهانه ای برای تخلف نخواهند داشت.
هم چنین برای نظارت بیش تر، وجود نظام اطلاعاتی کارآمد که ناظر بر رفتار کارگزاران، نگران لغزش ها، تخلف ها وناهنجاری های اداری باشد، ضروری است.اِیشان تجسس در احوال شخصی را در نظام حکومتی ممنوع کرد اما بر مراقبت از کارمندان نظام اسلامی و نظارت بر رفتار کارگزاران ازطریق تشکیلاتی اطلاعاتی تأکید ورزیدند تا مبادا کارگزاران در انجام دادن وظایف خود کوتاهی کنند و یا با تکیه بر قدرت و مسندی که در اختیار دارند، به حقوق مردم تجاوز روا دارند.
#عدالت_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔻از اقتصاد اسرائیل چه میدانید؟
بخش اول
سلسله مباحث جنگ اقتصادی با صهیونیزم، سید محمدرضا رضی
#طوفان_الاقصی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
هر #نسخه_اقتصادی که در آن به سختی انداختن اجباری عموم مردم در تامین معیشتشان باشد نه انقلابی است نه اسلامی.
در هر نسخه گران سازی، یک نسخه تضعیف پول ملی مستتر است.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت
یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🖤آجرک الله یا بقیة الله 🖤
🌺 توصیه های امام کاظم علیه السلام
به هشام بن حَکَم :
✅ ای هشام! لقمان به پسرش گفت:
در مقابل حق متواضع باش
تا عاقل ترین مردم باشی.
دنیا دریایی عمیق است که
انسانهای بسیاری در آن غرق شده اند.
پس کشتی نجات تو، در دنیا باید
#تقوای خدا باشد و بار آن ایمان
و بادبانش توکّل و ناخدایش عقل
و راهنمایش علم و لنگرش صبر باشد.
✍️ شرح: #تقوا یعنی انجام واجبات و ترک حرامها. این کشتی نجات انسانها است.
📚 تحف العقول جلد۱
صفحه ۳۸۳ به بعد
#شهادت_امام_کاظم_علیه_السلام
بر شما تسلیت باد🙏🖤
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
مرز ۸۸۹۱ کیلومتری آمریکا و کانادا، طولانیترین مرز دو کشور در جهان است. هر ویال انسولین در کانادا ۱۲ دلار و در آمریکا ۹۸ دلار است. اگر تنها و تنها روش مقابله با قاچاق، گرانسازی است، چرا کاناداییها از این ابزار جادویی برای جلوگیری از قاچاق انسولین به آمریکا استفاده نمیکنند؟
✍سید یاسر جبرائیلی
#تورم
#ناترازی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
رسمی کردن معاملات کدهای موسوم به رمزارز، یعنی ایجاد سوراخ دیگری در اقتصاد که نتیجه قطعی آن تضعیف بیشتر پول ملی و کاهش درآمدهای مالیاتی بدلیل رشد اقتصاد زیرزمینی است. عجیب است که برخی دولتیها از این کار غلط حمایت میکنند.
حساب نمایندگان مجلس بیسواد جداست.
✍دکتر رضا غلامی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📚انتشار کتاب سیاستهای ارزی پیشنهادی محققان اقتصاد اسلامی به دولت سیزدهم
♦️ طرح تقویت ارزش پول ملی/احمدرضا صفا
♦️ چگونگی ایجاد ثبات در بازار ارز/ احمدعلی یوسفی
♦️ تعدیل و تثبیت ارزی از منظر اقتصاد اسلامی/ محمدجواد توکلی
♦️ جهشهای ارزی:آثار،علل و راههای کنترل/محمدطاهر رحیمی
♦️طرح تقویت ارزش پول ملی و کنترل بازار ارز/امید ایزانلو
♦️لایه های مختلف تحلیل رفتار نرخ ارز در اقتصاد ایران/محمد واعظ بارزانی
♦️ دوگانگی اقتصادی و چندگانگی در سیاست ارزی/مرتضی مرتضوی
♦️ مثلث رهایی/ رضا غلامی
♦️ ضرورت توجه به زیرساخت سیاست گذاری ارزی/حسن حسنخانی
♦️ریشهیابی بیثباتیهای اخیر در بازار ارز؛عوامل داخلی یا بیرونی/موسی شهبازی
📔صفحات اولیه کتاب👇
https://scih.ir/wp-content/uploads/2024/02/arz021116.pdf
📙تهیه کتاب از بوستان کتاب
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
💢مردم بدانند که تحریم و نقدینگی عامل کوچک شدن سفره شان نیست،
دلاری فروشی و جهانی سازی قیمت ها باعث شده هزینه زندگی دلاری شود در حالیکه درآمدها ریالی باقی مانده است.
✍دکتر محمد شربتی استاد اقتصاد دانشگاه قم
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
امروز سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی #اقتصاد_مقاومتی در سال ۱۳۹۲ است.
ده سال از ابلاغ این سیاستها میگذرد.
دولت قبل هشت سال را هدر داد و با تشکیل ستاد فرمایشی، این سیاستها را به حاشیه برد.
انتظار میرفت دولت مردمی سیزدهم این سیاستها را سر دست بگیرد و برنامه اقتصادی خود را بر این اساس تنظیم کند که متأسفانه تمرکز بر شبکۀ مفاهیم #نقدینگی، #کسری_بودجه و #ارز_ترجیحی عملا فضای کلی دولت را به سمت و سویی دیگر برد که بوی سیاستهای تعدیل ساختاری از آن میآید.
نظریۀ اقتصاد مقاومتی که الهامگرفته از اقتصاد اسلامی است و ناظر به شرایط زمانی و مکانی کشور صورتبندی شده است همچنان تنها راه نجات و نسخۀ شفابخش اقتصاد ایران است.
تنها #درونزایی و #برونگرایی همراه با #مردم_محوری و #عدالت_بنیانی است که با #دانش_بنیانی و #روحیه_جهادی ضریب پیدا میکند و جهش اقتصادی را رقم میزند. هر راهکار دیگری برای حل مشکلات اقتصادی یا ناقص است یا خودش عامل بحران.
حواسمان باشد که مترجمان لیبرالیسم در ایران که باعث و بانی مشکلات اقتصادی هستند خود را به عنوان ناجی کشور جا نزنند و نسخههای صندوق بینالمللی پول (بخوانید صندوق استعمار نوین جهانی) را به کشور تحمیل نکنند.
همۀ دستاوردهای اقتصادی امروز بعد از پیروزی انقلاب اسلامی تنها در حوزههایی به دست آمده که از توصیههای نهادهای اسماً جهانی و رسماً استعماری فاصله گرفته و به فکر و عمل جهادی ایرانی مسلمان اتکا کردهایم.
در #انتخابات_مجلس دقت کنید که موضع اصولی و نه شعاری کاندیداها درباره این نظریه اقتصادی بومی چیست.
✍ دکتر علی سعیدی
#تحلیل_اقتصادی
🌸روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی بر شما مبارک باد🌸
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
۲۹ بهمن، روز ملی #اقتصاد_مقاومتی و سالروز ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی توسط مقام معظم رهبری است.
سیاست هایی که قطعا تئوری پیشرفت انقلاب اسلامی هستند.
این روز بر مردم و به ویژه اقتصاددانان انقلابی مبارک باد.
✍ دکتر حمیدرضا مقصودی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
«ما اهل کوفه هستیم!»
امروز دهمین سالگرد ابلاغ سیاستهای کلی و روز ملی اقتصاد مقاومتی است.
در این دولت مجموعا ولو نمایشی هم از زبان مدیران اقتصادی، واژه اقتصاد مقاومتی استفاده نمیشود..
اما تا دلتان بخواهد به خاطر واردات و گرانسازی قند در دلشان آب شده و مثل نقل و نبات سیاستگذاری و به آن افتخار میکنند!
انقدر از واردات اقلامی که مشابه داخلی دارند و به تعبیر رهبری واردات آن حرام است ذوق میکنند که هر روز برای آن مصاحبه میکنند و میگویند انقدر از ارز بیزبان مملکت و جیب مردم، خودروهای میلیاردی وارد میکنیم که انبارها پاسخگو نخواهد بود..
یادم آمد در مستند اخیر غیررسمی، رهبری خطاب به هنرمندی فرمودند آنکه بخواهد حرف ما را تفسیر به رای کند، حرف صریح ما را هم تفسیر میکند!
در دولت انقلابی از رییس جمهور محترم و وزرای اقتصاد و صمت و رفاه و علوم، بابت اجرا نشدن و حتی زیرپاگذاشتن سیاستهای اقتصاد مقاومتی شدیدا گلایه داریم!
این وضعیت و زمین ماندن نظریه اقتصادی ولی امر مسلمین و مورد اجماع اندیشمندان اقتصادی اصلا پذیرفته نیست و باید چارهای اندیشید..
یا دیگر نباید شعار «ما اهل کوفه نیستیم؛ علی تنها بماند» از دهان ما خارج شود..
✍سیدامیرحسین حسینی
#تحلیل_اقتصادی
#اقتصاد_مقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
♦️ ایستادگی پای آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی
♦️هر وقت پای آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی ایستادیم، موفق شدیم؛ وقتی به سمت #حذف_ربا رفتیم، دنبال #توانمندسازی_مردم بودیم، #مقابله_با_فساد را هدفگذاری کردیم، #حذف_خلق_پول ظالمانه بانکها را نشانه گرفتیم، دنبال #شفافیت بودیم،#ساده زیستی مسئولان را دنبال کردیم، #حفظ_بیتالمال را هدف قرار دادیم، #حفظ_ارزش_پول_ملی را نشانه گرفتیم، با بیعدالتی و #عدم_توازن مقابله کردیم، #جهادی خدمت کردیم و نانی سر #سفره_محرومان آوردیم، پیروز شدیم.
♦️ هروقت دم از شعارهای انحرافی اقتصاد سرمایهداری زدیم، پسرفت کردیم؛ زمانی که از #آزادسازی نرخ بهره، #واقعی سازی قیمت ها، #رهاسازی فنر ارز, رفع #ناترازی ها، #خصوصیسازی افراطی، #بازاری کردن همه چیز، #کنترل_جمعیت و #حذف_یارانه_پنهان سخن گفتیم، سخت شکست خوردیم.
♦️ کاش #نئولیبرال_های_مذهبی هوشیار میشدند که گفتمان انحرافی #بازار_آزاد را به اسم دین و عدالت به خورد مردم و مسئولان ندهند، اقدامی که باعث یاس و ناامیدی از آرمانهای اقتصادی انقلاب اسلامی میشود.
✍️ دکتر محمد جواد توکلی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
بسم الله الرحمن الرحیم
29 بهمن ماه، دهمین سالگرد ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی را گرامی می داریم. براساس این مجموعه سیاستی و به موجب اصل 110 قانون اساسی، نظام اقتصادی جمهوری اسلامی ایران به "نظام اقتصاد مقاومتی" تغییر یافت.
به لحاظ فلسفه اقتصاد، اقتصاد مقاومتی از سنخ نظام است. نظام اقتصادی که به رغم همه موانع و مشکلات به اهداف خود برسد را می توان یک نظام اقتصادی مقاومتی نامید. در مفهوم مخالف، نظام اقتصادی که در مواجهه با مشکلات و ناملایمات از اهداف خود کوتاه بیاید، یک نظام اقتصادی غیرمقاومتی (نامقاومتی) نامیده می شود. با این تعریف، اقتصاد مقاومتی را می توان برای همه کشورهای جهان تعریف کرد، چراکه همه کشورها دارای اهداف اقتصادی هستند و در مسیر تحقق اهداف خود با موانعی مواجه هستند.
اهداف اقتصادی کشورها تابع نظام سیاسی آنهاست، بدین معنا که قدرت سیاسی تعیین کننده اهداف اقتصادی آنهاست. به عنوان مثال اهداف اقتصادی کشورهایی که نظام سیاسی آنها مبتنی بر مردم سالاری واقعی باشد، توسط توده مردم تعیین می شود. اهداف اقتصادی دولت های شبهه مستعمره توسط کشور استعمارگر و اهداف اقتصادی کشورهای تحت نظام حاکمیت اقلیت (سرمایه دار یا ...) توسط آن گروه اقلیت تعیین می شود.
موانع و مشکلات اقتصادی نیز از کشوری به دیگری و از زمانی به زمان دیگر متفاوت خواهد بود. در حالی که مانع و مشکل اقتصادی برخی از کشورها کمبود منابع انرژی و یا کوچک بودن سرزمین است، کشورهایی را میشناسیم که در ادواری از تاریخ خود با چالش هایی مانند بلایای طبیعی، بیماری های فراگیر، جنگ و بحران های سیاسی داخلی و خارجی به عنوان سد اصلی در تحقق اهداف اقتصادی خود مواجه بوده اند. در سالهای گذشته نیز بیماری جهانگیر کرونا به عنوان یک مانع عمومی در مسیر تحقق اهداف اقتصادی اغلب کشورهای جهان مطرح بود.
جمهوری اسلامی ایران به عنوان مردمی ترین نظام سیاسی جهان نیز اهداف اقتصادی مشخصی را دنبال می کند که برآمده از اراده توده مردم است، اهدافی که در قانون اساسی متجلی شده و می توان آن را در سه کلمه خلاصه نمود: 1) رفاه عمومی، 2) استقلال اقتصادی (به معنای حضور در اقتصاد جهانی از موضع قدرت) و 3) پیشرفت اقتصادی (به معنای سرآمدی در سطح بین الملل). این اهداف در گام اول انقلاب اسلامی به خوبی دنبال شده و موفقیت های فراوانی نیز در زیرشاخه های هریک از آنها حاصل شده است. اما امروز در 29 بهمن ماه سال 1402- یعنی هفتمین روز از ششمین سال از گام دوم انقلاب اسلامی- تحقق کامل اهداف مورد نظر با موانعی مواجه است که مهمترین آنها را می توان جریان نفوذ در اندیشه اقتصادی (در هر دو بعد نظری و اجرایی) دانست. به رغم اتقان اندیشه اقتصاد مقاومتی که بعد اجرایی آن در سیاست های 24 گانه اقتصاد مقاومتی متجلی شده است، پیشرفت شگفت انگیزی در دنبال روی از این سیاست ها دیده نمی شود. بخشی از این رخوت نسبی (ضمن احترام به اقدامات مهم صورت گرفته طی 10 سال گذشته) ناشی از ناآَشنایی سیاستگذاران و برنامه ریزان اقتصادی با ابعاد و جوانب علمی مهم این نظریه و سیاست های کلی آن بوده و بخشی نیز تحت تاثیر سیطره نگاه کلاسیک و نئولیبرال اقتصادی، ناشی از عدم اعتقاد برخی از مجریان به کارآمدی این بسته سیاستی است. از همین رو مهم ترین اقدام برای پیشبرد اهداف اقتصاد مقاومتی، تبیین دقیق تر و رفع ابهامات این الگوی اقتصادی برای بخشی از جامعه نظری و اجرایی اقتصادی کشور است.
امیدواریم جامعه اقتصادی کشور در این زمینه اهتمامی بیش از گذشته داشته باشد.
✍ دکتر حجت الله عبدالملکی کارشناس #اقتصادمقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
۲۵ بهمن ۱۴۰۲، ۱۷:۲۶
در نشست خبری مطرح شد؛
اقتصاد کشور دچار وادادگی ارزی است.
رشت- داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی نسخه نجاتبخش اقتصاد کشور است، گفت: اقتصاد ایران دچار وادادگی ارزی شده است.
به گزارش خبرنگار مهر، حجتالاسلام احمدعلی یوسفی عصر چهارشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران اظهار کرد: گیلان سرزمین دانشمندخیز و فخرآفرین است و باید به توانمندیها و قابلیتهای این استان پرداخت.
وی با اشاره به اینکه رسانهها مهمترین ابزار جهاد تبیین هستند، افزود: این ابزار مهم باید مورد حمایت قرار گیرند.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه راه حل مشکلات اقتصادی کشور اقتصاد مقاومتی است، گفت: تمام گرههای اقتصادی و معیشتی مردم از مسیر عملکرد بانکها میگذرد.
یوسفی با اشاره به طرح اصلاح الگو و قانون بانکداری بیان کرد: اصلاح قانون بانکداری منجر به سالمسازی اقتصاد جامعه میشود.
وی با بیان اینکه گفتمان اقتصادی مجلس بر پایه اقتصاد مقاومتی نیست، افزود: اجرای اقتصاد مقاومتی باید در سفرههای مردم قابل لمس باشد.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با اشاره به شرح وظایف نمایندگان مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: نظارت بر عملکرد تمام نهادهای وابسته به رهبری در بخشهای مختلف مورد تاکید قرار گیرد.
یوسفی با بیان اینکه مجلس خبرگان باید بر جهتگیریهای قوای سهگانه نظارت کند، گفت: حل مشکلات در بخشهای مختلف با کمک سایر قوا باید مدنظر نمایندگان مجلس خبرگان قرار گیرد.
وی با بیان اینکه لازم است نمایندگان مجلس خبرگان رهبری جریان جهاد تبیین و مطالبهگری را راهاندازی کنند، افزود: استفاده از ظرفیت خطبههای نماز جمعه برای مطالبهگری و جهاد تبیین مورد تاکید است.
داوطلب نمایندگی مجلس خبرگان رهبری در گیلان با بیان اینکه اقتصاد ایران دچار وادادگی ارزی است، گفت: ساماندهی بازار ارز میتواند کشور را از چالش اقتصادی نجات دهد.
🌱پیشنهاد میشود..
#اقتصادمقاومتی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
🔻از تتبع قسمت مهم روایاتی که از عصر پیامبر اکرم(ص) و ائمه(س) در زمینه آداب تجارت داریم، به خوبی درمییابیم که سودی که انسان در کسب برای خود در نظر میگیرد معادل حقالزحمهای است که عادلانه باشد... و بیش از این از نظر ماهیت اقتصادی نوعی ظلم است و هیچ تفاوتی با ربا ندارد.
شهید بهشتی
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
یکی از ترفندهای لیبرالیسم عادی سازی جنگ با خدا(ربا) با تغییر ادبیات است، با واژگانی مثل بهره حرمت این عمل قبیح از بین نمیرود.
✍بهزاد محمودی دایو
#تحلیل_اقتصادی
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir
📌به مناسبت روز اقتصاد مقاومتی و کارآفرینی، دانشکده علوم اقتصادی و اداری و انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم برگزار میکند:
💢همایش اقتصاد مقاومتی و مهار تورم
🔷سخنران:
دکتر حجت الله عبدالملکی
مشاور رئیسجمهور و دبیر شورای عالی مناطق آزاد
⏰زمان: سهشنبه ۱ اسفند۱۴۰۲، ساعت ۱۰ تا ۱۲
🏢مکان: دانشگاه بینالمللی قم،دانشکده فنی مهندسی، تالار شهید احمدی روشن
🔻شرکت در جلسه برای عموم دانشجویان بلامانع است.
💠 انجمن علمی اقتصاد دانشگاه قم
@tesaq_eitaa
با عدالت یاوران قصد همراه شوید 👇
https://eitaa.com/qasd_ir