🔰مهمترین اهداف ، موانع و چالش های اجرایی برنامه های توسعه اول تا هفتم
#اقتصادمقاومتی
#عکسنوشت
https://eitaa.com/qasd_ir
سقوط ۷۰ درصدی تورم نقطهای
🔹نرخ تورم نقطهای در ۲ سال گذشته بیش از ۷۰ درصد سقوط کرده است.
🔹نرخ تورم نقطهای که در اردیبهشت سال ۱۴۰۰ رکورد ۱۰۳.۱ درصد را ثبت کرده بود، در تیر ماه امسال به ۳۲ درصد کاهش یافته است.
#آمار
https://eitaa.com/qasd_ir
15.15M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 رهبر انقلاب خطاب به رئیس جمهور و هیئت دولت: هر تصمیمی میخواهید در زمینه اقتصاد بگیرید ببینید تاثیرش بر نکات برجستهای مانند فاصله طبقاتی، ثبات بازار، نرخ ارز، کاهش تورم، رشد تولید و ... چگونه است. ۱۴۰۲/۶/۸
🖼 #خبر
https://eitaa.com/qasd_ir
🎨 راه روشن
🔍 مروری بر رشد برخی شاخصهای اقتصاد کلان در دولت سیزدهم به روایت رهبر انقلاب
#عکسنوشت
https://eitaa.com/qasd_ir
🔹 ۱۵ توصیه اقتصادی برای حل مشکلات زندگی مردم
انشاءالله با یک حرکت جهادی همهی اینها را انجام بدهید و خلاصه اگر این حرکتهایی که عرض شد انجام بگیرد، ثابت خواهد شد که دولت سیزدهم، یک دولت کاملاً کارآمد و فعّال و برطرفکنندهی مشکلات زندگی مردم خواهد بود.
۱۴۰۱/۰۶/۰۸
#امام_خامنهای(مدظلهالعالی)
#عکسنوشت
https://eitaa.com/qasd_ir
20.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
" ارزش پول ملی "
⁉️ چرا پول ایران بی ارزش شده...؟!
⁉️ دولت سیزدهم برای حفظ ارزش پول تو این یک سال چیکار کرده؟!
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
✍️ فناوری پیچیدۀ مدرن که تنها عامل تفاخر غربیها بر سایر ملتهاست، با مصرف روزافزون انرژی و آلایندگی گستردۀ محیطزیست، نهتنها زندگی را برای انسان امروز راحت و آسان نکرده است بلکه دغدغههای بسیاری را برای مهار عوارض جانبی آن برای انسانها ایجاد کرده است.
🔸 این روزها از بالارفتن مصرف برق و کمبود انرژی و لزوم صرفهجویی در آن سخن زیاد گفته میشود. #بچه_های_شیکاگو هم با ذهن تکسیلابی خود، تنها راه مدیریت مصرف انرژی را #گران_کردن آن میدانند تا با محرومکردن اقشار ضعیف از بهرهمندی از انرژی، مقدار محدود آن را بین اغنیا توزیع کنند.
🔸 اما در دورۀ تمدن اسلامی که در آن بهجای غلبۀ انگیزۀ سودمحوری و چپاولگری سرمایهداران (که امروزه دانش اقتصاد بهنادرستی با آن مترادف شده است!) انگیزههای انسانی و الهی حاکم بود و به جای اقتصاد سودمحور، #اقتصاد_فرهنگی زیربنا بود، مسئلۀ استفاده از انرژی به گونۀ دیگری حل میشد که نه آلایندگی داشت، نه پیچیده بود و نه در انحصار کسی.
🔸تنها اشکال فناوریهای تمدن اسلامیایرانی این بود که عاری از #سود و #منفعت برای عدهای خاص بود و البته برای تودههای مردم بسیار پرمنفعت و پرسود بود.
🔸به جای دنبالهروی کورکورانه از تکنولوژی حقارتآمیز مدرن، باید به گونۀ دیگری اندیشید و در مسیر دیگری و با رویکردی متفاوت نوآوری کرد.
🔗برای مطالعۀ سامانههای خنککننده در معماری اسلامیایرانی، لینک زیر را ببینید:
https://dp-magazine.com/تهویه-طبیعی-در-معماری-سنتی/
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
🔰مهمترین کار برای مهار تورم، رشد تولید است
حمایت قانونی از تولید یعنی تولید آسان و با صرفه...
به مردم تفهیم کنیم به سمت محصول داخلی بروند.
✏️ یکی اینکه ما حمایت کنیم، دوم اینکه موانع سر راه را برداریم. حمایت یعنی چه؟ یعنی حمایت قانونی اولاً، مقررات جوری باشد که تولید آسان بشود، برای تولیدکننده هم آسان بشود، هم باصرفه بشود. بعد حمایتهای مالی، مقداری که حالا بعهدهی دستگاههای دولتی است تأمین منابع ارزی و ریالی در آن حدی که جزو وظائف است و همچنین حمایتهای فرهنگی از تولید داخلی. حمایت فرهنگی از تولید داخلی یعنی اینکه ما تفهمیم کنیم به مردم که آنجایی که محصول داخلی وجود دارد باید مردم به سمت محصول داخلی بروند. ۱۴۰۲/۶/۸
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
23.71M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
"نقش مردم در اقتصاد"
⁉️ مردم چه نقشی در اقتصاد دارند؟
⁉️ تعادل عرضه و تقاضا چه جوری بهم میریزه؟
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 چرا افزایش صادرات نفت در سفرۀ مردم احساس نمیشود
طبق آمار موسسۀ تانکر ترکرز صادرات نفت ایران نسبت به ابتدای دولت رئیسی بیش از ۲ برابر شده. اما مرکز آمار اعلام کرده نرخ تورم سالانۀ اقلام خوراکی بیش از ۶۰ درصد است. پس چرا افزایش صادرات نفت تاثیری در سفره مردم ندارد؟
#کلیپ
https://eitaa.com/qasd_ir
نرخ رشد نقدینگی به ۲۶.۹ درصد کاهش یافت
🔹طبق اعلام بانک مرکزی، نرخ رشد دوازدهماهه نقدینگی در پایان مردادماه ۱۴۰۲ با ۱۰.۹ واحد درصد کاهش نسبت به دوره مشابه سال قبل به ۲۶.۹ درصد رسید.
#آمار
https://eitaa.com/qasd_ir
4013213962701.pdf
661.8K
عنوان مقاله:
شیوه های مدیریتی پیامبر(ص) در هم گرا کردن بازار مدینه با آموزه های اقتصادی در اسلام
پژوهشگر:
هدیه تقوی(استادیار دانشگاه الزهرا)
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
27.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
" خودرو "
‼️ شاهکار خودروسازی در ایران...!
⁉️ آیا میتوان به صنعت #خودروسازی امیدوار بود؟!
⁉️ برنامه دولت سیزدهم برای خودروسازی چیست؟!
#محتوا
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 ماموریت رئیسی به وزارتخانههای مرتبط برای تسهیلات مسکن
🔹رئیسجمهور: متاسفانه عملکرد برخی بانکها در ارائه تسهیلات قابل قبول نیست؛ برخی بانکها به جای پرداخت تسهیلات مسکن به مسکنسازی روی آوردند.
🔹مدیرانی که در زمینۀ پرداخت تسهیلات ساخت مسکن کوتاهی کردهاند، بازخواست شوند.
🔷با دستور رئیسی مقرر شد هیئت ویژهای متشکل از وزرای شهرسازی، کشور، اقتصادی و بانک مرکزی عملکرد بانکها را از حیث پرداخت تسهیلات ساخت مسکن بررسی کنند.
#مسائل
https://eitaa.com/qasd_ir
آغاز عملیات بانکی برای استفاده از پولهای آزاد شده
🔹در دیدار مشترک رئیس بانکمرکزی ایران و قطر، توافقات لازم در خصوص شروع عملیات بانکی بهمنظور استفاده از منابع ارزی منتقلشده به ۶ بانک ایرانی در قطر بهعمل آمد.
#مسائل
https://eitaa.com/qasd_ir
18.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
اقتصاد سیاسی نابودی اسرائیل
❗️ نابودی اسرائیل چه منافعی اقتصادی برای ملت های مسلمان دارد؟
❗️ چرا همکاری اقتصادی با اسرائیل به ضرر کشورهای اسلامی است؟
#تحلیل
#اقتصاد
#دکترعبدالملکی
https://eitaa.com/qasd_ir
⚠️ «بانک ویرانگر آینده»
🧮 چاپ پولی(M0) که باید در قالب «خط اعتباری با نرخهای ترجیحی» برای اجرای پروژههای اقتصادی پیشران به بانکهای عامل تخصیص یابد،
بیش از ۵۰٪ آن صرف ذخیرهگیری «بانک ویرانگر آینده» شده است.
❓برنامه «گامبهگام» بانک مرکزی برای قطع نفسهای این ترمیناتور مخرب چیست؟
#آمار
#بیت_المال
#بی_عدالتی
https://eitaa.com/qasd_ir
16.12M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥تاریخچه کلیدواژه «اقتصاد مقاومتی» در ادبیات اقتصادی ایران| جایگاه مشاغل خانگی و مسئولیتی که بسیج سازندگی پذیرفته است
#بسیج_سازندگی
#مشاغل_خانگی
#اقتصاد_مقاومتی
https://eitaa.com/qasd_ir
ما بعضی از رشدها و شکوفاییهای بادکنکی را در برخی از کشورهای شرق آسیا دیدیم. نخست وزیر مالزی در تهران به من گفت که ما در مدّت چند روز، از یک کشور ثروتمند به یک کشور فقیر تبدیل شدیم! این خوب است؟! یعنی سرنوشت اقتصاد کشور در دست یک تاجر فرنگی باشد که اگر اراده کرد، بتواند کشوری را با میلیاردها دلار گردش سرمایهای، در ظرف چند روز به خاک سیاه بنشاند و فلج کند! او وقتی این مطلب را به من میگفت، چهرهاش پُر از غم و افسردگی بود. ما این رشدهای بادکنکی را پیشرفت اقتصادی نمیدانیم. کشور به سرمایههای انسانی و طبیعی و هویّت ذاتی متّکی است و مستوجب رشد و شکوفایی واقعىِ اقتصادی است؛ اما نه آن گونه که بانک جهانی و صندوق بینالمللی پول برای ما نسخه بنویسند و ما هم طبق همان نسخه، اقتصاد خودمان را تدوین کنیم؛ نه. ما برنامه و سیاست داریم و میتوانیم. اگر کسی بگوید ما جز با تسلیم در مقابل این برنامهها، نمیتوانیم حرکت اقتصادی کنیم، قضاوت خوشبینانه در مورد او این است که بگوییم کشور و ملت و سرمایههای داخلی را نشناخته است؛ البته قضاوتهای بدبینانه هم میشود کرد| رهبر حکیم انقلاب اسلامی
#تحلیل
#اقتصادمقاومتی
https://eitaa.com/qasd_ir
ارائۀ لایحۀ بودجه ۱۴۰۳ به بعد موکول شد
🔹سخنگوی دولت: بهدلیل بررسی نشدن بخش نهاییِ برنامه هفتم توسعه، هیئترئیسه درخواست کردند لایحه بودجۀ ۱۴۰۳ که قرار بود امروز رئیسجمهور تقدیم مجلس کند، به آینده موکول شود.
#تصمیمات
https://eitaa.com/qasd_ir
جزئیات بودجه ۲۴۲۹ هزار میلیارد تومانی ۱۴۰۳
🔹منابع عمومی دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بیش از ۲۴۲۹ هزار میلبارد تومان در نظر گرفته شده که نسبت به بودجه امسال ۱۶.۷ درصد افزایش دارد.
🔹واگذاری دارایی های سرمایه ای یا به عبارتی درآمد نفتی در بودجه سال اینده ۶۱۴ هزار میلیارد تومان هست که در مقایسه با بودجه ۱۴۰۲ بیش از ۱۶ درصد کاهش دارد.
🔹در بودجه ۱۴۰۳بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان برای واگذاری شرکتهای دولتی در نظر گرفته شد.
#خبر
https://eitaa.com/qasd_ir
💠گزارشی از نشست تبیینی وضعیت حاکم بر اقتصاد ایران
🔰 سلسه نشست های بررسی وضعیت اقتصاد ایران و راهکارها| حجت الاسلام استاد #احمدعلی_یوسفی؛ مسئول مرکز راهبری اقتصاد مقاومتی حوزه علمیه
✳️ («وَأَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَمِنْ رِبَاطِ الْخَيْلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَعَدُوَّكُمْ وَآخَرِينَ مِنْ دُونِهِمْ لَا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ يَعْلَمُهُمْ ۚ وَمَا تُنْفِقُوا مِنْ شَيْءٍ فِي سَبِيلِ اللَّهِ يُوَفَّ إِلَيْكُمْ وَأَنْتُمْ لَا تُظْلَمُونَ»)
ما در هشت سال جنگ جهانی تحمیلی، بخاطر بکارگیری الگوی مردم سالاری دفاعی در عرض مدل ابزارسالاری دفاعی نظام بین المللی موفق شدیم. | جنگ اقتصادی که علیه ملت ایران از دهه هفتاد، آغاز شد در واقع جنگ اراده ها - برای شکستن اراده ملت ایران - بود که رهبری از آن به جنگ تمام عیار اقتصادی تعبیر کردند. اما آیا نهادهایی که ریل گذاری لازم را برای آرایش جنگی لازم در مقابل این جنگ تمام عیار اقتصادی دشمن باید اتخاذ می کردند، به وظیفه خود عمل کرده اند؟!
♻️ ابزاری که رهبری برای دفاع از مرزهای اقتصادی ایران و مقابله با این جنگ تمام عیار اقتصادی، ارائه نمودند الگوی اقتصاد مقاومتی است. در بیانیه گام دوم انقلاب وقتی مقام معظم رهبری مشکلات اقتصادی و معیشتی را بر می شمرند، تنها یک راه حل برای خروج ارائه می کنند و آن عمل به الگوی اقتصاد مقاومتی است.
♻️مهمترین نهاد مشکل ساز در نظام جمهوری اسلامی ایران، بانک است. ما بر اساس الگوی عملیاتی برخاسته از الگوی اقتصاد مقاومتی، تلاش کردیم به نهادهای حاکمیتی کمک کنیم قانون بخش مربوط به بانکداری را اصلاح کنند. متاسفانه تلاش ما کم ثمر واقع شد. | آنچه از قانون بانک مرکزی در مجمع تشخیص مصلحت، مصوب شد 80 درصد نظریات ما را پذیرفته است و 20 درصد را نپذیرفته؛ اما اثر مثبت آن 80 درصد پذیرفته شده برای اقتصاد ایران 20 درصد بود و اثر مثبت 20درصدی که نپذیرفتند برای اقتصاد ایران 80 درصد. آن 20 درصد شامل سه ماده بود: ممنوعیت حیله های ربوی، ممنوعیت بنگاهداری توسط بانکها و ممنوعیت خلق پول توسط بانکهای خصوصی. در هر سه مورد، امام، رهبری و مراجع عظام نظر و فتوای صریح دارند. |در هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام، شما یک حوزوی سراغ ندارید که اقتصاد اسلامی بداند، دکترای اقتصادی دانشگاهی داشته باشد یا بر فقه اقتصادی مسلط باشد؛ هیچ کدام آنجا حضور ندارند. در این هیات عالی، "شورای فقهی بانک مرکزی" را حذف کردند. "شورای فقهی" به گونه ای تنظیم شده بود که ساختار بانکداری را در ریل اسلامیت نظام قرار می داد.
✅چرا ما در اقامه دین در عرصه اقتصادی، بر اساس الگوی اقتصاد مقاومتی، نظام اقتصادی اسلام، معارف اسلامی و فقه اسلامی موفق نبوده ایم؟ چون در گفتمان سازی ملی موفق نبودیم در حالی که ظرفیت آن وجود دارد.| در حوزه علمیه، قرارگاه کنشگری اجتماعی، سیاسی و اقتصادی به دستور آیت الله اعرافی، تشکیل شد و به تمام سطوح ابلاغ فرمودند که باید محوری ترین گفتمان انتخابات آینده، گفتمان اقتصاد اسلامی - اقتصاد مقاومتی باشد و تمام ارکان حوزه پای کار بیایند.
#تحلیل
#اقتصادمقاومتی
https://eitaa.com/qasd_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
با تلاشهای دکتر رئیسی عزیز و دولت محترم، جمهوری اسلامی ایران پس از عضویت در شانگهای و بریکس بزودی به ریاست دوره ای سازمان اکو میرسد و ایران مقتدر، چهارراه ترانزیت دنیا خواهد شد.
تمام کلیدورهای منتهی به رژیم غاصب صهیونسیتی محکوم به نابودی هستند، نبض تجارت جهانی باید دست مهر خاوران باشد تا برای رسیدن به تمدن عظیم اسلامی و ان شاالله ظهور و برقراری عدالت جهانی، جهانیان را با خود همراه سازد.
#غزه
#اقتصادمقاومتی
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
https://eitaa.com/qasd_ir
🎥بزرگان مس و فولاد کشور دانشبنیانی شدند/ آغاز عملیات اجرای ۲۶ طرح فناورانه از امروز
🔹معاون علمی رئیسجمهور:
در دوره چهارم معاونت علمی، دو رویکرد مستقل جدی داریم؛ یکی توسعه فناوری با نگاه کاشتن برای آینده و دیگری توسعه اقتصاد دانشبنیان
🔹از برکات قانون راهبردی جهش تولید دانشبنیان، امضای قرارداد ۲۶ طرح با فولاد مبارکه است که از این تعداد فناورانه بودن ۲۱ طرح را تأیید کردیم.
🔹اجرای طرحهای مورد توافق نیازمند ۸۶۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری است که از این میزان حداقل ۴۰۰ میلیارد تومان از محل منابع قانون جهش در اعتبار مالیاتی تأمین خواهد شد.
#خبر
#اقتصادمقاومتی
https://eitaa.com/qasd_ir
کتاب اخلاق و بازار، گفتوگويی دربارۀ دين، عدالت و علم اقتصاد است. علم اقتصاد متعارف، فاقد مايه هاي فلسفی، اخلاق و دينی است و نوعا اخلاق و دين را بهعنوان مرز و حدود کنش های فنی اقتصادی درنظر میگيرند. اين کتاب فراتر از اين رويکرد متعارف، گفتگوی ميان علم اقتصاد، دين و عدالت را موضوع تحليل قرار میدهد.
*سخنرانان:
- دکتر سیدمحمدرضا امیری طهرانیزاده
استادیارگروه پژوهشی مطالعات میان رشتهای و توسعه اقتصادی در پژوهشکده اقتصاد پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی
- دکتر علی سعیدی
مترجم کتاب
عضو هیئت علمی گروه اقتصاد اسلامی دانشگاه قم
این نشست با مدیریت علمی دکتر علیاکبر ناسخیان، دبیر گروه اقتصاد شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی* در روز چهارشنبه ۸ آذر ۱۴۰۲ در سالن ادب پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی برگزار خواهد شد.
لینک ثابت ورود مجازی به نشستهای تخصصی شورای بررسی متون:
https://webinar.ihcs.ac.ir/b/ihc-1qj-osz-jg8
#نشست_تخصصی
#اقتصادمقاومتی
عدالت یاوران قصد
https://eitaa.com/qasd_ir
✨نه نئولیبرالیسم، نه کمونیسم
▫️برشی از گفت و گو با @khamenei_ir
در ادبیات اقتصادی متعارف، شاهد یک دوگانه در رابطه با ایفای نقش دولت در اقتصاد هستیم؛ دوگانهای که در یک سوی آن، دولتگرایی به معنی تصدیگری دولتی قرار دارد و در سوی دیگر، نئولیبرالیسم که نقش دولت را در اقتصاد به یک داور تقلیل میدهد. در کشور ما متأسفانه فضای غالب چنین است که وقتی شما میگویید که من دولتگرا نیستم و مخالف تصدیگری دولت هستم، میگویند خب پس شما نئولیبرال هستید؛ یعنی در نقطهی مقابل دولتگرایی، جز نئولیبرالیسم نمیبینند.
از آنطرف هم وقتی با نئولیبرالیسم مخالفت میکنید، متهم به دولتگرایی و مدلهای کمونیستی میشوید. درصورتیکه واقعاً اینجور نیست که فقط این دو رویکرد در عالم امکان وجود داشته باشد و جز این دو نتوان رابطههای دیگری بین دولت و بازار برقرار کرد.
بله! در دو سر این طیف این دو رویکرد قرار دارند؛ ولی این رویکردها طیفهای گوناگونی دارند که در میان آنها اشکال متنوعی از روابط دولت و بازار را میشود متصور شد؛ و به نظر من رهبر انقلاب دقیقاً در نقطهای ایستادند که این نقطه هم نه به نئولیبرالیسم است و هم نه به دولتگرایی. این حرف رهبر انقلاب هم حرف جدیدی نیست. از دههی ۶۰ ایشان نگاهشان این بوده و بارها در طول این چهل سال این نگاه را تبیین کردهاند که دولت در اقتصاد چهکاره باید باشد.
به نظرم سیاستهای کلی اصل ۴۴ تجلّی این نگاه رهبر انقلاب به نقش دولت در اقتصاد است. باید در این سیاستها دقیق شد تا این رویکرد جدید و متفاوت از رویکردهای کمونیسم و نئولیبرالیسم را درک کرد. فلسفهی ابلاغ سیاستهای کلی اصل ۴۴ نه حذف حاکمیت از اقتصاد و تقلیلش به ناظر -آن جور که نئولیبرالها تفسیر میکنند- که تغییر نقش دولت از متصدی به حامی، هادی و ناظر بود. هدف چه بود؟ هدف این بود که ما از انگیزهی خلق ثروت بخش خصوصی که کمونیسم این انگیزه را میکشد و نئولیبرالیسم از هر قیدی رهایش میکند، برای تأمین منافع ملی و پیشرفت کشور استفاده کنیم. ما میخواستیم بین پیگیری منافع خصوصی و تأمین منافع عمومی پیوند برقرار کنیم. خب میدانید متأسفانه این سیاستها به خصوصیسازی صرف تقلیل پیدا کرد؛ و ریشه اصلی تحقق نیافتن اهداف ۸ گانه این سیاستها، همین است.
سید یاسر جبرائیلی
▫️متن کامل را در لینک زیر مطالعه فرمایید
https://farsi.khamenei.ir/others-dialog?id=52361
#تحلیل
#اقتصادمقاومتی
عدالت یاوران قصد
https://eitaa.com/qasd_ir
📌 احداث پالایشگاههای مقیاس کوچک با استفاده از سرمایههای مردمی
گفتگو: https://masireqtesad.ir/170812
🔹هادی بیگی نژاد نایب رییس کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، نياز به سرمايه و زمان بهرهبرداری کمتر، کاهش هزینه حمل و نقل فرآوردههای نفتی و متناسب بودن با قواعد پدافند غیرعامل را از ویژگیهای مثبت پالایشگاههای مقیاس کوچک دانست و افزود: یکی از مهمترین راههای تسریع در احداث این پالایشگاهها، استفاده از سرمایههای مردمی و سهیم کردن آنها در مزایای اقتصادی این طرحهاست.
#مردمی_سازی_اقتصاد
#اقتصادمقاومتی
#عدالت
عدالت یاوران قصد
https://eitaa.com/qasd_ir