⛔️واردات گندم؛ تهدیدی که دولت با دپوی ۳.۴ میلیون تن نهاده دامی رقم میزند/ وقتی رکن امنیت غذایی کشور جایگزین خوراک دام شد
🔸 متاسفانه به واسطه دپوی نهاده های دامی در بنادر، در حال حاضر گندم اغلب مزارع بجای آنکه وارد سیلوها شده و به دولت فروخته شود وارد سبد غذایی دام می شوند.
🔰 منبع: dana.ir/1750102
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⚜️ قیمت یک بشکه هسته خرما؛ ۴ برابر یک بشکه نفت
⭕️ قیمت یک بشکه نفت خام، نهایتا ۷۰ دلار ارزش دارد.
✅ قیمت یک بشکه خرما را تا ۱۶۰ دلار میتوان فروخت.
✳️ قیمت یک بشکه پودر هسته خرما، بیشتر از ۳۰۰ دلار امکان فروش دارد‼️
✅ این در حالی است که سالیانه ۱ میلیون و ۲۰۰ تن خرما در کشور تولید میشود و هستههای خرما دور ریخته میشود!
🆔 @QasdWay
⚜️ اقدام بزرگ روسیه در جهت شکستن آقایی دلار
🔸 حذف کامل دلار آمریکا از صندوق توسعه ثروت روسیه
🔹وزیر اقتصاد روسیه در بیانیه رسمی اعلام کرد سهم دلار آمریکا در صندوق ثروت ملی این کشور، از 35 درصد به صفر رسیده و سهم پوند انگلیس نیز به 5 درصد کاهش یافت، اما سهم یورو و یوآن چین به ترتیب به 39.7 و 30.4 درصد افزایش یافت. سهم ین ژاپن هم 4.7 درصد و سهم طلا به 20.2 درصد افزایش یافت.
🔹 وزیراقتصاد روسیه تصریح کرد که ارزهای یوآن و یورو به عنوان ارز جایگزین دلار منظور شده و پیشبینی میشود که طلا به عنوان یک سرمایه مهم ظرفیت زیادی به منظور حفظ سرمایهگذاریها در صندوق ثروت ملی و جلوگیری از خطرات تورم نقش خواهد داشت.
🔹 وزیر اقتصاد این کشور همچنین تأکید کرد که آخرین اقداماتشان برای اطمینان از سلامت صندوق ثروت ملی در تغییرات مؤلفههای اقتصاد کلان و اتفاقات ژئوپلتیکی منطقه است و همچنین تصمیمات دیگری برای حذف دلار از اقتصاد روسیه منظور خواهد شد.
🔹 وی همچنین تأکید کرد که تصمیمات مشابهی نیز در بانک مرکزی روسیه برای حذف دلار اتخاذ میشود.
🔰 منبع: فارس به نقل از راشاتودی
#شکستنـآقاییـدلار
🆔 @QasdWay
🔸 چاپ دلار بدون پشتوانه چه بلایی سر مردم آمریکا آورد؟
🔰مکس کایزر و استیسی هربرت، دو کارشناس آمریکایی شبکه راشا تودی به تبعات سیاست کاخ سفید در چاپ پول پرداختند و گفتند:
🔹قرار بود این سیاست موقتی باشد اما به نظر میرسد که دولت آمریکا دستبردار چاپ پول نیست.
🔹 این سیاست آمریکا بخشی از یک توطئه بوده تا شاهد پولدارترشدن ثروتمندان و ضعیفتر شدن فقرا باشیم.
🔹بخش قابل توجهی از پولهای چاپ شده در آمریکا نهایت سر از جیب یک درصد ثروتمند این جامعه درآورده و این در حالی است که تورم به شدت زندگی 99 درصد دیگر مردم این کشور را تحت تاثیر منفی قرار داده است؛ به عنوان مثال ما شاهد آن هستیم که پولهای چاپ شده برای پرداخت اجاره بهای صاحبخانهها و ملاکین کالیفرنیا استفاده شده است؛ چراکه افراد اجاره نشین توانایی پرداخت اجاره خود را به خاطر شیوع ویروس کرونا ندارند و از این منظر به شدت ضعیف شدهاند.
🔹در حالی که خرید خانه برای اکثر مردم آمریکا تقریبا غیرممکن شده و آنها مجبور شدند به جای خرید دست به اجاره منزل بزنند، اما رشد قیمت مسکن به نفع ملاکین تمام شده و بخش قابل توجهی از سود حاصله هم در جیب سرمایهگذاران در بازار مسکن رفته است.
🔹روند چاپ پول در آمریکا به گسترش نابرابری ثروت در این کشور ختم شده است.
🔰منبع: فارس به نقل از راشاتودی
🆔@QasdWay
🔸 ۷۰ درصد سود بانکی در جیب یک درصد سپردهگذاران!
🔰میثم پیله فروش کارشناس اقتصادی:
⭕️ بخش اول کسری بودجه دولت به دلیل این است که درآمدهای پایدار، سالم و غیر تورمی که حق دولت ها هم هست را نمیتوانیم بگیریم که این مساله به خاطر نداشتن اراده سیاسی در سال های گذشته رخ داده است. هم اکنون در کشور ما اگر کسی کار نکند و پول در بیاورد، نظام مالیاتی ما هیچ مالیاتی از او نمیگیرد.
⭕️ در یک سال شبکه بانکی حدود ۳۰۰ هزار میلیارد تومان سود بانکی توزیع کرد و نزدیک ۷۰ درصد این سود برای یک درصد دارندگان حساب بانکی بود و کل این سودها معاف از مالیات بود.
⭕️ ما اگر به سمت مدیریت خلق پول و هدایت اعتبار در کشور حرکت نکنیم، حتما در آینده نزدیک با مشکلات بیشتر و بزرگتری مواجه خواهیم شد و ناترازی در شبکه بانکی به تورمهای لجام گسیخته در کشور دامن خواهد زد. این مساله از طریق سیل نقدینگی میتواند کشور را با بحران روبرو کند.
🆔 @QasdWay
🔴۱۰ نفری که ۱۲ هزار میلیارد تومان به بانک سرمایه بدهکارند.
♦️بر اساس صورت مالی سال ۱۳۹۹ بانک سرمایه، مانده تسهیلات و تعهدات غیر جاری ۶۷ شخص حقیقی و حقوقی در مجموع ۲۱ هزار و ۷۸۸ میلیارد تومان است. از رقم مذکور، نزدیک به ۱۲ هزار میلیارد تومان یا ۵۵ درصد آن مربوط به ۱۰ شخص و شرکت است.
♦️محمود جهانبانی با ۳ هزار و ۱۳۸ میلیارد تومان در رتبه اول بزرگترین بدهکاران این بانک قرار دارد. پس از آن، حسین هدایتی با ۲ هزار و ۱۰۴ میلیارد تومان دوم است.
بهروز ریختهگران با هزار و ۳۰۳ میلیارد تومان، سامان مدلل با هزار و ۲۱۳ میلیارد تومان،
حسن شاملویی با ۹۸۱ میلیارد تومان،
صندوق ذخیره فرهنگیان و گروه مدلل با ۹۵۹ میلیارد تومان،
احمد حاجی محمدجواد با ۶۴۸ میلیارد تومان، محمدجواد اقدامیان با ۶۳۷ میلیارد تومان، شرکتهای بانک سرمایه با ۴۹۲ میلیارد تومان و گروه صرافان (محسن) با ۴۷۵ میلیارد تومان.
💢 سوالی که در اینجا مطرح میشود این است که واقعا بانک مرکزی که رئيس و مدیران و اعضایش از همین بانکهای خصوصی تامین میشود و از بانکهای خصوصی مستقل نیست‼️، چند درصد در به وجود آمدن این معضل و فاجعه نقش دارد؟!‼️
💢 چرا بانک مرکزی نسبت بانکهای خصوصی استقلال ندارد؟!⁉️
💢 چرا بانک مرکزی مانند بانکهای مرکزی کشورهای غربی بر پولهای بالای ۱۰۰ میلیون تومان نظارت و مدیریت و حکمرانی و اشراف ندارد و بر عکس این بانکها هستند که آنچنان که عیان است بر بانک مرکزی تحکم دارند!!؟‼️
⭕️ آیا اساسا بانکداری خصوصی به منظور تامین مالی این سرمایهخواران تاسیس نشده است؟!⁉️
🆔 @QasdWay
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔸ابتکاری جالب وبه صرفه برای جبران کمبود نهاده های دامی
🔹فعالیت خلاقانه ای که توسط خانواده آقای زمانی ،دامدار مشهدی شروع شد وکم کم مردم محلات ومساجد با کمک تشکل های مردمی در این طرح مشارکت کردند.
🔸دراین برنامه،پوست میوه هایی که هر روز با زباله مخلوط و باعث آلودگی محیط زیست هم میشوند،جمع آوری،خشک وآسیاب شده وجایگذین بخشی از غذای دام میشود.
#ما_میتوانیم
#خوراک_دام
🆔 @Qiam_ir
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست یازدهم:
♦️آیا مشارکت میتواند یک معیار فقهی در بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری باشد؟
ارائه دهنده:
✅ حجتالاسلام علی محمدی
(مدیر مؤسسه معنا)
زمان:
🗓 پنجشنبه ٢۴ تیر ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۴ الی ١۶
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
🆔 @QasdWay
اندیشکده قصد
📌 سلسله نشست های حرکت قرن نشست یازدهم: ♦️آیا مشارکت میتواند یک معیار فقهی در بررسی صلاحیت نامزدها
هم اکنون در حال برگزاری است...
صوت جلسه 11.mp3
35.35M
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست یازدهم:
♦️آیا مشارکت میتواند یک معیار فقهی در بررسی صلاحیت نامزدهای ریاستجمهوری باشد؟
ارائه دهنده:
✅ حجتالاسلام علی محمدی
🆔 @harekate_qarn
⚜️ نامه تبیین اولویتهای اقتصادی کشور به حجتالاسلام و المسلمین دکتر رئیسی
✍️ دکتر سید مهدی زریباف
(یکی از ۳۰ استاد و نخبه اقتصادی در دیدار اخیر با حجتالاسلام و المسلمین رئیسی)
🔸 بسم الله الرحمن الرحیم
🔰انا ارسلنا رُسلنا بِالبینات و اَنزلنا مَعهم الکِتاب و المیزان لِیقوم الناس بِالقسط (سوره حدید آیه ۲۵).
🔹با سلام خدمت حضار محترم و سروران گرامی و حضرت حجه السلام والمسلمین جناب آقای رئیسی، رئیس جمهور منتخب ملت ایران.
🔹 در آستانه گام دوم انقلاب و آغاز قرن پانزدهم شمسی ظهور دولت مردمی و با انگیزه "ایران قوی" بسیار مغتنم است. ضمن تبریک و تهنیت بمنظور تبیین مهمترین اولویت های اقتصادی کشور، توجه مقام محترم رئیس جمهور منتخب را به نکات اساسی ذیل خواستارم.
✅ الف- تاکید بر تحول اقتصادی مبتنی بر عدالت
🔸 همانگونه که می دانید در سی سال گذشته تفکرات نهادهای نظام سرمایهسالار، میدان دار عرصه اقتصادی کشور بوده و اجازه بروز و ظهور عدالت اقتصادی و اقتصاد اسلامی را نمیدادند. مدیران سرمایهسالار در پوششها و لباسهای متنوع و متکثر همگی درذیل پرچم جمهوری اسلامی، باور خود به لیبرالیسم و تکنوکراسی اقتصادی را نهادینه کردند و با تاکید بر نهادهای برآمده از نظام سلطه، آگاهانه و نا آگاهانه، فقر و فساد و تبعیض را به ارمغان آوردند.
🔸وضعیت فعلی کشور و جامعه که اوج این بحران بی عدالتی و ناکارآمدی را نشان می دهد، جای عبرت برای دولتمردان امروز و آینده است. ضرورتا باید توجه داشت که تحول بدون مبنا و مدل و تفکر عمیق، نتیجه ای جز هرج و مرج، آنارشیسم و نا امنی اقتصادی (که خود ظلمی بزرگ است) ، نخواهد داشت و نظام تصمیم سازی و تصمیم گیری و مدیریت اقتصادی کشور را دچار نابسامانی و از هم گسیختگی خواهد نمود .
🔸جناب رئیس جمهور رییسی، شما بیش از آن که وارث اقتصاد فقیر دولت دوازدهم باشید، وارث حکمرانی اقتصادی ۵۰ ساله ای هستید که نهادها، ساختارها و تفکرات مدیران و برنامه ریزان آن، انتقال ثروت و فرصت از فقرا به اغنیا را مکانیزه و سیستماتیک کرده است. این مکانیزم ها بزرگترین فسادی است که شما باید با آن ها مقابله کنید. در نظام حکمرانی پولی ما، ربا علت العلل مشکلات اقتصادی است. با گسترش بانکداری خصوصی در بدترین زمان ممکن، در زمانی که بازدهی بخش مولد اقتصاد ما کمتر از بازدهی بخش غیر مولد بود، اختیار تولید و تخصیص بزرگترین منبع اقتصادی کشور (نقدینگی) را به هیئت مدیره ها، مدیران عامل و حتی مدیران شعب بانک های خصوصی سپردیم. خلق نقدینگی اولا از طریق نرخ سود سپرده ها و تسهیلات غیر مولد بانکی و ثانیا از طریق کسری بودجه دولت باعث شد تا با تحمیل تورم مرغ و گوشت و مسکن و ارز و طلا برای توده های مردم، امکان اختصاص 70 درصد از این خلق نقدینگی به ۱ درصد از سپرده گذاران را تامین کنیم. جالب اینجاست که متاسفانه برخی از فقهای ما به دلیل عدم شناخت، ربا را با معلول آن، تورم، توجیه کردند و نام آن را جبران کاهش ارزش پول گذاشتند.
✳️ در نظام مالیاتی کشور، با مالیات بر تولید و مصرف ، از جیب توده های مردم و بخش مولد ، عدم توان خود در مالیات ستانی از دارایی و عایدی آن را جبران کردیم. طوری که در کشور سرمایه داری آمریکا مالیات بر ثروت ۱۶ درصد و مالیات بر مصرف ۱۸ درصد از سهم مالیات را تشکیل میدهد و این اعداد در ایران ۲ و ۵۲ درصد است!
⭕️ در نظام یارانههای انرژی سرمایههای الهی توده مردم به ثمن بخس در اختیار مسرفین و مترفین قرار گرفته است. مسرفین در نظام عادلانه نه تنها یارانه نمیگیرند بلکه باید افزون بر پرداخت هزینه تمام شده مصرف خود، هزینههای توسعه زیرساختهای کشور را نیز تامین کنند. در مقابل قشر محروم و مستضعف باید به صورت رایگان از اولین نیازهای خود بهرهمند شوند.
🔰 برای مشاهده ادامه نامه به لینک زیر مراجعه نمایید:
📌 http://zaribaf.qasd.ir/articles/583#start
🆔 @QasdWay
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
🖌 از زمانی که استاد عزیز پروفسور درخشان مسئله یکسان سازی حقوق و دستمزد کارکنان دولت را طرح کردند، بررسی اندکی در رابطه با نظام پرداخت دولتی در دیگر کشورها داشتم و در این مدت شواهد گوناگونی را یافتم که این گزاره را تأیید می کرد: "عرصه عمومی مسطح است!" و فاصله کف و سقف حقوق کارکنان دولت در بسیاری از کشورها تفاوت چندانی ندارد.
در ادامه توضیح مختصری در رابطه با وضعیت جبران خدمات مقامات دولتی سوئد آمده است:
سوئد؛ کشوری که سیاستمداران هیچ برتری مالی و حقوقی نسبت به دیگران ندارند!
بیتردید برای بسیاری از مردم جهان غیرقابل باور است اما در سوئد سیاستمداران و به طور ویژه نمایندگان پارلمان هیچ امتیازحقوقی یا مادی به دلیل موقعیت خود ندارند.
همه سیاستمداران، چه وزرای دولت و چه نمایندگان پارلمان ناگزیرند که اغلب با وسایل حمل و نقل عمومی جابجا شوند و در موارد استثنایی از خودروهای شخصی استفاده کنند.
البته ناگفته نماند که نمایندگان پارلمان برای رفت و آمد کارت بلیط اتوبوس دریافت میکنند.
هیچ کدام از سیاستمداران این کشور حقی بنام «مصونیت» در برابر قانون ندارند و مانند دیگر شهروندان عادی هر لحظه میتوان آنها را به دادگاه کشاند.
پارلمان تنها برای نمایندگانی که از شهرهای دیگر به پایتخت میآیند آپارتمانهای ۴۵ متری اجاره میکند اما آنها حق میزبانی از میهمانان خود را در صورتی پیدا میکنند که یک پول اضافی، به عنوان اجاره به حساب پارلمان واریز کنند.
منبع:
jahane_ghadim1
🆔 @SSL_Qasd
🔰محورهای بحثی سیدیاسر جبرائیلی در نشست با حجتالاسلام و المسلمین رئیسی :
🔸در سال جاری حدود ۴۵۰ هزار میلیارد تومان کسری بودجه داریم و این کسریها، باعث شده است که مسئله دولت از پیشرفت کشوربه اداره دولت تقلیل یابد راهکارهایی هم که بعضا برای تامین مالی دولت ارائه میشود، نظیر گران کردن ارز، گران کردن بنزین و حاملهای انرژی، فروش نفت و صرف درآمدهای آن برای امور جاری و مانند اینها، تحمیل هزینههای اداره دولت به مردم، یا هزینه از جیب مردم برای اداره دولت است، در صورتی که فلسفه وجودی دولت، ارتقای سطح رفاه مردم و پیشرفت کشور است.
🔸در بیش از ۵۰ درصد کشورهای جهان، بالغ بر ۸۰ درصد بودجه از محل مالیات تامین میشود. متاسفانه این نرخ در کشور ما حدود ۳۰درصد است میانگین جهانی نرخ مالیات بر تولید ناخالص داخلی حدود ۲۶درصد است، اما در کشور ما این رقم حدود ۷درصد است
🔸واقعیت این است که طبقه ثروتمند در کشور ما مالیات نمیدهد و فشار مالیاتی روی تولیدکنندگان و حقوقبگیران است.
🔸در سه ساله منتهی به پایان ۹۸، بالغ بر ۱۰ میلیون میلیارد تومان به حساب حدود ۴ هزار نفر واریز شده است که هیچ کدام پرونده مالیاتی ندارند.
🔸نظام مالیاتی کشور باید به صورت اساسی متحول شود، لایحه PIT باید به سرانجام برسد، CGT باید اجرا شود،اگر میخواهیم از فعالیتهای غیرمولد جذابیتزدایی کنیم، راهحل اصلاح نظام مالیاتی است.
🔸با وضعیت موجود، این تحولات ممکن نیست. سازمانهایی با اهمیت بسیار کمتر از سازمان امور مالیاتی، مستقیما زیرنظر رئیسجمهور هستند. این حوزه بهاندازهای اهمیت دارد که در برخی کشورها، ثبت اسناد و ثبت احوال زیرمجموعه دستگاه مالیاتی هستند؛ یعنی هم شرکتها و هم افراد در سازمان امور مالیاتی متولد میشوند.
🔸اتفاقی که برای تحول در نظام مالیاتی رخ دهد، تبدیل شدن این تحول به دغدغه مرکزیت دولت است انتزاع سازمان امور مالیاتی از وزارت اقتصاد و ارتقاء آن به معاونت رئیسجمهور، ایجاد اشراف اطلاعات اقتصادی برای این سازمان، و اجرای مالیاتهای PIT، CGT، PST و FST به صورت هوشمند از اقدامات ضروری است.
#سیدیاسر_جبرائیلی
🆔 @QasdWay
⚜️ جلسات نمایشی ره به جایی نمی برد.
🔸نامه دکتر ایرج توتونچیان به رئيس جمهور منتخب
🔹 جلسات نمایشی ره به جایی نمی برد. از نحوه مشورت آقای رییسی نه تنها راه حلی ارایه داده نمیشود و فقط به کلیاتی که تمام آحاد ملت با گوشت و پوستشان لمس کرده اند مشکل آفرین نیز هست. ایشان هنوز به عظمت و پیدا کردن راه حل عملی مشکلات جنگ اقتصادی که دولت آقای روحانی شروع کرده نپرداختهاند.
🔹 حضور ۱۷ نفر اقتصاددان حتی یک راه حل ارایه ندادند و همگی از محفوظات خود استفاده کردند. حضور لیبرالها در این جلسه زنگ خطری است. به این معنا که همانطور که قبلا نیز هشدار دادهام برای آقای رییسی فقط دو راه وجود دارد:
1️⃣ تلقی و پیگیری جدی تامین مالی (بانکداری) اسلامی که نویسنده این یادداشت علیرغم میل باطنی و فقط همیاری انسان دوستانه با آقای رییسی بیش از ده راه حل آماده عملی از طریق حذف ربا و حذف هر گونه سفته بازی آماده دارم. که این راه هم دستمر قرآن هست و هم در قانون اساسی که قرار است در سوگند نامه خود از آن صیانت بکنند.
2️⃣ ادامه راه کابینه آقای روحانی بهمراهی دوستان فراوان لیبرال های حاضر در جلسه اخیر.
✳️ من در اینجا با شما آقای رییسی و با خدای خودم اتمام حجت میکنم که علیرغم تحصیلات عالی در رشته اقتصاد در امریکا و تنفر و انتقاد شدید علمی به آن نظام حدود ۴۰-۵۰ سال است که در زوایای پیچیده ربا(بهره)- سفته بازی - بورس- حل مشکل خلق پول - نرخ ارز- سکه طلا و مقولات پیوسته و هماهنگ اول مطالعه کرده سپس تفکر و در آخر نوشتن پرداختهام.
✳️ در طول این مدت بسیاری از اقدامات دولت های اخیر را بالاخص ربا و بانکداری رصد کردهام و متواضعانه ادعا میکنم که بیش از بسیاری از همکاران دانشگاهی پیرو: تعرف الاشیائ باضدادها بوده ام و هر دو نظام اقتصادی را به خوبی می شناسم.
💠تقاضا دارد اوقات ذیقیمت خود را صرف جلسات همگانی نکنید که بنا بر گفته فردوسی :
✅ که یک مرد جنگی به از صد هزار.
من آنچه شرط بلاغ است با تومی گویم.
التماس دعا
✍️دکتر ایرج توتونچیان
🆔 @QasdWay
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📌 ماجرای یک جلسه!
مقایسه جلسه رئیسی با اساتید اقتصاد ایران و جلسه جرالد فورد با اقتصاددانان آمریکا
توضیحات در متن زیر آمده است.
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
🖌 ماجرای یک جلسه!
دهه 70 میلادی اقتصاد آمریکا با چالش های شدیدی از جمله شوک مثبت قیمت نفت و تورم دست به گریبان بود و سخت ترین دوران اقتصادی بعد از رکود بزرگ را تجربه می کرد.
سال 1974 بعد از استعفای نیکسون، جرالد فورد به عنوان سی و هشتمین رئیس جمهور ایالات متحده تعیین شد.
او در اولین اقدام بلافاصله تورم را دشمن شماره یک اقتصاد آمریکا اعلام کرد و جلساتی تحت عنوان summit conferences on inflation با حضور بزرگترین مغزهای اقتصادی ایالات متحده برگزار کرد.
در ابتدای جلسه اعلام کرد: «این پایان ماجرا نیست بلکه آغاز یک مبارزه است».
همانطور که در فیلم مشاهده می کنید چیدمان جلسه به صورتی است که همه گرداگرد هم نشسته اند و فورد نیز در کنار اقتصاددانان قرار می گیرد. موضوع جلسه از قبل تعیین شده و قرار نیست همه مسائل و چالش های اقتصاد آمریکا در این جلسه بحث شود!
اقتصاددانانی که دعوت شده اند همه در عالی ترین سطح نظریه پردازی قرار دارند و به معنای واقعی کلمه بزرگان اقتصاد آمریکا هستند افرادی از قبیل میلتون فریدمن و جان کنت گالبرایت و البته آلن گرینسپَن.
اختلاف نظرهای بنیادین بین این بزرگان در مسئله مطرح شده وجود دارد. همه تنها به ارائه راهکار مشخص خود برای حل مسئله تورم می پردازند.
مدیریت جلسه را یک اقتصاددان (آلن گرینسپَن) برعهده دارد نه خود رئیس جمهور و این بدان خاطر است که اقتصاددانان حاضر بدون ملاحظه حضور رئیس جمهور هر راهکاری که دارند را ارائه کنند.
در انتهای جلسه فورد چنین بیان می کند: "شما کار خود را به خوبی انجام دادید... الان نوبت من است." و با این جمله جلسه تمام می شود.
البته جلسه با برتری راهکار و خطابه فریدمن به پایان می رسد و از آن به بعد او به عنوان مشاور در کنار فورد قرار می گیرد و در دولت آمریکا به خوبی شناخته می شود.
بعد از آن در همان هفته فورد در یک سخنرانی ٣٢ دقیقه ای طرح اقتصادی دولت را برای جنگ با تورم و کاهش قیمت بین المللی نفت به اطلاع عموم مردم می رساند...
حال این جلسه را مقایسه کنید با جلسه حجةالاسلام رئیسی با جمعی از اساتید اقتصاد که چند روز پیش برگزار شد.
چیدمان جلسه شبیه دادگاه است. عالی ترین اقتصاددانان کشور از جمله پروفسور درخشان، استاد سبحانی، استاد توتونچیان، استاد رزاقی و دیگران در جلسه حضور ندارند. موضوع جلسه باز است و از هر دری سخنی گفته می شود.
تقریبا هیچ راهکار مشخصی برای چالش ها ارائه نمی شود و به حرف های کلی بسنده می شود و ...
خودتان مقایسه کنید.
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
دنیای کم مصرفها.
دائم به مردم سرکوفت می زنند که شما پر مصرف هستید و اروپا و آمریکا و کوفت زهر مار کم مصرف هستند.
مردم اروپا و آمریکا از نداری و قیمت بالای انرژی است که بعضا در خانه هایشان کم مصرف می کنند. کم مصرفی در طبقات ضعیف اجتماعی مرسوم است چون قیمت انرژی بسیار بالاست.
یکی از دوستانم که در ایتالیا درس میخواند چند سال قبل برای تابستان آمد ایران. می گفت هزینه رفت و آمد به ایران برای من از هزینه مصرف یک کولر ساده ارزان تر بود. و ترجیح دادم به ایران بیایم.
کم مصرفی از نداری و کم مصرفی تا مرز مردن هنر نیست...
اگر چه در مجموع مصرف، هرگز آنها از ما کم مصرف تر نیستند و طبقات مترف آن ها به اندازه کافی جبران میکند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️⚫️
🔹سیره اقتصادی امام محمد باقر علیه السلام
✅حضرت می فرماید:
🔸 «إنّ بقاء المسلمین و بقاء الاسلام أن تصیرالأموال عند من یعرف فیها الحقّ و یصنع فیها المعروف و إنّ من فناء المسلمین...؛»
📌 همانا بقای مسلمانان و اسلام، در این است که #گردش_ثروت در نزد کسانی باشد که حقّ اموال و وظیفه خود را نسبت به آن می شناسند و به معروف، عمل می کنند. و متقابلاً یکی از 🔻عوامل نابودی مسلمانان و اسلام،🔻 این است که سرمایه پولی در دست افرادی به گردش در آید که حقّ ثروت و مسئولیت خود را نسبت به آن نشناخته و با آن، کار پسندیده ای انجام نمی دهند.
🔰مستدرک الوسائل، ج 2، ص 393
🌐 @eghtesad_mardomi
🆔 @QasdWay
هدایت شده از محسن قنبریان
⭕️ ششمین نشست سالیانه #جنگ_ناتمام به مناسبت سالروز صدور پیام قطعنامه
◀️ موضوع: الهیات جنگ دائمی فقر و غنا
🎙 با ارائهای از: حجتالاسلام محسن قنبریان
🗓 زمان: دوشنبه ۲۸ تیر، ساعت ۲۱:۳۰
🔻 برای دریافت لینک نشست در محیط اسکایروم به شماره ۰۹۳۰۳۲۷۹۰۳۴ در واتساپ پیام دهید.
➕ این نشست به صورت همزمان از طریق لایو اینستاگرام پخش خواهد شد.
🎬 @Mostazafin_TV
🔰نشست دولت در اندیشه شهید صدر برگزار شد
🔶حجت الاسلام و المسلمین نجف لکزایی (رئیس پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی) :
✅دولت، هدیه انبیا به بشر
شهید صدر نظریه جدیدی دارد و آن اینکه مبدع دولت و مخترع آن انبیای الهی هستند و دولت هدیه انبیا به بشر است. بنابراین اینکه گفته شود دولت دینی است یا خیر سبب تعجب میشود. این نوآوری بسیار مهم است. همچنین طبقهبندی وی از دولت بهعنوان یک فقیه، متلکم، حکیم و عالم علوم انسانی و اسلامی از دیگر ممیزات اندیشه صدر است.
سازمان، بزرگترین کشف بشر، و دولت، برترین سازمان است. اما فلاسفه اسلامی طبقهبندیهای خاصی از دولت انجام دادهاند که عمدتاً براساس علم و عمل به حقیقت و به تعبیری فضیلت و سعادت است؛ یعنی انسان بهدنبال کمال است و از طریق تعاون و اجتماع و دولت میتواند به این سعادت برسد؛ ما دولت تشکیل میدهیم تا به سعادت برسیم و برای سعادت باید علم به حقیقت داشته باشیم و به آن عمل کنیم؛ در اینجا دولت و مدینه فاضله شکل میگیرد و نمونه آن از منظر فارابی حکومت پیامبر(ص) است.
✅انواع دولت براساس حقیقت
ممکن است جامعهای دولت تشکیل دهد؛ ولی نه علم به حقیقت و نه عمل به آن داشته باشد که دولت جاهلی است و با ضرب و زور و غضب، کارهایش را پیش میبرد و اساساً نیازی به حکمت نمیبیند؛ در اینجا فضیلت و دانش و دانشمند ارزشی ندارد. دولت دیگر هم دولتی است که علم به حقیقت دارد، ولی عمل نمیکند که دولت فاسقان است و مدل دیگر دولت هم علم به حقیقت ندارد، ولی فکر میکند مسیر حقیقت را طی میکند که دولت ضاله است.
✅تقسیم شهید صدر برای دولت
شهید صدر دولت را به سه دسته تقسیم کرد. اول دولتهایی که از لحاظ فکری ضد اسلام هستند؛ در دوره وی، مارکسیسم و سرمایهداری مصادیق این دولت و دولتهای کافر بودند، چون قصد دارند اسلام را از بین ببرند؛ قرآن فرموده است که اگر کافرانی با شما بجنگند دشمن هستند و نباید با آنها رفاقت کنید. همچنین کفاری که قصد دارند سرزمین شما را اشغال کنند.
نوع دوم دولت از منظر شهید صدر، دولتی است که مکتب فکری ندارد و با کودتا و زور به قدرت رسیده و این دولت هم کافر است، ولو هم حاکم و هم شهروندانش بگویند که ما مسلمان هستیم.
از نظر صدر، دولت اسلامی دولتی است که در قانونگذاری از اسلام سیراب میشود و سه نوع است؛ نوع اول دولتی است که همه نظامات و قوانین براساس اسلام باشد و اطاعت از چنین دولتی واجب است؛ دولتِ نوع دوم دولتی که برخی قوانین و احکام و نظامات آن ممکن است در تعارض با اسلام باشد، آن هم بهدلیل جهلی که وجود دارد. البته این مباحث قبل از انقلاب بیان شده است. در مواجهه با چنین دولتی چند حکم وجود دارد؛ اول اینکه علما باید برای این دولت حکم اسلامی را تشریح و تبیین کنند؛ تا جایی که این دولت موافق اسلام عمل میکند باید اطاعت شود و در مواردی هم که موافق اسلام نیست، مثلا در مسائل مهمی مانند جنگ، اطاعت از این دولت اشکالی ندارد، مانند رفتار امام علی(ع) در برخورد با حکومت خلفا.
نوع سوم هم دولتی است که عمداً خلاف اسلام رفتار میکند. مسئولان چنین حکومتی باید عزل شوند و امربهمعروف و نهیازمنکر صورت بگیرد و اگر تأثیری نداشت، فرمان بردن از چنین حاکم و حکومتی ممنوع است.
✅دیدگاه صدر درباره انقلاب ایران
برخی میگویند در اندیشه شهید صدر نام ولایت فقیه وجود ندارد و صرفاً تقسیمبندی ارائه داده است؛ ولی اگر ما پاسخ ایشان به نامه علمای لبنان را ضمیمه آثار دیگر وی کنیم، بحث ولایت فقیه هم بهدست میآید؛ وی از تعابیر المرجعیة المجاهدة، الرشیدة و الصالحیة، برای حاکمیت ولایت فقیه استفاده کرده است. از دید صدر ایرانیها چند چیز را قبول کردهاند: اول، اسلام میتواند قانون زندگی آنها باشد؛ دوم، امام را بهعنوان زعیم پذیرفتند؛ سوم، انسان ایرانی و حق آزادی و کرامت او را قبول کردهاند.
بدین ترتیب از دیدگاه وی، زعیم رشید و شریعت و انسان سه ضلع مثلث دولتسازی اسلامی است. در این نظام مبنای قدرت، خدا و دین، مبنای قانونگذاری و قوای مجریه و مقننه باید خاستگاه مردمی داشته باشد که همان نظریه مردمسالاری دینی است که مقام معظم رهبری بهکار بردند. البته شهید صدر از این تعبیر استفاده نکرده، ولی لبّ مطلب همین است.
📃 متن کامل نشست را در اینجا ببینید.
🆔 @shahidsadr
💠 @QasdWay
🔰 بیست و نهمین جلسه کمیته مطالعات برنامه *اول پیشرفت* (برنامه هفتم توسعه)
⚜ موضوع: " ملی سازی نظام پولی "
🔰 با حضور :
✅ دکتر *حمید رضا مقصودی*
✅ آقای *احسان ولدان*
🗓 زمان : چهارشنبه ۳۰ تیر ماه ۱۴۰۰
🕝 ساعت: ۱۴ الی ۱۶
✅ با عنایت به مصوبه ستاد ملی کرونا و تعطیلات دانشگاه صرفا به صورت مجازی برگزار می شود.
🔴پیوند جلسه :https://vc.isu.ac.ir/ch/researchevents
___________________________
🌐 لینک کانال بله: https://ble.ir/barname7
___________________________
صفحه اینستاگرام
@barname7.ir
💠 @QasdWay
هدایت شده از کتابخانۀ قصد
🖌 عمده ترین دستاورد نئولیبرالیسم چیست؟ دیوید هاروی در کتاب تاریخ مختصر نئولیبرالیسم چنین تشریح می کند:
عمده ترین دست آورد اساسی نئولیبرال گری توزیع مجدد ثروت و درآمد بود نه ایجاد آن. منظور من از انباشت و سلب مالکیت، کالایی سازی و خصوصی سازی زمین و اخراج اجباری جمعیت روستایی، تبدیل اشکال گوناگون حق مالکیت (عرصه های همگانی، اشتراکی، دولتی و...) به حق مالکیت منحصراً خصوصی؛ الغای حق بر عرصه های همگانی، فرایندهای مستعمراتی، نومستعمراتی و امپراطوری تصاحب دارائی (شامل منابع طبیعی) و رباخواری، بدهی ملی و ویرانگرتر از همه، استفاده از نظام بانکی و اعتباری به عنوان ابزار رادیکالی برای انباشت از طریق سلب مالکیت است. به این فهرست سازوکارها می توانیم انبوهی از این فنون مانند اخذ رانت از مجوز و حق مالکیت فکری، محدود کردن یا الغای حقوق مالکیت اشتراکی را بیفزاییم.
🆔 @SSL_Qasd
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
فقدان دوست عزیزم محمدحسین فرج نژاد بسیار سخت است. جهادگری دانشمند که سالها عمر خود را مصروف مبارزه با جریان های صهیونیست متنفذ در نقاط مختلف دنیا کرد.
سالهای اخیر و به واسطه مصائب اقتصادی کشور تمرکز او بر نفوذ جریانهای منحرف به عرصه اقتصادی کشور بود. و بارها به من می گفت که درصدد حذف من هستند.
حال چه باشد نمی دانم.
به هر حال او، همسر و سه فرزندش امروز در جوار رحمت حق هستند.
☘کانال تحلیل های اقتصادی دکتر حمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
📌 سلسله نشست های حرکت قرن
نشست دوازدهم:
♦️نظام دیوانی؛ خودبنیادی یا مردمداری؟!
ارائه دهنده:
✅ حجتالاسلام و المسلمین محسن قنبریان
زمان:
🗓 پنجشنبه ٣۱ تیر ١۴٠٠
⏰ ساعت ١۵ الی ١٧
لینک جلسه:
👉 http://Vc.isu.ac.ir/ch/latifi
🆔 @harekate_qarn
🆔 @QasdWay