🔰#فقه
#شماره_اول
💠 غرض اصلی در "مکاسب محرّمه" حرمت تکلیفی است، نه وضعی
👤#آیت_الله_العظمی_خامنهای
@qom_khamenei_ir
🔰#فقه
💠 غرض اصلی در "مکاسب محرّمه" حرمت تکلیفی است، نه وضعی
👤#آیت_الله_العظمی_خامنهای
✅ به نظر ما، مکاسب محرّمه حرمت تکلیفی را بیان میکند.
◀️ از آنجا که مسألهی تبادل اجناس و اموال و غیره از ضروریات زندگی بشر است، و به همین خاطر در همهی جوامع، قواعدی را برایش معیّن کردهاند، شرع مقدّس اسلام نیز –بر خلاف نظر افرادی که شرایع الهی را صرفاً متوجّه جانب روحی و اخلاقی انسان میدانند– به این ناحیه از زندگی بشر هم توجّه نموده است.
📌 بحث عمده در مکاسب محرّمه، بحث از ممنوعبودن یا معاقببودن یا مورد جریمه بودن و جزاء الهی داشتن، و در قانون اساسی و حکومت اسلامی جزاء قانونی داشتن خود معامله است.
📜 با مراجعه به کتب فقهاء و آنچه در هدایه صدوق، مقنعه مفید، نهایه شیخ طوسی، مراسم سلّار، مهذّب ابن برّاج، فقه القرآن راوندی، سرائر ابن ادریس و تحریر و قواعد علامه (رضواناللهعلیهم) ذکر شده است، در مییابیم که تلقّی قدماء از مکاسب محرّمه، همان حرمت تکلیفی، حرامبودن و ممنوعبودن است.
❇️ البته اغلب قدماء، بابی را تحت عنوان «مکاسب محرّمه» باز نکردهاند، امّا در خلال «کتاب البیع» و «کتاب المکاسب» بحث از آن را بنحو العام مطرح کردهاند، (و مرادشان از حرمت، به قرینه مثالهایی که میزنند، حرمت تکلیفی است.)
و بعضی از فقهاء هم بالخصوص بحثی را در این زمینه ذکر کردهاند؛ مثل جناب ابن ادریس در سرائر، یا مرحوم محقّق در شرایع.
گروهی از فقهاء هم اصلاً متعرّض مسألهی حرمت به این معنا نشدهاند، و یا کلماتشان اعمّ از حرمت تکلیفی و وضعی است، یا فقط مسألهی بطلان را بیان نمودند و متعرّض حرمت نشدهاند.
و عدّه قلیلی از جمله ابن حمزه طوسی در «وسیله»، و جناب علامه در «تذکره» چنین عمل نمودهاند، و فقط به حرمت وضعی پرداختند و متعرّض حرمت تکلیفی نشدند.
◀️ پس مسألهی عمدهی ما در اينجا، بحث از "حرمت تکلیفی" است.
🔖 غرض اصلی و بالذات در مکاسب محرّمه این است که محرّمات بیوع و معاملات را مشخصکنیم تا مکلّفین از انجام آن معاملات بازداشته شوند.
📚 درس خارج فقه، مکاسب محرّمه، جلسه ۱ (۱ آذرماه ۱۳۸۳)
#مکاسب_محرّمه
#حرمت_تکلیفی
@qom_khamenei_ir
📣 اسم حج باید مفهوم تمدنسازی و اتحاد را به ذهن بیاورد
🔹 رهبر انقلاب در دیدار کارگزاران حج: مسئولان محترم حج در این زمینهها فرهنگسازی کنند. کاری کنید که تا اسم حج میآید، تا اسم کعبهی معظّمه میآید آن جوان امروزی ما این مفاهیم به ذهنش خطور کند. مفهوم تمدنسازی، مفهوم اتحاد جهانی، مفهوم نگاه به فرامرزی و بینالمللی، مفهوم رفع تمایز، اینها به ذهنش بیاید.
🔹 اینی که امام بزرگوار (رضوان الله علیه) اصرار کردند بنده هم تأکید کردم به تبع ایشان که حتماً در نمازهای مسجدالحرام، نمازهای اهل سنّت شرکت کنید. به خاطر همین است. ۱۴۰۲/۲/۲۷
#سخن_نگاشت
#اتحاد
#گفتمان
🆔@qom_khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
استمرار حرکت نبوتها
حضرت آیتالله خامنهای: وجود مقدس حضرت بقیةالله (ارواحنافداه) استمرار حرکت نبوتها و دعوتهای الهی است از اول تاریخ تا امروز؛ یعنی همانطور که در دعای ندبه میخوانید، از «فبعض اسکنته جنّتک» - که حضرت آدم است - تا «الی ان انتهی الامر» - که رسیدن به خاتمالانبیاء (صلّیاللَّهعلیهواله) هست - و بعد مسألهی وصایت و اهل بیت آن بزرگوار، تا میرسد به امام زمان، همه، یک سلسلهی متصل و مرتبط به هم در تاریخ بشر است.
#امام_زمان عجلاللهفرجهالشریف
🆔@qom_khamenei_ir
◀️ مشروح نشستهای تخصصی بررسی کتابهای انتشارات انقلاب اسلامی:
♦️ نشست بررسی مجموعهی پنج جلدی «نقش و رسالت زن» با حضور دکتر فاطمه قاسمپور:
https://khameneibook.ir/content/گزارش-کامل-نشست-تخصصی-بررسی-مجموعهی-پنج-جلدی-نقش-و-رسالت-زن
♦️ نشست بررسی تفاسیر رهبر معظم انقلاب با حضور حجتالاسلام والمسلمین مسعود تاجآبادی:
https://khameneibook.ir/content/گزارش-کامل-نشست-تخصصی-بررسی-تفاسیر-رهبر-معظّم-انقلاب
♦️ نشست بررسی کتاب «مو به مو» با حضور دکتر عبدالله گنجی:
https://khameneibook.ir/content/گزارش-کامل-نشست-تخصصی-بررسی-کتاب-مو-به-مو
♦️ نشست بررسی کتاب «متولد چهل و دو» با حضور آقای سید علیرضا مهرداد:
https://khameneibook.ir/content/گزارش-کامل-نشست-تخصصی-بررسی-کتاب-متولد-چهل-و-دو
♦️ نشست بررسی کتاب «پیشوای صادق» با حضور دکتر محمدحسین رجبی دوانی:
https://khameneibook.ir/content/گزارش-کامل-نشست-تخصصی-بررسی-کتاب-پیشوای-صادق
@qom_khamenei_ir
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
تفسیر سوره مجادله
تفسیر سورهی مجادله در دوران مسئولیت ریاست جمهوری حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب مدّظلّهالعالی در جمع پاسداران و اعضای دفتر ریاست جمهوری در هفت نوبت از هفدهم اردیبهشت تا یازدهم تیرماه 1361 برگزار شده و تمامی 22 آیهی این سوره مورد بحث قرار گرفته است.
اسلام حدّ وسط دارد؛ یعنى سنجیدن سنّتها. سنّتهاى خوب را نگه داشتن و بدهایش را رد کردن. آنهایى را هم که رد میکند با استدلال و منطق و بهصورتى که در دل مردم جا بیفتد و عمق پیدا بکند، رد میکند. (بخشی از کتاب تفسیر سوره مجادله)
#تفسیر
#مطالعه
#مجادله
#فیلم
لینک خرید کتاب
@qom_khamenei_ir
نقش حضرت معصومه در قم شدن قم
با میلاد مسعود حضرت علیبنموسیالرضا (علیه آلاف التّحیّة و الثّناء) و همچنین ولادت خواهر بزرگوار ایشان، حضرت فاطمهی معصومه (سلام اللَّه علیها) ما را به یاد حرکت عظیم و مبارک این برادر و خواهر و هجرت پرمعنای این دو بزرگوار میاندازد؛ که بدون تردید در تاریخ ملت ایران و تاریخ تشیع، یک حرکت سازنده و تأثیرگذار بوده است.
بدون تردید نقش حضرت معصومه (سلام اللَّه علیها) در قم شدن قم و عظمت یافتن این شهر عریقِ مذهبىِ تاریخی، یک نقش ما لا کلام فیه است. این بانوی بزرگوار، این دختر جوانِ تربیتشدهی دامان اهلبیت پیغمبر، با حرکت خود در جمع یاران و اصحاب و دوستان ائمه (علیهمالسّلام) و عبور از شهرهای مختلف و پاشیدن بذر معرفت و ولایت در طول مسیر در میان مردم و بعد رسیدن به این منطقه و فرود آمدن در قم، موجب شده است که این شهر به عنوان پایگاه اصلی معارف اهلبیت (علیهمالسّلام) در آن دورهی ظلمانی و تاریکِ حکومت جباران بدرخشد و پایگاهی بشود که انوار علم و انوار معارف اهلبیت را به سراسر دنیای اسلام از شرق و غرب منتقل کند.
بیانات در دیدار طلاب و فضلا و اساتید حوزه علمیه قم ۱۳۸۹/۰۷/۲۹
#معارف_انقلاب
#حضرت_معصومه سلام الله علیها
@qom_khamenei_ir
اگر تقوا باشد، بنبستی وجود ندارد
ما در همهی مسائل زندگی نیاز داریم به قدرت تشخیص که راه درست را از نادرست، حق را از باطل تشخیص بدهیم؛ با «تقوا» فرقان به وجود میآید، قدرت تشخیص به وجود میآید. یک چیز دیگر: وَ مَن یَتَّقِ اللهَ یَجعَل لَهُ مَخرَجاً (سورهی طلاق، بخشی از آیهی ۲) -«مَخرَج» یعنی بنبستشکنی- اگر تقوا باشد، بنبستی وجود ندارد، بنبست در کارتان نیست. در همهی زمینهها اگر تقوا داشته باشید، مراعات کنید، همان پروای مورد نظر و ملاحظهی از خدای متعال را داشته باشید، بنبستی در مقابل شما وجود ندارد. و بصیرت [هم به انسان میدهد]. اینها وعدههای قرآنی است برای تقوا. وَمَن اَصدَقُ مِنَ اللهِ قیلًا؛ (سورهی نساء، بخشی از آیهی ۱۲۲) هیچ کس، هیچ وعدهدهندهای صادقتر از خدای متعال نیست؛ وقتی خدای متعال وعده میدهد، تحقّق پیدا میکند، قطعی است و در این شکّی نیست. (بیانات در دیدار مسئولان نظام ۱۳۹۸/۰۲/۲۴)
#قرآن
#تقوا
@qom_khamenei_ir
42.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰جلسه چهارم: الزامات اخلاقی و محتوایی جهاد تبیین
🔸#تبیین اساس کار ما است. ما با ذهنها مواجهیم، با دلها مواجهیم؛ باید دلها قانع بشود. اگر دلها قانع نشد، بدنها به راه نمی افتد، جسمها به کار نمی افتد؛ این فرقِ بین تفکّر اسلامی و تفکّرات غیر اسلامی است.
بیانات در دیدار جمعى از دانشجویان ۱۳۹۵/۰۴/۱۲
🔸سلسله جلسات آشنایی با #جهاد_تبیین توسط حجتالاسلام سعید صلحمیرزایی (گردآورنده کتاب جهادتبیین در اندیشه حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای)
#جلسات_تبیین
#محتوا
#فیلم
#دوره
#دوره_جهاد_تبیین
#جهاد_تبیین
🆔@qom_khamenei_ir
16.68M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
❇️ خرّمشهرها در پیش است...
حضرت آیتالله خامنهای:
«جوانهای عزیز! بچههای عزیز من! فردا مال شما است، آینده مالِ شما است؛ شما هستید که باید این تاریخ را با عزّتش محفوظ نگه دارید؛ شما هستید که این بارِ مسئولیّت را بردوش دارید؛
خرّمشهرها در پیش است؛ نه در میدان جنگ نظامی، [بلکه] در یک میدانی که از جنگ نظامی سختتر است.
البتّه ویرانیهای جنگ نظامی را ندارد؛ بعکس، آبادانی به دنبال دارد، امّا سختیاش بیشتر است.»
🗓 ۱۳۹۵/۰۳/۰۳
@qom_khamenei_ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 #کلیپ_استوری | توسل به امام زمان (عج)
✏️ رهبر انقلاب: ما به امام زمان توجّه میکنیم، توسّل میکنیم، در مقابل آن بزرگوار عرض خاکساری میکنیم، برای اینکه این خاکساری به ذات احدیّت برسد و پیش خدای متعال اظهار عبودیّت کرده باشیم.
#مهدویت
#امام_زمان عجلاللهفرجه
🆔@qom_khamenei_ir