11.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
دست نوشته شهید سلیمانی در وصف لحظهای که میخواست وارد ضریح مطهر حضرت زینب (س) شود.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
📕عنوان کتاب: آفتاب در حجاب
👤نویسنده: سید مهدی شجاعی
سید مهدی شجاعی با بررسی دقیق و استناد به منابع مختلف تاریخی کوشیده است زندگی حضرت زینب را از کودکی تا پایان عمر روایت کند. از مشخصات اصلی کتاب ترکیب روایت دانای کل و روایت دوم شخص است که با بقیه ی آثار متفاوت است. به گفته ی خود نویسنده دلیل انتخاب آن امکان ایجاد صمیمیت بیشتر و همینطور امکان دادن اطلاعات بیشتر درباره ی آن حضرت است. نقطه ی اوج کتاب واقعه ی کربلاست.
💠 بخشی از کتاب
و ناگهان به یاد وصیت مادرت میافتی،بوسهای از گلوی حسین آنگاه که عزم را به رفتن بیبازگشت جزم می کند.
چه مهربانی غریبی داشتی مادر!که در وصیت خود هم،نیاز حیاتی مرا لحاظ کردی.برخیزوحسین را صدا بزن!بااین شتابی که او پیش می راند،دمی دیگر،صدای تو،به گرد گامهایش هم نمی رسد.دمی دیگر او تن خود را به دست نیزه ها می سپارد و صدای تو در چکاچک شمشیرها گم می شود.اماباصلابتی که او پیش می رود،رکاب مردانه ای که او می زند،بعید...نه،محال است خواهش خواهرانه تو بتواند عنان رفتنش را به سستی بکشاند.اینهمه تلاش کرده است برای کندن و پیوستن،چگونه تن میدهد به دوباره نشستن؟!پس چه باید کرد؟زمان دارد به سرعت گامهای اسب می گذرد و تو چون زمین ایستاده ای،اگرچه داری از سر استیصال،به دور خودت می چرخی.
یا به زمان بگو که بایستد یا تو راه بیفت.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
📕عنوان کتاب: بانوی آب و آییه 👤نویسنده: کمال السید
"بانوی آب و آیینه "روایتی است خطابه گونه با عبارات ادبی حزنانگیز از واقعه کربلا، از لحظه شهادت امام حسین (ع) و افتادن آن حضرت از اسب تا قیام مختار ثقفی ;یعنی ایامی که حضرت زینب (س)، پرچمدار دفاع از اسلام و ادامه دهنده راه بردار بود .آن چه در این روایت توصیف میشود عبارت است از :سرگذشت بازماندگان واقعه کربلا پس از به آتش کشیده شدن خیمهها و به اسارت درآمدن زنان و کودکان، انتقال به کوفه، سخنان زینب (س) در برابر ابن زیاد در کوفه، سخنان ابن زیاد در جمع مردم کوفه، حضور کاروان اسرا در شام، خروش زینب (س) در کاخ یزید در شام، حمل سر بریده امام حسین (ع) بر روی نیزه، عزیمت اسرا به کربلا، شیوه و ناله در محل شهادت امام حسین (ع) و یاران آن حضرت در روز چهلم آن واقعه، بازگشت بازماندگان امام (ع) به مدینه و سرانجام قیام مختار ثقفی به خون خواهی امام حسین (ع) و پیروزیهای وی .
💠بخشی از کتاب
ای یزید! اگر چه فشار های روزگار مرا به سخن گفتن با تو وادار کرده است اما من تو را ناچیز و سرزنش تو را بزرگ می شمارم.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣کتابخانه مرکزی قم برگزار میکند:
🎨کلاس آموزش طراحی و نقاشی🎨
(برای کودکان بالای ۹ سال در ۸ جلسه)
🗓زمان: یکشنبه و پنجشنبه
⏰ ساعت: ۱۶ تا ۱۷
هزینه کلاس: ۱۵۰ هزار تومان
#آموزش
#بخش_کودک
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
May 11
May 11
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ما چون ز دری پای کشیدیم کشیدیم
امید ز هر کس که بریدیم ، بریدیم
دل نیست کبوتر که چو برخاست نشیند
از گوشهٔ بامی که پریدیم ، پریدیم
رم دادن صید خود از آغاز غلط بود
حالا که رماندی و رمیدیم ، رمیدیم
کوی تو که باغ ارم روضهٔ خلد است
انگار که دیدیم ندیدیم، ندیدیم
سد باغ بهار است و صلای گل و گلشن
گر میوهٔ یک باغ نچیدیم ، نچیدیم
سر تا به قدم تیغ دعاییم و تو غافل
هان واقف دم باش رسیدیم، رسیدیم
وحشی سبب دوری و این قسم سخنها
آن نیست که ما هم نشنیدیم ، شنیدیم
👤وحشی بافقی
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
📕عنوان کتاب: 200 داستان از فضایل و کرامات و مصایب حضرت زینب (س)
👤نویسنده: عباس عزیزی
این کتاب در شش فصل نوشته شده است که شامل: خصایص و فضایل حضرت زینب، حضرت زینب (در سوگ پیامبر، علی و فاطمه و حسن)، مصایب حضرت زینب در سرزمین کربلا، مصایب گل های کربلا، مصایب حضرت زینب در اسارت، کرامات حضرت زینب، و گزیده اشعار در منقبت زینب کبری (س).
💠بخشی از کتاب
محمدغالب شافعی، یکی از نویسندگان مصری گفته است:
((یکی از بزرگترین زنان اهل بیت از نظر حسب و نسب و از بهترین بانوان طاهر، که دارای روحی بزرگ و مقام تقوا و آیینه تمام نمای مقام رسالت و ولایت بوده، حضرت سیده زینب، دختر علی بن ابی طالب (ع) است که به نحو کامل او را تربیت کرده بودند. به حدی که در فصاحت و بلاغت یکی از آیات بزرگ الهی گردید. و در حلم و کرم و بینایی وبصیرت در تدبیر کارها در میان خاندان بنی هاشم و بلکه عرب مشهور شد، و میان جمال و جلال و سیرت و صورت و اخلاق و فضیلت جمع کرده بود. آنچه خوبان همه داشتند، او به تنهایی دارا بود. شبها در حال عبادت بود و روز ها را روزه داشت و به تقوا و پرهیزکاری معروف بود...))
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
👤بهاءالدین خرمشاهی
(زاده فروردین ۱۳۲۴ در قزوین) نویسنده، مترجم، فیلسوف، روزنامهنگار، طنزپرداز، فرهنگنویس، حافظ پژوه، شاعر و استاد دانشگاه ایرانی است. وی تألیفاتی در قرآن پژوهی و حافظشناسی و تفسیر اشعار او دارد.
خرمشاهی یکی از قرآن پژوهان و مترجمان قرآن کریم به زبان فارسی است. فعالیتهای قرآن پژوهی وی را میتوان به سه حوزه تقسیم کرد؛ نخست کتابها و مقالههای عمومی، دوم نگارش مقالههای انتقادی و نقد ترجمههای موجود قرآن و سوم ترجمهٔ قرآن کریم. خرمشاهی قرآن را با نثری روان، امروزی و در عین حال ادبی ترجمه کردهاست. علاوه بر ترجمه و تفسیر این اثر دارای پیوستهایی شامل گفتار مترجم، مقالههایی با عنوانهای قرآن و قرآن پژوهی، تحریف ناپذیری قرآن، فهم قرآن با قرآن، کلمههای فارسی در قرآن مجید و واژهنامه است.
پژوهش در شعر و زندگی حافظ شیرازی حوزهٔ تخصصی کار پژوهشی خرمشاهی است. خرمشاهی تاکنون بیش از دوازده کتاب دربارهٔ حافظ نوشته و در آن میان کتاب «حافظنامه» در زمینهٔ شرح الفاظ، اعلام، مفهومهای کلیدی و بیتهای دشوار حافظ بیش از همه شهرت دارد.
خرمشاهی در زمینهٔ تعریف مقولهٔ روشنفکری مقالهای نگاشتهاست اما وی خود را از تبار روشنفکران دینی نمیداند بلکه خود را «نوسنتگرا» میداند. او در گفتگو با نشریهٔ «اندیشه پویا»میگوید:« من فکر میکنم سنت خیلی اهمیت دارد. در شعر اهمیت دارد، در هنر اهمیت دارد. اصلاً فرهنگ با سنت ساخته میشود. به نظر من ما چیزی به نام روشنفکر دینی نداریم. اما روشنفکران دیندار داریم.»
#معرفی_ادیبان
#قلم_پارسی
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
📕عنوان کتاب: پیام پیامبر
👤نویسنده: بهاءالدین خرمشاهی
پیام پیامبر، کتابی حدیثی از سخنان پیامبر اکرم(ص) که از منابع و مجامع حدیثی معتبر شیعه و اهل سنت (کتب اربعه و صحاح سته) فراهم شده و بدنه اصلی آن را احادیث اجتماعی و اخلاقی تشکیل میدهد. همه احادیث، اعرابگذاری شده و ترجمه هر روایت در صفحه روبروی آن آمده و منبع هر حدیث در پایان کتاب ذکر شده است. این اثر را بهاءالدین خرمشاهی و مسعود انصاری ترجمه و تدوین کردهاند.
کتاب پیام پیامبر در ده فصل تدوین شده است:
۱_نامههای برگزیده از میان ۳۰ فقره از مهمترین نامههای رسول خدا (ص) به سران کشورهای معاصر یا مجاور.
۲_خطبهها که پانزده فقره است. (شامل اولین خطبه در مدینه، اولین خطبه در رمضان، خطبه غدیر و...)
۳_وصایا در سه بخش از جمله وصایای حضرت محمد(ص) به امام علی(ع) (۶۴ فقره) و وصیت یا پند و سفارشها به ابن مسعود و ابوذر و حضرت فاطمه زهرا(س) (۴۷ فقره)
۴_دعاهای حضرت رسول (ص)
۵_پیشگوییهای حضرت رسول (ص) (۵۴ فقره)
۶_تمثیلها، مَثَلها و ضربالمثلها (۵۲ فقره)
۷_مناهی حضرت رسول(ص) و بیان مواردی از امور ناشایسته (۶۰ فقره)
۸_احادیث قدسی (۹۵ فقره)
۹_حادیث موضوعی: این بخش، بدنه اصلی کتاب است و در ۱۵۹ فصل در موضوعات و مضامین مختلف، از دوستی و فضیلت قرآن و مهماننوازی گرفته تا توصیه به دهها رسم و آئین نیک با نظم الفبایی عنوانها.
۱۰_جوامع الکلمه که سخنان فراگیر یا کلمات قصار حضرت است.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📸 بازدید دبیرکل نهاد از کتابخانه مرکزی قم
🔰 مهدی رمضانی دبیرکل نهاد کتابخانه های عمومی کشور در ادامه سفر استانی خود به استان قم از کتابخانه مرکزی این استان بازدید و با کتابداران و اعضای کتابخانه دیدار و گفت و گو کرد.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📸بازدید معاونت اداری مالی نهاد کتابخانههای عمومی به همراه مدیر کل توسعه کتابخانهها و مشارکتها و مدیر کل تامین منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور از کتابخانه مرکزی
🔰جناب آقای احمدوند معاونت محترم اداری مالی نهاد کتابخانههای عمومی به همراه جناب آقای گودرزی مدیر کل توسعه کتابخانهها و مشارکتها و جناب آقای عبدوست مدیر کل محترم تامین منابع نهاد کتابخانههای عمومی کشور از کتابخانه مرکزی قم بازدید کردند.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir