May 11
توماس ادیسون در سال ۱۸۴۷ در میلان، اوهایو متولد شد.او خانواده پدری او اصالتاً هلندیتبار بود، نام خانوادگی وی در اصل اِدِسون بود.
ادیسون خواندن، نوشتن و حساب را نزد مادرش، که قبلاً معلم مدرسه بود، آموخت. او فقط برای چندماه در مدرسه تحصیل کرد.
ادیسون در سن ۱۲ سالگی دچار مشکلات شنوایی شد. او در سال ۱۸۷۵، در سن ۲۸ سالگی، در یک دوره چهار ساله شیمی در اتحادیه کوپر برای پیشرفت علم و هنر ثبت نام کرد.
در سال 1877، ادیسون گرامافون را اختراع کرد که گوش نواز بود. سال بعد، او پروژکتور را ساخت که مردم از دیدن فیلم با آن لذت میبردند. ادیسون طرح تصویر متحرک را در سال 1877، کامل کرد. ادیسون و عکاس او دیکسون اولین دوربین فیلم برداری را، که کینتوگراف نام داشت، ساختند. یک سال بعد، او دستگاه نمایش اسلاید را ساخت و آن را کینتوسکوپ نامید. بیست و سه سال بعد، در سال1912، ادیسون کینتوفون را اختراع کرد که قادر بود صدای فیلم را ضبط کند.
📚عنوان کتاب: داستان زندگی توماس ادیسون
👤نویسنده: تی.اس.لی
انتشارات: فاطمی
کتاب داستان زندگی توماس ادیسون، به وسیله مجموعهای از نقاشیهای دنباله دار روایت میشود. به کمک این کتاب تصویری، میتوانید با زندگی، اختراعات و ابداعات ادیسون آشنا شوید و از آن بیاموزید.
🗓۲۶مهرماه سالروز درگذشت توماس ادیسون
#بخش_نوجوان
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
روز تربیت بدنی و ورزش در ایران و تقویم شمسی برابر با ۲۶ مهر ماه است. هر ساله از بیست و ششم مهر ماه تا دوم آبان نیز به نام هفته تربیت بدنی نام گذاری شده است. این روز در سال ۱۴۰۰ در تقویم قمری مصادف با دوشنبه یازدهم ربیعالاول سال ۱۴۴۳ و در تقویم میلادی برابر با روز ۱۸ اکتبر سال ۲۰۲۱ است.علت اصلی نامگذاری هفته تربیت بدنی و ورزش، آشنایی اقشار مختلف جامعه با اهمیت، فواید و اثرات ورزش در زندگی فردی و اجتماعی است. همچنین توجه و ضرورت اشاعه، توسعه و ترویج ورزش در خانه و خانواده و هدایت و ارشاد جامعه به ورزشهای همگانی یکی دیگر از دلایل برگزاری این هفته به شمار میآید.
💠۲۶ مهر روز ملی تربیت بدنی و ورزش گرامیباد.💠
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
قصهگویی از کتاب📕ساکت باشید تا داستان بخوانم!📕
👤نویسنده: جاناتان آلن
👤مترجم: هایده کروبی
رده سنی: کودکان ۴ تا ۹ سال
👤قصهگو: معصومه امید، کتابدار کتابخانه مرکزی قم
#قصه_شب
📱@qomcentrallib
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
May 11
15.4M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🇵🇸ساخت پرچم فلسطین توسط اعضای کودک
به آتش کشیدن پرچم اسرائیل توسط اعضاء
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
معرفی کتاب بمناسبت ۴ ربیعالاول
📚نام کتاب:نگین ری
👤مولف:جواد محدثی
ناشر:دارالحدیث
کتاب «نگین ری» در نظر دارد، با بیانی روشن و سازنده درباره شخصیت برجسته این فرزند امام حسن مجتبی(ع) سخن گوید، تا عموم زائران، بویژه نسل جوان که با انگیزههای مقدس دینی و گرایشهای پاک و فطرت زلال خویش، به آستان این سید بزرگوار و کریم می آیند، زیارتی آمیخته به «معرفت» و «محبت» داشته باشند.
💠قسمتی ازمتن کتاب💠
گاهی نفسانیات عامل گمراه شدن است، گاهی سادگی و جهالت، گاهی پیرویهای کورکورانه و بیمنطق، گاهی هم دوری از تعالیم "قرآن" و"عترت"و دسترسی به حجت خدا یا بهره نگرفتن از او، موجب انحراف می گردد رسول خدا (ص) فرمود:اگر به دو امانت من که میان شما باقی میگذارم (قرآن و عترت) چنگ بزنید هرگز گمراه نخواهید شد.
یکی از نقاط برجسته زندگی حضرت عبدالعظیم (ع) عرضه کردن اعتقادات دینی خود به امام هادی (ع) است.او که توفیق داشت امام معصوم را از نزدیک ببیند و از حضورش استفاده کند فرصت را مغتنم شمرد و به یک کار مهم و ارزنده برای همه دست زد و آن این بود که ایمان و عقیده خود را برای آن حضرت عرضه و بیان کرد تا اگر جایی از عقایدش اشکال و انحرافی باشد حضرت هادی(ع) به او تذکر دهد.
درس بزرگی که از این ماجرا می آموزیم اهمیت دادن به مسایل اعتقادی و داشتن باورهای صحیح و دور از انحراف است. باید دین را از دین شناسان آموخت و مواظب بود تا گرایشهای غلط به باورهای انسان راه نیابد.
👤زهراحیدری،کتابدار کتابخانه مرکزی قم
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣اطلاعیه
به دلیل به حد نصاب نرسیدن ثبت نامی ها ، برنامه رصد آسمان به زمان دیگری موکول شد.
May 11
ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی (زاده شده در ۳۸۵ ه.ق در حارثآباد (سبزوار امروزی) فوت در ۴۷۰ ه.ق در غزنین) تاریخنگار و نویسنده ایرانی در دربار غزنوی است. شهرت او برای نگارش کتاب معروف به تاریخ بیهقی است که مهمترین منبع تاریخی در مورد دوران غزنوی به شمار میرود. بسیاری ابوالفضل بیهقی را پدر تاریخ نویسی نوین میدانند.
تاریخ بِیهَقی یا تاریخ مسعودی نام کتابی نوشتهٔ ابوالفضل محمد بن حسین بیهقی است که موضوع اصلی آن تاریخ پادشاهی مسعود غزنوی و دودمان غزنوی است. این کتاب علاوه بر تاریخ غزنویان، قسمتهایی دربارهٔ صفاریان، سامانیان و دورهٔ پیش از برآمدن و پادشاهی محمود غزنوی دارد. نسخهٔ اصلی کتاب حدود ۳۰ جلد بوده که به دستور مسعود غزنوی بخش زیادی از آن از بین رفتهاست و از این کتاب امروزه مقدار کمی (حدود پنج مجلد) بر جای ماندهاست.
بیهقی نام کتاب خویش را فقط تاریخ نوشتهاست ولی در دورههای بعدی، این کتاب را با نامهای متعددی ذکر کردهاند که مشهورترینِ آنها تاریخ بیهقی است. ابن فندق بیهقی و ابوالحسن بیهقی آن را تاریخ ناصری نامیدهبودند. تاریخ مسعودی، تاریخ آل ناصر، تاریخ آل سبکتگین، جامعالتواریخ، جامع فی تاریخ سبکتگین و مُجَلدات نیز دیگر نامهای یادشده از این کتابند.
دلیل شهرت کتاب به تاریخ ناصری نیز احتمالاً ناشی از دو علت است؛ نخست به اعتبار لقب سبکتگین (پدر محمود غزنوی) که ناصرالدین است و این کتاب تاریخ خاندان و فرزندان وی بوده و دیگر لقب سلطان مسعود که «الناصرلدینالله» بودهاست.
یک آبان ماه روز بزرگداشت ابوالفضل بیهقی
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣 کتابخانه مرکزی قم برگزار میکند:
نشست مغز فعال کودک من
👤مدرس: دکتر نجمه راستی کردار
🗓زمان: دوشنبه، ۸ آبان ماه
⏰ساعت: ۱۶:۳۰_۱۷:۳۰
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به ادمین کانال پیام دهید و یا با داخلی میز خدمت (۱۰۲) تماس بگیرید.
#آموزش
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
May 11
کتابخانه مرکزی قم
🎨آغازثبت نام دورهی دوم کارگاه خلاقیت و نقاشی کودک (از ۲۵ مهرماه الی ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۲) 🧒👦رده سنی
📣اطلاعیه
فردا سه شنبه، ۲ آبان ماه رأس ساعت ۴ عصر در بخش کودک کتابخانه مرکزی؛
جلسه اول دوره خلاقیت و نقاشی برگزار می شود.
جلسه اول، کار با گِل سفال
وسایل مورد نیاز
(گِل سفال _دستمال کاغذی _ابزار خمیر بازی،خود خمیر بازی نیاز نیست_کاموا یا نخ محکم ۲۰cm)
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
معرفی کتاب بمناسبت یک آبان روز آمار و برنامه ریزی
📒 مغالطات آماری: چگونه به وسیله آمار دروغ می گویند.
👤نوشته جوئل بست
👤ترجمه سید رضا هاشمی پیکر
🔸انتشارات سروش
برای توصیف ماهیت جامعه پیچیده مان به ویژه در بحث از مسائل اجتماعی به آمار نیاز داریم و به آن متکی هستیم. بحث درباره مسائل اجتماعی معمولا پرسش هایی را بر می انگیزد که پاسخ بدان ها نیازمند آمار است. هدف این کتاب آن است که یاد بگیریم چگونه آمارهای بد را شناسایی کنیم، تا نه تنها این آمارها را تکرار نکنیم، باور نیز نکنیم.
📒قورباغه ات را قورت بده! : ۲۱ روش عالی غلبه بر تنبلی و انجام بیشترین کار در کمترین زمان
👤نوشته برایان تریسی
👤ترجمه اشرف رحمانی
🔸انتشارات راشین
نویسنده این کتاب بهترین ایدهها و بینشهای برنامه ریزی و مدیریت زمان را با هم در 21 مرحلهی عملی و سریع ترکیب کرده است. هر فصل کتاب قورباغهات را قورت بده شامل تمرینات خاصی است که شما میتوانید از آنها استفاده کنید تا توصیههای تریسی را به سرعت اجرا کنید و نتایج آنها را به چشم خود ببینید.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب📚
📒عنوان: فرهنگ جامع سخنان امام حسن عسکری(ع)
👤ترجمه:جواد محدثی
کتاب فرهنگ جامع سخنان امام حسن عسکری(ع)ترجمه کتاب موسوعه کلمات الامام الحسن العسکری (علیه السلام) تألیف گروه حدیث پژوهشکده باقرالعلوم (علیه السلام) است که توسط آقای جواد محدثی ترجمه شده است.
در این اثر سعی شده است تا کلمات و سخنان امام حسن عسکری (علیه السلام) از منابع معتبر جمع آوری شده و در اختیار علاقهمندان قرار بگیرد.
📚بخشی از کتاب
نامه امام حسن عسکری(ع) خطاب به علی بن حسین(شیخ صدوق):
ای شیخ، صبر کن و همه پیروان مرا نیز به شکیبایی دستور بده همانا زمین از آن خداوند است، به هر که از بندگانش بخواهد به میراث میدهد و سرانجام از آن تقوا پیشگان است.
💐 میلاد یازدهمین امام امام حسن عسکری (ع) بر شما مبارک باد.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣 کتابخانه مرکزی قم برگزار میکند:
🔹کلاس آموزشی خوشنویسی( ویژه پسران)
🗓 پنج شنبهها، ساعت۱۵ تا ۱۶
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به ادمین کانال پیام دهید و یا با داخلی میز خدمت (۱۰۲) تماس بگیرید.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فریدون مشیری در سیام شهریور ۱۳۰۵ در تهران خیابان ایران (خیابان عین الدوله) به دنیا آمد.
مشیری همزمان با تحصیل در سال آخر دبیرستان در اداره پست و تلگراف مشغول به کار شد. سپس در آموزشگاه فنی وزارت پست و تلگراف مشغول تحصیل گردید. روزها به کار میپرداخت و شبها به تحصیل ادامه میداد. از همان زمان به مطبوعات روی آورد و در روزنامهها و مجلات کارهایی از قبیل خبرنگاری و نویسندگی را به عهده گرفت.بعدها در رشته ادبیات فارسی دانشگاه تهران به تحصیل ادامه داد.از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۱ مسئول صفحه شعر و ادب مجله روشنفکر بود.مشیری سرودن شعر را از نوجوانی و تقریباً از پانزده سالگی شروع کرد. اولین مجموعه شعرش با نام تشنه توفان در ۲۸ سالگی او با مقدمه محمدحسین شهریار و علی دشتی در ۱۳۳۴ به چاپ رسید. مشیری سالها از بیماری رنج میبرد و در بامداد روز جمعه ۳ آبانماه ۱۳۷۹ خورشیدی در ۷۴ سالگی در تهران درگذشت. آرامگاه او در بهشت زهرا، قطعهٔ ۸۸ (قطعهٔ هنرمندان)، ردیف ۱۶۴، شمارهٔ ۱۰ می باشد.
📚از آثار فریدون مشیری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
تا صبح تابناک اهورایی، آواز آن پرندهی غمگین ، لحظهها و همیشه،با پنچ سخنسرا، از دیار آشنایی، آه باران، مروارید مهر، از خاموشی،بهار را باور کن، ابر و کوچه،گناه دریا، تشنهی طوفان
💠سوم آبانماه سالگرد درگذشت فریدون مشیری
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
کتاب "آخرین خورشید پیدا" توسط واحد تحقیقات مسجد مقدس جمکران تألیف و منتشر شدهاست و با استناد به روایات و وقایع تاریخی، سعی در تبیین زندگانی امام حسن عسکری نمودهاست.
از سرفصل های اصلی این کتاب میتوان به عناوین ولادت نور؛ آخرین خورشید پیدا؛ زندگی در محاصره ی دشمن؛ نگاهی به عملکرد دشمن؛ رقیب یا یاور؛ ناشناس ماندن؛ برخی ویژگی های امام؛ دلسوزی و مراقبت نسبت به شیعیان؛ گواهی دشمنان بر فضیلت امام؛ تأملی در معجزه ی باران؛ مبارزه و ستم ستیزی امام؛ در آرزوی وصال؛ امام عسکری و غیبت حضرت مهدی؛ در انتظار شهادت؛ توطئه و فریب؛ پس از امام؛ آغاز فتنهها و در سایه سار کلام امام اشاره کرد.
📘قسمتی از متن کتاب
به حضور حضرت امام عسکری (ع) شرفیاب شدم ومیخواستم درباره امام پس از او سوال کنم.حضرت پیش از آنکه سخنی بگویم فرمود:"ای احمد خدای عزوجل از روزی که آدم را آفریده تاکنون زمین را از حجت خالی نگذاشته و تا روز قیامت نیز خالی نخواهد گذاشت.بلکه همواره حجت خدا بر خلق او موجود است و خداوند به برکت او بلاها را از اهل زمین دور گرداند و به خاطر او باران را از آسمان فرو فرستد و برکت های زمین را برویاند".پس داخل خانه شد و با کودکی همچون ماه شب چهارده خارج شد و پس از معرفی او فرمود:"به خدا سوگند که غائب خواهد شد غیبتی که در آن هیچکس از هلاکت و گمراهی نجات نیابد مگر کسی که بر اعتقاد به امامت او ثابت قدم بماند و خداوند اورا بر دعای برای تعجیل فرج توفیق عنایت کند".
👤زهرا حیدری،کتابدار کتابخانه مرکزی قم
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📚معرفی کتاب
🔸بعد از صدیقه طاهره(ع) از جهت گستردگی شفاعت هیچکس و یا هیچ بانویی به شفیعه روز جزا حضرت معصومه(س) دختر موسیبن جعفر نمیرسد.
💠 نقل از امام صادق(ع)
ایشان میفرمایند: بانویی از فرزندان من به نام فاطمه دختر موسی بن جعفر در آنجا(قم) رحلت میکند که همه شیعیان ما به شفاعت او وارد بهشت میشوند.
💠در فرازی از زیارتنامه ایشان که از امام رضا(ع) رسیده، آمده است:
ای فاطمه، در بهشت برای ما شفاعت کن
📒عنوان کتاب: فاطمه معصومه(ع) مهمان هفده روزه
👤نویسنده: فرید مسعودی
انتشارات: دلیل ما
این کتاب در 8 فصل به شرح زندگانی تنها به خواهر تنی امام رضا (ع) یعنی حضرت فاطمه معصومه (ع)، وتاریخچه ای از شهر مقدس قم پرداخته است.
🏴سالروز وفات حضرت معصومه(ع) تسلیت باد.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
کارلو لورِنتسینی با نام ادبی کارلو کلودی نویسنده ادبیات کودک و نوجوان بود.
در ۲۴ نوامبر ۱۸۲۶ در شهر فلورانس، ایتالیا به دنیا آمد. او در سنین جوانی وارد مدرسه علوم دینی شد و تا سن ۱۷ سالگی در آنجا ماند.کلودی در ۲۶ اکتبر سال ۱۸۹۰ در فلورانس در گذشت و نوشتههایش در حجمی بسیار زیاد به وسیله خانوادهاش به کتابخانه مرکزی فلورانس اهدا گشت که هماکنون در همانجا قرار دارد.در سن ۲۰ سالگی با نوشتن مقالهای برای یک انتشاراتی پر قدرت فلورنتینی وارد حیطه نویسندگی شد.
کلودی در طول دهه ۱۸۵۰ نیز به عنوان یک نویسنده و نمایشنامهنویس به کار ادامه داد و در این زمینهها به موفقیتهای چشمگیری دست یافت. او در سال ۱۸۵۶ نام خود را به اسم مستعار کارلو کلودی تغییر داد.وی در سال ۱۸۶۱ روزنامهنگاری را رها کرد و تا سال ۱۸۷۰ به عنوان بازرس مطبوعاتی و ویراستار به کار ادامه داد. پس از آن خیلی زود جذب ادبیات کودکان شد و به ترجمه قصه شاه پریان اثر شارل پرو، نویسنده فرانسوی، به زبان ایتالیایی پرداخت؛ ازجمله، ترجمهٔ ایتالیایی داستانهایی چون: شنل قرمزی، زیبای خفته و گربه چکمه پوش.
او در سال ۱۸۸۱ پایه یکی از اولین مجلات ایتالیایی مخصوص کودکان را پیریزی کرد. بدین ترتیب «چیلدرن مگزین» انتشار یافت و از همان شمارههای نخستین ماجراهای پینوکیو که در آن زمان داستان یک عروسک نامیده میشد، در آن چاپ شد.
۴آبانماه سالروز درگذشت کارلو کلودی،خالق پینوکیو
کتاب موجود از کلودی در کتابخانه مرکزی:
📒عنوان:پینوکیو،آدمک چوبی
👤 نویسنده:کارلو کلودی
👤مترجم:مصطفی رحماندوست
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
نمایشگاه کتاب بمناسبت وفات بانوی کرامت حضرت معصومه سلام الله علیها
👤زهراحیدری، کتابدار کتابخانه مرکزی قم
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣 کتابخانه مرکزی قم برگزار میکند:
نشست مغز فعال کودک من
👤مدرس: دکتر نجمه راستی کردار
🗓زمان: دوشنبه، ۸ آبان ماه
⏰ساعت: ۱۶:۳۰_۱۷:۳۰
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به ادمین کانال پیام دهید و یا با داخلی میز خدمت (۱۰۲) تماس بگیرید.
#آموزش
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
May 11
https://survey.iranpl.ir/survey/id/2/118026
🔰طرح نظرسنجی مبتنی بر کیوآرکد خدمات کتابخانه مرکزی قم
✅وارد لینک شده و در مورد خدمات کتابخانه مرکزی قم نظر بدهید.
♦️نظرات شما در روند ارئه خدمات کارساز و ارزشمند است.
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
📣اطلاعیه
بر اساس تصمیمات کمیته نیروی انسانی استان، ساعت کاری کتابخانه مرکزی استان در شیفت عصر، در نیمه دوم سال به میزان نیم ساعت کاهش میابد. لذا این مصوبه از امروز قابل اجرا میباشد.
بنابراین مصوبه، ساعت کار کتابخانه مرکزی قم در نیمه دوم سال به صورت زیر میباشد:
شنبه تا چهارشنبه ۷:۳۰_۲۰:۳۰
پنجشنبهها ۸_۱۹:۳۰
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
May 11
اموزش شطرنج ویژه کودکان
دو دوره ۵ جلسهای
زمان:سهشنبه و چهارشنبه
هزینه دوره :۶۰تومان
برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام به ادمین کانال پیام دهید و یا با داخلی میز خدمت (۱۰۲) تماس بگیرید.
#آموزش
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir
به چشم نهان بین نهان جهان را
که چشم عیان بین نبیند نهان را
نهان در جهان چیست؟ آزاده مردم
ببینی نهان را، نبینی عیان را
جهان را به آهن نشایدش بستن
به زنجیر حکمت ببند این جهان را
دو چیز است بند جهان، علم و طاعت
اگرچه کساد است مر هر دوان را
تنت کان و، جان گوهر علم و طاعت
بدین هر دو بگمار تن را و جان را
به سان گمان بود روز جوانی
قراری نبوده است هرگز گمان را
چگونه کند باقرار آسمانت
چو خود نیست از بن قرار آسمان را
سوی آن جهان نردبان این جهان است
به سر بر شدن باید این نردبان را
در این بام گردان و این بوم ساکن
ببین صنعت و حکمت غیبدان را
نگه کن که چون کرد بی هیچ حاجت
به جان سبک جفت جسم گران را!
که آویخته است اندر این سبز گنبد
مر این تیره گوی درشت کلان را
چه گوئی که فرساید این چرخ گردان
چو بی حد و مر بشمرد سالیان را؟
نه فرسودنی ساخته است این فلک را
نه آب روان و نه باد بزان را
ازیرا حکیم است و صنع است و حکمت
مگو این سخن جز مر اهل بیان را
ازیرا سزا نیست اسرار حکمت
مر این بیفساران بیرهبران را
چه گوئی بود مستعان مستعان گر
نباشد چنین مستعین مستعان را؟
اگر اشتر و اسپ و استر نباشد
کجا قهرمانی بود قهرمان را
مکان و زمان هر دو از بهر صنع است
ازین نیست حدی زمین و زمان را
اگر گوئی این در قران نیست،گویم
همانا نکو میندانی قران را
قران را یکی خازنی هست کایزد
حواله بدو کرد مر انس و جان را
پیمبر شبانی بدو داد از امت
به امر خدای این رمهٔ بیکران را
بر آن برگزیدهٔ خدای و پیمبر
گزیدی فلان و فلان و فلان را
معانی قران را همی زان ندانی
که طاعت نداری روان قران را
قران خوان معنی است، هان ای قران خوان
یکی میزبان کیست این شهره خوان را؟
ازین خوان خوب آن خورد نان و نعمت
که بشناسد آن مهربان میزبان را
👤ناصر خسرو، دیوان اشعار
📱@qomcentrallib
📱@teenagerroom
🌐samanpl.ir
🔊 @qomplir