#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۲۱
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 اگر امکان دارد در مورد مراقبت های دوران عقد و سایر امور مرتبط با عقد و عروسی نکاتی را بفرمایید.
#پاسخ
🌿 ۱ـ شاید بدانید که در اسلام برای «عقدِ قبل از ازدواج» توصیه ای نشده و «عقد و ازدواج»، همزمان بوده؛ بعد از خواستگاری أمیرالمؤمنین(ع) از حضرت زهرای أطهر(س) هم فقط «یکماه» طول کشید تا آن حضرت، در مدینه و از أنصار، (برای اولین بار در اسلام)، خانه ای را «اجاره» و کف آن را با «ماسه ی نرم» و «یک پوست و یک حصیر» پوشاندند و «سیده ی نساء العالمین» را همراه با «ولیمه دادن به مردم» (نه فقط بستگان) به منزل آوردند.
در صده های اخیر در بسیاری از کشورها و برخی از اقوام ایرانی، حدوداً «یکماه قبل از عروسی»، داماد با «ساقدوش» (که مردی متأهل از نزدیکان بود.) به «سفری آموزشی» می رفت و عروس هم در منزل توسط بستگان نزدیک، نکات مهم زندگی را می آموخت. (متأسفانه امروز برای غربزده ها، ساقدوش فردی مجرد و بی تجربه و تشریفاتی و تجملاتی است و عروس و داماد کمترین اطلاعات درستی از ازدواج اسلامی و زندگی مؤمنانه و اصول معاشرت با یکدیگر را ندارند.)
در هر حال هر قدر فاصله «عقد» تا «عروسی» کمتر باشد، «عوارض منفی» آن کمتر خواهد بود.
۲ـ با اینکه با «خواندن عقد»، عروس و داماد با هم «مَحرَم» می شوند، اما به دلیل اینکه هنوز «تحت ولایت پدر» و بر سفره والدین قرار دارند و فقط باید با آنها «هماهنگ» باشند، لذا مادران و خصوصاً دختر خانم ها در «دورانِ عقد» باید مراقبت کنند تا «روابط آن دو»، بسیار «محدود» و در حد «دیدار و گفتگو و مکاتبه» باشد و از پیامک زدن و تماس تلفنی بیش از ۳ دقیقه (برای قرارها و کارهای ضروری) و مسافرت با هم و یا شب ماندن در منزل یکدیگر حتماً بپرهیزند. چرا؟ زیرا غالب والدین، «دوران عقد» را برای «آشنائی بیشتر دو طرف» می دانند اما به محض اینکه خطبه خوانده شد، هر دو نفر و خصوصاً «داماد»، قصد «التذاذ» پیدا می کنند که اگر احساساتشان عاقلانه و هنرمندانه «مدیریت» نشود، «حرفی برای فردای عروسی» باقی نمی ماند و همین سهل إنگاری باعث «بی أنگیزه شدن پسر برای مستقل شدن» و «طولانی شدن عقد» و مسائل ناراحت کننده دیگر می شود.
۳ـ بهترین استفاده از لحظات دوران عقد، اینست که عروس و داماد، «نظرات و باورهای اعتقادی، سیاسی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، تفریحی ... و واژگان» خودشان را با گفتگو و مکاتبه و یا مطالعات مشترک، مرور کنند تا برای شروع زندگی مشترک، از «تفاهم و همدلی و احترام و اعتماد و هم آهنگی» لازم برخوردار باشند. زیرا اگر از این «پنج اصل مهم» غافل بمانند، در مواجهه با «اولین مشکلات» یا با ورود «فرزند»، کارشان به بی احترامی و ناسزاگویی و قهر و طلاق کشیده می شود.
۴ـ ظاهراً از منظر اسلام «تهیه جهیزیه»، تکلیفِ خانواده ی عروس نیست، اما خوب است بعد از ازدواج قطعی و مستقل شدن آن دو، خانواده عروس هم برای کمک به داماد (که از منظر اسلام پسر آنهاست.) «حداقل اثاثیه ضروری» را در اختیار آنها بگذارند اما وسائل غیر ضروری را «به تدریج» و در «دراز مدت» و در «مناسبت های مختلف» و به وقت «نیاز» برایشان هدیه ببرند تا در «جذب» و «تقویت عواطف» آنها مؤثرتر باشد و «قدر» آن وسائل بهتر شناخته شود.
۵ـ ضمناً «هر دو خانواده» بهتر است «اثاثیه» را با «هماهنگی» میان بستگان (خاله ها، دائی ها، عمه ها، عموها، پدر بزرگ ها، مادربزرگ ها) ، (و سایر بستگان و دوستان نزدیکی که قصد رفت و آمد با آن ها را دارند) (با هزینه خود شما یا هزینه آنها) تقسیم کنند تا هم «ارتباط عاطفی میان آنها و اینها» بیشتر و عمیق تر شود و هم از بردن وسائل «تکراری» جلوگیری شود.
۶ـ متأسفانه غالب بستگان و دوستان، هدایایی می برند اما معمولاً «توجهی به کار فرهنگی» و «تقویت عقل و منطق و معرفت و محبت میان زوج ها» ندارند، لذا زوج های فراوانی با داشتن بیشترین امکانات، «به هر بهانه ی ساده ای» خیلی زود از هم جدا می شوند، لذا کار بسیار خیر خواهانه ای است اگر بزرگترها همت و مدیریت کنند و از خودشان و بستگان و دوستانشان بخواهند به عنوان «بهترین جهیزیه»، «تعدادی کتاب های مرجع و مفید و کاربردی و مطمئن» به زوج هدیه دهند و حداقل یک «جمله زیبا» که «تفکر و تعقل و توجه و اراده و ایمان و صبر و امید» زوج را تقویت کند و «یکی از اصول زندگی» را به آنها یادآوری کند بر روی «کادو» بنویسند.
امیدوارم خداوند متعال، شرائط ازدواج عاقلانه و زندگی مؤمنانه و بندگی عاشقانه را برای تمام جوانان عزیزمان فراهم آورد.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_قول_قرآن ۱۴
«روزی که داری مغرور نشو
روزی که نداری مایوس نشو»
👌 یک #نکته_قرآنی از:
💢 آیه ۲۳ سوره مبارکه حدید
💢 به کلام استاد #سیدرضا_واجدی
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیرین_دیرین ۷
سوره مبارکه نجم (آیه ۲۴)
أَمْ لِلْإِنسَانِ مَا تَمَنَّىٰ
ﺁﻳﺎ ﺍﻧﺴﺎﻥ، ﺑﻪ ﻫﺮ ﭼﻪ ﺁﺭﺯﻭ ﺩﺍﺭﺩ، ﻣﻲ ﺭﺳﺪ؟
[ﺣﺘّﻰ ﺁﺭﺯﻭﻳﻰ ﭼﻮﻥ ﺷﻔﺎﻋﺖ ﺑﺖ ﻫﺎ؟]
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۷
💠 شهید مرتضی مطهری 💠
🔸 توبه یعنی آن قیام درونی 🔸
انسان برخلاف آنچه كه خودش خيال مى كند، يك شخص نيست؛ يك شخص واحد است اما يك شخص مركّب نه بسيط؛ يعنى ما كه اينجا نشسته ايم (به همان تعبيرى كه در حديث آمده است) يك جماد اينجا نشسته است، يك گياه هم اينجا نشسته است، يك حيوان شهوانى هم اينجا نشسته است، يك سَبُع و درنده هم اينجا نشسته است، يك شيطان هم اينجا نشسته است و يك فرشته هم در همين حال اينجا نشسته است.
گاهى آن حيوان شهوانى كه مظهر آن را خوك مى دانند، زمام امور را به دست مى گيرد و مجال به آن درنده و شيطان و فرشته نمى دهد؛ يك مرتبه در ناحيه يكى از اينها عليه او قيام مى شود، تمام اوضاع به هم مى خورد و يك حكومت جديد بر وجود انسان حاكم مى گردد.
انسان گنهكار آن انسانى است كه حيوان وجودش بر وجودش مسلط است يا شيطان وجودش بر او مسلط است يا آن درنده وجودش بر او مسلط است؛ يك فرشتگانى، يك قواى عالى هم در وجود او محبوس و گرفتار هستند.
توبه يعنى آن قيام درونى، اينكه مقامات عالى وجود انسان عليه مقامات دانى وجود او (كه زمام امور اين كشور داخلى را در دست گرفته اند) يك مرتبه انقلاب مى كنند، همه اينها را مى گيرند و به زندان مى اندازند و خودشان با قوا و جنود و لشكريان خود زمام امور را در دست مى گيرند.
📚 آزادی معنوی، ص ۱۱۴ 📚
@golestan_quran
#یک_پیشنهاد_خوب ۱۵
🔶️🔹️ معرفی برنامه های کاربردی
💠 نرم افزار «حکیم»
👌 مجموعه آثار آیت الله جوادی آملی 📚
💢 ۱۲۷جلد کتاب با جستجوی پیشرفته
😎 شما هم #یک_پیشنهاد_خوب خود را
با ارسال به ادمین کانال "گلستان قرآن" با
دوستانتان به اشتراک بگذارید:
@golestan_quran_Admin
💢 دانلود و نصب نرم افزار 👇
حکیم.apk
27.74M
💢 دانلود نرم افزار *حکیم* 👆
(آثار آیت الله جوادی آملی)
@golestan_quran
41.54M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ستارگان_قرآن_گلستان ۱۳
💠 جواد شاهینی
💢 مدرس و حافظ قرآن کریم
💢 استان گلستان / گرگان
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره مبارکه بقره (آیه ۱۸۸)
وَلَا تَأْكُلُوا أَمْوَالَكُم بَيْنَكُم بِالْبَاطِلِ وَتُدْلُوا بِهَا إِلَى الْحُكَّامِ لِتَأْكُلُوا فَرِيقًا مِّنْ أَمْوَالِ النَّاسِ بِالْإِثْمِ وَأَنتُمْ تَعْلَمُونَ
ﻭ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺑﻪ ﺑﺎﻃﻞ [ﻭ ﻧﺎﺣﻖّ] ﺩﺭ ﻣﻴﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﻧﺨﻮﺭﻳﺪ ﻭ ﺑﺮﺍﻱ ﺧﻮﺭﺩﻥ ﺑﺨﺸﻲ ﺍﺯ ﺍﻣﻮﺍﻝ ﻣﺮﺩم ﺑﻪ ﮔﻨﺎﻩ، ﺁﻧﻬﺎ ﺭﺍ ﺑﻪ [ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺭﺷﻮﻩ، ﺑﻪ ﻛﻴﺴﻪ ﻯ] ﺣﺎﻛﻤﺎﻥ ﻭ ﻗﺎﺿﻲ ﻫﺎ ﺳﺮﺍﺯﻳﺮ ﻧﻜﻨﻴﺪ. ﺩﺭ ﺣﺎﻟﻲ ﻛﻪ ﺧﻮﺩ ﻣﻲ ﺩﺍﻧﻴﺪ [ﺍﻳﻦ ﻛﺎﺭ، ﮔﻨﺎﻩ ﺍﺳﺖ].
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۲۲
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 آیا «محبت» یکطرفه است؟ یا دوطرفه؟
#پاسخ
🌿 با اینکه هر فعل، عمل، ارتباط، جریان، حرکت، ابراز، ظهور و مهر و محبتی، «دو طـــرف» دارد، اما هر فعل، عمل، ارتباط، جریان، حرکت، ابراز، ظهور و مهر و محبتی، حتماً و قطعاً « فقط یکـــــطرفه » ابراز می شود و ظهور پیدا می کند و «ارتباط دو طرفه» ، «محــــــال» است و اصلاً شدنی نیست.
پس: بارش، یکطرفه است، رویش، یکطرفه است، تابش، یکطرفه است، آفرینش، یکطرفه است، هر افزایش و کاهشی، یکطرفه است، پرواز، یکطرفه است، شور و نشاط، یکطرفه است، حیات و زندگی، یکطرفه است، هر عبادتی، یکطرفه است، «تشکر»، یکطرفه است، «بوسیدن»، یکطرفه است، «خنده»، یکطرفه است، «لذت»، یکطرفه است، «عشق»، یکطرفه است.
🌷🌷 در ضمیمه آن سوال می شود:
اگر انسان این «یکطرفه» بودن «تمام افعال و أعمال» را بفهمد، در تمام رفتارهایش به چه «صفت» بسیار ارزشمندی دست پیدا می کند؟
🌿🌿 که پاسخ آن (همانطور که اکثراً متوجه شدند)، «اخــــــــلاص» است. «أخلاص» ، عصاره زندگی نورانی و معطر أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه است: از علی آموز إخلاص عمل؛ اگر انسان، عاقلانه و مؤمنانه در رفتارهایش «اخلاص» داشته باشد، از دیگران (با اینکه انتــــــظار واکنش منطقی دارد، اما) از إحسان و إنفاق و إطعام و مهر و محبتش، از دیگران «هیچ توقــــعی» ندارد و برای هیچ یک از تلاشهایش، (از مخلوق) «أجر» نمی خواهد، «رحمه للعالمین» می شود، «جلوه کوثر» می شود و گرفتار «تکاثر» و «مقایسه» و «حسادت» و «بُـــخل» و «حرص» و «حس زشت طلبکاری» نمی شود.
لذا انسان مخلص، شخص عاقل و مؤمن و موحّدی است که: از تنگ نظری، اسارت نفس، بردگی ذهن، نوکری غرائز، دنیاگرایی، ظاهربینی، سطحی نگری، و از تمام رذائل، خودش را «خـــــــــلاص» و رها کرده است.
پس انسان مخلص می تواند با «جاهلین غرق در جاهلیت»، پیامبری کند و بهترین تمدن را بسازد، انسان مخلص می تواند (مثل حضرت نوح علیه السلام و حضرت لوط علیه السلام) «با زن خائن خود» به پیامبری خود بپردازد و دختران خوبی هم داشته باشد.
انسان مخلص می تواند (مانند حضرت آسیه سلام الله علیها) با هر همسر کج و معوج و بداخلاقی برای خودش زیبا زندگی کند و با هر بیماری، طبابت کند، برای کوفیان هم امامت کند؛ خلاصه اینکه انسان مخلص، مثل «آینه ای شفاف»، أسماء و صفات و اراده الهی را «یکطرفه تجلّی» می دهد و هیچ خوف و حزن و غم و غصه ای هم ندارد. اللهم ارزقنا
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_قول_قرآن ۱۵
دنیا جای امتیاز نیست
جای مسئولیت است»
👌 یک #نکته_قرآنی از:
💢 آیه ۷۶ سوره مبارکه مائده
💢 به کلام استاد #سیدرضا_واجدی
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۸
💠 حجت الاسلام علیرضا پناهیان 💠
🔸 به آرامش می رسیم، اگر ... 🔸
اگر برای تمام فعالیتهایمان یک هدف داشته باشیم؛ به آرامش و یگانگی میرسیم؛ ولی اگر اهداف مختلفی در زندگی داشته و نتوانسته باشیم همه اهداف خود را یکی کنیم، روح ناآرام و پریشانی خواهیم داشت.
تنها هدفی که میتواند تمام اهداف انسان را وحدت ببخشد، قرب به خدا و به دست آوردن رضایت اوست.
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیرین_دیرین ۸
سوره مبارکه توبه (آیه ۱۱۹)
یَـٰۤأَیُّهَا ٱلَّذِینَ ءَامَنُوا۟ ٱتَّقُوا۟ ٱللَّهَ وَكُونُوا۟ مَعَ ٱلصَّـٰدِقِینَ
اى كسانى كه ايمان آوردهايد! از خدا پروا كنيد و با راستگویان باشيد.
@golestan_quran
32.66M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#ستارگان_قرآن_گلستان ۱۴
💠 گروه امیرالمومنین (ع)
💢 تواشیح و مدیحه سرایی
💢 استان گلستان / گرگان
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره مبارکه حجرات (آیه ۱۲)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اجْتَنِبُوا كَثِيرًا مِّنَ الظَّنِّ إِنَّ بَعْضَ الظَّنِّ إِثْمٌ وَلَا تَجَسَّسُوا وَلَا يَغْتَب بَّعْضُكُم بَعْضًا أَيُحِبُّ أَحَدُكُمْ أَن يَأْكُلَ لَحْمَ أَخِيهِ مَيْتًا فَكَرِهْتُمُوهُ وَاتَّقُوا اللَّهَ إِنَّ اللَّهَ تَوَّابٌ رَّحِيمٌ
ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﺍﺯ ﺑﺴﻴﺎﺭﻱ ﮔﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﺩﻭﺭﻱ ﻛﻨﻴﺪ، ﺯﻳﺮﺍ ﺑﺮﺧﻲ ﮔﻤﺎﻥ ﻫﺎ ﮔﻨﺎﻩ ﺍﺳﺖ ﻭ [ﺩﺭ ﻛﺎﺭ ﺩﻳﮕﺮﺍﻥ] ﺗﺠﺴّﺲ ﻭ ﻛﻨﺠﻜﺎﻭﻱ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻏﻴﺒﺖ ﻧﻜﻨﻴﺪ. ﺁﻳﺎ ﻫﻴﭻ ﻳﮏ ﺍﺯ ﺷﻤﺎ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﺩ ﻛﻪ ﮔﻮﺷﺖ ﺑﺮﺍﺩﺭ ﻣﺮﺩﻩ ﻯ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺨﻮﺭﺩ؟ [ﻫﺮﮔﺰ!] ﺑﻠﻜﻪ ﺁﻥ ﺭﺍ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻣﻲ ﺩﺍﻧﻴﺪ ﻭ ﺍﺯ [ﻧﺎﻓﺮﻣﺎﻧﻰ] ﺧﺪﺍ ﭘﺮﻭﺍ ﻛﻨﻴﺪ. ﻫﻤﺎﻧﺎ ﺧﺪﺍﻭﻧﺪ ﺑﺴﻴﺎﺭ ﺗﻮﺑﻪ ﭘﺬﻳﺮ ﻭ ﻣﻬﺮﺑﺎﻥ ﺍﺳﺖ.
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۲۳
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 سلام استاد، عبارت *حسنات الابرار سیئات المقربین* را خوب متوجه نمی شوم، لطفاً توضیح بفرمائید؟
#پاسخ
🌿 سلام و رحمت الهی بر شما، در توضیح عبارت: *حسنات الابرار سیئات المقربین* ، به نظر می رسد: *ابـــرار* ، کارهای *خوب و نیک* را انجام می دهند به خاطر اینکه آن کارها، *خوب و نیک* هستند.
اما *مقربین* که به سطح معرفتی بالاتری رسیده اند، ابرار بودن آنان را إقناع و راضی نمی کند، بلکه هر کاری را به خاطر *حبّ و محبت و تقرب به خدا* انجام می دهند.
مثال اول: فرض کنید *سخن گفتن ناقص* یک کودک یک ساله را همه *تشویق* می کنند و همه خوشحال می شوند اما اگر یک دانش آموز دبستانی، به *همان شکل سخن بگوید* ، مورد *إعتراض* قرار می گیرد و احتمالاً تنبیه هم می شود و به او می گویند: چرا مثل بچه ها حرف می زنی؟
مثال دوم: کودکان دوست دارند کارهای خوب انجام بدهند تا *جایزه* بگیرند اما همان ها وقتی پدر و مادر می شوند *دوست دارند* به بهانه ای به فرزندانشان *جایزه بدهند.*
مثال سوم: اگر *فرزندی* تمام غذایش را بخورد، تشویق می شود، اما اگر *مادری* تمام غذایش را بخورد و به فرزند گرسنه اش غذا ندهد، *تقبیح* می شود.
مثال چهارم: جناب سلمان و مقداد و ابوذر، *خیلی مؤمن و خوب بودند* اما گفتار و رفتار و خصوصیات آنان، برای أئمه أطهار صلوات الله علیهم، *قابل قبول نبود* و *عصمت* آنان را خدشه دار می کرد.
پس مؤمنین، *درجات و مراتبی* دارند:
برخی از *انجام واجبات* خوشحالند، و برخی انجام واجبات برایشان کافی نیست، بلکه از *ترک محرمات* خوشحال می شوند، و برخی دیگر، انجام واجبات و ترک محرمات، آنان را خوشحال نمی کند، و از خداوند می خواهند تا توفیق *انجام مستحبات* را هم پیدا کنند، و گروهی از مؤمنین هستند که رعایت واجبات و ترک محرمات و انجام مستحبات هم آنان را راضی نمی کند بلکه از خداوند مصرانه استعانت می جویند که حتی از تمام *مکروهات* هم بتوانند پرهیز کنند.
خداوند متعال، ما و شما را إن شاء الله تعالی به *السابقین* و *مقربین* نزدیک فرماید.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_قول_قرآن ۱۶
"ناقصالخلقه از دنیا نرویم"
👌 یک #نکته_قرآنی از:
💢 آیه ۷۲ سوره مبارکه اسراء
💢 به کلام استاد #سیدرضا_واجدی
@golestan_quran
سوره مبارکه مطففين (آیه ۱)
وَيْلٌ لِّلْمُطَفِّفِينَ
ﻭﺍﻱ ﺑﺮ ﻛﻢ ﻓﺮﻭﺷﺎﻥ!
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دیرین_دیرین ۹
سوره مبارکه حجرات (آیه ۱۱)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لَا يَسْخَرْ قَوْمٌ مِّن قَوْمٍ عَسَىٰ أَن يَكُونُوا خَيْرًا مِّنْهُمْ وَلَا نِسَاءٌ مِّن نِّسَاءٍ عَسَىٰ أَن يَكُنَّ خَيْرًا مِّنْهُنَّ وَلَا تَلْمِزُوا أَنفُسَكُمْ وَلَا تَنَابَزُوا بِالْأَلْقَابِ بِئْسَ الِاسْمُ الْفُسُوقُ بَعْدَ الْإِيمَانِ وَمَن لَّمْ يَتُبْ فَأُولَٰئِكَ هُمُ الظَّالِمُونَ
ﺍﻱ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻳﺪ! ﻣﺒﺎﺩﺍ ﮔﺮﻭﻫﻲ [ﺍﺯ ﺷﻤﺎ]، ﮔﺮﻭﻫﻲ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪ. ﭼﻪ ﺑﺴﺎ ﻛﻪ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﺷﺪﮔﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻛﻨﻨﺪﮔﺎﻥ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﺯﻧﺎﻥ ﻧﻴﺰ، ﺯﻧﺎﻥ ﺩﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﻣﺴﺨﺮﻩ ﻧﻜﻨﻨﺪ، ﺷﺎﻳﺪ ﻛﻪ ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮ ﺍﺯ ﺍﻳﻨﺎﻥ ﺑﺎﺷﻨﺪ ﻭ ﺍﺯ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﻋﻴﺐ ﺟﻮﻳﻲ ﻧﻜﻨﻴﺪ ﻭ ﻳﻜﺪﻳﮕﺮ ﺭﺍ ﺑﺎ ﻟﻘﺐ ﻫﺎﻱ ﺑﺪ ﻭ ﻧﺎﭘﺴﻨﺪ ﻧﺨﻮﺍﻧﻴﺪ. [ﺯﻳﺮﺍ] ﺍﻳﻦ ﻛﻪ ﺍﻧﺴﺎﻧﻲ ﺭﺍ ﭘﺲ ﺍﺯ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻧﺶ ﺑﻪ ﻟﻘﺐ ﺯﺷﺖ ﻧﺸﺎﻥ ﻛﻨﻨﺪ، ﺑﺪ ﺭﺳﻤﻲ ﺍﺳﺖ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ [ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺍﻋﻤﺎﻝ] ﺗﻮﺑﻪ ﻧﻜﻨﻨﺪ، ﭘﺲ ﺁﻧﺎﻥ ﻫﻤﺎﻥ ﺳﺘﻤﮕﺮﺍﻧﻨﺪ.
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۹
💠 آیت الله حائری شیرازی 💠
🔸 دو جاده با عاقبت خیر و شر 🔸
دو جاده ی وسیع را در نظر بگیرید که هر دو یک مقصد دارند و هر دو به یک رودخانه منتهی می شوند، منتها از این دو جاده، تنها یکی به پل متصل می شود و دیگری پلی روی رودخانه ندارد.
آن دو جاده دو نوع زندگی در این دنیاست، برای کافر و مؤمن تا آن که به لبه رودخانه برسند؛ مرگ به منزله ورودی پل است و آدم با تقوا ماشین خود را از قبل در جاده ای که به پل منتهی می شود، انداخته است. قرآن هم می فرماید: «وَ العاقِبَة لِلمُتَقین».
اما جاده ی سمت چپ پل ندارد تا به آن طرف وصل شود، ابتر و بی عاقبت است. انبیاء و اولیاء الهی آمده اند تا به کسانی که دارند در آن جاده دست چپ می افتند، بگویند: اینجا پل فرو ریخته است، یک قدری سرعت را کم کنید و به اطراف نگاه کنید و ماشین را در جاده ی سمت راست بیندازید و کار شیطان هموار کردن جاده ی دست چپی و رو به راه کردن وسایل سریع السیری است که انسان ها را به رودخانه می اندازد، و از آن طرف سنگ انداختن در این جاده ای که آخرش پل دارد. نان حلالی می خواهی بخوری، شیطان جاده اش را سنگ و کلوخ می کند. نان حرام بخواهی بخوری، جاده اش را شیطان آسفالت می کند. اگر بخواهی راست بگویی و درست باشی و کاسبی کنی، از حرام خوارها عقب می افتی و باید مقداری کسادی را تحمل کنی.
جاده تقوی، آخر دارد؛ پل دارد؛ اما راهش بسیار صعب العبور است. آن جاده، اتوبان است، آسفالتش درجه یک است؛ اما وقتی به رودخانه می رسد، پل ندارد و همین عیب برایش کافی است.
این دو تا جاده به موازات هم کشیده شده اند و تا یک متر مانده به پل، خدا راه پیچیدن را بازگذاشته است؛ تا لحظاتی که مرگ انسان نرسیده و دو چرخ اول در رودخانه نیفتاده، می توانی دور بزنی بیایی در جاده دست راست؛ ساحرانی را که فرعون برای رقابت با موسی استخدام کرده بود، رزق خدا را می خوردند اما عبادت فرعون می کردند. یک عمر برای عزّت و پیروزی فرعون، هر تلاشی کرده بودند؛ موسی(ع) گفت: شما اول شروع کنید. وقتی برنامه شان را اجرا کردند، موسی(ع) عصایش را انداخت و ناگهان تمام ریسمان های مارنمای آنها را بلعید و چیزی در میدان باقی نگذاشت. یک صحرا تجهیزات جادو را جاروب کرد. فهمیدند که این دیگر سحر نیست. شهادت به حقانیت موسی دادند؛ در قدم های آخر جاده بودند و نزدیک بود در رودخانه پرت شوند اما مسیرشان را به سمت راست تغییر دادند و یک ساعت بعد زیر شکنجه شهید شدند. بعد از چهل سال عبادت شیطان یک ساعت آخر عمرشان، خدا را بندگی کردند. خوش به حالشان که خوش اقبال ترین آدم ها بوده اند و الان جزء اولیاء الله هستند.
از آن طرف هم بوده اند کسانی که عمری در جاده دست راست می راندند اما پیش از مرگ به دست چپ پیچیدند.
زبیر در روز «اُحد» که حمزه(ع) شهید شد، در کنار امام علی(ع) ایستاد و با چند نفر انگشت شمار دیگر استقامت کرد. در جنگ «حنین» هم همینطور ایستادگی کرد و جزو معدود اصحابی بود که فرار نکرد. در همه ی فتوحات حضور داشت اما در جنگ جمل پسرش اغوایش کرد، و رفیق نااهل در او اثر گذاشت و به این توهم افتاد که علی(ع) سوابق و زحمات او را نادیده گرفته است. عارش شد که به رضای علی راضی بشود و با او کنار بیاید و سرانجام (به جاده چپ رفت و) کشته شد.
@golestan_quran
#یک_پیشنهاد_خوب ۱۶
🔶️🔹️ معرفی کتاب 🔸️
📚 طب اسلامی گنجینه تندرستی 📚
👌 تالیف: دکتر رضا منتظر
💢 بسیار گرانبها و ارزشمند.
💢 دانلود فایل pdf کتاب 👇
Ganjine Tandorosti.PDF
33.63M
💢 دانلود فایل pdf کتاب: 👆
طب اسلامی گنجینه تندرستی
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
سوره مبارکه صف (آیات ۲ و ۳)
يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ (اى كسانى كه ايمان آوردهايد، چرا چيزى مىگوييد كه انجام نمىدهيد؟)
كَبُرَ مَقْتًا عِنْدَ اللَّهِ أَنْ تَقُولُوا مَا لَا تَفْعَلُونَ (نزد خدا سخت ناپسند است كه چيزى را بگوييد و انجام ندهيد.)
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۲۴
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 مهمترین «رذیلت اخلاقی» که انسان را از «عشق ورزیدن» و از «رشد و شکوفایی و زندگی و شادی و نشاط» باز می دارد، چیست؟
#پاسخ
🌿 آن رذیله و آن بیماری بسیار خطرناک از منظر خداوند، «حسادت» است که در آیه پایانی سوره فلق بیان شده است: وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ
و تنها راه درمان آن، «خودشناسی» و فهم «سنت زیبا آفرین تبعیض» است.
زیرا طبق این سنت الهی، «هر مخلوقی» و «هر فردی» ، «ویژگی های خاص خودش» را دارد. یعنی «هیچ دو انسانی، هیچ دو رد انگشتی، هیچ دو مورچه یا زنبور یا پشه یا ... پروانه ای مثل هم نیستند» و هر اتم و سلول و گیاه و جانور و جن و ملک و انسانی، «منحصر به فرد» است و «قابلیت و ظرفیت و لیاقت و استحقاق خاص خودش» را دارد.
و اینکه «بعضی ها» اینطوری و «بعضی ها» آنطوری هستند، باعث پیدایش «زیبایی و تنوع و برکات بسیار زیادی در جهان» شده است.
پس اگر انسان این دو نکته را عاقلانه بفهمد خودش را با هیچ مخلوق دیگری «مقایسه» نمی کند و به راحتی می تواند به «هر جلوه الهی» ، «صادقانه عشق» بورزد.
اما افرادی که خود یا والدین یا همسر یا فرزند را با دیگران «مقایسه» می کنند (در اثر تحریک و فوران نفسانیت و منیتشان)، به «رقابت» و «حسادت» و «نفرت» گرفتار می شوند و هرگز نمی توانند «عشق ورزی صادقانه ای» را تجربه کنند.
لذا «هیچ حسودی» ، «سالک راه حق» نمی شود.
زیرا سالک راه حق، می خواهد برای همگان، «واسطه خیر» باشد و می گوید: خدایا؛ *أجر للناس علی یدی الخیر* (خدایا؛ خیر را از دست من برای مردم جاری کن.) در حالی که «حسود» ، دوست ندارد «خیر» در دست دیگران باشد.
خداوند ما و شما را از هر مرتبه ای از حسادت حفظ فرماید. إن شاء الله تعالی
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#به_قول_قرآن ۱۷
"دنیا کالای بیارزشی است"
👌 یک #نکته_قرآنی از:
💢 آیه ۲۶ سوره مبارکه رعد
💢 به کلام استاد #سیدرضا_واجدی
@golestan_quran
سوره مبارکه نحل (آیه ۴۳)
وَمَا أَرْسَلْنَا مِن قَبْلِكَ إِلَّا رِجَالًا نُّوحِي إِلَيْهِمْ فَاسْأَلُوا أَهْلَ الذِّكْرِ إِن كُنتُمْ لَا تَعْلَمُونَ
ﻭ ﻣﺎ ﻗﺒﻞ ﺍﺯ ﺗﻮ ﻧﻴﺰ، ﺟﺰ ﻣﺮﺩﺍﻧﻲ ﻛﻪ ﺑﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﻭﺣﻲ ﻣﻲ ﻛﺮﺩﻳﻢ، ﻧﻔﺮﺳﺘﺎﺩﻳﻢ. [ﻛﻪ ﺁﻧﻬﺎ ﺍﺯ ﺁﻣﺪﻥ ﺗﻮ ﺗﻌﺠﺐ ﻣﻲ ﻛﻨﻨﺪ. ﺑﮕﻮ:] «ﺍﮔﺮ ﻧﻤﻲ ﺩﺍﻧﻴﺪ، ﺍﺯ ﺍﻫﻞ ﺫﻛﺮ ﺑﭙﺮﺳﻴﺪ.»
@golestan_quran