#در_محضر_بزرگان ۶۳
💠 از کتاب مسؤولیت پذیری و مسؤولیت گریزی 💠
🔹️ اثر: رضا وطن دوست 🔹️
🔸 پاداش مادر شدن 🔸
پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله فرمود:
زن از آن هنگام که باردار شود، زایمان کند و کودک شیر دهد تا روزی که او را از شیر بگیرد مانند کسی است که روزها را روزه بگیرد، شبها را به عبادت برخیزد و مانند مجاهدی است که در میدان جنگ با جان و مالش جهاد می کند و اگر در این دوران بمیرد مانند شهیدی است که در راه خدا به خون غلتیده است. او هر گاه بچه شیر می دهد خدا در هر مرتبه که بچه از پستانش شیر بمکد ثواب آزاد کردن بنده ای از فرزندان اسماعیل را به وی عطا می کند و آن گاه که از شیر دادن فارغ شود فرشته ای دست به پهلوی او می نهد و می گوید: زندگی را از سر بگیر که خداوند بزرگ گذشتۀ شما را بخشیده است. (الامالی شیخ صدوق ص ۴۹۶)
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۸۴
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 خواهر بزرگترم در آستانه ازدواج است اما هیچ موردی درب منزل پدرم را نمی زند چندین مورد در سال های خیلی دورتر بوده اما آنها به راحتی پاپس کشیدند الان چند صباحی است که خواهر بنده به پدر و مادرم بی احترامی و پرخاشگری می کند و حرفهای زشت می زند. البته چند سالی جو خانه پدرم متشنج است. اکنون به جایی رسیدن که به خدا و همه مقدسات توهین میکنن و اینها مادرم را افسرده و مریض کرده است. دیگر حرف بنده را نمی پذیرند، تمام حریم ها شکسته شده و هر روز مادرم نگران اینست که منزل رو ترک کنند و فقط می گوید اگر دختر بد باشد مایه آبروریزی پدر و مادر است. من چه کار باید انجام دهم؟
#پاسخ
🌿 ۱ـ نسبت به والدین خود هرگز قضاوت نکنید و از پدر یا مادر حتماً جانبداری نکنید زیرا «هیچ فرزندی» نمی تواند از پشت صحنه رفتار والدین خود مطلع باشد و میان آنها به درستی داوری کند.
۲ـ سرچشمه گرمای خانواده، شادی و نشاط خانواده، ادب و حیاء و احترام در خانواده و صبر و حوصله و ظرفیت افراد خانواده، معمولاً «کدبانویی» است که او را در زبان عربی، «ربابه البیت» گویند.
وقتی «کدبانوی» خانواده، احساس کرامت و سیادت ندارد و نقش و جایگاه آسمانی خودش را به درستی تشخیص نمی دهد و به جای اینکه به «ربوبیت و مدیریت عاقلانه و هنرمندانه و صبورانه خانواده» خودش بپردازد، «نگاهش» به «بیرون» و «حرف و نظر دیگران» باشد و خود را با «خانه داری» ، «بچه داری» ، «مهمان بازی» و «چشم و همچشمی» ... سرگرم می کند و از «آموزش غیر مستقیم دلبری و دلربایی و هنر زن بودن و هنر هدایت نامحسوس به دختران خود» و «آموزش غیر مستقیم تعظیم مقام زن به پسران خود» غافل می ماند، طبیعی است که فضای خانه با رذائل اخلاقی، آلوده می شود و «مهار» نفسانیات و غرائز افراد آن سخت و اینها «مانع دریافت رحمت و رزق الهی» می شوند.
چه واضح و روشن قرآن می فرماید: وَ لَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَى «آمَنُواْ وَ اتَّقَواْ» ، «لَفَتَحْنَا عَلَيْهِم بَرَكَـــاتٍ مِّنَ السَّــمَاءِ وَ الأَرْضِ» وَ لَكِن كَذَّبُـــواْ (؟؟؟) «فَأَخَذْنَاهُم بِمَا كَانُواْ يَكْسِـــبُونَ» (اعراف/۹۶)
۳ـ کاری که از شما بر می آید و «تکلیف عقلی و شرعی» شما اینست که به عنوان «دختر» خانواده، فضای خانواده را «با هر وضعیت خوب یا بدی که دارد» ، «بهترین پروشگاه و آموزشگاه و دانشگاه و محل رشد، خودشکوفایی، خودشناسی، خودسازی» خود ببینید. و «تمام افراد خانواده» را «همســــر تمرینــــی» خود تلقی کنید.
و ضمن «تقویت عقلانیت و بصیرت و معرفت و اراده و ایمان خود» ، ابتدا از «داشتن چنین خانواده ای، خدا را بسیار شکر کنید» و «کمترین ناشکری و اعتراضی نداشته باشید» بلکه با «تشویق نکات مثبت مناسب هر کدام از آنها» و با «ابراز احترام و مهربانی و محبت مناسب با هر کدام از آنها» و «تلاش برای تقویتِ عقلانیت و معرفت و اراده و ایمان و امید به الطاف الهی آنها» (با طرح پرسش های آسان اما تفکربرأنگیز و متنوع و هشدار دهنده و مناسب با پدر، مادر، خواهر، برادر)، بکوشید هم «تأثیرگذاری مثبت بر افراد خانواده امروز» خود را «تمرین» کنید و هم برای «ربوبیت و مدیریت عاقلانه و مؤمنانه و هنرمندانه و صبورانه خانواده فردای خود» و «تأثیرگذاری بر همسر، فرزندان، والدین سببی و بستگان سببی خود» ، خود را آماده و مجهز کنید.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۵۱
" گوشهاي از عنایات امام هادی علیه السلام "
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۶۴
💠 آیت الله حائری شیرازی 💠
🔸به بازجو گفتم الان نوبت بچه داری من است.🔸
رسول اکرم (صلوات الله علیه) نماز می خواند در حالیکه در بغل او فرزند دخترش امامه بود. وقتی می ایستاد، بچه را بغل می گرفت و وقتی به سجده می رفت بچه را زمین می گذاشت و نماز جماعتش را با بچه داری تمام می کرد!
این معنایش این است که مسائل و وظایف، گاهی با هم تداخل می کند. انسان بایستی وظائفی که به عهده اش هست را انجام بدهد. ما اگر بخواهیم بچه ها را حذف کنیم باید ازدواج نکنیم و اگر بخواهید ازداواج نکنید باید بپذیرید که نسلی که رفت نسل دیگری نباشد که جای آنها را بگیرد، جای سوخته ها را چیزی نباشد سبز کند. اگر آن را نمی پذیری باید همسر بگزینی؛ اگر همسر را می گزینی باید قسمتی از بچه داری را تحمل کنی. یعنی سهم داری. من حتی با بچه اولم که از این کوچکتر بود، یک بازجویی مفصل در ساواک رشت پس دادم و هرچه کردند که بچه را از من دور کنند [نتوانستند]. من گفتم: الان نوبت بچه داری من است. اگر می خواهید بازجویی کنید، من با این بچه هستم.
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۸۵
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 چه فرقی میان «تقوا» و «لباستقوا» است؟
#پاسخ
🌿 ۱ـ *مهمترین محصول* تلاش تمام أنبیاء و مرسلین و أولیاء الهی، و *مهمترین سرمایه و عامل فلاح و رستگاری* انسان، *ایـــــــمان* است: قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ
۲ـ *تنها سپر محافظتی* که می تواند در هر شرائطی از *ایـــمان* انسان محافظت کند و انسان را به *مقصد متعالی* برساند، *تقـــوا* است:وَ الْعاقِبَةُ لِلْمُتَّقينَ
۳ـ *تقــوای* مؤمن، فقط با *لبـاس تقوایی* که خداوند برای او *نازل* می کند، *محافظت* می شود.
*نکته مهم:* مؤمنین می توانند *ایمانشان* را با *دو لباس بپوشانند:*
۱ـ با *لباس ظُلم،* ۲ـ با *لباس تقوا:*
الَّذينَ آمَنُوا وَ *لَمْ يَلْبِسُـوا إيمانَـهُمْ بِظُـــلْمٍ* ... (أنعام/۸۲)
يا بَني آدَمَ ... *لِباسُ التَّقْوى ذلِكَ خَيْرٌ* ... (أعراف/۲۶)
پرسش: *لباس تقوا* را خداوند چگونه *نازل* می کند؟
پاسخ: لباس تقوا، *هدایــــت ویژه ای* است که خداوند برای *امنیـت* و *حفاظت از باورهای مؤمن* مهیا می کند:
الَّذينَ آمَنُوا وَ لَمْ يَلْبِسُوا إيمانَهُمْ بِظُلْمٍ *أُولئِكَ لَهُمُ الْأَمْــنُ* وَ *هُمْ مُهْتَــــدُونَ* (أعراف/۸۲)
به عنوان مثال: *مومن آل فرعون* پس از اینکه به تنهایی *اختناق ترسناک فرعونی را شکست* و از حضرت موسی *حمایت* کرد ، به شدت مورد *آزار و اذیت و شکنجه فرعونیان* قرار گرفت اما آیه ۴۵ سوره غافر درباره او می فرماید: *فَوَقــاهُ اللَّهُ سَيِّئاتِ ما مَكَرُوا* ... (خدا او را از عواقب سوء آنچه نيرنگ مى كردند حفظ کرد و فرعونيان را عذاب سخت فرو گرفت.) و امام صادق صلوات الله علیه در ذیل همین آیه از پافشاری او از ایمانش بسیار تجلیل فرموده اند.
خدایا؛ *چنین ایمان و تقوا و لباس و أمنیت و هدایتی* را روزی ما قرار بده. آمین.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۵۲
"هزینه کردن برای خانواده از بهترین انفاق ها"
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۶۵
💠 حجت الاسلام محمدرضا رنجبر 💠
🔸 بشقاب کثیف 🔸
ببین!
همانطور که بشقاب های کثیف را کنار بشقاب های کثیف و بشقاب های تمیز را کنار بشقاب های تمیز می گذارند؛ همینطور هم پاکان کنار پاکان و ناپاکان کنار هم قرار می گیرند.
پس هر کس رفیق پاک می خواهد، هر کس همسر پاک می خواهد، هر کس شرایط پاک می خواهد … باید در پاکی خود بکوشد.
به قول حافظ:
پاک شو اول و پس دیده بر آن پاک انداز
یعنی می خواهی چشمت به پاکی ها و پاکان بیوفتد؟ باید خودت پاک و پاکیزه باشی.
@golestan_quran
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
💠 معرفی نفرات برگزیده مسابقه (۲)
💠 هفته دوم ( ۱۶ مرداد ۱۳۹۹ )
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۸۶
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 همسرم بازنشسته شده و دائماً در منزل است و هیچ کاری انجام نمی دهد، با او چه کنم؟
#پاسخ
🌿 باید بدانیم اینکه خداوند «جهاد و جنگیدن» را از دوش بانوان برداشته برای اینست که بانوان عزیز و شیرین زبان بتوانند «کار مهمتری» را انجام دهند و آن «جنگنده ساختن و مجاهد پروری» است.
لذا یکی از مهمترین راه های ابراز «هنر زن بودن» و «هنر هدایت نامحسوس» بانوان عزیز اینست که به جای «کار کردن» از همسر (و فرزندانشان)، «کارآفرین» بسازند.
و برای این منظور اول باید «نکات مثبـــــــت» محارم و خصوصاً همسرشان را «در هر زمینه ای» کشف کنند و با شیرین ترین کلمات و جذاب ترین لحن و به «زیبایی» و به شکل «مناسبی» آن موارد را تشویق نماید به نحوی که «عقلانیت و اراده و ایمان و امید و خودباوری» آنها تقویت شود و شوق فعالیت پیدا کنند.
اقدام دوم: اینست که همسرشان را با هر ترفندی به پیاده روی با هم در اطراف منزل، پارک گردی با هم، بازدید از موزه ها، تماشای نمایشگاه های بین المللی ، تماشای میادین گُل، تماشای بوستان های مختلف، سفرهای کوتاه به قم، جمکران و یا گردشگاه های اطراف هر شهر، زیارت امامزادگان متعددی که در هر شهر هستند و برکات فراوانی دارند.
و اقدام سوم: اینست که همسرشان را برای تعمیر وسائل برقی، چوبی، فلزی و شیرآلات حمام و ظرفشویی و غیره و تعمیر یا رنگ آمیزی در و پنجره و کمدها و کابینتها و دیوارها و نقاشی در فضاهای خالی منزل به زیبایی تشویق کنند و «هرگز به کار آنها ایــــــراد نگیرند» (و شاید لازم باشد خودشان هم با همسرشان همکاری کنند و با گفتگوها و بیان خاطرات شیرین، کار کردن را برای آنها تسهیل نمایند.)
چه زیباست زن و شوهر در هر فرصت مناسبی خصوصاً در ایام بازنشستگی، با هم قرآن و دعا بخوانند و با هم بر روی آیات خاصی و عبارتهای زیبای ادعیه با هم گفتگو و مباحثه و درک و فهم یکدیگر را به هر بهانه ای تشویق کنند. زیرا هر قدر توجه آنها به خدا و آخرت و تعالیم نورانی قرآن بیشتر باشد، نشاط و سرزندگی و أنگیزه زندگی و کار و تلاش و شکر و قدردانی از امکانات موجود در آنها بیشتر موج می زند.
در هر حال زن و شوهر همانطور که دوران جوانی و شادابی را با هم بوده اند در دوران بازنشستگی هم باید با هم باشند و «أنگیزه» کار و فعالیت را در یکدیگر زنده نگهدارند تا زندگی با شیرینی ادامه پیدا کند.
در این دوران زن و شوهر بیش از هر زمانی دیگری به هم نیازمند و متعهدند لذا نباید فرصتهای طلایی با هم بودن را برای بچه ها و نوه ها خرج کنند. امیدوارم شما بانوان عاقل و با اراده و مؤمن در «هنر زن بودن» و «هنر هدایت نامحسوس» خود همواره از عنایت و الطاف الهی برخوردار باشید.
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۵۳
" شکر فرزندان در قبال احسان والدین "
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۶۶
💠 شهید مرتضی مطهری 💠
🔸 مفهوم توکل در قرآن 🔸
توکل در قرآن یک مفهوم زنده کننده و حماسی است؛ یعنی هر کجا که قرآن می خواهد بشر را وادار به عمل کند و ترس ها و بیم ها را از انسان بگیرد، می گوید نترس و به خدا توکل کن.
ولی توکل، در میان تفکر امروز مسلمین یک مفهوم مرده است؛ وقتی میخواهیم ساکن به شویم و جنبش نداشته باشیم و وظیفه را از خودمان دور کنیم، به توکل می چسبیم. مفهوم توکل درست وارونه آن چیزی که قرآن تعلیم داده در افکار ما وارد شده است.
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#کلیپ
"مهمان مولا هستید ..."
امام صادق (علیه السلام):
"اطعام در روز غدیر، ثواب غذا دادن به همه پیامبران و صدیقان را دارد."
@golestan_quran
امیرالمومنین در قرآن.mp3
6.76M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ امیرالمومنین در قرآن کریم
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
۱- ایمان و فداکاری امیرالمومنین.mp3
2.99M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ درس سوم: امیرالمومنین در قرآن
✅ موضوع (۱): ایمان و فداکاری
🌷 آیه ۲۰۷ سوره بقره:
🔹️ وَمِنَ النَّاسِ مَن يَشْرِي نَفْسَهُ ابْتِغَاءَ مَرْضَاتِ اللَّهِ
🔸️ ﻭ ﺍﺯ ﻣﻴﺎﻥ ﻣﺮﺩم ﻛﺴﻲ ﺍﺳﺖ ﻛﻪ ﺟﺎﻥ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻱ ﻛﺴﺐ ﺧﺸﻨﻮﺩﻱ ﺧﺪﺍ ﻣﻲ ﻓﺮﻭﺷﺪ.
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
۲- امامت امام علی علیه السلام.mp3
5.66M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ درس سوم: امیرالمومنین در قرآن
✅ موضوع (۲): امامت امام علی علیه السلام
🌷 آیه ۳ سوره مائده:
🔹️ الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دِينَكُمْ وَأَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتِي وَرَضِيتُ لَكُمُ الْإِسْلَامَ دِينًا
🔸️ ﺍﻣﺮﻭﺯ ﺩﻳﻦ ﺷﻤﺎ ﺭﺍ ﺑﺮﺍﻳﺘﺎﻥ ﻛﺎﻣﻞ ﻛﺮﺩم ﻭ ﻧﻌﻤﺖ ﺧﻮﺩ ﺭﺍ ﺑﺮ ﺷﻤﺎ ﺗﻤﺎم ﻧﻤﻮﺩم ﻭ ﺍﺳﻠﺎم ﺭﺍ ﺑﻪ ﻋﻨﻮﺍﻥ ﺁﻳﻴﻦ [ﺟﺎﻭﺩﺍﻥ] ﺷﻤﺎ ﭘﺬﻳﺮﻓﺘﻢ.
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
۳- ولایت امیرالمؤمنین.mp3
4.86M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ درس سوم: امیرالمومنین در قرآن
✅ موضوع (۳): ولایت امیرالمومنین
🌷 آیه ۵۵ سوره مائده:
🔹️ إِنَّمَا وَلِيُّكُمُ اللَّهُ وَرَسُولُهُ وَالَّذِينَ آمَنُوا الَّذِينَ يُقِيمُونَ الصَّلَاةَ وَيُؤْتُونَ الزَّكَاةَ وَهُمْ رَاكِعُونَ
🔸️ ﺳﺮﭘﺮﺳﺖ ﻭ ﻭﻟﻲّ ﺷﻤﺎ ﺗﻨﻬﺎ ﺧﺪﺍﺳﺖ ﻭ ﭘﻴﺎﻣﺒﺮ ﺍﻭ ﻭ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﺍﻧﺪ. ﻫﻤﺎﻥ ﻛﺴﺎﻧﻰ ﻛﻪ ﻧﻤﺎﺯ ﺑﺮﭘﺎ ﻣﻲ ﺩﺍﺭﻧﺪ ﻭ ﺩﺭ ﺣﺎﻝ ﺭﻛﻮﻉ ﺯﻛﺎﺕ ﻣﻲ ﺩﻫﻨﺪ.
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
۴- علم و دانش امیرالمؤمنین.mp3
6.43M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ درس سوم: امیرالمومنین در قرآن
✅ موضوع (۴): علم و دانش
🌷 آیه ۴۳ سوره رعد:
🔹️ قُلْ كَفَىٰ بِاللَّهِ شَهِيدًا بَيْنِي وَبَيْنَكُمْ وَمَنْ عِندَهُ عِلْمُ الْكِتَابِ
🔸️ ﺑﮕﻮ: «ﮔﻮﺍﻫﻲ ﺧﺪﺍ ﻭ ﻛﺴﻲ ﻛﻪ ﻋﻠﻢ ﻛﺘﺎﺏ ﻧﺰﺩ ﺍﻭﺳﺖ، ﻣﻴﺎﻥ ﻣﻦ ﻭ ﺷﻤﺎ ﻛﺎﻓﻲ ﺍﺳﺖ.»
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
۵- بهترین مخلوقات امیرالمؤمنین.mp3
4.21M
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
✨🍃🌸🍃✨
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
✅ درس سوم: امیرالمومنین در قرآن
✅ موضوع (۵): بهترین مخلوقات
🌷 آیه ۷ سوره بینه:
🔹️ إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أُولَٰئِكَ هُمْ خَيْرُ الْبَرِيَّةِ
🔸️ ﺑﻲ ﺷﮏ ﻛﺴﺎﻧﻲ ﻛﻪ ﺍﻳﻤﺎﻥ ﺁﻭﺭﺩﻩ ﻭ ﻛﺎﺭﻫﺎﻱ ﺷﺎﻳﺴﺘﻪ ﻛﺮﺩﻩ ﺍﻧﺪ، ﺁﻧﺎﻥ ﺑﻬﺘﺮﻳﻦِ ﺁﻓﺮﻳﺪﮔﺎﻧﻨﺪ.
✨🍃🌸🍃✨
@golestan_quran
#آموزش_حفظ_موضوعی_قرآن_کریم
💠 استاد: حجت الاسلام حکیمی
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
💠 #هفته سوم
💠 #درس سوم: امیرالمومنین در قرآن کریم
📌 روی عنوان درس کلیک کنید 👇
🔹️ مقدمه: امیرالمومنین در قرآن کریم
🔸️ موضوع (۱): ایمان و فداکاری امیرالمومنین
🔹 موضوع (۲): امامت امام علی علیه السلام
🔸️ موضوع (۳): ولایت امیرالمومنین
🔹 موضوع (۴): علم و دانش امیرالمومنین
🔸️ موضوع (۵): بهترین مخلوقات امیرالمومنین
┄═❁๑🍃๑🌹๑🍃๑❁═┄
📌 توضیحات:
✅ فایل های آموزشی و سوالات مسابقه روزهای شنبه در کانال گلستان قرآن بارگذاری می شود.
✅ مهلت ارسال پاسخ سوالات به ادمین کانال و شرکت در مسابقه، ساعت ۲۴ چهارشنبه هر هفته خواهد بود.
✅ قرعه کشی، اعلام اسامی برندگان و اهدای جوایز به نفرات برگزیده، پنجشنبهها (هفتگی) انجام می شود.
✅ هر هفته ۳ جایزه ۵۰۰ هزار ریالی به قید قرعه به نفرات برگزیده مسابقه اهداء می گردد.
📌 سوالات مسابقه 👇
۱) چگونه آیه يا أَيُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ ما أُنْزِلَ إِلَيْكَ مِنْ رَبِّكَ وَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَما بَلَّغْتَ رِسالَتَهُ ... امامت امیرالمؤمنین علیه السلام را اثبات می کند؟
۲) کلمه مولا در حدیث مَنْ كُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ به چه معناست؟ و دعای پیامبر (صلوات الله علیه) بعد از معرفی امیرالمومنین در واقعه غدیر خم چه بود؟
۳) آیه مربوط به محبوبیت امیرالمومنین علیه السلام را همراه با ترجمه آن ذکر نمائید.
👈 اسامی برندگان مسابقه هفته دوم 👉
┄═❁๑🍃๑🌸๑🍃๑❁═┄
📌 ارسال پاسخ سوالات و اعلام نام و شهر
و استان و تلفن همراه به ادمین کانال 👇
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
#پرسش_و_پاسخ_قرآنی ۸۷
👈 در محضر استاد:
💠 دکتر محمد جعفر غفرانی
#پرسش
💢 «آزادی» «محدودیت» «اسارت» یعنی چه؟
کدام «آزادی» خوب یا بد است؟
چه محدودیتی «خوب یا بد» است؟
ازدواج «آغاز» محدودیت و «پایان اسارت» است؟
یا «آغاز اسارت» و «پایان آزادی»؟
#پاسخ
🌿 پرسش اول: آزادی یعنی چه؟
پاسخ: آزادی یعنی «رها بودن» و «محدود و مکلّف نبودن» و «هیچ چهارچوبی و هیچ تعهدی نداشتن» که این آزادی، نه برای خداوند و نه برای مخلوق، «امکان ندارد» و «محال» است. قطعاً از خداوند «فقط رحمت» صادر می شود و تمام رحمت الهی، عالمانه، حکیمانه، عادلانه و مقتدرانه است و قطعاً جاهلانه و ظالمانه نیست و از هر نقص و نیازی منزه و مبرّاست. انسان هم «مخلوق» است و هر مخلوقی، قطعاً «محدود» است (و عبث و سُدی و رها نیست) و انسان حتی اینقدر «آزاد» نیست که «آزادی» را «عاضادی» یا «عاذادی» و یا «عاظادی» بنویسد.
سئوال: پس چرا أمیرالمؤمنین صلوات الله علیه در نامه ۳۱ نهج البلاغه می فرمایند: وَ لَا تَكُنْ عَبْدَ غَيْرِكَ وَ قَدْ جَعَلَكَ اللَّهُ حُــــــرّاً (بندة غیر از (عقلِ) خودت نباش زیرا خداوند تو را (میان عقل و نفس) آزاد آفرید) پاسخ: انسان به خاطر «مختار» بودنش در هر لحظه و در هر شرائطی، با «دو گزینه» مواجه است و می تواند به هر چیزی و به هر اقدامی بگوید: آره یا خیر. این «مجبور نبودن در انتخابِ یکی از این دو گزینه» (که زمانش حتی از ثانیه هم خیلی کمتر است)، به آزادی تعبیر شده اما او حتماً «مجبور» است فقط «یکی» از دو گزینه را و حتماً «عواقب» آن را بپذیرد.
پرسش دوم: محدودیت یعنی چه؟
پاسخ: جلوگیری از رفتارهای دلخواه و انحراف و بی رویه بودن، که هر محدودیتی ممکن است عاقلانه یا جاهلانه، عالمانه یا غافلانه، محکم یا متشابه، مرئی یا نامرئی، مادی یا معنوی، ... باشد. اگر انسان با خودشناسی، «مقصد، مقصود، محبوب، معشوق و معبود» پیدا کند حتماً دنبال «جهت» و «راه» مشخصی می گردد و برای رسیدن به آن «مطلوب»، قطعاً خودش را عاقلانه، عالمانه، عارفانه و مؤمنانه، «محدود» می کند تا وقت و انرژی او در مسیرهای انحرافی و بی راهه ها، تلف نشود و «زودتر» به مقصودش برسد.
پرسش سوم: اسارت یعنی چه؟
پاسخ: بازداشتن انسان از رشد و بالندگی و مانع تلاش او برای رسیدن به اهداف یا مقاصدش شدن.
پرسش چهارم: کدام آزادی خوب یا بد است؟
پاسخ: آزادی برای انتخابهای عاقلانه، خوب است اما آزادی برای انجام کارهای «دلخواه» خوب نیست.
پرسش پنجم: کدام «محدودیت» خوب یا بد است؟
پاسخ: محدودیت های عاقلانه و مؤمنانه، باعث «رشد» و «سلامت» انسان و حیوان و گیاه می شوند، اما محدودیت های جاهلانه و خودخواهانه و نفسانی، باعث «اسارت» و «بردگی» انسان می شوند.
پرسش ششم: آیا ازدواج، آغاز محدودیت و پایان اسارت است؟ یا آغاز اسارت و پایان آزادی؟
پاسخ: اگر ازدواج اسلامی باشد پایان اسارت نفس و آغاز محدودیت های عقلانی و وحیانی است و باعث می شود که زندگی در جهت تقرب به «حی قیوم» ، «شروع» شود، اما اگر ازدواج عاقلانه و اسلامی نباشد، انسان، همچنان اسیر نفسانیت خود می ماند و به انواع انحراف و تخلف و آلودگی و افسردگی گرفتار می شود و به هیچ مقصد متعالی و زیبا و پایداری نمی رسد. التماس صلوات
💢 سوالات خود را از استاد غفرانی
به ادمین "گلستان قرآن" ارسال کنید:
@golestan_quran_admin
@golestan_quran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#دکتر_محمدعلی_انصاری ۵۴
" عامل بازدارنده در رسیدن به اهداف "
@golestan_quran
#در_محضر_بزرگان ۶۷
💠 آیت الله حائری شیرازی 💠
🔸مأموریت فرانسه و آمریکا در لبنان چیست؟🔸
وقتی فرانسه و آمریکا و سایر کشورهای اروپای غربی مثل ایتالیا و انگلستان نیروهای خودشان را در لبنان آوردند، برای این است که مواظب باشند اسرائیل وقتی که دارد کشور لبنان را ذبح می کند، این زبان بسته، دست و پا نزند. کشور لبنان را مثل گوسفندی گیر آوردند که قصابش اسرائیل است، اما دست و پای این را باید ببندند تا دست و پا نزند. این سازمان ملل متحد و این کشورهای بزرگ شغلشان این است که دست و پای این زبان بسته ها را می بندند، سرش را می گیرند، بعد که خوب آرام شد، به اسرائیل می گویند، خب حالا عیبی ندارد، حالا چاقو را بکش و سر را ببر!
اینها به اسم اینکه بیاییم تا حمام خون در لبنان واقع نشود، هدفشان چیز دیگری است. هدفشان این است که مبادا در موقع ذبح گوسفند، گوسفند از زیر دست قصاب در برود، مبادا پای این گوسفند، دست این گوسفند به دست قصاب بخورد و چاقو از دستش بیافتد. این ها هدفشان این است. به اسم آشتی، به اسم صلح، به اسم مذاکره، می آیند دست و پاها را می بندند.
@golestan_quran