4_6014566815705860016.mp3
862.2K
🔸ترتیل صفحه ۴۰۰ با صدای استاد حامد ولی زاده
🔸مقام : نهاوند
@quranekarim1398
قرآن ترجمه المیزان
سوره 29
سوره مبارکه العنكبوت
صفحه 400
وَلَمَّا جَاءَتْ رُسُلُنَا إِبْرَاهِيمَ بِالْبُشْرَىٰ قَالُوا إِنَّا مُهْلِكُو أَهْلِ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ ۖ إِنَّ أَهْلَهَا كَانُوا ظَالِمِينَ (31)
و آن گاه که فرستادگان ما با مژده [ميلاد اسحاق] نزد ابراهيم آمدند گفتند: ما حتماً اهل اين شهر را هلاک مى کنيم زيرا اهل آن ستمکاراند. (31)
قَالَ إِنَّ فِيهَا لُوطًا ۚ قَالُوا نَحْنُ أَعْلَمُ بِمَنْ فِيهَا ۖ لَنُنَجِّيَنَّهُ وَأَهْلَهُ إِلَّا امْرَأَتَهُ كَانَتْ مِنَ الْغَابِرِينَ (32)
گفت: همانا لوط در اين [شهر] است گفتند: ما به کسانى که در آن هستند آگاه تريم، حتماً او و خانواده اش را نجات خواهيم داد مگر زنش را که از باقى ماندگان خواهد بود. (32)
وَلَمَّا أَنْ جَاءَتْ رُسُلُنَا لُوطًا سِيءَ بِهِمْ وَضَاقَ بِهِمْ ذَرْعًا وَقَالُوا لَا تَخَفْ وَلَا تَحْزَنْ ۖ إِنَّا مُنَجُّوكَ وَأَهْلَكَ إِلَّا امْرَأَتَكَ كَانَتْ مِنَ الْغَابِرِينَ (33)
و چون فرستادگان ما نزد لوط آمدند به سبب [حضور] آنان بد حال و نگران شد و در کارشان فرو ماند و [آنان به لوط] گفتند: نترس و اندوه مخور همانا ما تو و خانواده ات را نجات خواهيم داد مگر زنت را که از باقى ماندگان خواهد بود. (33)
إِنَّا مُنْزِلُونَ عَلَىٰ أَهْلِ هَٰذِهِ الْقَرْيَةِ رِجْزًا مِنَ السَّمَاءِ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ (34)
ما بر اهل اين شهر به سبب فسقى که انجام مى دهند عذاب سختى از آسمان نازل خواهيم کرد. (34)
وَلَقَدْ تَرَكْنَا مِنْهَا آيَةً بَيِّنَةً لِقَوْمٍ يَعْقِلُونَ (35)
[و چنين کرديم] و همانا از آن [شهر عذاب زده ]نشانه اى نمايان براى مردمى که عقل خود را به کار مى گيرند بر جاى گذاشتيم. (35)
وَإِلَىٰ مَدْيَنَ أَخَاهُمْ شُعَيْبًا فَقَالَ يَا قَوْمِ اعْبُدُوا اللَّهَ وَارْجُوا الْيَوْمَ الْآخِرَ وَلَا تَعْثَوْا فِي الْأَرْضِ مُفْسِدِينَ (36)
و به سوى [اهل] مدين برادرشان شعيب را [فرستاديم] پس گفت: اى قوم من! خدا را پرستش کنيد و در انتظار روز واپسين باشيد و در زمين به فسادکارى نکوشيد. (36)
فَكَذَّبُوهُ فَأَخَذَتْهُمُ الرَّجْفَةُ فَأَصْبَحُوا فِي دَارِهِمْ جَاثِمِينَ (37)
پس او را تکذيب کردند و در نتيجه، زلزله آنان را فراگرفت پس در خانه هاى خود پيکرهايى بى جان گشته و نقش بر زمين شدند. (37)
وَعَادًا وَثَمُودَ وَقَدْ تَبَيَّنَ لَكُمْ مِنْ مَسَاكِنِهِمْ ۖ وَزَيَّنَ لَهُمُ الشَّيْطَانُ أَعْمَالَهُمْ فَصَدَّهُمْ عَنِ السَّبِيلِ وَكَانُوا مُسْتَبْصِرِينَ (38)
و عاد و ثمود را [نيز هلاک کرديم] و تحقيقاً از مسکن هاى آنان [اين هلاکت ]براى شما نمايان است و شيطان اعمال آنها را برايشان زينت داد و در نتيجه از راه منحرفشان کرد، در حالى که [براى شناخت حق و باطل] بصيرت داشتند. (38)
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@quranekarim1398
🌷 نکته تفسیری صفحه ۴۰۰🌷
هنگامی که زشتی ها زیبا دیده می شود:
یکی از نعمت های خدا، نعمت «درد» است. شاید برخی پس از شنیدن این جمله تعجّب کنند؛ ولی حقیقت این است که درد، یکی از نعمت های بزرگ خدا به ماست. می پرسید: چرا ؟! زیرا ورود میکروب ها به بدن و تخریب اجزای گوناگون آن، بیماری ایجاد می کند، و بیماری همراه درد است. وارد شدن جراحت به بدن یا سوختگی، همراه با درد است، و به طور کلّی، انسان از هر آسیبی که به بدنش برسد، احساس درد می کند. برای همین، در برابر بیماری، جراحت، سوختگی و هر آسیب دیگری بی تفاوت نمی ماند و فوری دنبال درمان و راه چاره می رود. امّا فرض کنید که انسان از هیچ چیزی درد نمی کشید؛ نه سوختگی، نه جراحت، نه بیماری و نه ... . در این صورت، به نظر شما چه بلایی بر سرش می آمد؟ ناگهان به خود می آمد و می دید که نیمی از بدنش سوخته، و چند لحظه ی بعد می مرد! یا دست و پایش کنده شده و خودش خبر ندارد! همان طور که دردهای جسمی به سبب آسیب های مادّی، نعمت محسوب می شود، دردهای روحی به علت آسیب های معنوی نیز جزء نعمت های بزرگ است. انسانی که به سبب نافرمانی و گناهی که از او سر زده، ناراحت است و درد می کشد، در پی مداوای روح خود می رود و آن را با داروی استغفار و توبه درمان می کند.
پیامبر گرامی اسلام (ص)فرموده است: «هر بیماری ای، دارویی دارد، و داروی گناهان، استغفار است.» اگر امّا بیماریِ گناه، سیستم اعصاب روح انسان را از کار بیندازد و اصطلاحاً وجدان او را بکشد، دیگر از گناه و آلودگی ناراحت نمی شود و در قبال آن بی تفاوت می شود. در این هنگام، گناهان همچون غدّه های سرطانی، تمام وجود او را تسخیر می کنند، و انسان هنگامی متوجّه وخامت وضعش می شود که کار از کار گذشته و عمرش به پایان رسیده و فرصت توبه و عذرخواهی به سر آمده و هنگام کیفر و مجازات فرا رسیده است، و به فرمودهی امام صادق(ص)، به سبب گناهان پی درپی و توبه نکردن، ظلمت و تاریکی چنان تمام وجودش را فرا گرفته که دیگر هیچ امیدی به رستگاری او وجود ندارد . آیه ی مورد بحث به همین نکته ی کلیدی اشاره می کند و می فرماید که مهم ترین علت نابودی اقوام عاد و ثمود این بود که شیطان، کارهای بدشان را در نظرشان زیبا جلوه داده و بدین وسیله آنان را از حرکت در راه راست باز داشته بود (زَیَّنَ لَهُمُ الشَّیطانُ اَعمالُهُم فَصَدَّهُم عَنِ السَّبیل). در حقیقت آنان با پیروی از دستورهای شیطان، خود را در اختیار او قرار داده بودند، و او هم «درد و رنج روحی» را از آنان گرفته بود و بیماری ها را به صورت سلامت، و زشتی ها را به شکل زیبایی به آنان نشان می داد. از این رو دیگر به هشدارهای پزشکان روح یعنی پیامبران هیچ توجّهی نمی کردند و آنان را دروغگو نیز می خواندند. تا اینکه فرصت جبران و اصلاح را از دست دادند و گرفتار عذاب خدا شدند. آری، این بلایی است که گناه و پیروی از شیطان به سر انسان می آورد. در حدیث عبرت آموزی از امام باقر(ع) می خوانیم: «هیچ چیزی مانند گناه، جان انسان را خراب نمی کند. دل و جان انسان با گناه روبه رو می شود و پیوسته با آن انس می یابد تا این که گناه، سراسر جانش را می پوشاند، و در آن هنگام، وجود و شخصیّت انسان زیر و رو می شود [و حق را باطل و باطل را حق می بیند].»
#تلاوتروزانهیکصفحهقرآن🕊👇
@quranekarim1398
💠 امام علی علیه السلام فرمودند:
🍃 از اين انسان شگفت زده شويد كه با پيهى مى بيند، با گوشتى مى گويد، با استخوانى مى شنود، و از حفره اى تنفس مى كند.
📚 نهج البلاغه حکمت 8
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #نهجالبلاغه
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
〰〰〰〰〰〰〰
@quranekarim1398
حکمت 8 نهج البلاغه.mp3
5.22M
💠 شرح #نهج_البلاغه
🔸 حکمت 8
🎙 استاد محمدی شاهرودی
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
📎 #اعتقادات
📎 #اخلاق
〰〰〰〰〰〰〰
@quranekarim1398
📖 تقویم شیعه
☀️ امروز:
شمسی: جمعه - ۱۳ خرداد ۱۴۰۱
میلادی: Friday - 03 June 2022
قمری: الجمعة، 3 ذو القعدة 1443
🌹 امروز متعلق است به:
🔸صاحب العصر و الزمان حضرت حجة بن الحسن العسكري عليهما السّلام
❇️ وقایع مهم شیعه:
ا 🔹امروز مناسبتی نداریم
📆 روزشمار:
▪️8 روز تا ولادت امام رضا علیه السلام
▪️27 روز تا شهادت امام جواد علیه السلام
▪️34 روز تا شهادت امام محمد باقر علیه السلام
▪️36 روز تا روز عرفه
▪️37 روز تا عید سعید قربان
✅ با ما همراه شوید...
@quranekarim1398
🌷امام صادق علیه السلام:
🌷یعْرَفُ مَنْ یصِفُ الحَقَّ بِثَلَاثِ خِصَالٍ:
ینْظَرُ إِلَی أَصْحَابِهِ مَنْ هُم
ْ وَ إِلَی صَلَاتِهِ کیفَ هِی وَ فِی أَی وَقْتِ یصَلِّیهَا
فَانْ کانَ ذَامَالٍ نُظِرَ أینَ یضَعُ مَالَهُ».
🌷امام صادق علیه السلام فرمودند:
اهل حق با سه صفت شناخته می شود:
1.ببین دوستانش کیانند.
2.ببین نمازش رو خوب وبه وقت میخواند؟
3ببین مالش را چگونه به دست می آورد و چگونه خرج میکند بحار ج 64 ص 302
💕❤️💕❤️
@quranekarim1398
🍃🌸
#آیین_همسرداری_در_کلام_ائمه_اطهار
🌸 پیامبر اسلام حضرت محمد صلی الله علیه ميفرمايند:
ای على: #خدمت به خانواده، كفاره گناهان كبيره و خاموش كننده #خشم خداوند و مهريه حورالعين و زياد كننده #حسنات و درجات است.ای علی خدمت نمیکند کسی به خانواده اش مگر #صدیق یا #شهید یا کسی که خدا خیر دنیا و آخرت را برای او می خواهد.
📚 جامع الاحاديث الشيعه ، ج ۲۲
🍃🌸🍃
@quranetratnamaz_nahaja
والدین عزیز کودک زیر 6 سال درک انتزاعی ندارد.
مادری می گفت: به فرزندم گفتم آبروی منو ریختی
در جوابم گفت: کجا ریختم همه جا که خشکه!
_چه قدر به بچه هایمان می گوییم مگه تو به من قول نداده بودی؟
بچه هم با خودش می گوید: من کی به تو چیزی دادم؟؟؟؟
این ها همه مفاهیم انتزاعی هستند.
مفاهیم انتزاعی با حواس پنجگانه درک نمی شوند.
درک مفاهیم انتزاعی از 7 سالگی شروع می شود
و در 18 سالگی کامل می شود.
به همین دلیل برای بچه های زیر 6 سال زیاد چیزی را توضیح ندهید و بحث نکنید، این کار فقط انرژی شما را می گیرد.
(دکتر هلاکویی)
👨🏫 @quranetratnamaz_nahaja
🌷🌼🌷🌼🌷
🌺🧚♀️شرط خوشبختی
به دانشمندی گفتند خوشبختی چیست؟
گفت:
حاصل یک کسری است که صورتش تلاش و مخرجش توقع است.
هرچه صورت نسبت به مخرج بیشتر بشه، جواب بزرگتر میشه.
حالا فرض کنید توقع به صفر نزدیک شود، خوشبختی می رود به سمت بینهایت.
شرط خوشبختی این است که توقعات را پایین بیاوریم.
💕❤️💕❤️
@quranekarim1398