#تدبر در قرآن
بسم الله الرحمن الرحیم
خلاصه مباحث کرسی تدبردر قرآن (99/1/25)
موضوع: سوره مبارکه تغابن
آیات 1تا4:تاکید برعلم، قدرت و حکمت خداوند در این عالم هستی در راستای ابطال مبانی کفر
آیه1: يُسَبِّحُ لِلَّهِ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَمَا فِي الْأَرْضِ….
این سوره با تسبیح خداوند توسط همه عالم هستی شروع شده است. در این آیه 3صفت برای خداوند بیان شده است:1-ملک: فرمانروایی 2-حمد:ستایش 3-هوعلی کل شیء قدیر:قدرت مطلق
چون فرمانروایی برای اوست پس همه حمدها هم برای اوست و برهرکاری قادراست پس در پیشگاه او ناامیدی مردود است زیرا او خدای سبب ساز است.
آیه2: هُوَ الَّذِي خَلَقَكُمْ فَمِنْكُمْ كَافِرٌ وَمِنْكُمْ مُؤْمِنٌ …
همان خدایی که همه عالم او را تسبیح می کنند و فرمانروای مطلق است و دارای قدرت مطلق است، شما انسان ها را خلق کرد. و به شما قدرت انتخاب داد و شما بعضی کافرشدید و بعضی مومن. وخداوند به آنچه می کنید آگاه است.
آیه3: خَلَقَ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ بِالْحَقِّ…
خدا کسی است که آسمان و زمین یعنی همه عالم هستی را بالحق یعنی هدفمند خلق کرد.خدایی که از آفرینش هستی هدف داشته، همان خدا شما را صورتگری نموده وشما انسان ها را به بهترین صورت ظاهر و باطن قرار داد.
الیه المصیر:استعدادهایی که خدا به ماداده برای این بوده که بکاربندیم وچون خداراملاقات خواهیم کرد، انسان رشد یافته باشیم.
آیه4 : يَعْلَمُ مَا فِي السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضِ…
در این آیه 3باربرعلم خداوند تاکید شده است که می خواهد بفهماند اولا:خداوند به همه موجودات علم دارد. ثانیا: به اعمال شما (مخفی و آشکار)که با اراده خودتان انجام می دهید، علم دارد. ثالثا:آنچه در نیت و مافی الضمیر شماست و هیچ کس از آن آگاه نیست، علم دارد.
بنابراین خداوند با این توصیفات می خواهد بیان کند درحالیکه جهان هستی از نشانه های خدا پر شده است. اما برخی کافرشدید و حق او را بجای نیاوردید.
https://eitaa.com/quranlive