#خطبه غدیر
به نام خدا ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
◀️خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓تاریخ :99/5/14
⏺موضوع: خطبه غدیر ⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️➖⚡️
✴️ پیروان اهل بیت علیهم السلام و دشمنانشان
🔻 معاشرالناس؛این خطاب شامل همه مردم(مسلمان و غیر مسلمان)می شود،پس پیامبر(صلی الله علیه و آله) در خطبه غدیر فقط مسلمانان را مورد خطاب قرار نمی دهد.
🔻 إنَّ اللّه قَدْ أَمَرَنی وَنَهانی: خداوند واجبات و محرماتی دارد که آنها را به منِ پیامبر فرموده است.
🔻وقَدْ أَمَرْتُ عَلِیا وَنَهَیتُهُ بِأَمْرِه: من هم به دستور خدا، علی را امر و نهی نمودم.
تفاوت امر و نهی پیامبر با امر ونهی امام: پیامبر هرآنچه خدا به او امر و نهی می کند، به مردم می رساند و امام آنچه از خدا، اما توسط پیامبر به او ابلاغ شده به مردم امر و نهی می کند.
امیر المومنین(علیه السلام) فقط آموزش ندید، بلکه قبل از اینکه به عنوان امام مردم را امر و نهی کند، خودش عمل کرده است.
🔻فعِلْمُ الاْءَمْرِ وَالنَّهْی لَدَیهِ: علم امام توسط پیامبر به او منتقل شده است و پیامبر واسطه بین خدا و امام است.
🔻فاسْمَعُوا لاِءَمْرِهِ تَسْلِمُوا: بعضی می شنوند،عمل نمی کنند و بعضی اصلا گوش نمی کنند. «يَجْعَلُونَ أَصابِعَهُمْ فِي آذانِهِم»(بقره/19) پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید:اوامر علی را بشنوید زیرا امر علی امر منِ پیامبر و امر من امر خداست.اما متاسفانه وقتی حق امام علی (علیه السلام) غصب شد و درِ خانه مهاجر و انصار رفت، اصلا حرف امام را گوش نکردند.
🔻وأَطیعُوهُ تَهْتَدُوا : شرط هدایت توسط امام معصوم،اطاعت است، محبت بدون اطاعت در حد خودش خوب است، اما هدایت نمی آورد.
🔻وانْتَهُوا لِنَهْیهِ تَرْشُدُوا: راه رشد و عاقبت بخیری،خودداری از انجام اعمالی است که امام علی (علیه السلام) نهی می کند.
🔻وصیرُوا إلی مُرادِهِ: ببینید او چه می گوید، مراد علی(علیه السلام) چیست،آن مسیر را بروید.
برخی گفتند: «إِنِ الْحُكْمُ إِلَّا لِلَّهِ » امام علی (علیه السلام) فرمود: سخن درستی است (کلمه الحق)، اما مرادشان باطل است(یُراد بها الباطل). اما پیامبر (صلی الله علیه و آله) می فرماید: دنبال مراد علی (علیه السلام) بروید.
🔻ولا تَتَفَرَّقْ بِکُمُ السُّبُلُ عَنْ سَبیلِهِ: راههای مختلف شما را از راه علی دور نکند.تفرقه از زمانی به وجود آمد که امیرالمومنین (علیه السلام) اطاعت نشد.
🔻معاشِرَالنّاسِ، أَنَا صِراطُ الله الْمُسْتَقیمُ الَّذی أَمَرَکُمْ بِاتِّباعِهِ: ای مردم! صراط مستقیم خداوند منم که شما را به پیروی آن امر فرموده.
🔻ثمَّ عَلِی مِنْ بَعْدی :و پس از من علی است.
🔻ثمَّ وُلْدی مِنْ صُلْبِهِ: و آن گاه فرزندانم از نسل او، یعنی پیامبر (صلی الله علیه و آله) می خواهد بفرماید آنان فرزندان من هستند.
🔻أئِمَّةُ الْهُدی یَهْدونَ إِلَی الْحَقِّ وَ بِهِ یَعْدِلونَ: پیشوایان راه هدایتند که به سوی حق هدایت می کنند و با آن عدالت را برپامی کنند.
🔻ثمَّ قَرَأَ: «بِسْمِ الله الرَّحْمانِ الرَّحیمِ الْحَمْدُلِلَّهِ رَبِ الْعالَمینَ...» إِلی آخِرِها:سپس پیامبر (صلی الله علیه و آله) سوره حمد را قرائت فرمود.
🔻وقالَ: فِی نَزَلَتْ وَفیهِمْ وَالله نَزَلَتْ، وَلَهُمْ عَمَّتْ وَإِیَّاهُمْ خَصَّتْ: این سوره درباره من نازل شده، و به خدا قسم درباره امامان نازل شده است. شامل امامان می باشدو به آنان اختصاص دارد.
سوره حمد در شأن پیامبر (صلی الله علیه و آله) و اهل بیت (علیهم السلام) نازل شده، زیرا صراط مستقیمی که در این سوره آمده، پیامبر (صلی الله علیه و آله) و علی (علیه السلام) و فرزندان پیامبر (صلی الله علیه و آله) از نسل امام علی (علیه السلام) هستند.
🔻أولئِکَ أَوْلِیاءُ اللّه: ایشان(اهل بیت علیهم السلام) دوستان خدایند.
🔻الَّذینَ لا خَوْفٌ عَلَیهِمْ وَلا هُمْ یحْزَنُونَ: که ترسی بر آنان نیست و محزون نمیشوند.
🔻ألا إنَّ حِزْبَ اللّه هُمُ الْغالِبُونَ:آگاه باشید که حزب خداوند غالب هستند.
🔻ألا إنَّ أَعْداءَهُمْ هُمُ السُّفَهاءُ الْغاوُونَ إخْوانُ الشَّیاطینِ: آگاه باشید که دشمنان ایشان سفهاء گمراه و برادران شیاطیناند.
🔻یوحی بَعْضُهُمْ إلی بَعْضٍ زُخْرُفَ الْقَوْلِ غُرُورا: برای گمراهی مردمان، سخنان بیهوده و پوچ را به یکدیگر می رسانند.
کسانی که حرفهای قشنگی می زنند اما می خواهند با آن حرفها مردم را فریب دهند.
🆔@quranlive
12.74M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#تلاوت_قرآن
سوره مبارکه مائده.آیه67
🆔@quranlive
31.14M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎙صوت:#نشست قرآنی_جلسه پنجم
#موضوع:شرح زیارت امیرالمومنین(ع)در روز عید غدیر
👤سخنران: #استاد ابوالفضل بهرام پور
🆔@quranlive
#شرح زیارت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
به نام خدا
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
◀️ خلاصه مباحث نشست قرآنی
🗓 تاریخ: 99/5/15
⏺ موضوع: شرح زیارت امیرالمؤمنین (علیهالسلام) در روز عید غدیر
✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨➖✨
غدیر خم از جمله مسائل و حوادث اسلام بود که ۱۰۰ هزار نفر شنونده داشت، پس نمیتوانستند آن را کتمان کنند؛ لذا به تحریف و تلبیس متوسل شدند.
مشکل اینجاست که کلمه "مولی" دو ترجمه دارد:
یکی: سرپرست، رئیس، رهبر، واجب الاطاعه و دیگری: دوست، رفیق. و آنها "مولی" را در عبارت "من کنت مولاه فهذا علی مولاه" به معنای دوست گرفتند.
🔴 فرازهای دیگری از زیارت غدیریه
🔹 فقَالَ هَلْ بَلَّغْتُ فَقَالُوا اللَّهُمَّ بَلَى فَقَالَ اللَّهُمَّ اشْهَدْ ثُمَّ قَالَ أَ لَسْتُ أَوْلَى بِالْمُؤْمِنِینَ مِنْ أَنْفُسِهِمْ فَقَالُوا بَلَى: پیامبر اکرم (صلیاللهعلیهوآله) از آنها اقرار گرفت که آیا ابلاغ کردم؟ گفتند: به خدا سوگند آری، ما درست فهمیدیم. سپس فرمود: خدایا تو شاهد باش من درست ابلاغ کردم. سپس فرمود: آیا خدا به شما نگفته که من بر شما مقدمترم از مال و جانتان و اگر لازم باشد باید آنها را در راه من بدهید. همه گفتند: آری.
🔹 فأَخَذَ بِیَدِکَ وَ قَالَ مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ فَهَذَا عَلِیٌّ مَوْلاهُ اللَّهُمَّ وَالِ مَنْ وَالاهُ وَ عَادِ مَنْ عَادَاهُ وَ انْصُرْ مَنْ نَصَرَهُ وَ اخْذُلْ مَنْ خَذَلَهُ: دست علی (علیهالسلام) را گرفت و بالا برد و فرمود: بر هر کس اطاعت من واجب است این علی (علیهالسلام) هم مولای اوست و شروع کرد به دعا کردن: خدایا دوست بدار هر که علی را دوست بدارد و دشمن بدار هر که او را دشمن بدارد و یاری کن هر که او را یاری کند و تنهایش بگذار هر که علی را تنها بگذارد.
🔹 و لَقَدْ أَنْزَلَ اللَّهُ تَعَالَى فِیکَ مِنْ قَبْلُ وَ هُمْ کَارِهُونَ: یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا مَنْ یَرْتَدَّ مِنْکُمْ عَنْ دِینِهِ فَسَوْفَ یَأْتِی اللَّهُ بِقَوْمٍ یُحِبُّهُمْ وَ یُحِبُّونَه... یُجَاهِدُونَ فِی سَبِیلِ اللَّه... ذَلِکَ فَضْلُ اللَّهِ یُؤْتِیهِ مَنْ یَشَاءُ وَ اللَّهُ وَاسِعٌ عَلِیمٌ: و خدای تعالی در شآن تو قبلا نازل کرد و آنان هم ناخوش میدارند آیهای در شآن علی (علیهالسلام) باشد: ای مومنان، هر که بعد از ایمان، از دینش برگردد خدای تعالی شما را میبرد و قومی را میآورد که هم خدا آنها را دوست دارد و هم آنها خدا را دوست دارند... در راه خدا جهاد میکنند و تو اولین مجاهد هستی... این فضل الهی است بر او و خداوند وسعت بخش و آگاه بر هر چیز است.
🔹 إنَّمَا وَلِیُّکُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا الَّذِینَ یُقِیمُونَ الصَّلاةَ وَ یُؤْتُونَ الزَّکَاةَ وَ هُمْ رَاکِعُونَ: شآن نزول این آیه، جریان انگشتر دادن در رکوع بود که مختص امیرمؤمنان (علیهالسلام) است.
ای پیامبر (صلیاللهعلیهوآله)، به آنها بگو ولی و سرپرست شما، اول خدا است، دوم رسول خدا (صلیاللهعلیهوآله) و سوم علیبنابیطالب (علیهالسلام).
❓زمخشری میگوید این آیه در شآن علی (علیهالسلام) است؛ اما چرا به جای نام ایشان "الذین آمنوا" آورده و چرا "الذین آمنوا" یعنی علی (علیهالسلام)؟
🔺 برای اینکه دیگران از احسان کردن در حال عبادت یا در هر شرایطی محروم از این ثواب نباشند.
🔹 و مَنْ یَتَوَلَّ اللَّهَ وَ رَسُولَهُ وَ الَّذِینَ آمَنُوا فَإِنَّ حِزْبَ اللَّهِ هُمُ الْغَالِبُونَ: هر کس خدا را ولی و سرپرست و واجب الاطاعه خود بداند و رسول او و مومنان را هم که در رآس همه آنها علی (علیهالسلام) است، آنها میشوند حزب الله.
🔹 ربَّنَا آمَنَّا بِمَا أَنْزَلْتَ وَ اتَّبَعْنَا الرَّسُولَ فَاکْتُبْنَا مَعَ الشَّاهِدِینَ: هر کس خدا را ولی خود بداند به دنبالش میگوید خدایا من ایمان آوردم به هر چه تو فرستادهای، تو آنچه دوست بداری ما همان هستیم، و ما از پیامبر تو (صلیاللهعلیهوآله) پیروی میکنیم، ما را در زمره شاهدان و گواهان قرار بده که نظام آفرینش گواهی بدهد من ولایت الله و رسول و علی و اهل بیت (علیهمالسلام) را به جان پذیرفتم.
🔹 ربَّنَا لا تُزِغْ قُلُوبَنَا بَعْدَ إِذْ هَدَیْتَنَا وَ هَبْ لَنَا مِنْ لَدُنْکَ رَحْمَةً إِنَّکَ أَنْتَ الْوَهَّابُ: خدایا، حالا که ما را هدایت کردهای قلب ما را کم نور نکن و به ما از خرانه رحمتت چیزی بده که تو اهل سخاوتی.
✍️ خدا وهاب است و هدیه دهنده نیست. در هدیه انسان چشمداشت دارد ولی هبه امتیاز بدون چشمداشت است.
🆔@quranlive