نهج البلاغه _صفات مردانه و زنانه (online-audio-converter.com).mp3
19.68M
🎙صوت:#درسهایی از_نهج البلاغه_جلسه20
#موضوع:صفات مردانه و زنانه
👤سخنران: حجه الاسلام#حسینی
🆔@quranlive
#درسهایی از_نهج البلاغه
به نام خدا
➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖
خلاصه مباحث کرسی درسهایی از نهج البلاغه
🗓 تاریخ: ۹۹/۴/۲۹
موضوع: صفات مردانه و زنانه
➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖➰➖
📕 حکمت ۲۳۴:
خیار خصال النساء شرار خصال الرجال، الزهو و الجبن و البخل ... : بهترین خصلتهای زنان، بدترین خصلتهای مردان است. تکبر و ترس و بخل. زمانیکه زن تکبر داشته باشد، کسی را به حریم خودش راه نمیدهد و زمانیکه بخل داشته باشد، از مال خود و همسرش محافظت میکند و اگر در وجودش ترس باشد، از هر چه به او روی آورد دوری میکند.
✅ تکبر: ابراز خود برتر بینی است. مرد مومن خاضع و متواضع است؛ اما زن در مقابل مرد نامحرم نباید متواضع و فروتن باشد؛ بلکه باید محکم، با ابهت و نفوذ ناپذیر جلوه کند و این رفتار، دو نتیجه را به دنبال دارد:
۱. مرد نامحرم جرات نمیکند به این زن نزدیک شود؛
۲. حتی اگر مرد، پای را از گلیم خود فراتر گذاشت، این زن است که از بیرون، مورد تحسین قرار میگیرد.
✅ ترس: مرد به دلیل اینکه باید تکیهگاه باشد، از جمله ویژگیهایی که او را محبوب دیگران میکند، شجاعت و ترس نداشتن او است.
✅ بخل: مرد مومن بخیل نیست؛ زیرا کار میکند اما خدا را روزیرسان میداند. صدقه میدهد اما میداند که خدا جای آن را پُر میکند.
📝 نکته ۱:
خدای متعال زنان و مردان را متفاوت خلق کرده است. پس باید تفاوت زن و مرد را پذیرفت.
📝 نکته ۲:
نمیشود به طور کلی گفت یک ویژگی برای تمام انسانها خوب یا بد است. ممکن است یک ویژگی در یک مرد، او را به یک انسان بسیار بد تبدیل کرده باشد و همین ویژگی در زن، یکی از خصلتهای گمشده او باشد.
مثلا نمیشود گفت هر بخلی در هر شخصی حرام است. اول باید پرسید مرد است یا زن و بعد اینکه بخل او نسبت به چه چیزی است.
📚 معرفی کتاب:
زن در آیینه جمال و جلال اثر آیت الله علامه جوادی آملی.
🆔@quranlive
#تدبر در قرآن2
به نام خدا
〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖
◀️ خلاصه مباحث کرسی تدبر در قرآن
🗓 تاریخ: ۹۹/۴/۳۰
⏺ موضوع: سوره مبارکه واقعه
〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖〰️➖
✍️ آیات ۲۷ تا ۴۰: سرنوشت اخروی اصحاب الیمین
🔹 آیات ۲۷ - ۳۳:
و اصحاب الیمین ما اصحاب الیمین ... : و انسانهای همنشین خیر و برکت، انسانهای مبارک. چه سرنوشت زیبایی دارند! اولین موهبت آنان این است که در سایه درخت سدر بدون خار قرار میگیرند و در زیر سایه درختان موز متراکم (پُرمیوه و پُربرگ). سومین نعمت، سایه کشیده و گسترده است. بهشتیان در کنار آبهایی آبشار مانند هستند و انواع میوهها را نیز دارند که نه قطع میشود و نه ممنوع است (هم فراوان است و هم ممنوع نیست).
🔹 آیات ۳۴ - ۴۰:
و فرش مرفوعه ... : بهشتیان در بهشت دارای همسرانی بسیار گران قیمت هستند. ما آنها را آفرینش نوینی بخشیدهایم. همگی در نهایت جوانی و جمال و کمال که نسبت به همسرانشان بسیار عشقورز هستند و همسن و سال با همسرانشان. اینها همه برای اصحاب یمین است که گروهی از امتهای نخستین هستند و گروهی از امت اسلام.
✍️ آیات ۴۱ تا ۵۶: سرنوشت اخروی اصحاب الشمال و عوامل جهنمی شدن آنها
🔹 آیات ۴۱ - ۴۴:
و اصحاب الشمال ما اصحاب الشمال ... : و اما انسانهای بدبخت و شوم که از هرگونه خیر و برکتی محروم هستند. آنها در میان بادهای کشنده و آب سوزان قرار دارند. در سایه دودی شدید و آتشزا که نه برودتی دارد و نه فایدهای.
🔹 آیات ۴۵ - ۴۸:
انهم کانوا قبل ذلک مترفین ... : عوامل جهنمی شدن آنها سه عامل مهم در دنیا بود: ۱. در دنیا سرمست و مغرور در نعمت بودند؛ ۲. بر انجام گناهان اصرار داشتند؛ ۳. در دنیا پیوسته میگفتند آیا پس از مرگ که چند استخوان پوسیده شدیم، دوباره برمیگردیم؟! آیا پدران نخستین ما هم که نابود شدهاند، برانگیخته میشوند؟!
🔹 آیات ۴۹ - ۵۰:
قل ان الاولین و الآخرین ... : ای پیامبر، به آنها بگو: قطعا هم مردم نخستین و هم آیندگان همه برای موعد معینی که نزد خدا مشخص است، گردآوری خواهند شد.
🔹 آیات ۵۱ - ۵۶:
ثم انکم ایها الضالون المکذبون ... : سپس قطعا شما ای انسانهای گمراه مکذب که هم در رفتار منحرف بودید و هم در تفکر، منکر قیامت بودید، شما از درخت زقوم خواهید خورد و شکمهایتان را از آن پُر خواهید کرد. آشامیدنی شما از آب جوش خواهد بود و آن آب جوشان را همچون نوشیدن شتران تشنه میآشامید. این پذیرایی شما در روز قیامت خواهد بود.
♻️ جمعبندی آیات ۱ تا ۵۶ سوره مبارکه واقعه:
تاکید بر وقوع قیامت و بیان سرنوشت اصناف سهگانه انسانها در روز قیامت و بیان عوامل جهنمی شدن آنها در دنیا برای هشدار به مکذبان قیامت.
🆔@quranlive