فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
•°🌱
یابنالحسن...💚
کارمازکارگذشتهبهخدامیدانم
اینهمهپایگنهکاریمناشکنریز
#امام_زمان #جمعه
#اللهم_ارزقنا_زیارت_الحسین
💢آیت الله جوادی آملی: "نگویید جا ماندهایم کسی که قلب و روحش رفته #جامانده نیست.
جامانده کسی ست که عشق و شور و طلب زیارت #اربعین، به ذهنش هم نمیرسد و علاقهای ندارد.
♦️اگر به هر دلیلی اشتیاق رفتن هست و شرایطش نیست، خیری بوده و ثواب نیت را بردهاید.
شاکر باشید و نگویید جامانده ایم..."
#حب_الحسين_یجمعنا
#الحسین_یجمعنا #اربعین
اَللّهُــــمَّ_عَجـِّــل_لِوَلیِّــــکَ_الفَـــــرَج🎋
AUD-20210830-WA0019.mp3
8.4M
قرائتـــ زیارت عــاشـورا با نوای 🌷شهید حاج قاسم سلیمانی هدیه میڪنیــم به امام زمــان ارواحنافداه ❤️🌹
🔸 روز چهلم
🔘شروع چله: ۱۴۰۰/۵/۱۹
🌨
ـ🍃🍀🍃🍀
ـ🍀🍃🍀 ﷽
ـ🍃🍀
ـ🍀
🍀با موضوع «نگاه تحلیلی بر مبانی و روش های حفظ قرآن» در خدمت شما بودیم و مباحث متفاوتی را در حوزه حفظ قرآن بررسی کردیم.
اما بحث امروز را به موضوعی می خواهم اختصاص دهم که بسیاری از حافظان قرآن با آن ربرو شده اند و آن یک شبهه است:
آیا بهتر نیست بجای حفظ الفاظ قرآن، به محتوای آن بپردازیم و بجای صرف وقت برای حفظ ظاهر قرآن، همین وقت را به مطالعه #تفسیر بگذارنیم؟
این مطلب؛ يكي از آسيبهاي حفظ قرآن محسوب ميشود؛ يعني همواره برخی، اصل حفظ كردن را تقبيح میکنند و آن را بيهوده و وقت تلف كردن ميدانند.
جالب آنكه معمولاً همگي، مطالعه تفسير را به جاي آن پيشنهاد ميدهند. براي اين آسيب در طي سالهاي گذشته جوابهاي زيادي بیان شده است و كتابهايي مانند: چرا قرآن را حفظ كنيم؟ تأليف حجت الاسلام سيد مصطفي حسيني، نگاشته شده است كه به تفصيل به شبهه و آسيب فوق، پاسخ دادهاند.
♦️اما آنچه در اينجا ميتوانيم به آن اشاره كنيم، اين است:
حفظ قرآن كريم، كاری عبادي و مستحب است.
روايات بسياري از پيامبر گرامي اسلام صلی الله علیه و آله و اهلبيت عصمت و طهارت علیهم السلام نيز در اينباره به ما رسيده است كه در كتابهاي معتبر روايي موجود است. در اين كتابها فصل خاصي به اهميت و برتري حفظ قرآن و جايگاه حافظ آن اختصاص يافته كه نشان از كثرت اين روايات و معتبر بودن آنهاست؛
برای مثال به اين روايت توجه کنید که پيامبر گرامي اسلام فرمودند: «اقْرَءُوا الْقُرْآنَ وَ اسْتَظْهِرُوهُ فَإِنَّ اللّهَ تَعَالَى لَا يُعَذِّبُ قَلْباً وَعَى الْقُرْآن؛
قرآن را بخوانيد و آن را حفظ كنيد؛ بهدرستى كه خداى تعالى دلى را كه ظرف قرآن است، عذاب نميكند.»
🍃🍀
🍀🍃🍀
🍃🍀🍃🍀
🇮🇷جامعه القرآن مرکز🇵🇸
🌨 ـ🍃🍀🍃🍀 ـ🍀🍃🍀 ﷽ ـ🍃🍀 ـ🍀 🍀با موضوع «نگاه تحلیلی بر مبانی و روش های حفظ قرآن» در خدمت شما بودیم و مبا
🌨
ـ🍃🍀🍃🍀
ـ🍀🍃🍀
ـ🍃🍀
اين روايت به قداست قرآن اشاره مينمايد؛ قرآني كه بهقدري از تقدس برخوردار است كه نبايد بدون وضو به آن دست زد، آنگاه كه در قلب مسلماني جاي گيرد، آن قلب هم مقدس ميشود؛ به صورتي كه خداوند به احترام قرآنِ درون سينه او، وی را عذاب نميكند.
اکنون بايد گفت آیا اين روايت مربوط به عصري است كه صنعت چاپ نبوده و اينترنت و قرآنهاي ديجيتالي در اختيار انسانها قرار نداشته است، يا مربوط به سرنوشت، سعادت انسان و كمال اوست؟
در روايت ديگري داريم كه پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله فرمود:
«هنگامي كه حافظ قرآن از دنيا ميرود خداي تبارك و تعالي به زمين وحي مينمايد كه گوشت بدن او را نخور! زمين عرض ميكند: پروردگارا! چگونه گوشت او را بخورم؛ در حالي كه كلام تو (قرآن) در قلب اوست.»
اين دسته روايات در جوامع روايي شيعه و سني، فراوان است و بهوضوح بيان ميكند كه حافظ قرآن شدن مساوي با داشتن گنجينه معنوي بيبديل الهي در قلب مسلمان است.
📚جالب اين است كه در كتاب اصول كافي از پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله و همچنين امام صادق علیه السلام دعاهايي براي كسب توفيق حفظ قرآن روايت شده است.
📖 در دعاي امام صادق علیه السلام درباره حفظ قرآن میخوانيم:
«أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ أَنْ تَرْزُقَنِي حِفْظَ الْقُرْآنِ وَ أَصْنَافَ الْعِلْمِ وَ أَنْ تُثَبِّتَهَا فِي قَلْبِي وَ سَمْعِي وَ بَصَرِي وَ أَنْ تُخَالِطَ بِهَا لَحْمِي وَ دَمِي وَ عِظَامِي وَ مُخِّي وَ تَسْتَعْمِلَ بِهَا لَيْلِي وَ نَهَارِي بِرَحْمَتِكَ وَ قُدْرَتِكَ فَإِنَّهُ لَا حَوْلَ وَ لَا قُوَّةَ إِلَّا بِكَ يَا حَيُّ يَا قَيُّوم؛
📖از تو خواهم كه بر محمد و آلش رحمت فرستى و حفظ قرآن و انواع دانش را به من روزى كنی و اينكه آنها را در دل و گوش و چشمم پا بر جا كنى و آنها را با گوشت و خون و استخوان و مغز من بياميزى و شب و روز مرا از رحمت و قدرت خودت بدانها به كار اندازى، زيرا نه جنبشى و نه توانایى به جز تو نيست؛ اى زنده و پاينده!»
و جالبتر آنكه نمازي هم براي حفظ قرآن از پيامبر اسلام صلی الله علیه و آله روايت شده است.
🍀
🍃🍀
🍀🍃🍀
🍃🍀🍃🍀
🌨
ـ🍃🍀🍃🍀
ـ🍀🍃🍀
ـ🍃🍀
ـ🍀
خوب ما فقط به اختصار، نگاهي به گنجينه روايات اهلبيت علیهم السلام داشتيم. حال اگر كسي با دقت به بررسي روايت رسيده از خاندان وحي بپردازد، چند نكته به روشني برايش معلوم ميشود:
🔶1. حفظ قرآن باعث سعادت انسان در دنيا و آخرت ميشود و اين منحصر به زمان خاصي مثل صدر اسلام نيست؛ که کسی گمان کند حفظ مختص آن دوره بوده بخاطر نبود امکانات چاپ و هدف از تشویق به حفظ قرآن ، صیانش از تحریف یا فراموشی بوده باشد.
🔶2. حفظ قرآن، چنان اهميتي دارد كه برايش نماز و دعاهاي ويژهاي نقل شده است تا قلب انسان، توفيق دريافت حفظ قرآن را داشته باشد.
🔶3. منظور از حفظ قرآن در روايات، فقط حفظ و پاسداري از مفاهيم آن نيست؛
بلكه با قراین موجود در روایات، منظور، حفظ الفاظ قرآن است، بهخصوص آن که گاهی واژههایی برای این معنا استفاده شده که فقط درباره حفظ الفاظ استفاده میشود؛ مثل روايت اول جلسه که واژه: «استظهروه؛ آن را به خاطر سپردن» را دارد که اين كلمه جز درباره حفظ ظاهر الفاظ استفاده نميشود
🍃🍀
🍀🍃🍀
🍃🍀🍃🍀