#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۴۷۱ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #غافر (مؤمن)
@qurantehran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
📇 خلاصه تفسیر آیه ۳۴و۳۵ - سوره مبارکه #غافر(مؤمن)
📚 مفسر: آیت الله #مکارم شیرازی (تفسیر نمونه)
🔸در اين آيات هم چنان سخنان مؤمن آل فرعون ادامه مى يابد:
در يك بررسى اجمالى در آيات گذشته و آينده و آيات مورد بحث چنين به نظر مى رسد كه" مؤمن آل فرعون" براى نفوذ در قلب تيره فرعون و فرعونيان و زدودن زنگار كبر و كفر از آنها سخنان خود را در پنج شكل و مقطع مطرح كرد:
🔹" مقطع اول" سخنان دو جانبه و احتياط آميز و دعوت آن قوم كافر طغيانگر به پرهيز از ضرر محتمل بود دائر بر اينكه" اگر موسى دروغ بگويد دامن خودش را مى گيرد، و اگر راست بگويد دامان ما را مى گيرد، بترسيد و احتياط را از دست ندهيد".
🔸در" مقطع دوم" آنها را به سير و مطالعه در احوال اقوام پيشين دعوت مى كند، و از اينكه آنها نيز گرفتار چنان سرنوشت شومى شوند آنها را بر حذر مى دارند.
🔹در" مقطع سوم" كه در آيات مورد بحث مطرح شده قسمتى از تاريخ خودشان را متذكر مى شود، تاريخى كه چندان فاصله از آنها ندارد و روابط و پيوندهاى آن به هم نخورده است، و آن مساله نبوت" يوسف" است كه از اجداد موسى بود، و طرز برخورد آنها با دعوت او را مطرح مى كند.
🔸در آيه اول مى گويد:" پيش از اين، يوسف با دلائل روشن براى هدايت شما آمد" (وَ لَقَدْ جاءَكُمْ يُوسُفُ مِنْ قَبْلُ بِالْبَيِّناتِ) " اما شما هم چنان در دعوت او شك و ترديد داشتيد" (فَما زِلْتُمْ فِي شَكٍّ مِمَّا جاءَكُمْ بِهِ).
نه از اين جهت كه دعوت او پيچيدگى داشت، و نشانه ها و دلائل او كافى نبود، بلكه به خاطر ادامه خودكامگي ها، سرسختى نشان داديد، و پيوسته اظهار شك و ترديد نموديد.
🔹سپس براى اينكه خود را از هر گونه تعهد و مسئوليت خلاص كنيد و به خودكامگى و هوسرانى خويش ادامه دهيد" هنگامى كه يوسف از دنيا رفت گفتيد هرگز خداوند بعد از او رسولى مبعوث نخواهد كرد" (حَتَّى إِذا هَلَكَ قُلْتُمْ لَنْ يَبْعَثَ اللَّهُ مِنْ بَعْدِهِ رَسُولًا).
🔸و به خاطر اين روش نادرستتان مشمول هدايت الهى نشديد، آرى"اينگونه خداوند هر اسرافكار ترديد كننده وسوسه گر را گمراه مى كند" (كَذلِكَ يُضِلُّ اللَّهُ مَنْ هُوَ مُسْرِفٌ مُرْتابٌ).
🔹شما از يك سو راه اسراف و تجاوز از حدود الهى را پيش گرفتيد، و از سوى ديگر در همه چيز شك و ترديد و وسوسه نموديد، و اين دو كار سبب شد كه خداوند دامنه لطفش را از شما بر گيرد، و شما را در وادى ضلالت رها سازد، و جز اين سرنوشتى در انتظارتان نبود.
@qurantehran
@dars_akhlaq.mp3
3.16M
🎙🌸حضرت آيت الله محمد تقی #بهجت(ره)
🔶 موضوع : کاری نکنیم که آخرش دست خالی برویم...
〰➖💠🔶🔸♦️🔹🔷💠➖〰
⚛ 🔴 ادبِ حضورِ درگاه او !
🔸سبب عدم حضور قلب ما در عبادات و غفلت از آن چیست؟ اگر ما مناجات حق تعالی و ولی نعم خود را به قدر مکالمه با یک مخلوق ضعیف اهمیّت دهیم، هرگز این قدر غفلت و سهو و نسیان نمی کنیم. و پر معلوم است که این سهل انگاری و مسامحه ناشی از ضعف ایمان به خدای تعالی و رسول و اخبار اهل بیت عصمت است، بلکه این مساهله ناشی از سهل انگاری محضر ربوبیّت و مقام مقدّس حق است؛
⚠️ ولی نعمتی که، ما را به لسان انبیا و اولیا بلکه با قرآن مقدّس خود، به مناجات و حضور خود دعوت فرموده و فتح ابواب مکالمه و مناجات با خود را به روی ما فرموده، با این وصف ما به قدر مذاکره با یک بنده ضعیف، ادبِ حضورِ درگاه او، می شویم، گوئی فرصتی به دست آوردیم و مشغول افکار متشتته و خواطر شیطانیه می گردیم، کانّه نماز کلید دکان یا چرتکه حساب یا اوراق کتاب است. این را نباید جز، ضعف ایمان به او، و ضعف یقین، چیز دیگر محسوب داشت، و انسان اگر عواقب و معایب این سهل انگاری را بداند و به قلب بفهماند، البته در صدد اصلاح بر می آید و خود را معالجه می کند.
👈 انسان اگر امری را با اهمیت و عظمت تلقی نکند، کم کم منجر به ترک آن می شود، و ترک اعمال دینیّه به ترک دین، انسان را می رساند.
📚 حضرت امام خمینی(ره)، سرالصلوة، ص۲۴
@qurantehran
مداحی آنلاین - دعای ماه رجب - موسوی قهار.mp3
605.5K
🌙دعای هر روز #ماه_رجب [یا من ارجوه لکل خیر ...]
🎙با نوای #سید_قاسم_موسوی_قهار
🌙دعاهای ماه رجب یک دریایی از معرفت است.
🕊در دعا فقط این نیست که انسان دل را به خدا نزدیک کند، این هست، فراگیری هم هست.
در دعا هم تعلیم است هم تزکیه است.
#امام_خامنه_ای
🗓۱۳۸۸/۳/۲۹
@qurantehran
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۴۷۲ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #غافر (مؤمن)
@qurantehran
╰━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━╯
📇 خلاصه تفسیر آیه ۴۱ - سوره مبارکه #غافر(مؤمن)
📚 مفسر: آیت الله #مکارم شیرازی (تفسیر نمونه)
🔸در پنجمين و آخرين مرحله،" مؤمن آل فرعون" پرده ها را كنار زد، و بيش از آن نتوانست ايمان خود را مكتوم دارد، آنچه گفتنى بود گفت، و آنها نيز- چنان كه خواهيم ديد- تصميم خطرناكى در باره او گرفتند.
🔹از قرائن بر مى آيد كه آن قوم لجوج و مغرور و خودخواه در برابر سخنان اين مرد شجاع و با ايمان سكوت نكردند، و متقابلا از مزاياى شرك سخن گفتند، و او را به بت پرستى دعوت نمودند.
🔸لذا او فرياد زد و گفت:" (وَ يا قَوْمِ ما لِي أَدْعُوكُمْ إِلَى النَّجاةِ وَ تَدْعُونَنِي إِلَى النَّارِ). اى قوم! چرا من شما را به سوى #نجات دعوت مى كنم اما شما مرا به سوى #آتش مى خوانيد"؟! من سعادت شما را مى طلبم، و شما بدبختى مرا، من شما را به شاهراه هدايت مى خوانم و شما مرا به بيراهه مى خوانيد.
@qurantehran