زنجیر گناه.mp3
512K
💠 زنجیر گناه
🔹 ما از چه راهی #آزاد می شویم، چه چیزی ما را در بند می كند و ما می خواهیم از چه آزاد بشویم؟ گناه، غُل، زنجیر و سلسله ای است بر دوش ما، گردن ما و پای ما كه ما را می بندد. در سوره مباركه یس آمده است: ما اغلالی بر گردن اینها انداختیم ﴿فَهُمْ مُقْمَحُونَ﴾. این گناهی كه ذات اقدس الهی از اینها مشاهده كرده است، باعث شد كه این گناه را خداوند به صورت غُل بر گردن اینها آویزان كرد كه اینها مُقمح هستند، #سر_به_هوا هستند و جایی را نمی بینند.
🔹 چه زمانی ما می فهمیم كه این غل و زنجیر در گردن ما بود و نمی گذاشت ما #آزاد_بیندیشیم؟ این را بعد از مرگ می فهمیم. وجود مبارك امام سجاد (سلام الله علیه) به خدا عرض می كند «وَ صَارَتِ الْأَعْمَالُ قَلَائِدَ فِی الْأَعْنَاق» یعنی این غل هایی كه به گردن ماست همان عمل های ماست، وگرنه از آهن، غُلی نمی سازند بر گردن آدم بیندازند؛ #عمل، غُل می شود.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran
🔴از #سامری تا #سامری‼️
(بازخواني فتنه #سامری بر اساس ایات قرآن)
🔻سامری که بود?!
👈نام اصلی #سامری، #موسی_بن_ظفر، و از نزدیکان #موسی بود. گفتهشدهاست که هنگامی که بنیاسرائیل از دست فرعونیان گریختند، #سامری که کودک بودهاست، از جمعیت جا ماند. پس از ۸۰ ماه پدر و مادر او که بسیار اندوهگین بودند، او را بر در خانهشان یافتند. این شد که بنیاسرائیل بر او ارج مینهادند.
🔻سامری در نبود موسی
سامری مورد اعتماد مردم بود. به علت نزدیکی ای که با #موسی داشت، قولش حجت شمرده میشد.
درخواست بنیاسرائیل از موسی برای کتاب و شریعت باعث شد تا موسی ۳۰ روز برای عبادت به کوه طور برود. موسی، هارون برادرش را در میان قوم به جانشینی گذاشت تا به فرمان او زندگی کنند و به طور سینا رفت. به فرمان خدا وعدهٔ ۳۰ روزهٔ او به ۴۰ روز کشید.
در این هنگام سامری، بنیاسرائیل را گرد خود آورد و گفت موسی با هفتاد تن از میان شما بیرون رفتهاست و همه هلاک شدند. اکنون میخواهم خدای موسی را به شما بنمایانم.
♦️ساخت گوسالهٔ سامری
#سامری که زرگر بود، قالبی به شکل گوساله از گل درست کرد و آن را در زیر زمین پنهان نمود. سپس مقداری هیزم بر روی آن گذاشت و به بنیاسرائیل گفت هر یک دیناری طلا به آتش بیندازند.
آنان حدود ۶۰۰۰ درهم در آن آتش انداختند و همچنان که آتش میگداخت، طلاها به درون قالب نفوذ میکردند، تا آنکه سرانجام سامری رفت و گوساله را بیرون آورد، و بر زمین گذاشت تا همگان آن را ببینند. سپس مردم را به پرستش آن دعوت نمود.
♦️سخن گفتن گوساله با مردم
👈معروف است که گوسالهٔ سامری صدای گاو درمیآورد. او با این ترفند توانست بنیاسرائیل را بیشتر به پرستش گوساله ترغیب کند. در توجیه صدای گوسالهٔ سامری چنین آوردهاند:
♦️سامری با اطلاعاتی که داشت، لولههای مخصوصی در درون سینه گوساله طلایی کار گذاشته بود که هوای فشرده از آن خارج میشد و از دهان گوساله صدایی شبیه صدای گاو بیرون میآمد.
گوساله را آن چنان در مسیر باد گذارده بود که بر اثر وزش باد به دهان او که به شکل مخصوصی ساخته شده بود صدایی به گوش میرسید. #سامری بعد از ساختن گوساله، مقداری خاک که از زیر پای جبرئیل برداشته بود را در جوف آن گوساله ریخت و از گوساله زرین صدای طبیعی بیرون میآمد.
♦️بنیاسرائیل و گوسالهٔ #سامری
چون مردم بانگ گوساله را شنیدند، به یکباره همه سجده کردند و گوساله پرست شدند. چون بنی اسرائیل گوساله را سجده کردند، سامری گفت: «این خدای شماست و خدای موسی».
♦️بر پایهٔ روایات، همهٔ بنیاسرائیل به جز دو گروه از آنان، بر گوساله سجده کردند و گوساله پرست شدند. در روایتی از هفتصد هزار نفر بنی اسرائیل بجز دوازده هزار نفر بقیه به گوساله سجده کردند. آنها به دستورهای هارون برخداپرستی توجهی نداشتند. بنیاسرائیل روی هم رفته ۱۲ دسته و هر دسته نزدیک به پنجاه هزار نفر بود.
♦️بر پایهٔ روایات، خداوند آن دو قوم را (که گوسالهپرست نشدند) شامل رحمت خود گردانید و آنان جدا از دیگران به کنار کوه قاف و در نعمت و خشنودی زندگی میکردند.
♦️بازگشت موسی
هنگامی که #موسی با فرمانهای خدایی آیات تورات، که بر الواح سنگی نگاشته شدهبود از کوه طور بازگشت، دید که بیشتر قومش گوسالهپرست شدهاند. موسی از قوم خشمگین شد و به هارون گفت مگر تو جانشین من در قوم نبودی؟ پس چرا گذاشتی که قوم گوسالهپرست شوند؟هارون گفت ای برادر، مرا سرزنش نکن، چون من تنها بودم مرا ضعیف شمردند و به حرف من گوش نکردند. حتی نزدیک بود خودم را نیز بکشند. سپس موسی پرسید چه کسی این گوساله را ساخت؟ گفتند #سامری. پس موسی او را خواست و گفت: چه کسی به تو فرمود که فتنه در میان قوم اندازی و آنها را گمراه کنی؟ سامری گفت: به چیزی که دیگران به آن پی نبردند پی بردم و به قدر مشتی از رد پای فرستاده برداشتم و آن را در پیکر گوساله انداختم و نفس من بر من چنین فریبکاری کرد.
🔻سپس موسی روی به سوی آسمان کرد و گفت: خدایا اگر گوساله را #سامری ساخت، پس چه کسی او را به سخن در آورد؟ ندا آمد که ای موسی من او را به سخن آوردم. پس موسی گفت: این جز آزمایش تو نیست هر که را بخواهی به وسیلهٔ آن گمراه و هر که را بخواهی هدایت میکنی.
🔻هر چند بنیاسرائیل به راه آمدند و به حکم تورات رفتار میکردند ولی هنوز برخی در گوساله مینگریستند. پس موسی، سامری را نفی بلد کرد و به او گفت: "قبل از رفتن ببین که ما معبودت گوساله را که پیوسته عبادت میکردی نخست میسوزانیم و سپس خاکستر آن را به دریا میپاشیم."
⭕️به این دلیل بنیاسراییل مورد خشم خدا قرار گرفتند و چنین شد که به مدت چهل سال در بیابان سینا سرگردان ماندند، تا خداوند آنان را بخشید.
❌مراقب نور چشمی های انقلاب و انحرافشان باشیم❌
@qurantehran
ایمان تنها در یک وابستگی فکری و اعتقادی خلاصه نمیشود، بلکه آن وقتی ایمان به صورت راستین در کسی وجود دارد که بر طبق آن ایمان عمل کند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
@qurantehran
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم
🌺صفحه ۱۷۰ مصحف شریف
🌸 سوره مبارکه #اعراف
━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━
#اندکی_تأمل
🔹زکات به معنى حق مالى و یا مطلق انفاق در راه خدا است، و براى این زکاتش گفته اند که باعث زیادى مال و اصلاح مفاسد اجتماع و تکمیل نواقصه آن مى شود.
@qurantehran
مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
#قرائت_روزانه_قرآن_کریم 🌺صفحه ۱۷۰ مصحف شریف 🌸 سوره مبارکه #اعراف ━═🌸━⊰🍃💔🍃⊱━🌸═━ #اندکی_تأمل
#ترجمه (بهرامپور)
156 - و در این دنیا و در آخرت برای ما نیکی بنویس، که ما به تو بازگشتهایم گفت: عذاب خویش را به هر که خواهم میرسانم، و رحمتم همه چیز را فرا گرفته است پس به زودی آن را برای کسانی که تقوا پیشهاند و زکات میدهند، و کسانی که به آیات ما ایمان دارند، مقرر خواهم داشت
157 - همان کسانی که از این رسول، پیامبر درس ناخوانده پیروی میکنند که [وصف] او را نزد خویش در تورات و انجیل مکتوب مییابند، که آنها را به کار پسندیده فرمان میدهد و از کار ناپسند منع میکند و پاکیزهها را برایشان حلال و پلیدیها را بر آنان حرام میکند، و تکالیف سنگین و قید و زنجیرهایی را که بر آنها بود بر میدارد پس کسانی که به او ایمان آوردند و حرمتش را نگاه داشتند و یاریش کردند و نوری را که با او نازل شده پیروی نمودند، هم آنان رستگارانند
158 - بگو: ای مردم! من فرستادهی خدا به سوی همه شما هستم همان که فرمانروایی آسمانها و زمین از آن اوست هیچ معبودی جز او نیست، زنده میکند و میمیراند پس به خدا و رسول او، آن پیامبر امّی که به خدا و کلمات او ایمان دارد، ایمان بیاورید و از او پیروی کنید، امید که هدایت شوید
159 - و از قوم موسی گروهی هستند که به حق هدایت میکنند و به آن حکم میدهند
@qurantehran
#سلام_امام_زمانم
ای آخرین بهار چرا دیر کرده ای؟
ای مرد با وقار چرا دیر کرده ای؟
ای صاحب ایام بگو پس تو کجـایی؟
کی می شود ای دوست کنی جلوه نمایی
از هر که سراغ شب وصل تو گرفتم
گفتند قرار است که یک جمعه بیایی
🌼 السلام علیک یا بقیه الله
أللَّھُمَ عـجِـلْ لِوَلیِڪْ ألْفَرَج 🌼
@qurantehran
#فتنه در قرآن(۱۵)
✍️ بیماردلان ومنافقان با تحریف آیات قرآن به دنبال فتنه گری در جامعه هستند
🔸«فَأَمَّا الَّذِينَ فِی قُلُوبِهِمْ زَيْغٌ فَيَتَّبِعُونَ ما تَشابَهَ مِنْهُ ابْتِغاءَ الْفِتْنَةِ وَ ابْتِغاءَ تَأْوِيلِه؛
✅ اما آنها كه در قلبهایشان انحراف است، از متشابهات قرآن پیروی می نمایند، زیرا به دنبال فتنه انگيزى اند (تا مردم را گمراه سازند) و تفسير (نادرستى) براى آن مى طلبند.» (آل عمران: ۷)
🔰امام امیرالمؤمنین(ع)، در توصیف این فریبکاران بیماردل می فرمایند:
🔸«وَ آخَرُ قَدْ تَسَمَّى عَالِماً وَ لَيْسَ بِهِ فَاقْتَبَسَ جَهَائِلَ مِنْ جُهَّالٍ وَخ أَضَالِيلَ مِنْ ضُلَّالٍ وَ نَصَبَ لِلنَّاسِ أَشْرَاكاً مِنْ حَبَائِلِ غُرُورٍ وَ قَوْلِ زُورٍ قَدْ حَمَلَ الْكِتَابَ عَلَى آرَائِهِ وَ عَطَفَ الْحَقَّ عَلَى أَهْوَائِهِ؛ ديگرى، کسی است که خويش را عالم خوانده، در صورتى كه عالم نيست. او يك سلسله از نادانى ها را از جمعى نادان، اقتباس كرده و مطالبى گمراه كننده، از گمراهانى آموخته است و دامهايى از طنابهاى فريب و گفتههاى باطل، بر سر راه مردم نصب كرده است (تا نا آگاهان را به دام افكند)؛ قرآن را بر اميال و خواستههاى خود تطبيق داده و حق را مطابق هوسهاى خويش تفسير كرده است.» (نهج البلاغه؛ خطبه ۸۷)
به نظر می رسد یکی از معانی و مصادیق این توصیف امیرالمؤمنین(ع) از «منافقان» نیز همین مسئله باشد که می فرمایند:
🔸«يَقُولُونَ فَيُشَبِّهُونَ وَ يَصِفُونَ فَيُمَوِّهُونَ؛ سخن می گویند ولی سخن باطل خود را شبیه حق جلوه می دهند و توصیف می کنند، ولی با توصیف زیبای خود از باطل، دیگران را فریب می دهند.» (نهج البلاغه؛ خطبه ۱۹۴)
@qurantehran
آدمهایی که ایمان ندارند، باوری ندارند، فقط چون دیگران رفتند، اینها هم احتیاطاً میروند، اینها در حوزه قلمرویِ فکر اسلامی داخل نیستند.
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی_در_قرآن
@qurantehran
جانِ استوار.mp3
1.11M
💠 جان استوار
🔹 در سوره مبارکه «بقره» می فرماید می دانید کار خیری که انجام می دهید آثارش چیست؟ آن خدمت به دیگری سر جای خود محفوظ است، آن بهشت و نجات از جهنم سر جای خود محفوظ است، اینکه خدا چند برابر هم به شما می دهد همه سر جای خود محفوظ است؛ اما #حرف_اصیل این است که ﴿تَثْبِیتَاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ﴾؛ یعنی کسی که کار خیر انجام می دهد مثل آن درختی است که به پای خود و به ریشه خود آب می ریزد! و موقعیت خودش را تثبیت می کند.
🔹 کار خیر اوّلین اثری که دارد آن است که آدم را #ثابت_قدم می کند، انسان نمی لغزد! آن وقت خدا چند برابر #برکت می دهد اینها مطلب فرعی است. از این بیان، وجود مبارک سیدالشّهداء استفاده می کند که «لَا یكْمُلُ الْعَقْلُ إِلَّا بِاتِّبَاعِ الْحَقِّ»؛ با درس و بحث انسان عاقل نمی شود، با #عمل_به_دین عاقل می شود؛ یعنی ثابت می شود، هیچ چیزی او را نمی لرزاند؛ یک روز این طرف باشد یک روز آن طرف باشد نیست!
🔹 آن عقلی که فرمودند: «مَا عُبِدَ بِهِ الرَّحْمَنُ» آن در درس و بحث نیست، آن در کنار #نماز_شب است. عمل، آب زلالی است که روی ریشه این درخت ریخته می شود آن وقت می شود: ﴿كَشَجَرَةٍ طَیبَة أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَ فَرْعُهَا فِی السَّماءِ﴾.
فرمود: ﴿تَثْبِیتَاً مِنْ أَنْفُسِهِمْ﴾؛ این اصل قرآنی می گوید کار خیر، آب طیّب و طاهری است بر ریشه خودتان. مال دارید، صرف کار خیر می کنید، حالا چرا برای اینکه نام شما را ببرند این کار را می کنید؟! «قربة الی الله» بکنید.
#آیت_الله_العظمی_جوادی_آملی
@qurantehran