6.97M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🟡 #دعای روز سیزدهم ماه مبارک رمضان
🔹 أللَّهُمَّ طَهِّرْنِی فيهِ مِنَ الدَّنَسِ وَ الْأَقْذار وَ صَبِّرْنِی فیهِ عَلَی کَائِنَاتِ الْأَقْدَارِ وَ وَفِّقْنِی فیهِ لِلتُّقَی وَ صُحْبَةِ الْأَبْرَارِ بِعَوْنِكَ یَا قُرَّةَ عَیْنِ الْمَساکین؛
🔸خدایا! در این روز مرا از پلیدی و کثافات پاکساز و بر حوادث خیر و شرِ قضا و قدرت، صبر و تحمل عطا کن و بر تقوا، پرهیزکاری و مصاحبت نیکوکاران موفق دار. به یاری خود، ای مایۀ شادی و اطمینان خاطر مسکینان!
🟠 پیامهای دعا
1⃣ درخواست پاکی از پلیدیهای ظاهری و باطنی
2⃣ صبر بر مقدرات الهی
3⃣ توفیق تقوا و مصاحبت با خوبان
4⃣ اجابت دعاها
🔰 پیام منتخب
✍️ از سالكی پرسيدند: #تقوا چگونه است؟
➖ گفت: هرگاه در زمينی وارد شدی كه در آن خار وجود دارد، چه میكنی؟
🔸 گفتند: دامن برمیگيریم و خويشتن را مواظبت مینمايیم تا خار و خاشاک به ما نچسبد.
♦️ گفت: در دنيا نيز چنين كنید، كه تقوا اين گونه است.
📚 قمی، شيخ عباس، سفينة البحار، ج ۲، ص ۶۷۸
❇️ از امام صادق(علیه السلام) دربارۀ تفسیر #تقوا سؤال شد، حضرت فرمود:
«أنْ لايَفْقِدَكَ اللَّهُ حَيْثُ أمَرَكَ وَ لايَرَاكَ حَيْثُ نَهَاك؛
♦️ تقوا آن است که خداوند تو در جایی که امر فرموده، غایب نبیند و در جایی که نهی فرموده، حاضر نبیند.
📚 محمدی ریشهری، محمد، میزان الحکمة، باب تقوا
#شرح_دعای_هر_روز_ماه_رمضان
https://eitaa.com/qurantehran
13.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#یک_آیه_یک_درس
💠موشن گرافیک تفسیر قرآن کریم #۱۵
🔸سوره اسراء آیه ۵۳
🔸حجت الاسلام قرائتی
🔹وقُل لِّعِبَادِى يَقُولُوا۟ ٱلَّتِى هِىَ أَحْسَنُ إِنَّ ٱلشَّيْطَٰنَ يَنزَغُ بَيْنَهُمْ إِنَّ ٱلشَّيْطَٰنَ كَانَ لِلْإِنسَٰنِ عَدُوًّا مُّبِينًا
🔹و به بندگانم بگو: سخنى بگویند كه نیكوتر است، چرا كه شیطان میان آنان فتنه و فساد مىكند. شیطان همواره براى انسان، دشمنى آشكار بوده است.
https://eitaa.com/qurantehran
6.85M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
💠🔹 #احکام به زبان ساده
💠 حرف دهنتو بفهم !
🔸احکامی که باید بدانیم
https://eitaa.com/qurantehran
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
⬅️سوره مبارکه یوسف، آیه ۸۷
🔸تفسیر رهبر معظم انقلاب:
❇️ در آن دو گانه امیدواری و نومیدی دچار نومیدی هم نباید بشویم: ″لا تيأسوامن روحالله إنّه لا يايئس من روح الله إلا القوم الكافرون " که در سوره ی یوسف است، این مربوط به مسائل دنیایی است.
🔹 «ولا تيأسوا من روح الله» مربوط به مسائل معنوی نیست، مربوط به پیدا کردن یوسف است، «یا بُنیَّ اذهبوا فتحسَّسوا من يوسف و أخيه ولا تيأسوا من روح الله»؛ لا تيأسوا من روح الله در پیدا کردن یوسف که یک امر دنیایی است. پس بنابراین این «لا تایئسوا من روح الله» یک امر کلی است در امور دنیایی. البته در امور اخروی هم همین جور است. اما آیه در مورد امور دنیایی است.
🔻 لا تيأسوا؛ چرا انسان مأیوس باشد؟ نخیر، ما امیدواریم که بتوانیم بینی این قدرتهای مستکبر را به خاک بمالیم و (رغم انفشان)۱ کنیم می توانیم این کار را بکنیم. امیدواریم؛ اگر تلاش کنیم، همت کنیم، بخواهیم. به خدا توکل کنیم، از خدا بخواهیم می شود.
🔸نخستین توصیه ی من #امید و #نگاه_خوشبینانه به آینده است. بدون این کلید اساسی همه ی قفلها، هیچ گامی نمی توان برداشت... سیاست تبلیغی و رسانه ای دشمن و فعال ترین برنامه های آن مأیوس سازی مردم و حتی مسئولان و مدیران ما از آینده است.... شما جوانان باید پیشگام در شکستن این محاصره ی تبلیغاتی باشید. در خود و دیگران نهال امید به آینده را پرورش دهید. ترس و نومیدی را از خود و دیگران برانید. این نخستین و ریشه ای ترین جهاد شما است.
۱.نومید نمی شود.
https://eitaa.com/qurantehran
ادامه👇👇
ادامه👆👆
✳️ #سی_روز، #سی_آیه
🔸بدترین بلایی که ممکن است بر سر یک نسل در یک کشور بیاید نا امیدی است، #یأس است. اینکه میگویند: آقا چه فایده دارد؟ فایده ای ندارد. این روحیه ی فایده ای ندارد، یأس از آینده سم مهلک همه ی فعالیتهاست؛ چه فعالیتهای اجتماعی و سیاسی، چه حتی فعالیتهای علمی، فعالیتهای پژوهشی، این کسانی که کشفیات بزرگ را در زمینه های علوم تجربی و دانشهای گوناگون انجام دادند. این ها اگر ناامید از نتیجه بودند، قطعاً به اینجا نمی رسیدند.
🔸 امید آن نیروی عظیمی است که انسان را پیش میبرد جوان ما را ناامید میکنند از کشورش، از انقلابش، از آینده اش، از دولتش، از دانشگاهش، از آینده ی علمی اش، از آینده ی شغلی اش، این خیلی #مضرّ است. این کاری است که تو برنامه های دشمنان ما و مخالفین نظام وجود دارد. به نظر من یکی از کارهای اساسی این است.
🔸وظیفه ی مبلغ دین و مبلغ معنویت و پیام آور حقیقت این است که مردم را #امیدوار کند و #یأس را از آنها بزداید. یأس بزرگترین دشمن یک ملت است. باید تلاش گردد که یأس از مردم زدوده شود. نگاه کنید ببینید در منطقه ای که مورد بحث شماست مخاطبتان چه زبانی نیاز دارد، به هر تقدیر باید مانع شوید که يأس در دلها راه پیدا کند.
🔸کاری که دشمن میخواهد بکند این است که یأس را بر دلها حاکم کند و هر کس به گونه ای مأیوس باشد. دانشجو یک طور، دانش آموز یک طور، کارگر یک طور، روحانی یک طور، کاسب یک طور، اداری یک طور، مسئول دولتی یک طور، مسئول بلند پایه یک طور هر کدام روشهایی دارند؛
🔺ما از نزدیک میبینیم روشهایی دارند که حتی برخی از مسئولان بلند پایه را هم در یک کشور مأیوس کنند. یأس، بزرگترین دشمن انسانی است که میخواهد آرزو یا آرمانی را دنبال کند. اگر بگوییم این چه فایده دارد؟ ما که نمیتوانیم، چرا بی خود تلاش کنیم؟ یقین بدانید که آن کار نخواهد شد. لذا در اسلام یأس از عوامل منفی است و بعضی از یأسها گناه کبیره است. مثلاً «ويأس من روح الله» مأیوس شدن از لطف و تفضل الهی و توجه خاص خدا انسان از این اگر مأیوس شد. گناه کبیره مرتکب شده است. حق نداریم مأیوس شویم. یأس از رحمت خدا از گناهان کبیره است. کسی حق ندارد از رحمت خدا مأیوس شود؛ ولو موانع آن رحمت را هم زیاد ببیند. اما چرا مأیوس شود؟
🔺بعضی جاها یأس، گناه کبیره نیست، اما مانع کبیره است. در دوران مبارزات قبل از پیروزی انقلاب به بعضی کسان می گفتیم: «شما که به حکومت اسلامی و نظام اسلامی عقیده دارید و قبول دارید که اسلام از ما یک جامعه اسلامی میخواهد، پس چرا اقدام نمیکنید؟ وظیفه ی ما که فقط عمل فردی و نماز و روزه و طهارت و نجاست نیست، میگفتند: فایده ای ندارد. چه فایده ای دارد؟ نمیبینید دشمن چطور مسلط است!
📚بیانات در دیدار های مختلف
https://eitaa.com/qurantehran
9-arzi-L_123981.mp3
7.68M
🟡 دعــای مجیـــر
🎙 حاج منصور ارضی
♦️ أَجِـرْنَا مِنَ النَّارِ يَا مُجـِيرُ
♦️پناه ده ما را از آتش ای پناه دهنده
🌹 دعای مجیر دعایی است رفیع الشأن از حضرت رسول اکرم (صلیالله علیه وآله وسلم) که جبرئیل (علیه السلام) برای آن حضرت آورد در وقتیکه در مقام ابراهیم (علیه السلام) مشغول به نماز بودند و کفعمی در بلد الامین و مصباح این دعا را ذکر کرده و فرموده:
☝️ هر که این دعا را در ایام البیض ماه رمضان (روز ۱۳و۱۴و۱۵) بخواند گناهانشان آمرزیده شود اگر چه به عدد دانههای باران و برگ درختان و ریگ بیابان باشد و برای شفای مریض و قضا دین و غنا و توانگری و رفع غم خواندن آن نافع است.
📚 مفاتیح الجنان
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔰فَإِنْ طَرَدْتَنِي مِنْ بَابِكَ فَبِمَنْ أَلُوذ
🔹اهميت انس روحي با خدا و اولياي الهي
1⃣ اولياي الهی که سراپا انس با ذات اقدس الهي بودند، با اين تعبيرات لطيف در مناجاتها ميآموزند که انسان چگونه بايد با محبوب واقعي خويش؛ حضرت حق #انس پيدا کند و اين که اين #ارتباط_روحي، بايد براي انسان حاصل گردد هر چند در مرتبهاي ضعيف باشد؛ و همين اندازه ارتباط در عالم ديگر براي انسان کارساز است.
⬅️ حماد يکي از ياران امام صادق(علیه السلام) خدمت ايشان عرض نمود: «دوستان من ميگويند: تو که براي تبليغ به شهرهاي کفرنشين و مشرکين ميروي اگر آنجا بميري با آنها محشور ميشوي.» (او از اين سخن ناراحت بود)
👈حضرت فرمود: «آنجا که ميروي امر ما (معارف ما) را متذکر شده و به آن دعوت ميکني؟» عرض کرد:
«بله».
امام فرمود:
«وقتي در اين شهرها (شهرهاي اسلامي) هستي آيا امر ما را متذکر ميشوي و به سوي آن دعوت ميکني؟» عرض کرد: «خير.» حضرت فرمود:
«إِنَّكَ إِنْ مِتَّ ثَمَّ حُشِرْتَ أُمَّةً وَحْدَكَ وَ سَعَى نُورٌ بَيْنَ يَدَيْک.»
پس اگر آنجا بميري، به صورت يک #امت محشور ميشوي و نورت پيشاپيش تو ميرود.
2⃣ بنابراين آنچه مهم است، انس روحي با خدا و اولياي الهي است. ممکن است کسي در مکان به ظاهر نامناسبي #قبض_روح شود، اما اين هرگز دليل بر بد بودن شخص نيست، چنان که اگر اين اتفاق در محراب عبادت بيفتد نميتواند دليل بر خوب بودن شخص باشد. خوارج هم در مسجد بودند و گاهي همانجا هم ميمردند و جايشان در جهنم بود.
3⃣ انسان بايد #طالب_حق_و_اهل_حق باشد و بخواهد با پاکان بارگاه الهي ارتباط داشته باشد و هر چند همهي افکار و اعمال خودش کاملاً پاک نباشد، اما لازم است اين حالت را داشته باشد و آن را در زندگي پياده سازد. اين امر براي او بسيار کارساز راه گشا است.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran
#مناجات_تائبین
🔸فَإِنْ طَرَدْتَنِي مِنْ بَابِكَ فَبِمَنْ أَلُوذ
🔺اقسام #پناهندگي_به خدا بر اساس مدارج ايماني
🔹اينگونه مناجاتها از زبان ائمه اطهار (علیهم السلام) صادر شده است و در مرحلهي اول، زبانِ حال آن بزرگواران بوده و سپس جنبهي تعليمي براي ديگران دارد. بدين جهت مطالب اين فراز و فرازهاي ديگر اين مناجات نيز معاني متفاوتي دارد که ذيلاً ذکر ميگردد:
1⃣ پناه بردن از #طغيان_هواهاي_نفساني: اين حالت براي عموم مردم لازم است؛ زيرا طغيان منجر به معصيت و تخلف از اوامر الهي ميشود.
2⃣ پناه بردن از #غلبهي_اوصاف_رذيله: انسان علاوه بر اين که در #مسير_کمال بايد به اعمال خويش توجه الهي داشته باشد، لازم است نسبت به اوصاف نفساني خويش نيز توجه ويژه مبذول دارد تا به رذايل اخلاقي مبتلا نشود. اوصاف نفساني بُعدي از ابعاد شخصيت انسان را ميسازند. به همين جهت #اصلاح_اوصاف_نفساني لازم است و در اين جهت نيز بايد از غلبهي اوصاف رذيله به خداوند پناه برد.
3⃣ پناه بردن از #غفلت_نسبت_به_حق_تعالي: انسان به ميزان درجهي معرفتي که نسبت به خداوند و رابطهي وجود خود و موجودات به او دارد، به وظايفي مکلف ميشود و هر مقدار از معرفت عميقتري برخوردار باشد، ميزان توجه به حق تعالي نيز دقيقتر و بيشتر خواهد بود. اولياي الهي که خدا را محيط به تمامي شئون وجودي موجودات و خويشتن ميبينند، نميتوانند در روابط موجودات، از سلطهي وجودي خداوند غافل باشند و او را جداي از آن شئون بدانند.
📚 #کتاب_بازگشت_به_سوی_او (استاد تحریری)
#الّلهُـمَّعَجِّــلْلِوَلِیِّکَـــالْفَـــرَج
https://eitaa.com/qurantehran