📇 تفسیر سوره مبارکه #قلم - آیه ۴۲-۴۵
📚 مفسر: دکتر رضایی اصفهانی (تفسیر مهر)
🌺 يَوْمَ يُكْشَفُ عَنْ ساقٍ وَ يُدْعَوْنَ إِلَى السُّجُودِ فَلا يَسْتَطِيعُونَ* خاشِعَةً أَبْصارُهُمْ تَرْهَقُهُمْ ذِلَّةٌ وَ قَدْ كانُوا يُدْعَوْنَ إِلَى السُّجُودِ وَ هُمْ سالِمُونَ* فَذَرْنِي وَ مَنْ يُكَذِّبُ بِهذَا الْحَدِيثِ سَنَسْتَدْرِجُهُمْ مِنْ حَيْثُ لا يَعْلَمُونَ* وَ أُمْلِي لَهُمْ إِنَّ كَيْدِي مَتِينٌ
🔸 «ساق» به معناى قسمت پايين پاى انسان است. در ميان عربها معمول است كه وقتى مى خواهند كار مشكلى انجام دهند دامن به كمر مى زنند و ساق پاها را برهنه مى، كنند و «برهنه شدن ساقها» كنايه از شدّت هراس و وخامت اوضاع در رستاخيز است.
🔹 برخى مفسران نيز برآنند كه «ساق» به معناى اصل و اساس چيزى است (مثل ساقه ى درخت)؛ از اين رو اين تعبير اشاره به آن است كه در رستاخيز اصل هر چيزى آشكار مى شود.
🔸 خلافكاران در دنيا به سجده و عبادت پروردگار فراخوانده مى شدند اما با اين كه بدنى سالم داشتند، در برابر حق سجده نمى كردند. همين روحيه ى استكبارى آنان در آخرت تجسّم مى يابد، به طورى كه توان سجده كردن نخواهند داشت.
🔹 در برخى احاديث آمده است كه در قيامت حجاب از نور الهى برداشته مى شود و مؤمنان به خاطر عظمت آن به سجده مى افتند، ولى پشت منافقان خشك مى شود و قدرت سجده ندارند
🔸 اين آيات از طرفى به مخالفان قرآن هشدار مى دهند كه كارشان با خداست و از طرف ديگر به پيامبر صلى الله عليه و آله دلدارى مى دهند كه كارى به كار مخالفان نداشته باشد و آنها را به خدا واگذار كند، تا كيفر آنها را بدهد.
اين نوعى قوّت قلب دادن به پيامبر صلى الله عليه و آله و مؤمنان در برابر توطئه هاى دشمنان است.
🔹 در اين آيات از قانون «استدراج و املاء» سخن گفته شده است؛ يعنى خدا برخى از گناهكاران را به حال خود وا مى گذارد تا به سركشى و تجاوز ادامه دهند و حتى به آنها نعمت مى بخشد تا بيشتر در غرور و غفلت فرو روند و گناهان بيشترى بكنند و مستحق عذاب شديدترى گردند.
🔸 انسانهاى گناهكار سه حالت دارند:
الف) برخى از آنان متوجه گناه خود مى شوند و توبه مى كنند.
ب) برخى با تازيانه ى بلاهاى الهى بيدار مى شوند.
ج) برخى گناهكاران لجوج كه شايستگى اين امور را ندارند، به حال خود رها مى شوند و به جاى بلا به آنان #نعمت داده مى شود و اين همان قانون #استدراج و #املاء است.
🔹آرى؛ خدا نخست با رحمت خويش با گناهكاران برخورد مى كند و باب توبه را باز مى گذارد اما اگر آنان لجاجت كردند مقدمات عذاب شديدتر آنان را آماده مى سازد.
@qurantehran
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 در سالروز ارتحال بنیانگذار انقلاب اسلامی چه خوب است که به گوشه ای از توصیه ایشان برای انتخاب رئیسجمهور عمل کنیم.
✅از طبقهای باشد که محرومیت را لمس نموده و در فکر رفاه آنان باشد
❌نه از سرمایهداران، و زمینخواران و صدرنشینان مرفه و...
@qurantehran
5.mp3
2.86M
🔳 #رحلت_امام_خمینی(ره)
🌴از برکت ایمان ما سرتاسر ایران ما
🌴بوی خمینی می دهد
🎤 #میثم_مطیعی
@qurantehran
مؤسسهٔ قرآن و عترت علی بن موسی الرضا(ع)
🔻دوستانی که موفق به شرکت در برنامه مجازی بزرگداشت مقام بنیانگذار انقلاب اسلامی حضرت امام خمینی (رحمه
🏴 سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) و قیام خونین ۱۵ خرداد را تسلیت عرض می نماییم.
@qurantehran
📌 توجّهتان را به #مهدی موعود بیشتر کنید و ما باید در این طور روزها و در این طور ایّام الله توجه کنیم که خودمان را مهیّا کنیم از برای آمدن آن حضرت، من نمی توانم اسم رهبر روی ایشان بگذارم، بزرگتر از این است.
▫️نمی توانم بگویم شخص اوّل است، برای اینکه دوّمی در کار نیست. ایشان را نمی توانیم ما با هیچ تعبیری، تعبیر کنیم. الا همین که #مهدی موعود است. آنی است که خدا ذخیره کرده است برای بشر و ما باید خودمان را مهیّا کنیم از برای اینکه اگر چنانچه موفّق شدیم ان شاءالله به زیارت ایشان طوری باشد که رو سفید باشیم پیش ایشان.
▫️تمام دستگاه هایی که الان بکار گرفته شده اند در کشورما- و امید است که در سایر کشورها هم توسعه پیدا کند- باید توجّه به این معنا داشته باشند که خودشان را مهیّا کنند برای ملاقات حضرت مهدی سلام الله علیه.
📚 صحیفه نور(صحیفه امام) جلد۱۲، ص ۴۸۲-۴۸۳
امام خمینی (ره)
▫️یک صلوات به نیت تعجیل در فرج امام زمان (عج) قرائت بفرمایید 🌱
#اللهم_عجل_لولیک_الفرج
@qurantehran
17.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📹 ببینید | رهبر انقلاب، امروز: همه احاد مردم علاوه بر شرکت در انتخابات ، دیگران را هم تشویق به رای دادن بکنند
🔻 راه حل مشکلات، انتخاب درست است نه کناره گیری از صندوق رای
🔻 گفته میشود برخی بخاطر مشکلات معیشتی مردد هستند که در انتخابات شرکت نکنند. نبایستی این چیزها ما را دلسرد کند درباره انتخابات. اگر نابسامانی و ناکارآمدی وجود دارد باید آنرا با انتخاب درست و خوب جبران کنیم نه با عدم انتخاب. اگر ضعفی در مدیریتها وجود دارد راه چاره آن چیست؟ که ما در مدیریتها دخالت نکنیم؟ یا نه، یک مدیریت به معنای واقعی کلمه اسلامی و مردمی انتخاب کنیم.
در انتخاب باید دقت کرد. به وعده و حرف نمیشود اعتماد کرد. درباره خارجیها هم همین را میگویم . به مسئولین عزیز در همین قضایای هسته ای که در جریان است همین را میگویم. در مسائل مهم کشور هم همینجور است.
حرف آسان است. باید نگاه کرد این وعده را که این فرد میدهد آیا در گذشته این فرد عملی وجود دارد که این وعده را تصدیق کند یانه.
نامزدها وعده هایی را که مطمئن نیستند میتوانند انجام بدهند را ندهند. این وعده ها به ضرر کشور است. اگر چنانچه به ریاست جمهوری رسیدید و نتوانستید انجام دهید مردم را نسبت به نظام دلسرد میکنید. وعده هایی که اهل فن تایید میکنند قابل تحقق است را بدهید، اما این وعده هایی که پشتوانه عملی ندارد را این وعده ها را نباید داد چون موجب دلسردی مردم خواهد شد و این گناه است
@qurantehran