انتظار معقول
🖋آیتالله جوادی آملی
🔸 حضرت که ظهور می کند، «وَضَعَ اللَّهُ یدَهُ عَلَی رُءُوسِ الْعِبَادِ فَجَمَعَ بِهَا عُقُولَهُمْ وَ كَمَلَتْ بِهِ أَحْلَامُهُم»؛ ذات اقدس الهی به برکت آن حضرت، دست روی سر مردم می گذارد و عقل مردم کامل می شود.
◀️ حضرت که ظهور میکند، بهترین ره آوردِ آن، عقل مردم است جامعه را عقل اداره می کند.
🔸 کسانی که #منتظر_ظهور آن وجود مبارک هستند، باید برنامه های آن حضور و ظهور را فراهم کنند. #وظیفه_ما در عصر غیبت که منتظر ظهور آن حضرت هستیم چیست؟
↙️ بهترین عرض ادب به آنها این است:
ــ انسان، شاگردی آنها را قبول کند
ــ از علوم آنها بهره ببرد
ــ و از دستورات آنها استفاده کند.
🔸 کار مهمی که حوزه ها و دانشگاه ها باید انجام بدهند، مسئله #عقل است.
وظیفه همه، مخصوصاً حوزویان و دانشگا هیان، #عاقل_شدن است؛ عاقل نه بی راهه می رود و نه راه کسی را می بندد، راحت است.
مردم هم وقتی ببینند یک عده عاقل دارند کشور را اداره می کنند، یک عده عاقل دارند حرف می زنند، دنبالشان راه می افتند؛ حالا چند نفر اگر بی راهه رفتند، گفت: «آتش که را بسوزد گر بولهب نباشد»، آنها مهم نیست.
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
انقلاب اسلامی پیشران انتظار و مسیر تحقق مهدویت
🔻انقلاب اسلامی، به عنوان یک نقطه عطف در تاریخ معاصر، میتواند به عنوان محرکی برای ارتقاء وضعیت جهانی بشر و نزدیکتر شدن به آرمانهای مهدوی تلقی شود. بر اساس مبانی حکمت متعالیه، ظهور امام مهدی (عج) نمیتواند بهطور ناگهانی و بدون وجود واسطهها و زمینههای لازم تحقق یابد. لذا تاریخ بشریت به تحقق ظرفیتهایی نیاز دارد تا جوهر عالم انسانی را به سمت ظهور نزدیکتر کند.
▫️این هدف نیازمند تلاش و کوشش مستمر مؤمنان است تا با ایجاد تغییرات مثبت در سطح فردی و اجتماعی، زمینهساز ظهور امام زمان (عج) شوند. به عبارت دیگر، انقلاب اسلامی نه تنها یک تحوّل سیاسی در ایران بود، بلکه میتواند الگویی برای تحقق آرمانهای جهانی مهدویت و نزدیک کردن بشر به مرحله کمال مطلوب باشد.
🔹درک عمیق از غیبت امام مهدی (عج) و ارتباط آن با تحولات کنونی، وظیفهای است که نیاز به تأمل و تفکر دارد. انتظار فرج باید به معنای امید و آمادگی برای ظهور تفسیر شود و نه به معنای سکون و عدم اقدام. این انتظار مستلزم آن است که افراد آگاه و متعهد، نسبت به شرایط خود و جامعه عمل کرده و برای هموار کردن مسیر ظهور تلاش کنند.
🔻انقلاب اسلامی میتواند راهی برای تحقق اهداف مهدوی و ایجاد شرایطی مناسب برای ظهور باشد، و همگان باید با شناخت وظایف خود در دوران غیبت، به شکوفایی این آرمان کمک کنند.
✍️تحریریه رحا
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
از انقلاب اسلامی تا دولت مهدوی
🔻امام خمینی (ره) با تکیه بر میراث غنی معارفی شیعه، توانست بستر و زمینهای متفاوت برای «شیوه انتظار» را طراحی کرده و آن را به شیعیان و حتی جهانیان پیشنهاد دهد. این انقلاب در واقع، مهمترین اقدام تشکیلاتی کلان در راستای زمینهسازی برای ظهور امام مهدی (عج) به شمار میآید؛ اقدامی که در دوران غیبت پیشین سابقه نداشته است.
🔹در فضای انقلاب اسلامی، دو امر اساسی که میتوانند به ظهور کمک کنند، فراهم شده است:
1️⃣نخست، امکان ظهور انسانهای مؤمن و متعهد فراهم گردیده است؛ انسانهایی که نمونههای اولیه آنها را میتوان در شهیدان عارف دفاع مقدس دید. دفاع مقدس خود بهعنوان یک دوره الهامبخش در تربیت این انسانها عمل کرده است و آنها با جانفشانیهای خود، نشانگر آرمانهای بزرگ اسلامی و انسانی هستند.
2️⃣دوم، انقلاب اسلامی فضایی را برای ترویج ارزشهای معنوی و فکری ایجاد کرده که میتواند جوامع را بهسوی تحقق اهداف مهدوی سوق دهد. این حرکت نه تنها تحولی در عرصه سیاسی-اجتماعی ایران، بلکه گامی در راستای شکلگیری یک جامعه مهدوی در سطح جهانی است.
▫️ اهمیت کارکردهای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی انقلاب اسلامی در فرآیند نزدیکتر شدن به زمان ظهور، بیانگر ضرورت آمادگی مستمر و تلاش بیوقفه جامعه برای پذیرش رهبری الهی است. بهعبارتی دیگر، انقلاب اسلامی با ایجاد این بسترها، سیر تاریخی بشر را در جهت تحقق وعدهگاه بزرگ مهدوی تسهیل کرده است. این امر نشاندهنده آن است که ظهور موعود جز از این مسیر میسر نخواهد بود و مردم باید همواره در تلاش برای تحقق این آرمان بزرگ باشند.
✍️ دکتر الهام جوانمردی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
20.59M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 انتشار برای نخستینبار
💗 محراب جمکران
☝ لحظاتی از حضور حضرت آیتالله خامنهای در مسجد مقدس جمکران
🔹️ رسانهی KHAMENEI.IR به مناسبت فرارسیدن نیمهی شعبان سالروز میلاد حضرت ولیعصر ارواحنا فداه، در نماهنگ «محراب جمکران»، فیلمی از حضور رهبر انقلاب اسلامی در مسجد مقدس جمکران را منتشر میکند.
تشرف به مسجد مقدس جمکران یکی از برنامههای مستمر حضرت آیتالله خامنهای است که در زمانهای مختلف سال اتفاق میافتد و فیلم منتشر شده نیز یکی از همین برنامههاست که چندی پیش انجام شد.
🌷 عنوان «محراب جمکران» نیز برگرفته از غزلی است که سالها پیش رهبر انقلاب برای حضرت ولیعصر عجاللهتعالیفرجهالشریف سرودهاند:
«گزاره غم دل را مگر کنم چو "امین"
جدا ز خلق به #محراب_جمکران بی تو»
🌷 #تا_انقلاب_مهدی (عج)
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
#انجمن_حجتیه، #نهضت_آزادی، جنبش مسلمان مبارز، #بیت_منتظری، اصلاح طلبان افراطی، فتنه، رژیم صهیونیستی، بهاییت، ملی مذهبیها، پای کارِ فراخوان 25 بهمن و رفع حصر بودند. و عنایت الهی، هوشیاری مردم، سعی نهادهای امنیتی و حضور فعالان فضای مجازی، فتنهی پیچیده و تشکیلاتی را خنثی کرد.
✍#محمد_حسین_واسعی
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
#خوانش_اندیشه| اهمّ دغدغههای اندیشمندان، پژوهشگران و فعالان رسانهایِ حوزوی در هفتهای که گذشت؛
▪️نور الله انقلاب اسلامی|داود مهدوی زادگان
📎 لینک یادداشت
▪️بیانیۀ گام دوم و هفت نکته|محمد استوار میمندی
📎 لینک یادداشت
▪️چه فرقی می کند؟!|جواد محدثی
📎 لینک یادداشت
▪️دولتِ بازار!|محسن قنبریان
📎 لینک یادداشت
▪️معنای انتظار فرج...|احمدحسین شریفی
📎 لینک یادداشت
▪️هویت ضدّ فرقهای|علی محمدی هوشیار
📎 لینک یادداشت
▪️ خیزشی اجتماعی بر اساس اسلام ناب...|سیداحمد غفاری
📎 لینک یادداشت
▪️ظهور صغریِ امام زمان عج|میراحمدرضا حاجتی
📎 لینک یادداشت
▪️انتظارات نادرست از منجی؛ چالشها و پیامدها|علی اسدی
📎 لینک یادداشت
▪️روشنگری، تکلیفی الهی و آزمونی بزرگ|موسی آقایاری
📎 لینک یادداشت
🆔 @rahamedia
بسم الله الرحمن الرحیم
✨با استعانت از عنایات حضرت ولی عصر (عجل الله فرجه الشریف) معاونت پژوهش موسسه فقهی امیر المومنین (ع) برگزار مینماید.
🔸نشست علمی " تاثیر عینی فلسفه ی توحیدی علامه طباطبایی در رویکرد های سیاسی"
🔶 با حضور حجت الاسلام دکتر حمید پارسانیا
⏰زمان : یک شنبه 28 بهمن ماه 1403 ساعت ده صبح
مکان : خیابان شهیدین، موسسه فقهی امیرالمومنین(ع)
⚠️ افول دینداری از ادعا تا واقعیت ⚠️
✍ علیرضا استادیان، دکتری انقلاب اسلامی
♨️ در چند سال اخیر، برخی روشنفکران به «مسأله افول دینداری در جامعه ایرانی» اشاره کردهاند؛ اما آیا در دوران انقلاب اسلامی با افول دینداری مواجه شدهایم؟ پشت پرده این القای رسانهای چه چیزی وجود دارد؟
🔰دینداری را میتوان در سه سطح بررسی کرد:
اولا، بینش دینی(یعنی باورهای فرد به خدا، پیامبر، معاد و ارزشهای الهی)، ثانیا، منش دینی(یعنی سبک زندگی بر اساس ارزشهای دینی، مانند سادهزیستی، عدالتخواهی و ایثار) و در نهایت، روش دینی (یعنی شیوه عملی پایبندی به احکام و انجام مناسک)از سوی دیگر، دین نیز سه بُعد اساسی دارد که شامل، عقاید (توحید، نبوت، معاد و…) ، اخلاق(صفات پسندیدهای مانند صداقت، امانتداری، انصاف و…) و احکام (مناسک و اعمال عبادی مانند نماز، روزه، حج و…)
🔺 اگر پس از انقلاب به این ابعاد نگاه کنیم، متوجه میشویم که در همه این عرصهها رشد جدی رخ داده است. در حوزه معرفت و آموزش دینی، پس از انقلاب، سطح آگاهی دینی جامعه بهطور قابل توجهی افزایش یافته است.
🔹 در بُعد دینداری اجتماعی نیز اتفاقات مهمی رخ داده است. به عنوان مثال، پیش از انقلاب نماز جمعه بهصورت محدود برگزار میشد، اما امروز این مراسم در سراسر کشور با شکوه برگزار میشود. همچنین اعتکاف، که پیش از انقلاب چندان شناختهشده نبود، اکنون به یک حرکت عظیم معنوی در میان جوانان تبدیل شده است. سفرهای زیارتی به مشهد، کربلا و اربعین نیز نمود دیگری از گسترش دینداری اجتماعی است.
💠 رهبر معظم انقلاب نیز در بیانیه گام دوم انقلاب، دینداری جامعه را از نقاط قوت چهل ساله انقلاب دانستهاند. ایشان تأکید کردهاند که ایمان و دینداری مردم، خصوصاً جوانان، در این سالها در عرصههای مختلف نمود داشته است.
▫️ایشان نمونههای فراوانی از حضور نسل جوان مؤمن در میدانهای جهاد، ایثار، سازندگی، علم و پیشرفت را مطرح کرده و این را از برکات انقلاب اسلامی دانستهاند. اگر دینداری در جامعه کاهش یافته بود، چنین تحولات عظیمی رخ نمیداد؛
برخی افراد صرفاً با مشاهده برخی ناهنجاریها، نتیجه میگیرند که دینداری کاهش یافته است.
✅ در حالی که گسترش دینداری را باید با دادههای دقیق بررسی کرد، نه با استناد به احساسات و دیدههای شخصی. یکی از مطالب مهمی که باید بدانیم این نکته است که: «یکی از اهداف بیان شبهه کاهش دینداری خودش کاهش دینداری است». به این معنا که وقتی افرادی این گونه وانمود میکنند که دینداری مردم کاسته شده است، یعنی میخواهند حساسیت جامعه را به مباحث دینی کمرنگ نشان داده و ناهنجاریهای غیر اخلاقی را عادی سازی کنند و برای توجیه این مسائل نظریه سازی کنند.
#افول_دینداری #بیانات_رهبری (حفظه_الله)
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
✍️رواق اهل قلم(16)
💢 بازروایت منشور روحانیت
🔅بررسی ابعاد نظری و کارکردی صدور منشور روحانیت از سوی امام خمینی(ره)
🖊 با خوانش جمعی از نویسندگان حوزوی
و حضور
اعضای تحریریه رسانهی رحا
اعضای تحریریه مدادالفضلاء
☑️ همراه با بررسی چند یادداشت از نویسندگان حوزوی
📅 زمان: یکشنبه 28 بهمنماه
⏰ ساعت: 18:30 تا 20
▫️شهرک قدس، کوچه 31، پلاک 3، مرکز مطالعات راهبردی تسنیم
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia
سعيد العلماء فتوا دهنده اعدام بابيان
#گزارش_تصویری از مقبره سعیدالعلماء فقیه و اصولی بزرگ شیعه در قرن ۱۳ هجری در ضلع جنوبی بازار روز مسجد جامع بابل قرار.
سعیدالعلماء معاصر محمد شاه و ناصرالدین شاه بود و در قلع و قمع ملا حسین بشرویه و بابیان قلعه طبرسی نقش عمدهای داشت.
ایشان سبزه ميدان بابل را محل اعدام سركرده بهائيت در حمله اين فرقه ضاله به شهر بابل اعلام کردم بود و گفت: "اين فرقه ضاله در حمله خود به شهر بابل قصد تصرف اين شهر و نيز منحرف كردن اعتقادات مردم را داشت"، كه علامه سعيد العلماء مازندرانی مانع از پيشروی و گسترش بهائيت در اين شهر و استان شد.
@pezhvaak_ir
🌐 رسانه حوزه انقلابی (رحا مدیا)
🆔 @rahamedia