14.28M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚡️ذهن کوچک، ذهن بزرگ
▪️گمان دیگران در باره تو یا خشنودی #الله از تو!
▪️وقتی با #قرآن يهمراه می شوی خدا با تو هم راه و هم سخن و #رفیق شده است.
👈در صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید.
🎇هرگز هدف، #وسیله را توجیه نمی کند!
حضرت آیت الله #جوادی آملی:
🔹حضرت ابی عبدالله علیه السلام، تنها راه رسيدن به هدف والا را پيمودن راه اطاعت خدا معرفي كرد و اعلام داشت:
اگر كسي بخواهد از راه گناه به مقصود برسد، بايد بداند كه عصيان خداوند سبب ميشود او بسيار سريع تكيهگاه اميد خود را از دست بدهد و آن چه از او هراسناك است، زودتر گرفتار آن گردد؛ من حاول أمراً بمعصية اللّه كان أفوت لما يرجو و أسرع لمجيء ما يحذر .
🔹با اين بيان نوراني آن حضرت (عليهالسلام) معلوم ميشود كه هرگز #هدف وسيله را توجيه نميكند، بلكه براي نيل به هدف صحيح، بايد از #راه_درست استفاده نمود، و #كژراهه توان هدايت به هدف سامي را ندارد، و فقط اطاعت خدا در اوامر و نواهي مشتاقانه راهگشاي مقصود برين است.
📚 کتاب سروش هدایت، ج1ص236
@rahighemakhtoom
29.27M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
کهیعص،
یکی از آیات مرتبط با امام حسین (ع)
استاد دکتر محمدعلی #انصاری
#ترنم_وحی
👈در صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید.
📖طرح روزانه #یک_صفحه
🔅 بسم الله الرحمن الرحیم 🔅
📖فاقرءوا ماتیسر من القرآن ... ما هو شفاء و رحمه للعالمین
📖همراه عزیز روزمان را با قرآن نورانی کنیم، هر روز قرائت #یک_صفحه از قرآن کریم
💌امروز #صفحه۴۶ قرآن کریم
@rahighemakhtoom
4_5944833224176832494.mp3
6.57M
☘ ☘ توضیح کوتاه آیاتی از #صفحه۴۶
توسط حاج آقا محمدرضا #رنجبر
#بقره
🎙بیانی زیبا و شیوا و دلنواز حتما گوش کنید...
👈« لطفاًدر صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید»
@mrranjbar3
@rahighemakhtoom
⁉️ما بنده هستیم یا آزاد!!
✍آیتالله #جوادی_آملی:
راهِ تشخيصِ بنده بودن
یا آزاد بودن اين است كه اگر
به دلخواهِ خود عمل میكنيم،
معلوم میشود👇
در قفسِ آز و طمع زندانی هستيم؛
و اگر به خواستهی خدای سبحان
عمل میكنيم آزاد هستيم.
انسانِ آزاد به غيرِ خدا نمیانديشد.
📚حكمت عبادات: ص ۱۲۹
👈در صفحه جستارهای قرآنی همراه ما باشید.
14.46M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📽 ببینید| شعبان؛ ماه تجلی ولایت رسول اکرم(ص)
➕دستورات عملی ویژه این ماه
استاد فیاضبخش
@rahighemakhtoom
🎇الم نجعل الارض مهادا
⚡️دانشمند معارض چگونه اندیشمندی موافق شد
👈ابن مقفع در ابتدا در کیش مانی بود و سالها با آزادی کامل با اسلام و قرآن به مبارزه پرداخته و شبهات و اشکالات زیادی در میان مردم منتشر ساخته بود. از همین روست که می گویند او باب بُرزویه طبیب را به قصد شک انداختن در دل مردم بر کتاب «کلیله و دمنه» افزود. [ . ابن مقفع، مرحوم عباس اقبالی.]
«ابن مقفع» روزی در بغداد از کوچه ای می گذشت، ناگهان صدای کودکی او را به خود جلب کرد که با آواز زیبا و صدای دلنشین چنین قرآن می خواند:
«أَ لَمْ نَجْعَلِ الْأَرْضَ مِهاداً وَ الْجِبالَ أَوْتاداً وَ خَلَقْناکُمْ أَزْواجاً وَ جَعَلْنا نَوْمَکُمْ سُباتاً وَ جَعَلْنَا اللَّیْلَ لِباساً وَ جَعَلْنَا النَّهارَ مَعاشاً...» [ . سوره نبأ، آیه 5 و 6 و 7.]
🔅«آیا زمین را گاهواره و کوهها را میخهایی قرار ندادیم؟ شما را نر و ماده آفریدیم و خواب را برای شما وسیله آسایش و آرامش گردانیدیم و (تاریکی) شب را برای شما لباس و پوشاکی قرار دادیم (تا سیاهی شب همچون پرده شما را بپوشاند) و روزی برای شما وقت کار و کوشش گردانیدیم...»
▪️ابن مقفع به محض شنیدن کلام خدا در حالی که سکوت سراپای وجودش را فراگرفته بود، بی اختیار ایستاد ودر تفکّر و سکوت غرق شد، آنقدر ایستاد تا آن پسر بچه سوره را به پایان رساند. او سخن نو شنیده بود که نه شعر بود و نه نثر. ولی آهنگی زیباتر از شعر و بیان رساتر از نثر داشت. زیبایی لفظ و شیوایی اسلوب و هماهنگی روشن قرآن نظرش را به خود جلب کرد و موجی از لذت و شادی در روانش پدید آمد. لذتی که قرآن به او داد غیر از آن بود که تا آن وقت از سایر انواع سخن می برد. ابن مقفع که خود در فصاحت و سخن شناسی بی مانند بود با شنیدن این آیات تکان دهنده فطرت دینی او بیدار گشت و با هیجان و جذبه ای گفت: شکی نیست که این گفتار عالی ساخته اندیشه کوتاه بشر نیست.
▪️رویارویی کوچکی ابن مقفع مانوی را با قرآن آشنا کرد، چهره قرآن در نظرش دگرگون شد. احساس کرد که دنیای جدیدی را برای او کشف شده است.
▪️ بی درنگ از همانجا برگشت و با قدمهای محکم به سوی «عیسی بن علی» عموی منصور رفت و گفت: نور اسلام در قلب من تابیده است و دریچه ای از جهان وسیع و پهناور در برابر دیدگانم باز شده و دگرگونی عمیقی در من به وجود آمده است و می خواهم در حضور تو به دین اسلام مشرف شودم. عیسی با تعجب گفت: تو که یک عمر با قرآن مبارزه کرده ای علّت روی آوردنت به اسلام چیست؟
▪️وی ماجرا را بیان کرد و عیسی در پاسخ گفت: این کار شایسته است که در یک مجلس رسمی در حضور علما و امرای لشکر و در نزد طبقات مردم انجام گیرد. بنابراین فردا به همین منظور پیش من بیا.
▪️همان روز شب هنگام ابن مقفع شروع به زمزمه کرد و وردهای مخصوصی که مانویان و زرتشتیان موقع غذا خوردن، می خوانند، خواند. عیسی رو به او کرد و گفت: آیا با اینکه قصد داری مسلمان شوی باز هم طبق روش دیرینه خود به زمزمه مشغول هستی! ابن مقفع گفت: من که هنوز به طور رسمی به آیین جدید «اسلام» داخل نشده ام و نمی توانم مراسم و تشریفات آن را بجا آورم، چگونه می توانم از کیش مانوی دست بردارم و شبی را به روز آورم در حالی که به هیچ مذهب و کیشی پایبند نباشم. من از اینکه شبی را در بی دینی به روز آورم ناراحت هستم.
▪️ بامداد فردا از طرف «عیسی بن علی» مجلس با شکوهی برای اسلام آوردن ابن مقفع ترتیب داده شد. طی مراسمی شهادتین بر زبان جاری کرد و مسلمان شد و موسوم به «عبدالله» و دارای کنیه «ابو محمد» گردید. آشنایی او با اسلام و تعالیم حیاتبخش قرآن، بینش جدید و عمیقی در او به وجود آورد و طرز فکر جهان بینی اش را به کلی دگرگون ساخت.
▪️ او قلم خود را مثل شمشیر برنده بود بر ضد دستگاه خلافت منصور به کار انداخت و طوری جهان را بر منصور تنگ کرد که منصور فریاد زد آیا کسی هست مرا از شر ابن مقفع نجات دهد؟
▪️سرانجام ابن مقفع به دست یکی از دژخیمان منصور بنام «سفیان بن معاویه» امیر بصره به وضعی سخت و فجیع هلاک گردید و بر او تهمت «زندقه»،یعنی کافر نهادند، امّا حقیقت آن است که او بیش از هر چیز قربانی رشک و کینه دشمنان خویش شده است.
📚 ابن مقفع، تألیف: حنا الفاخوری مصری، مکتب اسلام، 1/1362.