⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۵
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
✨شَرَعَ لکُم مِّنَ الدِّینِ مَا وصَّی بِهِ نُوحًا والذِی أَوحَینَا إِلیکَ ومَا وصَّینَا بِهِ إِبْرَاهِیمَ ومُوسَی وعِیسَی أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ ولا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ کَبُرَ عَلی المُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلیهِ اللهُ یجْتَبِی إِلیهِ مَن یشَاءُ ویهْدِی إِلیهِ مَن ینِیبُ
✨از (احکام) دین آن چه را که به نوح در باره آن سفارش کرد، برای شما تشریع کرد و آن چه را به تو وحی کردیم و آن چه را که در باره آن به ابراهیم و موسی و عیسی سفارش نمودیم که دین را برپا دارید و در آن تفرقه اندازی مکنید. بر مشرکان آن چه که ایشان را به سوی آن فرا میخوانی، گران میآید. خدا هر که را بخواهد به سوی خود برمی گزیند و هر که را که از در توبه درآید، به سوی خود راه مینماید
📗 سوره شوری، آيات ۱٣
💠محمد بن حسن صفار، از ابراهیم بن هاشم، از عبدالعزیز بن مهتدی، از عبد الله بن جندب، از امام رضا (علیه السلام) روایت میکند که آن حضرت فرمودند:
✨«أَنْ أَقِیمُوا الدِّینَ ولا تَتَفَرَّقُوا فِیهِ» یعنی دین را آن گونه که به شما گفته ایم بر پای دارید و در آن دچار تفرقه نشوید «کَبُرَ عَلی المُشْرِکِینَ مَا تَدْعُوهُمْ إِلیهِ»
👈برای کسانی که در ولایت امام علی (علیه السلام) شریک قرار میدهند، دعوت شدن به ولایت او دشوار و گران است.
✨«اللهُ یجْتَبِی إِلیهِ مَن یشَاءُ یهْدِی إِلیهِ مَن ینِیبُ» یعنی ای محمد! خداوند کسانی را که اراده کند به سوی خود دعوت میکند و برمی گزیند
👈 و کسانی را که در پذیرش ولایت علی (علیه السلام) از تو پیروی میکنند، هدایت میکند.
📗بصائر الدرجات، ص ۱۲۵، ح ۳.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️
✨
⚜️
#انسی_با_حضرت_قرآن
#آیات_منتخب_جزء ۲۵
بسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
✨اللهُ لطِیفٌ بِعِبَادِهِ یرْزُقُ مَن یشَاءُ وهُو القَوی العَزِیزُ * مَن کَانَ یرِیدُ حَرْثَ الآخِرَةِ نَزِدْ لهُ فِی حَرْثِهِ ومَن کَانَ یرِیدُ حَرْثَ الدُّنْیا نُؤتِهِ مِنْهَا ومَا لهُ فِی الآخِرَةِ مِن نَّصِیبٍ
✨خدا نسبت به بندگانش مهربان است، هر که را بخواهد، روزی میدهد و اوست نیرومند غالب * کسی که کشت آخرت بخواهد، برای وی در کشته اش میافزاییم و کسی که کشت این دنیا را بخواهد، به او از آن میدهیم، ولی در آخرت او را نصیبی نیست.
📗 سوره مبارکه شوری، آيات ۲۰-۱۹
💠محمّد بن یعقوب کلینی، از ابو بصیر روایت میکند که امام صادق (علیه السّلام) درباره آیه:
✨ «اللهُ لطِیفٌ بِعِبَادِهِ یرْزُقُ مَن یشَاءُ» فرمودند: یعنی؛
👈 خداوند به هر کس که اراده کند ولایت امیرالمؤمنین(علیه السّلام) را عطا میکند.
✨همچنین فرمود: «مَن کَانَ یرِیدُ حَرْثَ الآخِرَةِ نَزِدْ لهُ فِی حَرْثِهِ» یعنی:
👈 هر کس در طلب شناخت امیرالمؤمنین و ائمه (علیهم السّلام) است بر معرفت و شناخت او میافزاییم و سهم خودش را از حکومت آنها به طور کامل دریافت خواهد کرد.
✨ «ومَن کَانَ یرِیدُ حَرْثَ الدُّنْیا نُؤتِهِ مِنْهَا ومَا لهُ فِی الآخِرَةِ مِن نَّصِیبٍ» یعنی:
👈کسی که در طلب امور دنیوی باشد، در حکومت حق حضرت قائم (عجّل الله تعالی فرجه الشّریف) بهره ای نخواهد داشت.
📗 کافی، ج ۱، ص ۳۶۱، ح ۹۲.
⚜️
✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨⚜️✨
👇👇👇👇👇👇
ادامه مبحث جریان شناسی اجتماعی سیاسی روحانیت
روحانيت و علوم مدرن
1⃣ روحانيون سنتى و علوم جديد: از نظر بسياری از اينان، هر آنچه آدميان تـا روز قيامـت به آنها نياز دارند نزد #اهل_بيت: مخزون و مكتوب است و هـيچ راهـى جـز مراجعـه عمـوم مردم بـه اخبـار و سـماع از #معصـومين: نيسـت. ايـن بـدين معناسـت كـه اداره زنـدگى بـر ارتكازات عقل و هرآنچه كه بر مدار سنت نچرخد، نشانۀ عقب ماندگى و كوفتن درب ايـن و آن است. توقيفى دانستن علوم مهم ترين آموزه دين شناسانه آنان اسـت. بـدين معنـا كـه آنچـه تمدن ساز است تعاليم انبياء و القای همۀ امور دنيوی و اخروی و تمـام علـوم و فنـون از سـوی آنان است و نه تجربۀ شخصى انسان ها
2⃣تهذيب گرايان و نوسازى نظريه های علوم انسانى: اين جريان كه در #حـوزه_علميـه_قـم جريانى رو به رشد است، معمـولا بـا دو طـرز تفكـر دربـاره تعامـل بـا علـوم جديـد مخالفـت مى ورزد:
الف) ديدگاه گروه اندكى از #سنتى های حوزه كه به نحوی افراطى، هرگونه دسـتاورد علمى بشر را به دليل توليد و نضج آنهـا در ديگـر فرهنگ هـا، غيـر قابـل اسـتفاده مـى داننـد؛
ب) گروهى كه بدون تأمل در سازگاری علوم با ارزش ها و فرهنگ جامعـه اسـلامى، تماميـت آن علوم را مى پذيرند. اين جريان بر نقد و نوسازی نظريه های علوم انسانى متمركز بـوده و تـلاش زيادی جهت تبيين مبـانى فلسـفى و روش شناسـى علـوم انسـانى بـه عمـل آورده اسـت. البتـه، مى توان تفاوت هايى را در طرز تلقى هـای اينـان يافـت. بـرای مثـال، تهـذيب گرايان بـه دنبـال نوسازی علوم انسانى اسلامى از طريق نقد نظريه های #غرب در اين رشته ها و افزودن نظريه های اسلامى بر آنها هستند و عده ای ديگـر، علـوم انسـانى موجـود را از اسـاس برخاسـته از #فلسـفۀ مادی مى دانند و در پى تأسيس دانش ً هايى كاملا متفاوت با دانش های غربى اند.
بنيان گرايان و اسلامى سازى كليه علوم: اين جريان از معدود جريان هـای
🔹فكـری درون حوزه علميه قم است كه افزون بـر نفـى كليـت مدرنيتـه، مىكوشـد بـديلى بـرای آن طراحـى نمايد. مدرنيته از نگاه اين جريان، بزرگ ترين ارتداد عصر #غيبت به حسـاب مى آيـد و چـون بـر بنيان های حسى و غير الاهى، سامان يافته، همواره بـه اقامـه كفـر و الحـاد مى پـردازد و جريـان ابليس در تاريخ را سرپرستى مى نمايد. از آنجا كه اقامه دين در ذيل مدرنيته امكان ندارد، بايدراز مدار آن خارج و با انحلالش در الگويى ديگر، به اقامه دين پرداخت.
🔸اقامه دين نيز نيازمنـد تدوين فلسفه زای جديد به نام فلسفۀ شدن اسلامى را است كه بنيان توليد علوم جديد اسلامى پى ريزی مى نمايد فلسفه شدن اسلامى كه چيزی غير از #فلسفه ملا صدرا و در تقابل بـا فلسـفۀ غربى است، مهم ترين پروژه فكری اين جريان است تا از رهگذر آن به توليـد علـوم انسـانى و تجربى بر مدار #ولايت خداوند دست يابد. گرچه جريـان مزبـور بـه علـت علاقـه و اصـرار بـر احراز حجيت و استناد به دين، به سنت گرايان قم نزديك مى شود، اما با #متحجر خواندن آنان، از آنها فاصله مى گيرد. از نظر آنان، فقه سنتى تنها در قلمرو احكام فردی جريان تعبد به وحى را قاعده مند مى كند و توان بازآفرينى احكام مناسب با مهندسى كان جامعـه را نـدارد. اقامـه دين و نه عمل به فقـه، نيازمنـد گسـترش فقـه و تسـری جريـان تعبـد بـه ديـن حتـى در حـوزه مهندسى تكامل اجتماعى است كه در ذيل #فقه تعبدگرای سنتى به دست نمى آيد.
3⃣مجدد گرايان و نقادى علوم قديم و جديد:
🔸 ادبـار يـا اقبـال مفـرط بـه مدرنيتـه همـواره متفكرينى را واداشته تا مسيری ديگـر بيابنـد. ايـن مسـير، بـه عنـوان راه سـوم يـا ميانـه همـواره مى كوشد، در قبال دو #جريان تجدد گرايى و سنت گرايى، ميان آنچه از گذشته به ارث رسـيده با آنچه از مغرب زمين بر ما وارد شده است، #نقادانـه وجـه جمعـى بيابـد. اگـر جريـان متجـدد عمدتاً شيفته و دلباخته فكر و فرهنگ مسلط و غالب غربى است و چشم در فرا سوی مرز هـای ايران و جهان اسام دارد.
🔹جريـان مجـدد، بـه ارزش مواريـث خـودی و ميـراث غنـى و قـويم باز فكری و علمى مانده از پيشينيان، توجه و باور دارد و ارزيابانه و عالمانه بدان وفادار بـوده و در عين حال، به #دستاورد های فكر بشر معاصر احترام مى گذارد و در مقـام گـزينش يافتـه های معرفتى ملل ديگر بر مى آيد و در صدد تأمل و توليد و ارائه انديشه های تـازه و مسـتقل اسـت.
🔹 وجود شباهت های زيادی كه ميان اين جريان و تهذيب گرايان وجود دارد از يـك سـو، و نيـز عدم پى گيری گفت و گو هـای مجـددگرايان در بـاب تعامـل #اسـلام و علـوم جديـد، از سـوی ديگر، سبب شده تا برخى ميان آن دو جريان تمايزی برقرار نكنند؛ به ويژه آنكه ايـن جريـان فكری بر خاف گذشته كه در ذيل تلاش های علمى علامه سيد محمد حسـين طباطبـايى، امـام خمينى ( ره) و شهيد مرتضى مطهری، راهبری مى شد، امـروزه فاقـد راهبـری در پيشـاپيش خـود است و اغلب توسط #روحانيون جوانى كه تعلق فكری به آن سه متفكر دارند، بسط مى يابد.
🔸بـا اين همه، تأمل در آثار اين گروه از حوزويان، نشان مىدهد كه آنـان، هماننـد تهـذيب گرايان حوزه، در پى اسلامى سازی علوم انسانى موجـود نيسـتند. از نظـر آنـان، اسـلامى سـازی علـوم انسانى موجود، هدفى #نارسا به حساب مى آيد و ما را در دستيابى به علوم دينى گمراه مى كند؛ چرا كه حفظ قالب و تغيير محتوا و يا بالعكس، خطـايى روش شـناختى اسـت كـه بايـد مـورد توجه قرار گيرد. از اين رو بايد، با ابتناء بر تعريفى كه اسام از انسان و رفتار او ارائه مى كنـد، به طراحى #فلسفه علوم انسانى همت گماشـت و سـپس بـه توليـد نظريـه هايى مسـتقل از علـوم انسانى غرب رسيد.
🔸 از اين رو، تنها راه برون رفت از فضای گفتمانى غـرب، تـدوين نظريـه های مستقل و جديد بر پايه مبانى دينى و ارزشى خودمان و تدريس آنها در كنار #نظريه های كنونى در غرب است و اين راهى غير از تهذيب #علوم_انسانى موجود است.
🔹اين #جريان دينى به طيف وسيعى از #طلاب و نهاد های علمى در #حوزه_علميه_قـم اشـاره دارد كه به مدرنيته به عنوان پديده ای قابل تأمل كه ظرفيت هـای بسـياری بـرای توانمنـدی زنـدگى كنونى ما دارد مى نگرند.
🔹نوگرايان دينى بر خلاف جريان هـای پيش گفتـه، نـه خواهـان توليـد علوم انسانى اسامى اند و نـه هماننـد بنيان گرايـان، كليـت #مدرنيتـه را بـر مـدار ظلمـت تفسـير مى كنند. از نظر آنها مدرنيته، پديده ای انسانى است كه از سر حادثه در مغـرب زمـين رخ داده و مى تواند در جاهای ديگر به تجربه در آيد.
🔸البته، اين بدين معنـا نيسـت كـه آنـان از لـوازم و پيامد های ارزشى علوم مدرن غفلت بورزند، بلكه بدين معناست كه آنـان نگـاه بد بينانـه ای در تعامل با مدرنيته ندارند و قطعاً بر عناصری از آن ايراداتى نيز روا مى دارند.
🔸 به همين دليل، آنان به مطالعه نسبتاً دقيق تحولات فكری #غرب، علاقه مند و يادگيری فلسفه های آن ديـار را نـه بـه قصد رد، بلكه به قصد فهم ماهيت فكر در دوران كنونى لازم مى شمارند. گرچـه ايـن جريـان گفتگوهای ايجابى درباره ماهيت #علم_دينى ندارد و فاقد نظريه پـردازی قدرتمنـد در كليـت خود است، اما ايده اصلى آن را مى توان در ضرورت نقد و نوسازی علوم متـداول اسـلامى نه علوم انسانى موجود به ويژه دانـش #فقـه و #فلسـفه، بـرای دسـتيابى بـه طرح هـا و روش هـای حكومت و جامعه خلاصه كرد.
#راه_ما_روشن_است🇮🇷
#حوزه_علمیه_خواهران
#سیاست_ما_عین_دیانت_ما
#راه_روشن را به دوستان خود معرفی کنید.
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔶️* تصاویر کمتر دیده شده از یزله و پایکوبی* *شهید سلیمانی و شهید ابومهدی بعد از پیروزی در نبرد با داعش*
✍*ان شاءالله بار دیگر با صاحب الزمان برگردند و آزادی قدس را جشن بگیرند*
#شهید_راه_قدس
#آزادی_قدس_نزدیک_ست
#راه_ما_روشن_است 🇮🇷
@rahroshaan
🔸🔹🌿🔸🔹