🔰میلاد #امام_هادی علیه السلام
❇داستانک:
🔸️در عصر امام هادی (علیه السلام) شخصی بنام عبدالرحمن، ساکن اصفهان و پیرو مذهب تشیع بود (با توجه به اینکه در آن زمان ، #شیعه در اصفهان کم بود).
از عبدالرحمن پرسیدند؛ چرا تو امامت امام هادی (علیه السلام) را پذیرفتی،[و شیعه شدی]؟
🔸️در پاسخ گفت : من فقیر بودم، ولی در جرات و سخن گفتن قوی. در سالی همراه جمعی از اصفهانی ها به عنوان اینکه به ما ظلم می شود، برای شکایت به شهر سامره نزد متوکل (دهمین خلیفه عباسی) رفتیم، کنار در قلعه متوکل منتظر اجازه ورود بودیم، ناگهان شنیدم که متوکل دستور احضار امام هادی (علیه السلام) را داده تا او را به قتل برساند. من به یکی از حاضران گفتم :این کیست که فرمان به احضار و سپس اعدام او داده شده است؟
🔸️در جواب گفت :این کسی است که رافضی ها(#شیعه_ها) او را امام خود می دانند، من تصمیم گرفتم در آنجا بمانم تا ببینم کار به کجا می کشد.
🔸️بعد از ساعتی دیدم امام هادی سوار بر اسب آمدند، مردم تا او را دیدند در طرف راست و چپ اسب او ، به راه افتادند، همین که چشمم به امام هادی خورد محبتش بر دلم جای گرفت ، دعا کردم که خداوند وجود نازنینش را از شر متوکل حفظ کند، همچنان ناراحت و نگران بودم و دعا می کردم که امام در میان جمعیت به من رسید و فرمود:
🔸️خداوند دعایت را مستجاب می کند، و مال و فرزند و عمرت زیاد خواهد شد. من از اینکه امام چنین از نهان خبر داد متحیر شدم، بطوری که رنگم تغییر کرد .
حاضران گفتند چه شده ؟ چرا چنین حیرت زده ای؟ گفتم :خیر است، ولی اصل ماجرا را به کسی نگفتم. بعدا که به اصفهان برگشتم، کم کم بر مال و فرزندم افزوده شد و غنی شدم ، و اکنون بیش از هفتاد سال دارم. این بود علت تشیع من که این گونه به حقیقت رسیدم.
📚منبع:[ الثاقب فی المناقب: صفحه ۵۴۹،؛ کشف الغمه: جلد ۲، صفحه ۳۸۹ ؛ بحار، جلد ۵۰، صفحه ۱۴۱، حدیث ۲۶ و …]
نکته اینجاست که ، اگر کسی برای امامش دعا کند ، امام برای او دعا می کنند.
💠 #منبرک
🆔 @manbarak
📝 #اطلاعیه
بمناسبت #عیدسعیدغدیرخم
📖 #مسابقه_کتابخوانی
#فقط_سیستان
#جوائزحضوری کارت نقدی
🗂قالبهای مسابقه:
1️⃣ #نقاشی
به سلیقه خودتان در مورد مناسبت ها:
❇️ روز غدیر خم
❇️ جریان سد الابواب
❇️ مباهله پیامبر صلی الله علیه و آله با مسیحیان
🔹 در مورد وقف در ایام غدیر
#نقاشی بکشید و به آیدی ارسال نمایید.
2️⃣#سؤالات_تستی:
سؤالات به صورت #تستی مطرح می شود و شرکت کنندگان محترم به سوالات جواب داده و به آیدی ارسال می فرمایند.
📚منبع مطالعه:
1 -خطبه غدیریه
نکته: #لینک ورود به آزمون
https://formafzar.com/form/zg1pc
از ساعت ۱۶ روز ۲۶ تیر تا ۲۴ روز ۲۷ که مصادف با روز غدیر است.
•┈┈••••✾•🌿🔸ایتا🔸🌿•✾•••┈┈
📲@alirezadorohi
📲 مهلت ارسال آثار: تا عید غدیر خم مصادف با ۱۴۰۱/۰۴/۲۷
🎁 به هر کدام از شرکت کنندگانی که به سؤالات، جواب صحیح بدهند به قید قرعه #هدیه ای تقدیم میگردد
گروه فرهنگی تبلیغی رهروان ثقلین سیستان
https://eitaa.com/rahrovanss
رهروان ثقلین سیستان
📝 #اطلاعیه بمناسبت #عیدسعیدغدیرخم 📖 #مسابقه_کتابخوانی #فقط_سیستان #جوائزحضوری کارت نقدی 🗂قالبهای
بسم الله الرحمن الرحیم
🌹#نتیجه_آزمون_مسابقه کتاب خوانی #خطبه_خوانی_غدیر🌹 در روز میلا امام کاظم علیه السلام اعلام گردید.
نکته : با توجه به استقبال بی نظیر شرکت کنندگان، به قید قرعه از بین نفرات برتر به تعدادی از منتخبین #هدیه تعلق می گیرد.
🌹نفرات منتخب 🌹
۱ - خانم عربشاهی
۲ - خانم فیض میری
۳ - خانم پرکاوش
۴ - آقای مهرداد راهدار
۵ - خانم توفیق
۶- خانم راهدار احمدی
۷- خانم دروهی
۸ - خانم سرگزی
۹ - آقای مجتبی مير
۱۰ - خانم محمد قاسمی
🌹نفرات دوم 🌹
۱۱ - خانم پیری اول
۱۲ - خانم آذر آئین
۱۳ - خانم ميرشکار
۱۴ - خانم رکن آبادی
۱۵ - خانم حیدری
۱۶ - خانم محبی
۱۷ - محمد امین مير
🌹نفرات سوم 🌹
۱- زکیه دشتی
۲- کوثردشتی
۳- زهرامیرمقدم
۴- فاطمه میرمقدم
۵- حدیثه راهداراحمدی
۶- فاطمه زهراموسوی
۷- یسناموسوی
۸- فاطمه پرکاوش
ان شاءالله جوائز شرکت کنندگان محترم در ایام #دهه_ولایت اهداء خواهد شد.
شرکت کنندگان گرامی که نامشان اعلام گردیده با ایشان تماس گرفته می شود.
گروه فرهنگی تبلیغی رهروان ثقلین سیستان
📲https://eitaa.com/rahrovanss
*السلام علیک ایها الامام موسی الکاظم عليه السلام*
🌹☘️🍀🍁🌿🌴🌹
*امام کاظم علیه السلام*
*نام*: موسی بن جعفر.
*کنیه*: ابوابراهیم، ابوالحسن، ابوالحسن اوّل، ابوالحسن ماضی،
و...
*لقب ها*: کاظم "به جهت فروخوردن خشم،و بردباری"، صابر، صالح، امین و عبد صالح"به جهت کثرت زهد و عبادت".
*نکته*: آن حضرت در میان شیعیان به «باب الحوائج» معروف است.
*منصب*: معصوم نهم و امام هفتم شیعیان.
*تاریخ ولادت*:بیستم ذی الحجه، *یا* هفتم صفر سال ۱۲۸ هجری ق.
*محل تولد*: ابواء "منطقهای در میان مکه و مدینه" در سرزمین حجاز"عربستان سعودی کنونی".
میلاد آنحضرت برای امام صادق "ع" چنان شادیبخش بود که به همین مناسبت سه روز جشن گرفت و مردم مدینه را اطعام نمود.
*نام پدر*: امام جعفر صادق "ع"
*نام مادر*: حُمَيْدَه مصفّاة.
نامهای دیگری نیز مانند حمیده بربریه و حمیده اندلسیه نیز برای او نقل شده است. حمیده کنیزی از اهل بربر "مغرب" یا از اهل اندلس "اسپانیا" بوده است. این بانوی گرامی، از زنان بزرگ زمان خویش بود و به جهت اینکه فقیه و عالم به احکام و مسائل بود، امام صادق "ع" زنان را در یادگیری مسائل و احکام دینی به ایشان ارجاع میداد.
امام صادق"ع" در باره این بانوی بزرگ، فرمود: «حمیده، تصفیه شده است از هر دنس و چرکی، مانند شمش طلا، پیوسته فرشتگان او را حفاظت و نگهبانی نموده تا رسیده است به من، به خاطر آن کرامتی که از خدای متعال برای من و حجت پس از من است.»
برادران دیگر امام کاظم"ع" از این بانو، اسحاق و محمد دیباج بودهاند.
رهروان ثقلین سیستان
بسم الله الرحمن الرحیم 🌹#نتیجه_آزمون_مسابقه کتاب خوانی #خطبه_خوانی_غدیر🌹 در روز میلا امام کاظم علی
سلام و ادب
شرکت کنندگانی که برگزیده شدند جهت گرفتن #هدیه_نقدی با آنها تماس گرفته می شود
الحمدلله #کارت_هدیه مسابقات کتابخوانی ایام غدیر خریداری شد.
ان شاءالله از فردا با برگزیدگان تماس گرفته می شود تا تشریف بیاورند و هدیه خود را تحویل بگیرند.
#درباره_مباهله شماره 1
✅درميان حوادث و رخدادهای گوناگون تاريخ اسلام واقعه عظيم و باشكوه «مباهله» بى شك ويژگى های خاص و منحصر به فردى دارد.
✅مباهله تجلی حقانيت اسلام و نمايان گر عظمت و برتری پيامبراكرم (صلى الله عليه وآله ) است. مباهله روز فرو ريختن صليبهاى طلايی و روز پيروزی علم و فرهنگ بر شمشير و جنگ می باشد.
❗️و پر واضح است كه در اين وا نفسای غربت اسلام رجوع به اين گنجينه پر افتخار چقدر مى تواند به حال پيروان راستين نبوی و شيعيان غيور علوی مفيد فايده باشد و چهره ی زيبا و پرمهر و متقن اسلام را بر همگان هويدا سازد.
با ترويج و تبليغ داستان مباهله می توان از مظلوميت پيامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) دفاع كرد...
مى توان اين سند محكم و برترين فضيلت قرآنى اميرالمؤمنين(صلوات الله علیه) را در برابر مخالفين تشيع علم كرد...
داستان مباهله چیست؟
✳️ معنای لغوی و اصطلاحی مباهله:
💠 مباهله آن است که دو نفر يا دو گروه پس از مناظره و استدلال در برابر يکديگر، چنانچه به نتيجه ای که مقبول طرفين باشد، نرسند، و هريک ادعای کتمان عمدی حق از سوی ديگری را داشته باشد، در اين مرحله دو طرف برای اثبات ادعای خود مسئله را به خدا واگذار می کنند و هريک از خدا می خواهد که اگر ديگری در ادعای خود عمداً دروغ می گويد و حق را دانسته، کتمان می کند، فوراً عذاب را بر او نازل کند تا حق روشن شود و چنان چه اشاره شد، اين آيين در پيش از اسلام نيز در ميان اعراب و ساير اقوام رايج و شايع بوده است.
در چنين برنامه ای که يک دستورالهی است خداوند فوراً پاسخ می دهد تا حجّت را بر مردم تمام نمايد. چنان که در روزگار پيامبران پيشين نيز اين مسئله بارها اتفاق افتاده بود. امّا در تاريخ 23 ساله رسالت پيامبرخاتم (صلی الله علیه و آله) تنها يک باراتفاق افتاد و آن با مسيحيان نجران و درسال دهم هجری بود.
✳️آیه مباهله
آیه مباهله، آیه ۶۱ سوره آل عمران است که اشاره به واقعه مباهله دارد:
فَمَنْ حَاجَّكَ فِیهِ مِن بَعْدِ مَا جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ فَقُلْ تَعَالَوْا نَدْعُ أَبْنَاءَنَا وَ أَبْنَاءَكُمْ وَ نِسَاءَنَا وَ نِسَاءَكُمْ وَ أَنفُسَنَا وَ أَنفُسَكُمْ ثُمَّ نَبْتَهِلْ فَنَجْعَللَّعْنَتَ اللَّـهِ عَلَی الْكَاذِبِینَ ﴿۶۱﴾
بنابراین، پس از فرارسیدن علم [وحی] به تو، هر کس درباره او [حضرت عیسی(علیه السلام)]، با تو به چالش برخیزد، به او بگو: بیایید تا فرزندانمان و فرزندانتان، و زنانمان و زنانتان، و جانهایمان و جانهایتان را فراخوانیم، آنگاه (به درگاه خداوند) زاری [تضرّع] کنیم تا لعنت خداوند را بر دروغگویان نهیم.
✳️شرح واقعه
واقعه مباهله با نامه پیامبر(صلی الله علیه وآله) به مسیحیان نجران و دعوت آنان به اسلام شروع شد و در نهایت با عقبنشستن نجرانیان و ایمانآوردن عدهای از آنان پایان یافت.
✳️نامه پیامبر(صلی الله علیه و آله) و دعوت به اسلام
پیامبر اسلام(صلی الله علیه وآله) همزمان با مکاتبه با سران حکومتهای جهان و مراکز مذهبی، نامهای به اسقف نجران نوشت و در آن نامه از ساکنان نجران خواست که اسلام را بپذیرند. مسیحیان تصمیم گرفتند که گروهی را به نمایندگی از خود به مدینه بفرستند تا با پیامبر سخن بگویند و سخنان او را بررسی کنند.
هیئت نجران که شامل بیش از ده نفر از بزرگان آنان بود، به ریاست و سرپرستی سه نفر به نامهای عاقب، سید و ابوحارثه به مدینه آمدند. هیأت نمایندگان در مسجد مدینه با پیامبر اسلام گفتگو کردند. پس از اصرار دو طرف بر حقانیت عقاید خود، تصمیم بر این شد که مسئله از راه مباهله خاتمه یابد، از این رو قرار شد که فردای آن روز، همگی خارج از شهر مدینه، در دامنۀ صحرا برای مباهله آماده شوند.
✳️ حاضر شدن افراد و گفتگوها
🌅 بامداد روز مباهله، حضرت رسول(صلی الله علیه وآله) به خانه حضرت امیرالمؤمنین(علیه السلام) آمد. دست امام حسن(علیه السلام) را گرفته و امام حسین(علیه السلام)را در آغوش گرفت، و به همراه حضرت علی(علیه السلام) و حضرت فاطمه(سلام الله علیها) برای مباهله، از مدینه بیرون آمد. چون نصارا آنان را دیدند، ابوحارثه پرسید که اینها کیستند که با او همراهند؟ پاسخ شنید:
آن که پیش روی اوست، پسر عموی او و شوهر دخترش و محبوبترین خلق نزد اوست؛ آن دو طفل، فرزندان اویند از دخترش؛ و آن زن، فاطمه دختر اوست که عزیزترین خلق، نزد اوست.
پیامبر(صلی الله علیه و آله) برای مباهله، به دو زانو نشست. سید و عاقب، پسران خود را برای مباهله برداشتند. ابوحارثه گفت: به خدا سوگند چنان نشسته است که پیغمبران برای مباهله مینشستند، و سپس برگشت. سید گفت: کجا میروی؟ گفت: اگر محمد بر حق نبود چنین بر مباهله جرأت نمیکرد و اگر با ما مباهله کند پیش از آنکه سال بر ما بگذرد، یک نصرانی بر روی زمین نخواهد ماند.
https://eitaa.com/rahrovanss
#درباره_مباهله شماره 2
✳️ عقب نشستن نجرانیان
سپس ابو حارثه نزد پیامبر آمد و گفت: ای ابوالقاسم! از مباهله با ما درگذر و با ما مصالحه کن بر چیزی که قدرت ادای آن را داشته باشیم. پس، حضرت با ایشان مصالحه نمود که هر سال، دو هزار حلّه بدهند که قیمت هر حلّه چهل درهم باشد، و نیز اگر جنگی با یمن روی دهد، سی زره، سی نیزه و سی اسب را به مسلمانان، عاریه دهند، و پیامبر صلی الله علیه و آله ضامن برگرداندن این ابزار خواهد بود. پس از نوشته شدن صلح نامه آنان برگشتند.
پیامبر صلی الله علیه و آله بعدها فرمود: سوگند به آن خداوندی که جانم در قبضه قدرت اوست،که هلاکت اهل نجران نزدیک شده بود و اگر با من مباهله میکردند هر آینه همگی به میمون و خوک مسخ میشدند و هر آینه تمام این وادی برایشان آتش میشد و میسوختند و حق تعالی جمیع اهل نجران را نابود میکرد و حتی پرنده بر سر درختان ایشان نمیماند و همه نصاری پیش از سال میمردند.1
پس از برگشتن نصارا به نجران طولی نکشید که سید و عاقب، با آوردن هدایایی، نزد پیامبر صلی الله علیه و آله آمده، مسلمان شدند.2
📕1) قمی، منتهی الآمال، ۱۳۷۴ش، ج۱، ص۱۸۲-۱۸۴؛ مفید، الارشاد، ۱۴۱۳ق، ج۱، ص۱۶۶-۱۷۱
📕2) الطبرسی، مجمع البیان فی تفسیر القرآن، ۱۴۱۵، ج۲، ص۳۱
✳️ مباهله؛ جلوه ای از حضور حضرت زهرا سلام الله علیها
⚫️ عربستان پیش از اسلام، زن جایگاهی نداشت. او در مسائل اجتماعی، اقتصادی، سیاسی و غیره حق دخالت و اظهارنظر نداشت. در چنین شرایطی بود كه اسلام ظهور نمود، دیگر به جنس انسان اهمیتی نمی داد بلكه انسانیت وی حائز اهمیت بود.
زنان صاحب حق و حقوقی شدند و دیگر كمتر مورد ظلم قرار می گرفتند. در چنین شرایطی كه دختران زنده به گور می شدند و برای زنان در جامعه هیچ شخصیتی قائل نبودند، حضرت زهرا علیهاالسلام پا به عرصه هستی نهادند و همگان از كارهای پیامبر صلی الله علیه وآله نسبت به ایشان تعجب می نمودند.
📜 با بررسی تاریخ روز مباهله پی می بریم كه حضرت زهرا سلام الله علیها از مقام والای معنوی برخوردار بودند كه به همراه پیامبر صلی الله عليه وآله به مباهله می روند. چرا كه در درگاه الهی قرب داشته و دعا یا نفرین ایشان به استجابت می رسید.
ادامه دارد..