📜 #متن
استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه سالروز شهادت #امام_صادق علیهالسلام
🚦چگونگی ایجاد فضا برای نشر معارف اهل بیت علیهمالسلام ۱
#بخش_اول
📍۲۵ شوال سالروز شهادت جانگداز ششمین امام برحق مسلمانان جهان وجود مقدس حضرت امام صادق علیهالسلام بر نواده عظیم الشأنش امام عصر ارواحنا فداه و عجل الله تعالی فرجه و همه شیعیان و محبان اهل بیت عصمت و طهارت علیهمالسلام تسلیت باد .
📍وجود مقدس حضرت امام صادق علیهالسلام بنا بر مشهور در سال ۱۱۴ یعنی سالی که پدر بزرگوارشان حضرت #امام_باقر علیهالسلام به شهادت رسیدند، به مقام امامت نائل گشتند. دوره امامت امام صادق علیهالسلام بالغ بر ۳۴ سال به درازا کشید و این ایام دوره بسیار پر ماجرا و مهمی از نظر حوادث سیاسی و اجتماعی است.
📍حضرت در طول امامت خود هم خلافت غاصبانه و جائرانه #بنی_امیه را تجربه فرمود و هم سقوط آن و روی آمدن خلافت جبار #بنی_عباس را.
📍امامت آن حضرت در ادامه خلافت #هشام_بن_عبدالملک خلیفه جنایتکار و خونریز اموی آغاز شد تا سال ۱۲۵ که هشام مرد و برادر زاده او #ولید_بن_یزید_بن_عبدالملک قدرت را بدست گرفت. مرگ هشام آغاز سستی و رو به انحطاط رفتن قدرت #بنی_امیه است.
📍از ۱۲۵ تا سال ۱۳۲ که بنی امیه مضمحل میشوند، جنگ قدرت بین آنها در گرفته است؛ دوره خلافت ها کوتاه و عزل و قتل خلفا را در رقابتهای درون خانوادگی امویان شاهد هستیم. در سال ۱۳۲ دولت غاصب بنی امیه توسط #عباسیان سرنگون شد و کشتار وسیعی از بنی امیه صورت گرفت و #بنی_عباس که شاخهای از بنی هاشم بودند و نسب آنها به #عبدالله_بن_عباس پسر عموی پیامبر اکرم و #امیرمومنان علیهالسلام میرسید قدرت را بدست گرفتند.
📍در فاصله سال ۱۲۵ تا ۱۳۲ که دوران ضعف و انحطاط بنیامیه بود، خلفای جائر از امام صادق علیه السلام غافل بودند و آن حضرت فرصت مناسبی را بدست آورد تا وظیفه امامت خود را در قالب تدوین معارف اهل بیت علیهمالسلام در مباحث فقهی، کلامی و اخلاقی تبیین بفرماید.
🔸همچنین ۴ سال اولِ روی کار آمدن #بنی_عباس یعنی از سال ۱۳۲ تا ۱۳۶ که #ابوالعباس_سفاح اولین خلیفه عباسی قدرت را در دست دارد، به سبب آنکه هنوز پایگاه محمکی برای بنی عباس در امر خلافت ایجاد نشده بود نسبت به #امام_صادق علیهالسلام مدارا میکردند و این فرصت هم برای امام فراهم شد تا به اقدامات ارزشمند خود در نشر معارف اهل بیت علیه السلام ادامه دهد... #ادامه_دارد
📲 @rajabidavani
📜 #متن
استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه ایام شهادت امام صادق علیهالسلام۲
#بخش_دوم
🚦دوران #منصور سخت تر از دوران #معاویه و #یزید
📍اما در سال ۱۳۶ در پی مرگ #أبوالعباس و روی کار آمدن #أبوجعفرعبدالله که بعداً به #منصور معروف شد، دوران سختی برای امام صادق علیه السلام پدید آمد به این معنا که منصور عباسی به شدت بر اولاد پیغمبر صلی الله علیه وآله وسلم و علویان سخت گرفت. چرا که او میدانست امامت حق آن ذوات مقدس است و با علم براین مسئله بر امام صادق سلام الله علیه به عنوان بزرگ علویان و چهره برتر علمی و تقوایی آنان و همچنین بر نوادگان #امام_مجتبی علیه السلام بسیار سخت گرفت.
📍 منصور امام صادق علیه السلام را در مضیقه فراوان گذاشت و بارها آن حضرت را به کوفه و بعداً شهر هاشمیه که بعنوان مرکز خلافت عباسیان پیش از بغداد بنا شده بود، احضار می کرد و امام را در تنگنا و فشار قرار میداد.با این حال امام در احضارها، مخفیانه با شیعیان و جویندگان دانش #اهل_بیت علیهمالسلام ارتباط برقرار می کرد و آنها را از دریای بی کران معلومات خود بهره مند میفرمود تا اینکه #منصور امام را به #مدینه باز گرداند و تحت مراقبت شدید قرار داد.
📍 به گفته و اعتقاد بسیاری از علمای ما، منصور لعنهالله از این عصر به بعد بر علیه امام صادق علیهالسلام و خاندان پیغمبر صلی الله علیه و آله وسلم چنان خفقان سنگینی اعمال کرد که از نظر فشار و مشکلات و سختی ها میتوان گفت که از دوران معاویه و یزید هم سخت تر بوده است.
📍لذا دیگر از آن جلسات علمی و ارتباطات امام صادق علیهالسلام با مردم خبری نیست تا اینکه #منصور لعنهالله تصمیم به قتل #امام_صادق گرفت و در چند نوبت اقدام به قتل امام نمود اما موفق نمیشد تا اینکه به حاکم مدینه فرمان قتل امام علیهالسلام را صادر کرد و به قدری کینه و بغض نسبت به امام و امامت داشت که حتی به او فرمان داده بود بعد از اینکه امام از دنیا رفت، داخل خانه امام بریزند و وصیت نامه امام علیهالسلام را بیابند و وصی آن حضرت که از منظر او جانشین آن امام همام خواهد بود را شناسایی و اعدام کنند.
🔸 این جنایات یعنی شهادت #امام_صادق علیهالسلام بنابر نقل معروف در ۲۵ شوال سال ۱۴۸ اتفاق افتاد و آن حضرت روح مقدسش به ملکوت اعلی پیوست.
📲 @rajabidavani
🚦 #دکتر_رجبی_دوانی:
اهل سنت هم هیئت عزاداری دارند/ دشمن دنبال برهم زدن پیوند هیئت با نظام است
رجبی دوانی گفت: انقلاب دلیل گسترش و تحول هیئتها بوده است که امروز شاهدیم هیئتها صرفاً محل برگزاری مراسم نیست و کارهای متعددی انجام میدهند. پیوند بوجود آمده میان «هیئت» و «نظام» امری خوب است که دشمن به دنبال برهم زدن آن است.
http://aghigh.ir/000Vtx
📲 @rajabidavani
🚨مراسم تودیع و معارفه دکتر محمدحسین رجبی دوانی به عنوان ریاست جدید بنیاد ایرانشناسی
https://news.iranology.ir/24335.html
🔸مراسم تودیع حضرتا... سیدمحمد خامنهای، رئیس پیشین بنیاد ایرانشناسی و معارفه دکتر محمدحسین رجبی دوانی، رئیس جدید، روز دوشنبه ۹ خردادماه ۱۴۰۱، در بنیاد ایرانشناسی برگزار شد.
📍به گزارش روابط عمومی بنیاد ایرانشناسی، در این مراسم که با حضور دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و معاونان بنیاد ایرانشناسی ترتیب یافت؛ ضمن قدردانی از فعالیتهای حضرت آیتا... سیدمحمد خامنهای، حکم انتصاب دکتر محمدحسین رجبی دوانی بهعنوان رئیس جدید به ایشان اعطا شد.
📍اعضای شورایعالی انقلاب فرهنگی عصر روز سهشنبه ۳ خردادماه ۱۴۰۱، در جلسهای به ریاست آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رییسجمهور، با قدردانی از خدمات و تلاشهای آیتا... سیدمحمد خامنهای رییس بنیاد ایرانشناسی، به اتفاق آرا و به پیشنهاد هیات امنای این نهاد، به دکتر محمدحسین رجبی دوانی به عنوان رئیس جدید بنیاد ایرانشناسی رای دادند.
1_17973773.mp3
834.6K
#صوت
🚦 فداها ابوها
🎙استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه علیهاالسلام
📲 @rajabidavani
📜 #متن
🚦علت حضور #امام_رضا_علیه_السلام در ایران
#ویژه سالروز ولادت امام رضا علیه السلام
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
بسم الله الرحمن الرحیم
🔸به عرض می رساند که می خواهیم در این سخن کوتاه علت آمدن امام رضا سلام الله علیه به ایران را جویا شویم .امام هشتم سلام الله علیه در دوره امامت خود با سه خلیفه ی جبار بنی عباس معاصر هست .
📍اول هارون الرشید است که بعد از شهادت امام کاظم علیه السلام، مراقب امام رضا علیه السلام بود که اگر امام تحرکاتی داشته باشد با حضرت برخورد کند. لذا امام رضا سلام الله علیه در دوران هارون جانب تقیه را مراعات می کردند و بهانه ای به دست او ندادند تا اینکه درسال ۱۹۳ یعنی ده سال بعد از آنکه امام رضا علیه السلام به امامت رسیده بودند، هارون مرد و فرزند او امین به خلافت رسید.
📍امین از همان ابتدای رسیدن به خلافت با برادر خود مامون که در خراسان حکومت می کرد سر ناسازگاری گذاشت و می خواست او را از ولایتعهدی خود عزل کند و برای پسر خود بیعت بگیرد. لذا با مقاومت مامون مواجه شد و درگیری شدیدی بین آنها رخ داد.
📍لذا در پنج سالی که امین به عنوان خلیفه مطرح هست امام رضا علیه السلام از یک آزادی نسبی برخوردار بود و می توانست مردم را مورد خطاب قرار دهد و آنها را در جهت حق رهنمون باشد. اما در سال ۱۹۸ مامون موفق شد در یک نبرد نظامی امین را شکست دهد و بغداد را بگیرد و به دستور او امین کشته شد و خودش به خلافت رسید.
📍خلافت مامون مواجه با تنش های زیادی بود. از جمله این تنش ها زیر بار نرفتن عباسیان، خویشاوندان او در بغداد بود که او را به خاطر کشتن برادرش که پیش از این خلیفه بوده است سرزنش می کردند و همچنین از جانب اکثریت عالم اسلام که اهل تسنن بودند او را به خاطر قتل امین در جایگاه خلافت شایسته نمی دیدند و بعضاً مشروعیت او را زیر سوال برده بودند.
📍از سویی دیگر شماری از علویان خویشاوندان امام رضا علیه السلام هم به سبب ظلم هایی که عباسیان به آنها کرده بودند قیام کردند و موفق شده بودند بخش های وسیعی از عراق امروز، حتی سرزمین حجاز تا یمن و همچنین بخش هایی از ایران مانند خوزستان امروز را فتح کنند و مشکلات فراوانی را برای حکومت مامون ایجاد کردند. مامون با سختی و زحمت بسیار موفق شد که این قیام را سرکوب کند اما می دانست که آتش زیر خاکستر است لذا با یک تیر چندین نشان را در نظر داشت و آن اینکه امام رضا علیه السلام را به سوی پایتخت خود مرو مرکز خراسان بزرگ قدیم بیاورد و با این کار هم عباسیان را تهدید کند که اگر بخواهید با من در بیافتید کاری خواهم کرد که خلافت از خاندان شما بیرون بیاید و به رقبای شما علویان سپرده شود و همچنین برای اکثریت عالم اسلام که مشروعیت او را زیر سوال برده بودند به این وسیله، یعنی با همکاری نزدیکی که از امام رضا علیه السلام خواهد گرفت و ولایت عهدی که به آن حضرت خواهد داد موجب می شود که آنها به خاطر حرمت فرزند رسول خدا و زهد و علم و تقوای او دیگر مشکلی با مشروعیت خلافت مامون نداشته باشند، چرا که اگر این حکومت مشروعیت نداشت، فرزند و نواده ی بزرگوار رسول خدا همکاری با آنها را نمی پذیرفت؛
📍هدف دیگر او هم این بود که علویانی که مرتب قیام می کردند و خواهان سرنگونی حکومت عباسی بودند خلع سلاح خواهند شد. چرا که اگر امام رضا علیه السلام به عنوان مقام دوم به این مملکت معرفی شود دیگر علویان نمی توانند دست به قیام و انقلاب بزنند، چرا که بزرگ آنها و سرشناس ترین شخصیت علویان که امام رضا علیه السلام باشد در این حکومت حضور دارد و نفر شماره دو حساب می شود.
🔸با این انگیزه ها مامون امام رضا علیه السلام را به ظاهر به ایران دعوت کرد اما در واقع یک الزام و اجباری در آوردن امام سلام الله علیه بود به گونه ای که بیشتر در نظر داشت که ارتباط امام سلام الله علیه با بدنه جامعه قطع کند.
📲 @rajabidavani
🔹بسم الله الرحمن الرحیم
🔸انا لله و انا الیه راجعون
📍ضایعه درگذشت استاد گرانمایه دانشمند برجسته فقیه و ادیب و محقق ژرف اندیش ایرانی دکتر احمد مهدوی دامغانی رحمت الله علیه را به جامعه علمی حوزوی و دانشگاهی کشور و به خاندان دانش پرور مهدوی دامغانی بویژه برادر معزز آن مرحوم، استاد دکتر محمود مهدوی دامغانی تسلیت و تعزیت عرض می کنم.
📍آنچه شخصیت بزرگ آن دانشمند کم نظیر را در کنار آثار علمی گرانقدرش برای همگان جاودان می سازد،اخلاص و ارادت بی شائبه به ساحت قدسی اهلبیت عصمت و طهارت علیهم السلام است که با افتخار خود را خدمتگزار آستان مقدسشان می دانست. عرض ادب روزانه او به ساحت مقدس حضرت ثامن الحجج امام رضا صلوات الله و سلامه علیه از بلاد غربت و انقلاب حال و اشک ریختن فراموش نشدنی وی به هنگام نام بردن و سلام دادن به آن وجود مقدس نشان از این ارادت داشت.
📍از خداوند بزرگ برای آن مرحوم علو درجات و برای بازماندگان محترمش صبر و اجر مسئلت دارم.
🔹محمد حسین رجبی دوانی
15.58M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🚨تیزر چاپ جدید کتاب کوفه
🔸 اثر استاد دکتر محمد حسین رجبی دوانی
📍با اضافات و ویرایش مجدد
🔹آدرس و تلفن مراکز فروش:
📍تهران، میدان فردوسی، نمایشگاه دائمی دانشگاه جامع امام حسین (ع)
02188839297
📍تهران، نبش میدان فلسطین، شعبه شماره ۱ شرکت نشر بینالملل
02188912057
📍قم، بلوار نیایش، جنب درب مصلی، کتاب بینالملل
02537838957
📜 #متن
#ویژه سالروز شهادت حضرت امام باقر سلاماللهعلیه ۱
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦بررسی وضعیت سیاسی دوران امام باقر علیهالسلام
#بخش_اول
📍درباره وضعیت سیاسی دوران امامت حضرت امام باقر علیهالسلام باید عرض کرد که آن وجود مقدس در سال ۹۴ یا به نقلی ۹۵، یعنی همزمان با شهادت پدر بزرگوارش امام سجاد علیهالسلام به امامت رسیدند و تا سال ۱۱۴ که به شهادت رسیدند دوران امامت آن وجود مقدس چیزی نزدیک ۱۹ سال به طول انجامیده است.
📍در عصر امامت امام باقر سلاماللهعلیه، آن حضرت مدتی کوتاه یعنی کمتر از یک سال را با #ولید_بن_عبدالملک به عنوان خلیفه غاصب اموی معاصر هستند و بعد ار مرگ ولید در سال ۹۶ #سلیمان_بن_عبدالملک به قدرت میرسد که وی هم تا سال ۹۹ بر عالم اسلام مسلط بوده است.
📍این عصر، عصر گسترش قلمرو مسلمانان با عملیاتهای نظامی هست. به این معنا که در شرق در #ماوراءالنهر و در مناطقی ماورای ایران دوره ساسانی، فتوحات صورت می گیرد و هم در غرب عالم اسلام و اروپای غربی یعنی سرزمین اسپانیا و پرتغال امروزی که شبه جزیره ایبری باشند، مسلمان ها وارد شده و با سرعت پیش میروند. اما سال ۹۹ هجری در پی مرگ #سلیمان_بن_عبدالملک، عمر بن عبدالعزیز پسر عموی آنها به خلافت رسید که او بر خلاف بنیامیه نسبت به اهل بیت علیهمالسلام رفتاری توام با احترام و مدارا داشت.
📍 #عمر_بن_عبدالعزیز در امامت امام باقر علیهالسلام که به قدرت میرسد سب و لعن به ساحت مقدس امیرالمومنین علیهالسلام را که معاویه لعنهالله باب کرده بود، ممنوع اعلام کرد و فدک را به نوادگان امام مجتبی علیهالسلام بازگردانید و برای طالبیان و علویان از بیت المال حقوق تعیین کرد و خود را چاکر و فردی مخلص نسبت به امیرمومنان علیهالسلام میدانست.
📍امام باقر علیهالسلام با عمر بن عبدالعزیز یک مناظره مکتوب دارد. طبق نقل تاریخ روزی عمر بن عبدالعزیز از امام سجاد علیهالسلام یاد کرد و گفت که زینت دین و پیشوای عابدان از دنیا رفت. به او گفتند که از او فرزندی باقی مانده است که چیزی از پدر کم ندارد عمر بن عبدالعزیز برآن شد که امام باقر علیهالسلام را بیازماید. لذا نامهای به حضرت نوشت و از حضرت درخواست رهنمودی کرد.
📍امام باقر علیهالسلام در پاسخ مواردی مطرح کردند که برای عمر بن عبدالعزیز سنگین بود. لحن امام مقداری تند و سرزنش آمیز بود عمر بن عبدالعزیز وقتی این پاسخ را دریافت کرد ناراحت شد و چون می دانست که از امام علیهالسلام نامهای خطاب به خلیفه پیشین سلیمان بن عبدالملک در بایگانی در بارخلافت وجود دارد آن نامه را درخواست کرد و وقتی دید که امام چگونه با الفاظی محترمانه سلیمان را مورد خطاب قرار داره است بیشتر ناراحت شد و در نامهای به امام علیهالسلام اینگونه عنوان کرد که...
🔸من نامه شما به خلیفه جبار پیشین را دیدم که چگونه او را با عزت و احترام یاد کردید اما من که سعی کردم عدل پیشه کنم و جلوی مظالم و فشارها به مردم را بگیرم اینگونه مورد عتاب قرار دادهاید...
#ادامه_دارد
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#ویژه سالروز شهادت حضرت امام باقر سلاماللهعلیه ۲
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦بررسی وضعیت سیاسی دوران امام باقر علیهالسلام۲
#بخش_دوم
📍امام علیه السلام در پاسخ خطاب به او فرمود من با سلیمان مطابق با جباران سخن گقتم و با تو مطابق با افرادی که میخواهند عادلانه رفتار کنند نامه نگاشتم.
📍وقتی عمر بن عبدالعزیز پاسخ امام را دریافت گفت خدا بهتر میداند که رسالت خود حود را در کجا و چه خاندانی قرار دهد. اما عمر بن عبدالعزیز در اوج جوانی در سال ۹۹ مرد و بعد از او #یزید_بن_عبدالملک به خلافت رسید. از برخورد او با امام باقر علیهالسلام مورد خاصی ذکر نشده است. آخرین خلیه معاصر امام باقر علیهالسلام #هشام_بن_عبدالملک بود که گفته شده است هشام بعد از معاویه و عبدالملک مروان مقتدرترین و قوی ترین خلیفه اموی بوده است.
📍هشام فردی خون ریز وجبار و قسی القلب بود. از سوی دیگر در عهد اوست که مسلمانان در اعماق فرانسه پیش میروند و بالاترین حد فتوحات مسلمانان و گسترش قلمرو اسلام در عهد خلافت اوست. در سال ۱۱۲ آنها به جنوب پاریس رسیدند و تا آن حد را از اروپا فتح کردند. اگر چه در جنگی در جنوب پاریس بین سرزمین تور و پواتیه جایی که مسلمانان آن را بَلاط الشهدا خواندند لشکر مسلمین شکست خورد و به جنوب فرانسه عقب نشینی کرد، اما از نظر اقتدار، دولت مدعی اسلام ابر قدرت مطلق جهان اسلام آن موقع بود.
📍هشام امام علیه السلام را به شام احضار کرد و به نقلی حتی مدت کوتاهی آن حضرت را به زندان انداخت. اما هنگامی که دید امام بر روی زندانیان تاثیر گذاشته است حضرت را آزاد کرد به مدینه فرستاد. نقلی داریم که بار دوم امام علیهالسلام را احضار کرد و متوجه خبرگی و توان امام علیهالسلام در امور نظامی و همچنین مقابله با مسائلی که مخالفان اسلام مطرح می کردند شد. به ویژه مناظرهای حضرت در اطراف شام با یک پیر دانای مسیحی داشت و عزت اسلام را حضرت به آنها در شام بازگردانید.
🔸لذا هشام از حضرت بسیار به وحشت افتاد و اقدام به قتل آن وجود مقدس کرد.
📲 @rajabidavani
4_5954148832148197016.mp3
1.38M
#صوت
🚦در غدیر خم چه گذشت۲
🎙استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه سالروز عید سعید غدیر
#بخش_دوم
📲 @rajabidavani
4_5954148832148197015.mp3
1.36M
#صوت
🚦در غدیر خم چه گذشت۱
🎙استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
#ویژه سالروز عید سعید غدیر
#بخش_اول
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦قتل عام آل الله علت زیاد بودن فرزندان امام کاظم علیهالسلام
📍درباره شمار فرزندان امام کاظم علیهالسلام اختلاف فراوان است اما همانگونه که در این سوال آمده است، آن حضرت از بقیه ائمه علیهمالسلام شمار فرزندانشان بیشتر است.
📍دلیل این امر هم به واسطه جنایاتی است که بر ضد خاندان پیغمبر و اهلبیت آن حضرت علیهمالسلام صورت گرفته بود. #منصور عباسی خلیفه جنایتکار و جبار عباسی هنگامی که به قدرت رسید به شدت از علویان احساس خطر کرد و لذا آنها را در فشار و تعقیب شدیدی گذاشت. نتیجه این امر قیام محمدبنعبداللهبنحسنبنعلیبنابیطالب علیهالسلام نواده امام مجتبی سلام الله علیه بود که او در مدینه و برادرش در بصره قیام کردند و اگرچه بعد از ضرباتی که به حکومت وارد کردند این قیام شکست خورد، ولی شمار زیادی از نوادگان امام مجتبی علیهالسلام و همچنین از اولاد و نوادگان امام حسین علیهالسلام کشتار شدند و عده زیادی از ابناء الحسن به زندان افتادند و در شکنجهها و فشارهای مهیب منصور، در غربت و مظلومیت و در سیاهچالهای حکومت به شهادت رسیدند.
📍 واقعه #فخ و قیام حسین بن علی، شهید فخ هم که در زمان امامت امام کاظم علیهالسلام و در خلافت #موسی_الهادی عباسی صورت گرفت باعث کشتار نزدیک به ۲۰۰ نفر از علویان بود.
📍لذا #بنی_العباس چنان ضربتی به خاندان پیغمبر و امیرالمومنین علیهمالسلام وارد کرده بودند که خوف نابودی نسل آن ذوات مقدس میرفت.
📍از این روست که امام کاظم علیهالسلام تاکید بر فرزندآوری بیشتر داشت تا نسل پیغمبر باقی بماند. البته در شمار فرزندان امام همانگونه که عرض شد اختلاف نظر است. برخی این شمار را ۳۷ فرزند میدانند که ۱۸ پسر و ۱۹ دختر هستند. ولی باید دانست که هیچیک از دختران امام کاظم علیهالسلام ازدواج نکردند و مجرد از دنیا رفتند.
📍دلیل این بود همکفوی برای آنها وجود نداشت و به سبب کشتاری که منصور و بعد موسی الهادی از اولاد پیغمبر کرده بودند پسر عموهای این بانوان که شایسته ترین کسان برای ازدواج با آنها بودهاند، عموما از بین رفته و مردی که شایستگی ازدواج با دختران امام داشته باشد وجود نداشت.
🔸بنابراین بیشتر سادات از نسل وجود مقدس امام کاظم علیهالسلام هستند و نسب ساداتی که موسوی خوانده میشوند به آن وجود مقدس باز میگردد.
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
🚦چرا امام حسین علیهالسلام وقتی در راه کوفه، خبردار شدند که عبیدالله بن زیاد لعنهالله بر این شهر مسلط شده است و مسلم و هانی به شهادت رسیدند، به مسیر خود به سمت کوفه ادامه دادند؟
📍مردم کوفه با نامههای فراوان و دعوتی که به عمل آورده بودند و بیعتی که با مسلم بن عقیل به نمایندگی از امام حسین علیهالسلام انجام داده بود موجب گردیدند که تکلیف جدیدی برای امام حسین سلاماللهعلیه پدید بیاید.
📍تکلیف اول و اصلی امام حسین علیهالسلام مقابله با بزرگترین منکر یعنی حاکمیت طاغوتی چون یزید بود، اگر چه آن حضرت تنها بود و هیچ یاری نمی داشت. اما وقتی مردم کوفه آن حضرت را بدین ترتیب دعوت کردند و بیعت هم نمودند لذا تکلیف جدیدی برای آن حضرت پدید آمد که باید به خواسته مردم پاسخ مثبت دهد، به سوی آنها برود و رهبری آنها را به دست بگیرد.
📍اگرچه در بین راه می شنوند که عبیدالله بر شهر حاکم شده است و نماینده امام به شهادت رسیدهاند و مردم مرعوب عبیدالله گردیدهاند، دلیل نمیشود که آن حضرت بخواهد از مسیری که پیش گرفته باز پس بنشیند، چرا که برای حضرت شایسته و پسندیده نبود که وقتی عهد و پیمان با مردم دارد و هنوز مردم به حضرت اعلام نکرده اند که ما از بیعت با شما انصراف داده ایم و دیگر به عهد خود پایبند نیستیم، یک جانبه عهد خود را بشکند.
📍لذا حضرت به راه خود ادامه میدهد چرا که حساب آن حضرت از حساب مسلم جدا بود. چنانچه امام علیه السلام بر میگشت، زیر سوال قرار می گرفت که اگر شما به سوی کوفه آمده بودید ما هرگز شما را رها نمیکردیم و شما را یاری میکردیم و عدم حضور شما باعث شد چنین وضعیتی بر سر اسلام و مردم کوفه استمرار یابد.
📍بنابراین کار امام علیهالسلام بسیار صحیح است و آن وجود مقدس باید به مسیر خود ادامه دهد، مگر آنکه یقین پیدا کنند که مردم کوفه از نظر خود بازگشتهاند. لذا حتی تا وقتی که امام علیهالسلام در کربلا فرود می آید و مستقر می شود هنوز امام علیهالسلام امید دارد که کوفیانی که با آن حضرت بیعت پیدا کردهاند خود را به امام حسین علیهالسلام برسانند و حق را یاری کند.
📍لذا در پاسخ فرستاده عمر سعد لعنهالله امام حسین علیه السلام همین نکته را گوش زد میکنند و می فرمایند من به دعوت این مردم به سوی کوفه آمده ام. اگر بدانم آنها از نظر خود باز گشتهاند و بیعتی که با من کردهاند را شکستهاند و نمیخواهند من به شهر آنها وارد شوم از همینجا باز میگردم.
🔸پس اشکال به مردم کوفه وارد است که وقتی شما بیعت کرده اید چرا در برابر عبیداللهبنزیاد کوتاه می آیید و از رساندن خود به یاری امام حسین علیهالسلام باز میمانید و برخی از شما هم چنان وحشت میکنید که به رغم نوشتن نامه ها به امام حسین علیهالسلام، به خواست عبیداللهبن زیاد لعنه الله به جنگ آن وجود مقدس می آیید.
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_شبهات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
🚦شبهه: ماجرای پر کردن چاه های آب در منطقه بدر توسط حمزه عموی پیامبر، پیش از وقوع جنگ بدر آیا حقیقت دارد؟ و آیا این احتمال وجود دارد که ممکن است بستن آب در کربلا به روی امام حسین علیه السلام و عزیزانش به انتقام این قضیه باشد؟
📍نمی تواند چنین چیزی صحت داشته باشد اگر چه در منابع تاریخی آمده است. تصور من این است که یک چنین مطلبی را طرفداران بنی امیه برای تخریب چهره مقدس رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم جعل کرده اند و در منابع تاریخی آورده اند. چرا که چنین مسئله ای به سیره رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) نمی خورد.
📍 آن حضرت وقتی افرادی را به جایی اعزام می کردند، مانع می شدند که آب را به روی مردم ببندند یا آب ها را آلوده کنند و باعث ایجاد مشکل حتی برای کسانی که به جنگ اسلام آمده بودند از این طریق بشوند.
📍امیرمومنان علیه السلام که شاگرد خاص رسول خدا صلی الله علیه و آله و سلم هست در جریان جنگ صفین بعد از آنکه قوای معاویه برای جنگ روانی علیه امیرالمومنین علیه السلام شریعه فرات را بستند، حضرت موفق شدند نیروهای معاویه را در هم بکوبند و شریعه را آزاد کنند، وقتی که لشکریانش گفتند حالا وقتش هست که ما هم مقابله به مثل کنیم و راه آب را بر معاویه و نیروهایش ببندیم، امیرالمومنین علیه السلام مخالفت کردند و فرمودند این آب را خداوند برای همه خلائق آفریده است. ما مثل آنها نیستیم و چنین نمی کنیم.
📍 لذا من معتقد هستم که این مطلب هم از جعلیاتی است که برای تخریب غیر مستقیم شخصیت والای رسول خدا صلی الله علیه واله و سلم و همین نتیجه گیری که در سوال مطرح شد بیان شده است. یعنی وقتی که پیغمبر صلی الله علیه و اله و سلم کسان یزید لعنه الله و بنی امیه و همراهان آنها را در بدر از آب محروم می کند، اینها هم خواستند در کربلا چنین انتقامی بگیرند.
📍البته من به شما عرض کنم جنایتی که در کربلا رخ داد به مسئله بدر ارتباط پیدا نکرده است. اما دستوری که عبیدالله بن زیاد لعنه الله به عمرسعد لعین داد که روز هفتم محرم آب روی حسین ببندید، به این صورت بود که آب را با رسیدن این فرمان بر روی حسین و کسان او ببندید همان گونه که اینها آب را روی خلیفه مظلوم عثمان بستند و این یک جفا و دروغ بزرگی است که این ملعون و هواداران بنی امیه نسبت به ساحت مقدس اهل بیت علیهم السلام روا داشته اند.
🔸ما امروز در منابع اهل تسنن می خوانیم که قید شده است وقتی انقلابیون آب را روی عثمان بستند امیرالمومنین علیه السلام با اطلاع از این موضوع، امام حسن و امام حسین علیهماالسلام را فرستاد و آنها مبادرت به رساندن آب به عثمان کردند وانقلابیون هم به اعتبار فرزندان رسول خدا صلی الله علیه وآله وسلم جلوی آنها را باز گذاشتند. اما ببینید چقدر نسبت به اهل بیت علیهم السلام دشمنی و کینه وجود داشته، ما امروز در منابع آنها داریم که امام حسین علیه السلام به دستور پدر، آب به عثمان رساند ولی بیست سال بعد از قتل عثمان، چنین فاجعه ای را اینها پدید آوردند و عنوان می کنند که حدود بیست و پنج سال بعد از مرگ عثمان که امیرالمومنین علیه السلام آب را به روی عثمان بسته بود، الآن ما می خواهیم در کربلا انتقام بگیریم!
📲 @rajabidavani
🔹نوشتار سرکارخانم فاطمه رجبی (همشیره استاد رجبی دوانی):
جناب آقای نصیری با سلام!
مدتی است گفتهها و نوشتههای شما و باز نشر مطالب دیگران توسط شما را پیرامون «آزادی بی حجابی» شنیده یا میخوانم. برآن شدم این مطلب را برایتان بنگارم.
زن مسلمان بودن، عقیده به حجاب و عفاف داشتن، پافشاری برحفظ آن را برای من امری طبیعی و ضروری میکند به همان نسبت که برای شما غیر ضروری، غیر طبیعی و شگفتآور است.
مقاله «شریعت بر دار»که در نشریهتان منتشر شد، فریاد واشریعتای شیخ شهید را محور داشت، فریادی که همیشه ماندگار است. اکنون برآن نیستم که درباره مشروطه و مشروعه یا هر بحث و مسأله سیاسی سخن بگویم. اما حجاب موضوعی است که مرا به عنوان زن مسلمان، به ویژه شیعه مدعی پیروی از حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها را موظف و مکلف به حضور میکند.
نمیدانم چه شده که شما اینگونه در ترویج و نشر، و پافشاری بر آزادی بیحجابی راسخ گشتهاید؟ تغییر در نظر و عقیده حتی عمل، و علل و انگیزه و هدف آن به خودتان مربوط است. اما حضور پر رنگ یک آقا با وجهه دینی - مذهبی در مسأله آزادی بی حجابی زنان، با هر توجیه و تفسیر برای من زن مسلمان پذیرفتنی نیست.
ابتدا بگویم چرا مینویسم «آزادی بی حجابی»یا همان «کشف حجاب»البته با اعلام حکومت؟! زیرا نظرات و ادله و هدف عملی که اظهار میدارید جز آزادی بی حجابی نیست. و نیز بدان جهت که وقتی حجاب به هر حال در جامعه رواج دارد، برداشتن قانونی و اعلانی آن میشود اعلان آزادی بی حجابی!
چرا این مطلب را خطاب به شما نوشتم؟ به آن دلیل که سابقه همکاری در نشریه صبح دارم زمانی که اشتراک عقیده دینی و مذهبی با شمارا احساس میکردم. به آن دلیل دینی و شرعی که یک زن مسلمانم و نباید در چنین شرایطی سکوت کنم، حتی اگر همین یک نوشته باشد. به آن دلیل که یک زن هستم و به لحاظ عقلی تنها زنان حق دارند نسبت به وجود حجاب یا عدم آن اظهارنظر کنند.
براستی به عنوان شیعهای که پیشتر بر سیره اهلبیت علیهم السلام تأکید داشتید، کدام انگیزه یا هدف دینی، سیاسی، یا شخصی موجب چنین پشتکاری در ارایه نظرتان پیرامون بیحجابی شده است ؟آیا افزایش هر روزه زنان بدون روسری و لباس مناسب در خیابانها و بازارها و اماکن عمومی کافی نیست؟ حتماً باید حکومتی که پسوند اسلامی دارد در کشوری که به هرحال چند دهه به نوعی حجاب وجود داشته اعلان رسمی و قانونی بیحجابی کند؟ آیا منظورتان بیحجابی فراگیر است؟
میگویید دیگر ضروریات بر زمین مانده و... این مهم را میدانم و اندوه آن را به جان دارم. اما چرا یکی از آن ضروریات چون این مسأله اولویت شما نیست؟ شما یک مرد هستید از چه روی چنین سرسختانه حامی زنان مخالف حجاب شدهاید؟ رفع این مسأله کدام مشکل همه مردان و زنان و جوانان و پیرها، از مسلمان و غیر مسلمان ما را حل میکند؟ فقر را؟ مسکن را؟ بهداشت و درمان را؟ یا تبعیض و... علاوه بر اینکه خوب میدانید که مشکلات ویرانگر اجتماعی و فردی بیشتری ایجاد میکند.
مرحوم آیت الله طالقانی روحانی متفکر و روشن بین و البته دینمدار در خطبهای خطاب به گروههایی که در حمایت از زنان به مخالفت با حجاب پرداخته بودند، فرمود: شما نمیخواهد از زنان دفاع کنید، زنها توان دفاع از حقوقشان را دارند و نیازی به حمایت شما نیست.
آیا فکر کردهاید شما با قلم و زبان بیش از زنان مخالف حجاب پیش رفتهاید، چرا؟ کدام «دربندی»را رهایی مییابید؟ و حمایت از کدام قشر ستم دیدهای را متصورید؟
همین جا یادآور شوم شما در کتاب «جایگاه اجتماعی زن از منظر اسلام »انسانیت زن را چنان تنزل دادهاید که او را «انسان درجه دو» یا «شهروند درجه دو» (تردید از فراموشی من است) خواندهاید. یادتان هست تلفنی برسر این مسأله با شما بحث کردم و البته شما در دفاع سخت از نظرتان پا برجا! چه شده امروز اولویت اساسیتان حمایت از «آزادی بیحجابی زنان» شده است؟
مروری سطحی بر روند کشف حجاب در کشورهای اسلامی ،نشان میدهد مروجان و قلمزنان و تئوریسازان در مصر، ترکیه و ایران و... آقایان بودهاند، نه خانمها! و اینک دوباره تکرار؟
در گفتگویی با مجله «موعود» سال ۸۴ روایتی از حضرت ختمی مرتبت(ص) آوردهاید که تأمل در آن برای ما و شما امروز ضروری است:(خلاصه) پیامبر(ص) به اصحاب فرمودند: زمانی خواهد آمد که امر به معروف و نهی از منکر را ترک خواهید کرد... بدتر روزی است که امر به منکر و نهی از معروف کنید... و بدتر روزی است که معروف را منکر و منکر را معروف میپندارید.
در همانجا گفتهاید: از روایات و واقعیات ملموس چنین برمیآید که آخرالزمان بیشترین و قویترین حجابها بین افراد و جوامع باحقیقت دین و وحی حایل میشود و بیش از هر مقطع زمانی دیگر ساحت نفس اماره فردی و جمعی، عرصه را بر ساحت دین و آموزههای وحیانی تنگ میکند... آیا امروز شما امر به منکر نمیکنید؟ و العاقبه للمتقین
نکته اسفناکتر که با معذرت شما را به مثاب
ه فردی عامی مینمایاند، نسخهای است که از آزادی بیحجابی در مراکز وابسته به حزب الله لبنان برای ما پیچیدهاید. واقعاً شگفتآور است چنین سطحی به مسأله مینگرید. آیا خواسته آزادی بیحجابی با هر دلیل و توجیه، اینگونه مانع نگاه واقعبینانه شما گردیده؟
میگویم: حزب الله لبنان سازمانی سیاسی - نظامی شیعی است که در مبارزه با صهیونیسم اشغالگر افتخارات بسیار آفریده است.
سید حسن نصرالله رهبر این سازمان، روحانی مجاهدی است که با تکیه و تأکید بر آموزههای شیعی، حماسه سازی میکند.
لبنان کشوری با اکثریت مسیحی است که سالهای طولانی شیعیانش به لحاظ مادی و معنوی در محرومیت شدید بودهاند. سید موسی صدر با تلاش و تدبیر همهجانبه آنان را ساماندهی کرد و علاوه بر رسیدگی به امور مادی آموزههای دینی و مذهبیشان را اعتلا بخشید. آیا کشور و ملت ایران باسابقه افتخارآمیز تشیع فراگیر صدها ساله، و به عنوان تنها کشور شیعه جهان باید از این سازمان درس آزادی بیحجابی بگیرد؟
مگر نه آنکه از ابتدای فراگیری گسترده و افتخارآفرین تشیع در ایران، کشور ما مرکز تجمع علما و دانشمندان دیگر نقاط بوده، و برخی علمای نامور لبنان نیز با سکنی گزیدن در ایران به ترویج تشیع پرداختهاند؟
ما خود مردان و زنانی داشتهایم که برای مبارزه با کشف حجاب حماسهای چون گوهرشاد آفریدهاند. در لبنان و هر کشور اسلامی دیگر چنین سابقهای وجود دارد؟
از سید فضل الله نام برده و نظر و مشی او را هم نسبت به بی حجابی زنان یاد آور شدهاید. عجیب است که از واکنش مراجع بزرگوار نسبت به نظرات دینی و مذهبی این فرد بیخبرید.
بالاخره هم سید حسن نصرالله و هم سید حسین فضل الله در جایگاه مرجعیت که هیچ حتی در زمره مجتهدین شهره نیستند. چرا ما با وجود داشتههای غنی در قم و نجف پیرو آنها باشیم؟
در پایان خاطرهای بگویم که رهنمود شما در الگو گیری از لبنان در مسأله حجاب زنان، برایم آن را تداعی کرد.
سالهای پیش میزگردی دانشجویی با حضور من برای یک شبکه تلویزیون برگزار شد. موضوع آن حضور اجتماعی زنان بود. آقای کارگردان یا تهیه کننده پیش از شروع برنامه به من رهنمود میداد که الگوی رفتاری را از مالزی بگویید، که زنان مانند مردان در کنار هم بدون هر مراعاتی مشغول به کار هستند!!!
انتظار نیست شما که سالها از آیات و روایات و سیره اهلبیت علیهمالسلام در نوشتهها و گفتههایتان استفاده میکردید، مانند آن آقای ناآگاه که با سفر به مالزی مجذوب جامعه «درهم»آنجا شده بود الگو ارائه کنید.
آقای نصیری! بازهم میگویم بر خود واجب دانستم در جایگاه زن مسلمان در برابر پافشاریهای شما بر آزادی بیحجابی سکوت نکنم، و از «حجاب اسلامی»که در واقع«حصار انسانی» مانع از تشکیل جامعه شبه حیوانی است، به اشاره دفاع کنم.
فاطمه رجبی
📜 #متن
استاد محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
#پاسخ_به_شبهات
🚦آیا #امام_حسین علیه السلام دختری به نام #رقیه داشته اند؟
📍برخی به کلی داشتن دختری به نام رقیه را برای #امام_حسین علیه السلام نفی کردند.
📍برخی معتقدند امام حسین علیه السلام فقط دو دختر داشته به نامهای #فاطمه و #سکینه. لذا از نظر آنها داستان حضرت #رقیه بی مبنا است.
📍 اما من خدمت شما عرض کنم اگرچه #شیخ_مفید تعداد دختران امام حسین علیه السلام را دو تن به نامهای فاطمه و سکینه نامیده است، ولی این تنها نقل ما نیست بلکه ما نقل های دیگری هم داریم که تعداد دختران امام را بیش از دوتن ذکر کرده است.
📍مثل کتاب #مطالب_السَّئوول #ابن_طلحه_شافعی که نَسَب شناس است و تخصصی این کاررا کرده و حال اینکه #شیخ_مفید نسب شناس نیست.
📍 همینطور در #مناقب #ابن_شهرآشوب مازندرانی، تعداد دختران امام حسین علیهالسلام را سه یا چهار دختر ذکر کرده اند.
📍این منابع از نظر اعتبار یکسان هستند و نمیتوانیم بگوییم فقط نقل شیخ مفید برای ما ملاک است، پس احتمال اینکه امام حسین علیه السلام دختر دیگری غیر از این دوتن داشته باشد از نداشتن آن بیشتر هم هست.
📍 اما راجع به خرابه شام که عده ای سوال کردهاند که چرا در منابع اولیه چنین نقلی نیامده است، اتفاقاً در کتاب #کامل_بهایی #عمادالدین_طبری شیعی متعلق به قرن هفتم آمده است.
📍پاسخ بنده به این نکته این است که اولاً صاحب کتاب کامل بهایی از طرف علمای بزرگ شیعه توثیق شده است.
📍ثانیا او معاصر #سید_بن_طاووس صاحب #لهوف است. سیدبنطاووس هم در لهوف مطالبی دارد که مورخان و مقتل نویسان پیش از او چنین نقلی را نیاوردهاند.
📍حالا چرا ما از سیدابن طاووس به قول معروف چشم بسته می پذیریم چیزهایی را که دیگران نقل نکرده اند و اختصاصی اوست، اما از عمادالدین طبری که معاصر سیدابن طاووس است و از سلامتش هم شک نداریم وقتی مطلبی را با ذکر سند معرفی و مطرح کرده است، نپذیریم.
#عمادالدین_طبری میگوید داستان خرابه شام و شهادت حضرت رقیه علیهاالسلام در کتاب #حاویه از #قاسم_بن_محمد_مامونی که پیرامون زشتیهای #بنی_امیه و کارهای خلاف آنها نوشته شده بوده گرد آوری کرده است.
📍 به قول معروف حاج عباس قمی میگوید: آثار و کتاب ها و منابعی در دست ایشان بوده است که دیگران از آن بهره نبرده بودند. پس می توان این داستان را پذیرفت مضافاً براینکه اگر مرقد حضرت #رقیه درجای دیگری غیراز #شام واقع بود میتوانستیم تردیدی بکنیم که گروهی چنین چیزی را ساخته باشند.
📍اما در #شام که پایگاه #بنی_امیه، دشمنان قسم خورده اهل بیت علیهالسلام بودند، چطور میتوانند چیزی برای قرن ها آنجا بدرخشد و جلوه کند و بزرگانی از علمای برجسته ای به زیارت آنجا بروند و نذرها بکنند و خواستههایی داشته باشند که اجابت بشود.
🔸حال آیا میتوانیم بگوییم چنین جایگاهی واقعیت ندارد و امام حسین علیه السلام چنین دختری نداشته است؟
📲 @rajabidavani
📜 #متن
#پاسخ_به_شبهات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
🚦آیا فرزندان وجود مقدس حضرت زینب کبری سلام الله علیها در کربلا شهید شدند؟
📍پیرامون فرزندان آن حضرت دو نقل داریم.
🔸نقل اول:
نقلی حاکی از آن است که آن وجود مقدس از عبدالله بن جعفر چهار پسر به نام های علی، محمد، عون و عباس و یک دختر به نام ام کلثوم داشته اند.
🔸نقل دوم:
اما نقل دیگری هم وجود دارد که سه پسر به نامهای علی، جعفر و عون و یک دختر هم به نام امکلثوم داشته اند.
📍اما اینکه کودکانی از حضرت زینب سلام الله علیها در کربلا به شهادت رسیده باشند، در هیچ منبع معتبری چنین نکتهای ذکر نشده است و اساساً آن وجود مقدس یعنی حضرت زینب علیهاالسلام هنگام فاجعه کربلا حدود ۵۵ یا ۵۶ سال داشتند و معنا ندارد فرزند کوچک، آن هم در حد طفل و کودک داشته باشند.
📍ولی آنچه مسلم است دو تن از فرزندان عبدالله بن جعفر در کربلا به شهادت رسیده اند؛ یکی عون و دیگری محمد.
📍برخی از منابع مطرح کردهاند که هر دوی این شهدای بزرگوار از حضرت زینب سلام الله علیها بودهاند اما یکی از نقلها حاکی از این هست که محمد بن عبدالله بن جعفر مادرش خوصاء دختر حفصة بن ثقیف بوده و این نقل را مناقب ابن شهر آشوب و ابوالفرج اصفهانی مطرح کردهاند.
📍اما در اینکه حداقل حضرت زینب سلام الله علیها مادر یک شهید در کربلا هست شکی نیست و چه بسا این محمد هم طبق نقلی که عرض کردیم که حضرت زینب علیهاالسلام فرزندی هم به نام محمد داشته او هم فرزند حضرت زینب سلام الله علیها باشد و آن وجود مقدس مادر دو شهید باشد.
📍دو نکته هم در اینجا عرض کنم که برخی از منابع (البته خبر متفق القولی نیست) گفته اند که غیر از این دو شهید از فرزندان عبدلله بن جعفر فرزند دیگری هم بوده است به نام عبیدالله بن عبدالله بن جعفر و او هم در واقعه کربلا به شهادت رسیده که ابوالفرج اصفهانی میگوید که این عبیدالله برادر همان محمد از خوصاء بوده است ولی همان طور که عرض کردم این نقل مورد اتفاق نیست.
📍نکته دوم هم راجع به دختر حضرت زینب علیهاالسلام است که ما نقلی را داریم که تفصیل آن را مرحوم علامه امین عاملی در کتاب ارزشمند اعیان الشیعه آورده است و به سند خود روایت می کند که معاویه لعنه الله هنگامی که بر عالم اسلام غاصبانه حکومت می کرد، در پی به دست آوردن دل بنیهاشم و عمدتاً امام حسین علیهالسلام و خاندان امیرمومنان علیهالسلام به ظاهر برآمده بود
📍لذا در این ارتباط تلاش کرد که امکلثوم دختر حضرت زینب علیهاالسلام را برای یزید لعنه الله پسر خود خواستگاری کند و در این ارتباط مروان حکم لعنه الله فرمانروای خود در مدینه را مامور خواستگاری کرد. اما عبدالله بن جعفر موضوع را با امام حسین علیهالسلام در میان گذاشت و اختیار دختر خود و تصمیم گیری برای ازدواج او را به حضرت واگذار کرد و امام علیهالسلام ضمن مخالفت با این ازدواج امکلثوم را به عقد قاسم بن محمد بن جعفر بن ابیطالب یعنی پسر عموی او با میل و رضایت خود امکلثوم در آورد.
🔸در این نقل هست که امام علیهالسلام خیر امکلثوم را در این ازدواج دیدند و وقتی با او در میان گذاشتند امکلثوم هم پیشنهاد حضرت امام حسین علیهالسلام دایی بزرگوار خود را پذیرفت و این ازدواج صورت گرفت واقدام معاویه ناکام ماند .
📲 @rajabidavani
🚨 امشب ساعت۲۲ برنامه زنده سوره
📍 با موضوع حضرت مسلم علیه السلام
🔸شبکه ۴ سیما
🔹با حضور استاد دکتر محمد حسین رجبی دوانی
هدایت شده از خبرگزاری فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 عبارت «حسین را شیعیانش کشتند» دروغ است
@Farsna
📜 #متن
#پاسخ_به_سوالات
استاد دکتر محمدحسین #رجبی_دوانی
ویژه ماه #محرم
🚦#سوال : آیا در کربلا اهل بیت علیهم السلام تشنه بودند؟ آیا شب عاشورا غسل کردند؟ آیا نمی شد چاه حفر کنند چون نزدیک به فرات بودند؟ آیا فقط حضرت زینب و حضرت عباس و امام حسین علیه السلام تشنه بودند؟
📍#پاسخ : اهل بیت علیهم السلام در واقعه کربلا تا هفتم محرم مشکلی از نظر آب نداشتند. روز هفتم محرم بود که فرمانی از عبیدالله بن زیاد لعنه الله برای عمر سعد لعنه الله رسید که در آن گفته بود: "آب را روی حسین و کسان او ببند، همانگونه اینها آب را روی خلیفه مظلوم عثمان بستند ."
📍لذا از شب هفتم در حقیقت دسترسی اهل بیت علیهم السلام و اصحاب و یاران امام به آب ممنوع شد.
📍اما نقلی داریم که وقتی مشکل آب پدید آمد، حضرت عباس علیه السلام به همراه حضرت علی اکبر علیه السلام با بیست نفر که مشک هایی در دست داشتند و سی نفر که آنها را حفاظت می کردند هجوم به شریعه بردند و افراد مستقر در شریعه را پراکنده کردند و توانستند با خود آب به خیمه گاه بیاورند.
📍آنچه مسلم هست روز عاشورا این بزرگواران آب نداشتند و غسل هم که گفته شده در این سوال آمده که آیا شب غسل کردند، خیر صبح روز عاشورا هست که غسل صورت می گیرد در این که ما این نقل را داریم شکی نیست.
📍اینکه گفتند که آیا نمیشد چاه حفر کرد؟ باید بگوییم حتی نقلی داریم که چاهی هم حفر شد، اگر چه ذکر شده است که بعد قوای دشمن آمدند این چاه را پر کردند و مانع استفاده شدند ولی به نظر می رسد که از این چاه آب هم استخراج کرده اند ولی ظاهرا این آب قابل شرب نبوده و می توانستند با آن غسل کنند و وضو بگیرند ولی قابل خوردن نبوده است.
📍لذا از صبح عاشورا تا عصر عاشورا همگی تشنه هستند و اختصاص هم به امام حسین وحضرت زینب و حضرت عباس علیهم السلام ندارد بلکه همه ی اصحاب حضرت و همه ی اهل حرم و کودکان همه اینها تشنه بودند و مشکل بسیار سنگین شده بود بخصوص که هوا گرم بود. به ویژه برای کسانی که می جنگیدند چون زره و کلاه خود های آهنی بر سر داشتند و این خود بر عطش آنها می افزود...
📲 @rajabidavani
50.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ نقش خواص در انحراف مسیر امامت
دکتر رجبی دوانی محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔸 برخی از خواص بعد از رحلت پیامبر اسلام به دنبال این بودند که حرف پیامبر در غدیر را به حاشیه ببرند و مطرح کردند که علی(ع) چون دستش به خون بزرگان قریش آغشته است و جوان می باشد نباید رهبری جامعه را به عهده بگیرد.
🔸بسیاری از این خواص اسلام آورده بودندو اما ایمان پیدا نکرده بودند. چون لازمه ایمان شناخت ولایت پیامبر است و شناخت ولایت حضرت مستلزم اطاعت محض است و اینان این اطاعت را نداشتند. نمونه این کوتاهی را در ماجرای لشکر اُسامه می بینیم.
🔸عملکرد و سابقه امام علی بلا رقيب است. نقشی که ایشان در جنگ های بدر و حنین و خندق و تبلیغ اسلام داشت، هیچ کسی نداشت. حضرت رسول تعیین کننده امامت امام علی نبود بلکه معرفی کننده ایشان بود.
🔸 در ماجرای سقیفه و انتخاب خلیفه اول بر خلاف ادعای های مطرح شده هیچ گونه اجماعی وجود نداشت در جامعه اسلامی و ما شاهد اوج انشقاق و چند دستگی هستیم.
@rajabidavani
47.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⭕ کربلا و درس مذاکره!
دکتر رجبی دوانی محقق و پژوهشگر تاریخ اسلام:
🔸 در همان دوره آقای روحانی گفتم که بیان این مساله یک مغالطه و جفا در حق امام حسین(ع) است و مطرح کردن این موضوع از روی غرض و مرض است.
🔸 رهبر انقلاب در واکنش به این ادعا برخورد تندی را انجام دادند و گفتند آیا تاریخ را اینگونه می فهمید که امام حسین می خواست مذاکره کند که یک چیزی بدهد و یک چیزی بگیرد!
🔸 امام حسین در گفت و گو با عمر بن سعد بر سر او فریاد می زند و می گوید وای بر تو و در نهایت از او می خواهد که به لشکر من بیا. حضرت به دنبال هدایت و نجات او بود،همان طور که حضرت زهیر و عبیدالله بن حر جحفی را ام دعوت به همراهی کرد.
🔸 اگر حضرت می خواست مذاکره کند چرا اینهمه به خود و خانواده اش رنج سفر و مبارزه را داد! در همان مدینه می توانست مذاکره و معامله کند!
🔸 اینقدر شرایط جامعه فساد آلود شده بود که سنان بن انس به یزید می گوید به من پاداش عظیم بده زیرا که کسی را کشته ام که دارای بهترین پدر و مادر در طول تاریخ بوده است.
@rajabidavani
⚫️ اَعْظَمَ اللهُ اُجُورَنا وَاُجورَکُمْ بِمُصابِنا بِالْحُسَیْنِ عَلَیْهِ السَّلامُ وَجَعَلَنا وَاِیّاکُمْ مِنَ الطّالِبینَ بِثارِهِ مَعَ وَلِیِّهِ الاِْمامِ الْمَهْدِىِّ مِنْ ال محمّد علیهمُ السّلام
📲 @rajabidavani