⭕️ بن بست در برجام در حال شکسته شدن است/ یک هفته صبر کنیم، بحث برجام مشخص می شود/ کل بودجه ی هزینه شده در صنعت هسته ای، در سی سال گذشته، هفت میلیارد دلار شده است
👤 علی اکبر صالحی، رئیس سازمان انرژی اتمی در کلاب هاوس:
🔹قرار است در هفته اینده در وین در حد فنی بحث شود.
🔹ظاهرا بن بست اولیه شکسته شده، و این همانطور که عرض کردم نوید بخش است.
🔹وقتی وارد مرحله فنی می شویم، یعنی مسئله دارد به گونه ای مدیریت می شود که آن بحث اول تو، اول تو، دارد دور زده می شود.
🔹در دنیا، 400 راکتور در حال فعالیت است که 390 گییگابایت برق تولید می کند.
🔹109 راکتور دیگر برنامه ریزی شده.
🔹329 نیروگاه دیگر پیشنهاد شده؛ پس جهان دارد به همان سمت می رود.
🔹کل بودجه ی هزینه شده در صنعت هسته ای، در سی سال گذشته، هفت میلیارد دلار شده است / می شود سالی به طور متوسط 230 میلیون دلار که در دل این 230 میلوین دلار، یک نیروگاه بوشهر است که پنج میلیارد دلار ارزشش است.
🔹ارزش افزوده ای که دارد نیروگاه بوشهر ایجاد می کند، سالی 600 میلیون دلار می تواند برق صادر کند، یعنی در 10 سال می تواند هزینه ها را برگرداند؛ عمر نیروگاه 60 سال است.
🔹بینی و بین الله، ایا ایران در عرصه بین المللی ضعیف شده یا قوی شده ایم؛ قطعا قوی تر شده ایم.
🔹کشورهای اطراف ما استقلال سیاسی ندارند، حتی قوی ترین همسایه ما؛ او ایا استقلال سیاسی دارد؟
🔹الان یک تکان به همسایه ما دادند، ببینید چه بلایی سر ارزش آمد.
🔹دیوار بلند بی اعتمادی بین دو کشور است؛ امریکا و ایران هر کدام دلایل خاص خود را دارند.
🔹این دیوار بی اعتمادی با امریکا باید برچیده شود، نمی توانیم از مسائل سیاسی شروع کنیم برای برداشتن این دیوار؛ می شود از مسائل اجتماعی و ... شروع کرد
🔹ما مشکلی نداریم که با امریکا روابط اقتصادی داشته باشیم؛ قبل از کلینتون روابط اقتصادی مان خوب بود.
🔹اگر بسترسازی با امریکا انجام بگیرد، دیوار بی اعتمادی هر چه کوتاه تر شود، ان وقت زمینه سازی برای مذاکرات سیاسی آماده می شود.
🔹به عنوان تحلیل می گویم؛ اینده ایجابی خواهد بود. شرایط بین المللی و تحولات لاجرم ایران را رو به جلو خواهد برد.
🔹یک هفته صبر کنیم، بحث برجام مشخص می شود.
🔹ما باید قبول کنیم که ضعف داریم؛ ما حقوق بشرمان ایده ال نیست؛ اما ایا این شرایطمان با برخی کشورهای اطراف یکی است؟ ما می خواهیم اما به سمت ایده ال حرکت کنیم.
🔹ایران باید در وسط مثلث چین، امریکا و روسیه بایستد؛ دنیا دارد رو به دگرگونی می رود./ انتخاب
@Rasad_tahlil
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📹 تحریمهای ناسازگار با برجام را باید برداریم
👤 رابرت مالی، نماینده ویژه آمریکا در امور ایران:
🔹ما یک بار از سال 2016 این کار را انجام دادهایم، سازمان بینالمللی انرژی اتمی می تواند آن راستی آزمایی را انجام دهد، کاری که میخواهیم انجام دهیم این است که ایران به پایبندی کامل به توافق بازگردد.
🔹آنها امروز 10 برابر بیشتر از زمان مشابه در سال 2017 اورانیوم را غنیسازی میکنند، بنابراین با آزمایشهای ساده در مییابیم که امروز وضعیت ما بهتر از آنچه که بودهایم نیست و شرایط ما بدتر است.
🔹ما می خواهیم ایران به انطباق با توافق بازگردد و همچنین ایالات متحده هم میداند که باید به پایبندی بازگردد که آن برداشتن تحریمهایی است که با توافقنامه هستهای که ایران و سایر کشورها داشتهاند، ناسازگار است./ ایرنا
@Rasad_tahlil
⭕️ سعید محمد به دلیل تخلف، از فرماندهی قرارگاه خاتم منفک شد
👤 یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه:
🔹(رئیس جمهور) بیش از هشتاد درصد امکانات کشور را در اختیار قرار میگیرد تا کشور را در حوزههای مختلف اداره کند.
🔹سپاه، پاسدار انقلاب است. نهادی است که باید از انقلاب پاسداری کند. در کدام حوزهها ورود پیدا میکند؟ آن حوزههایی که نیاز باشد از انقلاب پاسداری بشود.
🔹در سپاه، «دکترین رفتار سیاسی سپاه» را داریم./ بر اساس دکترین رفتار سیاسی سپاه، در بحث انتخابات مهمترین امری که ممنوع اعلام شده، مصداقگرایی است./ ما باید برای مشارکت آفرینی اقدام بکنیم ولی حق نداریم بگوییم به چه کسی رأی بدهید به چه کسی ندهید. صرفاً ملاکها گفته شود همانطور که رهبر انقلاب فرمودند.
🔹سپاه نه از سعید محمد و نه از هیچ کاندیدای دیگری در انتخابات حمایت نمیکند و نخواهد کرد./ سپاه به جدّ با ورود پاسداران و از جمله ایشان به عرصه انتخابات بدون طی مراحل و فرآیندهای قانونی تعریف شده مخالف است. اتفاقاً منفک کردن سعید محمد از مسئولیت فرماندهی قرارگاه سازندگی خاتم به دلیل همین تخلف و رعایت نکردن مقررات از سوی ایشان بوده است./ فارس
@Rasad_tahlil
📮 #توییت
⭕️ مهدی محمدی، مشاور رئیس مجلس در امور راهبردی:
🔹در همه تحولات مذاکراتی سریع ولی کم مایه ای که در حال رخ دادن است کسی به برداشتن واقعی تحریم نمی اندیشد.دولت روحانی در پی احیای برجام قبل از انتخابات ولو به قیمت بقای تحریم ها و آغاز مذاکره به هر قیمت است تا صحنه را برای یک کاندیدای خاص که قرار است ‘تمدید روحانی’ باشد، بیاراید.
🔹امریکا به حل مشکل بازگشت به برجام ضمن حفظ تحریم ها با استفاده از نیاز انتخاباتی غربگرایان ایرانی می اندیشد و اروپایی ها هم در فکر توسعه زمانی و موضوعی برجامند. اما طنز قضیه این است که چون هیچ یک عزم ‘حل واقعی مشکلات اقتصادی’ ندارند، آخر کار صحنه به گونه دیگری آراسته خواهد شد!
@Rasad_tahlil
"کانال رصد" تحلیلهای روز
⭕️ سعید محمد به دلیل تخلف، از فرماندهی قرارگاه خاتم منفک شد 👤 یدالله جوانی، معاون سیاسی سپاه: 🔹(رئ
⭕️ شورای نگهبان بارها به سعیدمحمد گفت رجل سیاسی نیستی/ آنها که برای سعیدمحمد تبلیغ کردند باید محاکمه شوند
👤 حقیقت پور، مشاور علی لاریجانی در مجلس دهم:
🔹بعد از صبحتهای آقای سردار جوانی، پرونده نامزدی آقای سعید محمد در انتخابات ریاست جمهوری بسته شد. حالا آقای سعید محمد باید سر جایش بنشیند و اجازه دهد آنها که در قواره ریاست جمهوری نظام هستند وارد صحنه انتخابات شوند. حتی من شنیده بودم شورای نگهبان هم بارها به او اعلام کرده بود که «شما رجل سیاسی نیستید»
🔹کسانی که برای آقای سعید محمد کلیپ، سرود، پوستر و فیلم تحت عنوان «سردار دلها» درست و در فضای مجازی پخش می کردند باید پاسخگو باشند که پول این کارها را از کجا می آوردند. در واقع آنهایی که قبل از موعد رسمی آغاز تبلیغات ریاست جمهوری آقای سعید محمد را در قالب های مختلف مطرح کردند باید محاکمه شوند چون کاری خلاف قانون انجام دادند
🔹(درباره تلاش برخی برای تشابه سازی سعید محمد به احمدی نژاد ثانی) یک بار آزمون و خطا کردیم و دیگر این آزمون و خطا بس است. ما برای ریاست جمهوری هندوانه بریده می خواهیم. یعنی کسی را می خواهیم که أزمون هایش را داده باشد/ نامه نیوز
@Rasad_tahlil
⭕️ چین شریک تجاری 150 کشور است/ کشوری که به دنبال کالای ارزان و پوشش بیشتر نیازهای تودههای فقیر است، گریزی از تحکیم رابطه اقتصادی با چین، نخواهد داشت
✍️ سعید لیلاز, عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی
🔹اگر تمام آن چیزی را که در مطبوعات خارجی به اغراق درباره قرارداد مذکور (قرارداد راهبردی ایران و چین) گفته میشود مبنا بگیریم، یعنی سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد دلاری چین در اقتصاد ایران ظرف ۲۵ سال آینده، مجموع سرمایهگذاری چینیها در ایران ۲ تا ۳ درصد سرمایهگذاری سالانه مورد نیاز کشور در این مدت را پوشش میدهد.
🔹از حدود سال ۱۹۹۲ تا ۲۰۱۲، حجم مبادلات خارجی ایران با چین از سالانه حدود ۲۰۰ میلیون دلار به ۳۰ میلیارد دلار افزایش یافت و اگر تحریمهای اخیر امریکا نبود احتمالاً این عدد به حدود ۴۰ میلیارد دلار هم میرسید. بنابراین چیزی که مخالفان توافق ما را از آن میترسانند، نزدیک به دو دهه است که بدون انجام سرمایهگذاری در اقتصاد ایران محقق شده است.
🔹اساساً مسأله چین بر خلاف آنچه الان تصویر میشود، صرفاً مسأله ایران نیست بلکه مسأله کل جهان است. این آمار تکاندهندهای است که شریک تجاری ۱۵۰ کشور از مجموع ۲۱۰ کشور جهان در حال حاضر، چین است.
🔹کشوری که بخواهد در دنیا به کالای ارزان دسترسی پیدا کند و هر چه بیشتر نیازهای تودههای فقیر خود را پوشش دهد، گریزی از اینکه رابطه اقتصادی خود را با چین تحکیم و سازماندهی کند، نخواهد داشت.
🔹مقایسه این توافق با قرارداد ترکمانچای هم یک قیاس معالفارق و ناشی از بیاطلاعی نسبت به تاریخ است. در دهه ۱۸۳۰ که ما شاهد قرارداد ترکمانچای بودیم، روسیه تقریباً قدرتمندترین کشور جهان بود./ ایران هم یکی از ضعیفترین کشورهای مستقل جهان به شمار میرفت./ در حال حاضر نه چین آن سهم جهانی قدرت را که روسیه در دهه ۱۸۳۰ داشت، دارد و نه ایران مانند آن زمان ضعیف است. اگر ایالات متحده امریکا نتوانسته ایران را زمینگیر کند به طریق اولی چین نمیتواند چنین کاری انجام دهد.
🔹توافق امروز با چین توافقی است در دنیای پساترامپ و به واسطه آن میتوانیم مجدداً موازنه شرق و غرب در سیاست خارجی ایران را برقرار کنیم./ ایران
@Rasad_tahlil
⭕️ این مجلس آسایش روانی و ذهنی مردم را سلب کرده است/ روند سال ۹۲ ادامه پیدا می کرد، قحطی تمام ایران را فرا می گرفت/ همانند انتخابات ۹۲، در انتخابات ۱۴۰۰ هم باید ایران را از مهلکه نجات دهیم
👤 عباس آخوندی، وزیر پیشین راه و شهرسازی:
🔹آن افراد رقیب کاملا تمایل دارند که این سردی افزایش پیدا کند ثمره آن را در انتخابات مجلس دیدند وقتی که مردم صندوق را رها میکنند آنها در واقع برنده هستند.
🔹فرض کنید دولتی شبیه به مجلس موجود که کلا آسایش روانی و ذهنی مردم ایران را سلب کرده است بیاید بعدش چه خواهد شد؟
🔹من ناراحتی از دولت آقای روحانی را میفهمم. ولی، آن طرف هم حواسمان باشد ما ذیل فصل ۷ منشور سازمان ملل بودیم. سایه جنگ روی سر این مملکت بود. یعنی ما سال ۹۲ را یادمان نرود. اگر روند سال ۹۲ ادامه پیدا کرده بود، الان قحطی تمام ایران را گرفته بود.
🔹در سال ۹۶ دولت در زمین رقیب بازی کرد و این بزرگترین خطای استراتژیک دولت آقای روحانی بود. نباید این کار را میکرد. من تا دیدم این اتفاق افتاد از دولت بیرون آمدم.
🔹دولت قرار نبود سمت قدرت سخت برود، قرار بود در حوزه قدرت نرم کار کند. در سال ۹۶ بلافاصله به سمت منطق قدرت سخت رفت و منطق خودش را از دست داد.
🔹در ۹۲ هم یک عدهای میگفتند رها کنید. شما میبینید که نتیجه انتخابات کاملا متزلزل بود. و آقای روحانی پنجاه ممیز نیم درصد رای آورد. این نشان میدهد که آن وقت هم همین فضای دو دلی و تردید بود. الان ممکن است کمی بدتر باشد ولی همانطور که آن زمان ایران از یک مهلکه نجات پیدا کرد الان در ۱۴۰۰ هم باز باید سیاستمداران در این اندیشه باشند که چگونه ایران را از یک مهلکه نجات دهند. بزرگترین مهلکه موجود همین بیاعتمادی به جریان انتخابات است.
🔹ما الان داریم وضع مجلس را میبینیم. ببنید دارند چه قانونهایی وضع می کنند؟ و اصلا چگونه کل نظم قانونگذاری را در تاریخ ایران از بین میبرند؟ آیا ما میخواهیم به این ادامه دهیم؟/ خبرآنلاین
@Rasad_tahlil
⭕️کنایه واعظی به قالیباف و محسن رضایی: مردم پستان زدهاند
🔹رئیس دفتر رئیسجمهور گفته: برخی از افراد که امروز حرفهای پوپولیستی و انتخاباتی میزنند، طی ۴، ۸ و ۱۲ سال قبل کاندید بودهاند و همین حرفها را هم زدهاند اما مردم پسشان زدهاند؛ چرا که به این حرفهای بیپایه و اساس توجه نمیکنند.
🔹برخی از این افراد طوری صحبت میکنند که انگار تازه وارد ایران شدهاند و خبر ندارند که مردم میدانند، در ۴۰ سال گذشته همه اینها در تمام تصمیمگیریها بودهاند و مسئولیتهای مختلفی داشتهاند و اتفاقا باز هم مردم میدانند در زمانی که مسئولیت بر عهده ایشان بوده چگونه عمل کردهاند و موفق نبودهاند.
@rasad_tahlil
⭕️چرا #كلاب_هاوس رسانه مردم نیست؟
✍مکتوبات نوشت:
🔸این اپلیكیشن مبتنی بر متن و نوشتار نیست. میزان تاثیرگذاری روابط نوشتاری بیش از ارتباط شفاهی یا تصویری نیازمند استدلال و قدرت اقناع است.
🔸در كلاب هاوس شما میتوانید حرافی كنید و از سیاست، حقوق بشر و مناسبات درهم تنیدهی اجتماعی و اقتصادی ساعت ها حرف بزنید، بدون اینكه امكان قابل توجهی برای به چالش كشیده شدن به دیگران داده شود.
🔹در كلاب هاوس امكان گفتگو و ایجاد روابط دو سویهی غیرسلسهمراتبی ممكن نیست. شما میتوانید به دیگران گوش دهید و تنها در صورت داشتن مجوز حرف بزنید.
🔹این ایراد آنجا بیشتر مشكل ساز میشود كه روابط محفلی به سرعت به منطق اصلی كاربران تبدیل شود.
🔸 كلاب هاوس دشمن حافظه عمومی است. شما در آنجا دیگر نمی توانید مخاطب را به گذشته ارجاع دهید و مسئولیت پذیری راوی و سخنران را به او گوشزد كنید.
🔹 این اپلیكیشن بر خلاف توییتر و فیسبوك، نگاه از بالا به پایین به مخاطب دارد. یعنی اظهارنظر مخاطب و حضور غیرمنفعلانهی او مستلزم ارادهی دیگری است. وضعیتی كه در تقابل اشكار با منطق رسانههای جدید و شبكههای اجتماعی قرار دارد. در تقابلی شدید با آنچه «قیام مخاطبان» مینامند.
🔸فردیت در كلاب هاوس بی معنی است. شما یا به مدد «سرمایهی اجتماعی و فرهنگی» و امتیازات مبهمی كه دارید و یا به دلیل تعلق به محافلی از این دست، میتوانید متكلم و در كانون «گفتگوها» باشید، یا باید به انبوهی از مخاطبانی بپیوندید كه قرار است به اعدادی برای افزایش مخاطبان گروه اول تبدیل شوند. منتقدان، نویسندگان منزوی و مخاطبان پیگیر اوضاع اجتماعی و سیاسی باید «دستشان را بالا بگیرند» تا دیگران به آنها اجازه حرف زدن بدهند.
🔸كلاب هاوس به مسئولان این امكان را میدهد كه از یك طرف بدون مواجه با منتقدان جدی با «مخاطبان خاص» خود گفتگو كنند و از طرف دیگر ژست تعامل و حضور در میان «مردم» را بگیرند.
@rasad_tahlil